fbpx Skip to content

A “The Room” játék első verziójával még 2014-ben játszottam először. Már akkor megfogott a játék újszerűsége, átgondoltsága és kidolgozottsága, amely az évek során fokozatosan fejlődött tovább.

A The Room Two és a The Room Three után végre ismét itt a folytatás, a The Room: Old Sins. A Fireproof Games csapata igencsak kitett magáért, hiszen véleményem szerint a sorozat ezen részét a leginkább ideális elkezdeni azoknak is, akik eddig egyetlen résszel sem játszottak még.

A The Room gyakorlatilag leginkább a 3D-s puzzle játékok közé sorolható, azonban annyira látványos és kidolgozott a vizuális megjelenítés, hogy egy pillanatig sem jut eszünkbe, hogy egy “egyszerű” logikai játékkal játszunk.

Ahogyan a játék többi részében, itt is különféle rejtvényeket kell megoldanunk annak érdekében, hogy a játéktörténetben előre haladjunk és kinyissunk különféle titkos dobozokat, ajtókat és átjárókat.

Az Old Sins különlegessége, hogy az előző részekkel ellentétben sokkal jobban befogadható az a tér, amiben végig játszunk. Míg az előző részekben mindig különféle helyszínek, szobák és világok között ugráltunk, itt most kapunk egy kicsinyített házat, egyfajta babaházat, amelynek minden egyes eleme, szobája, kerthelyisége részét képezi egyetlen óriási, összehangolt, kirakós rejtvénynek, ami egészen elképesztő, amint az ember elkezdi megérteni az összefüggéseket.

Az elején viszonylag egyszerűen indul a játék, kezdetben csak ajtókat és fiókokat nyitogatunk, de egy idő után már makett tengeralattjárókban, szökőkutakban és szigonypuskák kirakása közben kapjuk magunkat.

Számomra a játéksorozat ezen epizódja volt a leginkább optimális, ami a bonyolultságot illeti, mert sikerült pont annyira nehézre készíteni, hogy a megoldások egyáltalán nem könnyűek és egyértelműek, azonban a YouTube videókat sem kell kétségbeesetten kutatni egy kis segítségért.

Amennyiben pedig mégis elakadnánk játék közben, abban az esetben pedig a játék bizonyos időközönként ad nekünk egy kis útmutatást, hogy merre érdemes gondolkodnunk a megoldást illetően, anélkül, hogy lelőné a poént.

A játék végső rejtélyének megoldása pedig olyan csavart hoz, hogy… Annyit mondok csak inkább, hogy kitettek magukért a fejlesztők. 🙂

Összességében csak ajánlani tudom mindenkinek ezt a játékot, akik egy nagyon látványos, de mégis picit logikai játékra vágynak, illetve azoknak, akik szeretik a rejtélyeket, ez kötelező játék.

Az árát tekintve valóban nem mondható a legolcsóbbnak, viszont elképzelni is nehéz, hogy mennyi gondolkodás és munka ment bele, hogy egy ilyen összetett, jól átgondolt és látványos játékot tudjanak letenni az asztalra a fejlesztők.

Akiket érdekel, itt megtekinthető néhány kulisszák mögötti kép a játék készítéséről.

[appstore id=”1286676015″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. Fasza játék volt, csak kár, hogy rövid. 🙁
    Egyes episodok is nagyon rövidek voltak.

  2. Szenzációs volt, nagyon vártam már. Sajnos az viszont kimondottan kellemetlen, hogy mennyire gyorsan vége van. Egy ideig kíváncsi voltam, mi lesz a babaház után, de aztán leesett, hogy olyan bizony nem lesz…
    A pénzét bőven megérte, de maradt bennem egy kis csalódottság.


Add a Comment