fbpx Skip to content

Még a múlt héten írtam a The Room nevű játékról és annyira megtetszett, hogy miután kivégeztem az első részt, egy nap pihenő múlva már játszottam is a második részt pályáról pályára.

IMG_0569

A játékmenet szinte teljes egészében maradt a régi. Továbbra is titkos dobozokat, szekrényeket és asztalokat kell kinyitogatnunk, azzal a különbséggel, hogy most már nem csak egy dobozra vagy asztalra kell koncentrálnunk, hanem egy teljes szobára, amiben természetesen több asztal és szekrény is el van rejtve, ezáltal nagyban megnehezítették a játékot, elméletileg. Azért írom, hogy elméletileg, mert nem tudom, hogy csak a gyakorlat és az első rész friss tapasztalatai miatt, vagy valóban így van-e, de nekem sokkal könnyebbnek tűnt a második rész. Hiába volt több doboz vagy szekrény, egyszerűen sokkal egyértelműbb volt minden. De ismétlem, ez csak személyes vélemény.

IMG_0572

Az irányítással kapcsolatban már az első résznél is olvastam, hogy egyeseknek meggyűlt a baja a folyamatos kétujjas nagyítással és kicsinyítéssel a játék közben, de én ezt az első rész során nem éreztem akkora problémának, lehet azért mert végig csak egy tárgyra kellett koncentrálni. A második résznél viszont már nekem is voltak problémáim, mikor egyik asztalról szerettem volna menni a másikra, majd pedig gyorsan vissza. Az irányításon véleményem szerint nem változtattak semmit a fejlesztők, tehát nem lett se rosszabb, se jobb, viszont a játék jellege megkövetelte volna, hogy kicsit javítsanak rajta.

IMG_0578

Amit mindenképp fontosnak tartok még megemlíteni, hogy a játék csütörtökön megjelent iPhone-ra és iPod touch készülékekre is, így amikor épp nincs nálunk az iPadünk, onnan folytathatjuk a játékot, ahol abbahagytuk. Bevallom őszintén, ez a reklámszöveg valóban nagyon szépen hangzott az iPhone verzió kiadásakor és rendkívül kíváncsi voltam, hogy vajon a gyakorlatban is ilyen jól működik-e ez a megoldás? Az élet véletlenül pont úgy hozta, hogy egy délelőtt nagyon sokat kellett várakoznom és nem volt nálam az iPadem, így gondoltam, kipróbálom, hogy tudom-e folytatni a játékot a telefonomon. Nem kapcsoltam be semmit, nem állítottam be semmit, egész egyszerűen csak elindítottam a játékot és magától, gyönyörűen betöltötte az előzetes játékmenetemet és tényleg onnan tudtam folytatni, ahol otthon abbahagytam. Valóban pozitív élmény volt!

IMG_0568

A másik fontos újítás a második részben, hogy most már egyszerre három fő is játszhat a játékkal úgy, hogy nem fog elveszni az illető saját játékmenete. Mivel a The Room és a The Room Two is iPaden a legélvezetesebb a nagy kijelzőnek köszönhetően, az iPad pedig tipikusan az az eszköz, ami végigmegy a család összes tagján, kezdve a gyerekektől a nagyszülőkig, nagyon jó érzés volt odaadnom úgy az iPadet, hogy tudtam az én játékom biztonságban van és nem fognak benne elrontani semmit sem.

IMG_0582

Összességében tehát kellemes és izgalmas folytatás a The Room Two és tényleg csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szereti a rejtélyeket és az izgalmas, de gondolkodást is igénylő játékokat, az irányítást pedig idővel meg lehet szokni, de azért bízom benne, a fejlesztők idővel még finomítanak rajta. Továbbra is garantált a hátborzongató élmény, a gyönyörű grafika és a már jellegzetes szellemhangok, valamint ajtócsapódások. Mivel múltkor szó érte a ház elejét, hogy miért nem szóltam hamarabb, amikor ingyenes volt az első rész, most szólok, hogy a második rész akciós!

A The Room Two 4.99 dollárt helyett most 2.99 dollárért vásárolható meg az App Store-ban és mivel univerzális alkalmazásról van szó, ennyi pénzért megkapjuk mind az iPad, mind pedig az iPhone verziót.

[appstore id=”667362389″]

Kellemes időtöltést kívánok! 😉

Olvasd el a hozzászólásokat is

6 Comments

  1. A legjobb jatekok kozt van iPadre, mindenkinek ajanlom!

  2. Valaki kalóz linket tud dobni egy próbára?

  3. cikkíró jól érzi, szerintem is sokkal könnyebb lett. pár óra alatt végig vittem és sokat nem kellett agyalni rajta sajnos. persze ettől még nagyon jó játék, de szerintem lehetne nehezebb vagy hosszabb.

    @sanyibazi: egy doboz cigi ára megvenni. ha dohányzol azért, ha nem dohányzol meg azért.

  4. Nagyon megéri az árát!!!

  5. @onderon Nem dohányzom, és már mégvettem és nem bántam meg!

  6. @Sanyibazi cool!


Add a Comment