fbpx Skip to content

Egy héttel az iOS 9.2.1 beta 2 megjelenése után az Apple ma este elérhetővé tette az iOS 9.3 első bétáját, és a watchOS 2.2 és a tvOS 9.1.1/9.2 szintén első bétáit a fejlesztők számára.

iOS9.3b1-hero

Mivel a 9.3-ból ez az első beta verzió, így az a letöltött IPSW-t betallózva iTunes segítségével telepíthető a fejlesztői készülékekre, vagy új lehetőség a béta profil telepítése, ami után a Szoftverfrissítés menüpontban lehet frissíteni. A watchOS 2.2 beta 1 pedig az Apple Watch appban jelent meg a Szoftverfrissítés menüpontban, szintén a béta profil telepítése után. A tvOS pedig az iOS-hez hasonlóan IPSW-t vagy egy béta profilt használva telepíthető.

iOS 9.3 beta 1

Az iOS 9.3 beta 1 build száma 13E5181d 13E5181f, a 9.2.1 beta 2-é 13D14, a 9.2-é pedig 13C75 volt.

Újdonságok

Az iOS 9.3 beta 1-ben az alábbi újdonságok találhatóak:

Több felhasználó kezelése az iskolai programban résztvevő intézmények esetén az iPadekre, és egyúttal lett új Classroom app is.

iOS9.3b1-iPad-multi-user

Hogy ez a funkció vajon elérhető lesz-e az otthoni felhasználók számára is, hogy egy-egy családtagnak saját profilja lehessen az iPaden, az egyelőre jó kérdés.

Éjszakai mód. Több tanulmány szerint a lefekvés előtti kékes fény megzavarja a napi ritmusunkat, és nehezebbé teszi az elalvást. Ezért akik még lefekvés után nyomogatták a készüléküket, azoknál ez alvásproblémákat is okozhatott. A magyar fordítás ismét komikus – vagy csak sportrajongó (mert amúgy: schedule).

iOS9.3b1-ejszakai-mod-01 iOS9.3b1-ejszakai-mod-02

Az éjszakai mód automatikusan állít a képernyő színein hogy az egy melegebb színspektrumot jelenítsen meg, ezzel könnyebbé téve az olvasást a szemünknek. Reggel pedig magától visszaáll a megszokott színspektrum.

A Jegyzetek app immár Touch ID-val és jelszóval zárolható, így az abban tárolt jegyzeteinkhez csak úgy nem lehet hozzáférni:

iOS9.3b1-jegyzetek-01 iOS9.3b1-jegyzetek-02

Természetesen csak maga a jelszó is használható, elsősorban a Touch ID nélküli készülékekre gondolva.

iOS9.3b1-jegyzetek-03

Ráadásul a jegyzeteink immár sorrendbe tehetők létrehozási idő, módosítási idő vagy ABC sorrend szerint.

A Hírek app több személyre szabási lehetőséggel bővült, és már fektetett módban is használható.

Az Egészség app immár az Apple Watch segítségével rögzített tevékenységeinket és a beállított céljainkat is részletesen kijelzi.

iOS9.3b1-tevekenyseg

A CarPlay esetén pedig javítottak az Apple Music integráción.

Siri esetén héber nyelvű támogatás, de magyar továbbra sincs.

Immár több Apple Watch is párosítható egy iPhone-nal, ha a készülékeken iOS 9.3 beta 1 és watchOS 2.2 beta 1 van.

iOS9.3b1-watch

Az iPhone 6s készülékeken a 3D Touch új appok esetén is elérhető lett, mint például a Beállítások, vagy az Időjárás:

iOS9.3b1-3D-Touch-02 iOS9.3b1-3D-Touch-03

Az App Store esetén pedig kaptunk egy Összes frissítése opciót, amivel értelemszerűen az összes app frissítését telepíthetjük könnyedén:

iOS9.3b1-3D-Touch-01

Az iOS 9.3 további új funkcióiról itt írtunk még: Ezeket az újdonságokat hozza majd az iOS 9.3

iOS 9.3 beta 1 letöltési linkek

Az Apple január 14-én új buildet adott ki a 11-én megjelent után, ami letölthető a fejlesztői központból, fizetős regisztráció után az alábbi linkekről:

iPhone:

iPod touch:

iPad:

watchOS 2.2 beta 1

Az iOS 9.3 beta 1 mellett a watchOS 2.2 beta 1 is elérhetővé vált a fejlesztők számára. A build itt a 2.1 13S661-éről 13V5098e-re változott.

watchOS2.2b1-hero

A leírás alapján ez a tevékenységek, a Bluetooth, a naptár és a párosítás kapcsán hoz javításokat. A watchOS 2.2 beta 1 használatához az iPhone-ra előbb telepíteni kell a 9.3 beta 1-et.

tvOS 9.1.1 beta 1

Az iOS 9.3 beta 1-gyel egy időben az Apple elérhetővé tette a fejlesztők számára a tvOS 9.1.1 beta 1-et – karöltve a 9.2 beta 1-gyel.

tvOS9.1.1b1-hero

A build itt a hivatalos 9.1 13U85-ös buildjéről a 9.1.1 beta 1 esetén 13U713-re változott. A leírás alapján ez szokás szerint a hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza, illetve új alkalmazásként megjelent a Podcastok.

tvOS 9.2 beta 1

Kissé szokatlan módon az Apple egyúttal a tvOS 9.2 beta 1-et is elérhetővé tette a fejlesztők számára.

tvOS9.2b1-hero

A build itt a hivatalos 9.1 13U85-ös buildjéről a 9.2 beta 1 esetén 13Y5179e-re változott.

tvOS9.2b1-mappak

A leírás alapján ez Bluetooth billentyűzetek csatlakoztathatóságát, mappákat, a Podcastok appot és frissített alkalmazásváltót hoz az új Apple TV-re:

tvOS9.2b1-multitasking

Ezeken túl elérhető lett a MapKit is, ami alapján akkor hamarosan Térképek app is érkezhet rá.

Kérdésem van!

Az iOS 9.3 még az iPhone 4s-re is elérhető lesz. A tvOS kizárólag csak a negyedik generációs Apple TV-re érhető el.

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért frissítettük az iOS 8 beta verziójához a gyakran ismételt kérdések cikket az adott témában. Ha kérdésed van az iOS 9 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 8 beta: a leggyakrabban feltett kérdések, ez jóformán minden, még az iOS 9 beta kapcsán elképzelhető kérdést is lefed!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 9-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, a watchOS 2-ről meg itt, a tvOS-ről pedig itt.

Figyelem! Ez a cikk folyamatosan frissül – nézz vissza később is!

spinning-wheel

Olvasd el a hozzászólásokat is

55 Comments

  1. 9.2.1 nem jelent meg?:(

  2. A héten sztem kellene neki igy hogy már van 9.3 beta is.

  3. Hat ez marha jo!
    Meg a 9.2.1 se jelent meg es mar van 9.3 XDD
    De az ejszakai mod hasznos bar ottvan a f.lux

  4. @kampisch: eddig még nem jelent meg a 9.2.1.

  5. Mondom hogy a jailbreakeseket is szopatják ezzel a sűrű beta kiadással 🙂 A készítőknek fogalmuk sincs kiadják e, melyik verziót törjék, stb.

  6. Valamiert itt a 9es beta profil fel sem kinalja mint frissitest…

  7. Francba… Havonta nyomatjàk a friss rendszereket… Jailbreak meg sohasem lesz…. Mindig reménykedek, h hàtha azt làtom, h megjelent… Aztàn nem… 🙁 🙂

  8. Nem csak nálad! Nekem sem frissít pedig rátoltam a 9.3 profilt, de semmi. Igaz az előzőt nem töröltem előtte, lehet kellene?

  9. Telekom huta mikor lehet frissíteni? 5s

  10. Gunár eszed mint egy maroknyi … Nincs olyan h 9.3 béta profil! Csak ios 9, ami magába foglalja az ÖSSZES ios 9 bétát 🙂 de amúgy nálam se jelzi majd mindjárt megnézem gépről.

  11. Toroltem, feltettem a itteni cikkben levo linkrol, de igy sem jo..

  12. Jah és ez nem public lehet h azért nem látjuk

  13. @csak1nick: Mint neked! 🙂 Amugy már néztem és csak azért írtam úgy mert frissítettem hátha azért, de egymindegy sehogyan sem jelenik meg a kis szemét, talán majd később.

  14. Sziasztok. Public Beta nem jelent meg csak a fejlesztői. Valószinű hogy holnap fog

  15. Apple TV-re térkép? Az vajon mire lehet jó? Héber nyelvű siri??? Erre ekkora igény van, hogy érdemes volt megcsinálni???

  16. Szia! igen erre jutottam én is sajna, csodálkoztam is, hogy rögtön tolják, mert nem szokták a beta1-nél.

  17. @Kovács Péter: Csoda hogy az eddig nem volt benne, mert hiszen a biblia is megírta, ővék lesz a világ és már talán meg is valósult. Hát ezért fura, hogy csak most került be a nyelvük. 🙂

  18. Shangama vagy Ókelta nyelveken is előbb lesz siri…:(

  19. “A béta programban résztvevők pedig most is a béta profil telepítése után frissíthetnek a Szoftverfrissítés menüpontban”

    Félrevezető a mondat szerintem. Public béta nincs még.

  20. Remélem, hibákat is javítanak. Nálam (6s, 9.2-vel): ha be van dugva füles, mindig hallható, ha ki/be kapcsolja a teló a jack-et (nem tudom szakszerűbben fogalmazni). Pattanást lehet hallani minden alkalommal. Pause-olom a zenét, 2mp múlva pattanás. Nem megy a zene, csak elkezdek gépeni, az első bill.ütést nem is hallom, mert későn kapcsol be. Abbahagyom, pattan (a füles, ha eddig nem lettem volna egyértelmű). Másnak ilyen? Másik, ma hívnak, kikapom a fülest, nem akartam headset-elni, és nem hallottam a hívót, mert mint utóbb észrevettem, "headset-en ragadt" a teló (hangosításnál "Headphones"-t hangosított, mikor nem volt már benne). Csak restart segített.

  21. A pattogás, félek, inkább hardveres problem… :/ De cáfoljatok meg!

  22. Nálam is ez van. (6s, 9.2.1)

  23. Remelem ipad-on javitottak meg az optimalizacion mert meg mindig akad es lassu, de mt javult joval az elso ios 9 ota.

  24. Új 3D Touch funkciók is kerültek bele elvileg (pl.: Beállítások), megnéznétek azokat is légyszi ? Köszii!

  25. Quick Actions – On the iPhone 6s and 6s Plus, there are new 3D Touch Quick Actions for several of the stock apps, including Weather, Settings, Compass, and Health. Weather’s Quick Actions allow you to see the weather at your current location or for saved locations in the app. Settings includes useful shortcuts for accessing Bluetooth, Wi-Fi, Battery, and Wallpaper options. Health’s Quick Actions provide access to the Medical ID or a user’s dashboard, while Compass now features options to open directly to the compass or the level.

    There are also new Quick Action options for the App Store and iTunes Store apps. For the App Store app, Quick Actions now include “Update All” to update all apps at once from the Home screen, and “Purchased” for opening up to a list of all purchased apps. For the iTunes Store, new options include “View Downloads” and “Purchased.”

  26. @dokk: Valamiért már az első percben megpróbáltam a Settings-nél ezt a 3D touchot még mielőtt írtad volna ezt a hozzászólást, és én voltam jobban meglepve, hogy basszus megcsinálták 🙂
    Ez már nagyon hiányzott, igazán átemelhették volna már korábban…

  27. Teljesen logikátlan a siri nyelvtanulása. Wiki szerint a magyar nyelvet kb 17 millióan beszélik, a hébert kb 6m. A létezők közül Dán 5,5m, Svéd kb 9m, Norvég 4,6m. Mindenütt iPhone van az emberek kezében szóval azt sem mondhatni, hogy nem fogy. Miért vagy mi alapján dönt az Alma? Személy szerint csalódtam a 9.3 újdonságaiban, egy Apple Watch megjelenés után felcsillant egy kis remény a magyar Sirire, de…
    Talán az ios 10ben.

  28. @wildtiger: Talán mert a világ 2. legnehezebb nyelve, és összetételében a legnehezebb? szlovák nyelv sincs benne még és egy darabig nem is lesz. 🙂

  29. Es akkor melyik az elso? En azert egy kinai,japan nem tudom melyik,nehezebbnek mondanek mivel a legtobb szavok jelentese hangleejtesen alapul. Mar ha jol tudom,ne vegyetek keszpenznek,de heber…..
    Am ha lesz magyar siri az csak akkor lesz tokeletes ha az en raccsolasomat majd megerti;)

  30. 2. mondatrészben le is írtam neked mi az első. 😀 (szlovák)

  31. Minek jegyzethez Touch ID lock? :)) Akinek van Touch ID-ja, az nyilván használja is, tehát rajta kívül úgysem látjatja más. Értelmes válasz erre?

  32. @kisai:
    A VAN-tól nem kell félni…

  33. Megjelent a public beta 9.3

  34. És megjelent a 9.3.1 beta a fejlesztőknek.

  35. Bocs, 9.3.1.1 beta

  36. Másnak sem magyar az egészség app?

  37. Publikus WatchOS 2.2 megjelent már valakinek?

  38. @Agent_H: legjobb tudomásom szerint (még?) nincs publikus watchOS béta.

  39. @Jadeye:
    Köszi, akkor várok…

  40. @Jadeye:

    Jadeye! Kiraknátok az új linkeket a 9.3.1.1 betahoz?

  41. @sacaboy: ott vannak a cikkben:

    Az Apple január 14-én új buildet adott ki a 11-én megjelent után, ami letölthető a fejlesztői központból, fizetős regisztráció után az alábbi linkekről:

  42. @Jadeye:
    Rosszak a linkek, de azért megoldható kis leleményességgel.

  43. @sacaboy: javítottam a linkeket.

  44. A 9.3 betaval tapasztalt valaki olyat, hogy a telefon kijelzője kéken villan mikor feloldja? Home gombra is és ki- be kapcsolóra is.

  45. Jah 5s a telefon

  46. Ha a kék színezettség kapcsolót bekapcsolom akkor nem csinálja.

  47. Ipad mini 2-n a store crashel megnyitás után, plusz azok a játékok is amiknél game center támogatás van.
    Másnál is?

  48. Sziasztok, ha van egy iPhone 9.3 betával, amit szeretnék restore-olni, mit kell tennem? Nem 9.2-re akarok visszamenni, csak akarok egy restore-t 9.3-mal. iTunes azt mondja nem nincsenek meg a szükséges resource-ok a resrtore-hoz. Csak az a módszer megy, hogy DFU módba rakom a telefont, visszarakom rá a 9.2-t, majd ismét felrakom a 9.3-at?

  49. @cotag: Beállítások, Általános, Visszaállítás, Összes tartalom, beállítás törlése. IPSW-s restore csak letöltött IPSW-t betallózva lehetséges egy beta esetén. az IPSW letöltéséhez fizetős fejlesztői fiók szükséges.

  50. @Jadeye: köszönöm a választ! Tehát ha jól értem ha public betát használok és úgy gondolom valami nem százas a telefonnal és szeretnék egy restore-t, akkor az egyetlen hivatalos út, ha visszaállítom az utolsó 9.2-es mentésemet, majd utána ha akarom visszatérhetek a betára. Vagy marad az IPSW-vel mókolás.

  51. @cotag: nem ezt írtam. az Összes tartalom, beállítás törlése opció teljesen megfelelő, a végeredménye gyakorlatilag ugyanaz, mint a restore esetén, tehát a menüpont használata nem “rosszabb” megoldás, mint a restore lenne.

  52. @Jadeye: Oké értem. Viszont nincs iCloud mentésem, lokális iTunes backupom van. Vajon a 9.3-as beta backupjából is vissza tudja szedni a beállításokat?

  53. @Jadeye: Vagy az összes tartalom törlése előtt inkább állítsam át a telefont iCloud backupra és akkor biztosan nem lesz probléma.

  54. @cotag: gond nélkül használhatod az iTunes-os mentést is.

  55. @Jadeye: Rendben, köszönöm a türelmed!


Add a Comment