fbpx Skip to content

Az Apple évek óta egy olyan réteget használ a tükröződésmentesítésnél, ami régebbi típusoknál komoly problémát okozhat a kijelzőn. Ez a réteg egy idő után elkezdhet lekopni, leperegni és a kijelzőn nagyon csúnya foltot hagy, ami lemoshatatlan. Ez elsősorban a Retina kijelzős MacBook típusok esetén igazán szembetűnő hiba:

A tükröződésmentesítő réteg megkopása viszonylag gyakori jelenség, ha sokat hordjuk táskában, használjuk napon, szélsőséges környezetben, avagy irodán kívül a gépet. Ez a réteg sajnos nem volt a legjobb választása az Apple-nek, de hála istennek garancia időn túl is cserélik, mert hibázott a cég. Ezt hosszabbította meg most az Apple, de maga a csereprogram továbbra sem hivatalos, sehol sem található meg az Apple felületein. A korábbi programot is csak a MacRumors-nak erősítették meg.

Jelen állás szerint tehát a 2012-es Retina gépektől kezdve egészen 2017 októberig bezárólag tudjuk cserélni ezeket a hibás kijelzőket ingyen, illetve a vásárlás eredeti dátumától számítva 3 éven belül – amelyik a hosszabb idő. Ez egyébként jó hír azoknak, akiknek jelenleg ilyen gépük van, mert továbbra is cseréli nekik az Apple a kijelzőt, így később nem kell emiatt olcsóbban megválni a készüléktől.

Erről a hibáról korábban ebben a cikkünkben írtunk részletesen: Staingate: kijelzőcsere kérhető, ha megsérült a kijelzőn a tükröződésmentesítő réteg

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Az okok, hogy miért megy tönkre kicsit ködös. A valóság az, hogy a fedél lecsukásával, a billentyűk sértik fel a réteget. Bármelyik képet megnézve tisztán kirajzolódnak a billentyűk. Saját tapasztalatom is van, de a képek nézegetésével is világossá válik. A réteg is problémás lehet, de a konstrukcióval is baj van.

  2. Sziasztok! Hova érdemes vinni Budapesten? Hol a legsegítőkészebbek ezzel a problémával kapcsolatban?

  3. @Jadeye: Köszi szépen!


Add a Comment