fbpx Skip to content

A 3.1.3 megjelenésével egyes oldalakon ismét felvetődött a jailbreak kérdése, aminek kapcsán sok hozzá nem értő hozzászólás is felkerült az egyes cikkekhez vagy a fórumokba. Ebből egyértelműen az látszik, hogy a jailbreaktől idegenkedők legtöbbször sosem jailbreakelték még a készüléküket, és emiatt ok nélkül tartanak a dologtól.

Vagy csak szimplán meghajolnak Steve akarata előtt, és elfogadják, hogy Steve jobban tudja náluk, hogy mi kell nekik, vagy mit lehet. Kivételek persze mindenütt akadnak, és ez most nem is róluk szól természetesen. Először is lássuk, mik a leggyakoribb tévhitek.

Tévhitek

Tévhit 1.: a jailbreak csak a warez miatt történik, mégpedig hogy vásárlás nélkül, lopott appokat telepíthessünk a készülékre; vagy azért, hogy függetleníthessük a készüléket.
Miért tévhit: a jailbreakesek többsége ettől még ugyanúgy megveszi az adott appot. Mert ettől még a fejlesztőket támogatjuk. A gond az Apple korlátozó hozzáállásával van. Azt is jó lenne észrevenni, hogy (jóformán) maga az App Store ötlete is a jailbreak kapcsán elérhetővé vált Installer (majd Cydia) ürügyén vetődött fel Steve-éknél. A függetlenítéshez meg ugyan szükséges a jailbreak, de számos jailbreakelt telefont ugyan úgy az eredeti szolgáltatóval használnak, függetlenítés nélkül.

Tévhit 2.: a jailbreak elrontja a telefont, kockázatos, adatvesztéssel jár (esetleg lila lesz tőle a telefon, és megolvad), vagy garanciavesztéssel jár…
Miért tévhit: a jailbreaknek önmagában nincs kockázata, hiszen a gyári firmware-t bármikor vissza lehet tenni, és akkor olyan, mintha mi sem történt volna. Adatvesztést nem okoz, mert előtte a biztonság kedvéért csinálunk egy backupot iTunes-szal; illetve a redsn0w is úgy működik, hogy fájlokat ad hozzá a telefon fájlrendszeréhez, tehát nem vesz el belőle semmit. Persze problémák még egy normális, gyári firmware esetén is akadhatnak, ezért kell mindig mindenről backupot csinálni rendszeresen. Garancia tekintetében meg annyi, hogy mielőtt visszavinnénk a szervizbe, restore gyári firmware-rel, és a jailbreaknek nyoma sem marad.

Tévhit 3.: a jailbreaktől belassul a telefon, elveszti a stabilitását, folyton fagy, magától újraindul, zabálja az akkut, stb.
Miért tévhit: a jailbreak önmagában nem okoz ilyesmit. Az azonban igen, ha a felhasználó ész nélkül “szanaszéjjel hekkeli” a készüléket. Itt is meg kell találni az egyensúlyt. Ha túl sok kiegészítőt vagy patch-et telepítünk fel, akkor nem kell csodálkozni, hogy akadhatnak problémák, hiszen a legtöbb dolog hat egymásra, ahogyan egy asztali OS esetén is. Ha valaki nem áll neki ész nélkül mindent össze-vissza telepítgetni, akkor ilyesmitől nem kell tartania.

Miért jó nekünk a jailbreak?

Avagy néhány megfontolandó érv, amiért érdemes jailbreakelni

Sokan úgy gondolják, hogy ha már ennyi pénzt kifizettek az eszközért, legyen lehetőségük kihasználni annak teljes kapacitását, ami csak a “vasból” kihozható. Az Apple pedig elég sok mindenben korlátozza a felhasználót. Az alábbi összefoglaló vázlatos, csak rövid “ízelítőt” ad az esetleges lehetőségekről az olvasó számára.

Magyar UI lokalizáció

Vannak itthon sokan, akik szeretnék, ha a telefonjuk magyarul szólna hozzájuk. Lehet vitatkozni rajta, hogy mennyire intuitív és érthető az angol felület egyébként, vagy hogy illene beszélni angolul; de a felhasználónak teljes szíve joga, hogy az anyanyelvén használhassa a terméket. Az Apple még mindig nem készült el a magyar nyelvvel, míg alternatív forrásból ez gyakorlatilag már a jailbreak megjelenése óta elérhető. (A magyar felhasználói felület az iOS 4.0 óta már gyárilag is elérhető.)

Alkalmazások

Gondoljunk csak arra, hogy az App Store-ba az Apple nem enged be bármi alkalmazást. MMS támogatás is már régóta létezett az összes iPhone-ra (SwirlyMMS), mire az Apple végre alapfunkcióvá emelte, de kijelentve, hogy az a 2G-n nem működik. Ugyanígy lehetséges a videórögzítés is, mind 2G-n, mind 3G-n, de alapból ez sem elérhető. Tethering sem volt gyárilag jó ideig, de Cydia-ban ott volt a PDAnet. Vagy próbáljunk csak meg a híváslistából csak egyetlen hívást törölni. Vagy bluetooth-on küldeni/fogadni fájlokat. “There’s no app for that in the App Store”, azaz az App Store-ban ilyet sem fogunk találni. Ugyan ez a sors érte el a napokban a WiFi-s appokat, illetve korábban az erotikus jellegű tartalmakat is kiollózta az Apple.

Témák

Az egyik legnagyobb kritika a személyre szabhatóság terén jött elő. Alapból van a gyári kinézet, és kész. Lehetőség sincs ezen változtatni. Jailbreak után viszont erre is van lehetőség. Rengeteg téma közül választhatunk, de mi magunk is csinálhatunk saját témát. Lecserélhetjük az egész UI kinézetét, saját hangokat adhatunk hozzá, élő ikonokkal (LiveWeather, RealTime), háttérképet tehetünk a SpringBoard ikonjai mögé… Vegyük észre, hogy ez utóbbit az Apple is beépítette az iPad-be!

Patch-ek

Rengeteg olyan funkció érhető el, amit az Apple alapból nem kapcsolt be. Így például a %-os akku kijelzés, ami gyárilag csak a 3GS-en lenne, pedig ugyanúgy működik az összes készüléken. Az Emoji ikonok sem lennének használhatóak, csak japánra állítva. Ezen felül a rendszer viselkedése is megváltoztatható, több ikon helyezhető a SpringBoard-ra, a Dock-ra, a Status Bar is kijelezhet egy csomó mindent, valamint lehetséges az alkalmazások háttérben való futtatása is. Vannak carrier- és billentyűzet-fixek is, amik szintén a használhatóságot hivatottak javítani.

Reklámok és személyes adatok – PinchMedia, AdMob és társai

Jailbreak nélkül az egyes alkalmazások egyéni azonosításra is alkalmas adatokat (például UDID) is el tudnak küldeni. Ugyanígy a weboldalak nagy részét kitöltő reklámokkal sem tudsz mit kezdeni jailbreak nélkül. Utána viszont lehetőséged van például a hosts-fájllal vagy a PrivaCy-val szabályozni az ilyen, nem kívánt funkciókat, letiltani az ilyen adatgyűjtő vackokat, illetve megtisztítani a weboldalakat a reklámoktól. Az iWiW esetén például az oldal által generált forgalom több, mint 70%-a csak és kizárólag a reklámok letöltéséből keletkezik, ami nem csak a letöltött adatmennyiséget növeli, és így a havi korlátunkat csökkenti fölöslegesen, de ez a felesleges adatforgalom egyben az akkut is ugyanúgy fogyasztja.

Függetlenítés

Amennyiben függetlenítésre van szükséged, és nem tudod gyárilag függetleníttetni a szolgáltatóval, úgy ahhoz mindenképp szükséges a jailbreak.

Konklúzió

Mindenki azt csinál a készülékével, amit akar, de egyben az esetleges kockázat is az övé. De ha nem esünk túlzásokba, akkor katasztrófától sem kell feleslegesen tartani.

Legutóbbi frissítés: 2017.05.02.

Olvasd el a hozzászólásokat is

257 Comments

  1. Haveromnak van egy 3GS-e és azért nem jailbrakel mert szerinte lasabb lesz tőle. Mondtam neki, hogy max ha telerakja témákkal, vagy ha sok a program, de nem igazán akar hinni nekem, és inkább fizet az appokért. Szerintetek valóban érezhetően lassabb egy jailbrake-elt szifon?

  2. @Kornel: olvasd el a “tévhit 3.” alatti dolgokat.

  3. Természetesen csak magyar fejlesztésekért fizetünk.

  4. @Kornel: Csak az előttem szólót tudom ismételni. Mielőtt hozzászólsz valamihez olvasd is el.

  5. volt itt a szifonon egy tuning határok nélkül írás, csomó launcdaemon kiirtható, átírható h 3 másodperc helyett 1 másodpercenként frissítse a gps jelet…

    jailbreakelve, témák nélül, nekem csak az sb settings volt felrakva, és érezhetően gyorsabb volt a teló mint alapból!!

  6. @fontix: Valahol így van egyébként, igaz én pl kifizettem az intelliscreen-t, qtweetert, boxcart, IM+, pushfix, charadium, ebuddy pro, wunder radio, Labyrinth 2, Sleep Cycle, TvQuide.hu, stb.. és igen én szeretek 1-2.000Ft kifizetni azokért amiket szeretek. Független, hogy cydia vagy appstore. Mind2 helyen kifizetem.

    Annyit hozzá tennék, hogy pl a Tethering 3G/3GS telefonokon is csak jailbreakel megy a nem támogatott simkártyákon, függetlenül attól, higy az gyári független vagy sem.

  7. Nem… Nekemis az van, és jó!

  8. 3GS-em tele van rakva minden szutyokkal.. S egyáltalán nem vettem észre rajta semmi borzasztó lassulást. Igaz, összehasonlítva egy 3G-vel ott borzasztóan be tud lassulni, de a 3GS-en észre se lehet venni, ha televan mindennel.

  9. na kiváncsi vagyok hány százaléka az appoknak eredeti a jailbreakelt készülékeken
    jó ha 1% szerintem

  10. @andras101: Amúgy fúdenehéz lenne egy authentikációt belerakni minden játékba, és leellenőrizni. Csak ugye akkor kevesebben játszanának vele.

  11. Sziasztok.. Nekem 3GS-em van, barátomnak pedig sima 3G-je.. Reggelenként mindketten levesszük a töltőről és nekiállunk használni.. Délutánra viszont le vagyok döbbenve, hogy az én akksim (visszafogott használat mellett) jelentősen jobban le van merülve, mint a barátomé (aki egyáltalán nem kíméli az akkut). Nekem 8 óra után jó ha 50%-on van neki pedig 80% felett bőven. Pedig elvileg a 3GS bírja jobban a kiképzést.. (Mindkettőnknek JB-elt telója van néhány cydiás csomaggal) Ha valaki tudna ötletet adni mivel növelhetném meg az akkum időtartamát azt megköszönném.
    Üdv!

  12. És ugye még minig nincs 3.1.3. jailbrake?? :S

  13. Van egy iPhone 2G-m, és jailbreakelve van, de nem indul el a Cydia. Próbátam az összes iPhone böngésző progit, de minden módban összeomlik Win7 alatt, és nem tudok telepíteni semmit, mert a Cydia nem indul el. Ha újra jailbreak-elem, az unlock elveszik? Hogy tudom ezt megjavíteni Win7 alatt? A Válaszotokat előre is köszi,
    Kosztalma

  14. @Kosztalma: 2G esetén az unlock nem vész el. restore-old gyári 3.1.3-ra nyugodtan (előtte mentsd le az adataidat – cikk itt az oldalon: Hogyan mentsük az adatainkat manuálisan?). utána legfrissebb redsn0w kell a jailbreak-hez, de a 3.1.2-es firmware-t kell neki megadni, és kész.

  15. admin: annyit hozzáteszek, hogy 3.1.3 óta az Apple engedélyezte a nem támogatott SIM kártyákon a tetheringet (pl.: ha valaki vett egy Domino-s iPhone-t, hivatalason függetlenítette a T-nél és belerakott egy Pannont vagy Vodát)

  16. Na ez 1 nagyon hasznos kis cikk, THX! Nekem is van 1 ismerősöm, aki szintén ilyen téveszméket táplált JB ügyben. De amikirnmegkapta az “eligazítást”, akkot rögtön akarta! 😀

  17. üdv!
    nekem 3GS-em van, az aksi tényleg elég katasztrófa. Belassulást én csak néha veszek észre, vagy van hogy befagy, de még így is több az előnye mint a hátránya.
    két kérdésem azért lenne.
    1. tudtok arra megoldást, hogy az iFile programmal bele tudjak menni a Media könyvtárba és lássam is a mappákat/fileokat? mert jelenleg ez nem megy. pl iBlueNovaval meg igen, csak ha mondjuk ftpre szeretném feltölteni a képeket, akkor nem tudom, mert nem tudom átpakolni máshova…
    2. 3GS-em van és a cydiaban az a zöld SHSH-s szöveg van kint. most akkor tudok jailbreakelni vagy mivan?nekem nem kell a 3.1.3. teljesen jól elvagyok a 3.1.2-vel és blackra1nnel. függetlenítés nem kell mert T-mobileos vagyok. csak simán ugyanúgy kell jailbreakelnem mint eddig?
    előre is köszi

  18. Amúgy nagyon jól összeszedett cikk!!! Thx.

  19. @hegyi: hmm ezt nem tudtam. Akkor 3.1.3 -tól már megy a más kártyákon is a Tethering. Örülök! 🙂

  20. @fontix: Hát én nem csak magyar fejlesztésekért fizetek. A legtöbbet használt appokat és a legjobb játékokért mind fizettem.

  21. télleg nem tudja vaalaki hogy a 3.1.3-as szofthoz mikorra várható a jailvreak vagy le lehet valahogy butítani?

  22. AMÚGY JÓ CIKK

  23. Hátha témába vág.
    reggel behalt a wifi a telomon, 3.1.2 van rajta, hogyan tudnék egy restort csinál úgy hogy megmaradjon ugyan úgy a 3.1.2?
    köszi

  24. @Jadeye:
    3g esetén is müxik?
    honnan tudnék eredeti 3.1.2 firmet szerválni

    Tudom, már használtam a keresőt de nem hozott sok eredményt

  25. @Jadeye:
    iTunes-szal frissítsek 3.1.3-ra, és utána redsnow-val törjhem fel, úgy h a 3.1.2-est adom neki? 2 napja van iPhone-om, bocsi a kérdésért.

  26. @Kosztalma:
    elvileg
    én is erre várok de nem akar senki válaszolni

  27. Hali!
    Jo volt a cikk koszi!
    Biztos kerdeztek mar, de sehol nem talaltam ra konkret valaszt, hogy ha 3GS-en kenytelen voltam 3.1.3-at felrakni es nem mentettem le a 3.1.2-es firmware-t, akkor jelenleg van valami megoldas JB-re? Fuggetleniteni nem akarok!
    Legyszi vki segitsen aki kepbe van a temaban!
    Koszonom elore is!

  28. Jah kozbe latom mas is ezzel kuzd! Tenyleg jo lenne ha vki aki mar csinalt ilyet par lepesben leirna hogy mit hogyan! En talaltam neten 3.1.2-t de nem tudom hogyan kell beuzemelni 😀

  29. sehol senki?
    70 ember néz az oldalt és senkinek sincs lövése?

  30. 3.1.2 trés cfw kellene honnan tudnék ilyet lőni?
    a neten nem nagyon találok ilyet

  31. @NitroTom: No akkor megosztom veletek a tapasztalatom.
    GYÁRI 3.1.3as FW-t LEHET JAILBREAKELNI a Redsnow-al! Mégpedig úgy hogy amikor kéri hogy tallózd be a fw-t akkro a 3.1.2cf-t teszed be neki amit innen szedsz le: http://www.felixbruns.de/iPod/firmware/

    Kipróbáltam nem 1 készüléken és megy minden gond nélkül!

  32. @NitroTom: h t t p : //ihelplounge.typepad.com/ihelplounge/2009/10/downloads.html itt van minden eredeti firmware

  33. JFGI srácok!(a gyengébbek kedvéért:Just Fuckin’ Google It) Ennyire ne legyetek már lusták…..

  34. Hellosztok!

    Nagyon fontos lenne a számomra hogy a 2.2.1 es szoftver legyen a 3G s iPhone on T-Mobile os eredetileg a telefon, szóval írnátok nekem egy leírást hogy hogyan kell vissza tenni ? 🙂 meg hogy mit kell az iRecovery vel :S nem nagyon értem, kérem szépen írájtok már le hogyan kell. + esetleg ha 2.2.1 es en lehet JB-t? nekem onnan csak copy/paste meg hogy tudjak tört app okat tenni rá,Előre is köszönöm.

  35. ja és 3.1.3 as firmware-m van

  36. ezzel a módszerrel az új bootos 3gs es iphonet islehet jailbreak elni?

  37. ugyan úgy lehet az új ibootos 3gs-t jailbreakelni, csak nem fogod tudni gép nélkül újraindítani a telefont.

  38. Na csináltam restoret 3.1.3 ra wifi továbra sincsen:( úgyhogy vihetem szervízbe a kütyümet:(
    nyomtam neki egy redsnow t
    a jb sikerült ugyhogy ha nem akarod nyitni a telot akkor mehet a mandula:)

  39. @Hegyi Nekem gyárilag független 3gs em van melyet szervízben updateltek sajna 3.1.3 ra. Elárulom, ha beleteszem a pannon kártyát abban a pillanatban eltűnik a teth. Menü. Azaz nem engedélyezik!!!!!! Vagy csak nálam?
    Remélem ha előbb nem is a GSM es ipadokkal meglesz a 3.1.3 jailbreake. Az lesz megoldás, mint sokminden másra.

  40. kérem szépen segítsetek :S

  41. @Izé: dobj meg egy mail-lel: arpad.goretity AT gmail. com

  42. Nincs JBelve a telefonom, gondolom sikeres ember nem lehetek :).

    Bár mivel a lassan fél éves kütyüre még mindig nincs 100%os JB, ez talán nem is akkora csoda.

    És bár nincs, azért alaposan utána olvastam, figyeltem, hogy mit lehet belőle kihozni. És nem az a baj, hogy “lassabb lesz”, hanem hogy lassabb lehet. Én azt látom, hogy nekem fáradság lenne feltörni, de egyelőre még semmivel nem találkoztam, amiért hú de szükségem lenne rá. És szeretném elkerülni, hogy ha esetleg belassul a telefon, vagy túl gyorsan lemerül (előfordul sajnos), akkor ne azon kelljen gondolkoznom egyből, hogy na vajon akkor most feltettem valamit, amit nem kellett volna, vagy legjobb lenne újra rakni az egészet, vagy a vassal van a baj.

    Nem azt mondom, hogy nem éri meg nagyon sok embernek JBelni a telóját, de szerintem az ellenkezőjében is bőven van ráció.

    Örömmel veszek meg 1-2 € appokat, amikre tényleg szükségem van, de még ez is néha sok. Már maga az appstore is akkora, hogy bármennyi időt el lehet benne tölteni. Ha erre még nekem rájönne plusz rakat program, meg ingyenes lehetőségek és a többi… áh, akkor inkább még sem játszok a NFS-el! 🙂

    Összegezve, minden szinten sajnálom az időmet, és ehhez mérten még semmivel nem találkoztam a JB kapcsán, amire feltétlen szükségem lenne (a fenti cikkben sem).

  43. Ha a redsnow ot használom készenlétbe kell rakni a telefont?

  44. @NitroTom, @Kosztalma: ha 2G van, akkor ahogy leírtam. ha 3G van, és nem kell az unlock, mert pl gyári független, vagy nem függetleníted, ott szintén ahogy leírtam. 3GS esetén meg bukhatsz mindent, ha beüt a ménkű, én ahhoz jelenleg nem nyúlnék – ha nem romlott el, ne akard javítani.

    @malibu0216: DFU-ba kell.

  45. @samu: jobb az óvatosság, ugye? és az iFiles nevű appot ismered az eredeti, appstore alkalmazások közül?? na annál nagyobb akkuzabálót még senki nem alkotott szerintem 😀

  46. Sziasztok!

    Lehet, hogy kicsit offolok, de az a kérdésem lenne, hogy javernak van egy 3GS-e. Még októberben vette és eddig tartózkodott a jailbreaktől. Megmutattam neki ezt a postot és egyből kéri a segítségem, hogy jailbreakeljek neki 😀

    A kérdés az, hogy van-e lehetőség olyan 3GS-t jailbreakelni, ami már fel van updatelve 3.1.3-ra. Azért itt kérdezem, mert mindenhol mást olvasok, van ahol leírás van és ott külön kiemelik, hogy nem lehet, van ahol meg azt mondják lehet.

    Hátha valaki tud egy gyors választ, és nem kell órákat keresgetnem 😀

    Előre is köszönöm!

  47. Néha a tévhiteknek is van valóságalapjuk. Pl, ha valaki nem backupol, akkor nyilván “elromlik” a készüléke.
    “Garanciavesztéssel jár”. Nekem iPodTouch-om van, jailbreakelt, ráraktam az akkumulátor százalékos kijelzést. Azóta többször is restoreoltam, de mégis rajta maradt a százalékozás. Tehát nem feltétlenül tűnik el minden nyom restore-kor.
    Vagy. egyszer már írtam, hogy be van kapcsolva a korlátozás. Nem tudom miért kapcsoltam be, gondolom csak kipróbálni mit változtat. Természetesen a jelszót elfelejtettem. Restore nem oldotta meg a problémát. Ha esetleg szoftveresen tárolódik a jelszó valami hexadecimális kódban, vagy ilyesmiben, akkor tudna valaki mondani nekem egy forrást, hogy hol keressem? Melyik fájl tárolja. Asszem restrictions. Csak mert most nem tudok olyan alap dolgokat módosítani, mint képek törlése, letöltése. Nagyon megköszönném. Jajj, időközben áttértem offra..
    3. tévhit. Valóban. Nem a jailbreaktől omlik össze a gép, hanem mert te raktál rá olyan appot, ami összeomlasztja. Magyarul a dohány önmagában nem okoz halált, csak a dohányzás. De még a dohányzás sem, csak ha erős dohányt rakunk bele. Na ez gyenge példa volt. Vágjuk ki kérem! 🙂

  48. @NitroTom: Nekem is ugyanez volt! Meghalt a wifim, most épp Kínában van a telefonom ha minden igaz. 😀 Azt mondták, hogy számíthatok egy új készülékre!

    Nekem viszont az lenne a kérdésem, hogy mennyire érzékeny a folyadékjelzője az iphone-nak? Mennyire könnyen pirosodik be az a kis cucc?

  49. nem tudom mi van nekem nem települt fel a cidya

  50. @iNerull: a %-os kijelzés azért marad rajta, mert visszaállítasz backupból dolgokat, így azt a módosított rendszerfájlt is visszaállítja, amiben ez van… ugyanez teljesen igaz a többi dologra is, tehát a restrictions, stb. mielőtt hőbörögsz, nem ártana utánaolvasni, mert csak itt az oldalon többször kiveséztük ezt.

    a 3. tévhitről meg csak annyit, hogy nem a jailbreak az oka. attól, hogy jailbreak-eled a készüléket, még nem kell nyakra-főre minden vackot felrakni. a jailbreak csak lehetővé teszi, hogy feltegyed ezeket, de nem áll senki a hátad mögött egy ostorral, hogy “telepíccsé! telepíccsé!”. aki nem hekkeli szanaszéjjel, annak jailbreak-kel is ugyanannyira stabil, mint nélküle. ismét csak utána kéne olvasnod…

  51. Sziasztok!

    Elolvastam a cikket. Igaz nekem nem iPhone-om van hanem iTouch-om (3G 8GB), én tegnap szántam rá magam, hogy jailbreak-eljem. Amikor megvettem (2 hete) olvastam, hogy csak olyan jailbreak van rá, hogy ha kikapcsolom majd vissza akkor rá kell dugni a gépre és lefuttatni egy programot, hogy elinduljon a Touch.
    Gondoltam várok hátha lesz rá “normális” JB de aztán már nem bírtam várni mert azért vettem a Touch-ot, hogy játsszak vele. Idáig csak játékokat raktam rá nagyon mást nem is fogok, mivel én kézi konzol helyett vette.

    Szerintetek mikorra várható “normális” jailbreak, mármint olyan amihez nem kell gépre dugni, ha újraindítom a Touch-ot?

  52. A jailbreak csak engedélyezi a hozzáférést a telefon fájlrendszeréhez és engedi a third-party application-k futtatását, ergó semmi féle lassulást nem okoz, ha mégis akkor azzal fel kell lépni vhol!

  53. SZVSZ az 1. tévhit, nem is annyira tévhit. Nagyon szépen hangzik a cikkben a leírás, hogy a JB ellenére megveszik az emberek a programokat. Természetesen tisztelem azokat, akik kivételek, de legyünk őszinték!!! A többség mindent feltol rá ingyenesen. Az fórumokon is látszik, hogy már az is jó eredmény, ha a magyar programokat megveszik a magyar userek.

    Abban pedig teljesen igazatok van, hogy JB-el sokkal többet lehet kihozni a telefonból. Nagyságrendekkel többet. Nem is értem, hogy a fejlesztések miért nem kerülhetnek be az AppStoreba? Pl nekem a magyar bill. fix iszonyatosan hiányzik, amióta nincs JB a telefonomon. Valaki nem ír egy ilyen kiegészítést, amit meg lehetne venni hivatalosan???

    Azt meg tudjuk, hogy az Apple miért nem nyitja meg ilyen szinten a platformot. Ha ilyen szinten átjárható lenne a rendszer, akkor lenne egy csomó fagyás, újratelepítés, sírás, panaszkodás. (mint ahogy van is a fórumokon a JBelők között!) Ezt az Apple nem vállalja fel. Ha JBelsz, akkor tied a felelősség. Gondoljatok bele, hogy az USAban már a sima aktiváláshoz és telepítgetéshez is mekkora Apple supportra van szüksége a népnek. Mi lenne ha még nekik kellene renbetenni a sok JBelt telfont is? :)))

  54. @Gaben: Ezt sosem értettem, nem egy ember használja tethered JBel az iPhoneját, Touch-t annyi, hogy az újraindítós csomgaok telepítése utánrádugod a gépre, különben meg nem hagyod hogy lemerüljön, veszel mellé külső akksit, viszel magaddal töltőt(láttám milyen kicsi a 3GShez a töltő, behugyoztam…) adatkábel csak elfér a fülest mellett.

    Tehát JBeld csak , semmi bajod nem származhat belőle, ha nem tetszik meg akkor nyomsz neki a restore-t és vársz a untethered JBre(teszem azt június körül jön, akkor szokott új iPhone jönni 😀 )

  55. Sziasztok és van valami hír a 3.1.3 – as jailbreakről ?

  56. @osgyandaniel: bill fix és más fejlesztések épp azért nem lesznek appstore-ban hivatalosan, mert az apple nem teszi lehetővé, hogy a rendszerfájlokat piszkálgasd. jailbreak nélkül max akkor lesz, ha maga az apple megcsinálja. (lásd mondjuk a wifis cuccok egy részét is most tiltotta ki, mert “privát API-t” használtak.)

    tehát vagy jailbreak-elsz, és használod a jó fejlesztéseket, amiket az apple amúgy nem enged; vagy nem jailbreak-elsz, és korlátok közé vagy szorítva. de attól, hogy jailbreak-elsz, még nem fognak menni alapból a tört appok. ahhoz még kell egy külön csomag is (installd patch). és ezt az installd patchet sem kötelező feltenni. de ha valaki a két dolgot nem tudja egymástól szétválasztani, akkor annak úgyis mindegy.

  57. @macro: Ez így VOLT. Amikor kijött a frissítés felraktam, hogy javult-e a dolog. Azóta fent is hagytam, mert NEKEM már nem zabálja az akksit.

  58. @Csabeeweb: Csak nem az uj boot-os 3Gs-en és a legtöbb probléma ezekkel van és mindenki ezt keresi.

  59. @Jadeye: Kösz a segítséget. Szifon.com arhívból tényleg sok mindent meg lehet tudni. Tehát iTunesban kikapcsolom a backupot; restoreolok; felrakok mindent, ami kell; új backupot csinálok, vagy mi, tehát a régit kitörlöm; örülök.
    Amúgy megfogadtam a tanácsod. Utánaolvastam, majd azután hőbörögtem, hogy én nem is hőbörögtem, csak irónikusan írtam. (asszem)

  60. @iNerull: a lényeg az, hogy restore után “setup as new iPhone / iPod”, és nem “restore from backup”, mert ez utóbbi esetben teszi vissza a cuccokat. ha setup as new-ként csinálod, akkor szerintem jó lesz.

  61. JB nelkul nincs quickscroll, hianyozna 🙂

    95% ban megveszem a progikat ami tetszik, viszont amihez nincs “lite” appstoreban arra jo a “felfeher” forras

    🙂

  62. @Joker:
    na de 1ik percről a másikra?
    ez már nekem a 2. szifonom
    az elsőt készülék repedés miatt cserélték

  63. @Infy:
    így próbálkoztam de valahogy ami lejött az ne volt az igazi de megoldottam
    holnap viszem szervízre:(

  64. Ha iPhone 2G-re felteszem a 3.1.3-at, akkor tudom Blackra1n-nel jailbreak-elni, majd UltraSn0w-val függetleníteni?

  65. @NitroTom: Pár napig szarakodott a jelerősséggel, hol alig látta a wifijelet, hol jó volt, aztán egyszer csak megadta magát végleg. Egyszer még elérhető volt a wifi menüpont, amikor egyszer fullra lemerült a telefon, és utána elkezdtem tölteni. Utána ment a T-be.

  66. @Kosztalma: Persze, próbálkozni lehet…

  67. Nekem 3G-m van 1 év 8 hónapja, a JB-vel a leírt félelmek miatt vártam a gari lejáratáig, de hiba volt, mert hamarabb kellett volna 🙂 nem igaz, hogy belassulna, de nem is raktam tele minden létző hekkel, csak ami kell feltétlen és ezek nélkül már nehezen is lennék el: akku%, cycorder, pannon tethering (!), MyWi (!), sms karakter számláló. 5×5 ikon csomag meg még pár apróság. Viszont nem értem, hogy a navigáción (bár a navigont is megvettem:)) kívül miért nem lehet kifizetni egy-egy programért 1-2eurót.. Ha használja az ember a programot, akkor csak megér ennyit, nem??

  68. @Kosztalma: nem, bootneuterrel tudod függetleníteni.

  69. @H2CO3: De egyébként mehet a frisstés iTunes-szal?

  70. @Kosztalma: minek?! ott van a redsn0w… és 2G-n még mindig NEM működik az ultrasn0w, mert az csak 3G és 3GS baseband-re van… 2G-re már évek óta a bootneuter való, de ott nem változik a baseband a 2.0 óta, így ha frissíted, vagy restore, akkor is független marad….

  71. nem tudja valaki hogy az iphone 3gs-t 3.1.3-ról hogy lehet visszarakni 3.1.2-re???

  72. Szevasztok én csak annyit szolnék hozzá hogy ujj ibootos 3gs 05.12.01es modem firmwarés iphonhot még nem sikerült jailbrékelnem, bármit probálttam amit le írtatok szóval fel se megy a szüz 3.1.3. update után a cydia semmivel nem akkar fel friss restor után én má probáltam redsnowt blackraint és semmi ha tudtok olyan oldal linket adni ahol magyrul van le írva minden pontról pontra azt meg köszöném és a hozzá való letöltendő dolgókat is azt meg köszöném de szetm még senkinek nem sikerült még kiütni az uj 3gst és naggyon szükségem lenne jailbrékre mert ez ihazi szívás hogy a készülék se olcsó és még pluszb a az appel és le huzzna ha hagynám de nem gyengén ellöre is kösz minden lehetséges segítséget

  73. Sziasztok! Kicsit off jellegu kérdésem lenne: ujratelepiteném a gépen jb s szifonom van authorize olnam az uj gépen visszamsolgatnam a progikat stb kontaktok jegyzetek hasonlo jellegu beallitások megmaradnának-e vagy esetleg hogy lehetne okosba megoldani h minden maradjon ugy ahogy most van. koszonom a helpet!

  74. Hy!
    Neke van ey ipod touchom (mostmár egy iphonom is, de ez lényegtelen)
    és kb fél évig szuperül ment a jailbreak, nagyon bejött, hogy tudok appokat használni.
    Aztán egyszer lemerült és újraindításnál tényleg lelassult…
    Restre, aztán rejailbreak de lassú volt.
    viszont jailbreak nélkül nem lassú… 🙁
    Pedig szerintem is tévhit ez a dolog.
    Nincs tippetek mi lehet?
    Csak sima jailbreak után lassul, téma és minden más mentesen.

  75. Ez a megvásárlás, nem megvásárlás… Kíváncsi lennék, hogy aki játszik PC-n, vagy XBOX-on, vagy PS-en, az megveszi a játékokat? Mármint azok, akik megveszik JB mellett az alkalmazásokat… Biztosan van aki igen, de statsztikailag az arányuk a 0-hoz közelíthet. Na ez ugyan az, csak olcsóbban.
    Persze nekem nincs JB-em, és megveszek mindent. Eddig 3217 USD-nél tartok. Tök normális hogy kifizeted a készülék többszörösét, mert eddig szinte minden program megérte, olyan elmés az összes! És tartalmas…

    pfffffffffffffffffffffffffffff :))))))))))))))))))))))))))))

  76. @admin: Azért nem egészen kedves Admin!
    Itt tudsz magadnak mobile configot generálni a nem “támogatott” szolgáltatókhoz: http://www.iphone-notes.de/mobileconfig/ vagy innen le tudod tölteni: help.benm.at

    krisgo

  77. Rolcso: vedd le a brightness-t minimálisra a kép ugyan olyan szép marad (talán szebb is) és kb negyed annyira marja az akksit:)

  78. @NitroTom: EL KELL HOGY KESERÍTSELEK. A telefonod ugyanugy mint az enyém alaplap hibás lett. Soha nem lesz jo a wifid, vehetsz uj alaplapot. 35ezer 3G 8gb 45ezer 3g 16gb

  79. @SzaszaHard: Nekem is van egy 3GS em 3.1.3 gyári, nem tehetünk mást csak hogy várunk, se jailbreak se unlock nincs még a legjobb tudomásom szerint!

  80. @CercatO: Viszont itt 1-2dolláros appokról van szó és bármien hihetetlen megveszem a fontos dolgokaf, pedig jailbreakelt a telefonom. Nekem is van xboxom amit 60ért vettem, viszont egy xbox játék a maga 10-15ezer fortjáért nem éri meg.

  81. @cbdomi: Rossz gondolatmenet szerintem. Annak is meg kell érnie. Nagyobb, tartalmasabb, szebb. Nem hihetetlen a dolog egyébként, ki lehet(ne) fizetni ezeket az árakat simán. De olyan mennyiségű vásárlás bonyolódik az app store-ban, hogy sok látszatja nincs a JB-s letöltéseknek. Pont olyan tévhit, mint a zeneiparban. Első kézből lehet tudni, hogy az internetes letöltések sokban nem befolyásolják a bevételeket, sem a zenészek megélhetését. Máshol van a baj. Az meg aki megveszi, ha ingyen is lehet… na azt szentté kéne avatni… Ez a pár dolgot kifizetek, a többit meg ellopom dolog nevetséges. Ezt pl mondd a boltban. Ami izlik, azt kifizetem, ami szar azt nem :):):):):)
    aki már töltött le app-ot warez oldalról, az jobb ha csöndben marad. 🙂
    No offense, csak ne szenteskedjünk!
    Pláne ne itt:)
    Gratula a cikkhez, minőségi darab!

  82. A JB-nek van egy komoly biztonsági rése. Míg JB nélküli telefon elhagyása esetén PIN kód kell a telefon eléréséhez, addig egy JB-elt telefonról bármikor le lehet vadászni az adatokat pl. T-Pot segítségével.

  83. Iphone appstore magyarok: mivel mi jóval kevesebbet keresünk a külföldieknél (Nemetország, Amerika, Anglia, Franciaorszag stb), és azért elmondhatjuk hogy a legrafkosabb nép vagyunk, nekünk nem nagyon akarodzik megvenni a szamunkra nagyon drága appokat. Nálunk a mérnökök kevesebbet keresnek mint az említett országokban az utcaseprők. Talán ha nem lenne ilyen fika mindenki fizetése, nem gondolkoznank azon hogyan kerülhetünk ki ilyen költségeket, de rászorultunk ha menők divatosak vagy modernek akarunk lenni, vagy gazdagnak látszani mert most ez nagyon fontos ugy néz ki. Lehet más országban mivel ki tudnank fizetni az appstore cuccait nem is jutott volna a fülünkbe hoyg van jailbreak, mert nem foglalkoznank vele, hazsnalnank amit a pénzünkért kapunk. De ezzel az aggyal kinnt is jailbreakelnem a telot a már emlitett sok mas hasznos tulajdonsága miatt.

  84. @JEROME: Ott a pont!!!

  85. @MerlinW: hát most jó nagy butaságot mondtál. ugyanis a pinkódot a SIM kártya tárolja, és nem a telefon. de folytatva a gondolatmenetedet: ha ellopnak egy jailbreak-elt telefont, az ugyanúgy fogja kérni a pinkódot. de kit érdekel a pinkód? kiveszik a sim-et, beteszik a sajátot, és kész… biztonsági kód? restore mindent leszed, még az esetleg beállított biztonsági kódot is. a sim-et meg eldobják, aztán kész. egy dolog ellen nem lehet védekezni, mégpedig ha IMEI alapján tiltják. akkor max alaplapcsere, de annyiért meg már nem éri meg.

  86. @CercatO: Jogos! Rosszul is fogalmaztam. Nem nem éri meg, hanem nagyon drága, ezért nem veszem meg, hanem letöltöm. Viszont nem igazán értelek..szted miért nem lehetséges az h valakinek jailbreakelt telefonja van de közben már vásárolt is appot. Nekem nem egy iylen van, sleep cycle, madden nfl, stb. Ezeket ugyanugy leszedhettem volna törten, de megvettem mert nagyon bejönnek és nem
    sajnáltam rá a pénzt kiadni. Viszont egy xbox játékért meg sajnálom.

  87. tehát ami a mi problémán a vadi uj 3gs azt nem oldja meg, régi 3gs el ok régi boot roomos

  88. @JEROME: De a cydia telepités megoldható vele csak a függetlenités nem?

  89. De nem! az ujjal legjobb tudomásom szerint nem!

  90. Sziasztok!
    Van egy GS-em 3.1.2(7d11), eddig csak olyan Jailbrake volt hozzá amivel, ha újraindítottam a telót, akkor fel kellett, hogy dugva legyen a gépre!
    Erre van-e már valami megoldás?
    Bocsi, ha hülyeséget kérdezek!

  91. Kösz Jerome az infót most már tudom hogy nem én vagyok a hülye 😀

  92. A Wifivel volt nekem is problémám 2 szer de egy Iphone reset segítettet a két gomb nyomva tartásával kb 20 mp. egy próbát meg ér ha nem jön be akkor az lesz a baj amit Jerome mondot kicsit feljebb

  93. @JEROME: @JEROME: @JEROME: @JEROME: De próbáltátok vagy csak rámondjátok hogy nem lehet felrakni?

  94. Ha van rá jelentkező készitettem egy 3.1.3-as update-t kipróbálhatná valaki akinek 3gs új iboot-os és 3.1.3-van rajta.Midjárt feltöltöm valahová.

  95. Én kipróbálnám este.

  96. nekem 3.1.3-asom van elvileg új bootos. már egy ideje keresek rá megoldást.

  97. Midjárt felmegy a rapidra.

  98. @Csabeeweb:

    Pontosan hogy kell felrakni mert nem működik????? kössz előre is

  99. valaki nem tudja h hogy kell bootolni a telót me nem megy sehogy?

  100. @torrente777:
    Szintén zenész. Én is szívesen letesztelném. Köszi előre is!

  101. custom ipsw-ét dzsélbrék nélküli telóra hogy fogjátok felvarázsolni ? (Nem fog menni.)

  102. Lenne egy olyan kérdésem, hogy blackra1n-el feltört iphone (3gs)-re vissza lehet-e tenni a blackra1n appot, mert restore nélkűl szeretném feltenni rá a függetlenítést.. (úgy adta az élet, hogy vodafónnal kell használnom, eddig a trémobil miatt nem függetlenítetettem).
    Esetleg egy repo a cydiában?
    Köszi

  103. és vajon az a snowbreeze-es custom fw beállítható-e úgy, hogy NE frissítse a baseband-et? mert ha nem, és emiatt frissíti a baseband-et, úgy bizony byebye függetlenítés… talán nem ok nélkül intett tőle óva mindenkit a dev-team…

  104. Amit felraktam nem frissiti a baseband-ot!

  105. 3.1.2-règi ibootos 3gs-n kiprobàltuk működik caak a függetlenitèst nem pròbàltuk mert független volt a telò.

  106. hello torrente777 tudsz nekem dobni egy linket és akkor tesztelném én is

  107. @cia: pedig biza rá megy az, mégpedig DFU-ban. ha először custom fw-vel jailbreak-elsz, akkor is DFU-ban kell feltenni. sőt, maga a redsn0w is DFU-zik.

  108. 3.1.2-es jailbreak blackrain-nel untethered lesz (2.Gen iPod Touch-csal)?

  109. SzaszaHard a linket pár hozzászólással feljebb megtalálod!

  110. Sziasztok!Valaki fel tudna világosítani,hogy lesz e új boot rom-os 3gs-hez jailbreak (3.1.3)?Valaki hallott már valami konkrétumot?

  111. @Jadeye: Ebben tökéletesen igazad van, de szerintem ok frodoval csinálták szerintem, és utána még frissítettek 3.1.3-ra na annak a 3gs-re nem fog felkúszni. 🙂 Legalább is nekem ez jött le a kérdésekből.

  112. @Cia: én inkább arra leszek kíváncsi, hogy bár elvileg nem frissít baseband-et, hányan fognak visszajönni azzal, hogy a frissítés nem sikerült, ezért:

    1. valamiért mégis frissült a baseband, így bukó a függetlenítés;
    2. bukták a jailbreak-et, és a downgrade-et 3.1.2-re;
    3. nem működik a *sn0w;
    4. nem megy a Cydia;
    5. stb.

    ha valakinek nem elég, hogy a dev-team óva intett a snowbreeze-től, az rizikózzon, a saját felelőssége.
    3.

  113. @Jadeye: Hogy érted,hogy bukták a jailbreaket?örökre?Vettem 1 3gs-t 3.1.3-mal,ami persze új bootos.Van rá esély,hogy a közeljövőben lehet jailbreakelni?(Mindenhol mást írnak)
    Kérlek válaszolj!

  114. Sziasztok!
    Mindenképpen újra kell tennem az iPhone 3G-re a 3.1.2es szoftot!
    A következő oldalról letöltöttem már a http://www.felixbruns.de/iPod/firmware/ a telefonomnak és jelenlegi szoftververziómmal azonos ipsw-t!
    Tehát szerintetek annyit kell tennem, hogy mikor iTunes-ba belépek akkor nem az felajánlott 3.1.3-as verziót kérem, hanem betallózom neki a jelenlegi verziómat (többek közt amit leszedtem)? Aztán persze JB…, működőképes megoldás ez ?

    Köszönöm szépen a segítségeteket!

  115. Valaki kipróbálta akinek 3GS 3.1.3-van rajta ès ùj ibootos várnám a visszajelzést hogy sikerült e felrakni?

  116. @Madox: a dev-team szerint az új iboot-os 3gs-ek esetén lehetséges, igen, hogy elbukod a jailbreak-et. természetesen nem örökre, de ha beüt a probléma, akkor addig biztosan buktad a jailbreak-et, ameddig nem jönnek dev-team-ék valami új cuccal, ami tudja jailbreak-elni a 3.1.3-at a 3gs-en is. esetleg akkor lehet szerencséd, ha a cydia-ban ott van, hogy megvan neki a 3.1.2-höz az shsh hash-ed, mert akkor elvben vissza tudod tenni a 3.1.2-t, amit lehet jailbreak-elni, de ugye azt is csak kábeles indítósdival (tethered jailbreak).

    “iPhone 3GS users (regardless of unlock) should stay away from this and all 3.1.3 jailbreak tools unless you know you have your “SHSH hashes” backed up via Cydia. That’s because if you make a mistake you may find yourself stuck at official 3.1.3 with no way to jailbreak or come back down to 3.1.2 to jailbreak.”

  117. na ezt most sikerült jó bonyolultan leírnom, de remélem, azért érthető.

  118. @Jadeye: Köszi,most már kicsit kezdem tisztábban látni a dolgokat.De van még valami amit nem értek: “esetleg akkor lehet szerencséd, ha a cydia-ban ott van, hogy megvan neki a 3.1.2-höz az shsh hash-ed, mert akkor elvben vissza tudod tenni a 3.1.2-t”
    Akitől vettem az iPhone-t mondta ,hogy ő 3.1.2 vel ,jailbreakelve használta.De sikeresen Restore-olt.Úgyhogy most nincs Cydia a szifonon……:(
    Hol tudom megnézni,hogy esetleg el lett e mentve ez a dolog?

  119. Én azt szeretném kérdezni hogy a szolgáltató valahogy tudja hogy a telefot theteringre használom vagy a theteringet is úgy látja mintha közvetlenül az iphonon neteznék?

  120. @Madox: megnézni akkor így külön nem tudod cydia nélkül. a kérdés az, hogy jelenleg mi van rajta, tehát 3.1.2 vagy 3.1.3. mert ha 3.1.2, akkor azt tudod jailbreak-elni, és utána a cydia megmondja. de ha már 3.1.3 van rajta, és korábban a srác rányomott a cydia-ban, hogy mentse le az shsh hash-eket, akkor DFU-ban tudod restore-olni 3.1.2-re, és jailbreak-elni. de más ötletem nincs. ha meg amúgy nincs lementve az shsh saurik szerverén, akkor meg nem fogja engedni a downgrade-et 3.1.2-re.

  121. A cikket elolvasván felvetődött bennem egy olyan kérdés, hogy létezik olyan patch JB-s 3G-re ami a videofelvételt “beépíti” a gyári Camera alkalmazásba?

  122. Én meg azt kérdezném meg hogy 3GS 5.21 ibootos 3.1.2 fw el lehet e JB feltenni?
    UNlock nem kell!
    Ha igen redsnow neki engedem 3.1.2 fwel es csumi?vagy mashogy

  123. Halgassatok a Mesterre!!!Tuti a “vas” köszi

  124. Sziasztok!
    3G telefonomon 3.0 firmware volt 04.26.08 baseband-del, redsn0w-val módosítva és ultrasn0w-val unlockolva. Működött minden rendesen.
    Most 3.1.2 (05.11.07 baseband) blackrain-nel módosítva és blacksn0w-val unlockolva nem működik a GPS. Egyszerűen egy program sem talál jelet, pedig próbáltam sok módszert amit neten találni lehet.
    Kérdésem: 3.1.2 (05.11.07)-et lehet Geohot módszerén kívül máshogy okosítani? Esetleg innen downgrade-elni oda, ahol már működik a dev-team megoldás?
    Köszi 🙂

  125. Ja és a Bootloader 05.09, így a Fuzzyband nem hajlandó downgradelni 🙁

  126. @Ce: a dev-team megoldása igenis működik 05.11.07-es baseband-del. ne blackra1nt használj. a dev-team cuccai közül a redsn0w teljesen jól elboldogul a 3.1.2-es fw-vel a 3G-n is.

  127. Tényleg működik a redsn0w, sikerült is vele módosítani! Köszi a gyors választ!
    Már csak unlockolni kéne valahogy. Erre van megoldás?

  128. Próbáltam ultras0w-al, de sajnos nem működik. 🙁

  129. Hello mindenkinek itt is megtudakolnám hogy bluetooth-ra van e vkinek megfejtése ,Nem igazán hasít a telemen (3G 3.1.2).Mindenféle szutyokfón pillanatok alatt látja egymást meg az enyém ,én viszont a tere rakott headsetet is csak 20perc után ismeri fel.
    Meg arra kéne megoldás hogy dolgokat lehessen bluethooton adni venni…….
    Köszi

  130. @endre: Üdv. Erre a problémára találták ki az iBlueNova progi amit a Cydiából tudsz telepíteni.

  131. @horvilaci:
    Köszi kipróbizom….:-)

  132. Némi probléma adódott a JB-kelt, új bootos 3gs-emmel (3.1.2).

    USB drive telepítést után, használtam a elót mint pendrive, majd visszaállítottam a usb drive-ban a beállításokat default-ra, és tötöltem a kötetet, láss csobát mégis ott maradt vmi 3 gigás other jelzésű csomag a telómon. Rá egy napra nem nagyon indultak a programok, se a mail, se 1-2 játék, gondoltam kell neki egy restart. Bedugtam a gépbe, elindítottam a blackra1nt ahogy máskor is, “make it ra1n” erre ujraindult a letó, betöltötte GeoHot képét és ott megált, magyarul nem bootolt be. Ezt eljátszottam még párszol, de semmi. Eztán töltöttem le 3.1.2-es eredeti firmware-t, amit az iTunes-al akartam restorolni, persze hogy mindig hibát kapok, majd próbáltam redsn0w-al, az megcsinálja, de mikor újraindul a teló és megkapom a képet hogy dugjam össze az itunes-al, (tethered) miatt, akkor ugy azt kéne hogy újraindítom a redsn0w-t és arra megyek hogy csak boot. Na én rá is megyek végigfut a program, rámegyek hogy finish, de a telefonon nem történik semmi. Magyarul megint megáll, csak most nem geohot fejét látom hanem a recovery mode-os képet.

    Más alternatíva nem jutott az eszembe, így mindet feladva elhatároztam hogy frissítek 3.1.3-ra, leszarom a JB-t csak tudjam használni a telót. Erre mit ad isten, rányomok az iTunes-ban hogy restore, letölti a 3.1.3-at, elkezdi feltenni (reovery mode-ban) majd amikor a telefonon már látom az apple logo alatt a csíkot, kiírja az iTunes hogy “Waiting for iPhone” és semmi nem történik 10 percig bírtam várni, de nem történt semmi. Utána próbáltam DFU módban restorolni, akkor meg a “Preparing device for restore” résznél csak fut a csík, majd a végén kapok egy “Error 1604”-et.

    Már újratettem az iTunes-t, kerestem frissítést is.

    Na ilyenokor mit tudok tenni? JB-s volt a telóm, gondolom a T-mobil-hoz ne vigyem mert azonnal lebukok és baszhatom az egészet.

    Valaki segítsen kérlek.

  133. + infó: 64bites rendszer, windows 7

  134. Üdv!
    Nekem megfagyott mindig a gyári 3.1.3-as szoft ezért otthon újra telepítettem 2szer írt ki hibát Win 7 alatt utána letöröltem az itunes-t a telót lehúztam és ki is kapcsoltam, kinyomtam a gépet és lekapcsoltam a tápot..vártam 2 percet.
    Bekapcsoltam a gépet feltelepítettem az itunest újra indítottam bekapcsoltam és rádugtam a telót és 10 percen belül kész volt. 64bites Win7-el

    Remélem tudtam segíteni.

  135. @MaxxisDH: Ez sajnos nem segített.
    @cia: DFU módban próbáltam de amint írtam a Preparing iPhone for restore… résznél megáll.

  136. @KristofER: Bocs átfutottam felette. 🙁

  137. @Ce: mi nem működik az ultrasn0w-val? tuti 05.11.07-es a baseband, és NEM 05.12.xx?

    @KristofER: sima recovery-ben egy restore 3.1.3-ra? valahogy tuti vissza lehet rá küzdeni. esetleg másik gépen, vagy osx alatt.

  138. @Jadeye: Tuti 05.11.07 volt rajta, mert blackra1n-el volt rendesen törve, csak utána meghalt benne vmi, és hiába próbáltam újraindítani már nem ment.

    Most próbálom egy laptopon de eddig semmi pozitívum, ugyan úgy Waiting for iPhone….

    Amúgy ha visszaviszem a boltba akkor mit fognak szólni? Csak simán frissítik az ottani gépen 3.1.3-ra és puszi pá? vagy a JB miatt számíthatok vmilyen szankcióra…

  139. Na most DFU-ban túlugrotta a Prepare részt, és most megint w8ing for iphone…

  140. @KristofER:a telefonod jelenleg használható állapotban van? Mert ha a springboardba nem tudsz ‘belépni’ akkor ők se tudnak. Legfeljebb restorolják valahogy, akkor meg ugyse látják.

  141. @KristofER: a baseband-es rész az @Ce-nek szólt amúgy. 🙂 sikerült amúgy azóta a restore?

  142. @KristofER:a telefonod jelenleg használható állapotban van? Mert ha a springboardba nem tudsz ‘belépni’ akkor ők se tudnak. Legfeljebb restorolják valahogy, akkor meg ugyse látják.

  143. Sikerült, igen csak baromi sakat kellett várni a w8ing for iphone résznél.

    Most a 3.1.3-as JB-re várok 😀

  144. Egy jailbreakelt 2G-s iphone-t szeretnék frissíteni 2.1.2-ről 3.1.2-re.
    Segítségeteket kérném, hogy ebben az esetben mi a teendő?
    Melyik programmal, mit, hogyan.
    Köszi előre is!

  145. Köszi, sikerült a restore, igen. 🙂
    redsn0w + blacksn0w páros oldotta meg a problémát. A baseband tuti 05.11.* Remélem már működni fog a GPS, hétvégén ha nem esik, kimegyek a rétre 🙂

  146. Sziasztok! Találkozott ezzel valaki?
    this iphone cannot be used because the apple mobile device servise is not started.
    ? Tud valaki erre megoldást? Nem kapcsolódik az iTunes-hoz.

  147. @Tomzol: iTunesban update (vagy restore) 3.1.3-ra, igen, gyári 3.1.3-ra. majd redsn0w, aminek viszont a gyári 3.1.2-es fw-t kell megadnod, és kész. az unlock megmarad.

    @USSR: teljes iTunes, applemobiledevice, és minden egyéb apple szoftver eltávolítása, majd újraindítás utáni reinstall meg kell oldja.

  148. Sziasztok! Van egy új bootos GS em és föltoltam a blackraint, de elkúrta a wifimet…vagyis mindig ledobott, szal nem tuttam telepíteni a cydiát! Felidegesedtem és letöröltem a progit is. szal most jailbreakelve van szal 3.1.2 re az apple nem engedi restorolni. Mit tehetnék? Légyszi ide: [email protected]

  149. Sziasztok!

    Adott egy iPhone 3G 3.1.2 (baseband: 05.11.07; 05.09 Bootloader) eredetileg amerikai AT&T függő. GPS nem tudom miért, de nem működik rajta. Próbáltam blakra1n + blacksn0w és redsn0w + blacksn0w okosítással is, de semmi. Függetlenítés nélkül, csak redsn0w-t használva sem működik. Egyszerűen nem találnak GPS jelet a programok. Próbáltam Network Settings Resettel, Airplane mód ki-be kapcsolással, de sehogy sem bírom működésre bírni! Lenne valami ötletetek, hogy mi lehet a baj, mit kéne csinálnom?

    Köszi

  150. hellósztok

    Segítség a kijelzőm csak szürkén világít szétszedtem minden kábel a helyén van nem értem délelött még minden okés volt kikapcsoltam meg bekapcsoltam és semmi!Majd egy idő után félig szétszedett állapotban ha mozgattam a kijelzőt megjelent rajta a kép
    mi lehet a probléma
    megtört a flexkábel vagy a digitizer segítsetek válaszotokat köszönöm!

  151. u.i.: amikor visszahelyeztem a képernyőt megint csak a nagy szürkeség
    remélem nem kell új kijelzőt vagy digitizert üveglapot vennem:S

  152. @Jano: nekem erre látatlanban nincs jobb ötletem, mint esetleg egy másik gépen megpróbálni. :S

    @Ce: esetleg hardveres gond? próbáltad már jailbreak nélkül, ATT kártyával aktiválva, hogy úgy mit csinál a GPS? mert ha amúgy azzal sem megy, akkor nem szoftveres a gond. nem lehet, hogy csak nem vártál elég időt? legelső alkalommal lehet, hogy kell pár perc, míg összeáll. a gyári Maps app sem talál meg egyáltalán?

    @gas007: ezzel kapcsolatban javaslom, hogy vedd fel a kapcsolatot a hardveres szervizünkkel, bal oldalt ott az elérhetőségük, ők meg tudják nézni, hogy valóban hardveres gond-e, és javítani is tudják.

  153. @Jadeye: Szia!
    ATT kártyám sajnos nincs, eddig neten sem találtam. Eddig is vártam eleget, Maps-szel kimentem egy parkba és 20 percig kerestettem vele, de semmi: “Your location cold not be determined” vagy valami hasonló. Hétvégén még bűvölöm kicsit, ha nem sikerül, elviszem szervízbe. :S

  154. Tudna valaki segíteni? Adott egy T-s 3G szifon, rajta a 3.1.2-es szoft, jailbreak megvolt már a szoft megjelenése után. Eddig függő volt a készülék lévén, hogy nem volt szükség más hálózatra, most viszont jó lenne, ha pannon simmel is működne. Mit kellene tennem?

  155. Sziasztok!
    Érdekes dologra bukkantam a telefonomon. Kikapcsolt data roaming mellett is generált adatforgalmat. Akkor kezdett gyanús lenni a dolog mikor észrevettem hogy az utóbbi napokban mintha gyorsabban merülne az aksi.
    Mi lehetett a gond? (persze ma újraraktam az egészet – mint egy winfost)

  156. @maccar: cydia / install / ultrasn0w

    @Godlike: esetleg push? vagy töröld ki az APN-hez beírt adatot a “settings / general / network / cellular data network” alatt.

  157. A push ki volt kapcsolva. A APN-t meg régóta használtam eddig nem volt vele gond.
    Passz de majd meglátom.

  158. @Jadeye:

    Köszi, cydia / install / ultrasn0w majd újraindítottam, a T-s simmel továbbra is megy, majd átraktam a pannon kártyát, erre azt írja, hogy nincs benne sim kártya… 🙁 Mi lehet a gond?

  159. @maccar: vedd ki, tedd be újra. lehet csak vacakolt az érintkezés. esetleg törölgesd meg a SIM-et. a baseband ugye 05.11.xx, és véletlen sem 05.12.xx?

  160. A baseband 05.11.07, a pannon sim zsír új, kipróbáltam közben egy vodással is, annál is azt írta, hogy nincs sim… Nem értem!

  161. Sziasztok! Van egy új bootos GS em és föltoltam a blackraint, de elkúrta a wifimet…vagyis mindig ledobott, szal nem tuttam telepíteni a cydiát! Felidegesedtem és letöröltem a progit is. szal most jailbreakelve van szal 3.1.2 re az apple nem engedi restorolni. Mit tehetnék?

  162. Mert restorenál meg updatel is :S

  163. Sziaztok, egy kis segítség kéne, van egy új iBoot-os(IMEI: 01-20XXX) 3Gs-em 3.1.2-vel és érdekes módon 05.12.01-es Baseband-el. Újra szeretném rakni 3.1.2-vel, ez lehetséges? Ha igen csak shif+restore-al betallózom a gyárim 3.1.2 FW-t restorolom és Blackra1n-el jailbreakelek?
    Egy kevésbé fontos kérdés: Mi a cydiában az UUID Generator?
    A választ előre is köszönöm.

  164. @maccar: próbálj egy újabb reboot-ot, majd a sim berakása után airplane mode be/ki.

    @Poppy: máskor nem kell felidegesedni, mert láthatod az eredményét… próbáltad már újra rányomni a blackra1n-t?

    @zolli: ez attól függ, hogy a cydia mit ír az ecid shsh-ra. ha van neki 3.1.2-höz, akkor saurik szerverét használva elvileg mehet a 3.1.2 restore (de értelemszerűen a baseband marad az új, szóval függetlenítés ugyan úgy nem megy majd).

  165. @Jadeye:

    Nyomtam reboot-ot, majd airplane mód, de továbbra is “nincs sim kártya” üzenet…

    Újra fel kéne raknom a 2.1.2-est egy Shift+restore segítségével, majd cydia / install / ultrasn0w a frissen rakott telcsire?

  166. @Jadeye: @Jadeye: A Cydia ezt írja: “This device has SHSHs on file for iPhone OS: 3.1.2, 3.1.3”. Szóval akkor beírom saurik serverét a hosts-file-ba és mehet a restore ugye?

  167. @maccar: 3.1.2-t, jahh, de redsn0w-val jailbreak-eld majd, véletlen se blackra1n-nel, aztán igen, ultrasn0w a függetlenítéshez.

  168. @zolli: igen, akkor ez alapján így kellene lennie.

  169. Sajna nem tudom a shift+restore módszerrel újrarakni a 3.1.2-est, mert azt írja ki, hogy a firm nem kompatibilis.

  170. @maccar: akkor nem 3G fw-t akarsz feltenni rá. különben rá kellene mennie.

  171. @Jadeye:

    köszi, tényleg rossz fw-t töltöttem le elsőre.

  172. @Jadeye: Figyu
    Vettem egy Iphone 3GS -t 3.0.1 fw van fent
    A geohot JB végigfut de a Blackra1n ikon nem jelenik meg
    Elvileg pedig ez még JB elhető nem?
    Ötlet?

  173. @Jadeye:

    Sajna nem megy, végigcsináltam a folyamatot, 3.1.2 shift+restore, redsn0w jail, ez után ultrasn0w, az eredmény még rosszabb, t-mobil hálózatát keresi, de nem találja, pannon sim esetében továbbra is nincs bent sim kártya szöveg… 🙁

    Mi a fene lehet?

  174. @pokica44: bocs hülye kérdés

  175. @Jadeye:

    előről kezdtem, de most Blackra1n-el csináltam, annyit javult a helyzet, hogy t-s sim megy pannonos továbbra sem…

  176. @maccar: érdekes… hát jó kérdés hallod. ilyet még nem hallottam. mert gyári kártyával mindenképp mennie kellene.

  177. Elnézést Urak!
    Muszáj leírnom hogy találtam egy “fura” honlapot:http://www.olcsotelefonok.com
    Sztem valaki/kik próbálkoznak lehúzással!!!!
    Gagyi honlap olcsó árak!!!

    Bocsi tudom hogy nem ide tartozik,de jó ha többen tudnak róla!!!

  178. @Jadeye:

    nem tudom mivel lehetne még próbálkoznom, hogy független legyen a teló, mert nagyon kellene, hogy ne csak a T-s sim kártyával menjen. látszólag minden sikerült, mégis mindig az a szöveg jön ki, amikor berakom a pannon simet, hogy no sim installed.

  179. Még azt lehet tudni hogy az miért jön elő hogy beteszem az (szolgáltatói) eredeti SIM-et és nincs térerő? Még settingsbe a szolgáltató sem jelenik meg?

  180. Mondjuk az közbejátszhatott hogy itunes restore közben kaptam egy 1502-es hibát és megállt, de ezért csak ráengedtem a Blackra1n-t és lám elindult és megcsinálta a jalibreak-et.

  181. Hello
    nem tudom h mit nem csináltam jol de már 5ször csinálom ujra és igy sem megy.Egy 2g re rátettem a 3.1.2,és redsnow-val jalibreak ,és nem indul el,mindig kéri hogy tegyem rá az Itunest.Mit tudok tenni??Köszi az ötleteket…..

  182. ja és a hibakód 1015. nem 1502 ahogy fentebb írtam.

  183. hejj hogyan tudok rá tenni kreckelt navigont a telómra?

  184. @Andrewd: itt az oldalon van kereső is ám… mondjuk akkor installd (mobileinstallation) patch?

  185. Hi mindenki!Egy kis segítségre lenne szükségem.3g -s iphone-t szeretnék jailbreakelni de már régóta men vagyok képben..milyen progit kell leszedni hozzá?és honnan?3.1.3 ra frissítettem éppen most.

  186. @petike: Redsn0w 0.9.4 vagy iH8sn0w

  187. Köszi!Megpróbálom!!

  188. @Jadeye Persze próbáltam de nem lesz ikon 😀

  189. @lajosferenc:

    Biztos, hogy a 2g-s 3.1.2- őt rakod rá, nem véletlen a 3g-s-t?

    DFU mód?

    Nekem is 2g-s van.

  190. @lajosferenc: mégis mit ír pontosan?

    @pokica44: az iH8sn0w-t felejtsük már el. a dev-team cuccai a hivatalosak, azokat kellene használni.

    @Poppy: ez esetben nem tudom. restore után szerintem menne, csak hát ugye az macerás a 3GS esetén, pláne még az új iboot is…

    @Ateszpapa: az iTunes nem engedi feltenni másik típus fw-jét. egyszerűen nem. nyugodtan próbáld ki, a legelején hibát dob, hogy nem arra való.

  191. @Jadeye: Nem lehet sehogy restorolni?

  192. @Poppy: értelemszerűen gyár 3.1.3-ra minden további nélkül lehet, de azzal a baseband is frissül, illetve lehet, hogy a jailbreak-et is végleg bukod, ezt jelenleg nem lehet tudni. 3.1.2-re csak akkor tudod restore-olni, ha cydia-ban megvan hozzá az ecid shsh. ha nincs, akkor nem fog menni.

  193. @Jadeye: Az a helyzet h egyszer már volt fönt rajta cydia de utána restore volt.

  194. Redsn0w-al sikerült 🙂

  195. Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy 3.1.3.-as softver lehet már függetleníteni? Ha igen, hogyan????? Köszi a válaszokat! 😉

  196. @Brutus: az ég áldjon már meg! keresőt használni ennyire luxus?!

    a függetlenítés még mindig NEM a szoftververziótól függ, hanem attól, hogy milyen verziós a baseband-ed… mert ha ugyan 3.1.3 van fent, de a baseband-ed verziója 05.11.07, csak akkor lehet függetleníteni.

    ugyanakkor ha feltetted a gyári 3.1.3-at, azzal frissült a baseband 05.12.xx-re, amit viszont jelenleg NEM lehet függetleníteni… de ha ezt még nem írtuk le az oldalon már legalább százszor, akkor egyszer sem…

  197. Köszi a választ! Majd legközelebb jobban figyelek! 🙂

  198. Sziasztok,
    folyamatosan safe módba kapcsolgatott az iphone és csináltam egy restore-t, de hülyén nem olvastam előtte (nem SHIFt restore+FW3.1.2) – így felkerült a telóra a 3.1.3-as. További gond, hogy külföldi iphone, ugrott az unlock. Valamivel lehet próbálkozni? Az sem zavarna, ha nem lenne JB-ve, csak tudjam használni.
    Előre is köszi…

  199. Ja, elfelejtettem írni, hogy régi boot-os…
    Mégegyszer köszi mindenkinek…

  200. @Davcy: ha frissült a baseband, akkor jelenleg NEM lehet függetleníteni. csak ha visszamégy az eredeti szolgáltatóhoz, kicsengeted a zsét, és legális függetlenítést kérsz.

  201. Meglehet tudni valahonnan (mondjuk az IMEI-ből), hogy ki a szolgáltató?

  202. @Davcy: nincsen nyilvános lista sehol arról, hogy melyik IMEI melyik szolgáltatóhoz tartozik. így én azt mondanám, hogy nem lehet megtudni.

  203. Sziasztok ismét kis segítséget kérnék. Most hoztam vissza az iPhone-t szervízből de nem javították hanem kaptam egy újat. Érdekes még 3.1.2 FW van rajta és 05.11.07 Baseband. Szóval ezt most csak rádugom a gépre, iTunes-t bezárom. Blacra1n-ben kattintok a “mak eit rain” gombra, várok és készen is vagyok a jailbreak-el?

  204. Sziasztok. Sikerült megoldanom most minden megy tökéletesen.

  205. hali
    ha most veszek t-mobilnal egy telot, azon milyen baseband lesz?

    thx

  206. Sziasztok!

    lehet kisse lama kerdes de mar regen volt hozza szerencsem.. 😀
    van egy 3G-m 3.0-s szoftverrel.. kellene upgradelni legalabb 3.1.2-re mert jopar cucc mar nem akar ezen elindulni..
    hogyan is kell es mit kell hozza leszednem??

    koszi elore is..

  207. @Nowi: keress vissza!!!

  208. IPad 2-őt szeretnék karácsonyra. Én első Apple termékesként tudok jailbreak-elni? A jailbreak-hez vannak további kiegészítők is, vagy csak magában a jailbreak-ben lehet beállítani? Kiegészítők milyenek vannak?

  209. @SDaniel.55: sehogy nem tudod jailbreakelni. ami iPad 2-t kapsz, azon valószínűleg 5.0.1 lesz, arra meg jelenleg nincs jailbreak. iPad 2 kizárólag 4.3.3 esetén jailbreakelhető, de azt meg nem fogod tudni visszatenni SHSH nélkül. SHSH meg csak akkor kérhető le, ha azt az Apple még aláírja, aki viszont mindig a legfrissebb verziót írja csak alá. ha új készüléket veszel, akkor ahhoz még senki nem menthetett SHSH-t, így nem tudod visszarakni a 4.3.3-mat sem, és így nem lehet jailbreakelni egyelőre.

  210. @Jadeye: Köszi a választ. Biztos, hogy újat kapok. 🙁 5.0.1-re mikor lesz jailbreak?

  211. Hello,

    Én kicsit le vagyok maradva és kéne a segítségetek.

    Van egy T-mobile függő Iphone 4-em. 4.3.3 van rajta és a kérdésem az lenne, hogy lehet-e Jailbreak-elni minden következmény nélkül?
    Olvasgattam és nekem nem tiszt, hogy ennél a verziónál “sérül”-e a Baseband.
    Apropó a baseband számot hol tudom megnézni?

    Ha lehet Jailbreakelni akkor inkább az mint az 5.0-ra való frissítés.:)

    Köszi
    Norbi

  212. @SDaniel.55: akkor, amikor itt lesz az ideje. nincsen kiadási dátum most sem.

    @Norbeee: lehet, erre van például a készüléken, Safariban a jailbreakme.com. a jailbreak sosem nyúlt a basebandhez. a baseband verzióját a beállítások / általános / infó alatt a modemverziónál látod.

  213. @Jadeye:

    Köszi!

    akkor ezt ezek szerint használhatom. Nekem ezelőtt régi 2G-m volt. És már rég nem szerkesztgettem, hogy őszinte legyek.

    Van még az a lehetőség, hogy a Cydiából meghackeljem a telót,hogy ingyen is felkerülhessenek rá appok?
    Pontosan melyik cuccot kell rárakni?

    Köszi szépen!

  214. Sziasztok!
    Érdeklődnék, hogy amennyiben új ipad 2-t veszek (boltban, pl xms, stb.), akkor amennyiben arra új rendszer (iOS 5 felett) kerül, akkor az jailbreakelhető-e (tetheres vagy untethered, nem számít)?

    Köszi:
    Sivegg

  215. @Norbeee: van. hackulo source, installous.

    @Sivegg: iPad 2 jelenleg kizárólag iOS 4.3.3 esetén jailbreakelhető, semmi más esetben nem.

  216. @Jadeye:
    Rendben, köszönöm a gyors választ!

  217. @Jadeye:

    Köszi!!:)

  218. Sziasztok!
    Most vettem egy Iphone 3GS-t a T-mobilenál, olyan kérdésem lenne, hogy mit kell tennem ahhoz hogy jailbreakelni tudjam?Teljesen amatőr vagyok ebben a témában, ezért kérnék óriási segítséget tőletek!Ha jaelbreakeltem akkor teljesen ingyen tudok minden appot leszedni?A jealbreak után már nem is lenne más teendőm?
    Köszönöm előre is a segítséget!

  219. Sziasztok!

    Iphone 4-em van 6.0 iOs-el.
    Szeretném jailbrake-elni, de nem tudom, hogy lehet e ezt a verziót.
    Tudna valaki választ adni és egy részletes leírást a menetéről (lépésről lépésre)?
    Keresem itt, de nem találom…

    Köszi

  220. Sziasztok!
    Egy szifon 4-et( ios 6.0.1, bb:04.12.02) szeretnék jailbreakelni redsnow-val ,ami azonban a következő hibát írja kiállandóan:

    Missing Keys plist data for this build
    Device iphone 4
    ECID:………
    Build: iphone 3,1-6.0.1-10A523

    Tudja valaki, mi lehet a hiba?

    Köszönettel: arkadas

  221. Sziasztok!

    Egy pár hónapja vettem egy használt 4s telefont. Amikor megvettem már jailbreakelve volt, ami nekem vásárláskor fel sem tűnt. (nem tudtam még mi az a cydia ikon stb). Ezután el akartam róla tüntetni a jailbreaket egy restore-ral, verzió is frissült már rajta iOS 6-ra, azonban bekapcsoláskor még mindig megjelenik a repedt alma ikon. Utána teljesen rendben fut, jailbreaknek nyoma sincs, de ez a törött alma logó mindig ott van, hiába csináltam már rajta többször is restore-t. Ha nem töltöttem rá vissza adatokat, új iphone-ként állítottam be, akkor is. Igazából nem olyan ördögi gond, de ha esetleg valami baja lenne, és vinném szervizbe (garanciás még), akkor lehet nem néznének rám túl jó szemmel.

    Nincs valamilyen ötletetek, mit lehetne ezzel kezdeni?

    Köszönöm szépen előre is!

  222. Mivel csak elég homályos képet tudtam csak csinálni hirtelen, ezért elkezdtem keresgélni a neten, hátha lelek róla képet. Leltem is, viszont pont egy olyan oldalon, aminek köze nem volt a jailbreakhez. Szöget ütött a fejembe, hogy miért is kérdezheted ezt, ezért megnéztem pár sima bootolós videót, és mindegyiken ugyanolyan “törött” alma logó volt. Rájöttem, egyébként is ilyen a logója… 🙂 Csak az maradt meg bennem, hogy biztosan a jailbreak miatt van megrepesztve az alma is.

    Köszönöm szépen, egy kéréssel is csak sikerült rávezetni a megoldásra 🙂

  223. Sziasztok!

    Adott egy Iphone 4 4.3.5 + jailbreak.
    Ugye mivel Untethered ezért JUST BOOT-al kell indítani.

    Ha ha csak simán indítom el sem indul.
    Eddig úgy emlékeztem hogy el kéne induljon csak ugye a jailbreak appok nem mennek.

    Van erre megoldás?

    köszi
    üdv.: D

  224. @Jadeye: szivesseget szeretnek kerni, valamikor jailbreak-keltem a telefonom, de az nem mostanaban volt , Jadeye szeretnek Toled segitseget kerni, iphone5 keszulekem van , kartyafuggetlen de szeretnem jailbreak-ni. Legyszives emailban ird mar le nekem mit honnet kell letoltenem , es a folyamatot lepesrol lepesre ….elore is koszonom a segitseged!
    emailom csabajack kukac gmail pont com

  225. @Jadeye: Uram 🙂 koszonom a segitseget 🙂

  226. Van vkinek vmi tippje: gariban csereltek az iphoneom, es az ujon 5.1 van, lehet vmivel jailbreakelni?

  227. @wuns: biztosan 5.1 van rajta, nem 6.1? mert ha utóbbi, akkor evasi0n.

    ha meg az előbbi, tehát valóban 5.1, akkor attól függ, milyen típusú iPhone. 5.1-re ráadásul csak tethered jailbreak van (redsn0w-val), de a tethered jailbreak nem érhető el iPhone 4S-től kezdve, így azt nem lehet majd jailbreakelni.

  228. Sajna biztos, es 4s-rol van szo. Probaltam frissiteni 6.2-re itunessal, de nem hagyta… Akkor semmilyen megoldas sincs? Varjam mig lesz jb 6.3-ra?

  229. @wuns: sem 6.2, sem 6.3 nincs jelenleg, 6.1.2-re vagy 6.1.3-ra gondolhatsz inkább. az iPhone 4S-t jelenleg 6.1.3-ra tudod csak frissíteni, de arra egyelőre nincs jailbreak, és nincs is hír, hogy mikor lesz.

    biztos, hogy 5.1 és nem 5.1.1?

  230. Igen sajnos tuti, en is neztem, h 5.1.1-re van absinthe… Az nem lehet, h menne az 5.1-en is?:)

  231. @wuns: nem. nem támogatja az 5.1-et.

  232. Akkor várok:(
    Köszi azért az infokat!

  233. Sziasztok egy kérdés 3GS 6.1.3-ra még mindig nem jött ki jealbreak vagy anélkül fel lehet rakni egy navigon programot?

    Előre is köszi Üdv. G

  234. Sziasztok! Elöljáróban szeretném jelezni, hogy nem vagyok gyagya az iPhone-hoz és azt is tudom, hogy az 6.1.3-6.1.4 softvare-re nincs és lehet hogy nem is lesz JB. Az én iPhone 5-öm is 6.1.4 van, nekem mégis nagyon hiányzik a telefon fellvevő program! Volt egy 4S-em 6.1.2-vel amin volt JB és tökéletesen működött hozzá egy telefon rögzítő program! Nos: nem érdkel, hogy mennyibe kerül, de nekem szükségem van egy működő képes call recorder programra, de olyanra amihez nem kell 3G vagy LTE! Azért nem jó ez, mert amikor felhívok valakit akkor nem a saját számomat írja ki, hanem egy csomó 7-est! Reggel kipróbáltam, tehát amit írtam az biztos! Én az App Store-ben nem találtam olyat ami nekem jó lenne! Akinek esetleg van olyan linkje, vagy működő programja, ami jó lenne nekem, kérem írjon ide egy pár sort! Előre is köszönöm! Üdv! Tamás

  235. Sziasztok
    Meg tudná mondani valaki, hogY jb nélküli 4s en névjegyek mellé hogy tehetek képeket ?

  236. @ilus: jailbreak nélkül nem tehetsz a névjegyek listájába képeket (az egyes névjegyekhez adhatsz hozzá képet, de azok a névjegyek listájában nem fognak megjelenni).

  237. @gebor sikrült jealbreak-elni a 6.1.3-as IOS jobb így sokkal…

  238. Sziasztok
    Egy olyan kérdésem lenne hogy nekem van egy Ipad mini m ios6.1.2 renszrerrel, fel fan jailbreak-elve de mivel nem használom ki ennek előnyeit így szeretném vissza állítani a dolgokat, estleg feltenném az ios7 et, és apple szervízbe is kell sajnálatos módon vinnem a készüléket így ez a kérdés is felmerült bennem hogy ezt mennyire néznék jó szemmel ha odavinnék egy feltört ipad et…
    Hallottam egy helyről hogy ha csak szoftvert frissitek ios7 re akkor törli a jailbreak em , de vajon akkor minden jelet eltüntet mintha hohe lett volna feltörve?

  239. @zsolt0828: jailbreakelt rendszer menüből nem frissíthető, az direkt le van benne tiltva. iTunes-ban igen, de érdemesebb akkor egy restore. ez meg le is van írva a cikkben: “mielőtt visszavinnénk a szervizbe, restore gyári firmware-rel, és a jailbreaknek nyoma sem marad”.

  240. Hello. Bocs,hogy bele szolok de nem akarok uj topikot nyitni. Van egy 3g-m Jailbreak-elt amin 3.1.3 iOS futott,meg voltam elegedve vele csak keves applikacio futott mert kérte az iOS 4-et. Most frissitettem 4.1.2-re de az AppStore nem tölt le semmit. Ami ez elött 4-est kért arra most rá mejek,hogy töltse le,kilép a föképernyöre,el kezdi tölteni és csak ugy eltünik az ikon(aplikáció). Csak a Cydia-ról tudok tölteni le néhány app-ot de az brutál lassu. Szóval nem tudom mi lehet az AppStore-al? :/

  241. @ciao97: 4.2.1-re frissítetted inkább, de egy csomó appnak már minimum 6.0 a követelménye, így azon sem fog sokkal több minden menni. indítsd újra a készüléket, de az is lehet, hogy valami olyan hiba, ami az Apple szerveroldalán van. ebben az esetben Apple Support.


Add a Comment