fbpx Skip to content

Elérkezett a szeptember is, most már csak alig 2 hetünk van hátra, hogy a pletykák szerint az Apple bemutassa az új iPhone-t. Bővebben már írtunk róla itt: Szeptember 12-én bemutathatják az új iPhone-t, azonban a MacRumors készített egy videót, hogy ténylegesen milyen lehet majd az a 16:9-es kijelző, amit érdemes megnézni.

Azt meg kell értenünk, hogy az Apple-nek lépnie kellett, és ők a 16:9-ben látják a jövőt, ami nem biztos, hogy rossz. Inkább legyen egy picit hosszabb kijelzőnk, mint egy durung Samsung SIII, ami el sem fér a kezedben és úgy nézel ki az utcán vele, mint… Inkább hagyjuk is. Szóval inkább legyen akkor egy népszerűbb képarány, a 16:9, amire a fejlesztők könnyebben képesek portolni a jelenlegi alkalmazásaikat, illetve a jövőbeni appok is könnyebben támogatják a régit és az újat. Erre biztosan lesz valami API, hogy ne növekedjen meg az alkalmazásnak szánt hely. Én azt mondom, ez a felbontás és kijelzőméret elviselhető lesz, de ezt biztosan majd akkor tudjuk megmondani -és szerintem Ti is-, ha kezünkbe fogjuk majd a készüléket.

A hétvégén megjelent még egy videó, amin egy legyártott hasonmást lehet látni, bár az ezt közzétevő oldal azt állította róla, hogy ez egy exkluzív felvétel, és ők már a valódi készülékről csináltak videót. Ez persze alapos lódítás volt, és csak a 15 perc hírnévért versenyeztek. Ezekből egyre több lesz most, hogy az állítólagos 12-e egyre közelebb van. Illetve több összehasonlító képet is kaptunk, és Kínában manapság már 5 dollárból hozzá lehet jutni egy iPhone 5(6) demó készülékhez, amit utána bármikor le lehet filmezni. 🙂

Ha jobban érdekel, hogy milyen lehet majd az új iPhone, olvasd el az előző cikkeinket:

Illetve, már több mint 4.000-n szavaztatok, a többség ezek alapján váltani fog az új iPhone-ra:

[poll id=”63″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

42 Comments

  1. Gagyi. 0:13-nál, ha kicsit elrugaszkodunk simán rá lehet mondani, hogy Galaxy… Ja, hogy több minden fér a kijelzőre, jobb vele játszani és filmezni? Franc se akar a telefonjával. De mondjuk hívást szívesen szűrnék vele alapból is JB nélkül, vagy állítanék be SMS kézbesítési jelentést. Filmezésre, játékra ott az iPad…

  2. gyönyörű egy fikablog lett ám ez a szifon.

  3. @Peet91: Én is így vagyok vele, engem sem izgat a nagyobb kijelző, de hát ez van.

  4. “mint egy durung Samsung SIII, ami el sem fér a kezedben és úgy nézel ki az utcán vele, mint… Inkább hagyjuk is.”

    ez…

  5. @sontii: ez miért fikázás? Valóban az SIII simán bevállna teniszütőnek.

  6. @athis1975:

    Nem fogtál még teniszütőt a kezedbe, igaz? 🙂

    Egyébként azzal egyetértek, hogy inkább legyen hosszabb, mint szélesebb. De én jobban örültem volna ha az eredeti méret marad.

  7. Az én véleményem hogy ti, a rendszeresen kötekedő, veszekedő, már csak azért is megmondom a véleményemet és belekötök más veszekedésébe emberek húzzák illetve húzzátok le a szifon-t!
    Mi lenne ha mindenki otthon mérgelődne és nem kötne bele minden egyes szóba ami számára nem tetszik? Tiszta óvoda…
    Régen még segítettük egymást mára meg a fika megy mindenhol!
    Fejezzétek már be! Ha nem tetszik nem kell IDE jönni nap mint nap!

    További szép napot!

  8. Pedig igaza van ebben. Nem vagyok Samsung fan az biztos,de itt nem arról van szó ,hogy belekötne minden szóba. Ha rendszeresen olvasod a szifont akkor rájössz,hogy ennyiből is kiderül már. Sajnos tényleg nem az objektív megítélés van sajnos:(

  9. 6almas design….. nehéz lehetett kitalálni.,
    ez egy hurka, semmi több….

  10. Nekem a kijelzővel semmi bajom, viszont ha tényleg lent lesz a jack dugó az gáz lesz.
    Pont ezt szerettem a zenehallgatásnál is, egyenesen jön fel a vezeték, nem törik könnyen.
    Meg nem fejjel lefelé teszem a zsebembe…
    Off: aki samsung-os menjen más oldalra!
    Magyar felfogás…. Régebben ez egy békésebb társaság volt, erre idejön a sok paraszt! Legalább itt szólnátok/segítenétek egymásnak.
    Üdv.:)

  11. nagyon remélem hogy tim csak szopat minket :S nem vagyok meggyőzve a váltással kapcsolatban sajnos 🙁

  12. @predakon: En se , ha ilyen lesz akkor marad a 4S meg egy darabig

  13. Amióta a durung S3-at használom, sokkal nagyobb szabadságot élvezek, mint korábban a kis törpe iPhone 4-emmel. Mellesleg egy Apple szervízben (!!!) mindenki azonnal beleszeretett ebbe a nagy durungba, szóval nem kéne így leszólni… igenis nagyon kényelmes használni, és jól néz ki telefonálás közben is!! :-))))

  14. Szerintem is gyerekes dolog leszólni minden mást, amin nem egy alma van.
    Ha tényleg annyira sz*r lenne az s3, akkor meg sem emlegetné senki, mint a szifon ellenfele.
    Innentől kezdve szerintem aki fikázza, az valahol irigykedik.
    Ha nem lenne verseny, akkor leragadnánk itt.

  15. Szerintem megnyugodhattok mert ha tényleg ilyen lenne szerintem az Apple már leszedte volna a videót.

  16. Nemtetszik. Inkabb kissebbet csinaltak volna. Ki a franc akar pinpongutovel maszkalni. At sem ered egy kezzel.
    Ha ilyen kell akkor ott az ipad.

  17. Még mindig értelmezhetetlen számomra a 16:9-re átállás… Ennyire szopatni mindenkit, ez valami harakiri.

  18. A samsung ökörsége miatt (már megint) örüljünkl ha egyáltalán kapni fogunk I5-öt.
    Biztos ami biztos, én már mocskos módon unom a 3GS-t.

  19. “Inkább legyen egy picit hosszabb kijelzőnk, mint egy durung Samsung SIII, ami el sem fér a kezedben és úgy nézel ki az utcán vele, mint… Inkább hagyjuk is. ”
    Gratulálok ehhez a mondathoz!

  20. Samsung SIII?!?!??! Pháá… PÉKLAPÁT!

  21. Miért hogyan kellett volna az Applenek megváltoztatnia a dizájnt? A régi kezdett “unalmas lenni”, most legalább újítottak.. Nekem tetszik -.-

  22. hát csodálatos lesz ha ennyit tudnak csak felmutatni…pedig a 4-t már nagyon le szerettem volna cserélni de ha tényleg ennyit tud felmutatni majd az új telefon akkor passzolok.így legalább a páromnak olcsóbban kapok majd i4-et 😀 😀

  23. Megint ugyan az van mint az iphone 4 előtt, hogy: milyen ronda, nem vall az applere a dizájn stb… Viszont ahogy kijön ez a modell pár hét múlva már senkinek nem lesz semmi baja vele, sőt..
    Azért nyilván tudják az Apple-nél hogy nem rukkolhatnak elő egy rossz telóval, higgyétek el hogy ha 16:9-es kijelzővel jönnek ki annak oka van és nem pedig szándékosan cseszik el a hírnevüket.

  24. A samsung egy túlszaturált parasztvakítás, és az Apple is beszarhat ezzel a meghúzom a telefont azt nesze új! Ha nem ez lesz akkor fog jönni a négy mag, a totál érthetetlen 24GB memoria, és a még szopogatnivalóbb megahiperszuperacélpáncél felbontású képernyő melyen azt se lehet majd észrevenni ha elreped a kijelző.
    Az hogy évente veszek egy kábelt 10ropiért mert “összezsugorodik” és “magaszakad” az mindegy.

  25. Gabordnak pedig igaza van most mindenki jaj ez hosszabb meg még szögletesebb, aztán ugy fogja mindenki nyalogatni a tmobilban az állványon, mintha marcipánból lenne

  26. De röhögnék, ha ezt az Apple direkt csinálta volna, h kiad 1 fake hírt vagyis alkatrészt és így mindenki ezen csámcsok….Közben nyugodtan készülnek az igazi telefonnal… Emellett meg íngyen reklám… A másik meg, h ha ez a Desing a valós, akkor meg azért nem szedi le, mert akkor 1értelmű, h ez az új telefon… És hiába szedné le, valakinél megvan ugyis 1-2 kép és bármikor visszatölthetné.. Most vagy az van, h azért kussolnak mert nem akarják elárulni magukat, vagy röhögnek magukban a sok fórumozon, h hogyan vitatkoznak…

  27. @Put2:
    én csak ebben reménykedem 😀

  28. @bolvar: Én is.. 😀

  29. Eladták úgy az Ipadot, hogy a 4:3-as kijelző milyen fasza, sokkal alkalmasabb mindenre… (az fanok meg bólogattak) most meg itt van ez. Hogy van ez? Most a 4:3 vagy a 16:9? Miért épp a telefonban lesz először? Lehet csak ennyiben lesz különböző a 4 4S telefonoktól.

    Nekem olyan vedd meg ugyan azt harmadjára is érzésem van…

  30. @sontii: Igen, teljesen egyetértek. Nekem is többek között pont az ilyen nagyképű beszólások miatt lett elegem az Apple cuccokból. Gyorsan el is adtam az 5 hónapos MacBook Airt, iPhone-t, iPad-et. És a Samsung Galaxy S III összehasonlíthatatlanul jobb és használhatóbb. A baj az, hogy az Apple mindenkit meg akar győzni arról, hogy a legjobb, minden más pedig sz*r, használhatatlan, koppintás.
    Na mindegy, én sokkal elégedettebb vagyok a Samsung Galaxy S III-as telefonommal és a Sony Z12-es laptopommal (nem mellesleg a Sony találta ki a szigetes billentyűzetet, amit az Apple lemásolt, akárcsak az Air-szerű koncepciót, amivel a Sony nagyjából 10 évvel ezelőtt állt elő).
    Az Apple nagyot dobott annak idején az iPhone-nal, de véleményem szerint ami azóta történt fejlesztés címszó alatt, az egyszerűen vicc, mondhatni parasztvakítás. Ha most is annyi lesz a fejlesztés az új szoftverben, ami eddig kiszivárgott, akkor szerintem bebizonyosodik, hogy kidurrant a lufi. Nincs új ötlet, ugyanazt adják el már évek óta, minimális változtatásokkal, amelyeknek nagy része ráadásul jelentéktelen.
    Sorry, ezeket már muszáj volt leírnom, mert (volt Apple felhasználóként is) rohadtul idegesítő az a felsőbbrendűnek hitt attitűd, amivel Apple témában íródnak a cikkek (máshol is, nem csupán itt a Szifonon). Lehet elvakultan imádni bármilyen márkát, de elvtelenül leszólni minden mást – ezzel egy idő után csak saját magát járatja le az adott márka. Legalábbis szerintem.

  31. @sontii, @mifi75: mi a felsőbbrendűnek hitt attitűd abban, ha valakinek nem tetszik a Samsung? szerintem kissé abszurd fennakadni azon, ha egy iPhone-os oldal az iPhone mellett teszi le a voksát.

    egyébként ahogy már párszor leírtuk, a vendég-blogger lehetőség mindenki előtt nyitva áll. írd le egy cikkben, szerinted mi az, ami miatt összehasonlíthatatlanul jobb és használhatóbb.

  32. @Jadeye: Az nem gond, ha valaki az iPhone mellett teszi le a voksát. A baj az, ha ha ezt úgy teszi, hogy közben mást fikáz. Ez az Apple attitűd. Legyen szó telefonról, laptopról – akármiről. És én nem vagyok sem Samsung, sem Apple, sem semmilyen más márka mellett elkötelezett. Most éppen a Samsung mellett döntöttem az Apple után/helyett, ennyi. Eddig egyébként soha nem volt Samsung telefonom.

  33. Abban egyet kell értenem @mifi75: és @sontii véleményével,hogy néha feltűnnek ilyen elvakult apple fanok akik gyak már annyira átestek a ló túloldalára,hogy már ilyen samsung vs apple harcokban (most mondtam valamit) nem is látnak túl azon,hogy a samsung így kopizott,úgy kopizott.Egy ideig én is ilyen voltam.

    Minden esetre egyik se jobb a másiknál.

    Engem kicsi,apró részletek vezettek rá arra,hogy ne váltsak androidra.(Gyári hibás modellek,az hogy kies kell hozzá ami gyak használhatatlan…)
    Emellett nem rég kicsit kutattam a 0x90 blogon és találtam egy érdekes bejegyzést az Androidról,ha valakit érdekel itt van:
    0x90.freeblog.hu/archives/2012/03/28/Behiganyozott_kisrobot/
    Ez a post érdekes volt ám ez is egy újabb rossz pont a samsung ellen.(Persze,ha igaz.)
    ……

    De az Apple ellen is felhozható egy rahedli pont:
    -Drága
    -Nem lehet egy nyamvadt SD kártyát bele rakni.
    -Sok felesleges opció van benne és “nehéz” megszerezni a hasznosakat.
    -Egyfolytába perelnek valakit.
    ….

    Nem is ragoznám tovább.

    Ne azon vesszünk már össze,hogy melyik a jobb és melyik a rosszabb.Egyik sem tökéletes.Rádásul a cikk nem is erről szól.Gyerekek egy mondaton akadtatok fel:
    “Inkább legyen egy picit hosszabb kijelzőnk, mint egy durung Samsung SIII, ami el sem fér a kezedben és úgy nézel ki az utcán vele, mint… Inkább hagyjuk is.”
    Hagyjuk már ezt a témát már egy csomó másik postnál túl lett tárgyalva.És egyébként ez egy apple blog,mit keresnek itt az alma ellenesek ? 😉

    @apple_fanok:fogadjuk el,hogy nem csak az Apple csinálhat jó oprendszert és jó hardvert.És fogadjuk el azt is,hogy ők sem szentek a lopkodás terén.

    @apple_ellenesek:fogadjuk el,hogy az apple jó hardvert és szoftvert hozott össze ami ugyan kicsit opció hiányos lett (kilehet bővíteni) nem rossz irányzat.

  34. @mifi75: szerintem ez nem Apple attitűd, számos ellenpéldát fel lehet mutatni bármi olyan cikknél, ahol az iOS/Android téma feszül egymásnak, mikor az ellentábor hívei jönnek, és mondják meg a konkrétat. ezen kár vitázni szerintem.

    de továbbra is abszurdnak érzem a kiakadást azon, ha egy iPhone-os oldalon az iPhone-t használó cikkíró véleményt alkot a Samsungról. másnak meg az iPhone nem tetszik. ennyi. de ez így is van jól, elvégre különbőzőek vagyunk, nem tetszhet mindenkinek ugyanaz. de ezen darálni a fűrészport is felesleges.

  35. @hSn0wQ: Nyugodtan tehetsz bele SD kártyát.. de ahhoz szét kell szedned…
    Amúgy most őszintén, a mai világban… mi értelme van az SD-nek? Elég maradi és felesleges kütyü…

  36. @iPfone: Szét szerelést szerintem senki nem válalja be egy SD kártya miatt.Azért köszi a tippet. 🙂 No,de mindegy.
    “minek az SD” gondolkozzunk:
    -van egy rahedli embör aki fujjog az iTunes synce-e miatt (én is ilyen vagyok).De van egy mittom én mondjuk .exe fájl amit jó lenne valahogy haza juttatnod,nincs nálad se pendrive,se külső vinyó,nincs wifid,van nálad egy iPhone SD kártya nélkül,legtöbb egyszeri user nem fogja magát kiismerni az iPhone fájlrendszerében (ez nem bűn,ez természetes).Synce élből kilőve mert ugye jelenleg egy olyan embert személyesítünk meg aki okád a szinkrontól,emellett nem hiszem,hogy .exe-t valaha fel fogsz synce-elni akármivel.Ebben a helyzetben én a 2007-es szamszung telefonomból kiszerkezteném az SD kártyát (“azt a csúnya rosszt”),mindenféle bonyodalom nélkül,benyomnám a gépbe és felmásolnám az exét,de ugye ezt nem tudom megtenni mert csak egy iPhone van nálam amibe egy EGYSZERŰ USER nem tud SD-t rakni.

    Egyszerű és gyors tárolásra van az SD.Én meg ugye nem viszem magammal mindennap a bumszli vinyóimat.
    Én speciel sokszor veszem hasznát az SD kártyámnak.
    Egyépként a Winfos XP is elavult,mégis használható csak úgy mint az SD kártya. 😉

  37. HSn0wQ: töltsd fel a netre.

  38. @Norrbi: “De van egy mittom én mondjuk .exe fájl amit jó lenne valahogy haza juttatnod,nincs nálad se pendrive,se külső vinyó,NINCS WIFID,van nálad egy iPhone SD kártya nélkül,legtöbb egyszeri user nem fogja magát kiismerni az iPhone fájlrendszerében (ez nem bűn,ez természetes).”

  39. @hSn0wQ: hol van olyan hely, ahol nincs wifi vagy 3G? Vagy lemaradtam valamiről? 🙂
    de mittom én, ha azt .exe fájlt leszeded valami gépről….akkor ott valszeg van net is…de akkor minek leszedni telóra? nem értem…. 😀

  40. Amúgy Almáéknál úgy működik, h ők mondják meg, hogy neked mi kell…. nem fordítva.
    mivel SD nincs….akkor SD nem köll.. 😀

  41. @iPfone: 1szóval sem mondtam,hogy leszedem.Ha mondjuk egy haveromnál vagyok és a gépén van egy program,ami nekem megtetszett,annak a proginak van egy telepítője (winfos esetén általában .exe,linux esetén .deb [legalábbis én csak azt ismerem],Mac esetén .dmg [asszem]),a haverom a programot mondjuk egy héttel ezelött szedte le mielött én oda mentem a hozzá,most éppen nem jó nála a wifi,(mondjuk),elfelejtettem mondani a kis mondókámban,hogy nincs nálam mobilnet,de a progi nagyon kőne mert már hónapok óta keresek egy ilyet,szeretném eljuttatni a progit NEM a mobilomra,hanem a gépemre (gondoltam leesik majd,de hát tévedtem),van nálam egy iPhone (nincs más nálam),ekkor nekem eszembe jut,hogy hmm basszus,de jó lenne,ha ezt valahogy feljuttatni a mobilomra (NEM telepítem,NEM-NEM-NEM,csak azért,hogy haza vigyem és majd oda rakom a gépemre,és ott majd TELEPÍTEM),iPhone fájlrendszerét tegyük fel nem ismerem,derót sincs nálam,iTunes sincs nálam,van nálam egy iPhone SD nélkül.Ekkor elkezdek szitkozódni,hogy mi a halálért nem lehet ebbe a csodába SD-t tenni.

    Hogy hol nincs,hol nem nincs wifi:hát nem tom például lehet,hogy mondjuk vidéken nem feltétlenül van wifi minden házban.És vidéken nem hiszem,hogy minden házban lakik egy hacker aki a Star Wars-ból,a hiper térből,és a jövőből teleportálódott ide,hogy feltörje a szomszéd Jani bá wifijét. 🙂


Add a Comment