fbpx Skip to content

Kérünk mindenkit, hogy mielőtt bármit is tenne a készülékével, figyelmesen olvassa el az alábbi cikkben foglaltakat, és mérlegelje az esetleges lehetséges kockázatokat, valamint készítsen biztonsági mentést a készülékén található adatokról. Az itt leírtak el nem olvasásából vagy meg nem értéséből fakadó problémákért nem tudunk felelősséget vállalni.

Tegnap, alig egy héttel a WWDC 2012 előtt a Dev Team kiadta a szoftverei frissített verziójait, amik már tartalmazzák a @pod2g és @planetbing fejlesztette rocky-racoon jailbreaket és untethert. Ez azt jelenti, hogy a következő szoftverek frissültek az 5.1.1-es támogatással:

  • PwnageTool 5.1.1
  • redsn0w 0.9.12b1
  • cinject 0.5.4 (a korábbi, 0.5.3-as verzió is már tartalmazta a rocky-racoon-t, de ebben frissítettek pár dolgot)
  • ultrasn0w 1.2.7 (csak natív 5.1.1 kompatibilitás – nem új függetlenítés!)

Ha már jailbreakeltünk, nincs szükség arra, hogy a rocky-racoon csomagot újratelepítsük, kivétel abban az esetben, ha problémákat tapasztatunk, vagy szeretnénk megpróbálni egy másik jailbreakelő szoftvert használni. Az egész háttere ezeknél a szoftvereknél is ugyanaz a rocky-racoon untethered jailbreak, amit az új Absinthe, a cinject-0.5.3-as verziója, vagy a Cydiából a tethered jailbreakkel rendelkező készülékre telepített rocky-racoon csomag nyújt, összesen csak a telepítési eljárásban van némi eltérés.

Redsn0w 0.9.12b1

Az új redsn0w az A4-es és korábbi készülékek tulajdonosai számára két lehetőséget is nyújt a rocky-racoon telepítésére:

  • egyrészt az Absinthe és a cinject működéséhez hasonló backup/restore típusú módszert;
  • másrészt a már megszokott, limera1n-alapú, ramdisket használó lehetőséget. Ez utóbbi akkor lehet különösen hasznos, ha tele van a készülékünk adatokkal. Ebben az esetben ugyanis ez biztosan megelőz bármiféle későbbi problémát, ami az iCloudba való szinkronizáláskor léphet fel esetleg. Fontos tudni, hogy ez a lehetőség kizárólag az A4-es vagy korábbi készülékek esetén működik, mert a limera1n exploit csak azokon megy. Ha ezt a módszert választjuk, akkor még a redsn0w indítása előtt tegyük a készüléket DFU vagy recovery módba, mert másképp a redsn0w azonnal a backup/restore típusú módszerrel indít.

A Dev Team emellett szeretné megkönnyíteni azok dolgát, akik a SAM-es függetlenítést használják. Noha ezt azóta az Apple bezárta, így már nem lehet újonnan megcsinálni, de akik korábban megtették, és lementették akár manuálisan, akár redsn0w-val az aktiválást, azok ezt 3 évig tudják majd használni, bármely szoftververzión – utána viszont az aktivációs ticket érvényessége lejár.

 

Az új Tickets funkció segítségével a lementett aktivációt iPhone 4 és 3GS esetén már bele tudjuk tenni a jailbreak folyamatába, így az egész vége a már ezzel függetlenített készülék lesz. A másik lehetőség, hogy a már jailbreakelt készülékre is képes visszatölteni az aktivációt, tehát nem kell manuálisan vacakolni vele. Az új funkció elfogadja csak magát az aktivációs ticketet tartalamzó plist fájlt, vagy a redsn0w Backup funkciójával lementett zip fájlt is. Ezeket az opciókat az Extras / Even more gombja alatt találjuk meg.

A frissített redsn0w visszamenően tartalmazza a korábbi jailbreakeket is, így támogat minden eszközt és minden szoftververziót, egészen az iOS 4.1-el bezáróan.

PwnageTool 5.1.1

A PwnageTool is segít elkerülni minden esetleges szinkronizálási problémát, de ez is csak az A4-es vagy korábbi készülékek esetén működik. Ha ultrasn0w használatával függetlenítjük a készüléket, kulcsfontosságú, hogy megtartsuk azt a basebandet, amivel még működik az ultrasn0w. Ehhez pedig basebandet nem frissítő custom firmware szükséges, amire a redsn0w mellett a PwnageTool is képes. A redsn0w esetén ilyenkor a custom firmware csak a baseband frissítését kapcsolja ki és utána még jailbreakelni kell, viszont a PwnageTool segítségével készült custom már rögtön jailbreakelt is.

A PwnageTool az iPhone 4, 3GS mellett az iPod Touch 4G és 3G, az iPad 1, és az AppleTV 2G (5.0_2B206f) készülékek esetén támogatja az 5.1.1-es custom firmware-ek készítését, és a firmware elkészülte után segítséget is nyújt annak a készülékre való telepítésében.

A PwnageTool ugyanakkor egyelőre nem támogatja a SAM-es függetlenítés lementett aktivációjának custom firmware-be való ágyazását.

cinject 0.5.4

A cinject egy parancssoros jailbreak, leginkább fejlesztők számára lehet hasznos. Egyszerű felhasználóként nincs rá szükség, hiszen ott vannak a grafikus felülettel ellátott alkalmazások. Így feleslegesen ne álljunk neki ezzel játszadozni. A lehetséges paraméterek listája a csomagban lévő README.txt fájlban található meg.

A 0.5.4-es verzióban mindössze néhány apró frissítés történt.

Ultrasn0w 1.2.7

Az 1.2.7-es verzió egy kompatibilitást biztosító frissítés, tehát csak azt teszi lehetővé, hogy bármiféle külső patch nélkül is működjön az ultrasn0w az 5.1.1 esetén. Ilyen külső patch az ultrasn0w fixer, amiről már írtunk legutóbb, és mostantól akkor nincs is már rá szükség.

Ez nem új függetlenítés, tehát továbbra is csak az eddig támogatott basebandek esetén működik, amelyek a következők:

  • iPhone 4 esetén továbbra is kizárólag: 01.59.00
  • iPhone 3GS (és 3G) esetén: 04.26.08, 05.11.07, 05.12.01, 05.13.04, és az iPad baseband, a 06.15.00

Ha tehát a fentebb felsorolt basebandek bármelyike van a készülékünkön, és iOS 5.1.1, akkor az ultrasn0w segítségével az szoftveresen függetleníthető. A frissített ultrasn0w természetesen működik az iPhone 3G (és iOS 4.2.1) esetén is. Az ultrasn0w sem az iPhone 4S-t, sem az iPhone 2G-t nem támogatja.

Ha korábban már feltettük az ultrasn0w fixer csomagot, azt először távolítsuk el, majd frissítsük az ultrasn0w-t az 1.2.7-es verzióra. Az ultrasn0w telepítése után minden esetben indítsuk újra a készüléket (kapcsoljuk ki teljesen, majd vissza).

Letöltés

Az egyes eszközök az alabbi linkekről tölthetőek le:

Ha támogatni szeretnénk a jailbreaket fejlesztők munkáját, azt PayPal segítségével tehetjük meg, ehhez keressük meg a Dev Team oldalán található cikkben az “If you’d like to contribute to those that actually developed rocky-racoon, please visit here” mondatban a donate gomb linkjét.

Olvasd el a hozzászólásokat is

132 Comments

  1. Kar hogy az uj ultrasn0w nem tudja az 5.1.1 fuggetlenitest annal aki meg nem fuggetlenitett … de majd csak eljon a mi idonk is 😀

  2. @Ragadoz0: tudja függetleníteni, ha a baseband megfelelő. az mindegy, hogy korábban függetlenítettél-e már, ha még sosem, de megtartottad a megfelelő verziós basebandet, az most is függetleníthető. a baseband és az iOS verziója két külön dolog, és szétválasztható.

  3. Ha jól értem, akkor érdemesebb a redsn0w limera1n-es módszerével jailbreakelni, mint az Absinthe-tel, az iCloud miatt.
    Gyári független i4-ről van szó, még 5.0.1 van rajta, de tervezem frissíteni 5.1.1-re.

  4. nekem non-DFU-ba ezt írja: Error 2000
    Valami ötlet?

  5. Azóta mióta jailbreakeltem Absinth-el néha lefagy a telefonom. Azt csinálja, hogyha hívnak nekem ki sem csörög meg semmi,de aki engem hív annak rendesen csörög,nem azt mondja neki hogy nem kapcsolható ! A telefonomat csak a home gomb és a kikapcsoló gomb egyszerre nyomásával tudom újraindítani !Mi lehet a gond?

  6. Bocsi a kétszeri megjelenésért.

  7. @Vikitorony: a dev team állítása szerint érdemesebb lehet, igen.

    @mayermartin: na de mégis milyen készülékre?

    @akos101: (háromszori volt, de mindegy) és jailbreak nélkül tuti nem csinálja? mert lehet sim hiba is. és milyen típusú készülék?

  8. @Jadeye: eddig nem csinálta ! i4

  9. Ja bocsi iPad 1 wifi+3g

  10. @Jadeye:
    Igazad van bocsi , rosszul kerdeztem . Igazandibol az en 2.0.12 bb-mre gondoltam az ugye meg nem megy sajna …

  11. @Ragadoz0: Ultrasn0w-val valóban nem lehet,de ott a Gevey SIM meg a gyári függetlenítés.

  12. @hSn0wQ:
    A Gevey-t inkabb nem vallalnam be , most a gyari fuggetlenitest probalom osszehozni , csak lesz belole valami 😀

  13. Sziasztok,

    Iphone 4-em van,5.0.1(9A405)-ös firmware van rajta.Szeretném frissiteni a legujabb 5.1.1-es firmware-re!A kérdésem az,hogy melyik szoftverrel jailbreakeljek,amit utána nem kell majd rádugnom a gépre?Előre is köszönöm!

  14. @baloghzr: Csináld a legújabb Redsn0w-val (Redsn0w 09.12b1).

  15. Az aktiválós része nem tiszta a cikknek,mármint számomra.Én SAM-mel aktiváltam.A cikkben szó van a SAM-ről,és,hogy már nem lehet vele aktiválni??!!Vagy le kell menteni valamit,amit 3 évig lehet használni?
    Nem értem…..

  16. ….vagy lehetett a SAM-mel is függetleníteni régebben,és ezt zárták be??
    Az aktiválás még működik.

  17. @dcsatlos: “Régen” még volt egy függetlenítési teknika ami jó volt iPhone 3G/3GS/4/4S-re és minden fw-t és bb-t támogatott és a SAM-mel lehetett megcsinálni.Ez kb 1 hétig volt elérhető megoldás azóta az Apple bezárta azt a rést amit ennél a függetlenítésnél lehetett használni.Ettől még lehet aktiválni a SAM-mel mert az aktiválás és a függetlenítés nem ugyan az.

  18. @dcsatlos: nem értem a kérdést. ugyanis direkt linkelve van a cikkben (ha elolvastad) az az írás, hogy az a SAM-es dolog pontosan mi.

  19. hsnowq:

    Köszi a választ!
    Van egy Ipad 2-m is,amin 4.3 firmware van!Azt is redsnow-val csináljam?
    Köszi!

  20. @baloghzr: Nem ott több lehetőséged is van.

    -ha van SHSH-d iOS 5.0.1-re akkor frissíts arra és jailbreakeld Absinthe 0.4-el vagy Redsn0w 09.10b7-el.
    -frissíts a legfrissebb fw-re az iOS 5.1.1-re és azt jailbreakeld Absinthe 2.0.4-el
    -vagy esetleg ne frissíts sehova és jailbreakelj jailbreakme-vel.

    Ilyen ötleteim vannak.

  21. @Jadeye: Ezt a bb-t lehet unlockolni gevey SIM-mel?
    04.11.08

  22. @hSn0wQ: ez továbbra is a gevey típusától függ. ha régi, akkor nem. ha új, akkor elvileg igen.

  23. @Jadeye: Oké.A kérdés arra utalt,hogy valamilyen tipusú Gevey tudja e függetleníteni.De akkor ezek szerint igen.Érdekes mert a Dev Team azt mondta nekem (a blogján),hogy nem.Csak biztos akarok lenni benne.

  24. @hSn0wQ: hol mondott neked ilyet a dev-team? ki mondta pontosan? van valami gevey ultra s, ami viszi mindet, de továbbra is felesleges szenvedés a gevey.

  25. @hSn0wQ: na, akkor kijavítom magam: a gevey ultra s valóban megy iOS 5.x esetén is, de csak 4S-re. tehát akkor a fenti basebandre, mivel iPhone 4, arra ez nem jó.

  26. @Jadeye: Értem.Köszi.Egyébként az egyik kommentbe mondták nekem.Köszi mégegyszer.

  27. A Cydia nem akarja feltenni az Installous 5-öt, elmegy egy darabig a töltése, és utána lerohad. Ha jól tudom, ez kell ahhoz, hogy feltehessek apk-kat…igaz?

  28. Pirossal: Hash Sum mismatch

  29. @kisa2003: az APK-k az androidhoz tartoznak, olyat neked az installous sosem fog feltenni iOS-re.

  30. @kisa2003: Az apk az androidos appoknak a telepítője.iPhone/iTouch/iPad esetén ipa fájlokról beszélhetünk esetleg,ha Cydia-ból letöltött szoftver akkor deb fájl.

    Egyébként meg jó lenne valami hibaüzenetet is írnál mert így vakon elég nehéz segíteni.

  31. @kisa2003: Esetleg próbáld meg külön az AppSynce5.0+-t letölteni és utána az Installous-t.

  32. @hSn0wQ:
    Na bocsi!!! Ipa-t akartam írni!!! Hibaüzenet miután leállt a telepítés: Hash Sum mismatch

  33. @kisa2003: Esetleg próbáld meg külön az AppSynce5.0+-t letölteni és utána az Installous-t.

  34. Most én csinálok valamit rosszul? Feltettem a Redsn0w 0.9.12b1-t, minden ok, van cydia. Hagytam hogy cydia teleítgesse magát. Ezután hackulo….ez is felment, most intallous előtt feltettem az Appsynce5-öt, ezzel se volt gond. Secoure GUI-t is feltettem külön. Ez is felment. Installous 5 viszont mint egy reumás anyatetű. Negyedéig elvánszorog, aztán meghal.

  35. @kisa2003: Menj fel a gépeden a netre és töltsd le innen:cydia.hackulo.us
    ezt:installous 5.0-10.deb-et
    Ezután töltsd le a Cydia-ból az iFile-t és az OpenSSH-t.
    Ezután Töltsd le még a gépedre a WinSCP-t,nyisd meg majd írd be felülre a wifi ip címet (a készülékeden bemész a Settings->wi-fi menüpontra és ott keresd ki azt a wifit amire rá vagy csatlakozva és az ott lévő kék nyílra menj rá és onnan letudod olvasni az ip címet),ezután a username-hez írd be azt,hogy root,a password-höz azt,hogy alpine majd menj a loginre,ekkor eléd kerül a gépen a telód mapparendszere és az imént letöltött deb fájlt másold be oda,ahova akarod (jegyezd meg,hogy hova másoltad) ezután a készülékeden nyisd meg az iFile-t és keresd ki a deb fájlt majd bökj rá és utána települni fog a készülékre (ha nem jelenne meg a deb fájl ott ahol bemásoltad akkor indítsd újra a készüléked és utána keresd meg).

  36. Itt valami gebasz van! Mert az általad megadott oldalról se tölti le az Installous 5-öt 🙂
    6,1 megát kéne lehoznia, és 666 kb-ot hoz csak le…

  37. @kisa2003: Hogy a tökbe nem tölti le a gépedre ???

  38. Na most jobban jön….gondolom szenved a szerver, minden hülye most tölti 😀

  39. Egyébként csak én szenvedek ezzel a történettel? Másnak rendesen lejön az Installous 5?

  40. @kisa2003: Én néhány perce próbáltam és nekem lejön.(iPod Touch 4g iOS 5.0.1+jailbreak;iPhone 3G iOS 4.2.1+jailbreak+unlock).Szerintem szimplán a wifiddel van a baj.

  41. @hSn0wQ:
    Megpróbálom majd másik wifin, de mondjuk 3G-n még ennél is rosszabb.

  42. Sziasztok!
    Nem kapcsolódik a problémám szorosan a cikkhez, sőt egyáltalán nem, de azért remélem nem kerül törlésre a hozzászólásom hátha tud valaki segíteni, hátha van valakinek 5lete. A délután folyamán kezembe került egy 3G, azzal a problémával hogy nem kapcsolódik wifi-hez. Mivel nem a legfrissebb fw volt rajta gondoltam kap egy restore-t, az majd megoldja. Természetesen adatok manuális mentettem, nem állítottam semmit vissza backup-ból stb. A probléma ugyanúgy megmaradt. Látja a wifi hálózatokat, rányomok a csatlakozásra majd kapom az üzenetet hogy nem lehet csatlakozni az xy hálózathoz. JB előtt is próbáltam, hátha az okozza de nem. Ez egy 3G, 4.2.1-es fw-vel. Erős a gyanúm hogy hw hiba lesz, de ha van esetleg valakinek 5lete, vagy találkozott ilyen hibával az ossza meg velem.
    Thx

  43. Sziasztok!
    Ha 3GS-t szeretnék függetleníteni 5.1.1-en (05.13.04) akkor az működni fog az Ultrasn0w 1.2.7-el?

  44. Na sikerült!! Köszi a segítséged!

  45. @iNED: Igen.Az említett baseband függetleníthető Ultrasn0w-val.

  46. @iNED:
    Igen, nekem is ez a basebandom van iphone 3gs-en, ultrasnow 1.2.7, és jó.

  47. Köszi a segítséget. És ha nincs hozzá eredeti sim kártyám akkor mi a teendő?

  48. @iNED: Ha tudod milyen szolgáltatótól származik a készülék akkor ott a SAM.
    Ha nem tudod akkor hacktiválás+Push fix.
    (ha nem tudod vagy nem érted akkor szólj és én leírom neked szájba rágósan)

  49. @iNED:
    Így csináld,ha tudod,hogy melyik szolgáltatótól származik a készülék:

    1.Töltsd le az iTunes-t.

    2.Töltsd le a Redsn0w 09.12b1-et.

    3.Töltsd le a Tiny Umbrella-t a thefirmwareumbrella.blogspot.com-ról.

    4.Töltsd le a gyári iOS 5.1.1-et iPhone 3GS-re.

    5.Nyisd meg a Redsn0w-t.(Win 7/Vista esetén rendszergazdaként és xp kompatibilis módban futtasd.)

    6.Válaszd az EXTRAS->Custom IPSW funkciót.

    7.Tallózd be a gyári 5.1.1-et és várj amíg elkészül a NO_BB-s Custom firmware-ed.

    8.Csatlakoztasd a gépre a telót.Utána válaszd a Redsn0w-ban az EXTRAS->Pwned DFU funkciót és kövesd a Redsn0w utasításait.Ha az iTunes felismeri a készüléket és fekete a képernyő akkor jól csináltad.

    9.Nyisd meg az iTunes-t.

    10.Nyomd le a SHIFT gombot Windows esetén,Mac esetén az Alt-ot és tartsd nyomva addig amíg rá nem kattintasz a Restore opcióra.

    11.Ezután tallózd be a NO_BB-s Custom fw-t.

    12.Várjad meg,hogy végig fusson a restore.(ha az iTunes 3194-es hibát dob ki akkor nyisd meg a Tiny Umbrella-t és az Advanced fül alatt szedd ki a pipát “Set hosts…” kezdetü sor elöl.)

    13.Ekkor majd,ha jailbreakelt volt a teló akkor ne állíts vissza backup-ból.

    14.Majd a telefon aktiválást fog kérni ahoz,hogy ezt elkerüljük nyisd meg a Redsn0w-t.(Win 7/Vista esetén rendszergazdaként és xp kompatibilis módban futtasd.)

    15.Csatlakoztasd a géphez a telót.

    16.Válaszd a Redsn0w-ban az EXTRAS->Select IPSW funkciót és tallózd be a gyári 5.1.1-et.

    17.Menj vissza és kattanjá a Jailbreak gombra.

    18.Csak az “Install Cydia” sor legyen bepipálva.

    19.Utána menj a Next-re és kövesd a Redsn0w utasításait.

    20.Várjál amig befejezi a Redsn0w a reszelést.

    21.Ezután miután bebootolt a telód kapsz egy hacktivált,jailbreakelt telefont.Viszont így nem megy a Push,a FaceTime (iPhone 3GS esetén nincs FaceTime mert nincs előlapi kamera rajta) és az iMessages.Ezt most rendbe hozzuk.

    22.Nyisd meg a Cydia-t a telódról és válaszd benne a Manage->Sources->Edit->Add funkciót és írd be ezt:repo.bingner.com
    ezután menj az Add Source-ra (vagy tudom is én mi van ott) és várj.

    23.Töltsd le a Cydia-ból a SAM-et.

    24.Nyisd meg (vagy a menüben lévő SAMPrefs ikonnal,vagy a Settings-ben a SAM menüpont használatával)

    25.Kiválasztod a Utilities menüponton belül a De-Activate iPhone opciót.

    26.Rámegy a Regenerate SIM-re (szintén a Utilities alatt van).

    27.Rádugod a gépre a telefont úgy,hogy meg van nyitva az iTunes.(ha eddig gépre volt csatlakoztatva most lehúzod,megnyitod az iTunes-t és újra csatlakoztatod a telót).

    28.Bemész a SAM-ben a More Information-höz és,ha ott az ActivationState mellett megjelenik a WildcardActivated felirat akkor kész vagy.(ha az iTunes az invalid SIM üzenetet adná akkor a SAM-ben a method alatt válaszd a By Boundle-t utána menj vissza és a Boundle alatt válaszd ki a szolgáltatót ahonnan vetted a telót majd a Utilities alatt menj a Regenarate SIM-re)

    29.Nyisd meg a Cydia-t és töltsd le az Ultrasn0w-t.

    Ha nem tudod,hogy melyik szolgáltatótól vetted a telót akkor így csináld:

    1.Töltsd le az iTunes-t.

    2.Töltsd le a Redsn0w 09.12b1-et.

    3.Töltsd le a Tiny Umbrella-t a thefirmwareumbrella.blogspot.com-ról.

    4.Töltsd le a gyári iOS 5.1.1-et iPhone 3GS-re.

    5.Nyisd meg a Redsn0w-t.(Win 7/Vista esetén rendszergazdaként és xp kompatibilis módban futtasd.)

    6.Válaszd az EXTRAS->Custom IPSW funkciót.

    7.Tallózd be a gyári 5.1.1-et és várj amíg elkészül a NO_BB-s Custom firmware-ed.

    8.Csatlakoztasd a gépre a telót.Utána válaszd a Redsn0w-ban az EXTRAS->Pwned DFU funkciót és kövesd a Redsn0w utasításait.Ha az iTunes felismeri a készüléket és fekete a képernyő akkor jól csináltad.

    9.Nyisd meg az iTunes-t.

    10.Nyomd le a SHIFT gombot Windows esetén,Mac esetén az Alt-ot és tartsd nyomva addig amíg rá nem kattintasz a Restore opcióra.

    11.Ezután tallózd be a NO_BB-s Custom fw-t.

    12.Várjad meg,hogy végig fusson a restore.(ha az iTunes 3194-es hibát dob ki akkor nyisd meg a Tiny Umbrella-t és az Advanced fül alatt szedd ki a pipát “Set hosts…” kezdetü sor elöl.)

    13.Ekkor majd,ha jailbreakelt volt a teló akkor ne állíts vissza backup-ból.

    14.Majd a telefon aktiválást fog kérni ahoz,hogy ezt elkerüljük nyisd meg a Redsn0w-t.(Win 7/Vista esetén rendszergazdaként és xp kompatibilis módban futtasd.)

    15.Csatlakoztasd a géphez a telót.

    16.Válaszd a Redsn0w-ban az EXTRAS->Select IPSW funkciót és tallózd be a gyári 5.1.1-et.

    17.Menj vissza és kattanjá a Jailbreak gombra.

    18.Csak az “Install Cydia” sor legyen bepipálva.

    19.Utána menj a Next-re és kövesd a Redsn0w utasításait.

    20.Várjál amig befejezi a Redsn0w a reszelést.

    21.Ezután miután bebootolt a telód kapsz egy hacktivált,jailbreakelt telefont.Viszont így nem megy a Push,a FaceTime (iPhone 3GS esetén nincs FaceTime mert nincs előlapi kamera rajta) és az iMessages.Ezt most rendbe hozzuk.

    22.Nyisd meg a Cydia-t és válaszd a Section->Repositories-t és onnan keresd ki az iPhoneModding-ot majd telepítsd.

    23.Ezután töltsd le a Push fix-et.

    24.Ha minden igaz kész vagy.

  50. @iNED: Ja és,ha nem tudod,hogy honnan származik a készülék akkor is kell az Ultrasn0w csak azt elfelejtettem oda írni.

  51. Szia! Köszönöm a gegítséget a leírások alapján remélem menni fog 🙂 Tudom a szolgáltatót mert imei.info-ról kiderítette.

  52. Sziasztok
    Lenne egy olyan kerdesem, van egy iphone 3gs es 5.1.1 van rajta de még ugy van jailbreakelve hogy ha lemerul akkor csak redsn0w-val lehet elinditani, aza kerdesem meglehet ezt most ugy csinalni h ne keljen az egeszet ujraraknom mert amugy semmi bajom vele csak felek ha lemerul v kikapcsol egyszer es nem lesz gép a kozelbe épp!

    Elöre is köszönöm

  53. @iPifta: tedd fel cydiából a rocky-racoon csomagot. az ezt csinálja.

  54. @Jadeye: köszönöm a gyors választ

  55. Semmi hír nincs az iphone 4S függetlenítéséröl? 🙁
    SAM nem lesz többet müködöképes?

  56. @harly: A SAM-es függetlenítés egyszer volt elérhető,de az Apple bezárta az aktiválást kihasználó ablakokat.Ez van és ez a módszer már nem elérhető.Ha lesz valami,ha bár nem vagyok a szifon csapat tagja,biztosíthatlak róla,hogy lesz róla cikk.

  57. @harly: van hír: ott a gyári függetlenítés, vagy a gevey ultra s. vagy eleve gyári független készüléket kell venni. évek óta ez van, tehát ez egyáltalán nem újdonság. aki ennek ellenére függő telefont vesz, az magával tol ki.

    a SAM-es függetlenítési hibát az Apple bezárta, az már nem fog működni, de ezt is leírtuk.

  58. @hSn0wQ
    Szia! Bocsi de csak ma volt időm nekiálni, és rögtön az elején valami gond van.
    Nem tudom visszatölteni a NO_BB-s fw-t. Az iTunes azt írja ismeretlen hiba lépett fel (1601).
    Ilyenkor mi a teendő? Köszi a választ!

  59. @iNED: rakd pwned dfu módba redsnow-al, úgy fel fog menni

  60. @iNED: Custom fw-t pwned DFU mode-ba lehet csak feltenni.De ez az utasításaim között szerepel is. (8.lépés)

  61. Igen ugy csináltam! iTunes utána látta is ahogyan azt írtad. Szal dfu-ba csináltam!

  62. @iNED: És fekete a képernyő mintha ki lenne kapcsolva a készülék igaz ?

    Ha igen akkor viszont ez nem egy egyszerü történet.
    Több tippem is van esetleg próbáld végig az összeset:

    “a” terv:

    1.Törölj le minden Apple cuccot a gépedről.

    2.Indítsd újra a gépet.

    3.Rakd újra az iTunes-t.

    4.Próbáld meg restore-olni.

    “b” terv:
    Windowson így csináld:
    1.A gépeden navigálj el ehez a mappához:
    32 bites win esetén:C:\Windows\System32\drivers\etc
    64 bites win esetén:C:\Windows\SysWOW64\drivers\etc\hosts

    2.Nyisd meg az itt található hosts fájlt egy szőveg szerkeztőben és töröld ki azokat a sorokat amelyekben a gs.apple.com szerepel.

    3.Írd felül a megbütykölt hosts fájlt az eredetivel.

    4.Indítsd újra a géped és próbálj meg újra restore-olni.

    Macen így csináld:

    “nyiss egy Terminal-t
    írd be a következő parancsot, majd enter: sudo nano /etc/hosts
    írd be a jelszavad, majd keresd meg a fájlban a gs.apple.com címet tartalmazó sorokat, és töröld ki őket (vagy tegyél az ilyen sorok elejére # jelet)
    nyomj CTRL+O-t a fájl mentéséhez, nyomj entert, majd zárd be a Nano-t CTRL+X lenyomásával
    írd be a Terminalba a következő parancsot, és nyomj entert: dscacheutil -flushcache”

    “c” terv:

    1.Nyisd meg a Tiny Umbrella-t és az Advanced fülön belül szedd ki a pipát a “Set hosts to Cydia on exit” sor elöl.

    2.Próbáld újra a restore-t.

    “d” terv:

    Tedd újra a gépeden lévő oprendszert és próbáld meg újra a restore-t.

    “e” terv:

    Próbáld meg másik kábellel megcsinálni a restore-t.

    “f” terv:

    Próbálj meg másik usb portot.

    “g” terv:

    Próbáld meg másik gépen.

    “h” terv:

    Próbáld meg másik oprendszer alatt.

    “i” terv:

    Próbáld meg másik wifi alatt.

    Nincs több ötletem.Az 1601-es hiba nagyon valószínű,hogy hardveres gond szóval,ha fent leírtakkal nem megy a dolog szedd ki DFU módból a telót (nyomd 10-15 mp-ig a HOME+POWER gombot) és vidd szervizbe.

  63. Köszi a tippeket 🙂 de legalább megy a teló mert kivettem dfu-ból és a régi szoftver működik rajta, mert ugye ha 1601 hiba miatt nem is tudnám kivenni dfu-ból a telefont, de nekem tökéletesen megy rajta a régi.
    Azt hiszem szakemberhez fordulok 🙂

  64. Van egy Gevey SIM-es Iphone 4-em, 5.1-es ROMal. Sajnos ezt úgy vettem, hogy a jailbreakelt, de csak programmal tudom kikapcsolás után újraindítani.
    Frissítenék 5.1.1-re, mert arra már sikerült a másik telómon a sima jailbreak. Viszont nem tudok ROM-ot frissíteni. Van ennek valami más módja?

  65. @kisa2003: ROM az androidos készülékek esetén van. jailbreakelt készülék menüből törénő frissítése nem lehetséges.

    ellenben ha készítesz redsn0w-val egy custom 5.1.1-es firmware-t, és azt felrakod pwned DFU-ban iTunes-ban restore-ral, akkor az úgy menni fog. de ha ezek kínainak hangzanak, akkor inkább bízd valaki tapasztaltra, vagy hozd be a szervizünkbe, ahol megcsinálják a kollégáink.

  66. Sziasztok!
    Barátom hozott 1db 3GS-t 50.1sw 6.15 basebandal amin nem megy a Telenor kártya. Ez a cikk alapján mindent végigcsinálva 5.1.1sw-re frisstve utána ultrasn0w, majd a jelenség ugyanaz. T-OK, Voda-OK, Telenor nem. A 6.15 basebandot hogyan lehetne újra rakni, szerintem ott lehet valami probléma. Vagy van más ötletetek?

  67. @Kisember: iOS 5.x.(x) esetén a 06.15.00-ás bb-t újra kell rakni.Ebben a Redsn0w 09.12b2 lehet a segítségedre.

  68. @Kisember: Egyébként,hogy érted,hogy a Telenor-os kártya nem
    működik ?
    Ha telenor-os kártyával akarja használni barátod és mobil netet is akar ahoz kell a Telenor Carrier fix 5.1.1-re amit az unstable.szifon.com repo-ból lehet letölteni.

  69. @hSn0wQ: Berakod a telenor kártyát és kiírja “nincs szolgáltatás” infóban carrier imeretlen. Lehet, hogy túl fáradt vagyok. Nem találtam baseband ujrarakást a redsnow-ban.

  70. @Kisember: Redsn0w->Jailbreak opció és ott pipáld be az Install iPad baseband-et.

  71. Azt jól értem ha tele van az iphone 4 adatokkal akkor inkább rakjam dfu-ba a telefont és utána indítsam el a redsn0wt? Ekkor kissebb a valószínűsége hogy probléma lépne fel az icloudal?

  72. @szorian: így van. és lényegesen gyorsabb.

  73. @Jadeye: köszi. Ha felteszek egy bétát akkor meg nem fogok tudni vissza állni 5.1.1-re ugye?

  74. @szorian: az iPhone 4 visszatehető gond nélkül. egyedül a 3GS az, ami nem, mert ott a baseband miatt nem fogja engedni. de iPhone 4-től kezdve ilyenkor visszateszi a korábbi basebandet is, így nem lesz gond. DFU-ban simán visszamegy, meg a 4S is, de az adataid az iOS6-ról készült mentésből nem tehetők vissza az 5.1.1-re értelemszerűen, hiszen magasabb verziós mentés alacsonyabb verziós rendszerre nem megy fel.

  75. @Jadeye: ez egyértelmű köszi mindenképp csinálok ilyenkor aktuális mentést 5.1.1-en.

  76. @Jadeye: Hogy kell a jogokat 755-re állítani ?

  77. Lehet off topic, de eléggé érdekes!!!

    Adott egy 4s 5.0.1. (9A405)-el és nem lehet rajta mobilnetezni. A szolgáltatóm se tud semmi bíztatót mondani, mert apn beállításokat tud csak közölni, holott nekem olyan nincs is csak vpn! Fogalmam sincs egyikről sem, hogy melyik micsoda… De nem megy, akár hogy is nézem.

    Kérdésem az lenne, hogy eddig gevey-el használtam a telcsit, mert ATT függő, viszont csak 5.0.1-et tud kezelni a leírása alapján. Mivel az ATT nem függetlenített nekem amikor volt a nagy láz, mert gondolom még amcsiba nem tiszta körülötte a dolog, akkor azt mondta “this is a world phone” és nem akartam nekik hinni, hogy tudom gevey nélkül használni és ki sem próbáltam eddig anélkül.

    Megy… Tudtommal a gevey fizikálisan nem függetleníti a telefont, csak megzavarja, hogy más kártyával is lehessen használni! Akkor nekem miért megy most gevey nélkül is?

    Frissíthetek 5.1.1-re??? Mert azt olvastam, azon már a telenor fix is működni fog!? Továbbra is “független” marad??? Mert a geveyem azzal már nem kompatibilis. Elvileg van mentésem, de fölösleges melót nem szeretnék magamnak, mert nem csináltam még olyat, hogy régebbi verziót visszateszek!!!

    Ha nem ide illő lenne tegyétek át máshova, és előre is nagyon köszönöm a válaszokat és a segítséget!

  78. Lehet hogy hülye kérdés lesz de nagyon régen jailbreakeltem már, szóval 4.0 van a 3GS-emen jailbreakelve és függetlenítve, ésaz a kérdésem, hogy ehhez a jailbreakhez én iTunes-ba nyugodtan mondjam neki h frissítsen 5.1.1.-re, vagy hogyan tegyem rá az 5.1.1-et? Köszi előre is!

  79. @moreiiira: ha bukni akarod a függetlenítést, akkor tegyél így. de feltételezem, a függetlenítést talán nem kellene elbukni, így akkor basebandet nem frissítő custom 5.1.1 kell neked, amit redsn0w-val tudsz készíteni, és az nem jailbreakelt, tehát azt utána még jailbreakelni kell. viszont jailbreakelt rendszert frissíteni nem javasolt, inkább restore, előtte manuális adatmentés, utána manuális visszaállítás. iTunes backup visszaállítása nem javasolt.

    http://szifon.com/2011/04/29/aranyszabalyok-ha-jailbreakeltel/
    http://szifon.com/2009/06/25/hogyan-mentsuk-az-adatainkat-manualisan/
    http://szifon.com/2012/01/09/ibackupbot-szerkesszunk-ios-backupot/

  80. tehát ha jól értem akkor mindenképp restoreolnom kell és rá az 5.1.1 iTunes-ból, majd az itt linkelt redsnow-al jailbreak és ultrasnow-al függetlenítés?

  81. @moreiiira: dehogyis! ha csak úgy simán frissíted iTunes-ban, akkor a baseband is frissül, és azzal bukod a függetlenítést! készíts redsn0w-val egy custom 5.1.1-et, ami nem frissíti a basebandet, és azzal mehet a betallózós restore.

    de ha nem vagy biztos a dologban, akkor inkább bízd valakire, aki tapasztaltabb, mert másként pár rossz kattintás, és elbukhatod a függetlenítést, amit aztán vagy helyre lehet hozni, vagy nem.

  82. @Jadeye: Értem amit mondasz, eddig is én jailbreakeltam a telefonomat, csak már régen volt, elő kell jönnie az emlékeknek:D Most akkor letöltöm direktbe az 5.1.1-et, redsnow-al csinálok custom fireware-t és akkor tallózós restore és mehet a jailbreak ugye? Köszi a segítséget!

  83. A segítségetek kéne: van egy T-mobilos i4 5.0.1 JB készülékem. Ebből hogyan csinálok 5.1.1 JB-t? Függetleníteni nem kell.
    -iTunes backup mentése
    -Sima iTunes restore nem betallózós IPSW-vel
    -Jailbreak a legújabb redsnow-val DFU-ban
    -iTunes backup visszatöltés
    Erősítsetek meg, hogy jó-e, vagy csináljam máshogy. Előre is köszi.
    (Maradnék a régi rendszeren, de az új Podcasts és Reeder-hez kell 5.1.1)

  84. Na az előző hozzászólásom elszállt!!!
    Nos, segítségeteket kérném:
    i4 iOS 5.0.1 JB-ből iOS 5.1.1 JB-et szeretnék csinálni.
    Így szeretném csinálni (ha nem így kell, kérlek, írjátok le, mit csinálnék rosszul):
    iTunes backup
    iTunes restore 5.1.1-re
    redsn0w jailbreak
    iTune backup restore.
    Előre is köszi. (Nem szeretnék függetleníteni)

  85. @adamka1982: Ez így menni fog.Majd Redsn0w 09.14b1-et használj.

  86. @adamka1982: Illetve jailbreakelt rendszer backupját nem tanácsos vissza tölteni.

  87. Sziasztok!

    Adott egy 3gs és 5.1.1 külföldi.
    Hogyan tudom rávenni a hozzátartozó kártya nélkül az aktiválásra?
    Köszönöm!

  88. @szebi: Lefuttatod rajta a Redsn0w-t (rákattintasz a Redsn0w-ban a Jailbreak-re,ha nincs rajta a Cydia akkor bepipálod azt,hogy Install Cydia,más esetben semmi ne legyen bepipálva),megnyitod a Cydia-t,letöltöd a SAM-et a repo.bingner.com repo-ból,megnyitod a SAM-et,kivàlasztod
    a utilities->revert lockdown to stock opciót,majd a utilities->De-Activate iPhone opciót,rádugod az iTunes-ra és vársz az aktiválásra,ha a SAM-ben a More Information alatt az ActivationState után WildcardActivated felirat megjelenik akkor lehúzhatod a gépről.

  89. Sziasztok!
    Nagy segítségre lenne szükségem.
    iPhone 3G 4.2.1fw szeretnék készíteni custom-ot előre telepített ultrasn0w, telenor carrier, friss cydia. A legfrisebb pwnagetool nem fogadja már az elején a 4.2.1-et. Hogyan tudnám megoldani, milyen verzióval, honnan tudom beszerezni?
    Köszi elöre is.

  90. Szia! Hogyan tudom az iPhone 3GS szoftverét frissíteni 5.1.1-re anélkül, hogy az 05.13.04 baseband-em ne frissüljön? Köszi

  91. @jnagy17: készítesz egy custom firmware-t a redsn0w-val, és azt felteszed pwned DFU-ban.

  92. @Jadeye: Köszi!
    Ez meg van. csak nem sikerül a csomagokat hozzá adnom.
    A benne lévö cydiás csomagot betölti a frissités gombra, de a hozzáadott ultrasn0w-t nem. Mondhatom lefagy. Mac osx version.

  93. @Kisember:Miért nem használod a Redsn0w-t ? Aztán majd utólag jailbreakelsz és letöltöd az Ultrasn0w-t. 😉

  94. @Jadeye: Köszi. Siker! Egy problémám van. iPhone 3GS, 5.1.1. jailbreak-elt szoftver, nem működik a Find my Iphone. Mi lehet az oka? Köszi

  95. @jnagy17: gyári kártyával lett aktiválva? ha nem, akkor nem megy a push, és így a find my iPhone sem.

  96. @Jadeye: Nem gyárival. Ultrasnow-val függetlenítettem. Akkor nincs megoldás?? Köszi

  97. @hSn0wQ: Szia! A Push Fix-et honnan tudom letölteni? Köszi

  98. @jnagy17: Beírod a Cydia keresőjébe,hogy iPhoneModding,letöltöd,utána már letudod szedni a Push fix-et,de én is azt javasolnám amit @Jadeye írt neked.A SAM-vel jobban jársz. 😉

  99. @hSn0wQ: Köszi. Közben rájöttem. Viszont a SAM-est végigcsináltam a leírásod alapján, de valami miatt nem működik a Find my iPhone. Ha már függetlenítettem az Ultrasnow-val, akkor 0-ról kell újra kezdeni, vagy akkor is próbálkozhatok a SAM-el? Köszi

  100. @jnagy17: Az Ultrasn0w és a SAM annyiban függ egymástól,hogy ha nincs aktiválva a telefon akkor nem működik haszontalan az Ultrasn0w.És egyébként mi nem működött ? Melyik leírásom alapján csináltad ?

  101. @hSn0wQ: Ezen az oldalon lévő 49. bejegyzés. Minden OK, csak a Find My iPhone nem működik. Az nem teljesen világos, ha egyszer már regisztrálva lett a telefon, akkor azt szoftverfrissítés után is regisztráltnak tekinti?

  102. @jnagy17: Nem tudom.Egész pontosan mi nem működik a Find my iPhone-ba ? Biztos mindent jól csináltál a SAM-es aktiválásban ? Elvileg mennie kéne…Működik az iMessage és a Push ? Ha azok nem működnek akkor biztos,hogy elszúrtál valamit a SAM-es aktiválásnál.Legrosszabb esetben csinálj egy restore-t (természetesen custom fw-vel),hacktiválj a Redsn0w-val,deaktiválj majd aktiválj a SAM-vel (ügyelj rá,hogy a de-activate iphone opció használata elött még nyomj rá a revert lockdown to stock opcióra).

  103. @hSn0wQ: Köszi. Este próbálom. A revert lockdown to stock-ot nem nyomtam meg a deaktiválás előtt. Ez lehet a baj? A Find my iPhone a web-ről nem látja a telefont, pedig online van.

  104. @jnagy17: Lehet baj.

  105. @hSn0wQ: Köszi a segítséget. Végre működik a SAM. A problémám viszont nem oldódott meg. Az Icloud-ból a számítógépről a Find my iPhone nem találja az iPhone-t. Állandóan azt írja, hogy offline van a telefon. Találkoztál már ilyennel? Van erre megoldás? Köszi J

  106. @jnagy17: Csinálj egy Wifi network reset-et és így nézd meg vagy,ha így se megy akkor esetleg kezd előről az egész hacacárét.Tedd újra az 5.1.1-et (természetesen custom fw-t használj),jailbreakelj és hacktiválj a Redsn0w-val,deaktiválj majd aktiválj a SAM-vel (revert lockdown to stock-ra figyeljél),ne állíts vissza backupból,töltsd le az Ultrasn0w-t,tedd be a SIMet amivel használni akarod,nézd meg így Find my iPhone-t.

    Nem volt gondom a Find my iPhone-val mert nem használom. 😉

  107. @hSn0wQ: Köszi. Meg lett a megoldás. Nem működött a Push, és a Push Doctort sem lehetett instalállni valami cert probléma miatt. Itt találtam meg a megoldást: http://www.cmdshft.ipwn.me/blog/?p=787. Hátha hasznos lehet az info nektek is! Köszi még egyszer!

  108. @jnagy17: A Push doctor nem jó iOS 5.x-re az csak 4.x illetve 3.x esetén megy.Az említett link:hmm…ezt nem próbáltam,érdekes lehet.Hajrá !!! 😀

  109. @hSn0wQ: Nem tudom a szolgáltatót. Végigcsináltam a leírás alapján. 5.1.1 FW 06.15.00 BB, van Ultrasn0w is, de csak annyit ír, hogy: Keresés… Néha kiírja: Nincs szolgáltatás Tehát fel sem ismeri a SIM kártyát.
    Mit lehet tenni? Tényleg segíthet a BB újrahúzása?

  110. @hrobert: miért nem teszed vissza a 05.13.04-es basebandet? ha már most is iPad baseband van rajta, akkor simán mennie kell a downgrade-nek: http://szifon.com/2012/06/18/ipad-baseband-downgrade-iphone-3g3gs-fuggetlenites/

    a SIM-et amúgy felismeri, másképp azt írná ki, hogy nincs SIM. ha sehogy nincs szolgáltatás, akkor elképzelhető az is, hogy a szolgáltató letiltotta IMEI alapján, amivel viszont nem lehet tenni semmit.

  111. @Jadeye: BB downgrade megvan! Működik! Köszönöm! 😉

  112. Srácok van egy iphone 4 em Francia orange-os. jelenleg 5.0.1 van rajta szeretném jbzni aztán pedig függetleniteni. erre van valami lehetőség? köszönöm a válaszokat!

  113. @zoltannovak: jailbreak még az 5.1.1 esetén is lehetséges, a függetlenítés pedig ahogyan eddig mindig, úgy most is a basebandtől függ. az 5.0.1-es baseband sem szoftveresen, sem a gevey segítségével nem függetleníthető: az ultrasn0w az iPhone 4 esetén kizárólag a 01.59.00-s basebanddel működik, a gevey pedig nem megy gyári iOS 5.0-ra való frissítés után.

    az egyetlen függetlenítési opció, ha a készülék eredeti szolgáltatóján keresztül kéred a hivatalos függetlenítést.

  114. Sziasztok a kérdésem az lenne hogy egy iphone 4et hogy tudok aktiválni ha nincsen mikrosimem, mert a telefon folyamatosan kéri bármit csinálok vele 🙁 próbáltam jb-elni de semmi:(

  115. @Kovalaci: Két lehetőséged van:

    1: Felraksz egy Sn0wbreeze-vel vagy PwnageTool-val készített jailbreakelt,hacktivált custom firmware-t,majd SAM-vel megcsinálod a push-t.

    2:Szerzel egy gyári kártyát és azzal aktiválsz.

  116. Üdv!

    Iphone 3g 4.2.1 ipad bb-el restore lett,visszarakva a custom ipsw,a baj csak az hogy NO WIFI 🙁

    Hogyan lehet függetlenné tenni ezt a telefont? valami program ami telepíti az ultrasn0wt?

  117. @xjadoo: és mit ír most baseband verziónak?

  118. 06.15.00 ipad basebandes maradt

  119. @xjadoo: akkor esetleg nyomj rá egy downgrade-et, azt 3G esetén a redsn0w 0.9.15b1 fogja megcsinálni, b2 vagy b3 esetén valamiért vacakol a 3G-n.

  120. de sajnos az sem telepíti a redsn0w-t,azaz nem fog felállni hálóra..vagy tévedek? 🙂

  121. @xjadoo: a redsn0w az egy alkalmazás, amivel jailbreakelsz. a jailbreak önmagában nem függetlenítés, azt az iPhone 3G óta külön kell feltelepíteni (ultrasn0w).

  122. Erről beszélek én is,hogy mivel no wifi,nem tudom letölteni.mobilneten sem,mivel kinti függő a telefon,nincs olyan kártyám mobilnettel.erre szerettem volna valami megoldást…

  123. Sziasztok!
    Szeretném megkérdezni hogy most müködő 3gs iOS 4.3.3, 06.15.00 szeretném frissiteni legalább 5.0.1 szoftra. us o2 szolgáltatós, de most vodafonnal használom! Tudna segiteni ebben valaki? természetesen priviben [email protected]

  124. Jadeye: Nagyon szépen köszi a gyors segitséget de nem tudnád kicsit a laikusabb számára is részletesebben is leirni, mert ugyan van fogalmam a dolgokról de nem látom át még se teljesen! Azért mondtam a privit. köszi

  125. @Jadeye: Tehát akkor SHSH lementése után downgrade, majd frissiteni custom 5.1.1 re redsn0w 0.9.14b1 val és végül ultrasn0w val függetleniteni…de mikor jön az aktiválás, mert ugye gyári kártya nincs!

  126. Régi a technika de még jó 🙂
    A kérdésem az lenne 3Gs régi bootoshoz is kell shsh mentés, vagy ahhoz nem?
    5.1.1-ig megvan, de ha nem kell hozzá akkor egy hatost tennék rá.
    Köszi


Add a Comment