Már megvásárolhatóak az XPRO mágnesfejes autós tartói

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az XPRO termékeiről már többször írtunk itt a Szifon.com-on, legutóbb a 3D-s üvegfóliákat teszteltük, amiket azóta is használunk. Nemrég elérhetővé váltak az új, mágneses fejjel ellátott autós tartói, amiket teszteltünk is nektek!

XPRO mágnesfejes autóstartó

Az autós tartó kötelező kelléke azoknak, akik rendelkeznek kocsival, illetve sűrűbben használják a GPS-t. Ebből megszámlálhatatlan típus, márka van, ezért a választás mindig arra esik, ami úgymond raktáron van, és karnyújtásnyira. Ritkán kezdünk el körbenézni, hogy vajon melyik a legjobb autós tartó és melyik miért jobb, mint a többi. Amikor az XPRO megkeresett engem, mondtam, hogy én ezt nem tudom érdemben tesztelni, odaadom egy taxis ismerősnek, és majd ő elmondja a véleményét. Ennél mélyebb tesztet már csak egy rally autós készíthet, de ő nem az átlagember vezetési stílusával használja a kocsiját, főleg nem városban vagy közúton. Így maradt a taxis, aki számtalan helyzetben, utcában tesztelte az XPRO termékét.

Alapjában kétféle autóstartóval találkozhatunk az XPRO-nál. Az egyik a klasszikus tapadókorongos megoldás, amit az ablakra rögzíthetünk. A második pedig a szellőzőrácsra rakható kicsi autós kiegészítő.

Mágneses tapadókorongok az XPRO dobozában

Mindkettő mágneses fejjel rendelkezik, tehát a készüléket nem becsúsztatjuk, vagy “összezárjuk”, hanem mágnessel rakjuk oda. Ehhez mindkét dobozban találunk 3M-es tapadókorongokat, illetve egy olyan téglalap alakú fémlapot, ami a tok mögé helyezhető. A nagyobbik autós tartóban egyel több hátlapi tapadókorongot kapunk, ami brutálisan erősen tapad, a tokra, készülékre, tulajdonképpen bármire.

XPRO mágnesfejes autós tartó rögzítőkarral

Kezdjük a nagyobb termékkel. Miután felraktuk az ablakra, el kell döntenünk, hogy a készüléknél melyik fémlapot használjuk. Ha tokban van, akkor érdemes először a tokossal próbálkozni. A készülék és a tok mögé helyezni ezt a téglalap alakú fémlapot. Ez legtöbbször elégnek is bizonyul, de ha nem, akkor a tokra, vagy éppen a készülékre is feltapasztható a kör alakú lapka.

XPRO mágnesfejes autós tartó

A rögzítőkar végén lévő mágnesfej kényelmesen pozicionálható és rögzíthető. A karon lévő kis pöcök segítségével a kábel rendezést is megoldhatjuk, hogy ne csak ott lógjon a lábunknál. Mi egy nehezebb iPhone 7 Plus-szal és egy Samsung Galaxy S7 Edge-dzsel próbáltuk ki. A készülékeket a két hetes teszt alatt önmagában simán megtartotta a mágnes, de a toknál már gondok voltak, mert ott a Samsung modellje túl nehéz volt a műanyag tokkal. Ezután kipróbáltunk egy könnyebb és vékonyabb szilikont, amivel már megfogta és probléma nélkül tartotta is. Tehát érdemes próbálkozni, de mi itt direkt szélsőséges eseteket vettünk alapul: nagyobb készülék, nehezebb tok, keményebb útszakaszok, mint például a “klasszikus”, belvárosi Vágány utca.

XPRO mágnesfejes autós tartó

Egy kisebb iPhone 7-et már tokkal is vígan megfogott és probléma nélkül használható volt vele, így a mágnesre egy panaszom sem volt, az iPhone-okkal tökéletesen kompatibilis. A rögzítőkaros, mágnesfejes XPRO autós tartó ára 5 990Ft, megvásárolható az XPRO-nál, ide kattintva.

XPRO autóstartó szellőző nyíláshoz

A kisebb XPRO termék a szellőző rácsokra rakható. Itt is kapunk a csomagolásban tapadókorongot és a tok mögé helyezhető fémlapot. Annyiban vagyunk ennél a terméknél szerencsésebbek, hogy ez általában nem függőlegesen tartja a készüléket, hanem picit megdöntve, tehát egy esetlegesen nehezebb készüléket nehezebb tokkal is elbír.

XPRO mágnesfejes autós tartó

A műanyag lábaknak köszönhetően kényelmesen rárakható a rácsra, később én még két autónál próbáltam, hogy mennyire kompatibilis, nem volt egyiknél sem gond. A szélesebb és a keskenyebb rácsokra is kényelmesen felraktam. Az autós tartó ára 4 490Ft, és ide kattintva megvásárolható az XPRO-nál.

Konklúzió

A klasszikus műanyagkaros autós tartók már sokszor nem elég kényelmesek, a mágneses megoldásnál nem kell két kéz, hogy kiszedjük a készüléket, elég egy erősebb mozdulat és már mehetünk is. A mágnesnek köszönhetően akár függőlegesen, akár vízszintesen is kényelmesen használhatjuk, és fejegységet arra mozgatjuk, amerre akarjuk, így szinte biztos, hogy megfelelő szögben fog állni. Az XPRO termékei ide kattintva vásárolhatóak meg.

XPRO autós tartók
 • A tartó szerkezete, minősége
 • Mágnes erőssége
 • Kiegészítők
 • Ár/érték
4.4

Végleges pontszám:

XPRO autós tartó

Ezek még érdekelhetnek:


 1. @admin: És neked ebayes? Tudom volt a kezedben az XPRO, de nem te tesztelted, és gyanítom így akkor az ebayes-et sem. A lényeg, hogy tényleg túlárazott szerintem. (nem, nem volt a kezemben az XPRO, viszont ebayes-t használok.)

 2. @davadka: Nyilván nem, és nem is tudok különbséget tenni. A cikkben sincs szó Ebay-es összehasonlításról. Minden elérhető Ebay-en olcsóbban és hasonló minőségben, ezzel nem tudok vitatkozni. De ha már itthon elakarod adni, akkor kell hozzá magyar leírást gyártani, kell hozzá mindenféle engedély, kell raktárkészlet, kell csere készlet, és 27%-os áfa is rajta van. Ekkor rakhatod rá a nyereségedet.

  Cserébe nyilván bármikor cserélik neked, amíg garanciális, cserébe magyar 27%-os számlát kapsz, cserébe másnap feladják és itt van.

  Ebay-el nem lehet harcolni, és teljesen felesleges is. Szerintem a fentiek alapján egyáltalán nem túlárazott, sőt, és ha probléma van, akkor azonnal segít a cég.

  Ezzel itt az Ebayes témát szeretném lezárni is, mivel nincs köze a termékhez.

 3. Sziasztok!

  Két dolgot nem említ a teszt:

  1. Hogyan rögzül a szellőzőrostélyra a tartó? Nekem már tört el rostély lapja amiatt, mert egy iphone5s-t kellett megtartania, nehéz az egy kis szellőzőlapkának.
  2. Tényleg ráragaszttottátok a RED iphone 7-re a mágneses lapkát? Nem karcolta össze a hátlapot?

 4. @admin: Nem zavarja a vezeték nélküli töltést? Admin válasz: “Ha nem a készülékre rakod a korongot nyilván nem.”

  Végülis felragaszthatom a fenekemre is… csak akkor nehezen tartja meg a telefont.

  Olyan jó látni, hogy az apple nézzük hülyének a felhasználókat elve szép lassan begyűrűzik az apple fórumokra is…

 5. @Molab: ez a cikk az iPhone 8 és iPhone X bemutatása előtt íródott, amikor még nem volt vezeték nélküli töltéssel rendelkező iPhone, így nem volt mivel kipróbálni. ha a készüléken nem a vezeték nélküli töltésért felelős tekercs fölé kerül a fémlap, akkor tudtommal nem okozhat gondot, a készülék hátlapján pedig még van hely. (ez amúgy nem fórum.)

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!