fbpx Skip to content

Az emberek nagy része háromféleképpen hallgat zenét. Manapság a legtrendibb a streaming zenelejátszás, ilyen például az Apple Music, a Spotify, a TIDAL, illetve hasonló szolgáltatók. A másik opció, amikor a megvett, letöltött zenéinket hallgatjuk az iTunes vagy más lejátszó segítségével. A harmadik pedig a YouTube, de ezt inkább nem kommentálnám.

Screen Shot 2015-08-23 at 12.07.31

A VOX a középső kategóriába tartozik. Akik szeretik maguk beszerezni a zenéket, megvásárolni azokat, vagy éppen magas minőségben hallgatni őket, azoknak a VOX egy ideális megoldás. Az OS X-re és iOS-re is elérhető zenelejátszó rengeteg funkcióval rendelkezik, többet között saját felhőszolgáltatásunk is lehet, korlátlan tárhellyel.

VOX – OS X

Először is érdemes beszélni az OS X rendszerre írt változatról. A VOX kifejezetten lossless zenei tartalmak lejátszására készült.   Az app az összes formátumot képes kezelni, ha veszteségmentesen tömörített zenéről van szó, legyen akár HD Audio, vagy FLAC, WAV és így tovább. Persze ez nem azt jelenti, hogy csak erre jó, lejátszik bármilyen MP3, OGG vagy AAC fájlt is. A HD Audio fájlokat egészen 24bit/192kHz-ig támogatja, nyilván ehhez már kell egy külső DAC is, ami ezt képes analóg jellé alakítani.

Screen Shot 2015-08-23 at 12.12.34

A Mac-es alkalmazás egyébként hétről hétre frissül, igazodik a jelenlegi OS X felületéhez is, ami a cikk elején lévő képen látszik is. Nem csak a számítógépen tárolt zenéket, hanem SoundCloudot vagy internetes rádiókat is hallgathatunk vele, sőt, amennyiben megnyitunk az alkalmazásban egy YouTube-listát (az open link opcióval), akkor azokat is lejátssza.

 Screen Shot 2015-08-23 at 12.18.53

Mióta teszteltem az RHA MA750i-t és a T10i-t, azóta egy T10i-vel hallgatok zenét. Ezekkel az in-ear fülhallgatókkal szép lassan beléptem az audiofil-világba, amit persze azóta is tanulok és próbálok minél többet megtudni a témával kapcsolatban. A VOX is így került kapcsolatba velem. Az OS X-en a lossless zenéimet ezzel játszom le, kényelmesen lehet használni, illetve látom, hogy éppen milyen minőségű zene szól. A beépített AirPlay-támogatásnak köszönhetően akár egy külső DAC-ra, vagy AirPlay-képes készülékre is kirakhatom a zenét. Nem csak a saját, hanem az iTunes-ban lévő zenéinket is lejátszhatjuk.

Ugyanígy természetesen lejátszási listákat, gyűjteményeket is létrehozhatunk, ami szinkronizálódik az iOS-es alkalmazással. A VOX, ami ingyenesen letölthető a honlapjukról, vagy az App Store-ból, a legtöbb zenelejátszó által nyújtott funkcióval rendelkezik.

Loop – Cloud rendszer

A VOX egyik alapvető újdonsága a saját felhőrendszer, ami korlátlan tárhellyel rendelkezik. Amennyiben rengeteg saját zenénk van és szeretnénk hozzá egy saját felhőrendszert is, akkor a VOX Loop szolgáltatása ideális számunkra. Nincs semmilyen fájlkorlátozás, vagy tárhely, sőt, a minőség sem romlik, így a hatalmas, 24-bites lossless hangfájljainkat is feltölthetjük, anélkül hogy aggódnunk kéne. Nem kell több 100GB tárhellyel rendelkezni, vagy külső HDD-t használni, elég csak feltölteni a zenéinket a Loopba, majd onnan hallgatni, ugyanabban a minőségben.

Screen Shot 2015-08-23 at 12.06.18

A Loop elérhető az iOS-es alkalmazásban is, így a feltöltött zenéinket telefonról is kényelmesen hallgathatjuk. Természetesen ezeket offline elérésre is letölthetjük, így nem kell mobilinternetet használnunk. A Loop fizetős szolgáltatás, aminek az ára 4,49 euró / hónap, de 14 napig ingyenesen kipróbálhatjátok.

VOX – iOS

Screen Shot 2015-08-23 at 12.05.06

Az iOS-es alkalmazásba is rengeteg energiát fektetett a cég. Első használatkor körülményes lehet, azonban néhány nap után megszokja az ember az irányítást. Elérhetjük benne az összes, a felhőben lévő zenénket, többféleképpen rendezve, vagy saját zenelistát készítve. Albumborítók között tudunk navigálni, illetve, ahogy fent említettem, letölthetjük a zenéket az offline hallgatásukhoz is.

11076697_963400420350206_2097692147033587973_o

A VOX iOS-es alkalmazása egyelőre inkább kiegészítő app, amivel nincs is semmi probléma. Elsősorban a Loop szolgáltatásra épül, így leginkább azok tudják kihasználni, akik előfizettek rá. Az app egyébként rendkívül szép, igazodik a jelenlegi iOS-es felülethez, és Apple Watch támogatással is rendelkezik már.

Összességében, akik lossless zenéket hallgatnak, mindenképp próbálják ki a VOX-ot. A Loop azoknak is hasznos lehet, akik csak szeretnék a több 100GB-nyi zenét feltölteni a felhőbe. Érdemes ellátogatni a support oldalra is, ahol számos kérdésre választ kaphatunk.

SzifonJáték

Töltsd le a VOX-ot, majd pedig regisztrálj a Loopra! Ezután írd meg hozzászólás formájában, hogy neked melyik a kedvenc előadód. A hozzászólók között 3db, egyenként 1 éves Loop előfizetést sorsolunk ki szerdán, augusztus 26-án.

Olvasd el a hozzászólásokat is

36 Comments

  1. na nézzük… 😀

  2. Jó ideje használom ezt a lejátszót és nagyon bírom.

  3. kedvenc előadóm: Punnany Massif

  4. Kedvenc előadóm: Owl City

  5. iOS verzió tényleg nagyon szép és ami sokkal jobban tetszett az a vezérlés 🙂 nagyon király … viszont nincs, vagy nem találtam lehetőséget arra, hogy töröljem az általam készített hangszínszabályzó beállításokat 🙁 … lejátszás közben az album borítója eltűnik ( nem tudom, hogy szándékos-e vagy csak hiba 🙂 ) … nekem tetszene ha azt is láthatnám és nem csak átsejlene a háttéren 🙂 … szóval még van mit fejlesztgetni, javítgatni 🙂 de nagyon tetszik az irány …

  6. @talamasca: oké, de ennek mi köze a VOX-hoz?

  7. Kiprobalom, jonak tunik!

  8. Ja igen: kedvenc -> markus schulz

  9. Autechre
    (Sorry)

  10. Kedvenc előadóm: Felix Kröcher

  11. @Jadeye: Az, hogy a sima lejátszóhoz képest elviszi a lossless-t is. Ami meg csak helyet foglal és semmi szükség rá. Tehát, szinte felesleges alkalmazás…

  12. @talamasca: Lehet neked nincs szükséged a lossless-re, de vannak olyanok akik Mac gépükön ilyet hallgatnak. Erről szól az alkalmazás.

  13. Kedvenc előadóm: Wellhello

  14. Kedvenc eloado: Calvin Harris

  15. marcus (fckn’) miller! thankx

  16. @admin: Értem én, nincs is vele baj. Csak valahol ez az audiophile hozzáállás sznob egy kicsit nekem. Amikor a vakteszteken kijön, hogy meg se hallja a különbséget a 320 kbs mp3 és a Flac között nagyából egy hangmérnök se, akkor tökéletesen feleslegesnek érzem, hogy egyre több ember üljön fel erre a vonatra.
    Egyébként OS X-n simán játssza a vlc is, amit meg a filmek miatt sokan feltolnak alapban is.

  17. Kedvenc előadóm: Slash

  18. @talamasca: hát, igazából nem, nem érted. Szerintem még nem nagyon próbáltál ki ilyesmit, vagy amit próbáltál nem nyerte el tetszésedet. Ha egyáltalán nem is próbáltál, akkor mások által mondottak alapján próbálsz véleményt alkotni teljesen feleslegesen.

    Mindenkit más dolgok érdekelnek, engem például érdekel a minőségi zenehallgatás, ami nem egy mp3-ból áll, hanem jóval több dologból. De például nem érdekel az autószerelés, és nem megyek oda az autós blogra, hogy ez szar, mert nem megy 300-zal, a többiek is azt mondták hogy ez kamu. 🙂

  19. Jó cucc, érdemes letölteni. A játékban nem nevezek, de töltsétek le, mert valóban szépen szól. 🙂

  20. Egész jó, tetszik!

    A kedvenc előadó Dire Straits

  21. Eminem a kedvenc előadóm 🙂

  22. Tavaly marcius ota vagyok Mac felhasznalo, a legelso pillanattol a Vox-ot hasznaltam, mindenre, talan kicsit a regi winamp feeling miatt is eloszor, de az iTunes nalam szinkronizalason meg album rendezesen kivul masra sosem volt hasznalatban. Kedvenc eloado, Uhrin Benedek

  23. Kedvenc előadóm: Kavinsky

  24. @Belucih, @Józsi, @zeharom: ezúttal nektek kedvezett a szerencse. 🙂 írjatok nekünk egy emailt a [email protected] címünkre, amiben megírjátok a Loop regisztrációtok címét.

  25. (Y) köszi!

  26. Kedvenc előadóm: Dream Theater

  27. Megy a levél… Thx!

  28. Jadey: mi a teendőm? Emailt elküldtem…

  29. @zeharom: igen, megkaptuk, amint megkapjuk a választ a VOX-osoktól, hogy aktiválták a fiókodra, megy neked is a válasz, addig is türelmedet kérjük!

  30. @zeharom: ha most ránézel a fiókodra, már rajta is kell legyen. 🙂

  31. Igen THX 372 day left!

  32. @talamasca: szerintem te az életben nem hallgattál zenét high end vagy ahhoz közeli cuccon. Óriási különbség van bármilyen bitrátájú mp3 és lossless kódolású zenék hangzása között, természetesen az utóbbi javára. Sőt azt mondanám, hogy még egy közepes szintű cuccon is zongorázni lehet a különbséget. A 96kHz/24bit illetve 192kHz/24bit LP ripek meg még ezeknél is hallhatóan jobbak. A 2,8MHz-es SACD ISO-ról meg már ne is beszéljünk, az már a csöves erősítőn hallgatott analóg LP hangzását közelíti. Szóval azért ne emlegessünk már itt holmi mp3-akat a lossless-el egy kategóriában!


Add a Comment