fbpx Skip to content

Pár hete minden az iPhone X körül forog, láthattunk már számos kicsomagoló videót, vélemény cikket, töréstesztet és persze rengeteg kiegészítőt is. Az új készülék magas ára és a gyártás lassúsága miatt nem hinném, hogy hazánkban tömegek fognak rá váltani, így nem szabad elfelejteni a korábbi készülékek tulajdonosait, ezért most nekik ajánlanék néhány XPRO tokot.

Az XPRO márkáról már többször is olvashattatok itt az oldalon, ugyanis előszeretettel használjuk a sima és üvegfóliáikat vagy épp a fa kiegészítőiket, de próbáltuk már a MacBook héjukat, autóstartójukat is, ahogy korábban már néhány tokjukat is. Most az iPhone 6/6s és 7/8 tulajdonosoknak mutatnék néhány jó kis tokot.

Többféle tok is érkezett hozzánk az XPRO-tól, így először általánosságban írnék róluk, aztán típusonként néhány mondatot külön is. Az összes telefon modell, amihez most tokot kaptunk, több paraméterben is megegyezik, ugyanis az iPhone 6-tól 8-ig a formavilág szinte semmit se változott, csak a kamera mérete és a kilógásának mértéke és elhelyezkedése változott, na meg persze a jack csatlakozó eltűnése alakította át némileg a készülék megjelenését. Mindegyik tök tökéletesen passzol a készülékre, a portok könnyen hozzáférhetőek, a gombok megmaradtak jól nyomkodhatónak, és noha a tokok elég vékonyak (0,33mm), de mégis pont elég vastagok ahhoz, hogy a kamera kiállása miatti billegés megszűnjön velük. Mivel az XPRO kijelzővédőben is erős, ezért valamennyire érthető, hogy a tokok más gyártókéval ellentétben nem lógnak az előlap síkja fölé, így lehetőség van a teljes védelem érdekében a tokhoz való üvegfólia használatára, ami együtt 360 fokban védi a telefont, kompromisszumok nélkül.

Aki az egyszerűbb tokokat szereti, annak természetesen a sima átlátszó vagy épp kicsit füstös szilikon tokot tudnám javasolni, aminek ráadásul az a különlegessége, hogy van olyan változata, ami kis kihajtható takaróval védi a Lightning-csatlakozót a szennyeződésektől és zsebpiszoktól. Aki viszont egy kis színt vinne az életébe, vagyis inkább a telefonjának az életébe, annak a színes szilikon tokok lehetnek jó választás többféle harsány színben.

Szilikon vonalról most váltsunk a plasztik vonalra, ami számomra egy egészen új irány volt. Ezek a tokok sokkal merevebbek, mint a szilikon testvéreik, ezért hogy könnyen fel lehessen tenni a telefonra, a toknak mind a négy sarkánál van egy bevágás, aminél kicsit ki tud nyílni a tok felhelyezéskor és levételkor. Nemcsak ebben tér a többi toktól ez a típus, hanem a gomboknál is, ugyanis itt majdnem hogy a telefon gombját nyomjuk direktben, csak egy vékony műanyag darabka lóg rá, de ez semmit se változtat a gomb “nyomkodhatóságán”.

Az XPRO tokjai rengeteg változatban és színben kaphatóak, így linkelni nem is tudtam őket, de az xprotector.hu oldalon elég jól lehet szűrni azokra, amik a te készülékedhez passzolnak.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment