fbpx Skip to content

Több napja érik bennem ez a cikk. Sok üzletember nem használja ki az iphone minden részét sőt…

Ugye amit mindenki használ azaz email kliens az iphone-on. Több mint hasznos program… én minden levelet lekérek az iphone-ra és, ha valami szöveg/adat-ra van szükségem, akkor azokat az email kliens meg tudja nyitni. Viszont mi a helyzet a naptárral ? Használod?

Sokan nem használják a naptárat az iphoneban. Miért?

– A legtöbb ember még mindig határidőnaplót vezet. Tehát fogja kis füzetét előveszi a táskájából, és irkál bele… Ez rendben is van, de mi most már a modern kór vívmányát használjuk, nem elégedhetünk meg ilyesmivel. Ez nem csak egy telefon!

getready_calendars

Legyen egy adott szituáció:

Dr. Kiss János ügyvéd most vett egy iphone-t és szeretné kihasználni minden részét. Tegyük fel Kiss János ügyvéd tudja mi az ábra jailbreakeltette a telefonját, tudjak mik a jogi következmények. 🙂

Az ügyvéd úr ugyan eddig nem használt digitális naptárt, de ha már vett egy ilyen csúcs telefont nem rest és próbál haladni a korral. Mondta a titkárnőjének, hogy legyen már szíves körbenézni a neten, hogy mit is lehet ezzel kezdeni. A wörös hajú titkárnő nem volt rest és körbenézett meg is találta a google calendart. Ő ugyan eddig az outlookba dolgozott, de azt írták, hogy azt nem lehet online szinkronizálni az iphone-al, vagy csak mindenféle programok segítségével.

A titkárnő létrehozott egy [email protected] -os emailcímet és hozzá adta naptárat is. A google egyből felkínálta az importálás lehetőségét, így rögtön minden adatot áttett a az outlookból a google-be. Persze ő is tudta ez nem lesz elég, mivel ezt az emailcímet nem tudja senki. A gmail -ben beállította, hogy X időközönként a google kérdezze le a céges e-mailről a leveleket, így minden levél már ment is a gmail-es fiókba. Tehát már a google kezeli a naptárunkat és az e-mailjeinket is. Mindkettőhöz könnyen hozzáfér a titkárnő.

Ez csak az első lépés volt, hogy felkészüljünk az iphone-al való kommunikációra.

Figyeljünk oda, ha elkezdesz szinkronizálni a google -el a naptárat/kontaktokat, akkor a jelenlegi kontaktok és naptárbejegyzéseid  törlődnek a telefonodról!

Én úgy szoktam csinálni, hogy csak a calendart szinkronizálom és, akkor nem lesz baja a contactjaimnak. Persze ehhez oda is kell figyelni. Tessék menteni mindenek előtt!

Folytköv:

Dr. Kiss János visszaért az irodába titkárnője rögtön el is kérte a telefonját, hogy beállíthassa a naptárat és az emailt.

Az email beállítása igazán könnyen ment, viszont a naptárnál már kellet a google segítsége:

http://www.google.com/mobile/products/sync.html#p=apple

Pár perc helyzet felismerés után már ment is naptár szépen… ezt be is állította push ként.

googlecl

Mindez mire volt jó?

A titkárnő ezentúl a google naptárat használta és minden munka/határidőt oda iktatott be, ami azonnal megjelent az iphone felületén, így az ügyvéd úr azonnal tájékozódhatott, hogy milyen elintézni valója van és hívhatta a titkárnőjét, hogy ezt meg azt tegyük át erre és arra az időre, amit a google-nél megint csak a “drag and drop” módszerrel

Milyen extra dolgok vannak még hozzá?

Több dolgot is érdemes még telepíteni a cydiából.

Az egyik program a “Notifier” néven van fent. Ő a statusbar -ra helyez el ikonokat és többször is figyelmeztethet erről-arról, a bigboss source-on találjuk meg.

taskbar-notifier-iphone1

A másik program pedig a “Lock Calendar“. A lock calendar kiteszi a naptár bejegyzéseinket a lezárt telefon képernyőre, így a naptárat sem kell megnyit, hogy ellenőrizzük a napi teendőinket.

lock_calendar_1

A harmadik program pedig a “Nemusync“. Sajnos a google exchange-el csak egy naptárat lehet szinkronizálni, így akinek több naptárja van vagy vannak megosztott naptárjai, ajánlom a Nemusync-et, viszont itt nincs push, tehát csak akkor kapod meg a bejegyzésedet, ha manuális szinkronizálsz vele.

Konklúzió:

Az iphone remekül használható online naptár-szinkronizációra csak ezt sokan nem tudják. Szerintem nem nehéz hozzá szokni a google calendar használatához, de ehhez akarat és idő kell. Sajnos jelenleg a push rész csak egy calendart képes kezelni így nem annyira multi funkciós, de több mint a semmi, viszont egyik naptárból a másikba tudunk másolni. A cikkben lévő cydia programok mindegyike megy 3.0 és 3GS telefonokon is, és a Lock Calendarhoz magyarítást is telepíthetünk a szifon.com cydia source-ról dezs kolléga jóvoltából. 🙂

Ha valaki hasonlóképen használja a naptár funkciót az iphone-ban érdekelne a véleménye, ötletei. Természetesen én sem tudtam mindent felsorolni itt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

79 Comments

  1. Hogy miket tud ez az iPhone….. 🙂

  2. Nekem a contactjaim és a calendarom se törlődött mivel én a google naptárt és címjegyzéket exchange accountként álítottam be. Szerintem így sokkal jobb.

  3. apropo lock calendar ! intelliscreen nincs véletlenül 3.0 OS-re ? nagyon hiányzik ám … 🙁

  4. Nagyon állat ez a naptáras műsor! Köszi. Csak annyi észrevételem van, hogy amikor rá nézek az egyik bejegyzésre a naptárban, akkor azt írja ki, hogy Riasztás – 1239360 percel előbb. Meg az sem lenne rossz, ha mutatná a naptár ikonon, hogy mennyi teendő vár rám ma, mint pl. SMS-nél

  5. Nekem olyan problémám akadt a naptárral, hogy más időt mutat mint amit beállítok, elvileg jól van beállítva az időzóna. :S

  6. Én már közel másfél hónapja használom ezt a naptáros dolgot. Teljesen jó dolog, hogy nem kell a nejemnek mindig elmondani, hogy miért és mikor nem érek haza:) A kettőnk calendar-ja szinkronizálva van, így ő is látja, ha valami programom van.
    Nagyon jól működik, sosem volt vele problémám.

    Üdv,
    Kyjan

  7. Na megoldódott:

    Settings > Mail, Contacts, Calendar -nál legalul külön be kell állítani a Time Zone Support-ot. Nem látom értelmét hogy két helyen kell de biztos van. 🙂

  8. Üzleti telefon majd akkor lesz, ha majd lesznek rá Office alkalmazások.

  9. @vaze:
    Van: QuickOffice a neve. Kezeli a Mac-es formátumokat, meg a Winf…s-ost is. (Appulous a barátod:-))

    A Lock Calendar remek! Ilyenre (is) vágytam!:-) Köszi!

  10. De ha már üzleti telefon millió “üzleti” vállalati dologról nem esett szó 😀

    Pl, VPN, Exhange, Flottakövetés, Stocks,

    Aminekem a legfontosabb az a VPN, és az Exchange.
    Exchangben annyi naptárad lehet outlookban amennyit akarsz … és mindet pushal szinkronizálja … contactokat is és ügye mostmár notes-t is (habár bánatomra ez nem megy pushal csak usbvel)

    Szóval ha üzlet 😀 akkor Exchange 😀 és van minden 🙂

  11. @Kyjan: Csak nehogy átszinkronizáld a Nej-nek a barátnőddel való tali időpontját 😛

  12. nagyon off:
    Vroom tokja van valakinek case-mate-től? Ez az a gumi tok aminek a hátulja olyan mint 1 autógumi. Mindenesetre az a problémám, hogy pár hónappal azután miután megvettem azt vettem észre mintha a tok 1re inkább kevésbé passzolna, mintha kezdené kinőni a tok a telót :p, és már 1re idegesítőb b és mintha teljesen más telóra méretezték volna… valakivel történt már ilyen, és ha igen tud valami megoldást h mér?

  13. Sziasztok

    Nem tudjátok véletlen mikor lesz 3.0 ás verziója régebbi programoknak???

    PL:
    -Cal forwarding
    -3gp video recorder

    Esetleg lesz e valami progi hogy müködjön az Installous?

  14. @Csebby:

    Nekem nem az van de egy ahoz nagyon hasonló és ugyan ez a jelenség 😀 Nem tudom mi a megoldás én arra gyanakszom hogy tul sokat vettem LE/FEL és kinyult de lehet hogy mindegyik ilyen hogy cserélni kelljen 😀

  15. Én kérek elnézést

  16. En igy adtam hozza a magyar nevnapokat a szifonom naptarahoz, bar meg Outlook-kal, de ezt a kozvetlen sync-et kiprobalom! Foleg ha meg is tudom osztani masokkal, ez egy munkacsoportban kivalo lehetoseg…

  17. @Szmorepapa: Nem működik az Installous??

  18. Nekem néhány alap dolog hiányzik az eredeti naptárból.
    -nincs heti nézet
    -nem mutatja ,hogy hányadik hét van (pedig sok határidőt hétre adnak meg)
    Nemusync-et használtam.Jól működött.Olyan gondom volt a szinkronizálással,hogy az esemény előtti riasztás akármire volt állítva az iPhone-on (pl 1 óra),a Gmail-ben kivétel nélkül 10 perc lett belőle.
    De nekem legjobban a Saisuke jött be.Szerintem ilyennek kell (kellene) lenni egy naptárnak.Ezt is lehet Gmail-al szinkronizálni.
    Mostanában viszont nem tudok semmivel szinkronizálni a Gmail-el.
    Pontosabban a Gmail-re nem kerülnek fel az adatok.Hibaüzenet nincs.Látszólag rendben szinkronizál.

  19. @rastawicc: Nem! Már amikor telepíteni akarom akkor ilyen 404 es nethibát irkál meg ilyenek utánna visszalépés cydiába és nincs sehol a progi

  20. Hát nekem abszolút működik! Bár én korábban raktam fel…
    Nem lehet h a Cydia a ludas?

  21. Bár ha nethibát ír akkor nem valószínű…

  22. gondoltam hogy rosszul irtam be a hackulous címét a cydiába???

    Mert minden olyan kérdőjellel van… Az lehet? Mi a Cydia címe Hackulousnak?

  23. A nuevasync tud calendar push-t és 20 dollár/év-ért gmail push-t is tud, én azt használom és nagyon jó.

  24. Én teljes mértékben használom az iPhone naptárát, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Üzleti, és magán időpontok nyílvántartása, névnapok, házassági évforduló figyelemmel kísérése.

    üdv:

    Baggins

  25. hello!

    a cikkben rosszul lett írva szerintem mert Google
    Exchange-n keresztül több naptárat is lehet syncelni. Az igaz, hogy alapból egyet syncel, viszont van megoldás többre is!
    menjünk el az “m.google.com” oldalra, állítsuk át a nyelvet English (US)-ra, majd a szolgáltatások között válasszuk iu a “Sync”-et. Itt látni fogjuk a szinkronizált eszközöket, jelen esetben az iPhone-t; menjünk rá és válasszuk ki (pipáld ki) azokat a naptárakat amelyeket syncelni akarsz!

    Ezután ha refrasheled a Calendar appot a többi
    naptárt is látni fogod

    ennyi 😉

  26. Nem lép be Cydiába mi lehet a baj Hálozat hibát ir ki….

  27. Figyeljünk oda, ha elkezdesz szinkronizálni a google -el a naptárat/kontaktokat, akkor a jelenlegi kontaktok és naptárbejegyzéseid törlődnek a telefonodról!

    Ez az egyik nagy baj, a normálisan meg nem oldott szinkronizáció.
    A példában emlegetett ügyvéd csak egy tárgyalást mulaszt el és a megtaposott iPhone-n állva fogja böngészni a határidő naplót.
    Szóval játéknak jó az ide oda szinkronizálás, de üzleti megoldásnak nem. Ugyanilyen sz@r a MobilMe, mikor megszakadt szinkronizáláskor órákra törlődhetnek a kontaktok, e-mailek és minden bejegyzés. Ekkor még csak a program biztonságról emlékeztem meg, de az adatbiztonság is gmail szintű.

  28. Lenne egy olyan kérdésem hogy mikor lesz magyar a 3.0 -ás??

  29. @Lelkes: óhhh mikor Steve lesz m.o. miniszterelnöke 🙂

  30. Vki tud segiteni a sync-ronba? mert nekem nem akarja a gmailos calendárt, mindig leáll, lehet az itunes szarakodik, hibát ir ki, vki HELP???

    Előre is köszi

  31. Appulous csak nalam szarakodik egesz nap? Egyszer tudtam elerni, epp annyira, hogy a monkey islandot lehuzhassam…

  32. Vajon Kiss Janos doktorur tagja e a szifonklubnak és ha jön a restore tudja mit kell tegyen hogy ne legyen adat vesztése ? :):)

  33. haliho

    nagyjabol en is 1 honapja hasznalom a naptar komolyabban espedig alma naptar szinkronizalva google naptarral , azonkivul a szamitogepen is a Thunderbird naptar kibovitese a Lightning is szinkronizalva van a google naptarommal, igy ha szamitogep elott beirok egy megbeszelest ez azonnal megjelenik az iPhone-om is a Push szollgaltatas segitsegevel, gyakorlatilag barhol is allitok be egy emlekeztetot ez azonnal megjelenik a masik ketton – sok apps-ot bongesztem vegig az idok soran egy testhezallo hataridonaplo program kereseseben de ezt a rendszert felallitva mar ugy erzem hogy a keresesnek vege -bar lenne nemi javaslatom ennek bovitesere DE ez igy mar most tobb mint elfogadhato.
    Adatvesztessel kapcsolatosan : ebben a vilagban mar amugy is ajanlott egy periodikus adatmentes ugy az iPhone-rol mint mas egyebrol is esetenkent

  34. @DnP:

    Frissítés van tegnap óta náluk!

  35. Én is csak ajánlani tudom a nuevasync-et! Nekem még nem volt vele problémám, gyors és megbizható!!!

  36. Nekem az az Itunes-ban a calendarnal csak az outlookot lehet kivalasztani.

    Miért?

  37. Tisztelt forumozótársak!

    Egy kérdésem lenne pwnage tools-al nemlehet olyan firmware verziót késziteni ami tartalmazza a cydiás installált progikat és feltelepitésnél már készen is van a telefon. Pl integrálva van az ultrasnow és még 1-2 pacage. Lehetséges ez? Mac OS X rendszer és windows is van. Előre is köszönöm a segitséget. Üdv

  38. Forum? hol?

  39. off. sziasztok.
    a nyomorult vistán belül hol találom ezt: Ideiglenes file-ok maradtak az iTunes könyvtárában. Ha biztosak vagyunk benne, hogy mindent leellenőriztünk, de mégis hibát kapunk, akkor próbáljuk meg kitörölni a (Win Xp) \Documents and Settings\All Users\Application Data\Apple Computer\iTunes\ könyvtárból az iPhone Temporary Files elnevezésű könyvtárakat (több is lehet

    thx.

  40. @honda.racing:
    Users\xxxxxxx\AppData DE előtte állítsd be, hogy látsd a rejtett fájlokat, mappákat.

  41. és az nem zavar senkit,hogyha egy féléügyes emberke fel akarja törni online naptárunkat 2 perc alatt megteszi?
    az outlook-ot legalább nehezebb

  42. Van egy kis problemam. Gyari fuggetlen Iphone 3GS es nincs a sms-nel mms lehetoseg de meg a settings/message opcioban sem latom a mms on/off fulket:(. Vodafone kartyat hasznalom lehet hogy az a baj?

  43. @iWanted:
    isten vagy. thx

    mégegy abszoltut nem ide illő kérdés.
    most raaktam újara a gépem, vistát tettem rá,( sajnos csak az megy fel a gépemre). 🙁 160gb. a vinyóm, amit telepítéskor formázott lett. a lényeg, mikor kész lett a vista telepítés, csak 114gb szabad helyem lett. még nincs rajta semmi progi. lehet, hogy a telepítő neem formázta meg rendesen?

  44. @andras101:

    Azért azt az emberkét megnézném, aki a Google szerverét 2 perc alatt feltöri…
    (Annak se a géped, se a mobilod nem lenne akadály.)

  45. Sziasztok!

    Nekem olyan problémám lenne, hogy nem értesít semmilyen módon arról, hogy valamilyen esemény be lenne jegyezve a naptárba.

    A szinkronizálás elvileg rendben végigment. Van naptár bejegyzésem is. De nem értesít. Ha megnyitom a Calender App-ot akkor ott minden benne van.

    Iphone 3G
    3.0 OS + Jailbreak

    Ötlet valakinek?

  46. @honda.racing: Eredendően a 160 GB az csak kb 151…. de akkor is sok ami eltűnt…..

  47. Sziasztok !

    Nekem nem megy a google naptár szinkronizálás !!!
    Kérem, aki tud segítsen !!!

    Amiket megcsináltam:
    1. létrehoztam egy [email protected] -os email címet
    2. beállítottam ott a naptárat,
    3. az iphoneon a fenti témaindító cikkbenn leírtak alapján létrehoztam egy microsoft exchange szerver fiókot, a mezőket a fent leírtak szerint kitöltöttem,
    4. A push szolgáltatás be van kapcsolva az ifonon, a fring és az IM+ tökéletesen működik.
    (gép: Iphone 3GS olasz független, 3.0 jailbreakelt szoftwerel)

    jelenség: ha beírok valamit az ifonon a naptárba, akkor miután beírtam, egy két másodpercen belül eltűnik a bejegyzés. Ha a google naptár webes felületén írok be valamit, akkor az nem jön át az ifonra.

    Mit nem állítottam be ? mi lehet a gond ?

    A válaszokat előre is köszi !!!

    Üdv:Sasparipha

  48. @Kyjan:

    Szia !

    Esetleg el tudnád küldeni mailban valamilyen elérhetőségedet ? mert lenne egy két kérdésem google naptárrral kapcsolatban, ami a hozzászólásod szerint nálad jól megy.
    Az emailem, ahova küldheted: [email protected]

    Előre is köszi: Sasparipha

  49. @cartmen:
    csak hova ????,
    próbáltam felrakni xp-ket, de nem ment lehet, hogy ott ragadt be valami?
    és a köcsög vista miértnem formázza meg rendesen a c:-t, ha rendesen megformázná, akkor lenne 151 ?

  50. Sziasztok!
    Tudna valaki segíteni? 2G-s készülék, 2.2 Op rendszer, magyar lokalizáció. Beállítások/Levél, Kapcsolatok, Naptár/Fiók hozzáadása/Microsoft Excahange/…
    és nem tudok adatot bevinni. Amint egy mezőre bökök, az ablak bezár. Ugyanez a helyzet, a már működő fiókommal is, ott nem tudok adatot változtatni.
    Mi lehet az oka?

  51. írtad a cikkben, hogy outlookra is vannak megoldások webes szinkronizálásra.
    le tudnád írni, hogy pontosan mik ezek? Mert nem mindenki szereti a google-t

  52. Sziasztok!

    “Multi” naptárra és címjegyzék szinkronizálásra jó még a NuevaSync Exchange-n keresztül megy ez is, de Push csak pénzért van. http://www.nuevasync.com/
    Kb 3 hónapja ezt használom, igaz csak a naptárra, a kontaktokat rendbe kéne rakni 😀 Viszont teljesen jól működik :))

  53. @honda.racing: lehet h tele van szektorhibákkal. próbáld meg pl linux lemezzel.
    suse:
    http://hu.opensuse.org/
    vagy ha sajnálsz 1 dvd-t ezért akkor itt 1 pendrive- ról futatható (bár nemtudom ebbe van e lemezkezelő): http://www.pendrivelinux.hu/

    am h hü maradjunk a témához nem tugya valaki h ha sinkronizálni akarom itunsal a google-t akkor dobja ki a vista a kövi üzit: gconsync.exe müködése leált. vista/64bit es itunes

  54. Több naptárat is lehet beállítani, nem csak exchange használatával.
    Nekem pl. van exchange naptáram is “üzleti” és CalDAV naptár “privát) is beállítva…

  55. OFF:
    én az iphonok terén csak azt nem értem hogy melyik tud videót felvenni.Fel tudna engem valaki világosítani?

  56. @Lacko: gyari allapotban csak a legujabb, az iphone 3GS tud videot venni. jailbrakelve (felhakkolt szoftverrel) a tobbi is. de a 3gs jobb minosegut.

  57. Sziasztok!

    Most akartam áttérni az Outlook -ról a Google Contacts-re de egy hibával elszáll már a bejelentkezésnél … mindegy. A kérdés az, hogy érdemes-e egyálltalán a Google-re bízni a névjegyzékem? Megbízható-e? Vagy inkább maradjak a jól bevállt outlook-nál? Van program az iPhone-ra ami gépre csatlakoztatás nélkül szinkronizálja a neveket a Google Contacts-al?

  58. egyébként valaki abban is segíthetne, hogy mi a búbánatért száll el hibával a szinkronizáció a Google-el … :S

    nézzétek meg hátha már valakivel előfordult:

    http :// kepfeltoltes.hu/090725/error_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  59. Sziasztok!
    Nekem nagyon szuperül műxik a naptár, és sikerült több naptárat is felvenni, szinkronizál mindent oda-vissza. Szóval hibátlan.
    Köszönöm a szerzőnek,hogy ezzel a cikkel felhívta rá a figyelmem.
    nagyon nagy segítség.
    Üdv.
    Cápa

  60. Tudja valaki,hogy mikor várható intelliscreen a 3.0-ra?

  61. Egy talpraesett embernek nagyon szépen megköszönném, ha tudna segiteni!

    30.
    49.
    60. hozzászólásokban!
    Mindenki aki leirta, hogy milyen jól müködik, valaki légyszi segitsen! Google calendárt szeretnék szinkronizálni, de már eleve nem enged belépni az itunsnál!

    Előre is köszi!

  62. @CalvinKlein:
    Mit szeretnél az itunes-szal? Nem kell a szinkronizáláshoz itunes

  63. @CalvinKlein:
    Mármint az iPhone google naptár sync-hez hem kell itunes.

  64. @Cornelius: Id Időközben megoldottam a problémám: Nem csak a beállításokat nem engedte a telefonom bevinni, de SMS-t sem tudtam írni (ld. korábbi bejegyzésem!). A probléma oka a magyar helyesírás-ellenőrző volt. Úgy tűnik okozhat kompatibilitási problémákat.

  65. Köszönöm a bejegyzés írójának a figyelemfelhívást erre a hasznos szolgáltatásra. A cikkben említetel, ill. a google útmutatójával ellentétben, azonban nem szükséges elveszíteni a korábbi naptárbejegyzéseinket! Azokat sikerült megőriznem és úgy szinkronizálnom!
    A megoldás egyszerű: készíts egy biztonsági mentést a naptáradról: pl. T-pot segítségével (\\\T-PoT\private\var\mobile\Library\Calendar\),majd végezd el a leírt beállításokat, szinkronizálj, majd másold vissza az eredeti naptár-könyvtáradat.:)

  66. @SharkMan: Akkor tudnál nekem segiteni, hogy hogyan tudom megoldani? Mert nekem sehogy nem ment 🙁

  67. Sziasztok megkérdem még egyszer !

    Nekem nem megy a google naptár szinkronizálás !!!
    Kérem, aki tud segítsen !!!

    Amiket megcsináltam:
    1. létrehoztam egy …[email protected] -os email címet
    2. beállítottam ott a naptárat,
    3. az iphoneon a fenti témaindító cikkbenn leírtak alapján létrehoztam egy microsoft exchange szerver fiókot, a mezőket a fent leírtak szerint kitöltöttem,
    4. A push szolgáltatás be van kapcsolva az ifonon, a fring és az IM+ tökéletesen működik.
    (gép: Iphone 3GS olasz független, 3.0 jailbreakelt szoftwerel)

    jelenség: ha beírok valamit az ifonon a naptárba, akkor miután beírtam, egy két másodpercen belül eltűnik a bejegyzés. Ha a google naptár webes felületén írok be valamit, akkor az nem jön át az ifonra.

    Mit nem állítottam be ? mi lehet a gond ?

    Vagy esetleg aki tudna adni egy elérhetőséget, hogy megkérdezzem privátban, hog mit rontok el.

    A válaszokat előre is köszi !!!

    Üdv:Sasparipha

  68. Sziasztok!

    Én is használom a naptárat, mert a kitekintővel (Outlook :)) is együtt tud működni.
    Az a kérdésem, hogy mit kell telepíteni, hogy színes legyen a szifonon is színes a naptár (lásd a cikk felső képén)?
    Várható mostanában 3.0 verzió az Intelliscreenhez? Nekem az a funkció hiányzik, amit itt a Lock Calendar elvileg tudna, de még nem láttam hozzá magyarosítást.
    iBluetooth 3.0-ról lehet valamit tudni?

    Köszi előre is!

  69. Halihó!

    Sztem egy nagyon fontos tulajdonsága a Google Calendar-nak kimaradt ám. Igazából emiatt kezdtük el korábban is használni, minthogy az iPhone sync bekerült volna.

    Szóval a lényeg, hogy más szoftverekkel is szinkronizálható, ráadásul platform független. A legtöbb esetben nem is kell új felületet megszokni. Mi például házon belül eleve így használjuk Thunderbird Calendar (plugin) és OSX iCal között szinkronizálva. Az már csak hab a tortán, hogy exchange-ként iphone-ba is behúzható. Áutlúk nem tudom, hogy rászinkronizálható-e, 2003 óta nem láttam azt a programot, de van egy sejtésem, hogy ha nem is beépített funkció, ésszerű megoldás van rá.

    Üdv,

  70. Én üzleti célból használnám a kalendárszinkronizálást. Eddig ment. Outlook 2007 és simán iTunes (XP). Egyik napról a másikra viszont nem szinkronizál naptárat. Minden mást igen! (notes, contacts) Mindent megnéztem, nem értem. Se szifonról az Outlook felé, se vissza.
    Ezért kezdtem el más megoldást keresni, meg is nézem ezt a cikket jobban 🙂

  71. Valaki kérdezte hogy tud szines lenni. Egyszerű. ahány naptárad van, azoknak mind van szinük. Ha olyan nézetet használsz, ahol egyszerre látszik minden, ott a szinekkel tudod megkülönböztetni.

  72. @Gee: nem rossz tényleg én viszont már előtte yahooztam, uh nem nyitok ezért új gublis mélcímet…és az új yahoo béta már azért megállja itt is a helyét, csak még van mit csiszolni rajta…:)

  73. Kellene egy kicsi segitség a iphone ojatir idézem The iphone ‘iphone’ could not be restored.An unknow error occurrd (1015). Ijenkor mitkel csinálni??

  74. Valaki meg tudja mondani hogy a lockcalendarhoz a magyarítás is jó? Mármint 3.0 ra?

  75. Évek óta Google Calendart használok. Kb egy éve, amióta iPhone-t használok végre minden naptár a zsebemben van! A szinkronizálást én neuvasync-kel oldottam meg eleinte. Amióta elég jól működik a Google Sync valószínűleg az is megoldaná, de egyelőre nem teszteltem.

  76. Sziasztok!

    Csak most esett le, hogy a cikkből vmi nagyon fontos kimaradt…:) A google naptár használatához csak google account kell (mint pl a google docs), google e-mailcím nem…ergo a titkárnőnek nem kell új e-mail címet csinálnia, elég ha a cégest állítja be iphone-ra…;)

    Ezer éve van google docs-m mert próbálgattam iphone-n, de először nem esett le, hogy oda yahoos mélt regeltem…XD


Add a Comment