fbpx Skip to content

Korábban Handrás írt a Kolibree-ről, és már akkor tetszett ez az egész okosfogkefe dolog, azontúl, hogy én is egy picit erősnek érzem, hogy ebből is legyen már “okos” termék. Azonban az elmúlt 2 hétben csak ezzel mostam fogat, és állítom, hogy sokat segített.

A Kolibree nem csak egy felnőtt termék, hanem úgymond gyerekbarát is. Nem csak nekünk, felnőtteknek “játékszer”, hanem a gyerekek is használhatják, sőt, rengeteget tanulhatnak ettől a terméktől. Még én is tanultam tőle, és úgy gondolom, hogy azontúl, hogy a gyerekek nem tudnak megfelelően fogat mosni, a felnőttek sem. Mire is képes az okos Kolibree fogkefe?

A Kolibree kibontás után körülbelül 1 perc alatt beállítható. Bluetooth segítségével csatlakozik a telefonunkhoz, jelen esetben ugye az iPhone-hoz. Letisztult designt kapott, nagyon kényelmes a fogása és remek “vezeték-nélküli” töltője van. Fogmosás után csupán dokkolnunk kell, ami vízálló, mint a fogkefe, tehát kényelmesen akár zuhany alatt is használhatjuk, nem kell félni, hogy tönkremegy. A fejeket egy mozdulattal lehet cserélni, a csomagban összesen 2db fejet kapunk, tehát ha esetleg gyerek is van a családban, akkor kell vennünk hozzá plusz fejeket (hármas csomagban lehet).

A fogkefe a modern, úgynevezett “szónikus” módszert használja, tehát nem úgy rezeg, mint az olcsóbb, motoros fogkefék. Ez 15 000 vibrálás/másodpercet jelent, és sok helyen olvastam, hogy ez sokkal modernebb, megbízhatóbb megoldás, mint a korábbiak. Hatékonyabban és biztonságosabban távolítja el szennyeződést a fogakról, anélkül, hogy megsértené őket, vagy az ínyünket. Én két hét alatt nem tapasztaltam komolyabb problémát, nyilván azért itt is oda kell figyelni, hogy helyesen használjuk a fogkefét, de ebben segít nekünk az alkalmazás, illetve a beépített giroszkóp, mely figyeli, hogy merre mozgatjuk a fogkefénket.

[appstore id=”946451087″]

[appstore id=”1108446377″]

Természetesen, ha már hardveresen okos a fogkefénk, akkor azt ki kell egészíteni szoftveresen is. A legtöbb terméknél, ami számomra noname, tehát márka nélküli, mindig az a probléma, hogy a szoftveres megoldásunk finoman szólva is pocsék. Nem működik megfelelően, nincs támogatottság, nem frissül és így tovább. Én szeretem, ha nem vagyok úgymond bezárva az adott alkalmazásba, hanem az API-k segítségével integrálhatom őket más rendszerbe is. A mások probléma pedig a tudás hiánya szokott lenni. Ebből egyet sikerült abszolválnia a Kolibree-nek, tudásban egyáltalán nincs probléma, remek, modern és szép alkalmazást hoztak össze, azonban sajnos nincs külsős támogatottság. Persze ez már csak nekem probléma, az emberek 90%-a ki sem használná ezt. 🙂

Ha elindítjuk az appot, akkor rögtön regisztrálhatjuk magunkat. Megadhatjuk az adatainkat, becenevünket, így tudja majd a család többi tagja is használni a fogkefét, illetve így kapunk majd statisztikai adatokat is a fogmosásunkkal kapcsolatban. A statisztikai adatok mellett, mint például, hogy mennyi ideig mostunk fogat, hányszor, illetve mennyire helyesen, kapunk ranglistát és kitűzőket is. A pontszámok alapján versenyezhetünk a család többi tagjával, illetve érhetünk el olyan jelvényeket, amiket a többiek esetleg nem. Számít természetesen a fogmosások száma, és ideje, illetve valamelyeset a helyes használat.

 

Alap esetben 2 féle opció közül választhatunk fogmosáskor. Az első lényegében egy oktatás, hogy hogyan használjuk helyesen a fogkefét, és hogyan mossunk vele fogat megfelelően. Ez egy 2 perces fogmosás, ahol mutatja sorban, hogy merre forgassuk a fogkefét, illetve mennyi ideig. Ez való úgymond a felnőtteknek, de érdemes a gyerekekkel is néhányszor megismételni, mert ezzel tanulunk meg helyesen fogat mosni. Ezt saját tapasztalatból mondom, eddig közel sem voltam annyira következetes, mint az elmúlt 2 hétben. A másik lehetőség a játék. Ez kifejezetten a gyerekek számára készült, lényegében 2 féle pálya, játék közül választhatunk, és a fogkefe beépített giroszkópjának köszönhetően tudjuk irányítani a kis emberkét, a Kolibree pedig játékosan segít a gyerekeknek, hogy végig bírják a “tortúrát” és helyesen mossanak fogat.

Fogmosás után megkapjuk a már fent említett statisztikát, visszarakjuk töltőre és már más is használhatja. A gyors Bluetooth kapcsolatnak köszönhetően akár több telefonnal is kényelmesen használhatjuk. A beépített akkumulátor pedig rendkívül sok ideig elég. Én most 5 napra jöttem el vidékre és 15%-ot merült a fogkefe ennyi idő alatt. A Kolibree a regisztrációnknak köszönhetően hetente küld statisztikát a fogmosásunkról, így arról is tudhatunk, ha esetleg a gyerkőc 1-1 este lusta lett volna. 🙂

Konklúzió

A Kolibree nem csak felnőtteknek, hanem az egész család számára remek kiegészítő lehet. A gyerekes családoknak kifejezetten ajánlom, de felnőttek számára is komoly fejlődést hozhat. Én az elején úgy voltam vele, hogy nincs ilyesmire szükségem, aztán végül megtartottam és megszerettem. Nagyon sokat tanított az elején, és kifejezetten tetszik a statisztikai is, illetve az alkalmazás. A legnagyobb hátránya egyedül talán az ára, mely 43 990 Ft, de ez ne rettentsen el senkit, tényleg egy remek termék. Megnézhető, és megvásárolható az iCentre More üzletben, ahol számtalan más okos eszközt is találtok még.

Olvasd el a hozzászólásokat is

10 Comments

  1. ha szonikus akkor megcsak annyira nem is durvan draga, ezek ennyibe kerulnek… kerdesem hogy meg tudja allapitani hogy eppen hol mosom a fogam? es ha igen vajon mi alapjan?

  2. Máshol meg 38 ezer…..

  3. @Balazs Pali: ezzel kapcsolatban az iCentre tud segíteni”…..”

  4. Ha már fogkefe… Philips Sonicare DiamondClean……

  5. Pillanatnyilag nekem is philips sonicare bar szemely szerint az oral b szimpatikusabb es annak is van okosfogkefe lehetosege.Elotte az volt.egy ilyen termeknel pedig 4-5 ezer forint nem szamit a forras legyen megbizhato.az icentre pedig az.

  6. “így arról is tudhatunk, ha esetleg a gyerkőc 1-1 este lusta lett volna. ”
    És miért nem inkább beszélgetsz a gyerkőcöddel? Kommunikálsz.
    Nagyon szép, hogy már-már ki nem látszunk ebből a sok okosságból, csak ettől elfelejtenek beszélgetni az emberek egymással. Lásd sms, whatsapp, viber meg mittomén. Míg megnézed a telefonodon, hogy a gyerkőc megmosta-e a fogát vagy irogatsz az okostelefonodon sms-eket (tök jó dolog egyébként), elszalasztod azt az élményt, hogy hallhatod annak a hangját (a HANGJÁT), aki igazán fontos Neked. Minden pillanat számít. Az pedig a Te döntésed, hogy mit választasz.

  7. Makimano,azert a fiam menjel fogat mosni,elmegy visszajon:meg mostad? -Meg apa… nem hiszem h letezik olyan ember a foldon akinek valamelyik szuloje ott all minden egyes alkalommor fogmosasnal.

  8. @hondatomi: Mitől megbízhatóbb forrás mint pl a Stylebolt, ahol ez a cucc 37.980 Forint??? Ha van garancia, teljesen mindegy hol veszed… Ha eszed van, akkor ott ahol a legkedvezőbb az ár… Mellékesen.. megnéztem, hát eléggé közepes terméknek értékelik… Ha már a pénz nem számít, dobj hozzá egy tizest, és vegyél Philipset…

  9. Na! Tök jó! Még egy felesleges baromság amit nem kell megvennem.
    Am sztem minél több okos dologgal veszed magad körbe, annál hülyébb leszel. De ha neked ez jó, nyomjad csak bátran!

  10. @Sanyy: Ok. Örülök hogy kiengedted magadból és nem tartottad bent! 🙂


Add a Comment