fbpx Skip to content

Elvileg szeptember 12-én mutathatják be az új iPhone-t, amiről már Admin kolléga is írt. Vannak olyan vélemények, amelyek szerint a telefon az eddigi legnagyobb durranás lesz. A támogatók hat pontban foglalták össze véleményüket.

1. Elmúlt évek tapasztalatai
Mint azt Phil Schiller marketing alelnök is elmondta, amikor bemutattak egy új iPhone-t, mindig többet adtak el belőle, mint az azt megelőzőekből együttvéve. Craig Berger, az FBR Capital elemzője szerint az Apple a következő készülékből a teljes életciklusa alatt (várhatóan három év), akár 250 millió darabot is értékesíthet.

2. Feltorlódott kereslet
Az iPhone 4S tulajdonképpen csak egy ráncfelvarrás volt, így az Apple 27 hónapja „ugyanazt” a készüléket árulja. Ezért komoly kereslet várható a következő készülékre, ami várhatóan máshogy fog kinézni, mint a 4S/4. Hosszabb, vékonyabb lesz elődjénél.

3. Kína-szindróma
Jövő év elejétől Kína legnagyobb mobilszolgáltatója, a China Mobile is árulni fogja a készüléket. 683 millió előfizetőjük van, ami több mint kétszer nagyobb szám, mint a Verizon, az AT&T és a Sprint előfizetői együttvéve.

4. Még több mobilszolgáltató
Anno az Egyesült Államokban az iPhone 4 csak az AT&T-vel indult, azóta a szolgáltatószám dinamikusan növekedett. Várhatóan bekapcsolódik a negyedik amerikai szolgáltató, a T-Mobile is. (És remélhetőleg itthon a Telenor…)

5. Népszerűek az okostelefonok
Májusban először az eladott okostelefonok száma meghaladta a butatelefonokét, egyre többen váltanak okostelefonra, ami jó lehetőség az iPhone-nak.

6. Szinergia
iPhone-nal nem csak egy okostelefont vesz az ember, hanem egy ökoszisztémához is csatlakozik. Alkalmazásokat vásárol az App Store-ból, amik futnak iPad-en is. Lojális lesz a céghez és rendszeresen frissíteni fogja telefonját.

A bemutatóig csak sötétben tapogatózunk, de szerintetek is nagy durranás lesz a következő iPhone?

Olvasd el a hozzászólásokat is

15 Comments

  1. Szerintem blama lesz, amit megpróbálnak valahogy eladni.
    Ez az új dizájn (ha tényleg ez lesz) nem valami ütős, értelmezhetetlen a képarány-módosítás, semmi olyan hardverfejlesztést nem látni, ami valóban újabb ugrást eredményezhetne. A felbontás több, mint elég, a kijelző gyönyörű, van ezekben már minden. Ebből az következik, hogy valamilyen szoftveres extrával próbálnak villantani, de az meg megint csak olyan, hogy maximum másodszintű verzióugrásra lennének elégségesek, nem iOS6-ra.
    Kérdés persze, hogy mindezek ellenére lesz-e akkora tehetetlensége a rajongói (nem a felhasználói!) tábornak, ami elvisz belőle megfelelő mennyiséget.
    Sajnos az is látszik már, hogy az Apple tudatosan próbálja kiszorítani a régebbi típusokat, kevésbé bízik már a “wow”-hatásban, inkább belekényszeríteni próbálja a régi felhasználóit a váltásba.

  2. Én mindenképpen le fogom cserélni az iphone 4 készülékem. Egyrészt már leharcolt másrészt pedig vágyom már valami újdonságra is.

    De nekem az a véleményem hogy most megragad kicsit a fejlődés hiszen itt már hiába nem tudnak olyan eget verő dologgal előrukkolni . Mindenhol nagyobb,gyorsabb,nagyobb kamera fejlesztést nyomatják. Retina kijelző volt ami ütött de azt se tudják még egyszer megismételni. De nem is értem mit várnak az emberek.Svájci bicskát is bele vagy mit? Ha már igazán nagyot akarnak lépni ideje jönni a azoknak a valóság hűtlen dolgoknak amit a kamu specifikációs videókban látni. Lehet szarozni de nekem ez a véleményem.

  3. Ettől lesz nagy durranás?

    Mármint ok, az Apple-nek az lehet anyagilag, de a cím – legalábbis szerintem – kissé félrevezető. Eredetileg azt hittem arról szól majd a cikk, hogy nekünk – miért – lesz nagy durranás.

    Én egyébként egyelőre nem hiszek ebben. Az biztos, hogy rengeteget adnak majd el belőle, az biztos, hogy a kezdetben hiánycikk lesz, hogy hihetetlen sorbaállások lesznek, meg ilyesmi, de én semmi olyat nem látok egyelőre – szigorúan az iOS6-ból kiindulva – amitől az új iPhone sokkal jobb volna, mint az elődei.

    A kijelzőméretet és erősebb procit azt hagyjuk, mert ezek a kötelező módosítások már lassan. Más kérdés, hogy a hosszabb, vékonyabb design nem igazán jön be így első látásra, de ahogy anno egy iPhone4 méretű telefont is nagynak, nehéznek tartottam, vélhetően ezt is megszoknám.

    Jó lenne tévedni és jó lenne 12.-én majd felsóhajtani, hogy huh.. ez mekkora durranás, ilyen kell nekem! De egyelőre nem sok esélyt látok erre.

  4. durranás lesz, ha végre raknak bele FM rádiót, addig csak találgatás 1000el 🙂

  5. elég szegényes 6 pont, hogy miért is kellene nagy durranásnak lennie! lefordítom,

    1. az előzőből eladtunk x milliót, nehogymá ne adjunk el ebből 2x-et!
    2. a sok hülye átlátott a szitán és nem vette meg a 4s-t, na majd a sok hülye megveszi ezt!
    3. kínában sokan laknak, tehát sokat fogunk eladni!
    4. amerikában eggyel több szolgáltató árulja, ergo többen fogják megvenni!
    5. mindneki okostelefont akar, a miénk meg okos, tehát sikeres lesz!
    6. vallásunk mára erősebb mint a szcientológia, a sok hülye majd jól megveszi ezt is, sőt reményeink szerint egyből 3-at vesz, amiből kettőt ki sem bont, hanem kirakja dísznek!

    nevetséges és szánalmas is egyben. egyre cikibb lesz iphone-t használni!

  6. Hat ezek az ervek fentebb eleg gyengek. Ha ez a tenyleges telefon, akkor szerintem kevesbe fognak novekedni fognak az eladasok, vagy maradnak a szinten.
    Ha ez a design, akkor a hosszu kepernyo egyertelmuen hulyesegnek tunik. Kulonben elmenne az egesz. Szerintem ket verzio lehetseges:
    – 1) Kihoznak valami baromi jot es ez a design csak egy atveres. Es ujra ismetlik az iPhone-ok kalvariajat.
    – 2) Rajottek, hogy jelenleg technologiailag ennyi a csucs sorozatgyartasban es inkabb fokuszalnak olyan teruletekre, ahol meg van mit fejleszteni (lsd hirek. AppleTV, iCloud, MAc-el valo integracio, Smart-abb mediaszerkeszto …). A model vagy ez lesz vagy valami hasonlo.

  7. Én megvettem a 4S-t, de csak azért mert előtte 3G-m volt és nagyon időszerű volt egy új teló. Az nagy váltás volt, most azonban nem érzem az erőt egy ilyen szintű “instant get” fuvallatra.

  8. Bírom olvasni, mikor leírja valaki olyan teloról, ami még be sem lett jelentve (se specifikáció se design), hogy lemarad a cég, még nem lesz intant get….

  9. Egyébként meg nem is tudom, mi lenne olyan nagy durranás egy új iPhone esetben. Talán ha tudna mindent alapból, amit jelenleg csak JB-elve tud. Ez azt hiszem elegendő indok lenne, hogy a következő telefonom is iPhone legyen. 🙂

  10. @athis1975: s kimaradt, admin javítanád?köszi

  11. @athis1975:
    Miért ne lehetne filozofálni azon, az eddig megjelent – majd utólag kiderül, hogy álhírek-e – alapján?

    Egyébként én nem hiszem, hogy lemarad az Apple/iPhone, inkább csak jelentősen csökken(t) az előnye a vetélytársakkal szemben, ez már most is látszódik. Kiderült, hogy a konkurencia is tud jó HW-t gyártani, sőt lassan a jó oprendszer is összejön nekik. Onnantól meg már szinte csak hitkérdés, hogy ki melyiket választja.

    Hogy most ki mit és honnan lop, az más kérdés. Igazából ezen filózni szerintem teljesen felesleges, mert kb. az az igazság, hogy mindenki lop mindenkitől. Az Apple se szent, a Samsung sem és a MS sem. Nem igazán látom azt, hogy az egyik jobb lenne a másiknál, maximum annyiban, hogy ügyesebben csinálja a dolgait. 🙂

    Én mindenesetre kíváncsian várom az új iPhone-t, de ugyanígy várom a Win8-as telefonokat is, szerencsére nem sürget semmi, elvagyok az iPhone4-el még egy darabig, van időm eldönteni, hogy melyik telefonnál érzem azt, hogy elég “nagy durranás” ahhoz, hogy lecseréljem a meglevőt.

  12. Ami engem zavar,hogy a hírekben is a hype megy. Mert ez a design elég szegényes jelen pillanatban( lehetetlen,hogy ilyen legyen) és így csak az apple érzés adja majd el. És ez nem annyira jó. Nagyon nem vagyok alma fan. Viszont a telefonjukat szeretem és használom. De ezt a vak hűséget viszont ki nem állhatom ami a márkát körül öleli. És erről szól a cikk is. Semmi a telefonról. Csak a marketing és a vágyakozás.

  13. Sztem ha ilyen lesz, akkor ez mar nem lesz nagy durranas. Sott.

  14. iOS 6 is akkor jön ki? 🙂

  15. Én meg azt halottam, hogy az államok felrúgták a port az idegenekkel és ezért nem lesz újjítás.:( Jön a vílág vége


Add a Comment