fbpx Skip to content

Apple Watch kihívással készült a cupertinói vállalat az Egyesült Államokban holnap ünnepelendő Anyák napjára. A mostani kihívás az eddigiek közül a legkönnyebben teljesíthető, de természetesen ezért is jár a badge és az iMessage matrica, ahogyan korábban a hálaadásnapi, újévi, vagy épp Föld napja kihívások esetén.

Anyák napi Apple Watch kihívás borítókép

Nagy örömömre szolgál, hogy az Apple kezd rájönni, hogy az Apple Watch által elérhető díjak már rég nem motiválók azok számára, akik akár több mint két éve hordják az órájukat. A mostani kihívás a negyedik, extra módon megszerezhető badge lesz, de remélem, a watchOS 4 bemutatásával majd néhány olyan új díj is megszerezhető lesz, ami nem csak egy adott napon teljesíthető. Hihetetlen potenciál és motiváció van ezekben a badgekben és remélem, az Apple jól ki fogja ezt használni.

Érdekes esettel állunk szemben, ugyanis az Anyák napja nem egy országspecifikus ünnep, mégis a magyar és az amerikai alkalom más időpontban van, és az Apple úgy csinálta meg a mostani kihívást, hogy az alapból csak amerikai felhasználóknak legyen elérhető az ott érvényes Anyák napján, és nem a miénken, ami már megvolt, de egy kis trükkel mi is megszerezhetjük ezt a badge-et is.

Magyarországon valószínűleg a legtöbb felhasználó magyar regionális beállításokkal használja mind az iPhone-ját, mind az Apple Watch-át, akár magyar, akár angol vagy más nyelvű felülettel. Aki szeretné a mai nap megszerezni ennek kihívásnak a teljesítéséért járó badge-et és az iMessage matricát, annak elég csak az órájának a régió beállítását (Watch app > Általános > Régió és nyelv) az Egyesült Államokra állítani és utána persze futva, sétálva, vagy akár kerekesszékkel teljesíteni legalább egy 1 mérföldes (1,61 km) távot. A kihívást teljesíthetjük az órán található Edzés alkalmazással, de bármi másik olyan app segítségével is, ami HealthKit-támogatással is rendelkezik.

Anyák napi Apple Watch kihívás matrica

A régió a badge megszerzése után természetesen visszaállítható. Ha valakinek például a Hálaadásnapi badge a hónapok során eltűnt volna, az állítsa vissza amerikaira a régiót az órán és az iPhone-on is, majd indítsa újra mindkét készüléket, és ezután nyissa meg újból a Tevékenységek appot.

Ki tervezi holnap, azaz május 14-én teljesíteni ezt a kihívást?

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment


Add a Comment