fbpx Skip to content

Picit kezd elmenni a bulvárosodás fele az egész iPhone 5 hajcihő, látom Handrásnál a hozzászólásokat, és az iPhone 4, 4S tulajdonos gondolkozik azon, hogy vegyen-e, mert karcolódik a hátulja. Nézzük már körül egy picit és szakadjunk le a bulvárról.

Már több mint 2 napja használom az iPhone 5-öt. Pontosan amiatt vettem meg elsőként, hogy el tudjam mondani nektek, milyen a használata, miért vegyétek meg, miért INSTANT GET. Nem hiszek semmilyen videónak, nem szeretem olvasni ezeket a mapgate/mapocalypse, meg mindenféle más “gate” problémákat, inkább megnézem magam és elmondom, mit tapasztalok. Ennyi.

Problémák

  • Tehát az iPhone 5 hátulja karcolódik. Igen, miért ne karcolódna? Fémből van, mint anno az iPhone 2G és bizony az is karcolódott, sőt, elmondom nektek, az iPhone 4 és 4S üveglapja is karcolódik. Mi ebben az újdonság? Semmi. Tegyél rá FÓLIÁT, vagy használj tokot! Hamarosan lehet kapni majd fóliát, és akkor azzal semmi gond nem lesz, az enyémen is van, igaz, nem az Apple boltban lehetett rá kapni, hanem szemben a GSM boltban, de sikerült venni és azonnal rá is raktam. Amúgy meg több 10.000 tok lesz később, tehát nem értem, miről beszélünk?
  • A másik dolog, hogy állítólag a dobozból kivett sok telefon már nem éppen tökéletes, ott is vannak karcok stb. NÉZD MEG HELYBEN! T-mobilnál is kibontják neked, nézd meg, próbáld ki, ha nem tetszik, ki fogják cserélni. Bizony lehetnek hibás darabok, ahogy bármi más készülék esetén, de azt mindig megteheted, hogy még mielőtt kifizeted, megnézed helyben! TEDD MEG!
  • Szoftveres problémák. Valóban, az iOS 6 NEM TÖKÉLETES. Nekem sem találta meg elsőre a Wi-Fi hálózatokat, nyomtam egy restore-t és rögtön ment minden. Sőt az aktiválással is voltak problémák, de ezt is megoldotta a restore. Ne legyünk már ilyenek, nyomjunk rá először egy tiszta restore-t, nézzük meg, tényleg nem csak apró szoftveres hiba-e. Bizony ilyen van és lesz is. Azt se felejtsük el, hogy a régi mentésünk már tele lehet szeméttel, akár jailbreakelt sz@rokkal, ne tegyük vissza, ha nem muszáj, inkább manuálisan állítsuk vissza a dolgokat. Csak iCloud-ba jelentkezzünk be és rakjuk vissza külön a telefonszámokat meg a naptárt mondjuk. Próbáljunk meg összeszedetten lépésről-lépésre felépíteni a telefont, ne csak úgy, ahogy szoktuk. Akkor nem lesz gond. De ezt már az iOS 6 megjelenéséről szóló cikkben is külön kiemeltük.

Miért vegyél iPhone 5-öt?

Nos, térjünk is akkor a cikk lényegére, milyen is használni 2 nap után az új készüléket. Hihetetlen! Imádom! Ha a kezedbe fogod, tényleg egy új készüléket kapsz, ami vékonyabb és sokkal, de sokkal könnyebb. Nagyon szép a hátulja, a fém réteget imádom. A nagyobb kijelző is pont akkora, amire most szükség van, simán átérem a gombokat, nincs vele semmi probléma, pedig nincs lapátkezem. A gombok vékonyabbak, picit más a “kattanásuk” a készülék sokkal hangosabb. Mind a hívott fél jobban hall engem, mind pedig én őt. Az alsó hangszóró is legalább 50%-al hangosabb elődjénél. A sebességnél nincs miről beszélni, nagyon gyors a készülék! A 3GS és iPhone 4 tulajdonoknak extrém sebesség növekedés, de még a 4S tulajok is megérzik majd a változást. A kijelző 40%-os színtelítettség (szaturáció) növekedése annyira nem észrevehető, de lehet, csak én nem látom. Úgy gondolom, hogy a következő 2 évre bőven elég lesz ez a telefon, tehát nem fogok váltani majd iPhone 5S-re, 4S-re sem váltottam. Teljesen megfelel a kor követelményeinek. Kamerája is tökéletes, jobb mint az iPhone 4S, és bőven jobb a 3GS-nél és a 4-nél. A videózás vele már majdnem gyerekjáték! Az akkumulátor teljesen jó, reggel 7-kor vettem le töltőről és este 6 körül volt 40% környékén. Tehát ezzel sincs probléma. Korábban már említettem, hogy a hozzá járó fülhallgatót imádom, rettentően jól szól. Eddig amivel találkoztam az az, hogy a Wi-Fi-ket mintha kevésbé látná, bár lehet ez csak nálam fordult elő.

Pénteken a live oldalon egész nap friss információkat közöltünk rajtról és a készülékről, ennek rövid összefoglalóját itt találjátok: Magyarországon elsőként teszteltük az iPhone 5-öt!

Szóval inkább kérdezzetek, mint sem úgy alkossatok véleményt, hogy még a kezetekben sem volt a telefon és csak videón láttátok. Kérdezzetek itt a cikknél, megpróbálok mindenre válaszolni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

116 Comments

  1. Apple.hu-n mikortol lehet elorendelni? Pentektol, vagy mar hetfotol? 🙂

  2. 4S tulajként nekem ez kevés a cseréhez. Jézusom még kevésbé látja a wifiket? Egy androidos készülékhez képest most is sokkal kevesebet lát, akkor gyakorlatilag a szomszédokét nem is mutatja 🙂

  3. nagyon jó cikk, végre helyre rakta pár ember elképzelését (remélem).. én tuti váltani fogok, még 3 hónap van hátra a hűségidőmből. 🙂

  4. @iBenito: Bár szolgáltató függő, de ha mondjuk T-Mobile-os vagy és előzőleg is iPhone-t vettél azzal az előfizetéssel, akkor akár mikor tudsz új iPhone-t venni rá Speciális Upgrade-del, ami kötbérköteles 🙂

  5. jó cikk lett, köszönöm!
    Kérés: tudnátok írni egy cikket arról, hogy mi a teendő szoftveresen ha cserélni akarom a telefonom 4-ről 5-re? Nekem a 4-es volt az első iphone-om. Hogy lehet pl rátenni az 5-re ami most a 4-en van. Lehet lúzer a kérdés, de szerintem sokunk nincsen tisztában vele.

  6. Üdv!
    Elnézést, ha OFF, de ha már a cikkben volt róla szó…
    Jailbreakelt 3G-m van és szeretném átmenteni róla az adatokat 5-re. (Leginkább a telefonkönyvet, üzeneteket, fényképeket.) Mi a legjobb megoldás?
    Előre is köszönöm!

  7. @wtgyusza: Nyomsz egy backupot 4 rol, uj telcsi berak, es restoret nyomsz, majd megadod neki, hogy allitsa vissza a 4 backupjabol… En igy telcsit is atmigraltam iPadre 🙂

  8. Hm… persze milyen jó egy apró restore meg egy hálózati visszaálítás és társai. Van pár ősz hajszálam az efajta hülyeségek miatt. Otthoni wifi telefon böngésző jó, app store letöltés az istennek nem megy. Hálózat visszaállítás és megint jó. Annyira jó ezekkel szórakozni egy 150e forintos készülék esetén.

  9. @wtgyusza: kiindulási készüléken backup, célkészülékre restore.

    kivéve ha a kiindulási készülék jailbreakelt, arról írtunk az iOS 6-os cikkben, de itt fentebb is, hogy ott mi a teendő.

  10. Nekem is lenne egy kérdésem: hogyan lehet iCloud-ból csak a kontaktokat visszarakni? A cikk nagyon tetszett 🙂

  11. Még mindig nem írtál olyan információkat ami miatt meggyőzne hogy a 4-nél jobb,sztem nem lett olyan nagy áttörés,külsőre nagyon tetszik de azért nem fogom megvenni most 190ezerért pláne nem a tmobilnál,januárra szerzek egy függetlent 150be 😀

  12. Az meg a másik hogy 30%ba szintén a negatívumokat írod le a miért érdemes megvenni a készüléket bekezdésben… hogy is van ez? 😀

  13. @bigvick: “anuárra szerzek egy függetlent 150be” aha… 🙂

  14. @ivancsatre: Mikor bekapcsolod a készüléket megvásárlás után, akkor bejelentkezel az iCloud accountoddal. Utána mentést külön nem kéred és új telefonként aktiválod. Ennyi 🙂

  15. Akkor ezek szerint amikor restore utan megkerdezni, honnan akarod visszatolteni, iCloudbol vagy geprol, akkor egyiket se valasszuk, hanem amikor szzinkronizalunk az iTunes-al, akkor csak nevjegyzeket, stb. valasszuk ki, es azt az iCloudbol nyomjuk?

  16. Az érdekelne, hogy a keret mennyire kopik, karcolódik.
    Mert ugye azt dörzsöli folyamatosan a kezed.

  17. Ajjaj, nem fogy az iphone 5? 😀 ilyen cikket sem lattam mar egota itt, kampànyolni kell? 😀 azt a hü de nagy sebessèg novekedèst felejtsd el, basszus probaltam az iphone 4 esemmel osszemèrve , semmivel nem gyorsabb , annyi hogy a jatekokat gyorsabban tolti be… Ennyi. Az egesz benchmark egy parasztvakitás, hètkoznapokban ugy sem az fogod nèzegetni hány pontot kapsz. Hasznalni akarod majd. Ios6 rol miert nem irjátok hogy a maps alkalmazás teli van brutális hibákkal? Nem talál meg èttermeket, korházakat, utcákat, vagy ha igen akkor nem oda vezèrel ahol amugy van. Mindegy, ez az INSTANT GET , kiirástol meg eldobom a hajam. Mondom, tegnap Apple store ba alig voltak, senki sem foglalkozott az iphone 5 el, sok kis huluegyerek ment csak be nyomogatni, a dokkra meg vissza sem tudták nyomni a telefont mert nem találtak bele! 😀

  18. Tegnap kb 40km-t neztem az uj terkepet navigalas kozben. Utca nevek helyen voltak, de a POI-k szanalmasak. Neha 10km-el arrebb volt mint jelezte 🙂 Sok olyat is lattam ami nem is letezik. Szoval ez a resze hasznalhatatlan, viszont ha utcak alapjan kell navigalni akkor nem veszes.

  19. Tré-mobilnál kicserélik helyben ha úgy találom h hibás vagy karcos vhol. De mi van akkor, ha én az Apple oldaláról szeretném majd megrendelni?! Ha onnan kapok egy olyat amiben találok kivetnivalót, akkor azt visszaküldhetem? (És ugye akkor várhatok napokat mire kapok mondjuk egy újat)

  20. @aqwer: figyu, van még itt a szifonon egy csomó cikk, oda is írd be kérlek, hogy mennyire hahaha, hogy nem viszik az ötöst és te milyen menő vagy, mert küffődön tudol appleshopolni…

  21. @aqwer: igen, annyira nem fogy, hogy egy óra alatt eladták a 21-ével megérkező, előrendelhető mennyiséget, 24 óra alatt meg összesen 2 milliót, megdöntve ezzel minden korábbi eladási számot. a hónap végére ez elérheti a 10 milliót is, de még nem adtak ki új számokat. ennyire nem fogy. ennyire nagy csalódás. pláne, hogy jobban viszik, mint anno a 4S-t.

    Maps: az iOS 6-os cikkben külön bekezdés szól róla, de akkor ezt úgy látszik, átugrottad. akinek nem tetszik a Maps bármi okból, annak még mindig ott van mentőövnek a Safari, és a maps.google.com.

    amúgy te komolyan napjában bejársz egy Apple Store-ba, és egész nap számolod ott az embereket? vagy egy fél óra alatt arra lézengőket számoltad meg, amíg ott voltál? vagy nem értem.

  22. @dnp: őszintén szólva, amikor először bemutatták, még a béta előtt, már akkor fogtam a fejem, hogy ennyire idióták nem lehetnek. De tévedtem, lehetnek, ráadásul minden hiba duplán üt vissza, mert azért az apple nem kissé rátarti, hogy ők mennyire tökéleteset alkotnak állandóan. Vagy nagyon durván szorongatni kezdte a töküket a google, vagy valaki kompletten elvesztette az eszét arrafelé…

  23. Before : ne legyèl durcis kisfiu, csak nem fèlèkeny vagy? Jaj de cuki! 😀 Bakker leirtam a tapasztalatom , mert fogtam èloben, mi is a baj ezzel? Ja neked nincs pènzed rá, vagy mi? Ha már ez neked meno dolog akkor szomoru gyerekkorod lehet…! Lepjunk tovàbb,…

    http://www.redmondpie.com/camera-test-iphone-5-vs-iphone-4s-vs-iphone-4-video/

    Itt egy osszehasonlito video, erdemes megnèzni a low light osszehasonlitàst.

  24. Csak kene Sztivit klonozni, mert ez a Cooky szo szerint elba**a az egesz ceget.

  25. @Jadeye:
    A telefon jobb mint az elődje. De kicsit fáraszt már az állandó eladási növekedés. Persze,hogy növekszik. Szinte kötelezően. Nézzünk körül az ismerőseink között picit,hogy milyen telefonokat használta eddig és milyeneket most. Szinte nincs más mint az okostelefon. Így egyre több ember vesz ilyet. Emiatt is növekszik az eladási szám!

  26. Mindenki azt beszélte az ios6 megjelenése előtt h még béta fázisú a mapps. Ölig erős béta maradt sajnos. 🙁 sebaj majd a navim felcsapom a szifon mellé a kocsiba. 🙂

  27. A heten akcios volt az iGO Hungary 🙂 9.99 eur.. annyiert beruhaztam ra.

  28. Jadeye, sajnos ott voltam 2-8ig (zàrásig) mert a felesègem vásárolgatott. Nem tudtam mit csinalni… 😀 lehet hogy máshol jobban fogy de ott nem. Am azt mondanak amit akarnak hogy mennyi fogyott…! 😉 Gondoltam leirom a szemèlyes tapasztalataimat. Gyorsabb csak a játèkok betoltèsènèl, a kijelzot meg 2 perc alatt meg lehet szokni, majdnem zsebretettem mert egy pillanatra aZt hittem az az enyèm…

  29. @aqwer: És ez meggyőzött h válts???? Naneeeeeeeee

  30. @aqwer: En is fogtam eloben , es akkor mi van ? Szanalmas egy “ember” vagy te kisfiu …

  31. biztos azért fogok venni iphone 5-öt mert te imádod…..

  32. Ennyit akartam leirni, de egyszeruen itt mar csak az androidrol meg a samsungrol lehet rosszat irni… ! Az iphone kritikákèrt meg mindenki lehordja a másikat, ezert jo a redmondpie mert ott leirják a jot is meg a rosszat is. Tudom most majd azt kapom hogy akkor menj oda… ! Szép napot.

  33. @aqwer: igen, mucika, irígy vagyok rád. Nagyon.

  34. Szerintetek lehet majd kapni a telenorba?

  35. Ragadozo: nèzd meg a hozzàszolásodat, szànalmas vagy, màr a neved is az, abbol kiindulva max 10 vagy, ha meg tobb akkor sztem változtass nevet mert ciki… Mindegy… Nem azert irtam mert fogtam azt a szart te idiota fogd mar fel!!! Magyarországon ez mar meno dolognak szàmit? Szerinted ugy irtam hogy bibibi fogtam az uj iphonet??? Velemenyt irtam basszus. Kik vannak ezen a forumon te jo eg…?!

  36. Before: maskor ne mutasd akkor ki ennyire…

  37. Az eddigi normál használat alapján Nálad jelentkezett (Jadeye) lepattogzás a készülék oldaláról?

  38. @aqwer mást tízévesezel le, de te magad úgy írsz mint egy tini. vagy tényleg az vagy, vagy azon a szinten maradtál szellemileg.

  39. Mindenki a Mapson van kiakadva..
    A google maps sem volt tökeletes a kezdetekkor:)
    En pl. sosem hasznaltam Google mapsot sem, vettem iGo-t inkabb.. Tiszta sor: az ember ne sajnalja a penzt egy navigacios appra, szerintem a GPS-t kulon megvenni dragabb.:) Majd egy idö utan biztos sokkal hasznalhatobb lesz a maps:)

  40. @DJ Q-Cee: nekem nincs iPhone 5-öm, admin kolléga viszont vett. de neki jelen állapotban nincs ilyen gondja, se kopás, se pattogzás.

  41. @aqwer: Kicsit fogjal vissza az arcbol teso , nem laksz te olyan messze tolem

  42. Vicces, hogy le van írva a cikkben, hogy a karcolódik mert minden telefon karcolódik, az ios6 nem tökéletes, mert egyik mobil os sem tökéletes, és már amikor kiveszik a dobozból nem tökéletes, mert egyik telefon sem tökéletes. Azért vegyek egy több mint 200ezer forintos telefont mert karcolódik, mert az os nem tökéletes. Ennyiért olyan telefont vennék ami tökéletes, mert ennél olcsóbbért veszek ugyanilyen, karcolható nem tökéletes os-el ellátott telefont.

  43. -a

  44. Köszönöm 🙂

  45. @Hardy: Nem kötelező megvenni!

  46. nah a sok okosnak a Maps-szal kapcsolatban leírnék egy gondolatmenetet:
    Gondolom a 95%-otok nem fejlesztő itt ergo fingotok sincs róla, hogy mekkora munka egy ilyen szintű program összerakása, akármekkora cég és brigád dolgozik rajta!

    “De akkor miért dobta ki a jól bevált Google appot ez a köcsög apple?”

    Tök érthető h házon belülre hozták a fejlesztést, mert pl csak így tudták beleintegrálni a Sirit és ténylegesen rendszer részévé tenni az egész mapsot! Nyilván ha a Google appját (amit mellesleg én is nagyon szeretek és GPS appok helyett is azt használom) használják, akkor meg lenne kötve a fejlesztők keze, így meg azt csinálhatnak, amit akarnak és hosszútávon ez nekünk jó!
    A másik, pár nap/hét és kint lesz az appstore-ban a Google Maps is, ugyanúgy ahogy a hivatalos Youtube app is kint van már (bár azon még csiszolhattak volna még) és addig az tökéletes lesz míg az apple féle ki nem növi a gyerekbetegségeit!

    aqwer: 2-8ig??? nem lehet h ott dolgozik csak te nem tudsz róla? 😀
    az meg egyenesen hülyeség, hogy nem látszik a sebesség különbség, már a 4 és a 4S között is látszik, nem hogy az 4 és 5 között!

  47. @aqwer: No igen remélem nem lesz ebből az oldalból is ilyen “alma meleg oldal”.Sajnos tényleg egyre több az ilyen h.sz. ami az androidot fikázza egyfojtába (nem csak itt,máshol is).
    Ezért lenne jó,ha hagynánk ezt az Apple vs Samsung témát.Szerintem így elkerülhetnénk ezeket a vitákat.Ezért írtam a múltkor,hogy ne írd le (ez egyébként másnak is üzenet) minden cikknél,hogy hogy sz@r az Apple mert akkor neked esnek és ezzel elveszti ez az egyébként szerintem színvonalas blog a színvonalát.Persze én is csak egy ember vagyok és én ugyan hiába írom ezt le úgy is folytatjátok.Hát akkor egészségetekre!

  48. @RKG: és egy friss hír: az egyik cydia fejlesztő már meg is oldotta, hogy a régi Google app működjön iOS 6-on!

  49. Ragadozo: Tipikus magyar vagy . Eloszor is nem vagyok a tesod, masodszor meg az ugye tudod hogy apple store csak sheffield be van a kovetkezo meg manchester ben? 😀 az kb egy 120 miles korzet. Mr detektiv…:D ha megtalálsz akkor kemeny vagy nagyon … 😀 Picit meg is ilyesztettel ugyhogy megyek is 😀 LMAO… Ma is jot nevettem koszi 😀

  50. @RKG: én fejlesztő vagyok és egész biztosan tudom, hogy ha egy ilyen fost ki mernék adni a kezemből, a megrendelőim forró vasalóval abúzálnák a pöcsömet. Jogosan.
    Egyszerűen arról van szó, hogy ez egy mondvacsinált indok arra, hogy verziószámot ugorhassanak az iOS-szel, kellett bele valami “naaagy durranás”, ezért kénytelenek voltak kiadni. Nyilván próbálták menteni a menthetőt az első bemutatása óta, de ez még mindig vállalhatatlan, főleg apple szinten.

  51. @aqwer: Te tenyleg egy Isten vagy , maradj meg egy kicsit aztan ne gyere tobbet

  52. @hSn0wQ: szerintem meg nem azért nem kellene leírni minden cikknél, hogy az apple szar, mert akkor nekiesnek, hanem azért, mert totál felesleges, önimádó faszság. Egyáltalán nem vagyok ájult apple-hívő, sok minden nem tetszik, amit csinálnak, főleg ez az utóbbi két generációváltás egyre parasztvakításosabb, de mondjuk ezt meg lehet vitatni valahol.
    Pont az nem illik ennek az oldalnak a színvonalához, hogy egy ilyen debil balfaszjóska adja itt a jól tájékozott zsenit, közben két szót nem tud leírni helyesen, mindezt giga pofával.

  53. Tényleg elég átgondolatlan ez a cikk, nekem inkább az jön le, hogy miért NE vegyek iphone5-öt. 😀

  54. @admin: Félreértesz, nem azt írtam, hogy a “kötelező megvenni” szerepelt a cikkben, tudom, hogy nem így kell felfogni a cikket. Egyszerűen egy ajánlás maga a cikk, hogy “Miért vegyél iPhone 5-öt”, az írással semmi bajom nincs, egyszerűen csak rögtön egy default problémát közöl ami az okostelefonokra ma tipikusan rámondható, mert minden telefon szenved ezekben a problémákban. Azt hittem, hogy jobban ki lesz emelve, hogy ténylegesen miért érdemes megvenni, ha az ember csak hangyányit is gondolkozik rajta és vártam sok sok pozitívumot, ha már a Mapstől zeng az internet. 🙂

  55. HSn0wQ: igazad van , ne haragudj Rám. nem èrdemes itt hibakrol irni mert latod mar meg akarnak verni. 🙁 nagyon szomoru ez… Sztem torlom is magam innen vagy nem jovok tobbet fel. Ide sullyedt ez a forum is. Velemenyemet irtam le, kovezzetek meg. Lehet anyázni is vagy megfenyegetni , ez az utolso beirásom itt. Mindenkitol bocsanatot kerek ha megbantottam valakit. Before, Ragadoz0… Sziasztok.

  56. @aqwer: Hát nem azt akartam elérni,hogy egy látogatóval kevesebbje legyen az oldalnak,de mindegy.Szia!

  57. @Hardy ertelek, se en nem tudom ennel jobban megmondani Te miert vegyel iPhone 5-ot. Kerdeznetek kell, amire tudom a valaszt valaszolok mashogy nem megy.

  58. Festék pattogzás???
    Ki látott ilyent? Ami videon ilyen van jobban meg kellene figyelni mert ott nem a fetékről van szó hanem az anyagból is hiányzik amin a festék van!
    Ha 2 nap után lejöne a festék azonnal lehetne is visszavinni cserére vagy pénzt vissza mert tré a cucc! Viszont ezt azért ha ilyen kibukik könnyebb lesz az Apple-nek orvosolni mint anno az antenna gondot!

  59. Olyan kérdésem lenne, hogy van e lehetőség szifon live alatt böngészni a korábbi cikkeiteket, mert nem találtam meg a módját.

  60. @dnp: Köszi a tippet, én is megvettem 😀

    Egyébként én a 4S-ről nem váltanék, most lesz novemberben 1 éves, még 1 évet ki kell bírnia. Teljesítményben semmiképpen nem lesz gond vele.

    Inkább az akkuidő aggaszt engem, van h percenként egy %-ot esik nálam, ha pl imsg-zek vagy flipboardon olvasgatom a híreket. 🙁

  61. @KekszNET: na, az lenne a “one more thing”, ha valami valódi fejlődést tudnának felmutatni akkumulátor téren. Mondjuk egy megközelítőleg nagyságrendbeli változást…

  62. @Before: Szerintem azért adták ki ezt a szart, mert jött az i5 és arra már mindenképpen a 6-os iOS-t akarták rakni.

  63. Már egy másik cikkben is jeleztem, a ZAGG az első naptól kezdve árul fóliát… Javítsátok már/frissítsétek, ne legyen a cikkben faszság…

  64. @DarkEvil: a cikkben a “hamarosan lehet kapni” az Apple boltjaira vonatkozott, ott a vásárláskor még nem volt.

  65. @Jadeye: Ettől független butaság, ami a cikkben van írva (ahogy az 1 vagy 2 bejegyzéssel előzőben is). Ténybeli és fogalmazásbeli problémák. De Én itt kiszálltam, nem hugyozok széllel szemben, ahogy vitatkozni sem maradok. Ha akarsz reagálsz, de Én azt már nem látom. 😉

  66. @DarkEvil: hát én ezt most nem értem, de biztos. nem látok olyat, hogy az lenne a cikkben, hogy sehol semmi fóliát ne lehetne rá kapni, hiszen lehet, admin is így vett. mindössze az Apple Store-ban nem volt fólia pénteken. ami nem jelenti azt, hogy azóta sincs. szóval eleve nem értem, mire gondolsz.

  67. @KekszNET: mondjuk ez az IGO Primo is fura, az Örs vezér terén a Sugárról azt mondja hogy SKÁLA…
    Az Árkád pedig egyáltalán nincs is rajta, csak a híd a kettő között 😀

    (PDA-n amennyire emlékszem olyan térkép van nálam, ami ezeket már rég tudja..)

  68. Nos, akkor én kérdeznék is a sok unatkozó mellett 🙂 Ami engem érdekelne pl, hogy a PassBook-ot hogyan kell elképzelni itthon? Nem találok róla semmilyen leírást. Én hozhatok létre kártyákat, vagy csak az olyan kártyák, repjegyek, kuponok stb.. jelennek meg benne, amik támogatják? És honnan lehet megtudni, hogy mi támogatja? AppStore-on keresztül megy ez az egész, vagy bármilyen cég kreálhat kupont hozzá? És azt hogy lehet hozzáadni? Vagy ez használható egyfajta névjegy app-ként is, mondjuk beleírom a kapott névjegyek adatait?

    Amúgy az valóban igaz, hogy a ZAGG gyártja hozzá a full body Invisible Shield fóliát első naptól kezdve, ami a keretre is lézervágva van, tehát még az oldala sem karcolódik… ez csak egy megjegyzés volt.

  69. Megmondom én is, hogy miért vegyetek iPhone 5-öt!!
    Szitu: haverod notebook-ján van egy rakás fotó, amit át szeretnél tenni a telódra. Megoldás: ne törődj a szarszung droidfanokkal, akik azzal hencegnek, hogy csak rádugják a béna kis microSD kábelüket a telóra, és simán áthúzzák a fájlokat. Ez már snassz. Inkább kérd meg a haverodat, hogy telepítse az iTunes-t, aztán jelentkezz be rajta az Apple ID-dal, engedélyezd a gépével a szinkronizálást. Aztán szinkronizáld azt a mappát, amiben a fotók vannak, közben ne törődj azzal, hogy a korábban szinkronizált albumaid eltűnnek… azok úgyis megvannak otthon a gépeden. Amint véget ér a szinkronizálás, már kész is vagy, és nézegetheted a telódon a haverod fotóit!
    Remélem ezzel tudtam segíteni azoknak, akik még gondolkoznak az iPhone 5 vásárlásán. INSTANT GET!!! :-))

  70. @Bencissimo: 😀
    Najó,de most komolyan ne keltsd már a feszkót. 🙂 Most már épp úgy tűnik mintha nem akarnák egymást megölni a szifon olvasói. 🙂

  71. Szóval elgépeltem. MicroUSB. Ez van. 🙂

  72. @hSn0wQ: ezt amúgy most komolyan írtam, nem feszültségkeltésből! Aki még vacilál, hogy mit vegyen, annak szembesülni kell a ténnyel, hogy bizonyos korlátok között tudja csak használni a telefonját. Engem már több ismerősöm is segítségül hívott, hogy megkapta az új iPhone-t, iPod Touch-ot vagy iPad-et, és szeretne rá zenéket másolni, de nem tud. Amikor elmagyaráztam, hogy iTunes-t kell használniuk, az egyik rögtön feladta, a másik kettő húzta a száját. De ha a vásárló tudatában van ezeknek, és mégis az Apple cuccok mellett dönt, akkor abból nem lesz baj. 🙂 Amúgy igazad van, volt némi szarkazmus az írásomban, de lásd be, hogy a mondanivalója bizony jogos volt, és kapcsolódott a cikk témájához!

  73. @Bencissimo: :))) Ez sajna nagyon találó, imádom az iPhone-omat, de meganagy faszkorbács az egész ájtúnzos-szinkronizálós baszakodás miatt.

    @KekszNET: én is így gondolom. Sajna ez is csak alátamsztja, amit egy előző poszthoz kommenteltem: nincs valódi innováció, piaci szegmentálás van, meg termék-életciklus… Persze ez nem is baj, de akkor ne akarják úgy eladni.

  74. @Bencissimo: iTunes szinkronizáláshoz sosem kellett belépned Apple ID-val, de más géppel szinkronizálva még otthon is letörli a másik gépről feltett tartalmakat, akár be vagy lépve, akár nem, mert az iTunes Library ID alapból különbözik minden gépen. ez az iTunes-ból letöltött jogvédett tartalmak miatt van így.

    egyébként nem kell ennyire túlbonyolítani. felmásolod a képeket a DCIM mappában a 100APPLE alá (vagy abba, amelyik a legutolsó), majd kitörlöd a PhotoData mappát, és akkor biztosan legenerálja hozzá a kis előnézeti képeket is. más kérdés, hogy nem erre van kitalálva. de mondjuk lehetne rajtuk alapból AirDrop, mint Lion óta a Mac-eken.

  75. Mi a helyzet az antenna GATE-el? Ez is dobálja a térerőt? Amikor hívás közben átvált 3G-ről Edgre vagy fordítva eldobja a vonalat?

  76. @Bencissimo: Persze,hogy belátom. 🙂 Szerintem az Apple ezt nagyon elcseszte.Tagadhatatlan.Nekem is rengeteg ismerősöm szokott emiatt panaszkodni. 🙂
    Idő kell mire megszokja az ember.

  77. @jadeye hogy erre is van magyarázatod 😀 énis imádom az iphone-omat,de valljuk be ezt ahogy lehet elcseszte az apple,az hogy ennyire elhatárolódott minden más gyártótól és azoknak szokásaitól az vicc,ennyire újat akart hogy sokmindenbe belebotlott pl. a bluetooth(igaz ezt én még sosem használtam szerintem már kiment a divatból a letöltött képek meg midi csengőhangok bluetooth-on való átküldése) :D,csengőhang,adatmásolás,ez az egész buta restore dolog meg az hogy inkább kiadtok 30ezret egy navigonra minthogy jailbreak-elntek a telótokat és leszednétek rá ingyen 😀 imádom az iphone-t de csakis ezt a termékét az apple-nek, minek vennék ipod-ot mikor ez ugyan azt tudja+ még többet is,minek vennék ipad-et mikor gusztustalan nagy ormótlan és gáz az hogy egy húsvágódeszkával szaladgálok ami szintén ugyanezt tudja,minek vennék shuffle-t mikor azt sem látom mit hallgatok ha van rajta 200 mp3 keressem végig ha épp a ladygaga új számát akarom hallgatni nem a britney spearst? xDxD az meg hogy megveszitek ezeket mert ettől nagyobb vagi az aki ha bemegyek az istyle-ba hogy megkérdezzem az iphone-omnak meg tudjátok csinálni a power gombját mert kicsit akad,és akkor ott keresi a shuffle-ön a számot,közben csak az egyik füles van a fülében mert a másikon telefonál az iphone-al a barátnőjével aki megkérte hogy nézze már meg a húsvágódeszkáján(ipod) hogy mikor megy a következő vonata mert ő éppen az ágyon fekszik és az ővé lemerült és az 1méteres töltődrót nem ér el az ágyig ahol épp az ölében van a macbook pro amin azért nem tudja megnézni mert az éppen sz@rul fogja a wifi jelet xDxDxDXDxDxD na ennyit akartam 😀 most lehet megmondani nekem mi miért jó,és miért veszi meg “mindenki” az összes apple terméket? na erre mit mondassz @jadeye ?? 🙂

  78. mégegyszer megjegyzem imádom az iphone-omat 🙂

  79. @Bencissimo: Megveszed vagy letöltöd a Xilisoft iPhone Magic vagy iPhone Transfer vagy más fejlesztő hasonló programját (kinek melyik tetszik vagy milyen tudásra van szüksége) és örökre elfelejtheted a szinkronizálást és az iTunes-t. Fél perc alatt csak áthúzol bármilyen zenét, csengőhangot, képeket, stb és nem tűnik el semmi a telóról.

  80. Akkor ezek szerint a 4S kezd szar lenni.

  81. @bigvick: “inkább kiadtok 30ezret egy navigonra minthogy jailbreak-elntek a telótokat és leszednétek rá ingyen”
    egy szoftverért nem azért adsz ki pénz, mert nem tudod lewarezolni, hanem mert például warezolt szoftverhez a támogatás kérdéses. a frissítéseket nem kapod meg rögtön, ha egyáltalán megkapod, mert az is lehet, hogy az új verziót már nem lehet feltörni. az appokat azért veszed meg, mert a fejlesztők időt fordítottak a fejlesztésre, és ezért kérik a pénzt. az meg, hogy a többség 0.79€-s appok miatt warezol, az már tényleg nonszensz. vannak borsos árú, vagy konkrétan túlárazott appok, nem erről van szó. de a többség nem ezek miatt warezol. és az olcsó appok warezolása miatt sok jó ötlet már az elején elhal, mert nincs értelme kiadni, mert nem térülne meg: ha olcsón adod, akkor azért, mert még ennyit is sajnálnak rá, hiszen minden ingyen kell, ha drágábban, akkor meg azért warezolnak. ha meg freemium, akkor meg azon van a felháborodás. ha in-app purchase, akkor azt is meghekkelik. ez sokaknak elveszi a kedvét.

    “miért veszi meg “mindenki” az összes apple terméket”
    ezt kérdezd meg azoktól, akik megveszik az összeset. én nem tartozom közéjük, így nem tudok neked rá választ adni. amúgy nekem mindegy, ki mit vesz, ha elégedett vele, akkor oké.

  82. @Jadeye köszönöm,megfelelő választ kaptam,a túlárazott programokra gondolok,természetesen van amiért énis adtam már ki pénzt,de rájöttem hogy ha nem muszáj ne fizessek értük… Az külön tetszett a válaszodban hogy kicsit talán egyetértést is éreztem a gondolatommal amit az apple termékekről írtam…

  83. Aki netán nem ismerné azt a progit iTools annak elárulom, mindent tudsz vele másolni a pc-dről az iPhone-odra és vissza csak import előtt tedd be egy könyvtárba! Zene is fel s le szóval az iTunes meg fizetős progik minek mikor ez free!?!

  84. @Jadeye: Van aki pl azért warezol mint pl én is, mert sok appot ki kell próbálni mire valóban a célnak teljesen megfelelőt találok és ez sok €-t spórol meg, a másik fele mikor frissítés jön egy app-ból és a nem jó, de szeretném a napi szinten használni hiszen azért vettem meg, de nem tudom mert elcseszték és akkor nem tudsz visszalépni ha nincsen JB-d4 Azonal két app pl a Groundwire amit nem lehetett használni az egyik frissítés után a következőig amit kb 1 hónappal később javítottak, hát ha nincsen JB akor azt a pénzt ki adja nekem vissza amit nélküle nem tudok megspórolni mert a cégen belül ezen beszélünk egymással meg a barátainkkal, ez egy SIP kliens és 8€ a progi, de többet spórol jóval!
    A másik amit én szeretek az a Beszélő Óra kijött az uj és nem dolgozik úgy mint a régi, magyar a fejlesztője írtam neki emailt rendes maximálisan és kezeli is a problémámat csak hiába küldte le a régi verzió .ipa-ját nem akar úgy működni mint frissítés előtt, lehet én bénázok vmit el, de most az i4-esemen az IOS6 figyel és a régi fel sem megy rá míg az uj napi beállítást igényel, pedig pont azért fizettem mert teljesen automatikusan akartam használni és éjjel nem kellett a bemondása! Hát ennyit a tril hiányáról, amiből van azon meg nem lehet kipróbálni minden funkciót és lehet pont az kell, pl a File Explorer, amit találomra vettem meg mert a tralban nem volt benne a funkció, a leírás szerint tudja (talán) és warez meg nem volt, hát szerencsém lett a teljes valóban tudta amit kell, van ellenpélda is az kidobott 4€ volt!
    Soroljam még? :))

  85. teljesen egyetértek 🙂

  86. Visszaolvasgatok, és rá kell jönnöm, hogy nagy az isten állatkertje…
    Ez az egész kopás, kijelző, és egyéb generált probléma nem más, mint szándék az Apple lejáratására. Aki ezt elhiszi, az NE is vegyen ilyen telefont. Szinte mindenütt ugyanazok a telefonok vannak lefényképezve, csak esetleg más szögből, körző heggyel összekaristolt telefonok, stb… ez mind szándékos.
    Ennyi erővel kocsit se vegyek, mert ha fogok egy szöget, és körbekaristolom, már annyi is… KARCOLÓDIK… 🙁
    Én inkább azt mondanám, hogy aki tényleg akar ilyet venni az fogja a kezébe, nézegesse, próbálgassa (én még tegnap megtehettem a Mammutban) aki nem az meg ne rontsa külömböző irigy kommentekkel a levegőt. 5.000.000 legyártott példányból simán előfordulhat, egy pár darab gyári hibás de ez még mindig borzasztóan elenyésző, vegyük példának a nagy autógyárakat, ahol sokkal kisseb darabszámnál mennyi a rosszul összerakott.

  87. iDream:

    “Rémhírkeltés: számos iPhone 5 már kibontás előtt sérülten érkezik?

    Nagyon úgy tűnik, hogy elszabadult a pokol, s egyesek rémhíreket terjesztenek az iPhone 5-tel kapcsolatban. Az már biztos, hogy számos olyan új generációs Apple telefon van, mely kopik, – mindkét változattal gondok adódtak – illetve hibás kijelzővel érkezik. A Macrumorson külön topikot nyitottak ennek a problémának. Már több mint 90 oldalon keresztül lehet olvasni a hozzászólásokat, illetve nézegetni a képeket és a témához kapcsolódó nemzetközi cikkeket.
    Itt ütötte fel a fejét az a pletyka, miszerint több olyan készüléket is találtak, mely már a kibontás előtt is sérült volt, mégis kereskedelmi forgalomba került. Persze egy-egy telefonnál előfordulhat, hiszen több tízezer kilométert tettek meg szállítás közben, de nonszensznek gondoljuk, hogy ez nagyobb tételben előforduló probléma. Az elmúlt napban már így is elég sokk érte az iPhone rajongókat, ez vélhetően már csak a túlzott p
    ánikkeltésre jó, s az Apple lejáratásának céljából írogatják a bérkommentelők.
    Mivel kíváncsiak voltunk, hogy vannak-e konkrét bizonyítékok erre, elkezdtünk körbenézni a neten hiteles források után kutatva. Fórumokban tettük fel az erre vonatkozó kérdéseket, illetve képeket kértünk azoktól, akik ezeket állítottak. Egyelőre semmilyen hiteles információ nincs, egyedül a Macrumors pár fórumozója írja. A képeket pedig már orrba-szájba linkelgetik, van olyan sérült iPhone 5 kép, mely egyszerre készült New Yorkban, Londonban és Franciaországban. Kész agyrém.
    Ha valaki látott olyan cikket, képet, bejegyzést ahol bizonyíthatóan létezik ez a probléma is, írja be kommentbe, mi pedig utánajárunk. Ez bűzlik a kamutól, senki ne mondja vissza a rendelését, egy hét múlva úgyis minden kiderül. Kitartás…™

  88. @xchris: egy dolog biztos: ha karcolódik, az baromira látszik rajta, mert az eloxált felület alatt fémszínű a ház. Ez látszik a teszteken is, tehát mindenképp CSÚNYÁN karcolódik a telefon.
    Másfelől meg ez az iDream-os írás erős pánikhangulatot sugároz, szóval pont nem megnyugtató szerintem…

  89. Sztem ebben nincsen másik gyártó keze, minek is lenne mert csak elég ha reklámban fikáznak, bár lehet csak írígy Apple elnesek terjesztik!

  90. Udv! Engem az erdekelne, az appok valamikor lesznek az uj kijzore optimalizalva vagy vegig ott lesz a ket csik, pl. skysports app vagy media nezo app eleg idegesito, h nem teljes kepernyos, van egy 4” kijelzo ami 3,5” eskent mukodik ez azert vicc… De nem csak ennel idegesito ertelem szeruen hanem az osszesnel.

  91. @Before: Igen, az eloxálás alatt fém színű, és ez az egész alu hátlap megoldás nem tetszik a telóban. Valószínűleg Fehéret fogok venni pénteken. Én a megjelenés napján vettem meg a 4S-emet, és előre hátra fóliát tettem, ezen kívül még egy jó minőségű belebújtatós bőrtokban tartom a zsebemben. Így tehetek mellé aprópénz, vagy kocsikulcsot is akár. Ha megveszem az 5-öt nekiadom a barátnőmnek, mert azon filóztunk, vegyünk-e újat vagy ne? A telefonom hajszálkarcmentes. Ezeket az apró védelmeket, szerintem ha megteszi valaki akkor az új fekete is makulátlan marad még 1 év múlva is. Szándékosan, vagy trehány módon mindent tönkre lehet tenni. Az más kérdés, hogy esetleg kopni fog-e a bevonat a mindennapos farmerzseb ki-be, stb. De azt nem 1 nap után fogjuk észlelni. Az iDream-os írásban meg pont az van, hogy pánikkeltés az egész. Én nem állítom, hogy nincs olyan ami úgy került a dobozba, hogy ne lenne sérült, vagy rosszul forrasztott, de az elenyésző, és úgy is kicseréli az apple, pánikra semmi ok.

  92. @igi: ez az adott app fejlesztőjétől függ. nekik kell frissíteni őket.

  93. Szerintem ebben az iphone-ban már csak hinni lehet szeretni nem és van is elég sok hívő vannak akik elég elvakultak. Itt nem is konkrétan a telefonra gondolok inkább a szoftverre, bár nekem ez az új kiadás is elég szegényes és külön “nagy öröm” hogy még mindig nem tudtak rátenni olyan csatlakozót ami az összes többi hasonló készüléken van könnyítve ezzel a felhasználó dolgát. Igaz nagyon büszkék rá hogy ezt bármelyik oldaláról bedughatod (régen is volt ilyen, kerek volt és azt valóban bármerre fordítva be lehetett dugni). Visszatérve a szoftverre én a 3.xxx verzióra emlékszem ami utoljára hibamentesen működött, azóta ezt az apple-nek nem sikerült elérni sőt azóta elég méretes hibákkal van tűzdelve minden egyes verzió.
    -és ezt nem azért írom mert nem telik rá, annak idején mikor megjelent a 3g elsők közt vásároltam és azzal még valóban öröm volt hazamenni, a 4-ről már ezt nem mondhatom el. Jelenleg is van egy 4s-em de igazi megkönnyebbülés volt mikor megvettem helyette egy galaxy-t. Az nem fagy, tudok bele tenni memóriakártyát, bármit szabadon másolgathatok rá fel-le küldhetem bluetooth-on anélkül hogy buherálnám stb.

    -az érintetteknek erős hitet kívánok! (nagyobb szükség lesz rá mint eddig úgy látom)

  94. @lambdacore: Programokat megnézem, bár én szeretem az iTunest, nincs vele semmi bajom (azon kívűl hogy a kábelen szinkronizálás nem működik nekem egy ideje :-S backing upnál leáll, csak a wifi sync megy végig…) — A zenéimet is folyamatosan így rakom bele, a playlistekkel (genius és intelligens listák) tök jó dolgokat lehet csinálni

    @gunar: Ezt is megnézem.

    @Jadeye: Nálam van JB az Ipad-en, mégis megvettem mindent. Egyszerűen egyszerű, nem kell a warezzal baszakodni ha jön egy frissítés. A legdrágbb alkalmazásom (ha a mai IGO-t nem számolom), akkor az egy RDP kliens, 8 euró volt. Ha vmit ki akarok próbálni, akkor meg inkább rákeresek és nézek videót róla. Ha meg van vmiből free vagy 1dolláros verzió, akkor is inkább az egy dollárt rászánom minthogy a reklámokat és pop up-okat bámoljam, vagy h használja a 3G-t a reklámok letöltésére.

    Ami meg a frissítéseket érinti és azt hogy utána elbaszodik egy app, én úgy védem ki hogy nem egyből frissítek. 1-2 nap alatt ezek kiderülnek (pl. az új Instagramot még nem raktam ki), ha meg vmi nagy gebasz van, akkor a fejlesztők is szokták updatelni a “whats new” szöveget hogy NE UPDATELJ erre 😀

    Ami meg hiányzik arra találtam megoldást, pl. ha a haverom meg akar osztani képeket behúzza dropboxba, megosztja és kész. Amire meg nincs megoldás azt nem használom, el is felejtem h létezik. Persze elég sok kompromisszumot kell kötni.

    @igi: Folyamatosan jönnek 1) ios6-ra optimilizált updatek 2) iphone 5-re optimalizált update-t. Engem inkább fordítva zavar a dolog, i4S-en amikor az óra alá csúszik egy már átvariált app.. 🙁

  95. @kalmar: A galaxy nem fagy???? Melyik nem?
    Többen jelezték eme “jó” tulajdonságait, mint akik az i4-i4S hibáit, szóval nem fagy, szerencsések kevese vagy ! Gratula! Mindegyik android fagy, ha nem mókolod, nekem az i4 2év alatt 2x fagyott és az is az én hibám volt, mert nem olvastam el a cydias tweakről mi a bibije! Ezzel ugye azt is elmondtam azonnal JB került rá mikor megvettem, bocs első nap nem! Azóta csak most van JB nélkül, csakis mert tesztelem rajta az IOS6-ot JB nélkül és mert a cydia nem eléggé felkészült még rá! Nekem jó a tethered JB is, ja az egyik fagyás is tethered JB alatt volt, ami ugye nem tuti!

  96. @KekszNET: Akkor erre csak azt tudom mondani, hogy a fejlesztőnek kellne tesztelni az appot, ne nálam derüljön ki a hiba! De pl pont az említett Grounwire app-ot nem túl sokan használják mivel 8€ és vannak olcsóbbak is, csak azok nem tudnak ennyit és sokaknak nem is kell ez a tudás4 Én sok próba után maradtam ennél és most is ezt használom, jó tudom pénzt spórol és már régen viosszahozta az árát, de akkor is dühítő mikor kijön az uj és nem tudom használni, igaz 1x volt csak és nem biztos hogy más rendszereken használóknál is jelentkezik a gond, mert pl mikor másik hálózaton használtam azon hangosan búgott, de áttértünk a mostanira és teljesen jó! A szolgáltató ha tilt akkor portot cserélünk és kész megy ujra! FREE! mármint a beszélgetés! 🙂

  97. NEZD MEG HELYBEN reszhez szolnek hozza.
    T-Mobile-ban hem lehet vasarlas elott megtekinteni a keszuleket, csak akkor bonthatja fel az ugyintezo ha azt kifizetted, megkototted a szerzodest addig nem. Talalkoztunk mar olyan 3GS-el amit a bontatlan, sertetlen dobozbol torott erintopanellel vettunk ki. Ebben az esetben irany a szervizes pult, jegyzokonyv, kozponti szervizbe felkuldeni a keszuleket es 15 munkanapon belul csereltek 72oraban. Helyszinen nem cserelhetnek, nem adhatnak masikat csak egyes kiemelt uzletekben.
    Szoval lehet karcos keszulek helyett masikat kerni, de ezesetben meg minimum 1 hetet kell varnod a mar kifizetett keszulekedre.

  98. Péntek délutántól van nálam, egy másik sim kártyát raktam a sima 4esembe, használom mindkét készüléket. Nem ad reális képet ha egy boltban pár pillanatig nyomkálja valaki, és utána azt állitja, hogy nem gyorsabb,nem jobb,stb…a különbséget a 2 készülék közt még Stevie Wonder is látná, ugyanis egyszerüen jobb dolgozni az 5el, átláthatóbb felület a nagyobb kijelző miatt, jobb az érintése a technikának, és még a 4s-nél is “smoothosabb” a használata. Egyszerüen “berobbannak” rajta amikre bök az ember. A telefonkönyv, az üzenetek, mailek átláthatóbbak. A régi féltégla nehézségü mellette, olyan könnyü, karcsú…safarit elinditód, akár wifiról, akár 3g-ről gyorsabban nyissa a weblapokat. Nekem nagyon tetszik, és nem mások meggyőzése miatt írok most, aki szerint lassabb, ne vegye, aki szerint nem jó, az se vegye, de reális használat nélkül, pár percnyi pötyögésből meg youtube videókból szánalmas önigazolásnak látszik cikkeken keresztül fikázni, lehordani, és uk eladásokról vadítani a rajongókat. Az új maps sem szempont, ez lett a 4esemben is sajnos, viszont tetszik a szándék, hogy probálnak függetlenedni a rohadék googletől, persze ettől a maps még szar. A telefont viszont imádom, aki félti a karcolástól tegye bumperba, foljázza be,stb..:)

  99. @Jadeye: nem is tudtam, hogy a DCIM mappába tudok feltölteni is, azt hittem onnan csak a gépre tudom leszedni a fotókat. Pedig mennyire logikus, és egyszerű is… de sose próbáltam ezt ki. Na mindegy, már nem aktuális… de az infó biztosan jól jön sokaknak! 🙂

    És most megígérem, hogy egyik kommentben sem mondok rosszat az iPhone-ra, legfeljebb rámutatok néhány hibájára, de azt is csak segítő szándékkal. Tényleg azért jók a kommentek, hogy segíteni tudjuk egymást. És továbbra is olvasom a Szifont, hiába nincs már iPhone-om! 🙂

  100. Xchris: “hiszen több tízezer kilométert tettek meg szállítás közben,”
    Ez mit jelent?!

  101. @xchris: ezek szerint a Mammutban már ki van állítva bemutató darab valamelyik üzletben??

  102. @Bencissimo: Pénteken este a facebook-ra kipostolta az iStyle, hogy a mammutban megtekinthetőek a mindkét színben.
    Én szegedi vagyok, reggel kocsi, irány Pest megnéztem, és még szombat este ki is írták, hogy az Apple nem engedi, hogy nyilvánosan mutogassák a Magyar premier előtt.

  103. Nekem csak egy olyan Bluetooth-os program kellene i4-re amivel tudom használni a kihangosítómat.
    Ez az egy bajom van az almával, hogy rohadtul semmivel a világon nem kompatibilis, MÉG EGYMÁSSAL SEM !!!!!!!!!!

    Kérlek segítsetek egy szenvedő autósnak ! Különben valószínü le kell mondanom az almáról, pedig nem akarok, de ez nekem fontos egy telefonban, az androidtól pedig egyenesen viszolygok.

    Előre is köszönöm!

  104. 5 éve iPhone-t használok!
    Ez lesz az 5. iPhone-om!
    5-öt kell még aludni péntekig, hogy
    iPhone 5-öm legyen!

    Kell ennél több?

  105. @M1800Rider: Már csak 4 et aludjál, de ezért nehoyg iphone 4-et vegyél véletlenül.xD

  106. Basszuskulcs tényleg:-)
    Oda kell figyelni, mese nincs!
    Egyébként egy éve vettem fiaimnak 4s-t de annyira nem volt nagy a különbség, hogy váltsak én is, de most!!!
    Nagyon várom!
    Megrendeltem!
    Fehér 64Gb. Visszaigazolták. Pontjaimat levonták. Péntek délelőtt házhozszàllítják! Nanot megrendeltem.
    Ennyi!

    Statisztikák meg nem érdekelnek!

  107. @kenni: Köszi az infót, ez lehetséges, hogy igaz, de így akkor meg tök gáz, ha alapból így volt akkor cseréljék azonnal, ne várjak már tovább.

  108. Sziasztok ! Valaki tudja a választ az i4 – nél mmiért nem tudok wifi nélkül FaceTime beszélgetést kezdeményezni ? Kéri a készülék a wifieglétét.

  109. sziasztok,
    akad itt olyasvalaki, aki 4S-ről tért át iPhone 5-re? mert erősen fontolgatom, és érdekel, megéri e?

  110. @aqwer: Igaz, igaz. Attól hogy valai Apple Fan, (én is) még el lehet ismerni ha valami nem tökéletes. Amúgy meg senki nem kényszerít senkit arra hogy vegyen, vagy ne vegyen i5-öt, de akár bármit is. ki ezt szereti, ki azt. Például engem “megtaláltak” baráti körben, hogy státusz szimbólum (4s) a telóm. Tiszta faszság. sose vrtem a nyálam rá, ilyet vettem, ez tetszett és kész. Sok spanomnak van htc, samsung, sose fikáztam egyiket sem. Az egyik ebben jó, a másik abban. Szerintem ez érzelmi döntés, azaz izlés, azaz kár vitatkozni róla…

  111. @morgopantlika: hát szerintem fontolgasd még. Nekem van ismerősöm aki ezt tette. De nincs elájulva. Az a helyzet, hogy a sima 4 nél van értelme váltani, de 4s nél nem. persze most tényekről mit mondjak, tudod te is, vékonyabb, könnyebb, stb. de ezek nem fognak akkora hanyattesést produkálni. Tégy belátásod szerint, szerintem ez egy érzelmi döntés lesz és az mindenkinél. Ha beleszeretsz, úgyis lecseréled és találsz rá racionális magyarázatot,ezzel nem lesz gond :-)De ez a lényeg, hogy elsősorban emocionálisan fogsz elcsábulni. Ha ideírják 10 en hogy qrva jó vagy qrva mindegy nem fog befolyásolni. Megtetszik, akarni fogod megveszed. pont. Én spec 4s vagyok, és nem cserélném le. Sima 4 et sem akartam, megvártam 4s-et és nagyon örülök. Talán ha lesz eccer 5s majd arra. Üdv

  112. En azert vettem mert mar a iPhone 4 lassu volt , meg a 4S formailag ugyanaz valami ujat vartam es be is jött.Lehet hogy ismet varok 2 evet persze ha kibirom varni???

  113. Nekem csak annyi a bajom az 5 szerieval, hogy nincs kedvem minden kiegeszitobol ujat vasarolni…autostolto, dokkolo …minden meglevo tartozekom mehet a kukaba ?? aaaa…inkabb marad a 4s ..


Add a Comment