fbpx Skip to content

Közel egy órája az Apple kiadta az iOS 6.1.1-et, de egyelőre csak az iPhone 4S-ekre, itt ugyanis többen a 3G-s hálózati kapcsolatban jelentkező hibát tapasztaltak.

iOS6.1.1_iPhone4S

Az iPhone 4S készülékeken elsősorban a baseband verziója változik a korábbi 3.4.01-ről 3.4.02-re, de ezen felül sok újdonságot nem hoz. Ha valakinek problémája volt az iPhone 4S-ének hálózati kapcsolatával, tehát mondjuk szakadoztak a hívások, vagy eleve nem tudott telefonálni, netán jelentősen merült a készülék, és a szokványos megoldási lehetőségek nem segítettek, akkor mindenképpen javasolt feltenni a frissítést, kivétel ha fontos a jailbreak.

A 3G kapcsolati hiba miatt a brit Vodafone már SMS értesítést is küldött az előfizetőinek, hogy ha még nem tették, akkor egyelőre ne frissítsenek a 6.1-re, mert kiderült egy hiba, és hamarosan érkezik a frissítés:

vodafone-ios-6-1

Ez a frissítés pedig ma megérkezett, és ezeket a hibákat hivatott javítani.

Fontos megjegyezni, hogy ez a 6.1.1 végül nem az a 6.1.1, ami már a bétatesztelés fázisában van, hanem csak egy gyors hibajavítás. A béta állapotú 6.1.1 így új nevet kap majd:

iOS 6.1.1 beta will be renamed to a different version with the next developer release and will include the fixes included in the public release of iOS 6.1.1 in addition to the improvements to Maps for Japan.

Telenor APN-ek

Ahogyan a korábbi frissítéseknél már valamiért megszokott lett, a 6.1.1-es frissítés Telenor esetén ismét kitörli a manuálisan megadott mobilnet, az MMS és a tethering beállításait. Ezek a következőek:

Mobil adatok (Cellular Data)
APN: online
minden más üres

MMS
APN: mms
user és password üresen marad
MMSC: http://mmsc.telenor.hu/
MMS proxy: 84.225.255.1:8080
Üzenetméret: 307200

Személyes hozzáférési pont (Internet Tethering)
APN: online
minden más üres

Jailbreak

Aki jailbreakel, vagy jailbreakelni akar, az figyeljen oda, hogy mire kattint az iTunes-ban, amikor az felkínálja a frissítést, ha ugyanis felkerül a készülékre a 6.1.1, azt jelenleg nem lehet jailbreakelni, mert az evasi0n egyelőre nem támogatja, de hamarosan frissítik majd:

Ugyanígy érdemes odafigyelni, hogy miket telepítgetünk a Cydiából, mert ha véletlen összeomlik tőle a készülék rendszere, és restore lesz szükséges, akkor az iTunes már nem sokáig fogja engedni a 6.1-et feltenni.

Az OTA frissítéstől nem kell tartanunk, mert az jailbreakelt rendszeren nem működik, ráadásul ha már jailbreakeltünk az evasi0n 1.2-vel, vagy frissítettük a korábbi verziós jailbreaket a Cydiából, úgy az OTA frissítés letiltásra is került. Automatikusan egy készülék sem frissül, az iTunes-ban több opcióra rá kell nyomni, hogy elinduljon a folyamat.

Evasi0n 1.3

Közben frissítették is az evasi0n-t, és az 1.3-as verzió már támogatja az iPhone 4S-re megjelent 6.1.1-et:

download for Linux download for Mac OS X download for Windows

SHSH

Ha valaki eddig még nem tette volna meg, a 6.1-es SHSH-t mindenképp érdemes lementeni a TinyUmbrella segítségével, még akkor is, ha szóba sem kerül a jailbreak, hiszen ártani nem árt, viszont bármikor hasznos lehet később. Jelenleg ugyan nem lehet felhasználni őket az iPhone 4S esetén, de ártani nem árt, ha megvan.

Az SHSH-król és azok fontosságáról, valamint a TinyUmbrelláról itt írtunk korábban: Mi az az SHSH, és hogyan működik a TinyUmbrella?

Közvetlen letöltési link

Amennyiben szeretnénk lementeni a 6.1.1-es IPSW fájlt, hogy meglegyen, azt innen tölthetjük le:

Olvasd el a hozzászólásokat is

77 Comments

  1. Nekem csak azt magyarazatok meg hogy a dev centerben miert a 6.1.1 beta 1 van meg mindig fent radasul az osses szekozre ?!
    Mintha kicsit ez egy elkapkodott lepes lenne!

  2. planetbeing:
    “Apple released 6.1.1 for the 4S only today. The JB still works fine. We will release an updated evasi0n that recognizes it as supported.”

  3. @Sigma: igen tudom jonnek majd a trolok hogy nem olvastam vegig a cikket de igen csak akkor a devben mar 6.1.2 nek kellene lennie szerintem akar ez egy kicsit furcsa az appletől !

  4. @Sigma: még nem nevezték át, és mert az a beta már a fejlesztőknél van, tehát azt már nem fogják megváltoztatni, ami már kint van. majd a beta 2 már 6.1.2 lesz.

    @DetoX: igen, ez várható volt, mert gyakrolatilag csak a baseband frissült. de egyébként a jelenlegi beta verziós 6.1.1-ben sem lőtték ki — még.

  5. Nekem a 6.1.1 beta 1 van fent 4Sen akkor csak csinaljak egy backupot es mehet fel ez az új ios 6.1.1 ja és had kerdezzem meg még azt hogy mi a build a hivatalos 6.1.1-nek a most kiadotnak?

  6. Sziasztok,

    Ha van le mentett 6.1 shsh-m, és összeomlott a rendszer és vissza akarom rakni a 6.1-et, akkor a tinyumbrella-val vissza tudom állítani mint régen, 5.0-ról valamelyik 4.x-re?
    Vagy ez már teljesen megváltozott a 6.x-el? Tehát a kérdésem pl. Ha van 5.0.1-es mentésem, akkor azt elvileg vissza lehet rakni?

    Köszi

  7. @byron: iPhone 4S-től kezdve ha frissítettél iOS6-ra, nem tudod visszatenni még SHSH-val sem az 5.x-et. jelenleg a 6.x korábbi változata sem tehető újra SHSH-val, csak a legújabb verzió.

  8. A tinyumbrella-nak akkor csak annyi értelme van, hogy várunk és reménykedünk, hátha jó lesz majd egyszer valamire? Mint az Üvegtigris-ben nehezéknek, alátétnek?

    Köszi,

  9. ‏@evad3rs
    evasi0n 1.3 with support for iOS 6.1.1 on iPhone 4S has been released on http://evasi0n.com/

    Ez gyors volt 🙂

  10. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Erre van a kereső a jobb felső sarokban, illetve a Gyakran Ismételt Kérdések cikk. Kérünk, használd a keresőt, vagy ha az nem ad eredményt, a linkelt cikknél tedd fel a kérdésed!)

  11. Tegnap este lefrissítettem az iPhoneom (4S 32GB tmobile függő) 6.1.1-re és azóta nincsen mobilinternetem.
    Egy ilyen hibaüzenetet dob fel:
    Could not activate cellular data network.
    You are not subcribed to a cellular data service.
    Találkozott már valaki ilyennel, esetleg valami ötlet? Újraindítás, 3G, airplane mód ki/bekapcsolás megvolt.
    Köszönöm

  12. Mentenem az shsh-t, de nem megy. Miert kapom mindegyik verziora ezt a hibauzenetet? Van net kapcsolat, es eddig ment is csak par napja nem.

    02/12/2013 09:07:02.856 For version [iPhone4S 6.1.1 (10B145)] – Do you have internet connectivity?
    02/12/2013 09:07:02.916 Your SHSH for iPhone4S 6.1.1 (10B145) was NOT saved.

  13. enmeg azthittem valami cydia cuccal rontottam el a mobilnetem, tobbszor ujra kellett inditanom hogy menjen a net. Tehát ez volt a baj. Hmm amiota itt a 6.1 4.szer tehetem ujra. dejo

  14. szerintetek az softwares probléma, vagy hardveres, ha telefonálásnál suttogva hallom, amit a vonal túlsó oldalán mondanak, még ha üvöltenek is. hiába állítottam a legmagasabbra a hívások hangerejét, változás nem történt. esetleg valami app erre vagy marad a szervíz? (iphone 4s 16gb)

  15. Nekem iszonyat zabalta a ramot, 4 appot egyszerre nem tudtam futtatni, respringelt folyton. Zephyr, auxo es egyeb volt fenn, viszont ujraraktam es auxot nem tettem fel, azota semmi ram problema.

  16. Sajnos iPhone 5 esetében is aktuális a probléma! Gyenge 3G jel esetén képtelenség telefonálni! A hiba főleg épületen belül jelentkezik ahol gyenge az ereje a térnek 🙂 Jó lenne kikapcsolni a 3G-t és simán, boldogan használni az EDGE-t! 🙁 LTE-re remény sincs:-)

  17. @Jadey Sajnos az sem oldotta meg. Még a tmobilenál próbálkozom majd.

  18. Azóta felhívtam a tmobilet és a probléma nálunk volt, de szerencsére meg tudták oldani. Köszönöm a segítséget!

  19. Sziasztok!

    Az lenne a kérdésem hogy Iphone 4 esetén melyik ios verzió a legújabb amihez működik az ultrasnow 01.59.00 BB esetén?

    Perpill 6.1 van snowbreezes custom bb megtartással evasion jb
    ultrasnow 1.2.8 nem megy

    A downgrade is ugyanúgy powned dfu -> itunes shift restore? vagy valami más úton lehet megcsinálni?

    Másik: szerintetek miért van az hogy bármilyen másik gépen meg tudom csinálni a customból a frissítést csak a sajátomon nem? (16xx es hibák folyamatosan) Végig mentem az összes usb-n kikapcsoltam tűzfalat antivírust portokat engedélyeztem még se megy sehogy sem.

    Köszi Dani

  20. @gygabor: 🙂

    @bughunter: a sn0wbreeze-es custom az jailbreakelt volt alapból, vagy csak a baseband frissítését kapcsoltad ki? biztosan megmaradt a 01.59.00-s baseband? esetleg készíts előre jailbreakelt custom-öt, és talán úgy.

    de érdemesebb lenne egy hivatalos függetlenítést összehozni.

  21. a baseband megmaradt a sn0w breeze jailbreakelt is
    utána olvastam az ultrasnow a hibás i4 ios6.1 01.59.00 esetén ezért szeretném tudni, hogy melyik verzió amivel tuti megy az ultrasnow ezen a készülen

    At&t-s készüléken hogyan csinálok hivatalos függetlenítést?

  22. ha fent van az iOS 6.1 jailbreakkel akkor, utána elöször az új 6.1.10 et kell felrakni vagy az új jailbreaket?

  23. @bughunter: gond nélkül mennie kellene a 6.1 esetén is, hiszen frissítették az ultrasn0w-t hozzá. próbáld újra.

    @pinyo: 6.1.10 nincs, gondolom, az csak elírás. 😉 de értelemszerűen először a firmware-t kell frissítened, mert a frissítés törli a jailbreaket.

  24. @Jadeye:

    “that is a known bug and being worked on..”

    a 16xx hibákra nincs ötlet hogy miért nem megy a gépemen?

  25. @bughunter: ezt hol írták, hogy “known bug”? a 16xx jó kérdés, iReb-bel teszed pwned DFU-ba? mert ha nem, vagy mondjuk OSX-en akarod használni a sn0wbreeze custom-jeit, akkor ott ez előfordul.

  26. Sziasztok! Esetleg akinek nincs mobilnet előfizetése, hanem csak wifiről használja a 4s-t, és feltette már a 6.1.1-et, meg tudná mondani javították-e már azt hogy lockolás után 2 perccel eldobja a wifit + néha még használat közben is, ráadásul újra rá kell nyomni a hálózatra. Nagyon idegesítő 🙁 Ja és hálózati beállítások visszaállítása megvolt…

  27. lockinfo 5-nél valakinek a filterek mennek? (tehát hogy app ikonokkal tudsz rászűrni mely értesítésekre vagy kiváncsi) nálam semmi ilyen lehetőség nem jön be 🙁 bocsi a féloffért

  28. a másik kérdésemre nincs valami ötletetek?

    “Másik: szerintetek miért van az hogy bármilyen másik gépen meg tudom csinálni a customból a frissítést csak a sajátomon nem? (16xx es hibák folyamatosan) Végig mentem az összes usb-n kikapcsoltam tűzfalat antivírust portokat engedélyeztem még se megy sehogy sem”

  29. @Jadeye: köszi a választ, de először jó lenne megtudni, hogy a hiba az én készülékemben van-e, mert hallottam olyat is hogy lezárásnál a szifon átvált 3g-re ami ugye nekem meg nincs 😀

  30. @bughunter: arra ezt írtam: “a 16xx jó kérdés, iReb-bel teszed pwned DFU-ba? mert ha nem, vagy mondjuk OSX-en akarod használni a sn0wbreeze custom-jeit, akkor ott ez előfordul.”

    @nanofan: elvileg automatikusan lekapcsolja a Wi-Fi-t, hogy ne fogyasszon annyit, de ameddig nem csináltál tiszta restore-t, addig nem lehet biztosra mondani, hogy ez azért van-e, vagy más oka van.

  31. @atomaki: Nekem van egy vad ötletem. 😀
    Egy volt kollégámnak is hasonló problémája volt. Ő a gyári előlapi fóliát hagyta rajta a készüléken amin nincs kivágva a hangszóró nyílása.

  32. jailbreakelt telo frissitese elott nyomni kell restoret vagy eleg a frissites es letorol mindent?

  33. @Jadeye:

    a snowbreeze iRebbel teszi és windows alól próbáltam
    mindent ugyanúgy csináltam mint a másik gépen amin ugyanaz az itunes és windows volt

  34. @pinyo: Egyszerübb, ha restore-ral frissítesz.

  35. @KekszNET: Köszi, kipróbáltam, ezzel csak annyi a baj hogy az alkalmazások is futva maradnak lockscreenél nem csak a wifi..:(

  36. @bughunter: figyi. hagy az ultrasnow-t a francba. 20 dodó a függetlenítés at&t-s iphoneokra. nem ér meg annyit?

  37. restore-ral frissitettem és a tello nem látja a sim-et. NCK fugetlen.

  38. sziasztok 6.1.1 van jailbreak mert probáltam evasi0n 1.3 de ilyen hibát ir nekemerror: could not connect to lockdown (-12)

    na ilyenkor mi van már csináltam restort

  39. bughunter: [email protected], [email protected]

    Ezekre a címekre küldd el az IMEI számodat és kérd a függetlenítést… ha nincs akadálya (pl. számlatartozás, stb.), akkor megcsinálják.

  40. @kescar:

    fogalmam sincs van e én magyarországon vettem egy gsmestől
    hogyan tudom kideríteni?

  41. @bughunter: ugy, hogy az említett címekre elküldöd az IMEI-t 😉

  42. @kescar:

    köszi a tippet
    küldtem emailt nekik kiváncsi vagyok függetlenítik-e

  43. @kescar: azért ez már nem ilyen egyszerű, elvileg kell nekik egy élő AT&T előfizetés, aki kérheti. persze lehet egyezkedni velük, hogy már évek óta lemondtad az előfizetést, stb, de én úgy tapasztaltam, hogy nem akaródzik nekik előzékenynek lenni. bővebben: http://szifon.com/2012/04/10/hogyan-fuggetlenithetjuk-hivatalosan-az-att-s-telefonunkat/

    elképzelhető, hogy a félhivatalos függetlenítős megoldások célravezetőbbek.

  44. Sziasztok!
    Köszi a cikket, nekem is gondom volt a 3g-vel, de nem hittem, hogy az iOs miatt! :-)) most már minden oké
    Érdeklődni szeretnék, hogy a 6.1.1-hez is frissítitek a szolgáltató logókat a közeljövőben? nagyon sokat dob a telón 😀

  45. Sziasztok!

    Valakinek, van ötlete hogy ezt a hibát miért kapom: (Redsn0w ezt írja amikor a 3gs- ipsw 6.1 dfu ba akarom rakni)

    Missing keys.plist data for this build:

    Device: Iphone 3GS
    ecid:
    Build: Iphone2.1_6.1_10B141

    ezután mindegy mit csinálok vele restore sem megy itunes-ból!

    Az az érzésem ez a telefon nem fog életre kelni, pedig eddig működött, csak hacktiválni szeretném valahogy a 6.1 rendszert, mert nem tudni mi volt az eredeti szolgáltató.

  46. @gurobi: talán mert nem támogatja a 6.1-et? használj snowbreeze-t ha custom kell.

  47. @bughunter: 20 dollárért megcsinálják. már leírtam. akkor is ha van rá tartozás.

  48. @Jadeye: Nekem kb. fel eve meg ezen az uton sikerult fuggetlenittetnem. Igaz irtam az imei melle par sorban szivhez szolo uzenetet. Fene tudja, egy probat mindenkeppen meger a dolog.

  49. A visszaállítás sikerült, de hogy a fenébe hacktiváljam, vagy vissza kéne menni 5.1.1-re, de a sima hacktiválás lenne a legjobb.

  50. @gurobi: mondtam hogy használj snowbreeze-t. az támogatja a 6.1-et, és hacktivál. mi az ami nem érthető ebből?

  51. Minden érthető, csak a sn0wbreeze nem indul el a windows xp-n. most próbálom win 7-en.

  52. @gurobi: .net kell neki

  53. @ToniSlow: van 2 dollárért is, ki is próbáltuk, lásd legfrissebb cikkünk 🙂

    @kescar: én még az egész lehetőség legelején írtam nekik, minden feltétel megvolt, mégis elutasították, mondván nem tudják ellenőrizni, hogy lejárt-e a hűség, mert nem található meg a rendszerükben a készülék IMEI száma. az nem volt nekik logikus, hogy ha a rendszerben nincs, akkor tartozás sem lehet rá, hiszen ha az lenne, akkor azt nyilvántartanák a rendszerükben… 😉 maradt a 2 dolláros megoldás, ami hibátlanul ment.

  54. @esvanka: köszönöm ez volt a probléma….mennyire figyelmetlen vagyok….:D

  55. Hello !
    3 4s-em van mind gyári független. 2 simán teleptette a programot a 3. telónál egy olyan problémám van /ami lehet elötte is fent áll,nem tudom csak most vettem észre mert a kisfiam használja a telefont / , hogy a kontaktoknál a csoportok kiírás helyett egy frissítés jel van ! Nem is tudom sehogy előcsalogatni a csoportok kiírást (bal sarok) … Így meg sajnos az össze név van beálltva és azt is írja ki neki : /frissítés jel/ összes + így jelenik meg, a saját hozzáférés meg nem tölt be soha csak egyfolytában forog. A telefon garanciás, de nem tudom,hogy nem -e a kisfiam nyomott el rajta valamit ? Elvileg a facebookos kontaktoka vannak bejelölve csak mint ha a két váltás között befagyott volna a frissítés jel ! Nem vagyok nagy telefon guru ezért bocs ha butaságot írok-kérdezek.

  56. Reset volt – vissza is állítottam de ugyan ezt csinálja !

  57. Azthittem ez a frissites megoldja a problemam, de nem. Minden reggel ugyanaz. Ha odaerek a ceghez kikapcsolom a WIFI-t, es maradok edge-n. Es addig nem megy az imessage amig ujra nem inditok. 🙂 Valakinek hasonlo?

  58. Én azt szeretném megkérdezni, hogy SHSH csak szűz telefonról célszerű lementeni? Nekem egy Ipad 4 van 6.1 Evasi0n féle töréssel, erről így menthető a SHSH, vagy kell egy teljes restore és úgy mentsem le?

  59. @detoti: nekem nincs bekapcsolva a facebook szinkronizálás, de nincs is ilyen gondom, a csoportok gomb jelenik meg, ahogy kell. próbáljatok egy facebook ki-bekapcsolást, hátha.

    @JEROME: és milyen szolgáltató? mert T-Mobile esetén egyébként is vannak problémák.

    @penge111: az SHSH-t nem a készülékről mentik az adott szoftverek, csak speciális esetekben (redsn0w fetch), hanem közvetlenül az Apple-től kérik le. így az mindegy, hogy az eszközödön éppen mi van, azt fogja csak lekérni, amit az Apple épp aláír. a készülékeddel tehát semmit nem kell tenned.

  60. Köszi a választ 🙂

  61. Már újra telepítettem, újratöltöttem, újként is, összes adatot is töröltem,azaz minden lehetséges módot próbáltam,semmi. A szervíz telefonos beszélgetés kisebb vitába fajúlt az egyik helyen ahol ,szoftverre nincsen gari kejelentés után zárni akarták a beszélgetést. Azért ez így szép ,mert a nokiámra sem volt de bementem és szoftvert frissítettek stb… szó nélkűl ! Itt azt mondták menjek oda ahol vettem. Na most 1 év apple garancia van rá. Nem bolti….. Vagy samsung tv-t is csak a samsungból szabad vásárolni ,mert ha elmegy a kép akkor nem javítják ??? Vicc

  62. @detoti: tuti valami a névjegyzékkel hibás, arra valóban nem lesz garancia. ha azt visszaállítod, akkor ugye a hiba is visszakerül. ha viszont azt írod, hogy már minden adatot töröltél, akkor ott a facebook szinkronizációval lesz valami gond, ami bezavart, de látatlanban erre nagyon nehéz jó tippet adni, látni kéne.

  63. Na bevittem a szervízbe a telót.Segítőkészek voltak. Sajnos az apple vette el ezt a kapcsolatok opciót valamiért de nem minden telefonnál (így valóban meglepő ,hogy a 3-ból 2 maradt 1nem. ) A srácnál is eltünt aki a szervízben volt 🙂 . Nos ez van,elég idiótán lett ez megcsinálva. Ennyi.

  64. @detoti: mármint a mi szervizünkbe vitted be?

  65. @Jadeye: T-Mobile igen, de csak az emlitett esetben nem működik. amugy minden ok.

  66. Sziasztok!

    Remélem tud valaki segíteni!
    Frissítettem én is a 4s 16gb-omra 6.1.1-re azóta nincs wifi-m! Elöször ha beléptem a wifi beállításokhoz, akkor töltött, de nem talált semmit! Gondoltam egy újraindítás hátha észhez téríti! TÉVEDTEM 🙁
    Annyit ír, hogy: wifi ki > belépek és szürke a kis kapcsoló! Hiába próbáltam újraindítani, rep.módban újraindítani kivenni a simet, aztan vissza! Semmi! Hálózati beállítások visszaállítása! Semmi! 🙁 jah és komolyabb alkalmazasok pl. asphalt 7 vagy hasonló nagyobb alkalmazasokból betöltés közben kilép
    Valaki nem küzd hasonló tünetekkel!? Vagy valaki nem tud rá valami tutit!?

  67. Sziasztok!

    Remélem tud valaki segíteni!
    Frissítettem én is a 4s-emre a 6.1.1-et azóta nincs wifi-m! Elöször ha beléptem a wifi beállításokhoz, akkor töltött, de nem talált semmit! Gondoltam egy újraindítás hátha észhez téríti! TÉVEDTEM 🙁
    Annyit ír, hogy: wifi ki > belépek és szürke a kis kapcsoló! Hiába próbáltam újraindítani, rep.módban újraindítani kivenni a simet, aztan vissza! Semmi! Hálózati beállítások visszaállítása! Semmi! 🙁 jah és komolyabb alkalmazasokl betöltése közben kilép
    Valaki nem küzd hasonló tünetekkel!? Vagy valaki nem tud rá valami tutit!?

  68. Sziasztok!

    iPhone 4s-em van, probaltam mar ezerszer jailbreak-elni. De folyton ezt a hibaüzenetet kapom. “Hmmm… Restore failed error 205”
    Valakinek valami ötlete?
    Sehol nem talalok ra megoldast.

  69. @tamasvvv: restore volt már?

    @KhaNS: a géped nevében ékezetes karakter van. nevezd át, hogy ne legyen benne, és próbáld újra. például: ÁrvíztűrőTükörfúrógép-PC –> ArvizturoTukorfurogep-PC

  70. Kedves Jadeye!

    A cikkben láttam említve, hogy “jelenleg nem lehet felhasználni az SHSH blobokat iPhone 4S esetén”. A kérdésem Hozzád, hogy tudni, hogy miért nem? Gondolom átmeneti a probléma, vagy tévedek?

    Válaszod köszönöm! 🙂

  71. @GabenPapa: azért nem lehet, mert még nem találtak olyan megoldást, ami a készülék beépített biztonsági dolgait ebben az esetben kiküszöbölné. amint ezt megoldják, akkor majd felhasználhatóak lesznek. (de a pontos részleteknek utána kellene néznem)

  72. Köszönöm szépen a gyors választ! 🙂


Add a Comment