fbpx Skip to content

Múlt héten egy rakat képet kaptunk egy esetleges új iPhone-ról. Most azonban megérkezett a várva-várt összehasonlító videó is. Jól látszik, hogy a már képeken bemutatott hátlapot hasonlítják össze egy iPhone 4-gyel. Most már azt is láthatjuk, hogy szélességre tényleg nem változik az iPhone, csupán hosszúságra (magasságra). Illetve, hogy a már említett iPhone a még kisebb SIM kártyát kapja meg a készülék!

Hogy mit látunk a videón?

  • A fejhallgató bemenet átkerült a készülék alsó részére.
  • Kisebb csatlakozó bemenet, ez szerintem tuti nem mini USB vagy hasonló, hanem valami egyedi Apple fejlesztés.
  • Új hangszóró és kialakítás.
  • Az előlapi kamera középre került.
  • Szélességre nem, de hosszúságra nagyobb a telefon.
  • Kisebb SIM kártya bemenet.

A készülék vázának az anyaga valószínűleg megegyezik az iPhone 4-ével, azonban leváltjuk az üveg hátlapot. Hátul egyfajta MacBook Pro-s fém borítást kapott a készülék. Én szeretem a MacBook Pro külsőjét, tehát el tudnám viselni az iPhone-on is ezt a fajta megjelenést. Elölről gondolom Gorilla Glass 2-t kap majd az új iPhone. Láthatjuk még, hogy a készülék nem tartja meg a mostani formáját. 16:9-et tippelnek a külföldi portálok, ami azt jelenti, hogy retinában 640×1138 pixellel találkoznánk, tehát azt a sok százezer az App Store alkalmazást mind-mind frissíteni kéne egy új eszközre.

Tehát az Apple ismét kemény fába vágja a fejszéjét, azonban azt kell mondjam, nincs más megoldás. Haladni kell a korral és remélem, Tim Cook okosan fog lépni.

Korábban megkérdeztük, hogy ezek alapján szerintetek ilyen lesz-e az iPhone, akkor ezt válaszoltátok:

[poll id=”55″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

45 Comments

  1. Nekem ez gagyinak tűnik. Nem bejövős, hogy felül és alul más a “mintázata”, meg az se tetszik (szőrszálhasogatás, de akkor se jön be), hogy a kamera középpontja és a teló sarkának a középpontja nem egyezik.

  2. Ha ez lesz a vegso tuti nem kell… mar igy is unom ezt a format

  3. Ha jól emlékszem 2013-tól kell egységes töltő/adatkábel kimenetet alkalmazni az EU-ban tehát ezek alapján ez egy mikro usb kell legyen…aztán majd meglátjuk.

  4. Remélem nem ilyen lesz az új iphone, mert akkor biztos nem veszek!

  5. Várom az új generációt, de ha ilyen lesz, akkor nem erre váltok. Jelenleg 3gs-em van, arról már kell, mert belassult az évek folyamán, de még mindig hibátlan. Ha ilyen formája lesz az újnak és lesz normális(!) wp8-as teló, akkor inkább utóbbira fogom lecserélni.

  6. Szerintem is FAKE … a mostani sokkal dögösebb ezért is szeretem … Ez a hátlap nem ad semmiféle almavarázst !!!

  7. @soskagulyas:
    Nekem se tetszik ez a “dizajn” mar ha ilyen lesz tenylegesen az uj alma. Amugy miert pont a WP8-ra akarsz valtani ?

  8. hát basszus remélem megerőltetik magukat almáék mert ha ez így marad akkor az nagyon gyenge…:( unom az i4 formáját már most is

  9. nekem mind1 csak ne törje a kezemet mint az i4. Am sztem tökmind1 milyen lesz így is úgy is mindenki megveszi buhahah 😀

  10. két dolog miatt tartom kizártnak:
    – 16:9
    – nem Apple-ös a dizájn: nem egyszerű és nem is elegáns

  11. FAKE
    – a legvalószínűbb az hogy 4 colos kijelző 3:2 aránnyal és nem lesz jóval nagyobb a 3GS-nél.
    -felbontása pedig 1920×1280 lesz amit az A5X vinni fog. ELLENVETÉS?

  12. Arra nem gondolt senki, hogy marad a 4:3 csak 4″ -os kijelzo. Regebben pont ezt szamolgattam, hogy ha kihoznak a kijelzot teljesen a szelekig, ugy hogy nem lenne keret. Persze alul felul is aranyosan, hogy maradjon a 4:3, akkor pont meglenne a 4″. Csak nem igazan maradna hely a home gombnak, de itt a megoldas, kicsit megnyujtjak! 😀 Igazabol eloszor nagyon nem tetszett ez a koncepcio, de beigazolodik amit gondolok, ugy mar nagyon utos lenne. Figyeljetek meg a hatlapot, az a szurkes resz elol ugyan ugy lenne a kijelzo. Valami hasonlo: http://9to5mac.files.wordpress.com/2011/07/07-iphone5conceito04.jpeg

  13. Eleve semmi pluszt nem adna a nyújtott kijelző. Hogy haszna is legyen, a szélességének is növekednie kellene.

    Még mindig tartom, hogy felbontás marad és valszeg a kijelző mérete is, de ha azt növelik, akkor max 3,8-ra.

  14. @Ragadoz0: Pár napja próbálgatom a win8-at és nagyon tetszik, ha hasonlóan jól sikerül a wp8 is, akkor utánanézek. Egyébként munkaeszköznek használom a mostanit is. Gondolkodtam azon is, hogy átállok mac-re, de minden szoftver amit használok(3-5 db párhuzamosan) csak windowsra van megírva, sajnos. Így kézenfekvő a wp8-as telefon, persze csak akkor, ha a jövőbeli wp8as-win8as appok is hozzák azt a színvonalat, mint amit a mostani iphone-ra megírtak. Androidos készülékek, amik ebben az árkategóriában (mint a 4s) mozognak nekem túl nagyok, az olcsóbbak sebességben kb ugyanazt tudják, mint a jelenlegi telefonom. De ha pofás készüléket hoznak ki, csak elgondolkodom egy macbookon is. 🙂

  15. Csak nekem tűnik fel, hogy ez az alu keret FEKETE?! Mert akkor nagy eséllyel jöhetnek az összes többi unibidy termékre a fekete verziók! Ami jó, sőt nagyon igéretes! Alig várom mivel rukkolnak elő!

  16. Nekem az nem tetszik, hogy a telefon alján van a fej/fülhallgató kimenet. Eddig amikor a zsebemben volt a telefon tök kényelmesen tudtam állítani a hangerőt, benyúltam a telefonhoz, és állítottam a hangerőgombokkal, anélkül, hogy ki kellett volna vennem a zsebemből. Így viszont sokkal mélyebbre kéne benyúlnom, mert elhelyezkedésében alul lennének a hangerőgombok, a villamoson meg majd azt hiszik épp zsebhokizom.

  17. @dmkiraly: Én meg a gyári headset-tel állítom a hangot. És még simogatnom se kell a combomat :D:D

  18. Nekem nem tetszik hogy ilyen nyújtott a telefon!
    Inkább maradna a kijelzőarány és max.4 hüvelykesre növekedne.
    Maga a kijelző kiszélesedne a kaszni széléig és inkább széltében kéne növelni magát a telefont..
    Jah és ipod touch design lenne!
    Amúgy tuti fake!
    Tavaly ugyanígy ment a találgatás meg a különböző kamu koncepciók
    aztán mindenki nagyott nézett mikor kijött a 4S!
    Szal ne döljünk be mindenféle hülyeségnek!
    Nyugi biztosan odapirít majd az új design…

  19. @Ragadoz0: én is wp-re váltok, sokkal menőbb a felület. Szerintem 1-2éven belül ios és android nagyságrendű lesz a piaci jelenléte. már 100ezer appjuk van és exponenciálisan nő. nokai lumia 900 a jelenlegi legszebb telefon szerintem.

  20. @Rotary: amit mondasz képarányt, az a 3:2
    btw imádom ezeket a véleményeket, hogy így sz*r, meg úgy szar, úgy is mindenki meg fogja venni, mint ahogy a 4-et meg a 4S-t
    amikor azokról kiszivárogtak a képek, mindenki egyből oltotta, hogy milyen sz*r gagyi kínai utánzatnak tűnik, milyen hülyén néznek ki a hangerőszabályzók, rá pár hónappal meg vitték, mint a cukrot…
    szerintem biztos nem fake, elég korrekt munkának tűnik, túl jó, hogy fake legyen
    nekem igenis tetszik az új design, már amennyire persze újnak lehet mondani, várom is hogy megjelenjen, de a fenti kommentek alapján akkor biztos csak nekem lesz egyedül ilyen telefonom egész Magyarországon 😀
    na, megvolt a napi trollkodás 😀

  21. @VTomi87: Sztem nagyon szar a gyári headset. Vettem egy jó minőségű agybadugósat, nagyon jól szól, semmiért nem használnám a gyárit.

  22. @dmkiraly:
    Nekem iPhone előtt iPod Touchom volt, azon ugyebár alul van a füles csatlakozója,. Meg kell modani, sokkal jobban kézreesnek a hangerőszabályzó gombok azon mint az iPhone-on. Szóval ez sztem egyáltalán nem hülyeség…

  23. @dmkiraly: valóban a gyári headset rém gagyi, viszont ma már van nagyon sok alternatíva távirányítós in-ear headsetekre, körbe kell nézni, én spec az Apple in-ear fülesét használom, az tényleg jól szól, csak drága :/

  24. Olyan szavazási lehetőség miért nincs, h Remélem nem? 😀 Itt 2 dolog lehetséges, valaki aki ügyes, átalakított 1 hátlapot és ezt mutatják be, vagy valaki a gyárbol kilopott 1 hátlapot..

  25. @Wolfcore: Utánanéztem, tényleg baromi jónak tűnik. Na, majd ha meglesz az iphone 5… 🙂

  26. Képeken csúnyább volt a hátlap, itt videón már egész jól nézki. Nekem tetszik, bár a kamera része az igencsak érdekes… A headphone jack meg azért kerül alulra, mert a homegombnál fogva veszed ki a telót és már tudod is használni.. ha meg felül van akkor lejjebb kell fogni. Szerintem logikus.
    @xnotimeforlovex: Igen csak tavaly nem volt konkrét alkatrész, csak rajzok, koncepciók.

  27. harmatgyenge eresztés…. disign 0

  28. Nekem tetszik a hátlap széle és oldalai, jobb lenne ha az egész egy színű lenne, nem lenne benne más szín középen.
    Így olyan mint egy szarul levágott fólia 🙂

  29. @Jadeye: Nos igen,de azok csak képek voltak.Eme videón jobban látható a különbség

  30. Számomra is fontos a külseje a telefonnak de én az IOS miatt vettem IP4-et. Most azt mondjátok “ha ilyen lesz tuti nem veszek”stb… de várjuk ki a végét. 🙂
    A dizájn is fontos de szerintem az operációs rendszere az, ami miatt Apple ez a telefon.

  31. Hát én is nehezen képzelném el ezt. Nagyobbnak sem kéne lennie, és nem ártana ha megtartanák az alsó csatlakozot kompatibilisre a regivel. Le is kéne vegre kerekiteni mert ez a szogletes design nem tul jo.
    Azt hogy egyseges csatit kell csinalni minden telo gyartonak, hat adnak melle egy talakitot aztan kesz.

  32. @JEROME: Ha már itt számolgatták, hogy a még kisebb simkártyával mennyi helyet nyerhetnek, akkor már a bazi csatlakozónak is mennie kell, mert ezzel is sok helyet megtakaríthatnak. És igen gyárthatnának minden második telefonhoz különböző csatlakozókat, de pont ez a lényege az eus szabálynak, hogy visszafogják a fölösleges környezetkárosító cuccok gyártását.. És ha jól tudom, akkor most nem működnek a mindenféle kis átalakítók az apple cuccokhoz, ugyanis eléggé válogatósak ilyen téren, nem fogadnak el akármilyen utángyártott sz*rt.
    Teljesen normális lenne, ha mikro usb-vel menne, mert legalább már a hülye kábeleikkel nem húzhatnak le a vásárlókról még egy-két bőrt. Ne a gagyi, leutánozhatatlan töltőikkel akarjanak még jobban meggazdagodni.
    A kereskedőket meg lehet sajnálni.

  33. @VIP: azért a pontossághoz hozzátartozik az is, hogy az elég komoly töltőiknek standard USB kimenete van (5V/1A), tehát azt dugsz rá, amit csak akarsz, és amit másképp szintúgy USB-re dugnál. tehát a leutánzás megoldható egy sima USB porttal, vagy bármi 5V/1A kimenetű adapterrel, aminek USB aljzat a dugója.

    a legtöbb gyártó esetén a töltők vezetéke nem cserélhető, és korábban még néha típuson belül is különféle V és A értéket adtak le. a fő gondot inkább ez okozza. a gagyi kábeleik benne vannak a dobozban, és az utángyártott kábelek normálisabbjával semmi gond nincs. sima USB kábel esetén is van olyan gagyi, ami mondjuk százforintosban elmegy, de az annyit is ér.

  34. Nekem egy kissé érdekes, az antenna keret “vasalata” 😀
    úgy igazándiból nem is nagyon értem, hogy van ez most kitalálva…

    A 4S-hez hasonlóan 4 részre van osztva a keret, DE! de ott csak egy keretről beszélünk itt viszont szemmel láthatólag a keret és a hátlap egy-ugyan az az elem,
    legalább is a hátlap közepe. Viszont a hátlapot kívülről nézve, láthatjuk hogy az az alsó és felső másfél centi más felületű, pontosan a keret illesztések mentén. Ez arra enged következtetni hogy az alsó és felső más színű rész az egy különálló elem.
    Bár ezt belülről nézve (én) megállapítani nem tudom, ahhoz elég rossz minőségű a videó, na meg a kis kínai pokemon is lényegtelen, minden ember számára “közhely” tényeket ismerteti… Na de a lényeg az úgy néz ki hogy akkor 3 fő darabból áll ez a lemezkütyü, ebből eredendően 3 antenna fogja alkotni ????
    Mert a 2 hosszanti – egymással szemben elhelyezkedő keret rész egy és ugyan az a lemezdarab.

    Vélemény ? Ellenvetés ?

  35. Remélem nem így fog kinézni az új iphone, mert ez elég ocsmány…

  36. Sziasztok, nem tudom máshol megkérdezni, mert nincs ilyen blog bejegyzés.
    Adott egy iPAD2 3G-s, melyben mobilinternetes SIM kártya van (képes SMS fogadásra, és a telszámot is tudom). Milyen ingyenes megoldás van arra, hogy KIZÁRÓLAG fogadni tudjon SMS-t. Banki szolgáltatás visszajelző SMS-eit irányítanám erre, de csak ha működik, mert azonosító számokat olvasnék ki belőlük. Lehet ezt valahogy?
    (paraméterek: iPad2 16GB 3G – régebbi modell – iOS 5.1.1 JB-el)
    Nagyon köszönöm a választ!

  37. Annyira nem rossz.Bár mondjuk,ha így fog kinézni én inkább csalódott leszek mert azt hittem,hogy kicsivel többet újítanak rajta.

  38. Ez mind nagyon szép, de ha alu az egész hátulja, hol kap helyet 3 antenna ? (GPS,RF, WIFI)
    Mert ugye árnyékolt lenne. Semmi csavar vagy ilyesmi ? Ragasztott lesz ? Na az lesz akkor szép! 🙂
    A fentebb említett iPhone glass-hoz meg annyit: hogy az csak az üveg. De ugye nem üveg van a telefonban hanem kapacitív éritőkijelző. Hol van a csatlakozó része ? 🙂

  39. @Wolfcore:
    Szia! Nincs véletlenül az inear füleshez a legnagyobb szilikon gumid eladó? Elveszett az egyik nekem…

  40. Inkább lenne sokkal mélyebb fekete színe a feketének, egy Nokia Lumia is komolyabb feketét ad, mintsem hogy a kijelző méretét huzigálnák ideoda

  41. @nagyB: Szia,
    Nekem van!

  42. Kövezzetek meg de szerintem 100%, hogy nem így fog kinézni. Az apple az “igazi” protopusokat mindig próbálta visszaszerezni, de ez most nem is lényeg. A lényeg az, hogy nem jellemző Ivy-ra ez az alsó lyukacsos hangszóró, középen ez a mini dock, semmi eddigivel nem lenne kompatibilis, továbbá ha dockra rakom hogy dugnám bele a hangszórót? Vagy ha dockolok ne hallgassak zenét? A micro (macro, tököm tudja mi a neve)
    – SIM az szerintem tuti,
    – 4G/LTE,
    – kisebb konnektor esetleg
    – erősebb (talán 4 magos? ideje lenne) proci
    – jobb, azaz hasonló akkuidő,
    – 16:9 KIZÁRT szerintem, ugyanis akkor megbomlana az egész iOS világ homogenitása, amire nagyon nagyon figyelnek
    – ez a kétszínű (fém) még a régi powerbookos meg ibookos időkben sem volt divat, Ráadásul ennyire egybe lenne? Hogy szerelik?
    – kamera olyan 8MPX vagy feljebb, de a helye most is fura.

    Ha tényleg így fog kinézni, akkor csúnya idők várnak ránk. A “régi” iPhoneunkkal együtt adhatjuk el a töltőinket, az autós töltőket, tartókat, dockokat, kiegészítőket, tokokat, de még az univerzálisokat is az új töltő miatt, ami azért nem lenne egy olcsó mulatság. Kellemetlen húzás lenne Apple részéről, és logikátlan, hiszen nem ő gyártja a kiegek nagy részét, ő ebből akkorát nem szakítana. Többen döntenének a “nem veszek mert nem akarok mindent lecserélni” mellett, mint az új telefon mellett. A homogenitás a kulcsszó és az elvész.

    Mellesleg elég szarul is nézne ki designban a MacBook Pro-m, az iPod nano órám, és az iPadem egységes, egyszínű szürkéje mellett egy ilyen otrombán hosszú és többszínű valami. Egyszerűen nem eppöl.

  43. @Jacaré: Így van… ez egy gusztustalan és aránytalan sz@r…


Add a Comment