fbpx Skip to content

A hívások rögzítése sokszor felmerülő kérdés, de jailbreak nélkül nem igazán volt eddig rá megoldás. A Dialogue elsősorban egy Bluetooth-os kihangosítóvá teszi a MacBookunkat, másodsorban pedig így a hívások rögzítésére is alkalmas.

dialogue_icon_512x512@2x

Én rengeteget ülök a Mac előtt, a füles is sokszor bedugva, főleg ha egy kávézóban vagyok. Sokat tárgyalok Skype-on keresztül, viszont a telefonom is sokat szokott csörögni. Ilyenkor akkor vehetem ki a fülest a fülemből, a zsebemből meg az iPhone-t, hogy fel tudjam venni a hívást. A Dialogue viszont képes arra, hogy a hívást a Skype-hoz hasonlóan a Macen fogadhassam.

dialogue_header

A fejlesztők ráadásul kifejezetten tanácsolják is, hogy a gépbe dugott fülessel használjuk az appot: így biztosítható a legtisztább hangminőség, mert úgy a hívó fél hangja nem szűrődik vissza a hangszórókból a mikrofonba.

Maga az alkalmazás egyébként egyszerű, mint a faék, és kissé csodálkoztam is, hogy ez eddig még senkinek nem jutott az eszébe. Már legalábbis én még nem találkoztam Macre ilyen appal.

A Dialogue szépen beül az OS X menüsorába, és rákattintva csatlakoztatható a készülék Bluetooth-on keresztül, majd ha az megvan, akkor a maces névjegyzékünkben keresgélve a kívánt számot már tárcsázhatjuk is:

dialogue_app

Bejövő hívás esetén pedig azt egyetlen gombnyomással fogadhatjuk a gépünkön, vagy el is utasíthatjuk a felugró ablak megfelelő gombjára bökve:

dialogue_hivas

Hívásrögzítés

Ha csatlakoztattuk a készüléket a Dialogue-hoz, akkor a bejövő hívásokat a gépen keresztül fogadhatjuk, és így egyúttal rögzíthetjük is a Record (Rögzítés) gombra nyomva:

dialogue_rogzites

A Dialogue úgy működik, mint egy Bluetooth-os headset vagy kihangosító: teljesen mindegy neki, hogy milyen formában, milyen alkalmazáson keresztül érkezik be, vagy megy ki a hívás, bármit képes kihangosítani a számítógépre. Fogadni és rögzíteni viszont csak a normál telefonhívásokat tudja a gépen, így mondjuk egy Viber hívás esetén nem is jelenik majd meg a hívásfogadás ablaka, és azt rögzíteni sem tudjuk vele.

A kész felvétel esetén pedig a hívás végeztével meg is kérdezi a Dialogue, hogy hová és milyen néven szeretnénk azt elmenteni. Ezeket az app .m4a kiterjesztéssel menti, így azokat könnyedén importálhatjuk akár az iTunes Library-nkbe, akár például feltehetjük a Dropbox fiókunkba, ahonnan a készüléken is elérhető:

dialogue_felvetel_mentes

Hibák a magyar ékezetekkel

Ezt időközben már javították is, lásd a cikk alján a frissítést!

A Dialogue magyar ékezetekkel és az Emoji karakterekkel nincs egyelőre jó viszonyban, de erről már tudnak a fejlesztők, és ígéretük szerint hamarosan érkezik egy frissítés, amiben ezt is javítani fogják. Ha tehát bármely ismerősünket az a kíméletlen sors sújtotta volna, hogy az “ÁRVÍZTŰRŐ tükörfúrógép” nevet kapta a tisztelt szülőktől, akkor az ő neve egyelőre csupa kérdőjellel tarkítva jelenik meg, ha hív minket:

dialogue_arvizturo

Vizuális típusok számára itt egy rövid videó, ami az alkalmazást mutatja be:

Magyar UI

Ezt időközben már beletették az appba, lásd a cikk alján a frissítést!

Az app maga jelenleg nem tud magyarul, de már elküldtem a magyar fordítást a fejlesztőknek, akik megköszönve azt várhatóan hamarosan beteszik majd az app következő frissítésébe. Ettől függetlenül azok számára, akik már most magyarul szeretnék használni a Dialogue-t, nincs más teendő, mint a letöltés után elhelyezni benne a megfelelő helyen az alábbi, a magyar nyelvi fájlt tartalmazó mappát (nyilván a ZIP-ből való kibontás után).

Ha magyarra állítva használjuk az OS X-et, akkor egyszerűen másoljuk be az előbbi ZIP-ben található hu.lproj mappát a /Applications/Dialogue.app/Contents/Resources/ mappába.

dialogue_magyar_UI

Ha a rendszerünket angolul használjuk, de a Dialogue esetén mégis a magyart részesítenénk előnyben, akkor pedig a fenti elérési útvonalon a Resources alatt keressük meg az en.lproj mappát, és készítsünk egy mentést az abban található, eredeti Localizable.strings nevű fájlról, például nevezzük át azt old.Localizable.strings-re. Ezután a fenti ZIP-ből másoljuk be a hu.lproj mappájából az abban található, már a magyar szövegeket tartalmazó Localizable.strings fájlt. (Értelemszerűen ha németül használjuk, akkor a de.lproj kell, ha franciául, akkor az fr.lpoj, és így tovább.)

Ha ezzel megvagyunk, az app a következő indításakor már magyarul szól hozzánk.

Konklúzió

A Dialogue nem egy filléres megoldás, de akiknek fontos a hívásrögzítés, annak kitűnő alternatíva lehet. És ahogyan a fejlesztők is javasolják, használjuk hozzá a vezetékes fülest, hogy a legjobb hangminőséget kapjuk. Ráadásul a Bluetooth-kapcsolat miatt a készüléktípus gyakorlatilag lényegtelen, bármilyen telefon lehet, amiben van Bluetooth.

[appstore id=”668273079″]

Frissítés: itt a Dialogue 1.0.2

A fent már jelzett karakterkódolási hibákat a ma megjelent 1.0.2-es verzió már javítja, és belekerült a magyar nyelv is, így már nincs szükség manuális mókolásra. 🙂

dialogue_1.0.2

Olvasd el a hozzászólásokat is

21 Comments

  1. Úgy tűnik, már benne is magyar nyelv, ma frissült az alkalmazás.

  2. @Tamaci: igen. épp azután dobta fel a Mac App Store a frissítést, miután már kitettem a cikket. 🙂 beletettem a végébe egy frissítést ezzel kapcsolatban.

  3. Tök jó ötlet! Kár, hogy 6€.

  4. Zseniális ötlet, leszedem oksoba, aztán ha tényleg rendszeresen használom és rendszeresen frissítik akkor meg is veszem.
    Nem gyakran vásárolok 7 € progikat….

  5. Igen JÓ, nem igazán AMIGO áron van!:-D

  6. Sziasztok!
    Hol találom a /Applications/Dialogue.app/Contents/Resources/ -t.
    Magyar a nyelv.

    Köszönöm

  7. Megvan 😀

  8. @zephyr2000: amit linkeltél, az kicsit más kategória, az inkább az üzleti felhasználóknak, titkárnőknek, központi számokat kezelőknek szánt app, az árat nem is nézve. és én nem látok hívásrögzítést benne, de lehet, hogy csak nem látszik a screenshotokból vagy a leírásából.

    @mcfree: ilyenkor amúgy ha a Finderben nyomsz egy shift+cmd+G-t, akkor adott mappához lehet ugrani, bemásolod a fenti elérési útvonalat, és leokézod, és már meg is nyitotta. a jelenleg elérhető verzió már tartalmazza amúgy a magyar nyelvet, nincs szükség mókolásra. 🙂

  9. Ki is próbáltam “élesben”. A partner visszhangosan hallotta a saját hangját, nálam tökéletes volt. A fülest nem szeretem, a külső hangrendszert sokkal jobban.:-) A felvételt visszajátszva már hallatszott nálam is, hogy a partner visszhangzik…

  10. Hát kipróbáltam, de amikor édesanyám kérdezi hogy kivagy akkor az azért elárul valamit a hangminőségről, plusz halóóó, halóóó!?! Hát ha fizettem volna érte akkor most morcos lennék.

    Meg hívásnál tök random kontakt képeket mutat… semmi beállítások….

    A másik meg tényleg üzleti és kurva dárga…

  11. @Tamaci: mivel a mikrofonon visszahallatszik a hangszóró, ezért visszhangos, és ezért javasolt a headset. nekem azzal semmi ilyen gondom nem volt.

    @fleshman: ahogy a cikkben is írtam, headset kell, és akkor nincs visszhang. de ezen már dolgoznak, hogy ne kelljen headset, és mégse legyen visszhangos. a kontaktok adatait a névjegyzékedből szedi. ha ott nem stimmel valami, akkor amiatt mutathat rossz képet. a névjegyzékben tuti minden rendben? esetleg érdemes újraindítani a Macet, de én semmi ilyesmit nem tapasztaltam, akinél van kép, az jól is jelent meg. lehetséges, hogy az érintett képek a Facebook-integrációval kerültek lehúzásra?

  12. @Jadeye: Egy Earpod és egy Sennheiser agybadugós füles (szintén mikis) volt a két teszt alany és mind a kettőnél csúfos vereség… laptopnál meg begerjedt és értelme sem volt folytatni.

    Kontaktjaimból szedi, de valami kontár, tákolt kóddal amit nem teszteltek rendesen. A kontaktjaimat évekkel ezelőtt rendbe raktam és azóta is rend van, bár már az iMessagenek is sikerült egyszer kétszer felcserélnie párat, de aztán felébredt a drága. Valószínüleg restart megoldja, majd megírom

  13. @fleshman: hát passz, nekem nem voltak vele ilyen gondjaim. az iMessage önmagában is egy rakás hiba, úgyhogy az nem jelent itt semmit.

  14. @fleshman: honnan lehet lehúzni okosba?

  15. najó annyi szívás után én is koksba szedtem le még mielőtt a cikk megjelent, viszont én hangot nem tudok kicsikarni belőle. fülest rádugom a mac-re és semmi hiába nyomom meg a iphoneon a macbook pro gombot. Hol kell esetleg állítani még valamit mert tényleg érdekelne de félig működö programért nem fizetek. Pedig jópár tizest elköltöttem már programokra igaz csak a jobbakra 🙂 Forklift volt az első mert az egyik leghasznosabb legutóbb épp a newsbart vettem meg s mivel az is magyar fejlesztés ajánlom mindenkinek, tökéletes.

  16. @mikey™: dobj egy mailt s elküldöm de nálam nem működik jól nincs bejövő hang

  17. A legfrissebb verzió szerintem nincsen meg warez formában. Nem gondoljátok, hogy azért nem megy rendesen?

  18. @Tamaci: bármi warezolt verzióval már önmagában lehet gond, de ha valaki nem hajlandó fizetni valamiért, akkor az vállalja ezt a kockázatot. (csak mondjuk ilyenkor én nehezen tartom elfogadhatónak a negatív kritikát az adott dologgal kapcsolatban, hiszen nem egyértelmű, hogy azért nem működik rendesen, mert eleve hibás az app, vagy pedig azért, mert az a warez “mellékhatása”.)

  19. Hello
    sürgős lenne a válasz
    Működik ez a program most yosmite alatt vagy nem ?
    a hívás rögzítés része érdekelne
    előre is köszönöm

  20. @matesims: működik, most próbáltam ki.


Add a Comment