Tovább folytatódik a megkopott, Staingate-es kijelzők ingyenes cseréje az Apple-nél

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple évek óta egy olyan réteget használ a tükröződésmentesítésnél, ami régebbi típusoknál komoly problémát okozhat a kijelzőn. Ez a réteg egy idő után elkezdhet lekopni, leperegni és a kijelzőn nagyon csúnya foltot hagy, ami lemoshatatlan. Ez elsősorban a Retina kijelzős MacBook típusok esetén igazán szembetűnő hiba:

A tükröződésmentesítő réteg megkopása viszonylag gyakori jelenség, ha sokat hordjuk táskában, használjuk napon, szélsőséges környezetben, avagy irodán kívül a gépet. Ez a réteg sajnos nem volt a legjobb választása az Apple-nek, de hála istennek garancia időn túl is cserélik, mert hibázott a cég. Ezt hosszabbította meg most az Apple, de maga a csereprogram továbbra sem hivatalos, sehol sem található meg az Apple felületein. A korábbi programot is csak a MacRumors-nak erősítették meg.

Jelen állás szerint tehát a 2012-es Retina gépektől kezdve egészen 2017 októberig bezárólag tudjuk cserélni ezeket a hibás kijelzőket ingyen, illetve a vásárlás eredeti dátumától számítva 3 éven belül – amelyik a hosszabb idő. Ez egyébként jó hír azoknak, akiknek jelenleg ilyen gépük van, mert továbbra is cseréli nekik az Apple a kijelzőt, így később nem kell emiatt olcsóbban megválni a készüléktől.

Erről a hibáról korábban ebben a cikkünkben írtunk részletesen: Staingate: kijelzőcsere kérhető, ha megsérült a kijelzőn a tükröződésmentesítő réteg

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Az okok, hogy miért megy tönkre kicsit ködös. A valóság az, hogy a fedél lecsukásával, a billentyűk sértik fel a réteget. Bármelyik képet megnézve tisztán kirajzolódnak a billentyűk. Saját tapasztalatom is van, de a képek nézegetésével is világossá válik. A réteg is problémás lehet, de a konstrukcióval is baj van.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!