fbpx Skip to content

Három hete szóltak, hogy megérkezett a SoundMAGIC E10BT vezeték nélküli fülhallgató, amit meg kell hallgatnom. Vissza is kérdeztem, hogy mégis miért, tud valami olyat, amit mások nem?

SoundMagic E10C

Nem kevés vezeték nélküli fülhallgatót teszteltünk már itt a Szifonon, legutolóbb a BeatsX-et és az AirPods-ot, azelőtt pedig a BeoPlay H5-öt. Ezek mind-mind 50 000 Ft fölötti árcetlivel rendelkeztek, sőt, így mikor a kezembe vettem a 19 000 Ft-os SoundMAGIC-et, az első kérdésem az volt, hogy miért ilyen olcsó a többihez képest? Vajon milyen lehet a hangja, mit is tudhat? Képes-e az AptX-re vagy az AAC-re? Meddig bírja az akkumulátora? Ezekre kerestem a választ az elmúlt hetekben, és pozitívan csalódtam.

Mikor a Muzix főhadiszállásán Szabolcs a kezembe adta a vezeték nélküli terméket, elmondta, hogy ez egy rendkívül érdekes tapasztalat lesz számomra a prémium fülhallgatók mellett. Vissza is kérdeztem miért – mire átnyújtotta a SoundMAGIC E10C-et is, hogy nézzek csak rá a dobozra.

SoundMagic E10C What Hi-Fi Awards

Ejj, 2011-ben, 2012-ben, 2013-ban, 2014-ben, 2015-ben, és sajnos nem fért rá a dobozra, de 2016-ban is megkapta a What Hi-Fi Awards-t, ami kategóriájában a legjobb minősítést jelent. Tehát immáron 5 éve az egyik legjobb fülhallgató a kategóriájában, ami bizony ad némi bizalmat a termék iránt. Eddig nem is hallottam róla, fogalmam sincs hogy miért, azonban felkeltette az érdeklődésemet.

A SoundMAGIC E10BT ennek a terméknek a vezeték nélküli változata – mondta Szabolcs, és itt már fel is húztam a szemöldökömet, hogy tényleg mit tudhat akkor ezért az árért.

SoundMAGIC E10C

Először szeretnék kitérni a vezetékes E10C-re, ha valaki nem a vezeték nélküli változatot keresi, akkor ez egy lehetséges alternatíva. Többféle színben találkozhatunk vele, az elmúlt években nem nagyon változott, csak apróságokban. Például megkapta a C elnevezést, ami a kompatibilitást jelenti, tehát működik iPhone-nal és androidos telefonokkal is. Továbbá van rajta hangerőszabályzó és mikrofon is.

SoundMagic E10C

A dobozban a fülhallgató mellett számos fülillesztéket kapunk, illetve egy kis tokot is hozzá, amiben tárolhatjuk a kiegészítőket. Apropó, kiegészítők: érdekes, hogy két különböző plusz jack-et is kapunk. Mindkettő azért felel, hogy a mikrofon megfelelően működjön, ha esetleg számítógéppel, vagy más készülékkel használjuk.

A E10C fejegységei rendkívül könnyűek, ami azt jelenti, hogy megfelelő fülillesztékkel esélytelen, hogy kiessen a fülünkből. Ezzel együtt az egészen apró füllyukkal rendelkezőknek is ajánlom, ilyen vagyok én is. Simán elfért az egész termék a hallójáratomban és jól szigetelt. Én egyáltalán nem hallottam külső zajokat a zene lejátszás alatt, azonban ha nincs zene, akkor még kellő mértékben halljuk mondjuk a BKK járatain bemondott megállókat. Szóval ez pont optimális.

A kábel vékony, egyáltalán nem súrlódik, nem hallatszik bele a zenébe. Ellenben ha sétálunk benne, a kezelő egységet szokni kell, apróra sikerült, így az elején nehéz lehet vele például számot váltani. Összességében nagyon meg voltam vele elégedve, a hangjáról pedig később. Térjünk is át a vezeték nélküli társára.

SoundMagic E10BT

SoundMAGIC E10BT

A vezeték nélküli változat picit eltér a E10C-től. Míg a fejegységek maradtak ugyanakkora méretűek, kaptunk egy pólóra vagy táskára csatolható, kicsi és könnyű akkumulátort. Ettől picit tartottam is, mert ez egyáltalán nem a megszokott megoldás.

SoundMagic E10BT fekete

Ennek az akkumulátornak köszönhető, hogy picik maradtak a fejegységek, semmilyen bumszli akkumulátor nincs a kábeleken, ami esetleg lehúzná a fülhallgatót, és persze az, hogy 12 órán át képes szólni, ami nem kis teljesítmény.

Tehát először azt kellett kitalálnom, hogy mennyire zavar engem ez a csíptethető akkumulátor, hova tudom rakni. Egyértelmű volt, hogy a pólóm hátuljára, a nyakamhoz első körben. Ezzel nem is volt akkora probléma, de rájöttem, hogy én mindig hátizsákkal mászkálok, és így a vállam alá is csíptethetem, ami tökéletes megoldásnak bizonyult.

A SoundMAGIC E10BT is rendelkezik mikrofonnal és vezérlővel. Tehát kényelmesen használhatjuk headsetként és van rajta hangerőszabályzó is. Itt már nem követte el ugyanazt a hibát a cég, elég nagyok lettek a funkció gombok, kényelmesen használhatóak, és a Bluetooth kapcsolattal sem volt semmilyen problémám. Nyilván nem egy AirPods, egy szokványos Bluetooth-os párosítást kell elképzelnünk, de bekapcsolás után alig 1 másodperc alatt már kapcsolódott a telefonomhoz.

SoundMagic E10BT

Természetesen az akkumulátor szintet láthatjuk a szokásos Akkumulátorok widget alatt az iOS-en. A 12 órás akkumulátor időnek köszönhetően egy teljes napot simán kibír, ha egész nap az irodában is használjuk. Egyébként pedig, ha csak munkába menet, utazás alatt hallgatjuk 1-1 órát, akkor akár egy hétig is kitart.

Milyen a hangja?

A külső jegyek és felépítés után el is érkeztünk a legfontosabb szemponthoz, mégpedig a fülhallgatók hangjához. Nem véletlen nyerte el a What Hi-Fi Awards-t a vezetékes SoundMAGIC E10C.

A legjobban tényleg úgy lehet jellemezni, hogy egy energikus fülhallgatóról van szó, amiből csak úgy tódulnak a hangszerek egyenesen a dobhártyánkba. Többször meglepődtem sétálás alatt, hogy mennyire erőteljesen meg tudja szólaltatni a dobokat, vagy az egyes hangszereket. Végre nincs elnyomva a középtartomány és nincs túltolva a mély. Utóbbi mégis erőteljes, de pont egy hajszálnyival, több mint a közép, illetve hallhatóak még a magas hangok is.

Az E10C-nek egy rendkívül ideális, hallgatható és szerethető hangja van, mindezek mellett részletes és rendelkezik egyfajta virtuális színpadképpel is.

Miben más a SoundMAGIC E10BT vezeték nélküli változata? Nos, jobb lett, mivel ugye a fenti E10C-t fejlesztették tovább, csak éppen kapott egy 24 bites DAC-ot. A beérkező digitális jelet a DAC konvertálja analóggá, majd az ehhez kapcsolódó erősítő erősíti fel. Egyszerűen jobb, mint az iPhone saját audio fokozata, vagy a piacon található telefonok többségéé.

Mivel itt már nem analóg jelről beszélünk, optimalizálhatta a cég. Nekem úgy tűnik, hogy az E10BT-nél még nagyobb teret kapunk. Ahogy fentebb említettem, ez egyébként a vezeték nélküli DAC-nak köszönhető, mivel ugye itt már nem az iPhone-ban lévő audio chipet használja a fülhallgató, hanem a sajátját, ami CD minőségű. Legnagyobb meglepetésemre egyáltalán nem hiányzott sem az AptX, sem az AAC, mintha ezek egyáltalán nem számítanának, olyan jól van optimalizálva.

Elvben a vezetékes persze még mindig jobb, ha mondjuk egy komolyabb lejátszóhoz csatlakoztatod és nem a telefonodhoz. 🙂

Az eddigi tapasztalataim alapján akkor a legjobb a fülhallgató, ha utazás közben ki tudja zárni a világot és képes úgy megszólalni, hogy kirázzon a hideg. Erre többször sor került a SoundMAGIC használata közben, amire nem számítottam egy ilyen ár/érték arányú fülhallgatónál.

Konklúzió

Amennyiben valaki olcsó, de mégis prémium minőségű fülhallgatót keres, esetleg lecserélné az iPhone-hoz kapott EarPods-át, akkor a SoundMAGIC kiváló választás vezetékes vagy vezeték nélküli változatban is. A hangja azoknak fog kedvezni, akik szeretik a közép és közép-mély tartományokat, illetve a nagyobb színpadteret, energikus, részletes hangzást. Úgy gondolom, ez sokak számára egy belépő fülhallgató lehet jó áron. Főleg a Spotify és egyéb streaming zenékhez van optimalizálva, de kellemesen hallgatóak vele a saját MP3 zenéink is.

[wp-review id=”92440″]

A vezetékes SoundMAGIC E10C 15 790 Ft-ért ide kattintva vásárolható meg piros-fekete, ezüst-fekete, fekete-arany színekben. A vezeték nélküli változat, a SoundMAGIC E10BT pedig 19 990 Ft-ért vásárolható meg ide kattintva.

Olvasd el a hozzászólásokat is

32 Comments

 1. Csak egy kérdés, bár tudom, hogy nem “annak” készült!
  Ha jól értelmezem a leírást akkor nem csak zenehallgatásra lehet használni hanem telefonálásra is. De vajon lehet-e egyéb hangokat (pl. navigáció) is átvinni rajta?

 2. @imyke: Persze! Én kb. egy hónapja használom és mindennel egyetértek amit admin írt. Igazából minden bluetooth-os cuccal jól megy és esténként még tévézek is vele, ha olyat nézek. Nagyon szeretem.

 3. Navégrevalahára…a hulladék beats divatszutyok után valami értelmes. köszi admin!

 4. @Techno K. Rata: Beats szerintem is az volt. A BEO tetszett, de ár/értékben sok volt. Jelenleg most ez a kedvenc fülesem, de várom az RHA vezeték nélküli változatát ősszel. Az lehet az ultimate számomra, de ennek a háromszorosa árban.

 5. Üdv!
  Először is köszi, remek cikk! 🙂

  Kérdésem az alábbi:
  Apple Watch 2-vel kipróbáltad esetleg? Pontosabban: telefon használata nélkül tudsz zenét hallgatni az óráról ezzel a fülessel?
  (Ha jól tudom, a 2. széria esetén már van lehetőség egy lejátszási listát az órára szinkronizálni a telefonról, és a telefon nélkül is lejátszhatók a zenék a Bluetooth-nak köszönhetően.)

  A segítséget előre is köszönöm! 🙂

 6. én több hónapja használok egy E10BT-t. Szerintem ennél jobb hangminőségre nincsen szükség akkor, amikor on-the-go az ember és nem kifejezetten a zenére figyel. Én ezt használom futásra és BKVzásra is… annyira elégedett vagyok vele, hogy azóta eladtam az RHA T20i-met és csak ezt használom.

  Az egyetlen negatív pontja az a rögzítő fém darabkának a hanyag minősége… nálam pár hét alatt eltűnt sajnos – nem tudom, hogy a forgalmazótól lehet-e olyat külön venni, erről tudsz esetleg valamit, @admin?

 7. @thingol: Jó kérdés, nekem ezzel nem volt gondom még. 🙂 Gondolom mivel garanciális még a füles ezért ez garis hiba, mert nem tört, hanem eltűnt.

 8. A fent leírakkal maximálisan egyetértek. Ez egy nagyon tisztességes füles! Ha a kereted limitált, de a hangminőség fontosabb, mint a divat, akkor nem érdemes nagyon tovább keresgetni. A E10 a Marshall Mode mellett a kategória legjobb ár/érték arányú füllhalgatója, és simán veri a legtöbb 20 – 40 ezer forintos kategóriába tartozó füllhallgatót is. A headset nélküli füles tíz körül van, de kapható belőle egy, illetve háromgomos headset-es verzió is. A legrágább 15 ezer körül kaptható, háromgombos C verzió külön extrája, hogy mind IOS mind Androidos telefonokkal működik a kezelőjének minden gomja, tehát a hangerőszabályozó is, bármiféle extra adapter vagy kapcsoló nélkül.
  A bluetooth-os verzió szintén nagyon jó. Kényelmes, és részletgazdag, rettentő tág soundstage-dzsel bíró hangja van. A tónusa alapbeállításon kicsit sötétebb, ahogy admin is írta, a mélyek és a közepek dominálnak, de aki világosabb hangszínre vágyik, az válassza a magaskiemelést, és azzal egy világosabb tónusú, de elég kiegyensúlyozott hangot kap. Én így használom, nekem nagyon tetszik.
  A füllhallgató fémházas, minőségi kialakítású és a 12 órás akkuidő nagyon jó. Egyedül a vezeték közepén elhelyett akkumulátor lehet először furcsa (próbálgatni kell, elöl vagy hátul rögzítve kényelmes), de cserébe a füles maga nem lesz drabális, és nem fog úgy kinézni mint egy nyakörv, vagy egy hallókészülék.
  Én alapból elég szkeptikus vagyok a BT fülesekkel, mind üzemidő, mind hangminőség, mind az ezekhez csatolt árcédula tekintetében, a Soundmagic E10BT-vel kapcsolatosan azonban minden rendben van.
  Mivel a Muzix-nál kapható a legjobb áron, így a stáb által kiharcolt 20 %-os kedvezmény szintén ütős! Aki nem akar kb. 15 ezer forintnál többet költeni egy minőségi BT fülesre, annak tökéletes. És annak is, aki egyébként akarna:)
  Ps.: Aki a vezetékes verziót részesíti előnyben, annak halkan jegyzem meg, hogy létezik ugyanitt az E50C egy ötössel drágábban, amelynek szintén nagyon klassz, kiegyensúlyozott, alapból egy kicsit világosabb, de ugyanilyen részletgazdag hangja van.

 9. @Tamás Bulányi: Köszönjük a részletes beszámolót, nagyon örülök, hogy nem csak én vagyok ilyen véleményen, tényleg ebben a kategóriában nagyon jó hangja van a BT-snek. Az E50C-t nem hallgattam meg, de lehet teszek egy próbát és megnézem. Amennyiben esetleg van még kedved beszámolót írni, írj nekem a [email protected] szívesen lehoznám. 🙂

  @Trepxe: TV-re nem is gondoltam, pedig a TV-m BT képes, így majd azt is megnézem. 🙂

 10. @Tamás Bulányi: Jo meglatasok, ertekes kommenteles. Gratula. Az ilyen segitseg mindenki szamara! Egyebkent az egesz Soundmagic marka rendkivul sikeres, most neztem, hogy egy amerikai brand ertekeles szerint a top50 fules marka kozott mar 19. helyen van. Ez nyilvan nem veletlen, hiszen az egesz olcso kis fulesei is nagyon tisztessegesek.
  A Muzixnal meghallgattam a nyitott hp200-as fejest és azt kell mondjam, hogy fejhallgatoban is a legjobbak koze nott fel, persze a sajat arkategoriajaban.

 11. @Techno K. Rata: Olvastam már róla több alkalommal a whathifi tesztjeinél, de szkeptikus voltam, mert más fülesek tekintetében nem értettem egyet a leírtakkal (pl. Sennheiser Momemtum in-ear), de egyszer bementem a Muzix-hoz és meghallgattam az E10-et. És rögtön megvettem:) Mindent amit írtak róla, hogy mennyire jó, igaznak éreztem. Ráadásul a hasonló minőségű versenytársakhoz képest nevetségesesen alacsony áron. Az oldal 20 %-os kedvezménye még ezt viszi lejjebb. Kb. 10 ezért (veztékes változat) kapsz egy olyan fülest, amely hangminőség tekintetében simán pariban van a 30 ezresekkel. Felszereltség tekintetében meg meg is haladja őket. A csatlakozója egyaránt jó IOS-hez és Androidhoz. Ezt nem nagyon tudja más. Annyi féle (talán összesen 9 féle) gumiharangot kapsz hozzá (plusz egy memory foamosat is), hogy mindenki megtalálja azt a fajtát, amellyel kényelmes számára.

 12. Sziasztok!

  Én is megvettem ma a vezeték nélküli verziót, és azt kell hogy mondjam hogy igaz a leírás, tényleg nagyon jó cucc.

  Viszont szeretnék egy kis segítséget kérni:
  Próbáltam párosítani az Apple Watchommal, de sajnos nem találta és nem sikerült. Tudna valaki segíteni hogy hogyan lehet párositani a fülest az Apple Watchal?

  Köszönöm

 13. sziasztok segítsetek iphone csak aac-t játszik le, flac-et nem, ugye? csak gondolkodom előfizetésen és olvastam ilyet hogy nem játsza le a flac-et, ami pedig jobb lenne.

 14. @Dorina Jobbágy: Az iPhone képes FLAC-t lejátszani, kétféleképpen is. Ez egyik a VOX player, ami tökéletesen alkalmas erre, illetve azt hiszem az ingyenes VLC is jó. A másik pedig a WALTR alkalmazás, ami a filmek mellett FLAC-t is képes másolni a Zene könyvtárba.

  Íme a linkek:

  https://szifon.com/2015/08/24/vox-zenelejatszo-lossless-fajlokhoz-os-x-re-es-ios-re/

  https://szifon.com/2017/04/10/hogyan-masolj-filmeket-iphone-ra-es-ipadre/

 15. A cikk miatt megvettem, gondoltam egye-fene 16k, hátha jó. De sajnos nem. Basszusa szinte semmit sincs, bár a közép és felsőtartományok szépek. Csak sajna én pont az erős basszusokat szeretem (ezért is imádom a JBL charge és xtreme sorozatot a passzív membránokkal). De konkrétan a gyári Apple fülesnek jobb a basszusa és élvezhető vele a zene, mint ezzel. Szóval nekem nagy csalódás. Ettől függetlenül valüszínűleg használni fogom, mert bluetoothos és az nagy szabadságot ad. Ha pozitívumokat kellene felhozni, nagyon könnyű, nem esik ki a füledből és sokáig bírja az aksija. De sajnos ami a legfontosabb, a hangzás, azzal nem vagyok megelégedve. Mondjuk csoda is lett volna, ha ilyen árban többet tudna ennél.

 16. A cikk miatt én is megvettem, mivel a Samsung Level U fülhallgatót szeretem volna lecserélni. Sajnos Nexus 5X telefonnal (v7.1.2) akadozik, majd lecsatlakozik. Már próbáltam mindent amint lehetett, frissítettem Android O-ra, wipe cache/factory reset is megvoltak és nem jó. 🙁 Érdekes viszont, hogy laptoppal, kínai hulladék telefonokkal és tablettel hibátlanul működik…

 17. @95Drahcir: A downgrade (v6.01) megoldotta a problémát.

 18. Nekem ez is sok. Egy fülesért 15? Blúcuccosért 20?
  Álljon már meg a gyászmenet! van egy 5ezer pénzes blús fülesem, telefonálni abszolút pöpec, zenére hallottam már jobbat de nincs az az isten hogy 20at kidobjak érte.
  Ennyiért 2 hónapig hallgathatom a bkk utastájékoztatóját..

 19. @waldo9: Te szerintem simán rossz fülillesztékkel hallgatod. Én is így jártam. Gyárilag a legkisebb van rajta és az én fülemnél “ki szelel” azaz NINCS basszus. Aztán kicseréltem a gumit a legnagyobbra és láss csodát, mindjárt helyre állt a világ rendje. Jó az! Nagyon! Nagyon-nagyon!

 20. @tzolesz: Egyszerűbb neked egy mono headsetben gondolkodni 1990.-ért. telefonálni az is jó. Zenére kb itt kezdődnek a megoldások. Szerintem.

 21. A cikk elolvasása után én is megvettem, valóban a zenei rész jó, de sajnos telefonálásnál botrányos a hang minőség mindkét oldalon, de főleg akivel beszélek panaszkodik, hogy recseg ropog meg egyéb hangzások hallatszanak és alig hallja amit mondok és az én oldalamon is néha recseg.

 22. @Titanasilver: Nyilván érdemes ilyenkor a forgalmazóhoz fordulni, mi ebben nem sokat tudunk segíteni. Lehet szimplán rossz a mikrofon!

 23. Én is megvettem. A zenei részre panasz semmiképpen nem lehet, a mikrofon meg nem szimplán rossz, hanem ez a füles egyszerűen nem a headsetre van kihegyezve. Gyártóval beszéltem erről, mert én is azt hittem hogy rossz a mikrofon. Ha valakit érdekel írjon nekem én nekem nincs rá szükségem csak próbaképp vettem 🙂

 24. A cikkben említett egy hetes készenlét sajnos nem igaz. másfél napot bír ki kikapcsolt állapotban. Egyébként elmegy hosszú órákat zenehallgatás közben de ha reggel elviszem 100%-on, délután 60%-on kezdi a műszakot. Valahányszor kezembe veszem, újra kell éleszteni. Elvittem a Muzix-ba, bevizsgálták, megnyugtattak, ez így jó. Kulturált leveleket írtak, tényleg profi a kommunikáció. Úgyhogy megnyugodtam, minek idegeskedjek, akkor se cserélik ki. Sok kereskedőnek, orvosnak, autószerelőnek, stb. az a szerencséje, hogy nem szeretek háttérismeret nélkül vitázni.
  – A mikrofonomra nekem is panaszkodnak a vonal másik végén.
  – Vettem viszont memóriahabot a füldugóra, ezzel már baromi jól szól.

 25. Első nekifutásra cirka 10 órát bírt az akku magas hangerőn. Szobában használva is közel maximumra kellett tornázni hogy elérje a normál hangerőt: plusz 2 emelés és pittyentéssel jelzi a maxot. Ez normális? (Első bt fülesem.)
  Két eszközzel teszteltem tartósan: egy Tab s2 tableten hiba nélkül üzemelt a adó közelében. Míg a Dell 7559 notebookon már olykor hibázott a vétel. Ez a bt-vel jár, vagy utalhat a készülék rendellenes működésére?

 26. @Pierre75: Szia! Mi kizárólag iPhone-nal teszteltük, ott nem volt probléma, így sajnos ezekre nem tudok válaszolni neked. A pittyegés az normális igen.

 27. @admin:
  Szia!
  A hangjelzést sejtettem, hogy normális, mert párat használ. Abban nem vagyok biztos, hogy csaknem maxra kell vennem a normál hangerőhöz.

 28. Sziasztok,

  iPhone-al használva képes arra, hogy widgetben kiírja az akksikapacitást?

  JBL E25BT-hez képest milyen ez a füles?

 29. A notebooknál említett probléma driver hiba volt. A gyártói BT driver megoldotta. A hangzással elégedett vagyok.
  A tokba ki hogyan gyomászolja bele a készüléket, hogy ne törje a kábelt?
  A töltési idő nálam 1A-es Belkin töltővel 3 óra.

 30. A soundmagic E10BThez csak annyit hogy vaoban jonak tünik ar ertekben de nekem bo fel ev utan tonkrement. Heti 3x hasznatam foleg futashoz. Mivel nincs garancia az akkura igy kuka. Vagy lehet rendelnin aliexpressrol ami ido es forrasztgatni kell. Igy jobban megerte megvenni a 1,5x annyiba kerulo de nagysagrendekkel jobb BeatsX et. Ami ugyan nem tud par funkciot (ami sportolashoz vagy zenehallgatashoz amugy is feesleges) viszont jobb a hangja. Vegul is mindig kiderul h az olcso kinai a draga 🙁

 31. @snw156: Hát igen, nyilván edzéshez nem a legolcsóbb fülest kell megvásárolni ezzel egyetértek. Mondjuk a BeatsX kíváncsi leszek meddig bírja majd, nekem mondjuk pont nem tetszett a hangja.


Add a Comment