fbpx Skip to content

Az Apple már több kihívást is elindított, legutóbb például a nemzeti parkosat, de volt már anyák napi, Föld napjára szóló, újévüdvözlési, és még 2016-ban hálaadásnapi is.

Hálaadás badge

Idén a veteránok napjára esett az Apple választása, és a jelvény mellett most is be lehet zsebelni egy különleges iMessage matricát is. Mivel a veteránok napja amerikai ünnepnap, ezért itthon kis trükközés szükséges ahhoz, hogy megszerezhessük a jelvényt.

Ezúttal egy 11 perces edzést kell elvégezni a jutalomért november 11-én. A 11 perc is szimbolikus: a fegyverszüneti egyezményt Németország és a szövetséges hatalmak képviselői 1918. november 11-én írták alá és hivatalosan ekkor (a tizenegyedik hónap tizenegyedik napján 11 órakor) értek véget a harccselekmények a nyugati fronton.

Magyarországon valószínűleg a legtöbb felhasználó magyar regionális beállításokkal használja mind az iPhone-ját, mind az Apple Watch-át, akár magyar, akár angol vagy más nyelvű felülettel. Aki szeretné a mai nap megszerezni ennek kihívásnak a teljesítéséért járó badge-et és az iMessage matricát, annak elég csak az órájának a régió beállítását (Watch app > Általános > Régió és nyelv) az Egyesült Államokra állítani és utána persze futva, sétálva, vagy akár kerekesszékkel teljesíteni legalább egy 11 perces edzést. A kihívást teljesíthetjük az órán található Edzés alkalmazással, de bármi más, olyan app segítségével is, ami HealthKit-támogatással is rendelkezik.

A régió a badge megszerzése után természetesen visszaállítható. Ha valakinek például a hálaadásnapi badge a hónapok során eltűnt volna, az állítsa vissza amerikaira a régiót az órán és az iPhone-on is, majd indítsa újra mindkét készüléket, és ezután nyissa meg újból a Tevékenységek appot.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment