fbpx Skip to content

Újabb iPhone alkatrészek jelentek meg a szeptemberben megjelenő iPhone-ról. Először is videó, ami már tulajdonképpen lépésről-lépésre bemutatja nekünk, miből fog állni az új készülék:

Jól látszik már az új dock csatlakozó, amivel kapcsolatban az egész világon vegyes érzelmekkel találkozhatunk. Konkrétan mindenkinek problémája van vele, és végeredményben igazuk is van, mivel nagyon sok kiegészítő a jelenlegi csatlakozóra van kitalálva. Nyilván lesz átalakító 30 dollárért, vagy 2-ért a kínai változat, de ez nem minden esetben lesz megoldás. Például ilyen lehet majd a kábel, amit az új iPhone-hoz kapunk:

Igazából én a 4G-re vagyok kíváncsi. Sajnos jelenleg nincs olyan készülékem itthon, amivel kipróbálhattam volna akár a T-mobile, akár a Telenor hiper-szuper mobil sebességét. Van-e egyáltalán ennek hazánkban létjogosultsága?

Azt gondolom jelenleg nincs. Egyrészt sok szolgáltató sok helyen még a 3G-re sem képes. Igaz, manapság az autópályákon már többször találkozom az EDGE helyett 3G-vel, azonban a vasútvonalakon ez jóval kevesebb. Pedig inkább netezzünk a vonaton, mint az autóban vezetés közben. 🙂 A másik kérdés a sebesség. Van-e jelenleg szükségünk 20-30Mbit/s-re egy telefon vagy iPad esetén? Nyilván ez sok dologtól függ, azonban az átlagembernek 20-30Mbit/s a mobiltelefonján szerintem jelenleg nem szükséges. Igaz régebben EDGE-et használva is simán éltünk, ma már 3G nélkül szenvedünk. Persze, ha EB van és streamelni szeretnék a meccset, akkor bizony létszükség a 4G, de hazánkban ugye az iPad ezt a hálózatot nem támogatja.

Az új iPhone megjelenésével ez merőben megváltozhat. Vajon kihasználjuk-e majd a 4G-t és mire fogjuk használni? Nektek mi a véleményetek erről?

Olvasd el a hozzászólásokat is

16 Comments

  1. Halál felesleges a 4G. Egyrészt a mobilnet nevetségesen drága, másrészt viszont inkább a 3G-t kéne végre normális lefedettséggel, rendesen szolgáltatni, mert ez, ami most van, inkább valami kísérlethez hasonlít néha, nem szolgáltatáshoz.

  2. Az a véleményem, hogy nem is a sebesség, hanem a szolgáltatók által kínált mondhatni kiábrándító adatmennyiség a leggyengébb láncszem, és ez meggyőződésem hogy ez a fejlődés ellen van. Vegyünk egy példát, 1600 Ft-ért vásárolt 500 MB adatmennyiséget video-streamingelve két óra alatt el lehet fogyasztani, és akkor a 2 GB sem olyan nagy perspektíva. Nagyon hiányolom a korlátlan adatmennyiségű adatforgalmazást, lassan illő lenne bevezetni (5000ft körüli árral), addig a 4G csak arra lesz jó, hogy az a kis netcsomagunk marha gyorsan elfoggyon.

  3. Amíg Nyíregyházától 4-5 km-re csak gprs-t tud a t-mobile hálózata, addig nincs miről beszélni. Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy Vodafone-tól jöttem át, mert mikor kiköltöztem, a házban szakadozott az összes hívás a szinte 0 térerő miatt.

  4. @Before és @pilotakex válaszához csatlakoznék. Korlátlan, és megbízható rendszer kiépítése után lesz létjogosultsága, megfizethető áron, vagyis a jelenlegi T-Mobile-os ikon árakkal korlátlan 4G mobilnettel. Ez kb 3000-ben lesz bevezetve itt nálunk, vagyis csak álom marad az egész.

  5. @pilotakex: Én a Telenor internetén vagyok kiakadva, hogy ketté választják a neten lévő tartalmakat.Bizonyos dolgok unlimited bizonyos dolgok meg férjél bele 2GB-ba. Nem tudom a Vodánál vagy a T-nél van-e de sztem a T-nél biztos van unlimited, vagy is max korlátozás.

    Nekem Telenornál még régi csomagom van, direkt nem is váltok abban 3GB adatforgalom van mindenre, azzal meg vagyok elégedve és tetheringre is bőven elég.

  6. én is azon a véleményen vagyok, hogy
    1) előbb rendesen építsék ki a 3G-t
    2) a díjszabást gondolják újra, mert nevetséges, hogy a vodánál egy 5000 forintos havidíjhoz 500MB jár..

    mellesleg nagyon nevetnék (és örülnék) ha szeptemberben egy teljesen más iPhone-t mutatnának be 😀

  7. Ahogy nezem a technikai fejlodes meg messze elkeruli magyarisztant , 4G ? ja majd ha doglodo nyugaton mar 44 G lesz … Lassan a csilli-villi alma termekek jok lesznek hamutartonak az eloszobaba a gyagyiorszagban meglevo technikai fejletlenseg miatt

  8. @sipi07:
    hát a t-nél sincs több adatforgalom hozzá és a lefedettsége egy totális vicc de hát ez jut itthon.
    viszont ha ez a csatlakozó tényleg lecserélésre kerül nagyon csalódott leszek mert sok társammal egyetemben bohóckodhatunk átalakítókkal hogy használni tudjuk a kiegészítőket amiknél pl ipigemnél nem tudom elképzelni hogy tudom majd rárakni a foglalatra egy átalakítóval a telefon alján…

  9. az összes iphone gk tartó nagy “szopás” lesz az új csati miatt…

  10. Az az igazság, hogy mindenki megtalálhatja a megfelelő csomagot saját magának, csak tájékozódni kell, mert nem minden értékesítő emeli ki a kedvezményeket.
    Például a T-Mobile-nál van a Duplanet40 kedvezmény, melyre jogosult minden olyan ügyfél akinek a nevén van T-Home vezetékes internet. A kedvezmény lényege, hogy amíg hűségidő van a vezetékes interneten, addig a hozzá kapcsolt mobilinternet árából 40%-ot elengednek havonta. Így egy Net&Roll M csomag mely 16 GB 6.990 HUF helyett 4.194 HUF.
    infó: http://www.t-home.hu/lakossagi/csomagok_akciok/duplanet/duplanet40
    Ez már elérhető 4G/LTE hálózaton.
    A lefedettséggel kapcsolatban az igazság az, hogy a nagyvárosokban van 3G a T-Mobilenál. A 4G/LTE lefedettség pedig itt tekinthető meg: http://www.t-mobile.hu/lakossagi/ugyintezes/lefedettseg/lte
    Szintén a T-Mobile-nál van a Net&Roll 1 GB opció, mely 1.000 HUF havonta és kibővíti az adatforgalmat 1GB-al és megnöveli a sávszélességet.
    Infó: http://www.t-mobile.hu/lakossagi/mobil_szelessav/tarifak/net_roll_limit

    A Telenor-nál pedig korlátlan adatforgalom van e-mailre és böngészésre Hipernet 5, 7, 21 és 42 csomagoknál. Sőt a Hipernet 21 és 42 csomagoknál van éjszakai adatforgalom mely 100 GB, bár ehhez 2 éves hűségidő kell.

    Telenor mobilinternetet nem használtam még, így vissza jelzést nem tudok írni. Vodafone mobilinternetem volt 2 évig, városon belül jól működött, de ár/érték arányban silány volt. Jelenleg a T-Mobile-nál van mobilinternetem, meg vagyok vele elégedve.
    A Speedtest.net 10-11 Mbps letöltést és 2-6 Mbps feltöltést mér. Ping 40-60ms.

  11. Szerintem több okból is felesleges idehaza a 4G.

    Nagyon drága. (Szeptember 1-től emelik újra az árakat T-Mobilnál és a Telenornál is)
    Sok helyen 3G sincs, sőt még TÉRERŐ sincs, (nem tudsz telefonálni)

  12. @iSultanGS: A T-Mobile-nál az áremelés, csak a hang csomagokat érinti. A mobilinternet árak és feltételek változatlanok maradnak.
    Adott esetben 4.194 HUF 16GB 4G/LTE mobilinternetért nem mondható soknak. Alap esetben ezért az árért 4-5 GB-ot kapsz normál sebességgel.
    De ha sokallod, akkor még ott a Net&Roll 1GB opció, melyről már írtam.

  13. Ma fel akartam venni a szifonomat, mert csörgött. De nem lehetett felvenni, mert nem reagált semmire. Sőt a csörgés is “beragadt” mert, 2 perc múlva még mindig folyamatosan csörgött, holott nyilván a szolgáltató nem hívott ilyen hosszan. Ezzel kéne az almáéknak foglalkozni, és nem a sok-sok G vel, meg az 1 millió megapixelre felszaturált kamerákkal. Úgy látszik lassan vége az alma legendának, olyanok lesznek mint minden szoftveresen túllihegett eszköz: kényszerhaladás, tesztelés egyre kevesebb, bug hegyek.
    Ja a készülék: i4, 5.1.1, no JB.

  14. @hrobert:

    Nekem Ikon 200-as csomagom van 4990 Ft-ról 5600 Ft-ra nőtt a havidíj. 🙁

  15. @iSultanGS: Igen, mivel az hang díjcsomag. 2012.09.01. még szomorúbb leszel, mert akkortól az Ikon200 havidíj a jelenlegi 5.600 HUF-ról 6.000 HUF-ra változik.

  16. Sajnos 🙁


Add a Comment