fbpx Skip to content

Problémák a készülékkel a jailbreak óta? Nem működnek egyes tweakek? Akadozik a Cydia vagy nem érhetőek el az egyes source-ok és kiegészítők? Összegyűjtöttük a hétfő óta eltelt idő alatt legtöbbször feltett kérdéseket, amikre most ebben a cikkben igyekszünk választ is adni.

evasi0n-logo

Mi az a jailbreak?

A jailbreak segítségével az iOS rendszer korlátozásaitól lehet megszabadulni, és így olyan alkalmazások is telepíthetővé válnak, amiket az Apple nem engedett be az App Store-ba, vagy amivel testreszabhatóbb a készülék felülete, esetleg új funkciókat adnak hozzá a készülékhez, vagy kiegészítik a hiányosságait.

A jailbreaktől nem lassul be a készülék, vagy nem rontja azt el, nem merül tőle jobban a készülék. Ezeket legtöbbször az ész nélkül telepített, és egymással összeakadó kiegészítők okozzák. Ha nem telepítünk mindent nyakra-főre, akkor furcsa dolgokat sem kell tapasztalnunk.

A jailbreak nem okozza a garancia elvesztését sem. Az Apple is csak azt írja a honlapján, hogy megtagadhatják egy jailbreakelt eszköz szervizelését, de ilyenkor a szervizelés előtt elég egy restore-t nyomni a készülékre, és a jailbreaknek már nyoma sincs.

A jailbreakkel kapcsolatos leggyakoribb tévhitekről, és a jailbreak lehetséges előnyeiről bővebben itt: Jailbreak – tények és tévhitek

Milyen előkészületek ajánlottak a jailbreakhez?

Ugyan ezeket leírtuk a jailbreak megjelenéséről szóló cikkben is, de ismét összefoglalnánk. A legfontosabb, hogy a fejlesztők azt ajánlják, hogy a 6.1-et az iTunes segítségével tegyük fel a készülékre, és ne a készülék menüjéből, az OTA frissítést használva.

Ha az eszközünkön jelenleg az iOS 6 bármely verziója fut, készítsünk róla egy biztonsági mentést (backup) az iTunes vagy az iCloud segítségével. Ha a készüléken jelkódzárat állítottunk be, azt átmenetileg kapcsoljuk ki. Ebben az esetben nincs egyéb teendőnk előkészületként.

Ha a készülékünkön jelenleg iOS 6-nál régebbi rendszer fut, mert még nem frissítettünk, vagy csak az extra biztonságra törekednénk, a követekező lépéseket javasolt követni:

  1. Készítsünk egy backupot az iTunes segítségével.
  2. Ha az eszköz jailbreakelt, írjuk fel a telepített cydiás csomagok listáját, mert a következő lépés (a restore) mindent töröl majd a készülékről. Ha a ksézülék nem jailbreakelt, akkor ezt a lépést értelemszerűen kihagyhatjuk.
  3. Restore-oljuk a készüléket az iTunes segítségével. Itt nagyon fontos megjegyezni, hogy amennyiben a készülékünk nem hivatalosan függetlenített, hanem szoftveresen (ultrasn0w) vagy kiegészítővel (Gevey), akkor a gyári firmware-t TILOS feltenni, mert azzal frissül a baseband, ami sok esetben a függetleníthetőség elvesztését is jelenti. Ebben az esetben készítsünk custom firmware-t például a Sn0wbreeze segítségével, amiben ki van kapcsolva a baseband frissítése.
  4. A restore végén a készüléken a konfigurációs alkalmazásban válasszuk az aktiválás után az új eszközként való beállítást. Az iTunes-ban egyelőre NE válasszuk se az új eszköz opciót, se a backupból való visszaállítást, egyszerűen ne nyúljunk az iTunes-hoz, zárjuk azt inkább be.
  5. Indítsuk el az evasi0n-t, és végezzük el a jailbreaket.
  6. Indítsuk el a Cydiát, és hagyjuk, hogy elvégezze az első indításakor megszokott “prepare the filesystem” folyamatot, ez nagyjából 1-2 perc lehet, majd a készülék respringel, újra betölti az ikonokat.
  7. Indítsuk el az iTunes-t, és válasszuk ki a kívánt biztonsági mentést, és állítsuk vissza az adatainkat, szinkronizáljuk, amit szeretnénk. (A tapasztalatok azt mutatják, hogy jailbreakelt készülék backupjának a visszaállítása nem javasolt, mert hibákat okozhat. Nem minden esetben lesznek hibák, de a lehetősége fennáll. Ha biztosra akarunk menni, használjunk a restore előtt manuális adatmentést és visszaállítást.)

Aktiválja és függetleníti is a készüléket az evasi0n?

Az evasi0n nem aktiválja a készüléket, azt csak már aktivált rendszeren lehet használni. Az aktiváláshoz minden esetben a gyári kártyát kell használni, tehát olyat, amilyen függő a készülék eredetileg. Ez lehet lejárt kártya is, nem szükséges, hogy élő előfizetéshez tartozzon.

Az evasi0n nem függetlenít, ahogyan a jailbreak maga sem volt soha függetlenítés. A függetlenítés mindig is a basebandtől függött. Az iPhone-ok függetlenítésével kapcsolatos lehetőségekről bővebben: Gyakori kérdések: az iPhone függetlenítése

A készülék nem tölt be a jailbreak után, csak áll az Apple logónál…

Egyszerűen adjunk neki egy hardresetet: nyomjuk le egyszerre a home és power gombokat, lenyomva tartva 10 másodpercig, engedjük el, majd nyomjuk meg 2 másodpercre a power gombot a visszakapcsoláshoz. Ha akkor is ugyanez a helyzet, akkor próbáljuk meg ismét. Ha továbbra sem segít, akkor érdemes lehet egy restore, majd használjuk az evasi0n 1.1-re frissített verzióját.

Miért dobál hibákat a Cydia?

A Cydia Store és az összes népszerű source most a szokásosnál is nagyobb forgalmat kell, hogy elviseljen. Így ha hibát tapasztalunk, mint például a HTTP/1.1 500 Internal Server Error, akkor próbáljuk meg később.

Miért nem telepíthetőek a tört appok? Pedig jailbreakelt a készülék!

A jailbreak önmagában sosem tette lehetővé a tört appok telepítését, mert a jailbreak nem egyenlő a warezolással, pedig sok oldal rendszeresen és következetesen összemossa a két dolgot. Ehhez külön kiegészítő szükséges már a tört appok megjelenése óta. Korábban megszűnt a hackulo.us, a legelterjedtebb iPhone-os warez-oldal, ami ezt megkönnyítette, így egy időre nehezebb lett warezolni, de természetesen azonnal adódott sok oldal, aki lecsapott a kínálozó lehetőségre.

A jailbreakről megjelent cikkek hozzászólásaiban többen is leírták az alternatívákat, így akinek ezzel kapcsolatos kérdése van, azt kérjük, olvassa el a hozzászólásokat, és ne kérdezze meg sokadjára is ugyanazt, amit már többen megválaszoltak előtte.

Mi egyetlen esetben tudjuk támogatni az AppSync használatát, és ez az adott alkalmazások korábbi verzióinak beszerzése és telepítése abban az esetben, amikor az App Store-ból letölthető verzió már minimum olyan iOS-verziót igényel, amit a készülékünk nem támogat. Így például amikor a Facebook appot sem tudjuk feltenni az iPhone 3G készülékünkre, mert az azon lévő iOS 4.2.1 helyett már 4.3-at kérne az alkalmazás.

Miért ment össze a képernyő negyedére a Cydia egy újraindítás után?

Ezt egy olyan tweak telepítése szokta kiváltani, ami nem kompatibilis az adott rendszerrel, de mindig csak a telepítést követő újraindítás után jelentkezik, közvetlenül a telepítéskor még nem. Ne telepítsünk fel olyan kiegészítéseket, amelyek még nem támogatják az általunk használt iOS-verziót. Ellenőrizzük, mely tweakek lehetnek a ludasok, és távolítsuk el az összeset, amely inkompatibilis. Ebben ez a lista lehet a segítségünkre.

cydia_negyedmeret

Az inkompatibilis kiegészítések eltávolításához először tegyük Safe Mode-ba a készüléket: ehhez vagy használjuk az SBSettings-t vagy más, hasonló funkciójú kiegészítőt (már ha telepítve vannak), vagy ilyen kiegészítők hiányában indítsuk újra a készüléket, és bekapcsolás közben tartsuk lenyomva a hangerő növelése gombot, így a kiegészítők nem töltenek be. Ezek után távolítsuk el őket a Cydiában.

Elképzelhető, hogy egyes kiegészítők további csomagokat igényelnek a működésükhöz, így ilyenkor általában azok eltávolítása is szükséges, viszont ha erre nincs mód, mert már nem tudjuk, honnan és mit is telepítettünk, akkor érdemesebb egy restore.

Melyik kiegészítők kompatibilisek a 6.1-el?

A felhasználók által folyamatosan frissített alábbi táblázat lehet segítségünkre abban, hogy mely csomagok vagy kiegészítők működnek már a 6.1-en, illetve melyek nem. Ezt mindenki frissítheti, és folyamatosan kerülnek fel bele a tesztelt tweakek. A lista itt érhető el (Google Docs): iOS 6 Cydia Tweaks Compatibility. No piracy tweaks.

Hogyan távolítható el a jailbreak?

Ha úgy döntenénk, hogy nincs többé szükségünk a jailbreakre, akkor nyomjunk a készülékre egy restore-t az iTunes-ban. Ha az adatainkra is szükségünk van, akkor azokról még a restore előtt készítsünk egy backupot, amit a tapasztalat alapján javasolt kipucolva visszaállítani. Természetesen megpróbálhatjuk kipucolás nélkül, közvetlenül visszatenni a jailbreakes backupot, de ez sokszor hibákat eredményez. Nem minden esetben, de lehetőséget ad rá. Kipucolt backuppal elkerüljük az ilyen hibáknak még a lehetőségét is.

A backup megtisztításáról itt írtunk bővebben: iBackupBot: szerkesszünk iOS-backupot!

További kérdések

Ha olyan kérdés merül fel, amit a fenti összefoglalóban nem említettünk meg, a Gyakran Ismételt Kérdések cikket javasoljuk elolvasni, illetve természetesen a jailbreakről és annak frissítéséről szólót a hozzászólásokkal együtt:

Olvasd el a hozzászólásokat is

98 Comments

  1. Én másra használom az AppSync-et. Sok olyan program van, amit kipróbálok (pl. kerestem távirányító programot géphez… és sok fizetős belőlük) meg még egy eset: AppShopper. Szerintem hasznos alkalmazás, hiába törölte az Apple. Erre (is) való szerintem az AppSync, nem pedig csak arra, amire írtátok…

  2. Egy ismerősöm számára kellene egy iPhone 4-est frissítenem jb-elt 4.x-ről 6.1 jb-re. Az adatok lementése/visszaállítása a legnagyobb gondom, mert ugye ez az iCloud óta gyerekjáték, de 4.x-en még nincs felhő.
    Megoldás lehet, hogy frissítem iTunes-ban 6.1-re, csinálok egy cloud mentést, majd restore, új iPhone-ként beállítani, cloud adatok megadása, végül jb?
    Ekkor elvileg minden (sms-ek, telefonszámok, stb) visszakerül a telóra?

  3. @Walaky: sokan mégsem erre használják, hiszen ha már egyszer letölthetik az appokat ingyen, miért is fizessenek? ha a túlnyomó többség valóban csak a kipróbálás miatt használná, és utána tényleg megvenné az appokat, akkor nem lenne ennyire negatív felhangja az egésznek.

    @DetoX: minden visszakerül, de esetleg adódhatnak problémák. próbáld meg, aztán ha mondjuk túl gyorsan merül, vagy nem megy valami megfelelően, akkor manuális mentés, restore, jailbreak, manuális adatvisszaállítás.

  4. Sziasztok!
    Olyan problémával fordulnék hozzátok hogy, segítséget szeretnék kérni abban hogy, ki lett jailbreakelve az Iphone 4s-em IOS 6.1-re frissítettem de mivel először van még Iphone-m így ismerősöm azt mondta hogy, a játékokat most már csak számítógépről tudom rátenni ITunes-al. Töltsem le a játékot amit szeretnék egy torrent oldalról kattintsak rá 2x, bejön az ITunes és elkezdi szinkronizálni. El is kezdi rátenni, a telefonon is látom hogy tölti lefele de egy idő után megáll és azt írja sikertelen. Mi lehet ezzel a probléma?? Ha valaki tud segíteni megkérhetném hogy vegyen fel skype-ra!? Skype: [kiszedve]

  5. Az időjárás app a restore után újra jó, de angol. Nyelve magyarra van állítva, de az időjárás app jailbreak után angol. (iPhone 5) Ötlet?

  6. Mikorra várható a redsn0w?

  7. @kisgirdan: esetleg olvasd végig a cikket, ez a rész ugyanis pont az általad is tapasztalt jelenséget (ami teljesen normális dolog, és nem hiba) vázolja: “Miért nem telepíthetőek a tört appok? Pedig jailbreakelt a készülék!”

    @AppleDNS: és ha átállítod angolra a nyelvet, majd újra magyarra?

    @Dulyt: frissített redsn0w-ról nincs hír. mire kellene?

  8. @kisgirdan: nem tudlak hozzádni skype-on úgyhogy itt leírom add hozzá ezt a source-t a cydia-hoz majd szedd az appsync 6.0-át majd probáld meg ujra az app felrakását : appaddict.org/repo

  9. Üdv.
    Egy kérdessél fordulnék hozzátok. Ez a hibát írja ki amikor restore-ra rámegyek “The iPhone “iPhone 4S” could not be restored. An unknown error occurred (3194)”
    Menjek rá az update-re aztán restore vagy mit csináljak?
    Manuálisan kimentettem ami kellet nekem! Back up megvolt aztrán restore-nál meg kiírja ezt. Mit csináljak?

  10. Igen azt is próbáltam többször, de nem használ. Érdekes, mert az időjárás app magyarul van kirva, de amint megnyitom angol. !?

  11. @Jadeye: Köszi, akkor megpróbálom.

  12. Akkor most már sem ilyen tört programot/játékot nem tudok telepíteni az Iphone-ra vagy lehet csak bütykölni kell valamit!?

  13. Olyan kérdésem lenne hogy ráraktam tört programot/játékot és utána ha már van frisebb verzió ugye az AppStore írja az updatét.De nem engedi frissíteni.Valami megoldás van erre? Köszi előre is.

  14. @kisadrian: A tört appokat nem tudod appstore-ból frissíteni, mivel tört!

  15. @frenky: Sejtettem :/ Köszi!

  16. @Jadeye: kulfOldi ipadbasebandes iphoneom van.. Aktivalashot es custom firmwarehez kene..

  17. Sziasztok, (iPad 3 64Gb 4G) iOS 6.1
    kéne egy kis segítség: azért fontolgatom a jailbreak-et, mert két app-ra szükségem lenne de csak kettőre ( usb drive (usb háttértárként akaromhasználni az ipad-et)és psx emulator). A kérdésem, hogy ezek elérhetőek-e jailbreak után és hogy megtarthatóak-e miután visszaállítom az eredeti frimeware-t?
    Üdv
    Laci

  18. Segitsetek legyszives abban, hogy azokat a REPO-kat, vagy App-okat amik a cydiaban mar kompatibilisek a 6.1-el, esetleg hasznaljatok ti is oket, azoknak a neveit irjatok le 🙂 koszonjuk,szerintem ezzel masnak is segitetek/segitunk, hogy ne haljon be a telefonja, vagy ne ragadjon safe modeban 🙂

  19. Megoldottam a 3194-es hiba kódot! Minden tökéletesen működik. Az időjárás app is tökéletes.

  20. SEGÍTSÉG!! Nemrég vettem egy Iphone 4-et. A napokban felraktam az IOS6.1 -et és az evasiOn nevű programmal JB-tem. Tökéletesen működött egészen addig, amíg fel nem telepítettem a sirit. Telepítés után ha hosszan nyomtam a home gombot, hogy kipróbáljam, de a telefonon 7-8 másodpercre megjelent az alma logó. Azt hittem, hogy újra indult, de gyanús volt, hogy ilyen gyorsan nem tud újraindulni. Ezt megcsinálta velem 2x. Ez után kikapcsoltam és újra bekapcsoltam a telefont, de az alma logónál nem jutott tovább. A fórumon azt a javaslatot olvastam, hogy nyomjam a bekapcsoló gombot és a home gombot 10 mp-ig. Azóta a telefon nem kapcsol be. Nem reagál sem a töltőre, sem az usb kábelre.

    Járt már valaki hasonlóan, van erre valami megoldás?

    Lehet, hogy egy kicsit off, de kell a segítség nagyon! Előre is köszi!

    üdv: Zoli

  21. A tört appokat is rálehet tenni az iphone-ra de csak azokat amiket 6.1 után raktak fel a netre. Nekem azok mentek csak fel. Lehet valamit ellene tenni hogy a régebbi appok is feltelepíthetőek legyenek a készülékre?

  22. Sziasztok!

    A Photo Stream-el lenne olyan problémám, hogy amióta restor-oltam a telefonom, azóta az iCloud vezérlőpultban megadott mappába (Uploads) ha bele teszek egy képet, akkor nem tölti fel sem a telefonomra, sem az ipad-emre. Ha viszont a készülékekkel csinálok fényképet, akkor azok megjelennek a My Photo Stream mappában. Kérdésem a következő lenne: Hogy a büdös nagy francba tudnám megcsinálni, hogy amit gépen belehúzok képet az Uploads mappába az megjelenjen a telefonomon is?

    Köszi előre is a segítséget!

    Üdv. Joker

  23. Kérnék egy kis segítséget miért irja a cydia mindig ezt amikor leakarok tölteni egy témát? : cydia http/1.0 403 forbidden

  24. @Dulyt: aktiváláshoz szerezz gyári kártyát, lejárt is jó. baseband frissítés nélkül tudod a redsn0w restore funkcióját használva frissíteni, de a cikkben írtuk a sn0wbreeze-t a custom-höz.

    @trew: az usb háttértár opcióhoz nem kell app, a DCIM mappa miatt a Media partícióját géptől függően simán látod. psx emulátorból típusa válogatja, talán van az App Store-ban is, de ilyet nem használok, úgyhogy azt passz. ha tört vagy jailbreakes appot teszel fel, az az eredeti firmware-t visszaállítva nem tehető fel.

    @enzo567: restore.

    @kisgirdan: kérlek, olvasd el a korábbi cikkek hozzászólásait is, linkeltük őket a fenti írásunkban: “így akinek ezzel kapcsolatos kérdése van, azt kérjük, olvassa el a hozzászólásokat, és ne kérdezze meg sokadjára is ugyanazt”

    @Joker: ellenőrizd a beállításokat ez alapján: http://support.apple.com/kb/HT4486?viewlocale=en_US&locale=en_US

    @Patrik: valószínűleg nem létezik az adott csomag, mert elvették a jogot, hogy hozzáférjen bárki.

  25. Akkor az én “gondomra” nincs megoldás? ( max. az újbóli restore???? )

  26. Sikerült a JB egy olyan kérdés merült fel bennem, hogy hogy lehet azt kikapcsolni, hogy AppStore ne jelenitse meg a tört appok frissiteset??

  27. @Gergo187:
    xsellize.com/cydia
    ihacksrepo.com
    sinfuliphonerepo.com

    Én ezeket használom itt megtalálhatók azok a tweak-ek amiket használok.
    Ncsetttings,zephyr,weekilbackground.
    Ma jb-eltem a frissített evasion-el kivártam türelmesen.Eddig minden ok
    bár van pár tweak amitől összeomlik a rendszer és safe mode-ba vált az i5-öm.:/
    Pl.Cardswitcher,multifl0w
    Ezeket teszteltem eddig.

  28. @Jadeye: Köszönöm Jadeye átolvasom!

  29. @AppleDNS: ha a nyelvállítgatás nem segít, akkor úgy tűnik, hogy ez a helyzet. van hu.lproj a Weather.app mappájában?

    @Csatlos88: ne tölts le tört appot, vagy legalábbis ne olyat, amiből nem szedték ki az iTunesMetadata.plist fájlt, vagy töröld ki belőle telepítés előtt.

  30. Hello!

    Nem tudom volt e már, vagy aktuális e, de javaslom mindenkinek az “i0s.us/repo” t.

  31. @Jadeye:

    hogy lehet kitorolni?

  32. +1 🙂

    @Walaky: A törölt alkalmazásokat akármikor le tudod tölteni újra amennyiben a törlés elött letöltötted. Csupán ki kell keresd a megvásárolt alkalmazásaid közül.

  33. @Jadeye:

    Hogy lehet kitorolni a iTunesMetadata.plist fajlt a tört appbol?

  34. Hi.. iPhone 4 , iPod touch 4 ios 6.1 jailbrake + Appsync ( találtam egy megfelelőt) mind 2 készüléken teszteltem és hibátlan SEMMI azaz 0 Hiba!!!! Ha a Szifon.com utasításokat figyelmesen elolvassa az ember , komolyan Hibátlan… THX

  35. @Jadeye:

    Rájottem!! Koszi a segítseget! 😀

  36. Sziasztok! Iphone 4S ios 6 telefont jai;breakeltem, itunes-al csinaltam backupot, majd restore, utana jailbrake, minden rendben ment… utana az itunesban ranyomtam,h visszaallitas a backupbol, az osszes fotom meg videom meglett, viszont egy regi applicationomet se rakta vissza a telefonra.
    Pls help!:)

  37. @wuns: A backup nem tartalmazza tudtommal az appokat, max a mentéseiket.

  38. @wuns: az appokat a backupból való visszaállítás után automatikusan elinduló szinkronizálás szokta visszatenni. ha ez nem indult el, vagy megszakadt, akkor nem kerülnek vissza az appok. ilyenkor nyomj a szinkronizálásra, és violá.

  39. koszi, latom ezt megszivtam, mindig is utaltam ezt az itunest, de mostmar megjobban.

  40. @wuns: mondom, nyomj egy szinkronizálást, vissza kell tegye őket.

  41. mit csinaljak, ha veletlen lezoroltem a cydiat? 😀
    restore es ujra jb? vagy van valami megoldas?

  42. @Jadeye: Koszi a segitseget, sajnos egy uj gepre raktam fel egy friss itunes-t es valamiert ez a szinkronizalas nem tortent meg, tulelem, majd lassan letoltom a fontos appokat, a beallitasok ugyis megvannak a backupban..

  43. Valaki tud esetleg vmi istallous szeru progit? a vshare mindig megall x %-nal es kiirja,h source may changed, appcake nalam search resultnal csak porgeti az orat es nem tortenik semmi….stb., vagy lehet minden tulterhelt?

  44. Infinityfolders és Iconoclasm fent van nálam, így az ikonjaim már ötösével vannak és a mappákba is több program van.

    Most hogy rádugom Itunes-ra a telefont az összes eddig mappába rendezett dolgom “kibassza” az oldalakra és úgy jelenik meg az “Apps” fülön.

    Nyomjak neki egy “sync”-et?
    Megmarad a telefonon az elrendezés, vagy “átvarázsolja”, ahogy az iTunes mutatja?

    Zenék szinkronizálására használnám az iTunes-t.
    Az app-okat általában online szedem le AppStoreból. Warezolt alkalmazás 1 van fent, a Spotify, mert az a magyar store-ból nem volt elérhető… Pedig ingyenes, csak Mo-on nem elérhető a zeneszolgáltatásuk… 🙁

  45. @Jadeye: Mar vettem kuloldi simkartyakat es azzal se tudtam unlockolni.. Pedig a modellszam alapjam vagy ir vagy brit O2es a telefon.. Mar az 5.0.1 el is eleg sokat sz*ptam nemszeretnem ujbolkezdeni ugyh szerintem megvarom a redsn0w-t

  46. Annyi eszrevetelem akadt meg hogy a Időzona beallitasnal nem jeleniti meg az adott helyet csak forog a toltes…

  47. Valaki nemtudja hogy valahol 6.1re fenn van e a gridlock? Mert sinfuliphonerepo-bol leszedtem de az safe modban beakasztja, es kene vmi frisebb, valaki segitsen nagyon fontos lenne 🙂

  48. @Dulyt: ha kicserélt telefonról van szó, azt az európai központon keresztül cserélik, így típusszámra olyat kap, tehát ott ez nem megbízható, de ezt írtuk is az erről szóló cikkben. kérdezd meg az eladót, akitől a készüléket vetted, ő talán tudja, milyen függő. vagy próbálj bele magyar T-Mobile és Vodafone kártyát, hátha. ha nem, akkor nagyon jó kérdés, akkor a SAM segítségével kell végigjátszani az összes Apple-partner szolgáltatót Európában, aztán valamelyik csak bejön.

    vagy ott a sn0wbreeze. de a hacktiválással nem fog menni a push, szóval mindenképp meg kellene tudni, milyen függő eredetileg.

  49. Hogyan tudod megnézni, hogy van-e hu.lproj a Weather.app mappájában?
    Most is restore-am és nem jailbreakeltem. iPhone 5 visszaállítás után továbbra is angol az időjárás app??? HELP 😀

  50. Nos, én egy napja JB-ztem az Ipad 4-emet, egyelőre AppSync van még csak rajta. Pontosan 50 percig használtam az Ipadet játékra és netre, az akku viszont továbbra is 100%, gondolom nem a JB miatt nőtt meg az Üzemidő :). Szóval másnál is van ez a bug, mert nyilván akkor az akku kijelző nem működik jól a JB miatt?!

  51. Ok, semmi gond most esett 1%-ot a akksi mutató, hm azért durva 1% egy óra után valami gebasz lehet, na majd hosszútávon kiderül.

  52. tud vki segiteni: feltettem a mapsopenert, de ha a safariban rakeresek vmire, es utana a terkepre kattintok nem nyitja meg se a google mapset, se az apple mapset, hanem safarin belul nyitja meg..
    koszi

  53. Probléma megoldva!!! 😀 Köszönöm!

  54. Halli valaki tudna segíteni
    A dalok hoz pakolok zenéket de megdupláza őket.Le szeretném törölni a fölöslegeseket,de sajna a gépem meghalt.Valaki tudna segíteni.
    Ifile om van és ott szeretném letőrőlni.Valaki egy elérési utat,hogy melyik mapából mit töröljek? PLEASE….

  55. Hello!

    Biztos volt már ez a kérdés, vagy hasonló..és csak azért írok ide, mert semmiképpen nem szeretném elrontani. Van egy 3gs-em amin most ios 5.1.1. van és ultras0wal van függetlenítve. Most ugye kijött az ios 6 jb és az ultrasn0w frissítés is,(05.13.04. a telefonon a baseband) ezáltal, ha jól gondolom megoldható az ios6ra frissítés és a függetlenítés is. Csak nem igazán értek hozzá és nem szeretném a basebandet uppolni, mert ha jól tudom, akkor bukom a függetlenítés lehetőségét. Hogy lehet restorteolni és frissíteni az ios-t bb frissítés nélkül? aztán persze függetleníteni. Előre is köszönöm a választ! 🙂

  56. sbsettings
    torch
    mapsopener
    barrel
    icleaner
    stride
    forecast
    swipeaway

    Ezeket feltettem, es azota folyton belep safe mode-ba, es nyomhatom,h restart.
    Valaki velemeny?

  57. @H.Andrew:
    Hello
    Pont ma csináltam csak én 6.0.1ről frissitettem 6.1re!
    3gs angol függő
    Snowbreezel csináld mindenképpen pont ma jött ki az új 2.9.9.
    Ez alapból NEM frissíti a basebandet szal nem lesz gáz!
    1.töltsd le a 3gs-hez való restore fw-t meg a legújabb Snowbreeze-t
    2.csatlakoztasd a szifont majd inditsd el a Snowbreeze-t
    3.be kell majd tallóznod az előbb letöltött fw-t
    4.expert mode-ban hacktiválja is szal azt válaszd
    de itt majd be kell pipálni a hacktiválást!
    5.build ipsw
    6.ha kész dfu-ba rakod a szifit majd itunesban betallózod
    az Asztalon található fw-t amit a Snowbreeze-el csináltál!
    (Shift+restore)
    Ezután szépen felmegy.Ha kész cydia-ból felrakod az ultrasn0w-t és
    csókolom!
    Üdv

  58. Letezik iphone 5 fuggetlenites mar?

  59. @xnotimeforlovex:

    így meg lehet oldani i4 esetén is hogy ne változzon a BB és tudjak utána függetleníteni?

  60. @Gergo187: gevey elvileg van.

    @bughunter: elvileg igen, de mindenképp figyelj oda, hogy a baseband preservation mód be legyen kapcsolva, és mindenképp javasolt gyári kártyával aktiválni, mert a hacktiválás miatt a push nem működik (és így például az iMessage vagy a FaceTime hívásokról sem érkezik jelzés, azok nem érkeznek be a készülékre).

  61. @bughunter:
    Amennyibe a BB 01.59.00 akkor igen.
    i4en csak ezzel a BBel működik!

  62. @Jadeye: berakom az eredeti at&t-s kártyát és nem pipálom ki a hacktiválást? ennyi vagy van még valami amire oda kell figyelnem?

  63. @Gergo187:
    Gevey oldalán még mindig coming soon!
    De amúgy ahogy Jadeye is mondta van már itthon is.
    Mondjuk a haverom pont megszivta mert vett egy angol O2es
    i5-öt bement a T-hez kapott egy új nanosim kártyát és azzal
    nem ment neki!ha a régit vágatta volna nano méretűre vígan
    használhatná!Elvileg az új simkártyákat csak az eredeti gevey
    tudja függetleníteni!

  64. Hello!

    Olyn problémám van, hogy a Jailbreak előtt megvolt a Backup a telefonról, ment is minden simán viszont van 1-2 olyan (tört)program ami a telefonon fent volt a bizt.mentéskor a gépen viszont már nem. Gondolom ezért minden iTunes szinkronnál megpróbálja visszapakolni ezeket de “várakozásnál” tovább nem lép.
    Ezen kívül többször felugrik a telón az app store bejelentkező ablak ismeretlen e-mail címekkel!

    http://img707.imageshack.us/img707/7884/20130208142614.png

    http://img842.imageshack.us/img842/8022/20130208142651.png

    Nagyon hálás lennék ha valki segítene!

    Köszi!

  65. @Jadeye: az 5.0.1 et redsnowal aktivaltam vegul SAM-et vegigfuttattam.. Igy megy a push es fuggetlen is.. Sn0wbreez nem tudta aktivalni

  66. Erre van vkinek vmi otlete? vagy csak teszteljem le es utana allitsam vissza?

    “Infinityfolders és Iconoclasm fent van nálam, így az ikonjaim már ötösével vannak és a mappákba is több program van.

    Most hogy rádugom Itunes-ra a telefont az összes eddig mappába rendezett dolgom “kibassza” az oldalakra és úgy jelenik meg az “Apps” fülön.

    Nyomjak neki egy “sync”-et?
    Megmarad a telefonon az elrendezés, vagy “átvarázsolja”, ahogy az iTunes mutatja?”

  67. @Dulyt:
    nekem aktiválta a Snowbreeze viszont nem megy a push!
    Sam-el próbáltam revert lockdown to stock-ra azt írja hogy stockification
    failure.
    ultrasn0w-al függetlenítettem ios 6.1

  68. @xnotimeforlovex: Enis kb 20percen keresztul ossze vissza nyomogattam a sam-et mire sikerult.. Asszem vhogy ugy csinaltam h automatikusra allitottam aztan ujra radugtam itunesra es akkor irta ki h kesz de nememlekszem pontosan :/

  69. @Dulyt:
    Az a baj hogy nekem meg se jelenik hogy attempt activation meg meg a de-activate se az utilities-ban.
    És alapból azt írja hogy activated de mégsem jó.:(

  70. @xnotimeforlovex: Akkor nincs otletem.. Hetvegen elkezdem ujrarakni a telomat ha sikerul akkor irok

  71. Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy az alkalmazásokról amiket megvásároltam, hogyan tudok másolatot készíteni, hogya ha már nem lesznek elérhetőek, akkor restore után is újrat tudjam telepíteni őket?

  72. Kérlek segitsetek.:s Valaki lépésről lépésre leirná nekem, hogyan tudnám rárakni a tőrt appokat a i4-re? jailbreak megvolt, hogy tovább mit kéne csinálni azt kéne leirni? Köszönöm előre iss.

  73. @sebii23:

    A jailbreakről megjelent cikkek hozzászólásaiban többen is leírták az alternatívákat, így akinek ezzel kapcsolatos kérdése van, azt kérjük, olvassa el a hozzászólásokat, és ne kérdezze meg sokadjára is ugyanazt, amit már többen megválaszoltak előtte.

  74. Valaki le tudná írni hogy “manuálisan” hol és mit kell átírkálni hogy egy ipod touch5 6.1 en legyen százalékos aksi kijelzés? Mert amiket találok a neten azok nem nagyon akarnak menni. Springtize2 pedig nem csinálja meg valamiért 🙁

  75. Nálam nem működik az időjárás. Jó volt mindaddig amíg fel nem raktam egy-ét kiegészítőt cydiából. Valaki járt még így?

  76. @xnotimeforlovex
    Köszönöm szépen a segítséget!

    Azonban egy olyan problémám lett, hogyha sms-t kapok bárkitől, akkor az ismeretlen feladótól és üres 😐 Valami ötlet?

  77. Sziasztok!

    Segítség kellene!
    Adott egy iPhone 4, 5.01 volt rajta. Most 6.1.
    Manuálisan lementettem mindenemet. Ami fontos volt a telefonon.
    Köztük az SMS-eket is.
    Amikor szerettem volna visszatölteni, minden visszajött (cintact, notes. photo, stb)
    Csak az SMS-ek, nem.
    Megcsináltam a 755 permission-t is.
    A következőt produkálja a telefon:
    Létrehoz a private/var/mobile/Library könyvtárba egy teljesen szűz sms.db -t amit pedig felmásoltam azt pedig átnevezi erre: sms.db.incompatible.v21.sqlitedb
    Mit lehet tenni hogy a lássam az SMS-eket is??
    iTunes mentést nem akarom visszatolni rá mert JB-s volt és már jértam pórul hogy áthozott betegséget a régi rendszerből.
    Szerettem volna egy tiszta oprendszert a telefonomra.

  78. @trew: iTools-al.

  79. sbsettings-t, melyik repoból tudom letölteni???
    a bigbossnál hibát ír ki az összesre :/

  80. Sziasztok!
    Segítséget szeretnék kérni. Sikeres JB után (ipad4) azt tapasztalom, hogy amikor az eszközt kábellel PC-hez csatlakoztatom (win7) nem ismeri fel, azaz nem nyitja meg az ipad DCIM partícióját! Adott esetben így nem tudok képeket lementeni. Mindemellett természetesen az itunes-al teljesen jól működik!
    Esetleg tud vki megoldást erre?

  81. @Szicsi: Rakd újra a gépeden az apple szoftvereket!

  82. Ha valaki netán használná az iphone delivery report-ot, ami ugye arról szól , hogy az elküldött sms-ek ről visszaigazolást kapsz….nos annak itt van az ami iOS6 alatt is megy: cydia repo: http://iphonedelivery.advinux.com/ios6/

  83. Ha valaki netán használná az iphone delivery report-ot, ami ugye arról szól , hogy az elküldött sms-ek ről visszaigazolást kapsz….nos annak itt van az ami iOS6 alatt is megy: cydia repo: http://iphonedelivery.advinux.com/ios6/

    “iPhoneDelivery for Mobil…”

  84. @Ronitaly: nekem ugyan ez a hiba!én arra gondolok hogy instalous-ról lett le szedve,igy mivel megszünt nem tudja vissza tölteni.vagy vki irhatna vmi megoldást.mert ilyennel még nem találkoztam…köszi…üdv

  85. szerintetek ez mitől lehet mikor beakarok lépni az sbsettingsbe ?? hiába választom bármelyik választási lehetőséget ujrainditás után se lép be.
    “Permissions Error: An ad blocking host file is installed. The app cannot run this way. Would you like to unblock the elements we need? (The app will need to be restarted after).”

  86. Sziasztok!!

    Olyan problémám lenne, 5.1.1.-ről frissítettem 6.1-re, be tartva mindent, minden jó, minden megvan, csak a beállítások ikonról nem tűnt el az 1-es, a frissítést jelző kis ikon. Frissítés után, visszatöltés előtt nincs ott, csak utána jelenik meg.????

  87. sziasztok! iphone 3G-m van jailbrakelve, tavaly még használtam a whatsapp-ot de január 1től azt irta hog frissitsem amit ugye meg már nem lehetett meg ahhoz ujabb iOS -kellett volna (nekem 4.2.1 van), a cikkben olvsatam hogy erre az appsync a megoldás! Valaki leírná nekem hogy ennek mi a menete, milyen verzióju appsyncet kell leszednem a cydiából, és hogy utána hogy tudom feltenni rá a whatsappot hogy müködjön? köszönöm szépen előre is

  88. @soviii: Elsőként a Cydia-ban bent kell lennie a Sinful iPhone reponak (http://sinfuliphonerepo.com), amit a Cydia Manage menüjének Sources almappájában tudsz hozzáadni, úgy hogy elsőnek az Edit lehetőségre, majd az Add-ra “kattintasz”. Hozzáadod, lefrissíti és rákeresel az AppSyncre. Személy szerint az AppSync for iOS 4.x-6.x-et ajánlom, mert iPhone 4S iOS 6.1.1-en hibátlanul működik. Ha ezzel megvagy feltelepíted, újraindítod a SpringBoard-ot és platformot váltasz telefonról számítógépre. Itt megkeresed a Whatsapp crackelt, az adott iOS-hez kompatibilis verzióját, letöltöd ezt is és behúzod az iTunesba. Rákötöd a gépre a telefont, az iTunes-ban bemész az iPhone menüpontjába, (ha nem engedélyezett, akkor bekapcsolod az alkalmazások szinkronizálását,) ott kipipálod a Whatsappot és szinkronizálsz. Úgy mikor a megoldást írtam le eszembe jutott, hogy hiába frissíted le a Whatsapp-ot, ha egyszerűen iOS 4.2.1 fölötti a rendszerkövetelménye. Mindenesetre remélem, hogy tudtam segíteni neked! 🙂

  89. @api74: Milyen iPhoneod van? Mert, ha iPhone 4S, akkor arra kijött a 6.1.1-es frissítés, ami a 3G akkumlátor-használatának mértékét csökkenti

  90. @illichlajos98:
    Köszönöm szépen, közben megoldottam, egyszerüen letöltöttem egy whatsappot és ifunboxxal feltelepitettem és hibátlanul müködik. csak akkor miért is romlott el??:D

  91. @soviii: talán azért mert annó installous-szal telepítetted fel, és az ugye időközben megszűnt. Nincs sok összefüggés, de egyedül ennek tudható be 😀

  92. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Erre van a kereső a jobb felső sarokban, illetve a Gyakran Ismételt Kérdések cikk. Kérünk, használd a keresőt, vagy ha az nem ad eredményt, a linkelt cikknél tedd fel a kérdésed!)

  93. Sziasztok!

    Kicsit le vagyok maradva. Vettem egy iPad Retinát és szeretném rátenni az evasi0n-t. 6.1.3 van rajta. Erre még jó a jailbreak? Van lehetőségem?

  94. @jaffa212: csak 6.1.2-ig jó az evasi0n, 6.1.3-ra, vagy újabb esetekben nem. a 6.1.2-t pedig nincs lehetőséged visszatenni rá sehogy.

  95. Köszönöm szépen a választ.


Add a Comment