fbpx Skip to content

Öt nappal az iOS 9.1 beta 3 megjelenése után az Apple pár perce elérhetővé tette az iOS 9.1 negyedik béta verzióját a fejlesztők és a vállalkozó szellemű tesztelők, és egyúttal a tvOS harmadik bétáját is a fejlesztők számára.

iOS9.1b4

Az iOS 9.1 beta 4 természetesen OTA frissítésként is elérhető a már 9.1 beta 3-at futtató készülékek esetén. A tvOS beta 3 pedig az Apple TV Developer Kit tulajdonosok számára telepíthető a fejlesztői eszközre.

iOS 9.1 beta 4

Az iOS 9.1 beta 4 buildje 13B5136, a beta 3 pedig 13B5130b volt.

iOS9.1b4-hero

Újdonságok

Az iOS 9.1 beta 4-ben az alábbi újdonságok találhatóak a beta 3-hoz képest.

  • A jelek szerint a 9.1 beta 4-ben nincsenek látható újdonságok.

Letöltési linkek

Az iOS 9.1 beta 4 IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból, fizetős regisztráció után az alábbi linkekről:

iPhone:

iPad:

iPod touch:

tvOS beta 3

Az iOS 9.1 beta 4 mellett a tvOS beta 3 is elérhetővé vált az Apple TV Developer Kittel rendelkező fejlesztők számára.

tvOSb3-hero

A build itt a beta 2 13T5365h buildjéről 13T5379f-re változott. A leírás alapján ez szokás szerint a hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

A frissítés nem minden esetben hajlandó OTA települni a készülékre, ebben az esetben a fejlesztői központból kell letölteni az IPSW-t, és az Apple TV-t helyreállítási módba téve (számítógéphez való csatlakoztatás után Menu+Play/Pause gomb egyszerre lenyomva 6mp-ig, mire a visszajelző LED az eszközön gyorsan villogni kezd) visszaállítással tehető fel az iTunes segítségével. Ebben az esetben persze mindent lehet újból beállítani.

Kérdésem van!

Az iOS 9.1 várható megjelenési idejéről egyelőre nincs információ. Az iOS 9.1 még az iPhone 4s-t is támogatni fogja.

A tvOS kizárólag a legújabb generációs Apple TV-t támogatja, így korábbi készülékekre nem telepíthető. Az új Apple TV megjelenési ideje késő októberben várható.

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért frissítettük az iOS 8 beta verziójához a gyakran ismételt kérdések cikket az adott témában. Ha kérdésed van az iOS 9.1 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 8 beta: a leggyakrabban feltett kérdések, ez jóformán minden, még az iOS 9.1 beta kapcsán elképzelhető kérdést is lefed!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 9-ről szóló eddigi cikkünket pedig itt érheted el.

Olvasd el a hozzászólásokat is

28 Comments

  1. 1,4 GB ?… Eleg nagy update. Na nezzuk meg gyorsan

  2. Félig off:
    Ha valakinek van dev accountja és tudná regelni a 6+ om hálás lennék. Sajnos az ismerősöm már nem apple eszközökre készít alkalmazásokat, így már nincs “aktív” developer accountja, de viszont szeretném használni / meglesni a 9.1 és a későbbiek során a többi béta ios-t is.

    Természetesen nem feltétlenül ingyen kérném ezt, bizonyos reklámfelületet / pénzt ellenében kérném. Előre is köszi és bocsi a félig offért. 🙂

  3. Valaki észre vett valamit?:)

  4. Valaki tapasztalta azt a hibát, hogy kifagy az érintőkijelző? (A gombok és a touch id is ugyan úgy müködik de maga az érintésre egyáltalán nem reagál a telefon) ezt nekem és barátnőmnek is produkálja az ios 9. Nekem egy 6 neki pedig egy 5s e van. (lehet ebbe a frissítésben már javítják is)

  5. Az érdekelne Apple tvre hogyan lehet telepíteni bétát otán keresztül lehet e vagy valami lehetőség 3 generációs van nekem

  6. Eleg sok hiba van meg a hivatalos 9ben. Hivasbug,alkalmankent kikapcsol a telefon es home gomb bekapcsologomb egyideju nyomasaval kapcsolhato be,erintesre alkalmankent nem reagal,nem lehet letenni hivast….
    Jo lenne ha egy kifejlett es nem ennyire bugis iost adnanak mar ki.

  7. Valaki azt mondja meg nekem, hogy van az, hogy amikor feltettem a 9.1 publikus beta-t akkor a billentyűzetem úgy működött, hogy ha nyomva tartottam mondjuk az “a” betűt akkor automatikusan “á”-t írt. Ez így működött az “a, e, i, o, u” betűknél. Az előző frissítésnél eltűnt ez a funkció! A mostaniban sem jött vissza!!! 🙁
    Ez így az ékezetes betűk írásánál nagyon kényelmes volt! Érdekes módon az ipad-en nem működött így.
    Beletették aztán kiveszik??? Vagy, hogy van ez???? Más is tapasztalta ezt?????

  8. Sziasztok!
    Vissza lehet még rakni 8.4.1-et?
    Köszi!

  9. @Jadeye:

    Köszi!
    Az egyik ismerősöm elmúlt hétvégén vissza tudott állítani több készüléket is!

  10. Változás: véleményem szerint az iPhone 4s gördülékenyebb, gyorsabb lett.

  11. @zozeeee: Szia! Igen, én is ugyanezt tapasztaltam. Sokkal jobban tetszett az új ékezet kiosztás. Örültem is neki, majd a frissítéssel ment a levesbe. 🙁 Amúgy valóban szoktak ilyet csinálni, hogy a bétában tesztelnek egy-egy funkciót. Van hogy beteszik-kiveszik és az összes újdonság csak a végleges verzióban jelenik meg egyszerre. De olyan is van, hogy tesztelnek valamit és többet nem látjuk újra. Ebben én is csak reménykedem, hogy a végleges 9.1-ben marad az egyszerűbb ékezet kiosztás.

  12. Nekem eltűntek az iCloud jegyzeteim az eszközökről. Weben meg csak egy régebbi állapot van..

  13. I5s-en en is tapasztaltam hogy minden mukodik csak az erintesre nem reagal… Remelem javitjak.

  14. Sajnos ezt az ékezetes dolgot már a háromban kivették. Imádtam, hasznos volt.

  15. @osgyandaniel @zozeeee: Esetleg a beállítások / billentyűzet beallitasok illetve a beallitasok / kiegészítő beallitasok / billentyűzet opció alatt állítsátok vissza

  16. @MySeeGee: az más. az ékezeteket nem befolyásolja, csak azt, hogy a shift lenyomása nélkül kisbetűs karakterek legyenek-e a billentyűkön, vagy nagybetűsek.

  17. @osgyandaniel: köszi!
    Jó lenne ha vissza tennék mert jobb úgy írni! Én utálok ékezetek nélkűl írni! Gyorsabb volt úgy!
    Akkor marad a remény!
    De azt soha nem értettem meg, hogy egy jó funkciót miért kell elvenni, és butábbá tenni a rendszert!

  18. Üdv!
    Észrevettem, hogy 4 hónapos karc és leesésmentes i6-om kijelző jobb alsó sarkában kB fél mm-rel kiemelkedik az oldalperemhez képest amit ha lenyomok néha halkan hallani azt a gagyi recsegést.
    Nem nagy dolog, de egy negyed millás készüléktől nem ezt vártam…
    Szerintetek ha beviszem, akkor cserélik a készüléket vagy a kijelzőt vagy mire számítsak?
    Telenornál nekem azt mondták mikor vettem, hogy ha bármi gond van, cserélik. Esetleg ha cserélnék, akkor más színűt választhatok?

  19. @molnarp: Nekem ugyan ez volt,amikor megvettem a telót.
    2x cserélték mire a harmadik lett jó!Mindkettőnek mozgott a kijelzője.:(
    Tök véletlenül elkezdtem nyomkodni finoman és pattogó hangot adott,illetve picit mozgott is.
    Egyébként közben megtudtam,hogy a tömitőgumi nincs a helyén rendesen.
    Elég nagy csalódás volt…
    Mind1 cserélték is.
    Lassan megint vihetem vissza,mert az előlapi kameránál is elmozdult vmi.

  20. Nálam is ugyan ez a probléma jelenleg!
    Mit lehet tenni ilyenkor? még kikapcsolni sem tudom….

  21. Hello! Public béta verziókat hogy tudom feltenni ? Telekom i5s
    Előre is köszi

  22. Köszönöm az infót , ezzel a 9.0.2 sem jobb folyamatosan szaggat, amikor a ujlenyomatot leveszi az ikonok szaggatja jönnek be, üzenet írásakor szaggatva megy fel a szöveg buborék . Mappát ha nyitom szaggatva nyitja meg! Próbáltam hard reset ujra tenni semmi nem oldja meg! 8.4.1 nem megy vissza sajnos hátha a publik verzió jobb! Ez sajnos idegesít hogy így szaggat!

  23. Ezekkel is próbálkoztam, amíg tudtam vissza tettem a 8.4.1 et,azt megjött a 9.0.2 magátol töltötte le mikor a később opciót választottam egyik éjjel maga megcsinálta! Egyszerűen idegesít hogy szaggat lassabb hívást fogadok rezeg egy utolsót , messengerbe animációt küldök . 20mp lefagy a telefon semmire nem reagál!

  24. Hozzá teszem 8.4.1 hibátlanul tökéletesen működött!


Add a Comment