fbpx Skip to content

Néhány hete megjelent az egyik kedvenc logikai játékom, a The Room harmadik része, amellyel azonnal el is kezdtem játszani, hiszen annyira jól sikerült az első, illetve a második része, hogy tudtam, valószínűleg most sem fogok csalódni.

The-Room-Three-3-1024x768

Miután végeztem a játékkal, ismét megfogalmaztam magamban, hogy a The Room továbbra is az egyik legjobb 3D-s puzzle játék, amivel valaha találkoztam.

A koncepció

Mint ahogyan azt már az előző részekben is megszokhattuk, most is egy teljesen ismeretlen helyszínen találva magunkat indul a játék, ahonnan egy rejtélyes személy nyomait követve kell megfejtetnünk, hogy mi is történt valójában. Ezt a rejtélyes személyt pedig csak akkor tudjuk majd megtalálni, miután összegyűjtöttük az összes szükséges ereklyét, amely megnyitja a kaput hozzá.

IMG_0014

Design

A design és az aprólékos kidolgozottság mindig is erőssége volt ennek a játéksorozatnak, amelyet a fejlesztők még tovább tökéletesítettek a harmadik rész elkészítésekor.

Az előzőekhez képest sokkal több szobával találkozunk az új részben, amelyek rendkívül átgondoltan kerültek kialakításra.

Photo-2015-11-05-2-08-20-PM

Játékmenet

A játékmenet teljesen megegyezik az előző részekben megszokottal. Annak érdekében, hogy tovább tudjunk lépni a követező szintre, meg kell oldanunk egy adott rejtélyt, amely mindig egy újabb, nehezebb rejtvényhez vezet.

A legjelentősebb különbség azonban, hogy a harmadik rész esetén a bonyolultabb rejtélyeket már nem csak egy adott tárgy körül kell megoldanunk, hanem a különböző szobákban látottakkal kell összehangolnunk, ezáltal sokkal több gondolkodást és emlékezőképességet igényel a megoldás.

Grafikai szempontból továbbra is érvényes, hogy éppen aktuálisan fókuszban levő tárgy van megvilágítva, miközben a háttér elsötétítésre kerül, ezáltal a játékos fókuszát az éppen aktuálisan megoldandó problémára irányítva.

The-Room-Three-1-1024x768

Végül, de nem utolsó sorban, ami számomra óriási meglepetés volt a játék befejezését követően, hogy lehetőségünk van még további három különböző alternatív befejezés megoldására, amelyek egyfajta bónusz rejtvényként funkcionálnak a játékon belül. Így mikor már azt hittük, hogy végzetünk minden feladattal és megoldottunk minden rejtvényt, kiderül, hogy igazából csak a játék kétharmadát teljesítettük.

IMG_0015

Előnyök

Kiváló és átgondolt játékélmény, magával ragadó játékélmény. Mivel szobáról szobára kell mennünk a teljes játékmenet során, sokkal inkább kelti egy kalandjáték élményét, mintsem egy 3D-s puzzle játék hatását.

Hátrányok

Mivel a puzzle játékok általában hatalmas történetekkel rendelkeznek, ezért gyakran ismerni kell az előtörténetüket ahhoz, hogy megfelelően élvezni tudjuk az aktuális verziót is. Ez hasonlóképpen van a The Room esetén is, érdemes megoldani az előző játékok rejtelmeit is, mielőtt belevágunk az új részbe.

Összegzés

Összességében csak ajánlani tudom a The Room legújabb részét, mert valóban órákon át tartó kikapcsolódást tud nyújtani és nem fogjuk egy hamar megunni. Természetesen ehhez az is kell, hogy nyitottak legyünk a rejtélyekre és szeressünk gondolkodni is.

A The Room Three 4.99 euróért megvásárolható az App Store-ban:

[appstore id=”918054748″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. imádtam az előző részt nem is tudtam hogy van 3. köszi a cikket

  2. Nekem csak a nehézkes irányítással van bajom. Néha 20x bökök egy helyre mire fókuszba kerül (második részben a modell hajón szinte lehetetlen egy két helyre bejutni telefonról, mert egyszerűen nem lehet ráklikkelni) Hármast még nem próbáltam, majd valami akció során megveszem később 🙂

  3. Kösz, bakker, most annyi lett a délelőttömnek… 😀

  4. Ja, és még csak az első részt nyomtam le…

  5. Lenyomtam mind a hármat, elég durva volt az elmúlt pár nap. 🙂
    Mondjuk a harmadik rész alternatív befejezései még nincsenek meg, de őszintén szólva az ilyen variációs lehetőségek engem elég kevéssé mozgatnak meg.
    Zseniális játékok, kár volt ezekkel kezdeni a műfajt (bár régen egy 100doors megvolt), ezeknek egyszerűen nincs vetélytársuk.


Add a Comment