fbpx Skip to content

Úgy gondolom, mindenképp érdemes külön venni az iPhone 5-öt. Később lesz még egy cikkünk az egész tegnapi keynote-ról, ami -ahogy éjszaka már írtuk– végignézhető az Apple weboldalán. De nézzük is meg, milyen az új iPhone.

Tegnap az Apple bemutatta az új készülékét, melyet iPhone 5-nek nevezett el. Sajnos az újdonságok többségét már sikerült  előtte kiszivárogtatniuk a kínaiaknak, így tulajdonképpen már mindent tudtunk előre, és így nem volt sok meglepetés. A legfontosabb tulajdonsága az új dizájn és persze a meghosszabbított, 16:9-es kijelző, mely -mint már azt korábban írtuk- csak hosszúságra változik, szélességre nem. Így továbbra is kellemesen “kattinthatunk” a kijelző bármely részére, elérjük azt. Természetesen ez is retina, 640px széles, azonban 1136px hosszú (magas) lett! A 4 colos kijelzőn mostmár nem 4, hanem 5 sor ikon fér el, nem mintha nem tudnánk őket mappákba rakni. Továbbá 44 százalékkal megnövelték a szaturációt, hogy “még színesebb legyen az életünk” .:)

Külső jegyekben picit visszatértek az eredeti iPhone-hoz, mivel egy nagyobbrészt fém hátlapot a készülék. Alul és felül 1 csíkban tehát üveggel, középen azonban egy fémes réteggel találkozhatunk, ami szerintem nem csak a képeken, hanem élőben is nagyon szép lehet! A keret is változott, mostmár nem fényes, hanem matt, valójában egyáltalán nem csillog kezünkben.

Ha már a dizájnnál járunk, nézzük meg, milyen külső jegyekben változott még a telefon. Például új töltőt is kapott, melyet Lightning-nak neveztek el. Ezt a töltőt most már bárhogyan bedughatjuk, mindkét fele érintkezőkkel van ellátva. A kábel továbbra is “bedugós” nincs köze a mágneses MacBook töltőkhöz, és továbbra is “csak” USB 2.0-t támogat. Az új csatlakozó mellé bal oldalra került a készülék aljára a jack ajzat is.

Új jackajzat mellé új headset is dukál. Idén az új készülék mellé egy teljesen más fülhallgatót kapunk. Az Apple ezt is elnevezte, mégpedig EarPods-nak:

A hagyományos, kerek fülhallgatókkal szemben az új Apple EarPods formáját az emberi fül adottságaihoz alakítottuk, így minden más fülhallgatóhoz viszonyítva sokkal többen fogják kényelmesnek érezni a használatát. Az Apple EarPods belsejében rejtőző hangszórók tervezésüknél fogva minimálisra csökkentik a hangveszteséget, és a lehető legnagyobb mértékig növelik a hangkibocsátást. Az eredmény kiváló minőségű hangzás, amely megfelel a jóval drágább fülhallgatókkal szemben támasztott elvárásoknak. A távvezérlővel és mikrofonnal felszerelt Apple EarPods fülhallgató kábelébe épített távvezérlő egységgel könnyedén beállíthatod a hangot, vezérelheted a zene- és videolejátszást, valamint felveheted és leteheted az iPhone-on a telefonhívásokat.

Új iSight kamerát is kaptunk, mely valójában megegyezik az iPhone 4S készülék kamerájával, azonban az új technika, a képfeldolgozó processzor miatt jobb képeket készít. 40%-al gyorsabb működést ígérnek az Apple mérnökei és kaptunk egy új panoráma módot is, mellyel 28 megapixeles képet készíthetünk. Valójában a legnagyobb dolog, hogy az eddigi 4:2 képarány helyett most már a fényképezőgépekhez hasonlóan 3:2-es képeket tudunk vele készíteni. Mindezt 35mm-en! Íme néhány kép, ami nem DSLR-el, hanem iPhone 5-tel készült:

Javítottak a képstabilizátoron is, így mostmár még jobb minőségű videókat vehetünk fel a hátlapi 1080p-s kamerával. A FaceTime előlapi kamera is változott, megkapta a 720P-s HD kamerát, így mostmár a csajok HD-ban is tudják magukat fotózni, nem kell hozzá tükör.

Az új készülék többet között 18%-kal vékonyabb, 20%-kal könnyebb lett és valahogyan sikerült 12%-al kisebb térfogatúra gyártani. 🙂 Az iPhone 5 mostmár A6-os processzoral van felvértezve, mely a 4S-hez képest 2x gyorsulást ígér. 2 processzor mag és 2db grafikus mag található meg benne. Az akkumulátor is erősebb lett, a számok szerint 1-2 órával többet tudjuk használni a készülékünket, mint eddig.

Az iPhone 5 már támogatja a 4G / LTE-t is, és a retina iPaddel ellentétben az iPhone 5 hazánkban is képes lesz szörfölni a T-mobile LTE hálózatán. Erről bővebbet még nem tudunk, azonban a T-mobile-nál biztos lesz LTE csomag külön az iPhone 5-höz.

Ugyanakkor fontos azt is megjegyezni, hogy várhatóan az amerikai készülékek nem lesznek képesek az európai LTE használatára (és fordítva), mert más sávok támogatása szerepel a két típusnál:

Valószínűsíthetően az A1428-as modellszámú lesz az amerikai piacra szánt készülék, mert ott használják az LTE 4-es és 17-es sávjait (4-es sáv: 2100/1700 MHz AWS, 17-es sáv: 700MHz). Míg a vélhetően az európai piacra, és a világ többi részére is szánt A1429-es modell az 1-es, 3-as és 5-ös sávokat támogatja (ebből Magyarországon a 3-as sáv van használatban, 1800MHz), amiknek így nincs egymással átfedése. Az is sejthető, hogy Amerikában csak az amerikai modellt lehet majd megvásárolni, itthon meg csak a másikat.

Ez alól kissé kilóg a CDMA-s iPhone 5, mert ott a világtelefon funkció alapértelmezett, így az támogatják az Európában használt sávokat is. Ugyanakkor a CDMA-s iPhone-oknak a legújabb hírek szerint elvileg már nem kártyafüggetlen a GSM-slotja, így azok európai kártyával történő használata jelenleg kérdéses.

Egyelőre tehát úgy tűnik, hogy akinek az LTE is fontos, annak nem éri majd meg Amerikából beszerezni az új készülékét.

Ugyan nem volt szó róla a Keynote-on, de az iPhone 5-be már csak nano SIM kártya kerülhet. Ez még kisebb a jelenlegi micro SIM kártyánál, és hamarosan a magyar szolgáltatóknál is megvásárolható lesz.

Összegezve:

Az új iPhone 5 nem lett rossz, sőt! Nekem egyre jobban tetszik, biztos, hogy 1 hét múlva a kezembe fogva azt fogom mondani, ez KELL! 🙂 Tény, hogy olyan eget verő újdonságokat nem hozott az új készülék, de a 2G/3G/3GS tulajdonosoknak mindenképp ajánlom a váltást, a sima iPhone 4 tulajdonosoknak pedig ugyancsak érdemes elgondolkozni rajta. A sebesség lesz itt is a meghatározó dolog, illetve az, hogy még is hogy néz ki ez a 16:9-es kijelző a valóságban. Ettől függetlenül elviseltem volna egy jobb kamerát, illetve érdekes lesz ez az új csatlakozó is.

Az új készülék az első körös országokban szeptember 21-étől, Magyarországon pedig 28-ától vásárolható majd meg, az iOS 6 pedig 19-ével lesz hivatalosan is elérhető. Természetesen 21-én élőben teszteljük majd az új iPhone-t itt az oldalon. 🙂

[poll id=67]

[poll id=66]

Olvasd el a hozzászólásokat is

151 Comments

  1. Nem szeretnèk megint cèlpontá válni, de azt azert had irjam le hogy az iphone 5 egy nagy csalodás. Semmi ujitás nincsen benne, olyan mintha kaptunk volna egy iphone 4 S II-t. Felnèzel netre ès mindenki panaszkodik. Ezeket a funkciókat már, egy èves telefonok hozzák. Amin viszont ledöbbentem, ès ettöl hangos a világháló, hogy az apple copyzta a nokia lumia-t . Az “uj” Ipod nano egy az egyben ugy nèz ki. Nokia blogon már irták hogy per várható ès hogy akkor most ki is copyz kit? Èrdekes dolgok vannak, persze akinek az iphone 5 kell ugy is megveszi. Engem nem gyözött meg az fix. Maradok az iphone 4 nèl.

  2. Nekem nagyon tetszik a fekete 😉

  3. hála a kínaiaknak meg az újságíroknak a nagy bumm elmaradt! de szerintem így sincs okunk siránkozni. Lehet h nem jött egy forradalmian új dizájn, de ahogy John Ive is mondta eleve nem is ez volt a cél, hanem hogy a jelenlegi dizájnt finomítsák és tökéletesítsék! És hát még mindig a legszebb telefonok közé tartozik pedig a 4 óta eltelt 2 év!
    Belsőre nekem csak az NFC hiányzik belőle! igazából nem is tudom még mit lehetne belerakni!? Talán még az jó lenne ha a home gomb led-es lenne és villogna ha valami történt!
    Talán még az iOS 6-tól vártam volna többet, mondjuk egy SBSettingshez hasonló valamit!
    Én 4-ről tutira váltok és már alig várom 🙂

  4. Aqwer,
    ne az apple-haterek hordáiból indulj ki…
    Másrészt meg ki a lótúrót érdekel azok véleménye, akik nem veszik meg? 😉
    Nekem tetszik és amint lejár a hűségidőm, azonnal benevezek egyre.

    Copy: nézd csak meg az évekkel ezelőtti iPodot.

  5. @aqwer: és szerinted mit kellett volna még belerakni vagy fejleszteni? szal mi az ami rávett volna h lecseréld az i4-ed?

  6. @aqwer : szerintem igazad van

  7. No ez a cég is kifulladni látszik! No Jobs, No brain! Két éve semmi innováció! Csak úgy erőből! Elképesztő unalmas. Inkább az innovációval kellett volna foglalkozni, nem a pereskedéssel! Nincs mese! Minden alma el kezd rohadni, ha megkezdik, beleharapnak. 🙁

  8. RKG: lassan már 4 ève van Iphone om. Jb vel is unalmas már. Pedig máshogy fordulnak az ikonok hála cydia repoknak. Safari megkapta a teljes kèpernyös modot, már kb egy ève ugy használom…! Èrted? Semmi uj nincs. Olyan mintha az apple lenyulná az ötleteket cydia bol mert nincs inspiráció. Nem rossz az iphone persze hogy nem az, de egy idö után unalmassá válik. O2 nál voltam bent ès az elöttem lèvö 2 ember cserélte le az iphone ját másra, nem azèrt mert rossz , csak már unslmas.

  9. @aqwer: hát már bocs, de ennek semmi köze az iPhone 5-höz 🙂
    az iOS 6 hozott sajnos tényleg kevés újítást

  10. @aqwer: Azt gondolom arról amit írtál, hogy ez igaz bármelyik készülékre vagy oprendszerre. Ha androidot használnál 4 éve vajon mást mondanál? Gondoljatok bele, ültök a gépetek elpőtt és azt mondjátok, ez se jó, az se lett más, stb…. Kérdem, ki mit rakott le az asztalra, hova szeretnétek fejlődni ami mindenképp hiányzik az életetekből és a telefonból??? A váltásnak nálam egyszerűbb oka van, most még jó áron eladható az előző 1 éves készülék és vehetek egy újat, garanciával stb… Talán érdemes elgondolkodni azon, hogy valóban kell-e minden évben várni a nagy csodát???

  11. A telefon igazából azért nagy csalódás ,mert az IOS 6 az egy nagy nulla lett!!!!

  12. @Mkr: Kérlek mondd el mi hiányzik neked az IOS 6-ból?

  13. @RKG: biztos van itt aki használt legújabb androidot, nekem sajnos még nem volt szerencsém tüzetesebben tapogatni, de akinek igen elmondaná nekem, hogy miben másabb mint az iOS? nekem így külső szemlélőnek ugyanúgy ikonok vannak meg mappák és ami különbség h vannak widgetek meg alapban SBSettings!

  14. Szerintem szép az Iphone5, nem lehet minden évben csodát várni.. Minden benne van az iPhone-ban ami kell, csiszolgatják egy ideig, aztán egy- két éven belül tutira elöállnak valami lélegzetelállitóval.:)) Jó lenne mielöbb beszerezni az ù szifont, mielött a 4S ára lejjebbesik:))

  15. @planetvision: Bár nem tőlem kérdezted, de alapvetően unalmas lett az iOS. Legalább egy olyan ráncfelvarrás ráférne, mint a WinXP-Win7 vonalon történt.
    A szolgáltatások terén továbbra is várunk olyan alapvető dolgokra, mint a widgetek, a hivások listája, időtartama, kezelése (a la Call Counter), vagy az SBSettings. Volna még sok ötletem, a kutyát nem érdekli.
    Az iPhone5 ugyanez. Egyszerűen kevés. Nem tudom mit kellett volna beletenni, mint ahogy az iPhone előtt sem tudtam, csak mikor Steve bemutatta akkor mondtam, hogy ez az, ez kellet.
    Egyetértek azokkal akik azt mondják, hogy az elvárásainkat maga az Apple alakította. Az iPhone maga volt a csoda. A 3G szerintem azért ütött, mert itthon azt lehetett először kapni. Nekünk a 3G volt az első iPhone. A 3GS szar volt, de egy év után nem is nagyon volt igényünk az újra. Aztán a 4 megint beütött, majdnem akkorát, mint a 3G. A 4S-sel nem lett volna baj, ha nem fél évvel később mutatják be. Emiatt lettek elvárások amik nem jöttek. És pont ez ásta meg az 5 sírját. Akkor egyetlen vígaszunk volt, a 4S azért lett semmilyen, mert majd az 5 megmutatja a tutit. Most itt van az 5 ami egy 4.5S. Talán elég lett volna, ha nem kellett volna behoznia a 4S által hozott lemaradást.

  16. @planetvision: részemről:
    – calendar-t egy picit lehetne fejleszteni (most had ne kelljen gondolkodnom h konkrétan min, de tudom h van 1-2 dolog amit én fejlesztenék benne)
    – messages: nemtom iOS 6-ban javítva van de ha sok szöveget írsz akkor egy idő után nem tudod visszanézni amit írtak neked
    – safari: unibar
    – alap SBSettings
    – mappák bővítése (több ikon), bár ezt valszeg hozza az 5-tel
    – megadott wifi csatlakozáskor nem kér passcode-ot (ezt imádom)
    – ami tetszik az androidban h a kontaktoknál jobbra húzás hívás balra pedig sms
    – photos: mikor készült a kép
    – ikonok rendezésére is jó lenne valami jobb megoldás, mert itunesban kínszenvedés a telón meg lassú
    – mail: filter (csak új levelek, csak flagged levelek), 5nél több kép küldése
    szal igazából nagyon nagy dolgot én sem tudok mondani 😀

  17. RKG: annyi köze van hozzá, hogy akik hasonló cipöben járnak mint èn, azok vártak valami mást, ami nagyot szól. Èrted, nem tudom megmondani mit csak valami wow feeling et. Közben nèzem BoRRoNeo beirását, ott a pont.

  18. @aqwer: Nem tudom, de nálam egy telefon nem izgalmas vagy unalmas. Valahogy más dolgokra gerjedek nem a pörgős ikonokra. 🙂 Egy telefon legyen gyönyörű(persze ez szubjektív), megbízható, tudjam használni, amikor kell. Az elmúlt évek során ezt hozta is az apple az összes általam használt termékükkel nem csak a telefonnal. Aki mindig a telefonját akarja buzizni, állítgatni annak tényleg nem jó, mert itt minden mindig ugyanolyan jól működik és én ezért szeretem. Szerintem az 5-ös is gyönyörű hozta a megszokott minőséget, mint mindig.

  19. Aztán mondjuk az is igaz, hogy régebben sem évente jöttek az új modellek. A Nokia Communicatorból 10 év alatt volt három (régebben azt használtam).
    Így nézve ez a második iPhone. Az első iPhone volt az alap. Azt javították és egészítették ki a 3G-re, majd gyorsították a 3GS-re. A második iPhone volt a 4, ezt gyorsították a 4S-sel és fejlesztették, ráncfelvarrták az 5-re. A probléma az, hogy jövőre nem a harmadik iPhone jön, hanem a már egyszer gyorsított második tovább gyorsított változata.
    Összegezve akinek csalódás az iPhone5 az most megint 2 évet várhat az újra.

  20. @BoRRoNeo: hát én egyszerűen nem tudnék jobb és kezelhetőbb UI-t elképzelni! max ilyen csillivilli cuccokat h mozognak az ikonok vagy valami! de az meg szívja az aksit!
    widgetek-nek mi a létjogosultsága?

  21. Planetvision: igazan ideje lenne mar azokat a telefonalasi funciokat teljes egeszeben tudnia mint egy 10 evvel ezelotti barmelyik telefonnak.
    Pl tobbfunkcios hivasariranyitas.
    A pletykakbol beharangozott Mission Center(sbs settings) ,na ez az ami a legjobban!
    Szemelyreszabhato kinezet.

    Panoramafotozas?? Pffff ,nagy Ujdonsag!!!

    Es hozzateszem eddig a 4s kivetelevel a megjelenes masnapjan mar volt uj keszulekem!
    Most nem fogok rohanni! Foleg ugy ,hogy a Nano sim miatt folosleges,szerintem az itthoni szolgaltatok csak az itthoni megjeleneskor fognak ilyek kobocsajtani!
    Ja es mit lesz a Telenorosokkal???

  22. @RKG: Az a jó benne, hogy nem is neked kell elképzelni. Majd valaki elképzeli helyettünk és mi megmondjuk, hogy jó-e vagy sem. Nekem a Windows 7 jobban tetszett, mint a Windows XP. Sokkal használhatóbb, csinosabb, stabilabb és több szolgáltatást is ad, de az alapjai nem változtak. De bevallom nem foglalkoztam az XP alatt, hogy vajon mivel lehetne szebb a Windows. Én felhasználó vagyok, fizetek más ötleteiért.

  23. @aqwer: de várj, te magára a készülékre mondtad h csalódás, utána meg az iOS-re mondtad h uncsi! ha mondjuk teljesen más dizájnt kapott volna az 5, de az iOS 6 marad volna ez akkor már jó lenne?

  24. Nalam maga a kedzulek is csalodas! Miert lett nagyobb???? Teljesen folosleges!

  25. Én is sokkal többet vártam az iPhone 5 érkezésével.
    1. Mini sugárhajtómű
    2. Kihajtható legyen és akkor lenne belőle egy iPad
    3. Teljesen legyen átlátszó (az akkumulátor is)
    4. Érzékelje hogy kire gondolok és azt fel is hívja
    4. Az iOS 6 olyan legyen mint az android csak jobb
    5. Amikor aktiválom legyen benne egy csúszka hogy akarok-e azonnali JB-et vagy nem
    6. Ingyen szeretném megkapni és az iPhone 4S-emért adjanak 200.000 Ft-ot
    7. Támasszák fel Steve Jobs-ot

  26. @BoRRoNeo: mondasz valamit! de azért azt se felejtsük h a win xp és a 7 között 8 év volt! az iOS meg még csak 5 éves és már egy másik kor szellemében készült! meg “kicsit” könnyebb 20 colon mást létrehozni mint 4-en 🙂

  27. @taky1974: és a villogó bálázó, beépített klímával? 🙂

  28. Skacok! Eddig a posztig örültem mint majom a farkának, hogy a hétvégén már megvan az ÖTÖSÖM Amcsiból. Viszont a poszt után inkább kikérem a véleményeteket. Nincs szükségem LTE-re, vodás is vagyok, elég a 3g is. Viszont ezen kívül van még valami olyan érv amit ha nem veszek figyelembe vagy nem tudok róla, beszophatom vele. Mert akkor még azt a 40+ ezer forintot sem adom ki érte…

  29. @Jadeye:
    Ezt kihagytam. Köszi 🙂

  30. @taky1974: Vicces mi? 😀 Na kb az Apple is igy gondolkozik rolad meg a felhasználokrol… 😀 Minek uj ikon, vagy kinézet, vagy tudás? Ugy is megveszik… 😀

  31. @visonc: az a telefon $199-ért (plusz adó) természetesen még mindig AT&T függő, amit 2 év hűséggel kapsz meg ennyiért. tehát nem gyári független, és így nem fogod tudni használni a magyar kártyáddal.

  32. @visonc:
    40+ semmiképp nem ér meg. 40.000 Ft-ért akár kaphatsz egy Huawei-t. Akkor inkább azt vegyél.
    Látod milyen jó hogy megkérdeztél? Most beleugrottál volna egy veszteséges vásárlásba.

  33. @aqwer:
    Itt nem erről van szó.
    Teljesen mindegy mit hozott volna ki, akkor is fikáznád. Igazából nem tudod hogy mi kellett volna még a telefonba (az NFC-n kívül, amit amúgy sem használnál), de valami más kellett volna. De az nagyon.
    Értem én. Bezzeg a többi gyártó hatalmas újításokat tesz bele a telefonjaiba:
    Szemvillogtatásra ébredés, összeérintésre fájl küldés és egyéb hihetetlenül fontos dolog.
    Ugyan hagyd már….

  34. A contactokat sim kártyára mentést kihagytad :D( Jb nélkul) 😉

  35. @taky1974: Te amugy nézted azt amikor Steve Jobs bemutatta az elso iphone-t? Majdnem megorultek a teremben es fenn álva tapsoltak, uj volt, merész, zseniális, ez volt 2007 ben… most? Ahha van megint a wwdc kijon egy ráncfelvarrott elod és kész. Nem fikázom, tévedsz, várok valami ujat mint régen…ha akkor ment most miért nem?

  36. @aqwer: hogyan mentesz el egy SIM kártyára egy olyan kontaktot, ahol név, cégnév, beosztás, 2 email, 1 mobil, 1 vezetékes, születésnap, és 1 lakhely is meg van adva? a SIM-re maximum a név, és egy telefonszám menthető. akkor van értelme? persze mondhatod, hogy az átlagembernek nincs ennyi adat egy kontaktnál, de előbb-utóbb bizony lesz, akkor meg semmit nem ér a SIM.

  37. Szerintem maga a telefon nem rossz. Az ios ami a galiba számomra. Egy vicc higy egy sbsetingset nem tudnak vègre beletenni. A mappa a mappában sem lenne rossz. Nem èrtem h alap dolgokat mièrt hagynak ki az iosből.

  38. @aqwer: Azért nem megy, mert akkor olyat mutatott a világnak ami nem volt hosszú évekig a piacon, az egy áttörés volt, ilyenre ami hasonlót hoz érzésben, technikában biztos , hogy várni kell …. Próbálj csak meg te évente teljesen újat és olyat produkálni ami mindenkiben kiváltja azt a bizonyos woow élményt… Szerintem, minden rosszindulat nélkül könnyű azt mondani, hogy nem hozta… a világ nagy sokan vagyunk más – más elvárásokkal, majd egyszer megint történik valami új és akkor meglesz… Ha meg nem tetszik ott a szabad választás lehetősége olyan készüléket használsz ami neked jó.

  39. @Jadeye: Elobb-utobb ez lehet 10 év is akár 😉 de ez a legkevesebb hogy contactot menteni…

  40. @taky1974:
    Igazad van! Siman csak szólsz neki és feléled, nézi a szemed és elalszik ha nem figyeled. Magyarul is beszélhetsz vele, kapacitív stylus, vezeték nélküli töltés. Mi a sz@rnak, nem fícsör.
    Csillag a mailhez, új csati, PANORÁMA! Na ezek azok.
    (iphone 4s-ről irtam amit az elsők között vettem meg és igenis csalódott vagyok)

  41. Jobs meghalt, és az Alma elkezdett rohadni! Van még 100 milliárd dollárjuk kp-ban, és néhány ezermilliárd dollárjuk ingatlanokban és ingóságokban, de az egyszercsak elfogy, ahogy régen is! Csak Jobs reinkarnációja nőjön fel addig, és csapjon az Alma asztalára!

  42. “Próbálj csak meg te évente teljesen újat és olyat produkálni ami mindenkiben kiváltja azt a bizonyos woow élményt… ”

    2007-2012…

  43. Sziasztok!

    Hol találom a tegnapi live streamot?
    a végéről tetszett az a kép, hogy “ipad mini” -“kuss nem lessz” :))))
    azt lenyúlnám 🙂

  44. De srácok most oszintén nincs de ja vu érzésetek? Mivel reklámozta az apple az Iphone 4 S -t? 2x gyorsabb, jobb kamera…és most egy év után?Iphone 5 2x gyorsabb az elodjénél, jobb kamera..ugyan az a szoveg… Menj fel az apple.com ra és ugyanezeket látod csak nem 2011 ben hanem most. Nem fikázok de lépnie kell valamit az Apple nek…gyorsan…

  45. @aqwer: Melyik paraméterét szeretted volna ha megváltoztatják almáék az iPhone 5-nek?

    1. Gyönyörű ipari formaterv
    3. Stabil oprendszer
    4. Könnyen kezelhető szoftverek
    5. Csúcstechnológia mind összeszerelésben, mind alkatrészekben

    Nem kell sehova rohanniuk, már készen van a Termék, évek óta. Csak tartsák ezt a színvonalat, és a lépést is a technikai követelményekkel, és akkor nem lesz gond.

    Bár én nem váltok, mert nekem i4-em van, ami a maga nemében szintén tökéletes termék. Ez az új is az, de a váltás még nem érett meg.

  46. “Bár én nem váltok, mert nekem i4-em van, ami a maga nemében szintén tökéletes termék. Ez az új is az, de a váltás még nem érett meg.” Na én is igy vagyok ezzel, nem érett meg de mikor jott ki az iphone 4? June 7, 2010, azota nincs érdemi változás ami miatt megérné váltani… szomoru

  47. @saintex:
    És akkor miért nem SGSIII-ról írod ezt? Miért iPhone 4S-ről. És gratulálok hogy Neked volt szinte elsőnek. 🙂 Én az ilyen nekem nagyobb van bebebe játékból kinőttem, mással versenyezz. 🙂
    Pontosan ez a fikázás ment a 4S megjelenése után is. És azok az emberek akik akkor fikázták most azt használják.
    Köztük Te is 😀

  48. @Ugyankerem: hát… hogy összeszerelèsben. Nekem 5 iphont cserèltek 4 hònap alatt. Ez picit sok. Hogy hányszor fagyott le az oprendszer?? Nem is számoltam

  49. @saintex: úristen te hol élsz??? nem mondom én sem dobtam el az agyam az iOS 6-tól de te miről beszélsz?
    stylus? még1szer … stylus??
    kikapcsol ha becsukod szemed? nem tudom mióta de elég rég óta be lehet állítani az összes telefonon h x perc után kikapcsoljon! inkább kelljen lábra és dugja fel magát a töltőre ha kell 😀
    vezeték nélküli töltés? de azt a padot amire rárakod ugyanúgy bele kell dugni a falba ergo nem berakod egy dokkba a telót hanem csak rárakod egy helyre! inkább ezt tartom parasztvakításnak!

  50. Az a gusztustalan, hogy semmit nem árul el az Apple a processzorról!

    Én 28-án meg fogom venni, ma veszik meg az S3-am, de jó lenne tudni a részleteket! Nem zavar, hogy két magos, de hány Mhz??

  51. hát ez azért engem eléggé kiborít hogy ha megvásárolnám a programokat úgy kéne bámulnom rajta hogy alul felül egy fekete csík van :/.ez picit öngól nálam.a csatlakozó szintúgy van egy dokkolós hangfalam akkor most azt dobjam a kukába?.mert az átalakítóval nem tudom rátenni.ez egy kapitális öngól.mennyi időt fog felemészteni mire mindent átportolnak az új felbontásra arra is kíváncsi leszek.és aztán hogy a fejlesztőknek se legyen egyszerű dolguk most már 2 felbontásra is dolgozhatnak.a telefon maga szép lett de i4-ről értelmetlennek látom a váltást főleg így.és akkor még a jack csatlakozó elhelyezéséről nem is beszéltem ami nekem pl kényelmetlenebb helyen nem is lehetne…számomra orbitális csalódás 🙁

  52. @xedamen:
    8 magos, 1,9 GHz.

  53. @bolvar:
    ööööö… Csalódás ért mert fejlesztettek? Az előzőekben meg azt olvastam, hogy semmit nem fejlesztettek.
    EMBEREK!
    Itt valaki rászed bennünket!

  54. @Libacombu: Biztosan JB-kelsz, azért fagyogat. Ott lehetnek gondok, mert azt nem tesztelik, hogy a cydiás alkalmazások egymással összeakadnak-e. Én nem Jb-kelek, és a 3 iPhone-ból ami volt nekem eddig, egy sem fagyott le soha.
    Az állításodat, hogy 4 hónap = 5 rossz iPhone…. hát meghazudtolni nem akarlak, mert nem ismerlek, de ez akár urban legend is lehet, mindenesetre nem hallottam hasonlót sem. Hacsak nem kereskedő vagy, mert az persze más ügy, mert akkor nagyon sok készülék megy át a kezeden.

  55. @bolvar: végre egy normális érvelés! bár ezzel a gondolatmenettel mobiltelefon sem lenne 😀

  56. @aqwer: azt hittem csak nekem tűnt fel ez.

  57. Csalódás. Nagyon sajnálom, mert olyan nagy elvárásaim nem voltak, de azt hittem a 4s után azért valami mást kapunk. Mikor megvettem az iphone 4-et, akkor legalább fél éven keresztül mindig rácsodálkoztam mennyire gyönyörű a telefon, mennyivel másabb mint az elődje, mennyire jó, hogy nekem ilyen telóm van.. ha veszek egy új telefont, akkor azt akarom érezni, hogy tényleg újat vettem, és imádni akarom az új külsejét, az újdonságait és tényleg érezni akarom, hogy megérte cserélnem. Csaj vagyok, érzelmi alapon döntök.. elhiszem hogy gyorsabb lett az új iphone, nagyobb lett a kijelzője… stb., de engem ezzel nem győztek meg. Ha ezek után jön jövőre egy iphone 5s, akkor várhatok még 2 évet mire olyan telefont adnak ki, ami újra megnyeri a szívemet? /na nem várok 2 évet, cserélek samsungra vagy htc-re/ :))

  58. Valamit nagyon félreértettetek.
    Általanosságban írtam. Ezek a ficsörök azért jutottak eszembe mert léteznek, és nem az alma mutatta be. Ha ő tette volna most ezek lennének űber király dolgok.
    Nem engem fizetnek azért, hogy új dolgokat találjak ki.
    Taky egy picit idősebb vagyok nálad és már én is kinőttem az ilyen versenyekből, nem is nekem jutott eszembe. A telefont azért említettem,hogy ne az legyen, hogy sgs3-ról írtam 🙂 de kösz a gratulációt. Továbbmegyek a kommentelgetésből is kinőttem csak megütötte a szemem a demagóg szöveg.

    Stylus-ipadhoz természetesen.

    A formája egyébként tetszik. 🙂 további szép napot!

  59. Szerintem az Apple nem úgy gondolkodik mint ti. Nem kell minden évben feltalálni a spanyolviaszt. Sőt, (-ez erős lesz itt egyeseknek-) kicsit meg is lennék sértődve, ha minden évben le kéne cserélnem a telómat, mert mindig pillanatok alatt elavul. Szerintem nem is akarják azt, hogy mindenki cserélje le, mert megint WOW. Ugyankérem. Az új felhasználóknak viszont naprakész csúcstelefont ad a kezébe, ami legalább 2 éveg az is marad.
    Szerintem jól van ez így, higyjétek el.

  60. @Babesz:
    Megadtad a választ itt sokaknak.
    Nem maga az iPhone 5 a gond, hanem hogy szerintetek olyan mint a 4S.
    Szerintem mindenki nézze meg élőben és tapogassa meg. Az biztosan meggyőzőbb.
    Nekem az az érzésem hogy teljesen más feeling, mint a 4S-em

  61. @saintex:

    Köszi, viszlát.

  62. Egész jó lett az új iPhone, csak néhány apróságot hiányolok belőle…
    Nincs HD kijelző (a méretarány sem pontosan 16:9), nincs microSD bővítés, nincs microUSB támogatás, nincs NFC chip, nincs cserélhető akksi, nincs vezetéknélküli töltés, nincs színes LED-jelzés, nincs Flash támogatás, és még mindig nincs SMS kézbesítési jelentés!!! De ezeket leszámítva tényleg a csúcskategóriás telefonok királya lett. Használjátok egészséggel! 🙂

  63. @Bencissimo:

    Köszönjük. Én fogom is. 🙂

  64. Ennyit a 4 magos procirol:D egyebkent a 3gs ota 2x gyorsabb Eyephonok jonnek ki…

  65. @taky1974:

    Sokan leszünk evvel így 🙂

  66. @taky1974:
    nem a fejlesztéssel van a gondom…ember figyelted amit írtam?.hanem amilyen irányt vett azzal.annó 3-ról a 4-re mikor váltottam akkor előrelépés volt hogy az hihetetlen volt.persze ezt nem lehet mindig fent tartani ,de most is ezt vártam volna.sajna túl sokat vártam.ki fogom próbálni mindenféleképpen az újat is de szinte kizártnak tartom hogy váltok.esetleg 4s-re egy picit ráfizetést még megér.

    @Bencissimo:
    ha jól láttam van sms értesítés most már ios6-ban nem?

  67. @taky1974: Ezt amúgy komolyan gondoltam! 🙂 Én is nagyon imádtam az iPhone-okat, hármat fogyasztottam el… Csak előbb-utóbb elkezdett zavarni a fentebb felsorolt dolgok hiánya, ezért váltottam. De akinek elegendő az amit az iPhone nyújt – és ezt nem lekicsinylően írom – annak tökéletes választás!! Tényleg profi munka, és élvezet használni. 🙂 Egyébként az új iPod Touch annyira megtetszett, hogy az S3-am mellé meg szeretném venni, akkor is ha nem sok értelme van… mert egy geek vagyok. 🙂

  68. @taky1974: Az a gond, hogy azt érzem nem sokkal több mint az iphone 4s, de ez tényleg nem az én hibám, hanem az apple-é. Még fél évvel ezelőtt sem gondoltam volna soha, hogy én valaha is veszek olyan telefont, ami nem apple gyártmány.. csak hát jön felfele a konkurencia is (htc one x szép is, jó is – még egy iphoneos se mondhatja azt hogy rossz teló), miközben az apple valahogy leragadt és nem látszik, hogy lesz-e ebből valaha is megújulás.

    Azt is elhiszem, hogyha valaki csak appleben gondolkodik, annak most muszáj meggyőznie magát, hogy ez egy nagyon csúcsszuper újdonság lett, de szerintem nem az. Ettől függetlenül iphone, szóval nem rossz teló.

  69. @Bencissimo:
    nincs HD: ez miben korlátoz?
    microSD: nem elég alapban 32 vagy 64 giga?
    micro usb adatpert lehet kapni hozzá
    a cserélhető aksi már nagyon régi sláger 🙂
    vezetéknélküli töltés még mindig azt jelenti h egy ugyanúgy vezetékes valami és a telefon között nincs vezeték, nem spórolsz vele semmit
    Flash támogatást mobilon maga az adobe hagyta abba 😀
    ami igaz:
    NFC jó lett volna, én pl nagyon szeretem a paypass-t
    egy led a home gombban elfért volna h ha van valami történés villogjon
    sms kézbesítés meg hálistennek megoldható sok féle képpen 🙂

    de egy biztos, te vagy az az ember akinek nem kell iPhone 🙂

  70. Nem is értem a károgó embereket. Mintha bárki shotgunt fogna a tarkóhoz, hogy vegyen iPhone5-öt. Nekem pl. eszembe nem jutna egy nokiás blogon trollkodni. Nem tetszik? Ne vedd meg. Azért nagy duzzogva csak elad az Apple egy pár darabot…

  71. Azt kell hogy mondjam ez egy “NULLA” A 4 nek még volt szele de azóta :(( Egy vicc az egész hogy ugyanazt a tartalmat úrja és újra szenzációnak adják el PARASZTVAKÍTÁS ez az egész. Vegyétek vigyétek semmi se számit csak csillogjon az buta alma a kézben. Azt gondolom az apple a nokia és a htc hibájába esett a nagy magabiztosságában!

  72. @Babesz:
    A baj az, hogy nincs más alternatíva.
    HTC ONE X tényleg szép, de Android… Nincs kedvem naponta romozgatni. Samsung SGSIII péklapát, iszonyat gagyi anyagok, Android. Nokia WP8 (nem folytatom).
    Marad az egyetlen stabil oprendszerű, tökéletes minőségű, egyszerűen kezelhető telefon az iPhone.
    Tehát én nagyon várom.

  73. @arpo: és te vagy az a paraszt akit a legjobban elvakítottak 😀 😀

  74. @RKG: inkább vennék egy 16GB-os modellt 60 ezerrel olcsóbban, és beletennék egy 64GB-os memóriakártyát 13 ezerért, minthogy az Apple-nek fizessek a memóriáért irreálisan magas árat. HD: hidd el, 4.8″-on natív 720p-ben sokkal ütősebbek a videók! Akksi: lehet nem túl gyakori, de már jól jött a 3db pótakksi, amikor hosszú ideig nem voltam konnektor közelében… de olyan is volt, hogy el kellett rohannom otthonról, teló 12%-on, tölteni nem volt időm… egy gyors akksicsere, és egyből 100%-on voltam. Mit nem lehet ezen érteni? Ha az iPhone-nak cserélhető akksija lenne, akkor meg itt örömködne mindenki, hogy végre…… 🙂 A Flash nálam szépen működik, és sokszor vettem már hasznát. Szumma szummárum: nekem tényleg nem kell már többé iPhone… De ismétlem: amíg azt használtam, nagyon szerettem!!!

  75. @aqwer:
    Igaz, bár a vibra K. hangos az i4-ben, meg az antennát is elkuffantották, de ezért nem veszek sem i4S-t, sem i5-öt egyenlőre.
    Tök jó az i4 !

  76. @RKG: Nemhiszem RKG vagy mifene a neved:)) Te vagy a vak meg sznob, ha azt hiszed mer ájfónod van lettél vki ez csak egy telo ami egyre kevesebb újat mutat. Proifthajhász húzás második generációja! Vedd meg aztán csodálkozz el egy S3 on:))

  77. @arpo:
    Én elcsodálkoztam már egy SGSIII-on. Csodálkoztam hogy ezt egyáltalán megveszi valaki.

  78. @taky1974: Oké, így megértem 🙂 De ez esetben én a helyedben max csak 2-3 évente cserélném le a régi iphoneom újra, csak úgy éri meg szerintem 🙂

  79. @taky1974: én megvettem, és nagyon jó választás volt!!! :-)) Egyetlen tulajdonságot se tudnék mondani, amiben ne lenne jobb (nekem), mint az iPhone 4. De most komolyan… Én nem voltam soha Apple-fan (pedig volt 3 iPhone-om, 2 iPad-om, 2 Touch-om és 2 Nano-m), és most se vagyok Samsung/Android fan. Egyszerűen csak szeretem azt ami jó, szép, és úgy használhatom ahogy én szeretném. Ezért szeretem nagyon a Galaxy S3-at.

  80. @Bencissimo:
    hát sajnos ez a különbség az itthoni áraknál jön ki ennyire nagyon. de tényleg tény h mostmár a memókártyák ára a béka segge alatt van. de részemről a beépített mindig jobb mint a toldott. sok mindenkinek fájó pont ez 🙂
    ha már 4.8″ -as méretekről meg filmnézésről beszélünk akkor már inkább tablet! nincs bajom a SGIII-al mert szép telefon (sem az androiddal), csak embert ne lássak vele telefonálni mert szétröhögöm az agyam 😀 tényleg olyan mint egy péklapát 🙂 ! másrészt te nem a képernyőméretről beszéltél hanem annak felbontásáról 🙂
    Hát ilyen esetekre vannak azért bőven külső aksis töltők az iphonehoz! szerintem jobb megoldás az h kompakt az egész!
    hát azért nem hiszem h az adobe csak úgy viccből hagyta abba a fejlesztést 🙂 ! webfejlesztő (is) vagyok és biztos vagyok benne h pár éven belül nem lesz flash a weben!
    de tényleg a lényeg a lényeg: mindenki azt a telefont vegye meg ami neki tetszik és kielégíti az igényeit és ne a másikat fikázza hanem örüljön a sajátjának 🙂

  81. @taky1974: Akkor kellett volna jobban megnézned akkor rájöhettél volna hogy a samsung jelenleg túlmutat a “hihetetlen innovatív” iphone on. A design pedig nem vitaalap szép az iphone de ennyi….

  82. @arpo:
    hát arpo, vagy mifene a neved, inkább rólad mutat egy elég rossz képet és hát egy intelligencia szintet az h azt hiszed h mert iphone-om van sznob vagyok és azt is elhiheted h nem emiatt tudom azt h nálad valakibb vagyok 🙂

  83. Én azt gondolom, hogy alapvetően az iOS6 a szar.

    A iPhone5 hozta a kötelezőt, azt ugyan szépen, de ennél semmivel sem többet. Gyakorlatilag egy ráncfelvarrás újabb felvarrása. A készülék alapvetően szép, engem – ahogy írtam már – nem zavar(na) a hosszabb méret, ha nem lennének olyan kiegészítőim, amelyek nem kompatibilisek ezáltal. Ami külsőleg baromi ronda lett, az a hátlap. Miért kellett ilyen ronda módon két – 3 – darabra szedni az egészet? A 4-es sorozat egységes hátulja sokkal szebb.

    Ami tetszik benne, az elsősorban az, hogy könnyebb lett és… hát kb. ennyi. A kamera nem érdekel, bár hasznos akkor, ha nincs nálam a fényképezőgép, de csodát egy ekkora optikával nem lehet művelni, bármilyen hangzatos szöveget kerítünk is mögé. A gyorsabb proci jó dolog lehet, de nekem a sima iPhone4 sem lassú. (Mondjuk lehet kipróbálva egészen más élmény lenne, ahogy száguldanak az alkalmazások az új procinak köszönhetően.)

    Ami zavaró lesz sokáig, a régi programok fekete csíkkal való megjelenése. Bár erre más lehetőség nincs, de ez így elég ronda és egy ilyen kaliber telefonnál szerintem igenis hiba.

    Az új csatlakozónak akár még örülnék is, de itt ismét csak abba a problémába futok bele, hogy nem kompatibilis azokkal a HW kütyükkel, amiket már megvettem. Ezzel együtt ez egy hasznos újítás, mert remélhetőleg jobb minőségű lesz, mint a régi. Viszont ha már ilyet lépett az Apple, lehetett volna annyira korrekt, hogy egy normális mini vagy mikor USB-t tesz rá. De persze ez nem jár, meg nem elé almás… (tudom, hogy van hozzá kiegészítő, de az nem uaz)

    És amiért gáz az egész, az az iOS6. Egyszerűen semmivel nem jobb, mint az előző verziók. Annyi jó funkciót bele lehet tenni egy telefonba – amit ugye a JB-es tábor élvezhet is a Cydián keresztül – és erre nesztek egy kicsit jobb naptár, egy új térkép, meg pár hasonlóan eget rengető újdonság. Hihetetlen.

    Szóval összességében nézve – mert ugye külön – külön értékelni nem sok értelme van – számomra is csalódás az iPhone5. Semmi olyat nem hozott sem HW-ileg, sem SW-ileg, amitől azonnal rá akarna ugrani a fél világ. Persze ezzel együtt nincs mitől félnie az Apple-nek, hiszen van egy elég kemény tábor, akik akkor is és azonnal iPhone-t vesznek, ha épp csak átszínezik a készüléket és itt azért ennél egy kicsit mégiscsak többet kapnak. 🙂 Szóval az tuti, hogy minden sírás – rívás ellenére ez a készülék is hiánycikk lesz az első időszakban.

    Amitől nem kell félni, az az, hogy miattam kell tovább várnia valakinek, mert szerencsére nem szerettem bele. Ami persze nem jelenti azt, hogy ha lenne egy lottó 5-ösöm, akkor nem vennék, de egyelőre ez sajna még nem jött össze. Majd talán a hétvégén… 🙂

    Egyébként én szeretem az iPhone4-esemet még akkor is, ha egyetértve BoRRoNeoval, kissé unalmas, egyhangú. De ahhoz, hogy érdekesebb legyen, elég lenne az iOS-t fejleszteni végre, nem kell hozzá új HW.

  84. @RKG: Pedig te tipikusan az almalobogtato h.gyerekek stílusában nyilatkozol:))) De próbálhatsz itt bármi okosnak tűnőt mondani a valóság hogy szép az új iphone csak nem új! Talán ha összeszedik magukat képesek lesznek újra vmi nagyot alkotni amit majd mindenki másolni akar.

  85. Én sokkal jobban örültem volna, ha elfelejtik ezt a lapos “tégla” designt, amit a 4-nél behoztak. Pl. az iPod touch 4G-nek sokkal jobb a fogása, jobban kézre áll. Lehet azért, mert méretben kisebb, de szerintem ha akkora lenne, mint a 4, a formájának köszönhetően (lekerekített fém hátlap) sokkal jobban kézre állna. Szerintem sokaknak leesett volna az álla, ha elfelejtik a képernyő alatt és felett a 2 fekete csíkot, ahol a kamera, a hangszóró és a fényérzékelő, valamint alul a home gomb helyezkedik el. Ezeket egy kb 2 mm-es csíkban el lehetett volna helyezni az előlap tetején szerintem (bár nem vagyok mérnök:)).
    Másik: minek ekkora home gomb? csomó helyet elvesz. Kisebb home gombbal és az előlapon levő dolgok normálisabb elhelyezésével egy sokkal nagyobb kijelző kaphatna helyet szerintem ugyanakkora készülékben. De pl azt sem értem, hogy ugye az iPod és az iPhone csak a telefon funkcióban különbözik alapvetően. Akkor mitől sokkal vastagabb mégis a telefon? (nem tudom, hogy mennyivel több alkatrész kell a telefonhoz, azért kérdem). És végül az akkumulátor: állítólag megnövelték az üzemidejét a telefonnak, de még így is csak a felét produkálja, mint a motorola 3300 mAh-s akksija, ami valószínűleg nem 1 napig bírja.
    Csak azért írtam le ezeket, mert iPhone 4-em van, és 2 évente szoktam váltani, és hasonló innovációkat vártam, mint amiket feljebb leírtam. De mivel tényleg kaptunk egy “4 S 2.0”-t, ezért nem hinném hogy eljött már a váltás ideje. Bár ki tudja, lehet ha kézbe fogom, más lesz a véleményem!
    üdv

  86. Szioasztok!

    Csak egy két ötlet,h mi hiányzik a telóból, amit persze a többség nem használna, de nekem ezek lennének a nagy durranások 🙂

    1. Egy újfajta kijelzés, ami akkorát dobna mint az érintőképernyő 2007-ben, vagy mint 2000 környékén a színes kijelző.
    – Gondolok itt a mini projektoros kivetítésre, ami a mai eszközökkel már kivitelezhető. (Persze a kérdés,h ki használná és meddig bírná az akksi) 🙂
    – Vagy egy másik, hogy a kijelző kidönthető lenne a síkból. (Ez a mostani átlátszó kijelzővel megvalósítható.
    2. mozdulatok érzékelése mint pl a Wii-nél az előlapi kamerával.
    Egy példa rá, Sleep módban elhúzod a kezed a készülék előtt és lenémítja a telefont, amit egy mini vaku felvillanása jelezné,h megtörtént.
    Hasonló Wii-s játékok a telefonra, amit a projektorral vetít a falra. (Ilyen izmos procikkal már mindez megvalósítható.

    Persze millió és egy lehetőség van még, csak tovább kell tudni lépni.

    Nekem ez a véleményem, de azért keményen hangsúlyozom, hogy ezek csak ötletek. 🙂

  87. @twingo16v: Hát az antennáról tényleg el is felejtkeztem. Tán mert újkorától szilikon tokban van, így nem volt probléma. De azt tényleg benézték almáék! 😉

  88. Hamár 5tleteknél tartunk: csinálhatnának egy teljesen zárt, vízálló telefont. Minden csati mágneses lehetne, külső érintkezőkkel, a home gomb meg csak érintős, zsinór nélküli töltéssel. Na, az megint ütős lenne, jönne a WOW rendesen.

  89. @Ugyankerem: Egyetértek! 🙂
    Ami a lényeg, hogy van itt fejlődési lehetőség még bőven, csak a kérdés, hogy az apple lesz-e ismét olyan bevállalós, mint 2007-ben. Eddig úgy tűnik, hogy a biztosra esküszik. :S

  90. Sziasztok?
    Mit takar, hogy új jack bemenet? a régi beats fülesem dobhatom ki?

  91. @Ugyankerem: igen, csak ott felmerül a probléma, hogy hogyan rakod bele a sim kártyát.

    @gyoricsab: semmilyen “új jack bemenet” nincs, mindössze a készülék tetejéről átkerült a jack aljzat az aljára.

  92. Nekem nagyon bejön ez a teló! Nem értek egyett azokkal, akik szerint ugyanaz a kinézet, és csak ráncfelvarrás… Nekem tetszett a 4s is, de örülök a változtatásoknak! Szerintem így sokkal szebb! A megjelenés napján veszem is a fehér verziót 🙂

  93. Tetszik az iPhone 5, de leghamarabb is max. az iPhone 5S -re tudok váltani ha megint eljátssza az Apple ezt az ‘S’ dolgot 😀

  94. @infy:
    Egy kérdés:
    – Akkor elméletileg 21 -én lesz elérhető az iOS 6 is? Lehet elsiklottam felette, de erről nem olvastam sehol.

  95. @infy: az iOS 6 az 19-én lesz elérhető.

  96. @taky1974 @Jadeye: Köszönöm! Akkor marad az európai vásárlás.

  97. @Jadeye: Persze, nyilván lennének megoldandó technikai feladatok. Dehát egy 5000 ft-os kvarcóra is vízálló, így szerintem almáék megoldanák. De ez csak egy ötlet volt, elképzeltem, milyen lehet zsebretenni a szifont, és csobbanni egyet nyáron. Mindenki strandol, a konkurencia megint csak kaparhatna 🙂

  98. @Jadeye: Arról nem adtok hírt hogy az iOS 6 GM már kin van? Egyébként ha frissítem a 4S-t az iOS 6 GM-re, vissza tudom tenni az iOS 5-öt? A baseband is visszafrissül vagy a GM-nél már marad az újabb?

  99. @kiru_l: A GM-ről most nem tervezek írni, ha megjelenik hivatalosan akkor írunk majd egy összesítő cikket. 🙂

  100. @kiru_l: az iOS 6 GM a fejlesztőknek jelent meg. a hivatalos itt van 19-én, azt már igazán meg lehet várni.

    ha nem vagy fejlesztő, ne tedd fel. pláne ne úgy, ha utána vissza akarod tenni az iOS 5-öt, mert nem erre van kitalálva. nem próbáltunk olyat, hogy GM után visszategyük az iOS 5-öt, így erre nem tudok biztonsággal válaszolni, hogy visszatehető-e. elvileg, mivel az Apple aláírja az 5.1.1-et, így *elvileg* igen, de tesztelni nem teszteltük.

  101. @admin: Attól még leírhatnátok, hátha valaki felrakná 🙂 Na de válaszolnál a másik kérdésemre? 🙂

  102. @Jadeye: Gondolom azért az évek során van valami tapasztalatotok nem? És mi a helyzet a basebanddel? Azt is visszafrissíti? Egyébként ha nem írná alá SHSH-m van az IOS 5.1.1 -hez.
    A GM-hez nem kell fejlesztőnek lenni, hogy feltedd nem?

  103. @kiru_l: a “visszafrissítésről” annál többet nem tudok, mint amit leírtam. *elvileg* visszateszi. ha már nem írná alá, a 4S-hez ha jól emlékszem, nem lehet BBTicket-es SHSH-t kérni, így nem tenné vissza vele. ugyanígy nem lehet stitch-elni sem. hogy kell-e a GM-hez fejlesztői lista, az ismét csak jó kérdés, nem teszteltük azt sem, mert a miénk regisztrálva van. az iOS 5 esetén ha jól emlékszem, már nem kellett semmi hozzá.

  104. @taky1974: respect! Ez volt az első értelmes hozzászólás a cikk alatt!!

  105. @bolvar: nem nagyon kerültetek képbe csak azoknál az appoknál helyezi középre és vágja le amiket nem frissítenek fel 16:9 formátumra, és azok akik folyamatosan frissítik a fejlesztésüket azok ezt meg fogják csinálni akik meg nem azok az appok valószínű annyit is érnek, a mai napig vannak olyanok amik nem lettek frissitve retina kijelzőre akkor most mi is van az is elég gáz, hogy tiszta pixel amikor elindítod. Ez a telefon szerintem megint egy remekmű és nem tök mindegy hány Mhz a proci mivel nincs szét costumizálva igy működik zökkenő mentesen instant get.

  106. designguru Sir. Jonathan egy évig nyújtogatta a kijelzőt……
    szánalmas…

  107. Nekem 3gs-em van és a 4 megjelenése előtt vettem nem sokkal, amikor kijött a négy kicsit csalódott voltam, hogy megvettem de azóta is imádom. nekem az iphone a minőséget képviseli, az igényességet. Ezt az android számomra nem képes megvalósítani pedig van egy nexus 7-esem amit dicsérnek egyfolytában, pedig nem egy hűha szerintem. Már gondolkozok a telefonváltáson, S3 tetszett is kinézetre, de mikor elsőnek a kezembe volt, teljesen ki is ábrándultam. 2012 van de azon még mindig egy műanyag hátlap van és ha leejtem darabokra esik (nem azt mondom hogy az iphone nem törik, csak azért mégis szerintem kicsit strapabíróbb). Nem rég haverom vett egy Lumia 800-at, és dizájnra nagyon megtetszett, mind a telefoné mind a rendszeré, de a windows phone 7 még elavult és store-ban is nagyon el van maradva. Most hozza ki a Nokia Lumia 920-at, arra élőben kíváncsi leszek, mert jelenleg is windows 8-at használok és az már nagyon tetszik, és ebbe az irányba húz az új rendszerük is majd. Aztán tegnap megjelent az iPhone 5, nagyon régóta várok rá. Reménykedtem, hogy a megjelenés előtti képek kamuk. El is mondom miért. Dizájnra semmit sem változott, ugyan az, ami a négynek volt, csak hosszabb és van benne fém. Nem mondom hogy nem szép, csak már UNALMAS. Én egy teljesen másik dizájn vártam, mint ahogy a 3g-4 esetében volt. Hardver specifikációja nem rossz, de nincs meg az a plusz amiért az iPhone az iPhone. Olyan nekem mintha félkész telefon lenne. Ennek ellenére lehet fogok venni, mert beleszeretek mikor megfogom, de remélem nem esek bele ebbe a buta hibába.
    Egyébként nfc, bluetooth 4.0 van benne?

  108. Eddig se volt bajom a IOS6 Bétáival de valami eszmélet pörög 4S-en minden, akkor milyen lesz az I5-ön. A maps is szépen fejlődött, egyre több város van benne.

  109. Ez a panoráma funkció valami überf@sza!

  110. Nem teljesen vilagos mi ertelme volt a jack-et az aljara tenni… Probalom eszrevenni a dologban a praktikum csodajat, de sehogy sem megy 🙂 Kifejezetten nonszensz baromsagnak tunik az otlet…

  111. Igen már mindenki kifejtette a legtöbb dolgot ami jó és ami rossz benne.
    Persze mikor a 4 megjelent (ami szintén nem volt a kedvenc formám) sokkal kevesebb volt a fanyalgó mint most. És ez az amit nem értek az apple-ben.
    Gondolhatta(remélhetőleg),hogy ebből ez lesz. Persze hozzám hasonlóan sokan vannak akik akkor is ilyet vesznek ha nem tetszik mert nincs MÁS.
    Megmondom miért. Mert emberek vagyunk és kis hazánkban kevesebb az embereknek az ideje sokkal mint a fejlettebb országokban ahol hazamész munka után és semmi dolgod sincs(legalábbis megteheted).
    És ezért meg a sok alkalmazásért amit megvettem nem akarok váltani másra.
    Pedig lenne alternatíva lassan lassan.
    Mert lassan hozzászoktam az itunes-hoz. Használom az itunes match-ot ami szintén pénzbe kerül.
    És berendezkedtem teljesen az iphone-ra. Na ehhez elég sok idő és pénz kéne míg váltanék egy másikra amit szintén megszoknék.
    Így “muszáj” vagyok erre váltani(sajna az I4 már lassúcska kissé)
    Tehát ebből a szempontból csalódás a telefon. Még akkor is ha a képek alapján nem mondanám csúnyának.
    Így mindent összevetve csalódott vagyok. Sokkal inkább örültem volna ha szélesebb is lett volna a kijelző. nem csak magasabb. Kisebb peremmel simán lehetett volna?!

  112. Én a zsebembe fejjel lefele hordom a telót tehát szerintem praktikus, mondom ezt annak ellenére, hogy nem tudok használni ilyen fajta fülest, hallókészülékes lévén

  113. ha szélesebb lett volna a teló akkor biztos hogy az lett volna a gond.

  114. @kescar: Egy példát biztosan tudok mondani, de rögtön el is ismerem, hogy ez meglehetősen rétegigény. 🙂
    Kocsiban, menet közben a szivargyújtós töltőre dugva a telefon, headset szintén bedugva, telefon az ingzsebben. 🙂 Nekem többször is zavaró volt, hogy ilyenkor valamelyik kábelt törni kellett.

  115. Lássuk csak:
    -van egy iPhone 3G-m
    -van egy iPod touch 4G-m
    Mi lehetne még bennük?
    -Fájlkezelő.
    -Örülnék,ha lehetne bele SD-t rakni.(Néha)
    -Lehetne SIM-re menteni a neveket,telefon számokat

    Milyen kicsi telefon alaku készülékre tudnék váltani ami nem “i” betűvel kezdődik:
    -Blackberry:nem váltok,kicsi a képernyője
    -Nokia: Jól működik,de én nekem azért vannak kedvenc játékaim amiket nem visz a Nokia
    -Androidot futtató készülékek:Felejtős,biztos nagyon jó,de nekem nem kell.Se a kezelő felületért,se a rendszer működéséért nem vagyok oda.

    Szóval lehet itt most fujjogni,hogy nem hozott számottevő újjítást az új iPhone,de tudjátok mit úgy sem találnék jobbat okos telefonok közül.
    Ezeket az opciókat kitudom bővíteni jb-vel és tudjátok mit:baromira örülök,hogy fel kell magamnak építenem a készüléket.Végig gondoltam és rájöttem,hogy mennyire unalmas lenne e nélkül az iPhone/iPod.
    Ezen nem kell nyávogni.

    Nagyon nagy újítást meg valóban se iOS,se iPhone terén nem hozott az Apple,de baromira nem hiányzik nekem a “nagy innováció”,amit vártunk mint a messiást.
    1:évente frissítik a telefont,ez azért elég kevés ahoz,hogy olyan óriási újítást rakjanak a telóba.
    2:Amiket itt egyesek kommentbe leíratak “nagy újítás”-ként azok nem “nagy újítások”,hanem apró frissítések.

    ————————————————————-

    Egyébként nekem tetszik az új iPhone és az új iPod Touch is (főleg a feketék).Kell egy kis idő,hogy megcsinálják a fejlesztők az alkalmazásaikat az új képernyőre,de ez sem zavar.(Még,ha váltanék akkor sem.)Egy TOSHIBA gépet használok amit idén nyáron vettem.Elég széles képernyővel (asszem 1366×768 a képernyő felbontása,de nem esküszöm meg rá) a lényeg,hogy én amerikai foci fan vagyok (GO GIANTS) és az egyik kedvenc játékom pc-re az Madden NFL 08 (ennél újabbat nem adtak ki pcre),mint látjuk a játék a 2008-as szerzemény,tehát nem mai,és mivel az én újabb típúsú gépem szélesebb mint az a gép amire ez készült így a játék közben ott virít 2 oldalt,2 fekete csík.Néha szokott zavarni,de annyira nem idegesítem magamat rajta.Feltételezem,hogy ez lesz majd egy ideig az új iPhone esetében is.Meg fogjátok szokni.

    ————————————————————-

    Az iOS 6.0-t már jobban szidnám igazából a youtube elvesztése miatt.Oké van az AppStore-ban youtube,de én a gyárit még mindig szimpatikusabbnak tartom.

    ————————————————————-

    A szifon.comnak köszönöm a közvetítést.Minden szépen ment,akadozás nélkül.

  116. @Jadeye: Köszi a választ!

  117. Kíváncsi vagyok, hogy mikor jön JB iOS 6 -ra 😛 Addig viszont használom tisztán, mert ki akarom próbálni. Főleg az új Maps alkalmazást akarom nyúzni ezerrel.

  118. @infy: tethered jailbreak az <=A4 eszközökre már most is van, de csak SSH van benne, cydia nincs. amint lesz hivatalos iOS 6, lesz cydiás tethered. aztán hogy untethered mikor lesz, na az jó kérdés, főleg az A5, és afelett.

  119. Ez egy magyar iphone forum magyar velemenyekkel . Az applenek nem mi vagyunk a fo piac ha nem lennenk az applet az se erdekelne ugy ahogy a tobbi jelentosebb ceget se . Igy a velemenyunk se erdekel senkit .A vilagnak az a resze viszont ahol a fizetokepes nagy kozonseg el , aki varta/varja es elvarja az innovaciot , nagyon csalodott . Mivel 2 ev utan a 4 megjelenese utan , tavaly ugye a 4S nem mutatott sokat, kulfoldi forumokat es velemenyeket olvasgatva ennel az embek donto tobbsege sokkal tobbet vart. Ugy tunik az apple inkabb megul a baberjain , inkabb a tutit valasztja , es valami miatt nem mer bevallalos , kicsit meresz lenni . Mint ahogy Steve idejeben 2007-ben tette .

  120. Szerintetek az iPhone 5 képernyőjére optimalizált programok futni fognak 4S-en?

  121. Honnan tudjuk hogy nano sim lesz, ha nem volt rola szo a keynote-on?
    Egyebkent nem vartam tobbet, bar tudom hogy a kovetkezo terve is megvan,
    de minden ceg fokozatosan adagolja a termekeit, az apple se fog kidobni megint egy olyan ujitast amitol amulunk bamulunk, mint amikor megjelent, amig nem kenyszeriti a konkurencia es ezzel is tudja vezetni a piacot.

  122. Nem lehet, hogy direkt nem jönnek elö most semmi hatalmas ujdonsaggal, es wow- elmennyel? Az összes neves ceg igyekszik fejleszteni, es mikor mindenki kifogy az ötletekböl, na az Apple akkor fog lépni.:D Legalabbis remelem:D Siman kinezem Apple- böl, hogy direkt csinalja:))

  123. Eddig ment a fikazas, hogy az SGS2-3 tulszaturalt, az iphone képe a tokeleres. Erre most az Apple megemeli 44%-al a szaturaciot. :DD Csak hogy szinesebb legyen a vilag 😀

  124. @bali0703: csakhogy az SGS2/3 színvisszaadása továbbra sem követi az sRGB szabványt, az iPhone 5 kijelzője viszont igen. színhűség szempontjából ez számít, úgyhogy még mindig túlszaturált marad majd mellette az SGS2/3.

  125. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Erre van a Gyakran Ismételt Kérdések cikk. Kérünk, ott tedd fel a kérdésed!)

  126. Sziasztok!
    A nano Sim is kompatibilis az előzőekkel? Szal, ez is megoldható vágással vagy ez teljesen más?
    Köszi!

  127. @Irwine: elméletileg semmi különbség nincs, csak a mérete, és ha alapból kisméretű érintkezős a kártyád, vagy mondjuk microSIM, azt elvileg egyszerűen le lehet vágni. de ezt majd akkor lehet 100%-ra mondani, ha már kézbevettük a készüléket, és belepróbáltuk a vágott kártyát.

  128. Azért azoknak akik szerint az apple nem elég innovatív és semmit nem újított csak egy 4ss telefon lett megint kihozva, kíváncsi lennék, mennyi értelmes, eladható és főleg hasznos ötlete lenne – évente – .? Ha valakinek nem tetszik és borzalmasan csalódott stb, nyugodtan vegyen más telefont. Nem hülyék ülnek az apple tervező és főnöki asztalai mögött sem, ha valami kivitelezhető stb és értelmét látják, akkor beleteszik a termékükbe. Nem gondolom, hogy egy ekkora cég “elb@szta ” volna és kifogyott az ötletekből. Aki összehajtható hologramos mittomén mit várt, szerintem várjon még egy kicsit…meg szembecsukásra lezáró telefont…Atyaég…

  129. Egyébként kíváncsi vagyok hány ember háborogna, amikor állandóan lezár a telefonja mert a mögötte kapaszkodó csukott szemmel hallgat zenét a buszon… gyerekek…

  130. Sorry, hogy még egy komment, de aki azon háborog, hogy nem elég nagy az előrelépés a 4s -hez képest, hát nem tudom, elgondolkozott e már rajta, de telefont egyébként nem 1 évre szokást venni. Nekem pl 3g-m van (tehát bő 3 éves) és a mai napig kiválóan működik, amit nekem egyetlen telefonom sem tudott korábban elmondani magáról, sőt.. tehát nekem igenis bőven nagy előrelépés és boldogság lesz venni egy 5-öst. Instant get.
    és nem vagyok apple buzi meg a többi, csak elégedett az előzővel

  131. @faor: Milyen telefonjaid voltak,amik nem bírtak ki nyamvadt 3 évet ? Kimostad a mosógépbe vagy mi csináltál velük ? 3 évet minden mezei telefon kibír,kivéve ha mondjuk ledobod a 3.-ról,vagy ha a egy kicsit megfűrdeted….

    Egyébként nem tudom leesett e neked,de @taky1974 h.sz.-e amire ezt írtad: “Aki összehajtható hologramos mittomén mit várt, szerintem várjon még egy kicsit” -vicc akart lenni.

  132. @hSn0wQ:

    Szia sajnos pontos típus számot nem tudok mondani, mert ugye jó pár éve volt, de nokia hatvanvalahány, szoftverhibák tömkelege, illetve idő előtt elszállt akkumlátor, értsd azt három hónapja volt meg és csak töltőről működött akkori ára kb 80ezer huf volt függetlenül,

    rögtön utána nokia n nemtudom hányas, ára kb 160ezer Huf volt függetlenül, beszakadt képernyő fél év után, (nem leejtés, vagy ilyesmi, beraktam a zsebembe majd elővettem és olyan volt), gyári hibás, szoftverhibák tömkelege, elromlott hangszóró úgy szint pár hónap után. Adatvesztés kétszer fordult elő a telefonnal, konkrétan minden kontakt elszállt, bár ebben a típusban már volt szinkronizációs lehetőség a számítógéppel, bár az úgy szint nem a gyári minta alapján működött, hanem trükközni kellett, mert nem ismerte fel a windows.
    A töltőt egyszer cseréltem saját költségre, mert hirtelen egyáltalán nem töltött. Semmi külsérelmi nyom, kádbaejtés stb Ez egy akkori csúcskategóriás mobilkészülék volt.
    Ezek előtt nokia n70?v 71 már nem emlékszem, szoftveres gondok csak, de az irgalmatlan dögivel, adatvesztés.

    Ezek előtt: nokia egyszerűbb készüléke no para ez tény, még előtte samsung vmi szétnyitható, no para, de még az sms hangot sem lehetett átállítani, előtte nokia 3210. mai napig működik, bár mi is romlana el benne ugye.

    Mindegyik buheramentes telefon volt, t-mobile nál vásárolva. Természetesen a hibák egy részét állta a gyártói garancia, ugyanakkor kicsit macerás volt egy méregdrága telefont havonta leadni, cserekészülék stb, meg talán nem is ezt várná az ember. Lehet fejlődött azóta a nokia, én nem tudom, de hogy érintőképernyős lumnia meg stb telefont ingyen nem kérnék az tuti.

    Jelen 3g telefonomból minden gomb kiesett már kivéve a home, hátulja két helyen eltörve, kétszer esett le egy méter magasból kb, az asztalról, minden funkciója hibátlanul működik. Szerintem magáért beszél azért

  133. @faor: Ez mekkora baromság már bocs, nem rogton kapcsol ki csak ha nem nézed akkor lejebb veszi a fényerot…! 😀 Amugy nem muszáj hogy az a funkcio mindig be legyen kapcsolva….! Lehet fikázni jelen esetben a S III at, de ha veszed a fáratságot és angol osszehasonlitásokat olvasol akkor abbol kiderul hogy szarrá veri az S III ( fél éves telefon) az uj iphone 5 ot…! én nem isteniteném az iphone-t annyira nekem 4 es em van, de mar ez a 3. fel even bellul… flash light, software fail… ! Ja vicces dolog Apple most perelt be egy lengyel zoldségest mert( a.pl )a honlap cime! 😀 Ez azért elárul mindent…

  134. Persze, hogy az mint az egész…:) Miben veri szarrá?

  135. @Libacombu: lehet van valami izotróp az agyadban, azért fagyott le mindig!!! 😀

  136. Azt nem tudom sugárzok e?! De ma olvastam a neten hogy bemèrtek jòpár telòt. Az iphone 4s vagy 4szer több sugárzást bocsájt ki magábòl mint az s3.

  137. @Libacombu: a két készülék esetén egészen pontosan a következők a SAR értékek:
    iPhone 4S – 0,988 W/kg
    SGS 3 – 0,342 W/kg

    az iPhone 4S tehát 2,889-szer magasabb sugárzási értékkel van az SGS3-nál. az EU-s határérték egyébként 2W/kg.

  138. @Jojnie:

    Ezeket az adatokat én is láttam, csak azt nem, hogy szarrá verné bármelyik is.
    Egyébként ezen a szinten maximum játékok szempontjából számít a sebesség, mivel tervezni vagy grafikus programot futtatni rajta azért nem fogsz.
    Továbbra sem látom hogy bármelyik másik készülék többet tudna értelmes dologban, vagy bármi olyat amiért megéri lemondani a stabil szoftver, prémium kivitelezés remek appok hármasáról, amiben az alma messze előrébb jár mint a többi gyártó és az android. Amikre te gondolsz, az nem szarrá verés, hanem esetleg egy két paraméter nüansznyi eltérése ami szerintem abszolút nem mérvadó.

    Mondjuk ha jól emlékszem az első és második iphoneba is kb 2megapixeles kamerát raktak és nem tudott videót felvenni, pedig akkor ez már tök alap volt, mégis elég jól sikerült és el is adtak belőle egy keveset, szóval soha sem ezek érdekelték őket vagy a vásárlóikat:)

  139. @aqwer:

    bocsánat az előző az ide ^^

  140. @faor: Hmm,érdekes.Van aki meg azon panaszkodik,hogy gyorsant ment gallyra az iPhone x-e.Mindegy.

    @aqwer: Rohadt unalmas ez az “ez az Apple sz@r és a Samsung a király és a fény az éjszakában” című kommentek.Rühellem a témát: úgy sem győzzük meg egymást,hogy az x jobb mint az y helyette jól egymásnak esünk.Kár érte.És rádásul az,hogy a cikknél az első h.sz. a tiéd ami megint egy ilyen az “Apple szar” az nonszensz.Ezen most komolyan kár veszekedni.Gyerekes.Az,hogy neked ez a 3.készüléked fél év alatt az nem jelenti azt,hogy az Apple fos készüléket gyárt csak annyit,hogy rossz helyről szerezted a készülékeidet.
    Mielött még félre értenéd nem állok egyik készülék pártján se,de ebből a témából (mint ahogyan azt már jó pár ember mondta itt a blogon) elegem van.Az elején még jó volt erről vitázni,de most már unalmas és kb majdnem minden cikknél elő jön a téma.
    Komolyan jöjjenek egy délutánon keresztül 5 percenként off topicok,mindegyiket megválaszolom,ha ettől elfelejtjük ezt a témát.Azzal legalább segítünk egymásnak és nem kötekedünk hülyeségekről, eredménytelenül.

  141. Nekem egy valami nagyon hiányzik az iPhone és iPad kütyükből, és ez a pendrive közvetlen kezelése, file-ok másolása oda vissza itunes és PC, meg egyéb cloud megoldások nélkül. Szerintem, ha egyszer gondolna egy merészet az Apple, és ezt bevezetné, azzal adná a nagy pofont a versenytársainak, hiszen a legnagyobb negatív érv a túloldalról, hogy zárt a rendszer.

    A másik, ami szintén belső stratégiai kérdés, hogy az még rendben van, hogy küzd a cég a Jailbreak ellen különböző biztonsági megoldásokkal (bár ez is csak egy never-ending-story lesz, mint minden hasonló küzdelem), de ha már feltörték a rendszert, ésezen keresztül hasznos alkalmazások jelennek meg a készülékre, néhányat ezekből átvehetne a következő iOS-be az Apple is. Ezzel könnyebben kifoghatná a szelet a JB-sek vitorlájából, hiszen egy idő után egyre több hasznos funkció elérhető lenne a gyári alaprendszerben is.

  142. @justav: Van egy pár dolog például az iOS 5-be amit korábban csak jailbreak-vel lehetett elérni. 😉
    Egyébként egyet értek veled,az iPhone adat kezelésére sokan szoktak panaszkodni. 🙂

  143. Hát nekem van 5 öm de teljesen fasza4 elötte 4s volt igaz csak külsóöre van külömbség és talán a sebbességben DE SZERETEM!

  144. de tele van azokkal a tököm aki fikázza a másikat és ezek általában a samsungosok! NEEEM? szerintem mindegyik jó! ki erre ki arra esküszik! én 3gs el kezdtem és akkor azt mondtam sohasem kell másik teló, aztán jött a 4 utánna 4s és most az 5 de nincs vége!! 🙂

  145. Sziasztok!
    Bocsi, hogy ide írok, de problémás szitu.
    Régen volt egy olyan csomag a szifon sourceon belül, hogy “USB 3G/3GS Blackra1n”. Ez kellett nekem, hogy a total commanderrel lássam a private/var mappákat. Ezt a csomagot én nem találom. Nem tudja valaki, hogy esetleg mit tehetek ezügyben?
    Behalt a telóm, újraraktam, és manuálisan kellene másolnom a telefonszámokat, sms-eket, stb, de így…


Add a Comment