fbpx Skip to content

Bő három héttel az iOS 11.2.1 megjelenése után az Apple kiadta az iOS 11.2.2-t.

Az új kiadás egy biztonsági frissítést tartalmaz, de ennél többet nem árul el a frissítésről az iOS. Az időközben elérhetővé vált részletek alapján ez a Spectre sebezhetőség kiküszöbölését jelenti, mert annál az ARM processzorok is érintettek. Egyúttal a macOS High Sierra 10.13.2 Supplemental Update is elérhetővé vált, ami pedig a Mac-eken hivatott ugyanezt javítani.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord a cikkben ezeket: Letöltés.

iOS 11.2.2 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Ez gyakorlatilag a Spectre sebezhetőséget küszöböli ki, amiről pedig itt írtunk részletesen: Spectre és Meltdown: célkeresztben az újév első biztonsági sérülékenységei.

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Letöltés

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk az iTunes-t is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

Ha valaki szeretné lementeni a 11.2.2 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek

Ezen túl a másik fontos cikkünk a használat közben felmerülő hibák lehetséges megoldásairól: Gyakori kérdések: mit tehetünk, ha furcsa dolgokat produkál a készülékünk?

Linkgyűjtemény

Az iOS 11-ről szóló összes cikkünk megtalálható az iOS 11 címke alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

101 Comments

  1. frissítés előtt és után futtasson valaki egy antutu-t vagy hasonlót, ha tényleg igaz hogy lassítja lehet várok XD így is egy szar a telefonom 6s plus 128

  2. Wtf? Nekem 11.2.5 van most
    ??????

  3. @keresztes.k: Az egy beta verzió.

  4. Igen béta de nem dobja ki a frissitest

  5. Sziasztok!
    Ezt akartam én is kérdezni! Akinek az új béta van annál már javítva van?

  6. Én is várok a frissítéssel . Nem kérek a belassítástól Apple ! Most már szeretnék egy frissítést amiben az 1-2 éves készülékek gyorsabbak lesznek és nem lassabbak,mert az nem törvényszerü, hogy mindíg csak lassúlnak.

  7. Mert, hogy nagyobb a verzió számunk

  8. @Lajhar: A. Jelenlegi híreket olvasva, ha tippelnem kéne, akkor .5-ben vannak az eddig ismert hibák feltételes javítása és lépésenként élesítik őket.

  9. @keresztes.k: De a tied magasabb verzió számú, lehet ezért. Bocsi lehet hülyeség

  10. Ne legyetek már ennyire értetlenek! Én is, aki kritizálom, ha van mit, értem azt, hogy a lassítási bűncselekmény a főverziók frissítésével jön. A javításaik (hivatalosan) nem fogják lassítani szándékosan. Aki nem frissít, az ne a lassítástól való félelemből ne tegye. Nekem is a 10.3.3 van fent, de nem a lassulástól, hanem az instabilitástól féltem, félek.

  11. Eddig is lassultak azok a telók, amik a főfrissítést utolsónak kapták meg, nem is értem a hisztit. Ha az Apple közleményt ad ki, hogy az iOS 12 halláskárosodást okoz, akkor azért nem frissítenek majd? Kell egy hír, hogy észre vegyék, ha nem jó? Végrehajtással foglalkozom, ott is megy az ügy mondjuk 2 éve, de csak akkor van szerintük baj, ha megy a levél.

  12. @keresztes.k: a te készülékeden magasabb verzió fut, mint a most megjelent 11.2.2, tehát értelemszerűen nem fog megjelenni ez neked frissítésként, mert ennél magasabb verzió (11.2.5) van neked fent. ha vissza akarsz térni a hivatalos verzióra: https://support.apple.com/hu-hu/HT203282

    @Ferenc1: nem unod még, hogy szinte minden egyes alkalommal, majdnem minden cikknél ezt kell olvasni?

  13. A feloldóképrnyő beugrós-akadós bugját megoldották már végre?

  14. @eclips21: frissítés előtt 125301, frissítés után 116237. iPhone SE, Antutu

  15. @GentleSpecter: “Ez gyakorlatilag a Spectre sebezhetőséget küszöböli ki”

  16. @Jadeye: Nem szoktak mindig mindent beleírni a leírásokba.

  17. @GentleSpecter: akkor frissítesz, és kiderül. ez a frissítés most lényegesen fontosabb dolgot javít, tehát nem valószínű, hogy másra is koncentráltak volna.

  18. Miaf!
    Sztem azonnal hiába merted meg mert rendszerint a frissitesek után 1 nappal szokott normális ra beállni a telo, addig vmiert gyorsabban is merül stb.

  19. Sziasztok. Szerintetek az hogy lehetséges hogy az iphone x-emen minden benchmrk,antutu test kevesebbet mutat,mint a sima iphone 8-on. És az x-en laggol is a kép az antutu teszt közben.

  20. Jadeye, nem! Ellenben, ha Te igen, akkor szólj hozzám olyan stílusban, ahogy azt Te is elvárod mástól, és szólj miatta! 🙂 Ilyen egyszerű!

  21. iPhone 8 plus 64GB
    Antutu:
    Frissítés előtt 224.298
    Frissítés után 209711
    Geekbench:
    Előtte 4241/10486
    Utána 4264/10333

  22. @Ferenc1: én mindössze feltettem egy egyszerű kérdést, de ha ez kell, akkor legyen.

    Kedves @Ferenc1, a többi hozzászólótól hozzánk érkezett megkeresések alapján ezúton megkérünk arra, hogy a továbbiakban tartózkodj a vitagerjesztő tartalmú hozzászólásoktól. Felhívjuk a figyelmedet arra, hogy a hozzászólásod elküldésével elfogadod a moderációs elveinket, amelyeket ide kattintva olvashatsz.

  23. iphone x 64gb antutuhtml5 38122
    benchmark tegnap 177500,ma pedig 226340.
    Nem értem ezt mitöl változik.
    Az a geekbench meg nem ingyenes ugye??

  24. iPhone 5s-en lehet tapasztalni valami változást ?

  25. Úgy látom most már Antutu és Geekbench adatokat kell olvasni mindenhol. Ez számomra eddig ismeretlen volt, mivel “ős” iPhone használóként soha nem érdekeltek ezek(az ios soha nem erről szólt és nem is fog erről szólni szerintem), mindig az Android rendszert használókon mosolyogtam, amikor ezzekkel az adatokkal kardoztak. Szerintem aki ennyire retteg egy frissítéstől, inkább váltson platformot, mintsem ezen görcsöljön.

    Üdv
    Egy elégedett iPhone tulajdonos

  26. @lacika88: Na végre vki megmondja a franklót! 🙂 De ezután meg fognak bélyegezni mint fan-t, s ezzel kell együtt élned 😀 Sztem menni fog ! 😀
    De tényleg minek már ez a droidosoknak való tesztekkel dobálódzás, ezek iphone-ok és ha nem is tökéletesek, de nekünk jobb mint a droid, ezért meg azért, ja meg amazért is! 🙂

  27. @lacika88:

    Véééégre valaki! Meghajlok előtted

    Üdvözlettel, egy hasonlóképp elégedett iPhone tulaj.

  28. 3GS óta nekem is Iphonos van. Semmi gondom vele, csak egy sima kérdésnek szántam. Mivel talán most először volt úgy itthon 2 külön Iphone ami nagyjából egy kaliberű. Poénbol lefuttattam ezt a 2 tesztet, amit talán még sosem, és számomra meglepő lett így az eredmény.

  29. @Gunar: Talán meg tudok bírkózni vele 😀 Remélem ezt a “nehéz” időszakot is átvészeljük majd és ezzel kikopnak a divat iPhone vásárlók, mert igen is nagyon sok ilyen ember van. Több Apple terméket is használok már jó pár éve, megelégedéssel (igen, vannak néha hibák, ezt tagadhatatlan).
    Szerintem az Apple rájött, hogy kiknek nem való a terméke és szándékosan lassítja nekik, hátha váltanak más gyártó termékeire 😀 (vicc)

  30. @Misi Szurom: Szíved joga természetesen, nem ítélkezni akarok ezzel csak fórumokon, cikkeknél, bárhol ez a téma most már és ezt tarom gáznak.
    @zsoxxa: Én hiszek benne, hogy még mi vagyunk többségben 😀 Üdv

  31. Jadeye, tiszteletben tartom, elfogadom! 🙂

  32. Nálam közvetlen frissítés után a Geekbench 4 semmilyen lassulást sem mutat.
    iPhone SE

  33. Sziasztok! Én csak eggyet mondanék! Akinek nem inge ne vegye magára! Olvasgatom mindig a hozzá szólásokat de csak most tünt fel hogy egyre többen irjátok azt hogy “ lassult a készülék” ! Ez azét érdekes mert eddig csak kevesen panaszkodtak ilyenre! Milyen furcsa az Apple be valotta hogy “lassítja a készülékeket” és tényleg mindenkinek így be lassúlt volna hogy egyből pont számokat osztogat meg hogy be bizonyítsa! Akkor kedves tulajdonosok azt mondom váltsatok platformot és majd meglátjátok hogy nem a lassulás lesz a legnagyobb gondodtok! Bocsi ha kicsit nyers voltam!

  34. @Tiber: Ez a lassulási mizéria egy vicc! Ha mindent amit írtak mindig mikor újabb IOS jött ki és mennyit lassultak a vasak, akkor egy 5S jelenleg már a 11.xx-en gyakorlatilag nem is futna, pedig dehogynem, éppen hogy teljesen jól fut szalad és igaz néha érezni rajta kisebb tétovázást, de kérem azért csak 5. éves db, droidon már 2 év után nem is ad ki a gyártó újabb OS-t rájuk, marad az újnak vétele vagy az XDA és a hasonló oldalakon közzétett főzött romok használata.

  35. @Jadeye: Sokak számára mégis kérdőjel hogy mi a célja/tartalma ennek a frissítésnek.

  36. @Gunar: Kérlek ne állíts valótlan dolgot, ha nem vagy tisztában valamivel.
    Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket:

    http://www.origo.hu/techbazis/20171124-samsung-galaxy-s6-android-oreo-frissites.html

    Nem azért reagálok az írásodra, mert nekem ilyen készülékem van. Nekem iPhone 6S-em (10.3.3) van, de van mellette egy Galaxy S8-is. Mindig is volt androidos készülékem is és nem biztos, hogy rossz az, hogy egy idő után nem adnak ki újabb fő verziót egy régebbi készülékre. Vannak még olyan cégek, akik egy régebbi készülékre már nem adnak ki újabb fő verziót, hogy a tulajdonosa megelégedéssel használja, ameddig tudja. Sajnos ezt nem tapasztalom az iPhone-ok esetében. Például az iPhone 4S a maga korában etalon volt. Már régen meg kellett volna állni a 7.1.2-nél Apple-éknek. Azzal még teljesen használható volt, de nem. Inkább legyen használhatatlan. És ahogy látom ez a következő generációkra is teljes mértékig jellemző.

    Ezt a szösszenetet csak azért írtam, mert úgy gondolom, hogy a felhasználóknak a legnagyobb segítség a tárgyilagosság.

  37. Hello. Én frissítettem az Antutu előtte 122266 volt utána 123151. Iphone 7!

  38. 2002-ota (iPod 2nd) hasznalok Apple termekeket, mar felsorolni is nehez, hogy mennyi mindent. iPhone a 3G-vel kezdodott, amikor vegre volt legalis fuggetlen termek Europanak. Ngyon gyors volt 🙂 emlekszem micsoda elmeny volt az a keszulek 🙂 utanna az iPhone 4 is gyors volt, igaz az iOS7 utan hasznalhatatlanna valt (igaz akkor mar 5-ost hasznaltam), 🙁 de az oreg 4-es meg most is a fiokban pihen, es ha barmilyen problema adodik, akkor szolgalatra kesz (eredeti akku van benne) es teszi a dolgat.
    Megfutattam a tesztet, elotte iOS cuccon ilyet meg soha nem tettem. A MBP-kon, persze az ember megteszi, na de egy ilyen feluleten? Szoval :iPhone 8 antutu 208007 a tegnapi frissites utan. Eredetileg oktoberben vettem ezt a keszuleket, de most januar 3-an gariban csereltek 4 javitasi proba utan. Ja es 3 toltes ciklus van benne, talan az akku meg jo formaban van 🙂

  39. Asszem én is elkezdek fekete öltönybe járni -jah bocs az már foglalt, akkor legyen mondjuk szürke- így tiltakozva a lassító ios frissítések ellen!

  40. @haban: Nem éppen ide tartozik, de mi volt a baja a 8-asnak, hogy cserélni kellett? :O

  41. @Nonozoom: Amikor fulhoz lett emelve, valami kattogott 🙁 valami Proximity Sensor problema lehetett, mert amikor a fulkagylo rafekudt a felso savra es nem kapott fenyt, vagy eltavolodott, es ujra feny erte akkor jott a kattogo hang. SW frissitesek nem oldottak meg, DFU sem, igy csereltek. Visszaolvasgatva forumokon a hiba masnak is jott i8 es i8p keszulekeken.

  42. Sziasztok! Lehet,hogy olvasás közben figyelmetlen voltam,de nekem a MacBook Air-emen az El Capitan van fent és ez is marad,a Sierraból és a magas Sierraból nem kérek.Kérdésem,hogy így hogyan tudom frissíteni a gépet,hogyan kerül fel ez a biztonsági frissítés?Köszönöm

  43. @kori18t: a macOS High Sierra 10.13.2 Supplemental Update értelemszerűen csak High Sierrára érhető el. El Capitan és Sierra esetén a Safarihoz érkezett frissítés, ami a Spectre-t hivatott orvosolni: https://support.apple.com/hu-hu/HT208403

  44. @Jadeye: Már frissítettem is.Köszönöm

  45. Sziasztok.
    Iphone SE
    Antutu teszt
    11.2.1
    124220 (aksiról)
    11.2.2
    125352 (töltőn)
    127748 (aksiról)
    Nem értek hozzá ez a kis eltérés mennyit jelenthet, csak kíváncsi lettem itt a fent írtak alapján és gondoltam megosztom.
    Arra már volt bárhol utalás, hogy ha a gyengülő aksi miatt “lassulhat” egyes iphone akkor hálózatra rakva és úgy használva “gyors” lesz mintha fullos aksija lenne?
    Mit tudtok erről?

  46. Geekbench 4-ben semmi valtozas

  47. Teljesen folosleges belemenni a vitaba vele, nem hajlando meghallani azt a tenyt hogy van olyan hogy lassul a telefon. Ez van, vannak ilyen figurak is.

  48. @pajti-1:
    10.2- 11.2-ig senkinek nem tűnt fel a lassulás, ebből azt a következtetést vonom le, hogy normál használat mellett észrevehetetlen, ezért nincs is miről beszélni.

  49. @Agent_H: ugyan már, minden egyes iOS-frissítés után minden alkalommal jöttek azok a hozzászólások, hogy lassabb-e, gyorsabb-e, meg hogy direkt lassítja az Apple, mert akkor újat fogsz venni, amit persze megint direkt belassít. tehát nem mondhatod, hogy senkinek nem tűnt fel, mindössze a tényleges miértek miatt inkább gyártódott rá egy összeesküvés-elmélet.

  50. @Agent_H: De rohadtul feltűnt és irritált is sok akadás, leginkább alacsony töltöttségnél. Jópár hete (még mielőtt kirobbant volna az egész), jeleztem a problémát az egyik legnépszerűbb mobilos fórum SE topikjában. Mondanom se kell, hogy a fanboyok rögtön a torkomnak estek, hog ne állítsak már hülyeségeket stb stb. Akkor még nehezen fellelhető volt a probléma oka, nekem is sokáig tartott mire megtaláltam redditen az erről szóló brainstormingot. Illetve még egy feedbacket találtam erről az apple community fórumon akkoriban. Szóval ja… igen is észrevehető. 10 alatt még csak játék közben vettem észre hogy valami nem oké, viszont amikor kijött a 11 már a mindennapos használat közben is észrevehető volt a dolog. Elhiszem hogy zavar hogy itt antutuznak az emberek és már túltolják a dolgot, viszont engem meg az is felidegel (mivel érintett vagyok), hogy páran úgy tesznek továbbra is mintha ez egy nem létező probléma lenne.

  51. @Mzajacz: Töltőn is illetve 100%on is ugyanúgy vissza van véve az órajel, ha gebasz van vele.

  52. @Jadeye: Nem-nem. Pontosítsunk: főverzió váltáskor jön a lassult a telefon (tiszta bug az egész, így persze), aztán ezek a hangok elülnek. 10.2 – 10.3.3-ig senkinek nem volt ilyen problémája, addigra már kifutott a 10-es szokásos kezdeti “lassul a telefonom”, mindenkinek visszagyorsult. Kivéve a hangadóknál, akik 6s/7-ről irogatták, hogy 5-n már élvezhetetlen, akik azt használták nem irtak ilyet, sőt… Aztán jött a 11, szokásos lassulás, akku problémák, nahát. Ez szépen elkezdett javulni, itt is ilyen kommentek voltak, hogy már érzhetően jobb, stb. Aztán jött a hír és mindenkinek szar lett (és persze már tavasz óta érzi)…

  53. @ef-dani:
    a történelem iOS esetében évente ismétli önmagát 🙂

  54. Én utoljára Samsung Galaxy Tab 10.1-en futtattam ilyen szirszarokat, mikor őrülten keresgettem melyik főzött rom jobb valamivel a gyári androidnál.
    Akkor lett elegem, és váltottam almára. Azóta nem méregetek semmit . Működik. Eleinte nagyon zavart a kötöttség, de megszoktam. Gyakorlatilag Watchtól kezdve MbPróig használom a termékeket. Figyeltek? Használom. Nem méregetek, nem idegeskedek. Csak használom.
    Éjjel Külföldről jöttem haza taxival. Budán lakok egy kis utcában, amit nem ismert a taxis. Beütötte a GPS be a címet, majd amikor a Duna közepén hosszában ment a Vazze, kanyargó tét jobbra meg balra, kijelentette hogy szar a vazze . Én bekapcsoltam a 8pluson, odaadtam neki, menjünk. Az enyém nem volt szar. Ja, az egy Samsung volt. Ezzel nem akarok vitát gerjeszteni, csak szemléltetném, mire akartam kijukadni. Ennyi.

  55. @Jadeye:
    Főverzió váltáskor jöttek persze, de most nem arról beszélünk – akkor lehet rosszul fogalmaztam – hanem mióta be van építve ez a feature (10.2), azóta senki nem panaszkodott itt lassulásról, csak miután megjelent a 11, de ez meg ugye évente ismétlődik.

  56. Én már tavaly észre vettem hogy nem úgy megy a telo. Írtam is pár fórumon hogy nem jól az eredmények. Azt írtak a többiek hogy ne foglalkozzak a Geekbench eredményekkel,ezután így is volt,aztán jött a bumm, viszont a helyzet egyre rosszabb lett. Jelenleg ha kimegyek sétálni és ebben az időben előveszem, annyira lassú….
    Néztem olyankor 600mhz fut az órájel. Mondjuk nem kapcsol ki 🙂
    De 100%-ra töltve szobahőmérsékleten 1,8Ghz(SE)És így csökken….

  57. Sziasztok! Legutóbb használhatatlan iPhone 6-ra panaszkodtam, (ami megmaradt még mindig…) és felraktam a legújabb frissítést lesz ami lesz alapon. Antutu 60506-ról felugrott 72731-re!!! :O és a telefon is begyorsult, minden megy gördülékenyen. Ahhoz képest, hogy kb 8 cikkel lejjebb tüzbe dobtam volna a telefont, ahhoz képest sokkal jobb. Nem akadozik a control center, értesítések is lejönnek szépen, és a külsős fejlesztők által fejlesztett peogramok is működnek, bar nem úgy mint ios10 alatt, de jobban futnak. Kíváncsi leszek pár nappal később mi lesz az eredmény. Talán újra használható a készülékem? Meglehet.

  58. Lassan már bebizonyosodik, hogy amit tegnap még összeesküvés-elméletnek tituláltak az mára már igaz lett …

  59. Nincs itt semmi összeesküvés. A rossz akksi miatti lassítást illetve a régebbi készülékeknél előforduló optimalizációs “hibákat” ne keverjük már össze.

  60. Sajnos en is ezt tapasztalom a 11 ota a 7-esen, lassulnak az alapveto dolgok. Nekem pl a billentyuzet gepeles kozben beakad olykor-olykor. Korabban szinte sosem utottem felre, most egy csomoszor elojon, hogy a “leutott” billentyu nem reagal olyan gyorsan. Es ez az 10.5-os ipad prom is produkalja neha, de az meg egy fokkal mindig jobb. Szoval nem tudom mit gondoljak, benchmarkokkal nem szarozok, volt androidoskent csinaltam eleget, mint egy idiota. Szoval fogalmam sincs mi folyik, de amit latok nem tetszik.

  61. @mgorilla: pontosan minek kellene szerinted bebizonyosodnia, amikor már egyértelműen bebizonyosodott, hogy mi és miért okozza a lassulást?

    @Geri1985: ellenőrizted az akku állapotát, hogy nem az okozza-e?

  62. Jadeye

    Ez nem egyértelmű. Egyértelmű akkor lett volna ha a szoftverfrissítèsben közlik, hogy beépítettünk egy lassulást okozható algoritmust. Ez egyértelmü.

    Ha utólag nyomás hatására derül ki az átverés.

    Milyen szempotok alapján lassítja az 1-2 éves telefonokat az akku miatt a szoftver?? Mennyi ciklus van benne ? Esetleg ellenőrzi a tipust és annak hatására lassít ? Vagy mi miatt ? Ez a nem egyértelmű. Ja, vakon megbízni az Apple-ben, hogy majd ő tudja, bocsi de már nem veszem be. Semmi garancia nincs rá, hogy akkucsere vagy 100 ciklus után nem lassul e be megint ugyanúgy. Ez szerintem a nem egyértelmű.

  63. @Jadeye Igen az akku allapota tokeletes a 7-en a pron pedig 95%-os! Mindketto keszuleket megfeleloen toltom, sosem meritem le, sosem toltom fel 100%-ra.
    Minketton a legutobbi hivatalos szoftver verzio van, de a 11 ota indult ez be.

  64. @mgorilla: pedig de, teljesen egyértelmű, mert tesztekkel, statisztikákkal igazolható a dolog, épp emiatt kényszerült arra az Apple is, hogy elismerje. milyen egyértelműbb dolog kell még ennél? nem volt átverés, az Apple nem állította annak az ellenkezőjét, mint amit most elismert.

    persze ha neked kényelmesebb mindenféle összeesküvésben hinni, mint az egyértelműen igazolható dolgokban, akkor számodra semmiféle magyarázat nem lesz megfelelő. ez ellen csak te magad tudsz tenni.

  65. A lassítás magyarázata szerintem is kamu, fedősztori. Nem azt mondom, biztos azért, hogy telefont cserélj, de ez így kamu. Alacsony akku esetén van valami takarékos mód 20% alatt, az akku amortizációnál is alkalmazhatta volna ezt, vagy hasonlót. Mindegy is, mert akárhogy is megy háborgás ezen, akiknek számít a sebesség, azok 3-4 évnél tovább használnak egy típust, 3 évig meg nem kapja meg utolsóként a főverziót.

  66. Akarom írni 3-4 évnél tovább NEM használják…

  67. Hello!
    I7 teljesen normális a frissítés után.

  68. @Ferenc1: magyarázd meg kérlek, mi a kamu azon, hogy az akku bizonyíthatóan csökkent kapacitása esetén szintén bizonyíthatóan csökken a processzor órajele, hiszen ezt egyértelműen és világosan kimérheti magának bárki saját maga is, és pont emiatt volt kénytelen az Apple is elismerni, hogy tényleg ez van. még ha nem lenne világosan és egyértelműen igazolható mindez, akkor lehetne itt kamuzgatni, de bárki által bizonyítható, hogy mi és miért történik.

    az alacsony töltöttségű mód kissé másképp működik, de ott is ilyesmit csinál.

  69. Az én elgondolásom az, hogy én is, hogy örültem amikor tudtam, hogy egy modell az Apple részéről milyen sokáig kapja a frissítéseket és ez milyen jó. Mostanra már másképp gondolom . Direkt jó neki, hogy több éven át “ támogatja “ vagy inkább lassítgatja a készülékeket, új készülék vásárlásra ösztönözve. Hiszen nincsen annál idegesítőbb dolog, mint amikor belassul egy készülék. Olyankor szokott a felhasználó dönteni, hogy na jó elég volt váltok mert ez dög lassú.

    Mindíg az aktuális modell legyen gyors, mert azon a legnagyobb a kasza a régebbin meg látszódjon, hogy gyengébb ( holott nem ).

    Én úgy gondolom, hogy a régebbi szoftverrel ellátott készülékek sokkal értékesebbek a használt piacon, mert azok gyorsak, fürgék és bármikor frissíthetőek, viszont a régebbi modellek új szoftverrel ( ios11) már a kutyának nem kellenek, mert ki akar egy lassú vánszorgó telefonnal tökölni.

  70. Jadeye, pontosan érted mit írtam. 🙂 Valós, hogy az sw lassítja, ha rossz az akku, de az sw miatt lassult is az a készülék, amelyik utolsó főverziót kapott. Előálltak egy ellenőrizhető indokkal, hogy a valósat fedezzék vele és ahogy látom, a többség be is nyalta, de ez még a perek ellenére is kevésbé lesz fájó az Apple-nek, mint egy tervezett amortizáció, amiért pl. a franciák 2 börtönt adnak egy ottani cégvezetőnek. Mindegy is szerintem, mert, aki 3 évente nem cseréli le, az számoljon ezzel, vagy ne frissítsen. Nekem sosem ezzel volt bajom, hanem, hogy a főverziók sorra tele hibákkal jönnek ki, ami szintén oké lenne, ha a hibák javításai nem generálnának újabb hibákat, illetve kikapcsolható lenne alapból a frissítési zsarolás. Annak örülök, hogy ötletként leírtátok a tv os béta profilt, valamelyest segít ezen!

  71. @Ferenc1: látom, nem érted. előbb volt igazolható az indok, tehát hogy mi okozza a lassulást, minthogy az Apple bármit is elismert volna – és mivel igazolható volt minden, így az Apple nem tudott mást tenni, mint elismerni. semmivel nem kellett előállniuk, azt kellett elismerniük, amit már előzőleg igazolhatott bárki.

    aki 3 évente nem cseréli le a készüléket, az cseréltessen benne akkut, és kész. az iPhone esetén 500 ciklust ír az Apple az optimális kapacitásra, 3 év alatt azt bőven el lehet érni.

  72. Jadeye, értelek! A gond az, hogy “lassított” telók töltőről, vagy új akkuval sem gyorsulnak. i4, i4s van tapasztalatom, mert megvannak még. Ettől függetlenül normálisnak tartom, hogy telefon 3-4 évet bír. Régen a nyomógombos Nokia-k esetén alig volt ember, akinek 1 évnél tovább volt meg. Mondjuk akkoriban a csúcskészülék árai 100-150e Ft voltak maximum.

  73. @Ferenc1: nem, nem érted. az iPhone 4 és 4s nem érintett ebben az ügyben, mert az akku miatti processzorórajel-szabályozás kizárólag az iPhone 6 és 6 Plus, 6s és 6s Plus, és SE készülékeket érinti az iOS 10.2.1, illetve az iPhone 7 és 7 Plus készülékeket a 11.2 óta. amikor írtunk erről, leírtuk azt is, hogy melyik készülékek érintettek. az érintett készülékek esetén pedig ahogyan a lassulás, úgy a sebességnövekedés is egyértelműen igazolható, ha az akkumulátor okozta a problémát, de egyes esetekben restore is szükséges lehet, amit szintén leírtunk.

    az iOS 11.2.2 pedig 5s-nél régebbi készülékre nem tehető fel – ugyanakkor egy elöregedett akkus 5s esetén is kézzel fogható sebességnövekedést eredményez az akkucsere, amit szintén statisztikák igazolnak, még ha az 5s az Apple közlése szerint nem is érintett ebben.

  74. Sziasztok!
    Segítségre van szükségem. Frissítettem a 8-ast a IOS 11.2.2-re és azóta a levelezésem nem működik.
    “Szerver identitása nem ellenőrizhető” hibaüzenetet dobja.
    Hogy oldjam meg a problémát?
    A segítséget előre is köszönöm!

  75. Jadeye, két dologról beszélünk. Te igazolni szeretnéd az akku öregedés miatti lassítást, de szügségtelen, ezzel nem vitázom. Tudom mely készülékek és sw érintettek, épp ezért gondolom a szándékos lassítást, ami régebi készülékeken tapasztalható is, amikor még nem volt rá magyarázata az Apple-nek. Értem én, hogy egy iphone fun oldal szerkesztője vagy és mindenben a jobbat látod, amivel semmi baj, sőt, az összeesküvés elméleteknek sem ülsz fel, de nem lehet véletlen, hogy minden iphone az utolsó frisdítéstől látványos lassulást produkál. A gond ez, ha nem akartak volna manipulálni vele, a mai napig visszatölthető lenne mindegyikre az utolsó előtti. Tudom van erre is magyarázat, nem kompatibilis mentések, stb., de ez legyen annak a gondja, aki alkalmazná ezt. Néha biztos elővenném az i4-et iOS 6-tal, mert tetszett, na, de ez már nem ez a téma.

  76. @Zsmiskolc: dátum/idő biztosan pontos? valószínűtlen, hogy ez lenne, de azért ellenőrizd. illetve nem lehet, hogy az adott levelezőszerver tanúsítványa járt le? milyen fiók ez? megpróbáltad esetleg törölni és újból hozzáadni?

    @Ferenc1: nem értem, mit bizonygatod ezt az olyan cikkeknél, amiknek semmi közük azokhoz a készülékekhez, amelyek mellett kardoskodsz.

    a legyen visszatölthető az utolsó előtti verzióra pedig már több éve ad több hét türelmi időt az Apple, így aki óvatlanul frissített, és azt tapasztalja, hogy lassúbb a készüléke, jellemzően egy-másfél hónapig még visszateheti a korábbi verziót. akinek ennyi idő alatt nem derül ki, hogy lassúbb lenne a készüléke, annak nem lassúbb.

    de ennek már megint semmi köze az aktuális cikkhez.

  77. @Ferenc1: azért ne felejtsd el hogy a régebbi verziókhoz (pl iOS6) képest mennyivel több alapfunkció érhető el, illetve hogy mennyivel több infó jön push-on stb.-n keresztül.
    Az i4/4S meg a harmatos processzora illetve 512mb ramja bizony kevés egy iOS 7-8hoz is. Ez nem tervezett elavulás. Küldj fel egy win10et mondjuk egy p4es gépre 1gb rammal ????

  78. Szikszai, persze, ez teljesen így van, épp ezért nem kéne erőltetni arra a telefonra a nagyobb hardver igényű sw-t, amelyik nem bírja.

    Jadeye, nem készülékekhez van köze, hanem a lassuláshoz. Mindegy is hagyjuk, érted, csak szeretsz ellenkezni.

  79. @Jadeye:
    Jadeye, köszi a választ. A dátum/idő az tökéletes a levelezőszerver tanúsítványára azt írja, hogy 2016-ban lejárt.
    De a mai napig működött és a 6-oson jelenleg is működik, igaz azon 10-es szoftver van.
    A szerveresek azt mondták, hogy nekik tökéletesen működik iphone-on is.
    Azóta próbáltam újra beállítani a levelezést de sikertelenül a probléma ugyanaz sajnos.
    Egyébként céges levelezés.
    Köszi

  80. @Zsmiskolc: Pedig ott a tanusítvánnyal lesz a gond. Ha a Folytatásra vagy a Részletekre kattintasz, akkor nem dobja fel a tanusítványt, hogy elfogadd?

  81. @Ferenc1: Maximálisan egyetértek veled. Nekem is volt mostanáig iPhone-om, de nagyon elegem lett belőle és az egész Apple hozzáállásból, így aztán váltottam. Annó azért vettem iPhone-t, mert mindenhol annyira sztárolják, hogy ilyen stabil, meg olyan pöpec. Meg ha már rohadt drága, akkor csak jó lehet. Hát én és ahogyan mostanában a fórumokat olvasom, egyre többen nem ezt tapasztalják. Kidobtam az ablakon egy rakás pénzt egy olyan telefonért, ami tele van bugokkal, nem jelzi, ha e-mail-em jön. Na! Ez például meghaladja Apple-ék képességeit, hogy a levelező jelezze már, ha e-mail-em jön. Percenként nyitogassam a levelezőt, hogy ha fontos levelet várok? Azoknak a véleménye meg nem érdekel, akiknek a szeme előtt rózsaszín köd lebeg, akik csak azért vesznek iPhone-t, mert iPhone és nem az érdekli őket, hogy normálisan működik, vagy sem, de iPhone legyen, mert attól vagyok valaki, meg csak akkor számítok. Amióta váltottam azóta nyugodtabb, boldogabb ember vagyok.

  82. @Teewine: “Ez például meghaladja Apple-ék képességeit, hogy a levelező jelezze már, ha e-mail-em jön. Percenként nyitogassam a levelezőt, hogy ha fontos levelet várok?”
    Gmail fiók esetén a Google csak a Gmail appban küld push-t a beérkező emailekről. ez a Google sara, ők nem engedik ezt a beépített Mail appban.

    áthidaló megoldásként pedig már a push funkcionalitás megjelenése előtt óta ott van, hogy beállítod, hogy 15 percenként automatikusan lekérdezze, jött-e valami.

  83. Köszönöm a segítő szándékodat. Tisztában vagyok ezzel a lehetőséggel, de nekem 200MB-os csomagom van, ami elég egy hónapra és attól tartottam, hogy ha ezt az opciót bekapcsolom a 15 percenkénti ellenőrzéssel nem lett volna elég, ezért nem használtam.

  84. @Teewine: 15 percenkénti ellenőrzéssel nem lett volna elég az adatforgalmi kereted, de az azonnalit elvárod? ????

  85. Nekem a G-mail, sőt a Microsoft Outlook is hibátlanul küldi az értesítéseket bejövő posta esetén!

  86. Sziasztok! Két kérdésem lenne a frissitéssel kapcsolatban. Az egyik az , hogy lassítja-e a telefon prociját ez az intel hiba javítás?(pcket 3-30%ig lassitja a hiba fix) Másik kérdésem pedig hogy i8 plust akkumlátor lassitás benne van már ebben a verzioban?

  87. Képzeld egy ilyen rohadt drága készülék esetén elvárható lenne. Meg sok minden más is, amire Apple-ék nem képesek. Neked mi a bajod? Egy fűszálat nem tettem neked keresztbe. Jó lenne ha ebből a hangnemből visszafognál!

  88. Én a gyári levelező kliensről beszéltem. Windows alatt is és Android alatt is minden működik probléma mentesen, csak Apple termék alatt nem.

  89. A nem bővíthető tárhely miatt meg nem akartam minden gyári alkalmazás helyett másikat telepíteni, hogy felhasználó baráttá tegyem a telefont.

  90. @Teewine: Egy egyszerű és teljesen logikus kérdést tettem fel…???? Gmail esetén a push nem elérhető, mvel a Google féle IMAP valójában nem IMAP, így a push sem elérhető. Te viszont hiányolod az azonnali pusht. A 15 perces megoldással tisztában vagy, de nem akartad használni a szűkös adatforgalmi kereted miatt. Ez oké. De az azonnali pusht elvárnád, ami ugyan minimálisan, de több adatforgalmat generál. Most akkor ez hogy is van?

  91. @Gunar: Igen! Igazad van! Frissités után nagyon gyors , utána 1 – 2 nappal piszkosul belassul!

  92. @szikszai11: Csak azt ne felejtsd el ha nem tetszik az op. rendszer SIMÁN vissza tudsz térni a régi , jól müködőre!! Almásék ezt valamiért nem engedik!

  93. @nagyfej: egy-egy új iOS-verzió megjelenése után több éve már hetekig vissza tudod tenni az azt megelőző verziót. akinek ezalatt nem tűnik fel, hogy valami szerinte nem működik megfelelően, akkor nála minden megfelelően működik.

  94. Ha így van, akkor sajnálom, ha kissé felkorbácsoltam a kedélyeket. Megmondom őszintén, hogy ennek a részének nem néztem utána.

    Amit sajnálattal tapasztaltunk a párommal, hogy hétvégén Romániában voltunk, ahol ugyebár több az idő 1 órával. A párom telefonján (iPhone SE) automata frissítésre volt állítva az óra és időzóna frissítés. Át is állt 1 órával többre, majd amikor hazaértünk visszafelé már nem tette meg ezt, pedig hazatérés után hazai szolgáltatóra állt vissza a készülék. Ebből adódóan reggel 6 óra helyett 5 órakor ébresztett. A problémát megoldotta az automatikus időzóna frissítés. Nem tudom, hogy más is járt-e már így, de ezek szerint erre is oda kell figyelni, ha valaki nem akar túl korán kelni, vagy érkezni a munkahelyére, vagy egy találkozóra.

  95. A problémát megoldotta az automatikus időzóna frissítés kikapcsolása.

  96. Sziasztok! Eltet jopar nap a frissites ota, irtam, hogy felgyorsult a keszulekem, es benchmarkok alapjan ~ 68-74 ezreket mertem, szoval gyorsabb volt a keszulekem, a 11.1-hez kepest. Az elmult 2-3 napban ujra elvezhetetlen, hasznalhatatlan a keszulek. Antutu szerint ~49-51 ezres pontokat er el a telefonom. Mertem reggel, delben, este, akkor sem jobb a helyzet, hogyha a ramot kiurutem meres elott. Szaggat meres kozben a video, amit eddig nem tapasztaltam. Csalodas egy keszulek/uzletpolitika. Az akkumulator coconut battery szerint 99,7%-os, iPhone 6.

  97. 5S-em egy fokkal-jobb lett..bár hagytamvolna azt a ku vaa10est….. mi ez hogy lassitjuk be a telefonokat..nem értem..

  98. @bika080: Ezt irtam már én is de mindig a sablonszöveg jött ” akku”!
    Akku va anyját az almásnak!
    Tehát akkor 2-3 napig jó a xar akksi is?, Hogy is van ez?

  99. @Teewine:
    Sajnos nem te vagy ezzel így, ezt nekem évek óta eljátsza több készülék is. I6, I7, SE is! Hazatérsz és nem áll át csak ha kikapcsomom a telót majd bekapcs utána beáll a rendes időzónába. Az iOS 10-es alatt is megvolt ez a pici probléma… 🙂


Add a Comment