fbpx Skip to content

Selfie, avagy “önfotó”. Mind ismerjük ezt a szót, van aki gyűlöli, van aki imádja, de abban egyetérthetünk, hogy manapság egy elég felkapott dolog. A selfie készítés egy valódi mesterség, amit igazán jól csak nagyon kevesen tudnak űzni, de ebben lehet segítségetekre a mai termékünk, az Okostelefon monopod vezetéknélküli kioldóval, vagy rövidebb néven a selfiebot (nem keverendő a Sphero Selfiebotjával).

selfiebot4

Selfie készítés esetén a karunk hossza befolyásolja, milyen távolságból tudunk fényképet készíteni magunkról, ami nagyon sok esetben nem elég nagy távolság, hogy az érdekes háttér is rendesen látszódjon. Milyen menő lenne, ha 1 méterrel meg tudnánk hosszabbítani a karunk, hogy több minden férjen a képbe? Jó lenne, mi? A selfiebottal többek közt ezt gond nékül megtehetjük, ugyanis a bot 7 egymásba csúsztatható darabból áll, melyek segítségével 23-100 cm közötti tetszőleges méretre állíthatjuk.

A bot végén egy állítható fej található, ami nagyjából 190°-os szögben állítható és bármilyen hagyományos csavaros foglalattal rendelkező eszközt rögzíthetünk rá, annyi kikötéssel, hogy a bot maximális terhelhetősége 500 g. Csomagban van alapból egy állítható mobiltelefon foglalat, aminek segítségével valószínűleg a legtöbb okostelefont (tok használata ajánlott, mert anélkül például az 5s kicsúszik) a selfiebotra tudjuk helyezni.

selfiebot2

A selfiebot varázsa nem is csak abban rejlik, hogy meghosszabbíthatjuk a “karunkat” fotózáshoz, hanem hogy magát a kép elsütését Bluetooth segítségével tudjuk megtenni. Sok hasonló bot létezik, de csak kevésben van Bluetooth-os elsütő gomb is, ami nélkül elég macerás a fotózás, mert állandóan időzítővel kell fényképet készíteni és a videók elejét és végét meg mindig le kell vágni. Az iOS Kamera alkalmazásában nem csak a képernyőn található elsütő gombbal lehet fotózni/videót felvenni, hanem a hangerő szabályzó gombokkal is és a selfiebot pont ezt a kis okosságot használja ki, ugyanis a telefonnak egy hangerő növelése jelet küld.

A markolatban található akkumulátort micro-USB kábel segítségével 1 óra alatt tudjuk feltölteni és 100 óra készenlétre képes és akár iOS-szel (4.0+) és Androiddal (3.0+) is képes működni.

selfiebot1

Elvittem még nyár végén magammal a selfiebotot egy párnapos balatoni vitorlázásra volt osztálytársakkal, akik elsőre elég furán néztek rá emiatt, de utána ők is ráéreztek a dologra és két nap alatt több mint 700 selfie-t/videót készítettünk vele. 😀

Kovács András Pétertől hallottam nemrég ezt: “Ti selfieket készítetek, de nekem még vannak barátaim, akiket megtudok kérni, hogy fotózzanak le.” 😀 Nagyon hasznos kiegészítője a baráti összejöveteleknek, túrázásoknak, illetve minden olyan eseménynek, ahol szeretnénk olyan fotót készíteni telefonunkkal, amin mi magunk is szerepelünk, selfie-zőknek meg kötelező darab. A selfiebotot fekete színben a SzifonStore-ban tudjátok megvásárolni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

11 Comments

  1. Fél éve vettem egyet az eBay-on 1200FT-ért (postaköltséggel).

  2. Egorúd

  3. Nem tudtam mi hiányzik, olyan hiányérzetem volt mintha bem lenne teljes az életem. De a selfiebot 2000 betti ezt a tátongó űrt!
    Amióta a selfiebotot használom az emberek felnéznek rám.
    Vásárolja meg ön is hihetetlen alacsony áron mindössze 39.999.- Ft-ért.
    Az első 100 megrendelőnk ajándék bohócjelmezt kap a selfiebot 2000 mellé :DD

  4. Bocs sracok de ezek a kormok undoritoak ! Hogy lehet igy reklamozni?

  5. No comment

  6. az RF póló viszont istenkirály!!=)

  7. Amyg az utolsó hülye nem halt meg, addig az ilyen szarokra is szükség lesz. Csak 10000 ez a szar? Kérek 3-at is de rögtön! 😀

  8. Jol megvamoljatok az itthoniakat. 😀 ebayen kb 500 ft egy ilyen fos

  9. @fap fap fap: ugye elolvastad, hogy ez Bluetooth-os? az nincs 500 Ft-ért eBay-en se…

  10. 2 hete Rómában ez volt a sláger. Az összes indiai ezt árulta, 10-ről lealkudtam 5€-ra. Én nem szelfizésre használtam hanem érdekes képek készítésére.


Add a Comment