fbpx Skip to content

Amint azt már olvashattátok, tegnap teljes mértékben az iPhone 5-tel voltunk elfoglalva. Idén Franciaországban voltunk kint a premieren, és ismét az országban elsőként írtuk meg, hogy milyen az új készülék. Az iOS 6-ról már írt Jadeye kolléga ebben a cikkben: Megjelent az iOS 6!, illetve én is írtam már az iPhone 5-ről bővebben itt: Mindent az iPhone 5-ről! Tapasztalatainkat most összefoglalva bemutatjuk az iPhone 5-öt:

Ahogy azt Apple közvetítésén is említettük, az új iPhone vékonyabb lett. Ez ugyan nem látványos, azonban kellőképpen érzékelhető. A készülék nem csak, hogy vékonyabb, könnyebb is sokkal. Ha az ember a kezében fogja, most már “nem vágja” a kezét. Kívülről nekem kifejezetten tetszik az új dizájn. A fémes réteg a hátulján középen is rendkívül szép, hogy mennyire fog karcolódni, azt egyelőre nem tudom megmondani.

Érdekes a kijelző is, én azt a 40% plusz szaturációt (színtelítettséget) nem igazán vettem észre, lehet ezt más igen. Alulra került a jack dugó, amiről eddig használati tapasztalatom nincs, azonban a fülhallgató fényévekkel jobb lett! Egyszerűen imádom, hogy nem egészen in-ear füles, hanem inkább köztes megoldáson törekedtek a mérnökök. Rendkívül jó minőségű lett. A mostani fehér headseteket ajánlom lecserélésre. Érdekes még az új töltő is. Rendkívül vékony és keskeny, engem ez meglepett. Érdemes lehet egyébként plusz egy kábelt venni, már a készülék vásárlásakor.

Szokásos szép csomagolásban kaptuk meg a készüléket, külön bedobozolt EarPods-zal. Továbbra is kitartok amellett, hogy bizony szükség van a védőfóliára, azonban egyelőre csak olyat tudtunk venni, ami az előlapra jó. A hátlapra az új alumínium-borítás miatt elképzelhető, hogy nem is lesz fólia, mert az üveggel ellentétben erre eleve kevésbé tapad rá. Érdekes módon az Apple Store semmilyen tokkal vagy fóliával nem volt felszerelve, a szemben lévő GSM boltban kaptunk csak fóliát. Hivatalos bumper sincs az iPhone 5-höz.

Hardveresen valóban erős. Nagyon gyors, és minden rettentően gördülékeny. Alkalmazások, beépített programok, kamera, stb… Íme pár kép, és videó, amit az iPhone 5-tel készítettem.

Panoráma kép:

Fotók kevés fény mellett:

Összességében nagyon jó készüléket rakott össze az Apple, amint a kezébe fogja az ember, máris “Instant GET”. Szerintem nagyon sok fog fogyni az elkövetkezendő 1 évben a készülékből, igazán jó lett és szép! Mi ajánljuk.

A termékfotókhoz a Canon 650D-t a Camera Kft. biztosította, köszönjük!

Olvasd el a hozzászólásokat is

44 Comments

  1. Király lett az post.

  2. Az a csatlakozo ugy fog torni mint a huzat …

  3. Srácok! Rendkívül sok panasz jön azzal, hogy főleg a fekete színű készülékről gyorsan kopik a bevonat! Nektek mi a tapasztalatotok ez ügyben? Tényleg ennyire komoly lehet a gond?

  4. @potyec: nem fog jobban törni, mint a mostani, elég masszív.

    @viraxo: egyelőre nincs kopás, ennyit tudunk: “A fémes réteg a hátulján középen is rendkívül szép, hogy mennyire fog karcolódni, azt egyelőre nem tudom megmondani.”

  5. lightninges dokkoló van már?

  6. @kutitomi: nincs és elvileg nem is tervezik.

  7. Nem festve van a fém kereten fekete, hanem hőkezelt.

  8. @Jadeye: OFF…Te lany vagy ? A kepen levo noi kez miatt kerdezem … ON

  9. http://www.redmondpie.com/rear-aluminum-of-black-and-slate-iphone-5-model-is-susceptible-to-scratching-image/

    A srác a sim kártya kiszedovel intèzte el a hátulját, ugyan ez lesz ha vèletlenul a kulcsal teli zsebedben landol a telefon. A telefon gyorsaságárol annyit hogy alig gyorsabb mint a 4S , youtube on nèzett videok alapján, sot valamikor a 4s gyorsabban betoltotte a honlapot. Boot ido 2s el kevesebb az iphone 5 nek. Ma lesem meg Sheffield be, kivancsi vagyok ra, majd leirom a tapasztalatokat.

  10. @Ragadoz0: alapból töröljük az offokat, de erre válaszolni akartam. 😀

    a titok nyitja: nem az én kezem van a képen. 🙂

  11. Sziasztok!

    Ez most lehet hogy egy kicsit hosszú lesz (sry admin) ám szeretném megosztani veletek az első benyomásomat. Elmentem egy apple store-ba (leicester) és mivel nagyon tetszik a fekete arra le is csaptam azonnal, nagyon nagyon nagy sajnálatomra máris kopást fedeztem fel rajta az oldalán http://kepfeltoltes.hu/120922/IMG_3681_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    Gondolom miután néhany százan összefogdosták. Nem tudom, hogy ezt most direkt csinálta valaki vagy sem, de a való életben nagyon is könnyen el tudom képzelni, hogy simán össze lehet karcolni.
    Lehet elő- és hátlapi fóliát is venni: http://www.zagg.com
    Emiatt az élmény miatt lehet h inkább egy fehéret veszek, szép az is, de nekem kicsit nőies.
    Köszönöm!

  12. @Jadeye: WÁÁÁÁ Ezen besírtam xDDD

  13. @Jadeye: Monnyuk kez alapjan nem lehet rossz csaj 😀 Csak nem baratnod ? 😀

  14. Esküszöm nem hangulatkeltésből írom, de ez a bevonat kopás dolog nagyon komolynak tűnik… tele vannak a fórumok vele… mi lesz ebből? Ráadásul ha 28-án elkezdik itthon is árulni a szolgáltatók – ismerve a magyarok árérzékenységét, ami ráadásul teljesen jogos is, hiszen itt a telefonért kiadott összeg nagyobb terhet jelent, mint külföldön – tömegével fogják visszahozni! Kíváncsi leszek a szolgáltatók, hogyan fognak ehhez hozzáállni, egyáltalán mi lehet a jó megoldás? Kicserélik egy másikra, ami ugyanúgy kopni fog? Meglátjátok – a botrány előszobáját látjuk még csak, ez sokkal nagyobbat fog szólni, mint eddig bármi…

  15. @wtgyusza: ez nem tűnik kopásnak, ezt valaki odacsapta inkább, és lepattant az éle.

  16. @viraxo: Először leszögezem : Hőkezelt.

    Másodszor olvasom, hogy agyarországban sajnos T- előszeretettel rongálja meg a készüléket, hogy nehogy garanciális készüléket merj be vinni. Most 2 darab precedens van a dologban így össze hasonlítottam az ausztria-i árakkal és bízza 100000ft olcsóbban és jobb szolgáltatást kapsz védelemmel együtt, mint ide haza. Így csak függetlenül szabad megvenni. Tokban fogod hordani az tuti, mert azért vannak lesznek extrém esetek.

  17. Tegnap nem kaptam választ twitteren, ezért most is is megkérdezem, hogy tudtok-e valamit arról, hogy folyamatos az ellátás a kinti store-okban vagy pl. ma vagy mondjuk hétfőn már teljes lutri ha bemegy az ember egy külföldi store-ba venni Iphone5-öt, hogy egyáltalán kap-e?

  18. @Jadeye: igen, aztán én is láttam, ahogy jobban megnéztem, ám ez nem hiszem hogy változtat a lényegen 🙂
    Elégé feltűnő a feketén a csillogó fém.
    Nem tudom, még agonizálok egy sort, hogy fekete vagy fehér legyen 🙂

  19. Nem egy nagy írás…Összegyűjtve néhány korábban már posztolt kép, egyébként 0 Új információ…Hencegés a Toppon…

  20. @Endrusz83: lehet, hogy meglep, de ez a cikk a live összefoglalója, tehát az lesz benne, ami a live-on is volt, így nem lesz benne sok új, ha követted a live-ot. a kritikát is meg lehet fogalmazni konstruktívan, a live alatt pedig bátran lehetett kérdezni twitteren, vagy facebookon. új információkat akarsz, de egy szóval nem írod le, mégis mire vagy kíváncsi. úgy meg elég nehéz a kérdéseidre válaszolni, ha nem is teszed fel őket. nem gondolod?

  21. Ok iPhone 5 rol irok. Apple store , Sheffield. Alig vannak itt. Megfogják , leteszik kimennek. Semmi extra. Iphone 4 em van, kiprobaltam a safari, meg a alap progik gyprsaságát… Ugyan az…! Ki van rakva , kb 15 db telefon, 5 nèl van ember… Uk ban nem lesz nyero az fix… Nekem nem jon be most is tapizás utàn, konnyevb igen , de a kijelzo nekem ugyan az… Nagyon nèzni kell hogy nagyobbnak tunjon, 5 perc tapi után semmi extra, megszokod. 3D map nem mukodik, probaltam new york ot is ott sem… Erdekes , ennyi .

  22. Jó lenne ha valaki írna észrevételt, hogy melyik országban melyik store-ban lehet kapni készletről vagy most nincs készlethiány mint anno a sima 4-nél?

  23. En annyit tudok hogy uk ban annyi van mint a dög…. Siman lehet appla store ba venni, beallsz a sorba jelenleg (3 ember) es kesz…

  24. Kamerára vagyok kíváncsi, tudnátok feltenni olyan képeket amik ugyanazt ábrázolják csak különböző készülékekkel?

  25. Húúha, az Apple megint csodát szart az EarPods-al, mennyire innovatív, csak félig in-ear stb… Elhiszem én, hogy jó, és arra a fülesre tényleg ráfért egy frissítés, de zárójelben megjegyezném, hogy a Bose már több mint 4 éve ilyen fülhallgatókat csinál…

  26. Hár ez nem valami nagy teszt …

  27. @zojacska: ez a cikk a live összefoglalója, tehát az van benne, ami a live-on is volt, így nincs benne sok új, ha követted a live-ot.

  28. TDeddy, probaltam a kamerát, nekem ugyan az jon le mint az iphone 4/4s esetében. Kb egy masodpercel gyorsabban hozza be magát az alkalmazást. Am Ugyan az, youtube on talasz par 1080p videot amit iphone 5 el csináltak… Nem fogsz elájulni…

  29. @norbesz74: Uhhh, hat nem eppen. “Anodized” – galvanizalt, azaz elektrolitikus modon eloxalt fem.

  30. @H2CO3: Mimetikus polialoid 😀

  31. A neten olvasható kopás-ügy elég aggasztónak tűnik, de!
    Nagyobb biztonsággal foglalnék állást, ha megbízható (értsd: nem nickname-es fórum hozzászóló) forrás cáfolná, vagy erősítené meg kopás tényét.
    Felvállalná az egyik ilyen “hiteles forrás” szerepét a szifon.com? 😛

  32. @DJ Q-Cee: nem fogja szerintem senki sem most csak emiatt összekarcolni. a magyar rajt még jó pár nap, normál használat melletti kopások addig kiderülnek.

  33. @Jadeye:
    Ki mondta, hogy karcolja bárki is össze a telefonját?
    Használja, hétköznapi módon: rakja le asztalra, rakja a zsebébe stb..

  34. @DJ Q-Cee: akkor félreértettem. 🙂 természetesen az átlagos használatú teszt már péntek óta folyamatban, és írni fogunk a tapasztalatokról.

  35. @Jadeye:
    Rendben, várom! 🙂

    Pont hogy nem az érdekel, hogy mi történik a telefonnal, ha nekiesek kulccsal, vagy pénzérmével.
    Nekem -és talán az iPhone tulajdonosoknak – az életszerű használat utáni tapasztalatok lennének fontosak.
    Asztalra lerakás (nem dobás, ejtés), zsebbe berakás-kivétel (nem kulcs mellé, de azért nem is vattával bélelt zsebbe)…szóval ahogy egy 200 ezer forintos elektronikai eszközével egy normális ember bánik 🙂

  36. Paraztam ettol a hosszitott formatol , kepeken nem jott a telo. De ma eloben megtaperasztam kicsit es abszolut nem tunik tul hosszunak , elsore olyan “pont jo” erzesem volt …

  37. Itthon van valamelyik Apple boltban bemutató darab?

  38. @Bencissimo: XMS-ben volt, de levették a pultról. Ez mekkora baromság a trémobil részéről?!

  39. adi: Honnan vetted ezt a baromságot! Az XMS-en az “Apple kérésére” – szerepel!

  40. Az igaz hogy a fehér iPhone 5 az gyengébb anyagból készült mint a fekete mert én ilyen infót is olvastam ?!

  41. @Gobi nemhiszem, hogy ez igaz lenne.. de annyi biztos, hogy a fehér ellenállóbb a karcokkal szemben:D

  42. Hát gyerekek, a fotó minősége még mindig nagyon gyenge.Nagyítottam a képeket és rájöttem, hogy ez az “izé!” ami az iPhone 5-ben van nem fotókat hanem festményeket állít elő…


Add a Comment