fbpx Skip to content

Tegnap az egész világhálót körbejárták az alábbi képek. Már most leszögezem, hogy továbbra sem 100%, hogy ilyen lesz az új iPhone, de ez egy valós alternatívának tűnik.

Hogy mit látunk a képeken?

  • A fejhallgató bemenet átkerült a készülék alsó részére.
  • Kisebb csatlakozó bemenet, ez szerintem tuti nem miniusb vagy hasonló, hanem valami egyedi Apple fejlesztés.
  • Új hangszóró és kialakítás.
  • Az előlapi kamera középre került.

Illetve jól látszik, hogy megint fekete és fehér színekkel fogunk találkozunk. A készülék vázának az anyaga valószínűleg megegyezik az iPhone 4-ével, azonban leváltjuk az üveg hátlapot. Hátul egyfajta MacBook Pro-s fém borítást kapott a készülék, ami szerintem csak ezeken a képeken néz ki hülyén. Én szeretem a MacBook Pro külsőjét, tehát el tudnám viselni az iPhone-on is ezt a fajta megjelenést. Elölről gondolom Gorilla Glass 2-t kap majd az új iPhone.

Láthatjuk még, hogy a készülék nem tartja meg a mostani formáját. 16:9-et tippelnek a külföldi portálok, ami azt jelenti, hogy retinában 640×1138 pixellel találkoznánk, tehát azt a sok százezer az App Store alkalmazást mind-mind frissíteni kéne egy új eszközre. És még csak nem is a grafika a legnagyobb probléma, hanem az, hogy ezeknek az alkalmazásoknak a gombjaik, menüpontjaik elrendezése egy kisebb eszközre lett kitalálva. Nem véletlenül más legtöbbször egy iPhone és egy iPad játék felülete.

Tehát az Apple ismét kemény fába vágja a fejszéjét, azonban azt kell mondjam, nincs más megoldás. Haladni kell a korral és remélem, Tim Cook okosan fog lépni.

[poll id=”55″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

24 Comments

  1. Nem igazán láttam még olyat, hogy az apple olyan terméket dobott volna a piacra ami előtte körbejárta a világhálót, és természetesen nem általa. De ha tévedek javítsatok ki.

  2. @zsoltom21: iPhone 4 és gizmodo. ahogyan vissza akarták szerezni, abból nem az látszott, hogy direkt vesztették volna el.

  3. személyszerint nem tartom valószínűnek, hogy a csatlakozón változtat az apple. azt pedig szerintem kizárhatjuk, hogy a képarányon variál, márpedig én úgy látom, hogy az ott nem 3:2-es.

  4. El tudom képzelni milyen jókat röhög Johnny Ive a markába, amikor látja ezeket. Szerintem full kamu. Egyre több ilyen képecske van már fent neten. Túl sok minden hibádzik. Handras is írta a cikkében.
    Nah meg a felbontás is, mindent átszabnak? nem hiszem, a 326ppiből megint nem engednek. Majd az ios6 béta fw kicsomagolása után talán lesz valami kézzel fogható, addig nevetek az ilyeneken csak.

  5. http://m.origo.hu/dwap/origo/techbazis/mobil/20110209-elkeszult-az-egyseges-eus-mobiltolto.html
    Az EU-ban miújság volt az i4s-sel? Elvileg a dobozában már kellett átalakítónak lenni, nekem i4 van ezért kérdem. Meg főleg az új iPhonera vonatkozólag mintha ez elfelejtődött volna, az unióban vagy microusb csatlakozó vagy adapter a csomagolásban, ezt írta az apple is alá..na mindegy felesleges találgatni úgyse így fog kinézni, csak arra jó hogy menjen magától a hype hónapokkal a megjelenés előtt.

  6. Az alján a dock csatlakozó a gyanús nekem 🙂

  7. Szerintem ez Photoshop-os kép.Több telefon összerakása lehet.Vélek benne felfedezni Samsung Galaxy II vonásokat is,és valóban Nokiás a hátlapja.A töltő csatlakozó nyilván nem ilyen lesz,mert akkor semmi előző dologgal nem lenne kompatibilis.A kijelző mérete az viszont tényleg változhat,ez már elvárás is lehet manapság.Ha nagyobb lesz a kijelző,azt viszont már régóta tudják az Apple-nél,az appokat akkor már rég átalakítják mire kijön……szerintem.
    Már a 4s helyett is nagyobb kijelzőt akartak,csak gondolom nem volt még meg minden az átálláshoz.

    Persze ez az én véleményem,aztán majd látjuk:)
    De láttam már más képet is ami jobban tetszett ennél,ott ovális volt a home gomb.

  8. Anno nekem amikor az iPhone 4-et megtalálták, nem tetszett. De amint kijött, már a 3gs formára rá se bírtam nézni. Ha ez lesz az mire piacra kerül meg fog tetszeni mindenkinek.
    Univerzális appal simán meg lehet oldani. Rengeteg jó app fejlesztő van aki meg tudja oldani az iPhone és iPad közötti difit is.

  9. Ez tiszta gagyi.Szerintem a csatlakozó nem változik,a kijelző méretaránya sem-mérete sem.Egy újabb dizájn lesz,de méretben marad a mostani,mert különben nem lenne kompatibilis a kiegészítőkkel.IOS 6 pár újítással,de semmi egetrengető.Kb erre számítok.

  10. Szerintem igazi képekről van szó. Egyrészt az iPhone 4 kiszivárgott képekre is mindenki azt mondta -szvsz joggal-, hogy ez a szar tuti nem lehet az, aztán mégis. Innen nézve simán elképzelhető. A másik, hogy ha valaki fake képet készít akkor nagyon figyel, hogy ne dobjon nagyon lehetetlen dolgot. Például tuti nem cserélné le a régi csatlakozót és tuti nem helyezné át a fejhallgató kimenetet a másik oldalra, egyszerűen azért mert az túl hihetetlen és ezért mindenki azt mondaná, hogy fake. Egyszóval -bármilyen elcsépelten hangozzék is- pontosan azért tűnik valószínűnek, mert nagyon valószínűtlen. És persze ne feledjük el, hogy ezt a terméket is be lehet fotózni úgy (és nyilván be is fogják), hogy mindenki csorgassa a nyálát. Az iPhone 4 termékfotók is egész szépek lettek, pedig ugyanaz a készülék volt rajtuk, mint a korábbi ocsmánynak tűnő kiszivárogtatott fotókon.

  11. Nekem ez nagyon nem tetszik…
    A hátlap nem egységes , nekem bugyuta. Az allja egy katasztrófa , idétlenül néz ki a kis csatlakozó meg a sok böszme kínai gagyi hatást keltő lyukacska.
    Az előlap viszont tetszik , lehetne már nagyobb kijelző de akkor megint csak nem lenne egységes a dolog , ami nem vall az apple-ra.
    Na mindegy , én reménykedem hogy nem ez lesz. (Bár sajnos úgy érzem hogy igen)

  12. Mi a **** ez? Jonathan Ive is táppénzen van??

    Innováció / design = 0

    Értékelhetetlen….

    😀

  13. Szerintem marad a jelenlegi retina display a maga 3,5″ és 640*960 paramétereivel.
    A legjobb érveket Handras tudta felsorolni e mellett, amelyekkel egyet is értek.
    Habár úgy vélem 4″-es képernyő valóban jobb lenne, de a mostani is kiváló.

  14. Én megmondom őszintén nem örülnék ha az Apple követné ezt a kijelző méret okosságot nem értem miért kell 4 meg 4,6″ a zsebben egy mobiltelefontól. Mindenki erőlteti ezt a trendet aztán 2 év múlva 10″-os IPhone lesz. Ez a mostani méret szerintem tökéletes nem véletlen, hogy elérem az ujjammal minden pontját. Azért szerintem meg kéne maradni a mobil méreteknél kár lenne elrontani egy mini tablettel.

  15. arról nem is beszélve, hogy ha új iPhone jön, akkor az – a hagyomány szerint – új külsőt kap, ez pedig a 4(S) sziluettje, apróbb módosításokkal.

  16. @Brook: A hagyományhoz legalább két-három eset kellene, márpedig csak egy volt a 3GS->4 esetében. Az iPhone és az iPhone 3G között például nagyon kis különbség volt, kb. akkora, mint mint a 4S és a fenti 5 között.

  17. Ha az Applenek van esze akkor biztos hogy nem nyul se a képmérethez, se a csatlakozóhoz, nem maguk ellenségei hogy szétbonyolítsák milliómnyi platformra az eszközeiket. Ha mégis nagy csalódás, nekem nem kéne 3,5nél nagyobb iphone, az az optimális méret egy kezes használatra (meg a kézben dobolásról nem is beszélve)

  18. “A fejhallgató bemenet átkerült a készülék alsó részére.”
    Itt bukott le, hogy ez kamu. Ha ezt megváltoztatja az Apple többet nem veszek iPhone -t.

  19. Hello!
    Hihetetlen, hogy mennyi földhözragadt ember van itt, aki ezt a fix képernyőméretet erőlteti! Mint minden területén az életnek, főleg a technikai részét tekintve fejlődni kell és ez alól az apple sem kivétel! Azért mert anno kb. 6évvel ezelőtt kitaláltak egy akkor megfelelőnek tűnő képernyőméretet (és azóta ezt is mondták), nem jelenti azt, hogy amíg világ a világ ezt tartani is fogják, mert azóta a környezet a felhasználói igények és vélemények is változtak!
    Nem kell messzire menni, anno szerintem szinte mindenki (akinek akkor iphone 3g-je lett, többek között én is)a környezetében azt tapasztalta, amikor még az okostelefon és az ehhez tartozó “nagy” méret megjelent, hogy azt mondták, hogy “milyen NAGY!”, “minek neked okostelefon?”, “egy telefon arra való, hogy telefonálj, max. sms-re”……
    Ma mi a helyzet???? Azok az emberek ma már okostelefonnal rendelkeznek sőt igen nagygyal sőt tovább megyek interneteznek, fotóznak vele, játszanak rajta pedig pár éve azt mondták, hogy minek?!?!?! Ismerős szerintem!!!!

    – Ezzel csak azt akarom mondani és bemutatni, hogy akik ma azt mondják, hogy minek a nagyobb képernyőméret azok miután esetlegesen megjelenik a nagyobb kijelző, merthogy igen van rá igény, azok majd belátják, hogy igenis kellett, mert mennyivel jobb azon netezni, vagy a navigációt használni, vagy játszani, vagy akár filmet nézni, vagy csak visszanézni az elkészített képeket stb.

    – Személy szerint én a 4” képernyőméretre voksolnék(az iphone4 nekem már mindenben tökéletes a képernyő méretét leszámítva), az már megfelelő, talán azért, mert igy nem, vagy csak kis mértékben növekedne a telefon mérete, ami viszont tényleg eltalált méret, ezzel nem is vitatkoznék és gondolom az apple sem fogja növelni…
    A többi valóban újdonság meg legyen az apple gondja, eddig szerintem mindig tudtak újat mutatni.

  20. Nekem valami nem stimmel a képekkel. A második képen a hátlap i4 szerüen teljesen sík. Ellenben az 5. képen mintha domború lenne. Ezenkívül az egyiken van a felirat alatt “apróbetű” a másikon nincsen. Tehát minimum 2 prototípust láthatunk. Ezt valószínűtlennek tartom.

  21. Jó lenne, ha újra fém hátú lenne, mint az első iPhone volt 🙂

  22. @zsoltom21: iphone 3G szappantartó műanyagháza is már 2008 áprilisában májusában neten volt, de arra senki sem emlékszik mert akkor még nem volt ekkora hype belőle, de bőven neten voltak már a műanyagház képei.. na meg az iphone 4 képei is..

  23. Kizárt, hogy egy iPhone ilyen ocsmány legyen.


Add a Comment