fbpx Skip to content

Folytatódik a CES 2017, így ebben a cikkben is megemlítünk néhány, az Apple-lel kapcsolatos terméket.

Ebben a cikkben olvashattok majd az OWC dokkoló állomásról; a Kingston új pendrive-jairól; a Kolibree továbbfejlesztett fogkeféjéről; az AirBarról, melynek segítségével érintőképernyővé “varázsolhatjuk” a MacBook-unk kijelzőjét; végül pedig a Sleep okos matracról.

Az OWC-t már régóta ismerjük. Többek között SSD-t gyártanak, ezek rendre speciális, gyors kiegészítők, adattárolók akár az Apple termékeinkhez. A legfrissebb, DEC-re keresztelt dokkoló állomásukat pedig az alábbi szöveggel hirdetik:

IT’S EVERYTHING YOU’VE BEEN MISSING

Szabadalmaztatott, repülőipari minőségű alumíniumból, 1/1000-ed hüvelykes toleranciával, CNC-vel megmunkált, innovatív megoldás, ami tökéletesen illeszkedik a MacBook Pro-hoz és eközben megnöveli a kapacitását és a bővíti a csatlakozási lehetőségeket is, túlszárnyalva a gép gyári képességeit.

Tehát minden, amit úgymond hiányolunk, elérhetővé válik a dokkolón, de egyelőre csak ennyit tudunk, illetve azt, hogy ez egy tökéletesen megmunkált kiegészítő lesz. Számomra egy picit vastagnak és bumszlinak tűnik, de valószínűleg azért, mert az OWC tervei szerint lesz benne SSD is, illetve akár egyéb belső hardver a dokkolón belül. Bővebben ide kattintva tudok róla olvasni, és feliratkozni a megjelenésre.

A Kingston sem tétlenkedik, ők a világ legjobb pendrive-ja címre pályáznak. Idén egy egészen új designt kapunk, melyek 1-2TB-os kapacitású, az ütődéseknek ellenálló, cink ötvözetből készült, fém készülékházban vannak. Az USB 3-mal felszerelt tégalap alakú pendrive-ok akár 70 órányi 4K felvételt képesek tárolni, ami szerintem több mint elegendő bárki számára.

  • Tárhely: 1TB, 2TB
  • Sebesség: USB 3.1 Gen. 13
  • Méret: 72mm x 26.94mm x 21mm
  • Működésre alkalmas hőmérséklet: -25°C to 60°C
  • Maximum hőmérséklet: -40°C to 85°C
  • Garancia: 5 év
  • Kompatibilitás: Windows® 10, Windows 8.1, Windows 8, Windows 7 (SP1), Mac OS v.10.9.x+, Linux v.2.6.x+, Chrome OS

Megjelenés valamikor tavasszal, árakat egyelőre nem tudni.

Még karácsony előtt írtam a Kolibree okos fogkeféjéről, amit a mai napig használok, most a cég a CES-es bemutatta a 2017-es frissítését, melyet Ara névre kereszteltek. Ezzel az új változattal most már nem szükséges, hogy az alkalmazás fusson a fogkefe mellett, hanem akár offline is képes statisztikákat begyűjteni. Nézzétek meg a videót:

Megjelenés valamikor 2017. márciusában, hazánkban pedig még nem tudjuk mikor lesz kapható.

Az AirBar egy különleges és érdekes kiegészítője lehet a MacBook Airnek. Ezzel az eszközzel tulajdonképpen érintőképernyőt csinálhatunk a jelenlegi kijelzőből. A cég szerint csupán egy alkalmazást kell telepíteni és az USB-s kiegészítő csatlakozása után már rögtön használhatjuk is. Íme egy videó:

Megjelenés valamikor 2017-ben, egyelőre még csak elő lehet rendelni, itt.

Az alvás mérése még mindig nem kiforrott sajnos, pedig már rengeteg kiegészítővel találkoztunk. Általában az emberek, akiket ez érdekel, vagy a telefonjukkal vagy éppen valami hordozható, csuklóra rakható kiegészítővel monitorozzák az alvásukat. A Sleep Number bejelentett egy teljesen új ágyat, pontosabban egyfajta speciális okos matracot. Érdemes megnézni az alábbi videót, amiből megtudhatjuk, hogy mire is képes.

Az ára körülbelül 600-700 dollár lesz, illetve valamikor 2017-ben válik elérhetővé. Bővebben ide kattintva tudtok róla olvasni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment