fbpx Skip to content

Két héttel az előző béták megjelenése után az Apple ma este elérhetővé tette az újabb fejlesztői és nyilvános bétákat.

ios10-2-watchos3-1-1-sierra10-12-2-b4-cover

Az iOS 10.2 beta 4 természetesen OTA frissítésként is elérhető a béta profil telepítése után; a watchOS 3.1.1 beta 4 szokás szerint az Apple Watch appban jelent meg a Szoftverfrissítés menüpontban, szintén a béta profil telepítése után; a macOS Sierra esetén pedig a Mac App Store Frissítések füle alatt telepíthető az új verzió. A tvOS 10.1-hez viszont eddig nem érkezett újabb build.

iOS 10.2 beta 4

Az iOS 10.2 beta 4 build száma 14C82.

Újdonságok

Az iOS 10.2 beta 4-ben az alábbi újdonságok találhatóak.

  • Egyelőre nem fedeztünk fel újdonságot a beta 3-mal szemben, de frissítjük a cikkünket, ha igen!

iOS 10.2 beta 4 letöltési linkek

Az iOS 10.2 beta 4 IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból az alábbi linkekről:

iPhone:

iPad:

iPod:

watchOS 3.1.1 beta 4

Az új build verziószáma 14S6879.

kiadási információk alapján ez a verzió a hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

A watchOS 3.1.1 az összes Apple Watch modellre elérhető lesz.

macOS Sierra 10.12.2 beta 4

Az új build verziószáma 16C53a.

kiadási információk alapján ez a verzió a hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

A macOS Sierra esetén a Beta Access Utility-vel lehet engedélyezni a béta verzióra való frissítést.

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért frissítettük az iOS 8 beta verziójához a gyakran ismételt kérdések cikket az adott témában. Ha kérdésed van az iOS 10 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 8 beta: a leggyakrabban feltett kérdések, ez jóformán minden, még az iOS 10 beta kapcsán elképzelhető kérdést is lefed!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 10-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, a watchOS 3-ról szólókat meg itt, a tvOS 10-ről készülteket itt, a macOS Sierra kapcsán pedig itt olvashatsz.

Olvasd el a hozzászólásokat is

20 Comments

  1. Több helyen írják, hogy ez már a végső kiadásra szánt verzió (GM). Két hétig nem jött új bétaí így sanszos.Nincs is benne a bétás feedback app sem. Ismerve az Apple, amennyiben a fentiek igazak, pénteken kirakják mindenkinek ezt a built-et.

  2. iOS 10.2 Beta 4 és WatchOs 3.1.1 Beta 4 ben van olyan újdonság amit érdemes meg nézni?

  3. @Oliver Csizmazia: igen, ez várható volt.

    @Csányi János: annyit lehet tudni, amit a cikkben is leírtunk.
    10.2 beta 4:

    Egyelőre nem fedeztünk fel újdonságot a beta 3-mal szemben, de frissítjük a cikkünket, ha igen!

    watchOS 3.1.1 beta 4:

    A kiadási információk alapján ez a verzió a hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

  4. Nekem benne van a feedback app.

  5. Remélem az órával csinálnak még valamit, mert nekem sokkal jobban merül. 🙁 Majd most megnézem hogy alakul estére, de eddig bírta 1,5 napig, most meg estére lement 6-8%-ra. 🙁
    Ma reggel rátettem a beta 4-et, 100%-on volt. Most van 81-en.

  6. Nekem is eltűnt a Feedback app 🙂

  7. Kimenő hívás elutasításnál van már foglaltsági hang?

  8. @nofindme:

    Ezt én is kérdeztem volna, érdekelne, illetve tapasztalható-e, hogy javult volna a bluetooth probléma, tehát működik-e a kihangosító és a headset, vagy még nem vettek fel hozzáértő programozót az Apple-nél? Köszönöm, aki tudja ezt.

    Vissza fogom vinni gariba és kicseréltetem 9-es szoftverűre, még esélyes, hogy van nekik, de 10.1 előtti tuti és eljátsszuk ezt párszor, hiába nincs hibája ezen kívül, akkor majd átgondolják akarnak-e pazarolni így.

  9. Üdv!

    Nálam nem működik a zseblámpa funkció. 🙁 Nálatok?

  10. Üdv.
    Nekem nem működik az Appok frissítése. Csak nekem vagy más is tapasztalja. Se a Prón se a 6s+-on.

  11. Nekem működik a zseblámpa…

  12. Ez a 10.2 4. Béta egy gyalázat az Aksi 1 óra alatt felére merül aztán fel óra alatt fel is tölti 100%-ra. Ha ilyen lesz a végleges 10.2 akkor vissza váltok androidra. Sok sikert a többieknek!

  13. @Barna Vén:

    Ajjaj, nemhogy kijavítanák, amit elrontottak, de előtte működött, hanem halmozzák a hibákat. Megint kezdődik, hogy senki nem fog merni frissíteni és nagyon is jól teszik! Az iOS 9 úgy ahogy jó volt, a 10 sem volt dráma, elszálltak maguktól és hanyagok lettek. Flegma banda, a világ legjobb telefonja.

  14. Tegnap végső elkeseredésemben downgrade eltem 10.1-re. Sajnos nem volt backup csak 10.2-re így fel voltam készülve hogy új iPhone kent ki kell birnom míg kijön a hivatalos 10.2.

    Viszont sikerült downgrade-elni úgy hogy minden adat megmaradt. Shift-el együtt kell kattintani az upgradr gombra. Szóval a nem igaz az hogy csak a korábbi backup-al lehet visszamenni korábbi verzióra.

  15. @Barna Vén: magasabb verzióról készült backup nem állítható vissza alacsonyabb verzióra. az, hogy te most frissítésként betallóztad neki a korábbi verziót, az még nem jelenti azt, hogy nem lesz ebből valami gond, hiszen a béta esetén az Apple is külön kiemeli, hogy készíts a béta felrakása előtt egy külön mentést, amit aztán archiválsz, hogy ha esetleg vissza kellene tenned a korábbi verziót, akkor az adataidat is vissza tudd tenni.

    a magasabb verzión készült adatok adott esetben azért nem működnek a korábbi verziós rendszeren, mert időnként az Apple módosítja az adatokat tartalmazó adatbázis-fájlok szerkezetét, amikre a korábbi verziós rendszer nincs felkészülve. persze ráerőszakolhatod a korábbi verziót frissítésként, de ha valami adatbázis szerkezete már változott a 10.2-ben a 10.1.x-hez képest, akkor ott lehetnek problémák.

  16. Elérhető a 10.2 béta 5.

  17. @Jadeye: Nem az mondtam hogy magasabb verzióról készült backup visszaállítható alacsonyabb verzióra, hanem hogy sikerült downgrade-elni úgy hogy minden adat megmaradt.

    “Magasabb verzión készült adatok adott esetben azért nem működnek a korábbi verziós rendszeren, mert időnként az Apple módosítja az adatokat tartalmazó adatbázis-fájlok szerkezetét, amikre a korábbi verziós rendszer nincs felkészülve.”

    Ezt így honnan tudod? vagy csak találgatsz. Azért mert működik egy olyan megoldás amit Te nem javasolsz attól még lehet jó. De egyre inkább azt tapasztalom hogy Te itt kioktatni jössz az embereket ha unatkozol. de ezt már leírták mások is a “fejlesztői béta” vita kapcsán.

    A lényeg hogy ha nem tudsz biztosan valamit ahogy én sem, akkor ne állítsd be úgy mintha Te írtad volna az IOS-t. 🙂

  18. @Barnabás Vén: azt hiszem, 2007 óta van némi tapasztalatom, nem egyszer volt gond abból, amikor manuálisan pakoltunk vissza magasabb verziót futtató készülékről lementett sqlitedb adatbázisfájlokat alacsonyabb verziós iOS-t futtató készülékre (és nem a hozzáférési jogok miatt) – ami technikailag pontosan az, ahogyan te frissítésként downgrade-elted bétáról a release verzióra. az sms.db fájlok esetén például korábban volt külső lehetőség arra, hogy több sms.db-t egyesíteni tudj, például két külön készülékről – ez viszont kizárólag akkor működött, ha mindkét sms.db ugyanazon iOS-verzióról került mentésre.

    de nem kell nekem hinned, hiszen az Apple maga írja ezt le a béta telepítésénél. nekem konkrétan tökmindegy, csak szerintem magaddal tolsz ki.

    felőlem azt csinálsz a készülékeddel, amit akarsz, elvégre a tiéd, de aztán ha bármi hiba előbukkan, akkor szerintem azért kár később az Apple-t szidni.


Add a Comment