fbpx Skip to content

Évről-évre hatalmasat fejlődik az iPhone-ok kamerája, ha éves szinten nem is vesszük annyira észre a változást, azzal nincs semmi gond, mert sok esetben csak bizonyos körülmények közt jön ki az igazi különbség. A mostani iPhone generáció viszont minden tekintetben hatalmasat lépett kameratéren. Nagyobb lett a szenzor, ƒ/1.8-as fényrekesz, optikai képstabilizátor a kisebb modell esetén is és persze a legnagyobb újítás a dupla kamera a 7 Plus esetén.

OlloClip Pivot

Ahogy fejlődik a kamera technológia az okostelefonoknál, úgy használják egyre többen egészen komoly videók forgatására a zsebükben lapuló kamerát. Aki az iPhone-ját nemcsak telefonként, hanem kameraként is előszeretettel használja, az biztosan találkozott már az Olloclip márkával, aminek az iPhone 6-os szériához készült sima és makró lencséit mi is kipróbáltuk korábban.

Plusz lencsék vásárlásával olyan szintre lehet emelni az iPhone-fotográfiát, amire alapból a készülék nem lenne képes és aki ügyes, egy ilyen plusz kiegészítővel és az iOS 10 RAW fájlok kezelésével olyan képeket készíthet, mintha tükörreflexes gépet használt volna. Az Olloclip felismerte, hogy az emberek nemcsak fotózni szoktak a telefonjukkal, hanem ezzel készítik el a nyaraló videóikat vagy akár a vlog epizódjaikat is. Ennek köszönhetően a lencséken túl elkezdtek egyéb kiegészítőket is gyártani, aminek az egyik első példája az Olloclip Studio volt, amiben tok, plusz markolat és egyéb jóságok találhatóak, de most nem erről lesz szó, hanem az új Pivot-ról, amit a videósok imádni fognak.

A Pivot egy termékcsomag neve igazából, ami egy forgatható markolatból, egy telefonfogóból és egy GoPro átalakítóból áll. A telefonfogó igazából semmi extrának nem tűnik, hiszen 4″ és 5,5″ közötti telefonokat lehet beletenni, a belseje kellően puha, így nem karcolja a telefont, a rugója elég erős, ezért mindent bele tett készüléket biztosan fog. Van viszont egy nagy extrája, ami pedig nem más, mint hogy egy LED-es vakut lehet tenni a tetejére, ami sötét felvételekkor elég hasznos tud lenni, hiszen sokkal nagyobb fényt ad, mint a készülék beépített vakuja, illetve használat közben nem a telefon akksiját meríti.

A markolat az, ami igazán extra a csomagban. Aki hosszabban is videózott már a telefonjával, az tudhatja, hogy nem épp a legkényelmesebb hosszasan a kezünkben tartani és mindemellett nem is a legbiztonságosabb, hiszen könnyen kiüthetik a kezünkből. Én eddig egy szelfibotot vagy egy glifet és egy Manfrotto Pixi állványt használtam, ha hosszasabban terveztem az iPhone-ommal videózni. Ezek mindegyike tök jó, de megvannak a korlátaik.

A Pivot markolat viszont egy teljesen más oldalról közelíti meg a kérdést. Nem akar se állvány lenni, se szelfibot, hanem egy rendkívül kényelmes, kézbe illő, állítható markolat. Kézbe véve nem tolakodó, bumszli, pont jól illik a markomba. A biztonság érdekében van rajta egy nagy lyuk, amin átdugva az ujjunkat sokkal biztosabban foghatjuk, mintha csak simán ráfognánk egy hasonló markolatra és ennek köszönhetően nem kell attól tartanunk, hogy kilökik a kezünkből, továbbá a markolat végén még egy kis, csuklóra húzható madzag is található, ami még tovább növeli a biztonságot. De nem is ezektől igazán az extra a Pivot.

A markolat oldalán található egy benyomható gomb, ami a sztenderd csavarral ellátott véget képes 225°-ban forgatni a piros lyuk körül. Ennek köszönhetően olyan szögbe állíthatjuk a telefont és markolatot, hogy mind a csuklónk meg fogja köszönni, mind pedig a felvétel is olyan szögben készülhet, amit egy másik kiegészítővel el se tudnánk képzelni. Nem véletlen, hogy az Olloclip oldalán is azzal promózzák a terméket, hogy a csavaros vég le van fordítva és egy nagyon földközeli, deszkás felvételt készítenek éppen.

Plusz pont jár a csavaros végen található plusz gyűrűnek, aminek köszöngetően még azt is állíthatjuk, hogy a rácsavart eszköz hogyan álljon és nem kell, hogy mindig előre nézzen, ami elég hasznos tud lenni, ha például épp egy mellettünk elhaladó biciklist szeretnénk levideózni, de nem szeretnénk a csuklónkat kicsavarni a megfelelő felvétel miatt. Említettem már ugye, hogy egy GoPro-átalakítót is tartalmaz a csomag, szerintem tök jó fej dolog volt a gyártótól, hiszen senki se szereti azokat a kiegészítőket amiket csak egy–egy készülékhez lehet használni. Továbbá persze az összes olyan, nem túl nehéz fényképezőgéppel is használható a markolat, amelynek az alján a sztenderd csavar “bemenet” található.

Összességében azt kell, hogy mondjam, hogy egy remek videós kiegészítővel van dolgunk, ami sokaknak szerintem elég hasznos útitárs lehet a nyaralások során, de akár a mindennapokban is. A Pivot hozza az Olloclip remek minőségét, ezért mindenképp tudom ajánlani. Megvásárolni itt tudjátok.

[wp-review id=”88031″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment