fbpx Skip to content

Egyedi, egy napig megszerezhető badge-dzsel és matricával motiválja mozgásra az Apple Watch a felhasználóit Hálaadáskor. Fuss, sétálj, vagy kerekesszékkel tegyél meg a mai nap legalább egy 5km-es edzést és tiéd lesz a garantált, limitált ajándék.

apple-watch-halaadas-cover3

Az Apple Watch felhasználóknak nem jelent újdonságot, hogy bizonyos sport teljesítményekért virtuális díjakkal jutalmazza meg használóit az óra. Ezek jó része néhány edzés után megszerezhető, de van a tökéletes havi díj, amihez már nagyobb kitartás kell és akkor nem is említettem még a 365, 500 és 1000 tökéletes nap teljesítéséért járó díjat.

Tök jók ezek a díjak/badge-ek, csak éppenséggel kevés van belőlük. Aki több féle edzés formát is kipróbált már az óra segítségével, annak bizonyára már minden olyan badge megvan, amit akár 5-5 edzéssel is meg lehet szerezni. Ezek a megszerezhető díjak a watchOS 1 óta nem változtak (kivéve az úszásért és kerekesszékes edzésekért járóak), nem lettek újak, ami azért elég szomorú, hiszen sokan elveszthették a motivációjukat, mert nem járt már semmi értük. Nekem az 1000-es díjon és a csak Apple Watch Series 2-vel megszerezhető úszós badge-eken kívül szerintem nagyjából minden megvan, amit eddig meg lehetett szerezni, így kifejezetten tetszik, hogy új kihívást is kapunk végre. Egy baj van csak: ez a kihívás csak az Amerikai Egyesült Államokban érhető el, hiszen a Hálaadás ottani ünnep.

apple-watch-halaadas-2 apple-watch-halaadas-3 apple-watch-halaadas-4

Mivel a Hálaadás nem magyar ünnep, ezért nálunk alapból nem érhető el ez a kihívás – a használt régiótól függ, hogy megjelenik-e a Tevékenységek alkalmazásban. Magyarországon valószínűleg a legtöbb felhasználó magyar regionális beállításokkal használja mind az iPhone-ját, mind az Apple Watch-át, akár magyar, akár angol vagy más nyelvű felülettel is. Aki szeretné a mai nap megszerezni ennek az 5 km-es kihívásnak a teljesítéséért járó badge-et és az iMessage matricákat, annak elég csak az órájának a régió beállítását (Watch app > Általános > Régió és nyelv) az Egyesült Államokra állítani és utána persze futva, sétálva, vagy akár kerekesszékkel teljesíteni legalább egy 5 km-es távot. A kihívást teljesíthetjük az órán található Edzés alkalmazással, de bármi másik olyan apppal is, ami HealthKit-támogatással is rendelkezik.

A régió a badge megszerzése után természetesen visszaállítható.

Ki tervezi ma teljesíteni ezt a kihívást?

Olvasd el a hozzászólásokat is

9 Comments

  1. Nálatok mennyi a napi mozgás cél?

  2. @TeXe: Nálam laza 300

  3. Es sikerult megcsinalni a badget? Nem veszik el a tobbi?

  4. @Kátai Imre: sikerült. nem vész el a többi. 🙂

  5. Beállítottam az órán a régiót majd tekertem 9km-t es nem kaptam meg a badge-t 🙁 mit ronthattam el?

  6. @TeXe: nekem az edzés leállítása után az iPhone-nal való szinkronizálás után jelent meg a badge.

  7. Nem volt lefrissitve 3.1re a rendszerem. Edzes utan lefrissitettem de igy se kaptam meg sajna.

  8. @TeXe: de magát az edzést az Edzés appot elindítva csináltad végig?

  9. @TeXe: “Fuss, sétálj, vagy kerekesszékkel tegyél meg a mai nap legalább egy 5km-es edzést és tiéd lesz a garantált, limitált ajándék.” Biciklizés sajnos nem volt benne.


Add a Comment