fbpx Skip to content

Előkerült egy videó, amiben @i0n1c, egy önálló fejlesztő demonstrálta, hogy van neki egy iOS 4.3-mat futtató iPad-je, amit a szemünk láttára kapcsol be, és ami jailbreakelt. A jelenlegi nemhivatalos megoldások is csak tethered jailbreaket tudnak.

i0n1c
iOS 4.3 *untethered* Alpha Jailbreak Video (sorry camera suxx) http://www.youtube.com/watch?v=71boAlfZIiU
2011.03.10. 23:07

A videó:

Az iOS 4.3 GM március 3-i megjelenése óta már eltelt egy hét, így ha volt is egy korábbi exploitja, amit eddig nem adott ki, azt ennyi idő alatt kedvező helyzet esetén könnyen megfelelő szintre lehetett emelni ahhoz, hogy használható legyen. Tehát az iOS 4.3-mat egyáltalán nem 24 óra alatt törték fel, csak annak hivatalos megjelenése után annyi időn belül tette közzé i0n1c a fenti videót.

Azt is elmondta, hogy nem tagja egyik fejlesztői csapatnak sem, és rajta kívül más csapat nem is rendelkezik ezzel az exploittal, így aki mást állít, vagy pláne kiadási dátumokat emleget, az nem mond igazat.

i0n1c
BTW: aside from me NOONE has my untether so don’t believe the scammers that are already popping up on twitter.
2011.03.10. 23:24

Ugyanakkor azt sem lehet tudni, hogy egyáltalán kiadja-e bármikor is, de az lehetséges, hogy átadja a Dev Teamnek, hogy felhasználhassák a redsn0w-ban:

i0n1c
@comex considering that I am an ass I might keep it for myself and never release it 😛
2011.03.10. 23:17
i0n1c
Not being affiliated with a jailbreakers team does not mean that I will create an own tool.The exploit will most probably end up in redsn0w.
2011.03.11. 1:32

Ugyanakkor közben a pwn2own versenyen Charlie Miller egy újabb Mobile Safari-sebezhetőség segítségével képes volt lelopni egy megfelelően előkészített weboldal segítségével az arra az oldalra látogató iPhone névjegyzékét. A hibáról és annak részleteiről természetesen értesítették az Apple-t, így nagyon hamar várható, hogy megjelenhet a 4.3.1, amiben ezt a hibát már javították.

The attack simply required that the target iPhone surfs to a rigged web site. On first attempt at the drive-by exploit, the iPhone browser crashed but once it was relaunched, Miller was able to hijack the entire address book.

Így ha lesz is untethered jailbreak, az valószínűleg nem fog megjelenni a 4.3.1 kiadása előtt, hiszen akkor az Apple a Safari-s sebezhetőséggel együtt a jailbreakben felhasznált exploitot is ki tudná javítani. Tehát teljesen felesleges találgatni, hogy mikor lesz végre. Kiadási dátumok ugyanis sem a 4.3.1, sem pedig a jailbreak esetében nincsenek.

Olvasd el a hozzászólásokat is

99 Comments

  1. Éljen.:)

  2. Minek várni mindig adják ki aztán figyelmeztessenek bennünk hogy még nem találtak jb lehetőséget. A függetlenítés is 4.1 óta mondogatják hogy még várnak a következővel és márt 4.3 nál tartunk 🙁

  3. Mellesleg elvileg márt 4.2.1 re márt találtak akkor azt mért nem adják ki budos egy banda

  4. @norbesz74: Azért annyira nem jó ez

  5. @németh bálint: mit találtak 4.2.1-re?

    mellesleg nehogy még te legyél már felháborodva, mikor soha egy fillért sem kértek sem a jailbreakért, sem a függetlenítésért, hanem letöltheted, használhatod, teljesen ingyen… inkább örülni kellene, hogy egyáltalán van jailbreak… pff…

  6. @Jadeye: Ebben tök igazad van.
    De ne is hírdessék addig, hogy már megvan, csak várnak még erre meg arra, hanem csak akkor verjék nagydobra, ha már ki is adják… Szvsz.

  7. Szerintem egyik JB-t sem kellene, hogy kiadják, mert úgy is jön a “Következő verzió” 🙂

  8. nagyon remélem, hogy a függetlenítést vagy legalább a baseband downgrade-et össze tudják hozni, ha már vannak “bíztató jelek”… megérte akkor i4-et venni :S

  9. @mythbuster: azért itt nem erről van szó. ha mondjuk ma kiadnák, és mondjuk két nap múlva jön egy 4.3.1, amiben már ki is javítják a jailbreak által kihasznált hibát is, akkor semmi értelme nem volt erre a mondjuk 2-3 napra kiadni.

    a 4.2.1 és a 4.3 közt meg azért nem napok, hanem hónapok voltak, ami miatt már viszont érdemes. itt viszont lehet tudni, hogy napokon belül jön új iOS, mert a talált Safari hiba elég súlyos ahhoz, hogy mihamarabb kijavítsák.

  10. @Jadeye: 4.3.1? Ahol olvastam, mindenhol azt írták, hogy a Safari hiba az előző vezióban található meg, a 4.3-ban már bevezették az ASLR-t (Adress Space Layout Randomization), ami kvázi befoltozza ezt a hibát.
    Forrás:
    HWSW – “A Millerék által használt támadási módszer a legújabb iOS-verzión már nem működik, mivel az Apple ebben bevezette az Adress Space Layout Randomization technikát.”
    The Register – “Miller’s exploit succeeded 24 hours after Apple released an iPhone update that blocks his exploit for working properly. That’s because iOS 4.3 adds a vulnerability mitigation feature known as ASLR, or address space layout randomization, that makes it hard to predict where code libraries and malicious payloads will be in a device’s memory.”

  11. @mythbuster: a basebandet is ugyanígy tudják frissíteni.

    de ahogy leírtam a másik cikkben tegnap, ami jó haladásnak tűnt, az összesen csak MuscleNerd egyik T-mobile kártyájával működött, és így hiába adnák azt ki, más kártyával nem menne.

  12. @Vikitorony: ez tény, maga az exploit nem fog működni ugyan jelen formájában, de a hiba ugyanúgy megvan, és az ASLR jelenléte csak megnehezíti a dolgot, de nem javítja magát a hibát:

    “If you update your iPhone today, the [MobileSafari] vulnerability is still there, but the exploit won’t work. I’d have to bypass DEP and ASLR for this exploit to work. As of 4.3, because of the new ASLR, it will be much harder.”

    http://www.zdnet.com/blog/security/charlie-miller-wins-pwn2own-again-with-iphone-4-exploit/8378

  13. @Jadeye: én simán kiperkálnék még 20 k is ha már egyszer vettem egy iphine 4 et nem kis pénzért

  14. @németh bálint: Igazabol ez kellene az elegedetlen nepnek…fizessünk erte,mert amennyibe az altalunk hasznalt appok kerulnenek,lazan megerne kifizetni par ezret….
    Az emberi telhetetlenseg annyira undorito…

  15. @Jadeye: Már június óta nincs BaseBand törés :), az iPad BaseBand öngyilkosság :)… Itt nem 1 váltásról van szó hanem 3 -ról és lassan 9 hónapról :). Ha meglehet oldani hogy csak egy kártyát fogadjon el hadd adják már ki, csak átírjuk azt a támogatást ki aminek kell 🙂 nem kell az univerzális legyen…

  16. Ja es egy logikus kerdes…
    Minek szapulni a 4.3-ra a jb kiadasanak idejet???Nincs i4,ami ezzel a szofttal lenne gyarilag meg Mo-on…aki meg befrissiti – mivel veletlenul NEM – lehet,az meg a maga baromsaga miatt ne a keszitoket szapulja…

  17. @németh bálint: de hát 20k a dominós iPhone 4 esetén a legális függetlenítés… persze ha olcsósított AT&T-s, hivatalosan sosem függetleníthető, szenvedős készüléked van, akkor azzal ugye nem fog menni. ha adnál érte 20k-t, akkor már vehettél volna legálisan, gyárilag független, és még akár magyar garanciával is rendelkező készüléket, amivel nem lenne ez a szívás. senki sem kényszerített, hogy az évek óta köztudottan nehézkes függetlenítési és jailbreak hercehurca közepén ‘csakazértis’ függő telefont vegyél, főleg, ha tudtad, hogy más szolgáltatóval akarod majd használni.

    @mythbuster: mert mit tudnál kezdeni egy olyan ultrasn0w-val, ami kizárólag azzal az adott SIM kártyával menne, amivel készült? elárulom neked: ha MuscleNerd nem tud vele csinálni egyelőre semmit, akkor te bizony még annyira sem tudnád csak úgy “átírni”, hogy menjen bármi kártyával… azért ne tartsd már kvázi dilettáns barmoknak a dev team tagjait, kicsit jobban értenek hozzá bárkinél.

  18. @Jadeye: Írtam én ilyent? Kvázi azt írták, hogy ment két külömböző kártyával csak a többivel nem, így arra lehet következtetni, hogy valahova bekerült valami, ami a másik kártyára utalt és azzal képes volt működni, de csak egy kártyát lehet működésre bírni mert a többivel nem megy, ergó lehet módosítani bármilyen kártyára, de nem függetleníti mert csak az adott kártyát fogadja el…

  19. Sziasztok!

    Volna egy, olyan kérdésem, hogy szükséges internet kapcsolat, akkor, ha vissza térek 4.1-re, és Umbrellával a start tss szerverre klikkelek?
    Mert ügye, akkor gépen belül intézi a dolgokat, és nem kéri az Apple-től az shs fájlokat.

    Azért lenne fontos, mert most csak iPhone tethering netem van.

    Előre is köszi.

  20. Gyerekek mi ez veszekedés?
    Olyan nincs, hogy nincs :))
    Olyan nincs, hogy nem lehet megoldani a függetlenítést, csak szerintem a rosszul közelítík meg a dolgot.
    Bemegyek bármelyik szolgáltatóhoz és x ft-ért függetlenítik nem?
    Ha igen akkor azt kell tudni, hogy hogyan, nem azzal tökölni, hogy hogyan tudom megkerülni a védelmet (gondolok itt az ipad-s bb-re), stb.
    Ez a telefon is olyan mint a többi, aki megtudja oldani az üzletet csinál belőle (vagy ő csinálja vagy eladja másoknak akik csinálják).
    “Ezer meg egy” oldalt tudok mutatni ahol függetlenítík bb-re és ios-re nézve bármelyiket.
    Ők tudják a megoldást, vagy megfelelő helyen van kapcsolatuk?
    Nem hiszem, hogy átverés. 🙂

  21. @roland04: hát pedig az ilyen, általad említett “ezer meg egy” oldal bizony átverés, mert mind csak a dev-team ingyenesen elérhető szoftverét árulja más köntösben. jelenleg csak a 05.13-mas és korábbi (3G vagy 3GS), illetve 01.59-es (iPhone 4) basebandekre van szoftveres függetlenítés, illetve ott az iPad-es basebandes megoldás a 05.14-re és 05.15-re.

    amelyik oldal mást állít, az bizony nem mond igazat. ha meg pénzt is kér érte, akkor pláne átverés. de ezt már számtalan alkalommal megtárgyaltuk. tegyünk már végre pontot erre. átverés. kész.

    ami minden basebandre jó, az csak a hivatalos függetlenítés, amit csak annál a szolgáltatónál tudsz kérni, amilyen függő a készülék, és azt csak akkor, ha a készüléken nincs hűség. (kivéve AT&T, azt egyáltalán nem lehet.)

  22. @roland04: Igen, lehet hogy az iTunes álltal küldött infót kellene lenyomozni és ahoz hasonló random fake infókat generálni egy scriptel, amit mondjuk meg lehetne hívni a hosts fájlban…

  23. @mythbuster: az NCK alapú függetlenítés jelenleg úgy néz ki, hogy készülékenként az egyedi unlock kódhoz 40 bit információ szükséges. ezt kiszámolni jelenleg legalább 1 hét egy erős gépen, ami 24/7 fut, és folyamatosan rá kellene legyen dugva a készülék közben a gépre. ez csak egyetlen eszköz egyetlen kódjának kiszámolása brute-force-szal. tehát jelenleg nem járható út. de dolgoznak ezen is, hidd el.
    (http://www.gadgetsdna.com/nck-key-exploit-unlocks-iphone-4-permanently/9462/)

    az iTunes által forgalmazott információ nem ér semmit, mert minden egyes eszköz esetén egyedi kód van, így hiába nyomoznád le, mert a szervertől az iTunes már csak a kódot kapja meg, ami kód nélkül nem érsz semmit az egésszel.

  24. @Jadeye: Ha lenne egy scriptem a BaseBandre, én nekitolnám az otthoni 6 magos Phenomot, hadd dolgozzon 😀 Adnék neki két hetet is, csak ne siesse el a dologot! 😀

  25. @mythbuster: ha ez ennyire egyszerű lenne, mint ahogyan azt a válaszaid alapján gondolhatod, szerinted miért nem csinálták még meg?

  26. @Jadeye:
    tehát akkor egyedi eseben ez sem lehet megoldás?

  27. Sziasztok valakit le tudná nekem írni hogy hogyan tudom updatelni a BaseBand-et 06.15.00-ra?? Mert az kell hogy függetleníteni tudjam és fontos lenne mert nem sokára megyek haza mo-ra és szeretném otthon is használni a szifonom. És ha lenne valaki olyan kedves akkor ajánlhatna nekem egy szolgáltatót ahol az internet szolgáltatás a legkedvezőbb de feltöltőkaris legyen! köszi

  28. Én is feztnék érte 20K-t csak használhassam már ezt a szart. De a 4.2.1-nél is azt mondták, sőtt már január elejére igérték, hogy meglesz, de mindig van valami jaj közbejött, simán lehet, hogy tényleg nincs semmi, mert ez a tipikus tudok olcsón szerezni valamit sztori, aztán telik az idő és mégse történik semmi. Addig kell eladni amíg nem jön ki a szifon 5.

  29. @Jadeye: Ha mindenkinek más NCK-t oszt ki az iTunes függetlenítéskor, akkor pár milliót kellene generálni belőle ami pár évszázadig tartana, viszont ha kreálnának egy szkriptet amit nyilvánossá tennének és egy programot ami a kifejtett NCK-t betolja a BaseBand konstruktorába, akkor mindenki ki tudná generálni magának a saját NCK-ját, legyen az 1-2 hét de tuti módszer és minden alkalommal működne, ugye minden BaseBand verzióhoz külön nem gyártanak NCK-t… 🙂

  30. @moseys: Redsn0w 0.9.6 B5, de vigyázz GPS veszteséggel jár!

  31. @moseys: ha van lehetőséged a hivatalos függetlenítésre, akkor mindenképp érdemes azt választani!

    ha esetleg nincs, akkor az, amit mythbuster írt, de inkább a redsn0w 0.9.6 RC8-at ajánlanám. és ahogy írta, az iPad basebad felrakása a GPS funkció elhullásával járhat (nem minden esetben, de valószínű).

  32. Köszi szépen skacok

  33. Nem ide illő kérdés…3gs is tud wifi hotspotot ???4.3???mert nem sikerül előhozni

  34. @mythbuster: ezzel kissé sokáig tartana: “Geohots NCKBF program could do around 100,000 keys/second which would produce a hit in many years, or complete a search in 317 years.”

  35. Nahh, sikerült Internet nélkül is a restore 4.1-re.
    Épp csak azt felejtettem el, hogy aktiválni is kellene, így egy netcaféban fejeztem be. 🙁

  36. @mythbuster: hülyeség, maga a cikk publikálója írja, hogy még akkor sem menne (csak a hardveres patch), ha sikerülne ~300 év alatt kibruteforce-olni egy unlock kódot… Sajnos ez nem egy járható út…

  37. @Jadeye: És nem hivatalosan elő lehet hozni 3gs-re is?
    Mert akkor nem kéne a Mywi.

  38. Én úgy vagyok az unlock témával kapcsolatban, hogy aki a szolgáltatótól vette, az használja is azzal, amíg tart a hűség.
    Azért vette olcsóbban, ráadásul egész jó a hozzá való díjcsomag.
    Ha lejár a hűség, utána 10ezerért gyárilag függetlenítik.

    Én speciel nem tudnám elképzelni, hogy havi 1600Ft-os díjcsomaggal legyen, Internet nélkül.

    Net KELL a Szifonnak! 😛

  39. @chips: Valamiért nem akarok előfizetni a francia Orangenak :D…

  40. Sziasztok!
    4 napja cimbimmel vettünk 2 szifon4-et. JB 4.1.2 tökéletesen megy 🙂
    Viszont szegény tegnap updatelt 4.3-ra, mivel valamit nem értett -.-”
    SHSH-kat mentettem még 4.2.1 JB után, viszont nem tudom downgradelni neki…
    DFU-ban is próbáltam, restore-ban is, host fájlokkal is, de semmi eredmény, a végén mindig errort kapok, tudom a 1013as hiba után umbrellával lehetne éleszteni recoveryből, de az sem segít.
    Valami ötlet? Előre is köszönöm!

  41. Off!
    Sziasztok!Jelenleg New York-ban élek.Mivel nem rég munkanélküli lettem,gondoltam megvígasztalom magam egy Ipad 2-vel.Most értem haza.Sajnos a “tábla”nélkül.A Soho-ban lévő boltnál jártam,mert gondoltam ez kevésbé zsúfolt környék.Nem az.Készültek képek,de ugye nem lehet őket beilleszteni.Képzelem mi lehet a Central park és Fifth avenue sarkán,ami turisták által sokkal látogatottabb.Hétfőn reggel teszek még egy próbát,remélem sikerrel járok.

  42. @DjBeny: a 1013-mas hiba után futtass le rajta egy greenpois0n-t (persze tedd hozzá a greenpois0n utasításai szerint DFU-ba), és kész, majd miután visszakapcsolod, már csak aktiválni kell.

    @Tivi: linkeld be a képeket, majd kattinthatóvá tesszük. 😉

  43. @Jadeye: És mit jelent az pontosan hogy olcsósított at&t? 😀 új voltam a témában nem tudtam hogy ez ennyire nehéz dolog lessz eddig használtam egy hetet összesen 😀

  44. Help!
    Hülye voltam és frissítettem az iPad basebandes 3 gs-emet az iTunes on. A 4.2.1 gyönyörűen ment, de most halott az egész. Mit tehetek? Vagy kidobhatom az egészet? Sürgős lenne.
    Please

  45. @garodargon: Minek frissítettél? 4.3 -ra jb sincs, ergó függetleníteni sem tudsz… Ha megvannak az shsh fájlok akkor vissza tudod butítani 4.1.2 -re… A GPS-ed ment?

  46. Igen, ment. Minden a legjobban ment rajta. SHSH- m meg nincs. Akkor vége?

  47. @Tivi:
    Köszi, hogy ezt megosztottad velünk. Nagyon izgulunk, hogy sikerül-e szerezned. Itthon képzeld, minden 3.ember elveszti az állását, vsak Ők nem iPad2-vel, hanem új munka keresésével vígasztalódnak.
    Szorítunk Neked, és nagyon várjuk a beszámolóidat még akkor is, ha emiatt szét OFF-olsz egy cikket!
    Legközelebb írd meg azt is, milyen kint az idő, milyet szartál, stb… Várjuk!!!

  48. @garodargon: Akk ja vége egyenlőre

  49. Én is egyszer megszívtam, de vettem appokat és kibirtam. Viszont, ahogy látom neked nem ez lessz a legnagyobb gondod.:(

  50. @taky1974:
    Aha. Kösz. Ha otthon dolgoznék nem igazán tudnék iPhonnal futkozni, ( nem új GL Mercivel, meg Breitling órával. Folytassam?) De ha te ilyen gyöpagyu vagy, akkor légyszi ne írjál már nekem. Köszi.
    Mindenki másnak köszönöm, hogy megírták, mi is van ezzel.
    Várok.

  51. Nem tudja valaki véletlenül, mikorra várható a Jb? Hónap, 3 hónap, év?

  52. @garodargon: senki nem tudja. “Tehát teljesen felesleges találgatni, hogy mikor lesz végre. Kiadási dátumok ugyanis sem a 4.3.1, sem pedig a jailbreak esetében nincsenek.”

    ha tudunk valamit, megírjuk. jelenleg nincs információ.

  53. Dragon, azért próbáld meg most umbrellával lementeni…hátha még megy.
    Nem vesztesz vele semmit.

  54. Sajnos már Restore- oltam , ugyhogy nincs semmi sem a telón, csak a szép fehér kábel, meg a világ.
    Szerintem egy darabig fióklakót csinálok belőle.

  55. @Jadeye:
    Hát erre a metódusra is gondoltam, de nem mertem meglépni… Huba volt nem megpróbálni:D
    Mindenhol csak azt írták, hogy umbrellával dobjam ki recoveryből 🙂
    NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM, SIKERÜLT!! 😀

  56. *hiba

  57. @garodargon:
    Azt hiszem nem nekem akartad címezni, ezért nem is haragszom rád Töki.

  58. @Jadeye: Esetleg válaszonál a kérdésemre mert nagyon kívánvsi lennél

  59. @taky1974:
    Nem- nem, csak mellékattoltam. Bocsi

  60. @Jadeye: Azt írtad hogy van valami olcsósított at&t. Mert a gyári függetlenítésről kérdezgettem

  61. Sziasztok. SIKERÜLT!!!
    Az új snowbreez- zel vissza tudtam tenni a régi os-t. De kicsit lassult minden. A GPS perfect. Mindenki vigyázzon, én már megtanultam a leckét. SHSH nélkül semminek se álljatok neki.

  62. @németh bálint: Csak úgy mondom hogy T-mobile-nál 10e Ft-ért függetlenítenek 😀 Csak szólni kell, valamit átállítanak központilag, aztán egy-két nap után rádugod az iTunes-ra és voilá, onnantól kezdve minden kártyával megy. Egyik haverom egy hónappal ezelőtt csináltatta meg 3GS-re. Gondolom iPhone 4-el sincs különbség.

  63. @Walkman_: És ez at&t vel is működik?

  64. @Walkman_: AT&T iphonet is függetlenít? Nincs hűségszerződés rajta

  65. @Walkman_, @németh bálint: utoljára írom le, mert már számtalanszor leírtuk, cikkekben is szerepel külön, kiemelve: az AT&T-s telefonokat NEM lehet legálisan függetleníttetni! az USA-ban a GSM rendszerű hálózatokon az AT&T-nek kizárólagossága van. ha veszel $629-ért az USA-ban iPhone-t, az is AT&T függő, csak nincs rajta hűségnyilatkozat. az AT&T-s telefon mindig AT&T-függő marad. csak szoftveresen, jailbreak után függetleníthető, de ekkor is a baseband függvénye. pont.

  66. @Jadeye: És nem legálisan?

  67. @németh bálint: most írjam le mégegyszer? “az AT&T-s telefon mindig AT&T-függő marad. csak szoftveresen, jailbreak után függetleníthető, de ekkor is a baseband függvénye. pont.”

  68. @Jadeye: Azt írtad hogy legálisan nem lehet gondoltam akkor a bem legálisra van remény…

  69. @németh bálint: de még mindig nem érted? nem legális = szoftveres. más módszer nincs.

  70. ne veszekedjetek már. ez nem az a cikk

  71. @Jadeye: Bocs azt hittem hogy van legális nem legális meg szoftveres akkor marad a szoftveres 🙁

  72. A snowbreez- es megoldásnak van hátránya is. Nem megy a YouTube alkalmazás ( a beépített). De még mindíg ott van az, amit az oldal ajánl letöltésre. Az jó.

  73. Sziasztok!
    Nekem most jelen pillanatban egy Dán telenoros iphone 4 em van,amire megjött az nck(gyári nyitás).Azt momdta a haver aki intézte ezt az egészet, hogy a legfrissebb 4.3 software-el kell majd felhúzni,és úgy aktiválni.
    Arra esetleg van vmi megoldás,hogy 4.2.1el lehessen aktiválni,vagy vissza lehet majd downgrade-elni??
    Előre is köszönöm a segítséget
    Üdv.
    Propergsm

  74. @propergsm: ha van hozzá SHSH-d a 4.2.1-hez, akkor lehet azzal is. downgrade is csak úgy lehetséges – bár még pár napig valószínűleg aláírja az Apple a 4.2.1-et is, így azonnal mentsd le az SHSH-kat Umbrellával.

  75. Köszönöm a gyors választ:-)
    Hála istennek pont 4.2.1 től vannak az shsh-k mentve;-)

  76. @propergsm: Szerintem nem kell frissitened semmire, en is fuggetlenitettem, es az igenyles utan 2 nappal beraktam egy masik szolgaltatos kartyat telefon kiirta, hogy dugjam ra itunesra radugtam es congratulations your iphone has been unlocked.

  77. @igi: Es a masik szolgaltatos kartya egy kisolloval meretre vagott microsim volt 🙂 tokeletesen mukodik.

  78. Sziasztok! 3G-m van gyárifüggetlen, 4.2.1 szoftverrel. Szerintetek érdemes felraknom a 4.3-at? Gyorsabb lesz valamivel a telefonom? Vagy szerintetek melyik a leghasználhatóbb verzió 3G-n? Köszi a választ!

  79. csimmedli

    Szia, a 3G telodra nemtudod feltenni az ios 4.3 szoftot mert a 3G 4.2.1-el lezárult

  80. @Jadeye: Azért ez a “soha egy fillért sem kértek érte” egy hangyányit erős. Tény, hogy nem kérnek letöltésért pénzt, de ha kicsit hoszabb ideig olvasod a twitter-eiket, akkor rájössz, hogy jóformán egyiknek sincs munkája. Ergo ebből élnek. Tény, nem kérnek érte pénzt, de az oldalaik reklámbevételei és egyéb befolyó pénzek elég szép kis summát tehetnek ki. Nem sajnálom tőlük, sőt! De nem hiszem, hogy bármelyik jb-est védenbi kéne. Ők választották, hogy ezzel foglalkoznak – mi hálásak vagyunk érte – ! De az, hogy megy a porhintés, hogy van jb, hogy van függetlenítés, de még nem adjuk ki, mert várunk, semmi másról nem szól, mint hogy visszajárjanak az odalaikra és ezzel tovább növeljék a reklámbevételt. Na ennek függvényében lehet őket védeni, bár nem hiszem, hogy kell. Ez üzlet és baromi jól csinálják 🙂

  81. @Melman: akkor most mutasd már meg nekem, hol van pontosan a reklám és a támogatás kérése a dev-team oldalán…? nem fogod tudni. mert nincs ilyen náluk.

    a dev-team NEM fogad el semmi pénzt érte, ez kint is van az oldalukon: “donations: /dev/null”. a dev-team oldalán reklám sincs, tehát már ez a része is megdőlt az állításodnak. de nem kell nekem hinni, csak nézd meg az oldalukat: sem donate gomb, sem reklám, és külön kijelentették már többször, hogy nem is fogadnak el támogatást, bal oldali menüben ott van mind a donation-dev-null, mind az ad-free: http://blog.iphone-dev.org

    úgyhogy akik valóban profitálhatnának belőle, pont azok nem teszik. hogy mondjuk korábban geohot vagy a chronic dev elfogad, vagy kér támogatást, az már más dolog, az valóban az esetleges profitról szól. de ameddig nem volt minden bokorban jailbreak és függetlenítés, addig csak a dev-team volt, akik viszont semmit nem fogadnak el.

    függetlenítést meg már nagyon régóta csak a dev-team ad ki, akiknél, ahogy már mondtam, sem donation, sem reklám nincs. szóval nem értem, milyen irdatlan profitról beszélsz.

    a függetlenítés kapcsán már van külön cikk, amiben részletesen le van írva, hogy miért mondták, hogy van függetlenítés, és miért derült ki, hogy mégsem, kérlek, olvasd el.

    jailbreak meg tetheredként van, mert olyan szintű az exploit, de ugye ahhoz mindig gépre kell dugni, így a cél az untethered, ami viszont nem mindig megy azonnal.

    de ha nem érted, hogy miért működik úgy a dolog a jailbreak vagy a függetlenítés kiadásával, ahogyan, akkor inkább hagyjuk…

  82. @igi:
    Köszönöm szépen Igi:-)

  83. @Jadeye: szerinted mennyi esely van arra hogy sikerul a brute force method-os unlock? Utobbi idoben rengeteget olvastam az unlockrol es talan ez az utolso remenyem hogy kartyafuggetlenne tegyem a telefonom. Hamarosan utazok kulfoldre huzamosabb idore es nem szeretnek megvalni a szifonomtol, de ugy nez ki muszaly leszek… Amugy uj i4esem van 4.2.1el es 03.10.01 bb-el.

  84. @Jadeye: Félreértés ne essék!
    Nem támadom egyik csapatot sem, olvasd el figyelmesen amit írtam.
    Tisztelem őket, amiért ezzel foglalkoznak. Ami nem tetszik, hogy mint a keresztes hadjáratban, úgy véded őket. Szerintem elég “tökös gyerekek”, hogy erre ne szoruljanak rá. Előttetek is le a kalappal, hogy hajlandóak vagytok néha hülyébbnél-hülyébb kérdésekre is válaszolni. De főleg azért, hogy nekiálltok fordítani a cikkeket, hogy akik az angolt nem bírják, azok is meg tudják csinálni a telefonjukat. Az én kezemen is igen sok telefon megy át, így ha valaki, hát én direkt örülök, hogy vannak akik foglalkoznak az exploitok vadászatával. Ha direktben pénzt kérnének – épész összeget- tuti nem húznám a számat. Ahogy olyan postot sem olvashattál még tőlem, hogy miért nincs még kint, vagy miért tartanak vissza jb-et vagy függetlenítést. Mint ahogy olyat sem, hogy azt kérdezgessem, hogy hogy is működik, úgyhogy lehet mégis értem 😉

  85. @Melman: változatlanul nem látom, hogy hol van a dev-team oldalán az a reklám, ami nekik a bevételt termeli. sem nem látom a donation gombokat sem. szóval nem értem még mindig, milyen iszonyat pénzekről beszélsz.

    szóval kérlek, mutasd már meg, hogy miből gondolod, hogy betegre keresi mindezzel magát a dev-team, mert én bizony nem látom át. de most tényleg. kíváncsivá tettél.

    ugyanakkor azoknak, akik meg csak hőbörögnek, hogy mikor lesz már, de közben egy fillért sem kért tőlük ezért soha senki (a 0.79€-s játékokat is törten szerzik be), szerintem semmi jogalapjuk, hogy egy ingyenesen elérhető cucc miatt nyivákoljanak, hogy mikor lesz már, meg hogy szemét banda, stb.

  86. @Jadeye: Na, csak elbeszélünk egymás mellett. A hőbörgés miatti védelem miatt válaszoltam. Azért azt Te sem gondolhatod komolyan, hogy ezt mindenki hobbyból csinálja…
    Egyébként tényleg nincs donation vagy reklám a csapatok közvetlen oldalán. De nehezen akarom elhinni, hogy a spiritjb.org és egyéb oldalakról befolyó reklámbevételekből a srácoknak ne csurranna. De továbbra is mondom: Ez a MINIMUM, ami JÁR nekik!

    Pontosan a hőbörgésen téptem fel a vizet. Nem hiszem, hogy érdemes foglalkozni a hőbörgéssel. Ha bármelyik oldalt megnézed, ami a témával foglalkozik, akkor a hőbörgést látod 80%-ban. Mindig lesznek, akiknek az ingyen sem elég olcsó és az azonnal sem elég gyors.

    Sikerült pont azt “létrehoznom” ami miatt felkaptam a vizet. A hőbörgéssel és a hőbörgésre válaszolással offoltunk egy topicot. Megszokhattad már Te is, hogy minden topikra jut legalább egy hőbörgő, ha fel sem veszed csak leszoknak róla. Legalábbis remélem.

  87. @Melman: a spiritjb hivatalos oldala a spiritjb.com. ha most az összes ilyen kamu oldalt akarod felsorolni, ami épphogy az ő nevüket használja fel, azok valóban semmi másról nem szólnak, mint a reklámokról.

    hogy mondjuk mennyi abban a ráció, hogy ők abból a bevételből részesülnek, azt nem tudom. de nem hinném, hogy bármi közük lenne ezekhez, mivel minden alkalommal kihangsúlyozzák, hogy ha valaki pénzt kért tőletek érte, az átvert, és sehol ne fizessetek se a jailbreakért, se a függetlenítésért. ha viszont nekik is érdekük lenne, akkor nem tennének semmit.

    itt inkább az van, hogy mások meglátták az ebben rejlő üzletet, és az ő ingyenes cuccaikat árulják, valamint a “termékneveket” meglovagolva tesznek szert reklámbevételre. ezek miatt sem kellene a nemhivatalos oldalakkal foglalkozni.

    a másik, hogy a nemhivatalos reklámfarm oldalakon használható információ sincs, mert csak máshonnan átvett híreket használnak fel.

  88. Na a spiritjb.com pont nem jó példa, mert ott vigyorog a Donate gomb….

  89. @Melman: nem a donate volt a lényeg, hanem a reklámroham. és comex nem a dev-team tagja.

  90. Üdv!
    Van egy iphone 4-em és szeretném újra rakni a 4.2.1es szoftot, akkor azt hogy tudom megcsinálni, hogy ne a 4.3t eröltesse rá az itunes?
    Köszi

  91. @Blitz: Először is kell a 4.2.1-hez SHSH! Ha nincs akkor sehogy sem,mert az apple már nem írja alá!(Csak a 4.3-at)


Add a Comment