fbpx Skip to content

Alig 1 héttel az iOS 9.1 megjelenése után az Apple pár perce elérhetővé tette az iOS 9.2 első béta verzióját a fejlesztők, majd kicsivel később a vállalkozó szellemű tesztelők számára.

iOS9.2b1-hero

Mivel a 9.2-ből ez az első beta verzió, így az a letöltött IPSW-t betallózva iTunes segítségével telepíthető a fejlesztői készülékekre.

Az iOS 9.2 beta 1 buildje 13C5055d – összehasonlításként a 9.1 pedig 13B143.

Újdonságok

Az iOS 9.2 beta 1-ben az alábbi újdonságok találhatóak a 9.1-hez képest.

A finn, görög és lengyel nyelv támogatása Siri esetén – érdekes, hogy ugyanakkor közben a 9.1-ben meglévő thai és török nyelv már nincs a 9.2 beta 1-ben, no persze könnyen lehet, hogy ez csak hiba vagy átmeneti változás. Magyar nyelv továbbra sincs, de ha lengyel barátaink már részesültek ebben a kegyben az Apple részéről, talán hamarosan mi is sorra kerülhetünk: 

Helyesbítés: a finn, görög és lengyel nyelv csak a hangtárcsázás esetén érhető el – és megtalálható már az iOS 9.1-ben is. Sajnos ezzel kapcsolatban hibáztunk, mert átfutottunk azon, hogy a teszt készüléken a Siri nem volt bekapcsolva. A Siri bekapcsolása nélkül viszont csak a hangtárcsázás érhető el, ahol nyilván több nyelv választható – bár magyar ott sincs jelenleg. Elnézést kérünk!

Új opció a Térképek beállításaiban – a beszédhang szüneteltetése segítségével a navigáció közben például a podcastok és hangoskönyvek lejátszása automatikusan felfüggesztésre kerül:

iOS9.2b1-Terkepek

Letöltési linkek

Az iOS 9.2 beta 1 IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból, fizetős regisztráció után az alábbi linkekről:

iPhone:

iPad:

iPod touch:

Kérdésem van!

Az iOS 9.2 várható megjelenési idejéről egyelőre nincs információ. Az iOS 9.2 még az iPhone 4s-t is támogatni fogja.

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért frissítettük az iOS 8 beta verziójához a gyakran ismételt kérdések cikket az adott témában. Ha kérdésed van az iOS 9.2 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 8 beta: a leggyakrabban feltett kérdések, ez jóformán minden, még az iOS 9.2 beta kapcsán elképzelhető kérdést is lefed!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 9-ről szóló eddigi cikkünket pedig itt érheted el.

Olvasd el a hozzászólásokat is

91 Comments

  1. off: Remélem lesz 9.8 is. 😀
    – Remélem minnél több optimalizáció / teljesítmény növekedés lesz benne. (főleg ipad-eken azon is a spotlight)
    – hívásfogadás rendbe rakása.
    – akku teljesítmény növekedés.
    Jól van tovább nem sorolom mert karácsonyig írhatnám. 🙂

  2. ez most valami vicc? minden masfel honapba lesz egy semmitmondo alverzio?

  3. Szuper:))))

  4. Édes Istenem…

  5. Ha nem nem javítanák a hibákat akkor az lenne a baj. Mondjatok már nekem egy olyan OS-t ami hibátlan és soha nem kell rajta reszelni!

  6. @Zapolap: szerintem az nem zavaró, hogy sűrűn jönnek a javítások. látszik próbálnak azért tenni, hogy jobb legyen a redszer. egyik ios verzió sem állt meg az ios x.0.0-nál.

  7. remélem lesz 100 új emoji

  8. Remelem azert a rengeteg javitas mellett erkeznek uj emojik is!

  9. @ToniSlow: Azért egy winfost nem kell ennyiszer frissítened, eláll a ábán ha az update-t letitod örökre.

  10. @farkas63: Na igen, ha nem internetezel vele akkor biztosan. De azért ott sem passzióból adják ki a frissítéseket…

  11. @farkas63: szerintem ez is elállna…. csak itt nagyobb minőséghez vannak az emberek szokva, és a pici hiba is zavaró.

  12. aggressor: ertem en. de alkkor is eleg lenne egy 9.1.x nem pedig nagyobb szamokkal valo ugrasokat amik igenis semmit mondoak, hogy ujabb alverziot kapjanak.

  13. Apple: “Minél többet használod az iOS 9 rendszert, annál kevésbé fogod érteni, eddig hogyan boldogultál nélküle.”
    Mondjuk eddíg úgy boldogultam nélküle, hogy mire a telefon megynyitja az “iBook” nevű alkalmazást, amiben egy pdf-et akarok elolvasni, inkább használok helyette mást, ami két pillanat alatt megnyitja. Merthogy a saját alkalmazása ennyire lassú.
    De azért…”Az iOS 9 újításait minden nap áldani fogod.” – Hát nap mint nap emlegetem, abba nincs hiba.
    Mondom, a NAPTÁR még mindig rossz. De nem érdekes, ne is foglalkozzatok vele almáék, sokkal fontosabb, hogy éppen melyik ikont kell kiszínezni. Én nem írok nekik egy sort sem szívességből, először ahhoz nekik kell nekem fizetni. Én sem dolgozok ingyen, ahogyan ők sem.

  14. @Zapolap: nem vagyunk egyformák… engem biztosan nem zavarna, hogy a 9-es után milyen szám van, csak jó legyen. ugyan nekem nincs ios 9-em egyik telefonom sem, azt nem tudom ti milyen gondokkal küzdködtök, biztosan nem kellemes.

  15. makika:
    Neked fizetni? Na ne rohogtessel mar 😀 Magasrol szarjak le, hogy mi a kinod a naptarral, ha annyira zavar hogy ennyi almatlan ejszakat okoz, akkor hasznalj helyette mas appot. Tonnaszamra van a storeban, es ne rangatozzon itt a szad minden frissites alatt mert mar egy kicsit kezd unalmas lenni.

  16. Az iOS9 egyik “állódásos” hatásáról nem sok helyen írnak.
    Tegnap szembesültem vele, (pár óra keresgélés után) hogy keményen lekorlátozták az Airplay-t.
    Eddig teljesen jól ment a HTPC-mel (Kodi) és a régebbi felokosított AppleTv2-vel (XBMC).
    Most csak a hang megy át.

    köszönjük Apple. 🙁

  17. Mi a baj a naptárral? Nálam teljesen jó 5S és 6Sen is. Egyedül az elforgatás bug zavaró továbbra is, más hiba nincs már a 9.1ben.

  18. Engem nem zavar hogy ennyi ios van, de. 9 ez igen el rontották!! Úgy viselkedik a telefonom mint a céges "Alcatel one "
    Hívás fogadás után a rezeg a telefonom ,üzenet buborék szaggat , mappa megnyitás szaggat, alkalmazás vallásról inkább nem beszélnék!!!
    Jönnek a frissítéssek de ezek a hibák sehol nem tüntetik fel!
    Pedig ennyi pénzért nem emojokat várnánk el!
    Azt sem értem hogy miért nem lehet vissza tenni az ios8 at! Legalább 48orára írná alá az Apple! Egyszerre meg mutatná a statisztika azt hogy hányan teszik vissza ,és kinél marad a 9!

  19. Alkalmazás használata közbe WiFi-t kikapcsolni nem tudok ,ugyanis a lap nem emelhető fel,csak ha kilépek mindenből! Thx ios9.1

  20. @tomika24: Beállítások, Vezérlőközpont, Hozzáférés alkalmazásból > be. de ennek mi köze a 9.2 beta 1-hez?

  21. Atya ééég! Ez már nagyon durva. Igen is zavaró a folyamatos frissítés. Akkor nem lenne zavaró, ha nem lenne kint a piros 1-es a beállításoknál, hogy frissítsem. Vagy legyen kint, majd amikor látja, hogy tudok róla, akkor tűnjön el. Az, hogy havonta törölnöm kell a telefonról mindent, majd visszatölteni a piros 1-es előtti mentést, hogy ne lássam a következőig, túlságosan gyakori:(

    Akinek pedig a hívásfogadásos tovább rezgés jelentkezik, javaslom, hogy a hangbeállításokban a rezgést állítsa át a “szívverés” nevű formára, barátnőm készülékén az nem rezeg tovább fogadáskor! Remélem másnál is segít ez!

  22. Mert mióta kijött a 9.1 azóta nem működik , 9.0.2 nél működött ! Nem értem köszönöm a tippet!

  23. Én nem nagyon hiszek abban, h mi is megkapjuk a Siri-t, ugyanis a siri előtti időben is volt már valami hasonló, amivel már lehetett vezérelni a Telefont, pl: “Call 23748373” és már hívta is, ha az nem került eddig bele, magyarul ami a lengyel nyelven elérhető volt, akkor a Sirinek sem látom sok esélyét.. ? De a remény hal meg utoljára! ?

  24. Az 5 s még mindig 160.000 Ft kerül, erre a 9.1 el úgy működik mint egy rossz droidos telcsi. Az oké hogy a négy éves 4s akadozik meg nem úgy működik mint kellene, de azért egy nem is olyan régi 5s aminek még mindig borsos az ára, működjön már normálisan!!!! Idióta úton halad az apple!!

  25. Szerintem szándékosan nem akarják,hogy jól működjön.Kitalálod miért, vagy eláruljam?

  26. sztem azaz igazsag, hogy az ios 9 mar kiakarna hasznalni az i6s elonyet a 2 gb ramot. es ezert van gond vele i5s-en es i6-on is. persze nem vesz es szerintem a 9.1-et elnezve nincs is mar akkora gond. csak egyszeruen nem hozza az ios azt az ^eleterzest^ amit regen.

  27. Jó lenne, ha a billentyűzet en legalább olyan szinten támogatva lenne a magyar nyelv, hogy mint pl. az angol eseteben, felajánlana a felső sorban több lehetőséget is automata javításra… Így is használható, de az nagyban dobna rajta, nem is értem, miért nem alap, jailbreakkel sem lehet ezt bekapcsolni vajon? Mert tuti egy biten múlik kb…

  28. @vtechun: ez a funkció jelenleg kizárólag angol nyelv esetén érhető el, semmi más nyelven nem. ha nincs mögötte a megfelelő nyelvi szókészlet, akkor nincs miből válogasson. az automatikus javítás szókészlete a jelek szerint más, mint ami a prediktív esetén kellene.

  29. A F..sz ki van hogy egyfolytában utolsóként kulogunk mindenben! A szar világ elfelejti hogy nélkülünk sehol nem lenne!

  30. A sok panaszkodó adja el a telefonját és vegyen szarszungot és pont!Na annál biztos nem lessz gond a sok frissítéssel ugyanis nem frissítik!I5s tökéletesen működik ios 9.1-el!Bye bye

  31. Itt nagyon de nagyon sokan full szánalmasak. Már megint ezeket a nyomorék, idióta kommentjeiteket kell olvasnom ezen az oldalon. Azon rinyáltok, hogy kijött egy frissítés meg alverzió meg stb!!! Anno, mikor ti még a csöves nyomkodós nokia telefonnal meg samsunggal küldtétek infrán a névjegyeket egymásnak, már akkor voltak alverzió frissítések mint például, 1.1.4 vagy 2.0.2 vagy 2.2, vagy 4.3.5.
    Szóval tök jó lenne ha bekussolnátok mert ezzel azt sugalljátok hogy kb csak fél éve vagytok ios felhasználok, de az az igazság hogy nektek még mindig nyomógombos nokia való.

    Istenem, bárcsak megint olyan lenne ez az oldal, mint régen (2008-2009 körül) mikor csak azok jártak ide, akiket tényleg érdekelt az iphone és szakmailag is segítették a közösséget az építő jellegő kommentjeikkel. Most meg okádék a kommentek 90%-a.

  32. @Jadeye
    Csodálkozom hogy ennyi kommentet végig tudsz olvasni, és moderálni.. És azon sem csodálkoznék, ha egyszer csak a kommentek le lennének tiltva….

  33. Itt mindenki fejleszto hogy a betakat nyomatjatok ?

  34. @diario: Ott a pont! Az itt kommentelő emberek 90%-át ez a béta nem érinti, le se tudná tölteni mert gyanítrom nincs developer előfizetése, mégis tolja a fikázást… Mintha már kijött volna a végleges 9.2.. istenem…

    Hogy ON is legyek: valaki feltette, lehet valami különbséget érezni?

  35. Én leálltam a béták használatával a 9 megjelenése óta :).

  36. Nem tudom ki az a RAY, de qrvára igaza van. Szánalmas, hogy majd minden kommentelő fikázni tud csak. Adjatok el minden készüléket és meg is van oldva. Minden majom divatból veszi az almás cuccokat és senkinek nem jó semmi. Vicc

  37. @taky1974: a fórum moderálása sokkal keményebb feladat, szóval nem lesz, de bárki csinálhat akinek van rá ideje. 🙂

  38. Lehet hülye felvetés, nem nem lehet, hogy amcsi cégként nem szívesen adnának ki egy 9.1.1-es verziót? 😀

  39. @R a y: Ezzel csak annyi a gond, hogy amikor kijöttek az ios 1 / 2 / 3 … idején a frissítések, azok mindig javítások voltak. Legalábbis én úgy éreztem, nem pedig azért jöttek ki, hogy esetlegesen egy másik funkciót elb*sszanak vele, akkor mindig csak a javulást láttam. A 1st gen iphone-on mai napig stabil 3.1.3-mal, igaz nem sok sw van rajta, de működik. Nézd meg mennyit panaszkodnak most a 4s/5 tulajok és gondolkodj el, hogy akkor mennyit panaszkodtak a 1st gen / 3G tulajok. Ugye, hogy ugye, ha már egyszer felemlegetjük a régi os-eket…

  40. Ray: Azért régen majdnemcsak évente jottek ki a rendszerek iPhone ra. 🙂

    Régen volt,de igy volt. Elobbre belinkeltem egy tablazatot a frissitések rendszerességéről. Brutális iramban tolják ki,ami nem is lenne baj ha nem “cipelnék” a bugokat át az egyik rendszerbol a másikba. Vagy éppen csinálnak másikakat. Engem nem zavar ha jon frissités.


    In June 2007, Apple released the first version of what became iOS – concurrently with the first iPhone. The final 1.x series release was 1.1.5, released shortly after version 2.0.

    July 11, 2008 saw the public release of iPhone OS 2.0, with upgrades through version 2.2.1 made available.

    June 17, 2009 was the release date for iPhone OS 3.0. It was updated through (and including) version 3.1.3 (release date February 2, 2010).[4] The first generation iPod Touch and iPhone have iPhone OS 3.1.3 as their newest available version. “

  41. Ha nem lenne minden panaszkodónak, minden szarral tele telepítve, meg ki tudja milyen mentésekből visszaállítva a telefonja, valószínűleg nem lenne vele probléma. Akinek hibákkal működik próbálja ki mielőtt bármit telepít, hogy az alap iOS normálisan fut.

  42. AppleFan:
    Kurva nagy Applefan lehetsz te is, hogyha fogalmad sincs arról hogy mikor jöttek ki frissítéssek. Elég csak az első iPhone OS-t megnézni! (Mert 4.0 elott ugye iPhone OS volt a oprencdszer neve) Szóval 1-1.1.4ig volt és a többi frissítéssek is voltak számos alverzioi.
    Szóval mielőtt hülyeségeket írsz, előtte tájékozódj, és a végén még tényleg lehetsz AppleFan.

  43. @pAnk: és nézd meg mennyi felhasználója volt a 1st gen/3G iPhonenak, mint most. A felhasználói tábor növekedésevel a problémák megjelenése még csak nem is egyenesen arányosan nő.

  44. @AppleFan: gondolom, az nem tűnt fel, hogy közben hány köztes verzió volt, ami nem szerepel a belinkelt ábrán. egyszeri felhasználóként mégis hogyan érint téged bármi béta? mert nagyjából sehogy. ameddig nem volt nyilvános béta, addig csak a fejlesztőknek szólt a dolog. most is elsősorban nekik szólnak a béták. nem értem ezt a folyamatos szenvedést azon, hogy jött valami béta vagy sem. azon sem értem, mit kell feszülni, hogy frissítés érkezett. frissíteni nem kötelező. ameddig nem volt OTA opció, addig azon volt a feszülés, hogy ezen meg azon a készüléken mióta van már ilyen. aztán az 5.0-ban lett OTA, azóta meg azon megy a problémázás, hogy a Beállítások appon megjelenik az (1), ha van frissítés. akit ez zavar, az mondjuk jailbreakelje a készülékét 9.0.2-n, és soha többet nem jelenik meg neki az (1)-es sem. vagy frissítse. jó, persze, itt majd jön mindjárt az, hogy az Apple direkt elrontja a frissítéssel a készülékeket. meg hogy Steve Jobs így meg úgy, noha valójában senki nem tudja, mit tett volna Steve, csak most rá lehet fogni. szóval inkább hagyjuk…

  45. Jadeye: Ahogy már előbbre is írtam:

    “Engem nem zavar ha jon frissités.”

  46. Sziasztok!
    Azt megtudjátok nekem mondani, h miért nem jelenik meg a 9.2 béta?
    Pedig telepítve van 9-es béta…….

  47. Érdekes hogy itt majdnem mindenki szakértő. Tegye fel a kezét akinek volt iphone-ja 2007 novemberében.
    A legjobb tesztelő maga a fogyasztó. Pontosan tudom milyen volt milyen lett. Az elején egyszerű, szaggatós, ám forradalmi telefon volt. Hangsúlyozom telefon! Aztán az évek alatt szépen fejlesztették, gördülékenyebb lett, és sok új alkalmazás került bele. Van mikor döcög, van mikor problémás, de majd 24 év mobiltelefon használat mellett azt kell mondanom hogy még mindig ez a legjobb. 8 éve tolom a szifont, néha Samsungozok. De mindig visszatérek.

    A “szarszungozók” tévhitben vannak… az első években a szifon sem volt jobb…

    A másik, hogy ha azt nézzük, egy negyed millás szifont nem illik összehasonlítani egy 60 ezres droiddal. A Samsung Galaxy S6 Edge, melyet birtokoltam 5 hónapig, bizony hihetetlen gyors volt. Nem akadt, nem szakadozott, nem omlott össze. A 2013-as Nexus 5 Android 6-tal megy mint az golyó. Szóval az aki itt “szarszungozik” az vagy egy bigott jóember, vagy “óccsó” droidokkal tolta.
    Kellenek a fejlesztések, igen is sokkal, ismétlem sokkal jobb lett a 9.1-el az iphone 6S-em. És remélem minden egyes javítás jobbá teszi.

  48. Magyar siri??? Hahaha!
    Majd az ios 19.146 -ba talán 2026-ban lesz!
    Látszih, hogy kis hazánkat le se sza….k az amcsik.
    Még a voice control sem ért magyarúl, pedig bluetoothos kihangosító használatakor jó lenne ha tudnék úgy hívni, hogy ne kelljen a telefonban neveket keresgélnem vezetés közben, csak bemondom a nevet, és hívja.
    Mellesleg a Nokia N95-öm 2008-ban már tudta.
    Vicces!

  49. @Mertin Attila: mert ahogy a cikkben is le van írva:

    Mivel a 9.2-ből ez az első beta verzió, így az a letöltött IPSW-t betallózva iTunes segítségével telepíthető a fejlesztői készülékekre.

    @Balazs Pali: én 2007-ben az iPhone 2G-vel kezdtem, és az évek során jó pár hibajegyet is beküldtem az Apple-nek az iPhone kapcsán. az akkori symbianos Nokiákkal összehasonlítva elképesztően korlátozott egy dolog volt. az elején még az ikonokat sem lehetett rajta átrendezni, nem volt screenshot, de a 2.0 megjelenéséig még App Store sem, a 3.0-ig meg sem copy/paste, sem MMS (utóbbi a 2G-re hivatalosan nem is lett elérhető). és persze tele volt hibákkal a szoftver. de akkor nem ez a mostanában tapasztalható mindenen nyavajgás ment, mert azelőtt nem volt még iPhone, és kifejezetten nehéz is volt itthon hozzájutni, pláne nem volt olcsó. akkor egy meglehetősen szűrt közösség jutott csak hozzá, ami az iPhone 3G hazai megjelenésével kezdett némileg növekedni és felhígulni, amin csak tovább dobott az, hogy fellendült a használt készülékek piaca.

    @twingo16v: ha megadsz megfelelő beceneveket az egyes kontaktoknál, akkor sokkal használhatóbb lesz.

  50. Lehet hamarabb lesz magyar siri mint gondolnánk.. Elég csak azt megnézni hogy Budapest nagyon hamar megkapta a Flyoveres 3D támogatást az Apple mapsben. Meg aztán ott van a diktálás magyar nyelven. Elég jól megy, elég pontosan tudja követni a bészédet ez a funkció.. Nem hiszem hogy olyan sokat kell várni erre!

  51. Jadeye nagyon jól összefoglalta az egész iPhone os kezdeti korszakot, egészen mostanáig. A kezdeti hiányosság ellenenére az akkori közösség sokkal összetartóbb volt!!!
    Emlékszem alig vártam mikor kijött egy nagyobb frissítés és tűkön ültem hogy feltehessem, illetve vártam a kommenteket itt!!!
    De mi van ma?
    Kijön egy frissítés -> minek jött??
    Hívásbug!!!! Ez az amit kb nem is tudom mióta olvasok itt?!!!
    Sajnos már a hazai iPhone közönség erről szól!!!

  52. @Jadeye: Bezony igazad van. Megvan a telefon, a doboz, és még a dokkoló is hozzá. És a “jótállási jegy” 2007 november 20. és hat hónap garanciát vállaltak rá. Egy érdekes történet volt.. egy telefonkereskedő ismerősöm hívott, hogy van egy iphone nevezetű amerikai telefon, megmutatná megvételre. Mondtam, minek az nekem.. mire Ő… hát hogy “birtokold” ilyen nem köszön vissza az utcán. Elhozta, a szám tátva maradt 5 perc tesztelés után. Rém egyszerűen kezelhető, elegáns készülék volt. Egy igazi forradalmi újítás. 10 perc múlva a feleségem is belezúgott. Neki is lett. Ő velem szemben, azóta sem váltott, csak és kizárólag iphone… bölcs asszony. Én néha elkalandozok Samuékhoz, de mindig visszatérek. Utálom azt hogy “mi lett volna ha” de azért hiányzik Jobs. Érzéseim szerint, a vezetésével egy majdnem tökéletes készülékünk lenne.

  53. @Balazs Pali: Hát igen… Az akadás meg ezek a dolgok viszont sajnos nem kellene hogy előjöjjenek telepített alkalmazásoktól függően. Én igaz sosem raktam soktucat alkalmazást a telefonomra, de el tudom képzelni hogy befolyásolhatja a működését egy bizonyos szám felett.. Merthogy az iOS kb. a 7-ik verziótól kezdve (azt mondom már hogy SAJNOS) kicsit koncepciót váltott és igaz korlátolt módon de az alkalmazásoknak lehetőségük van arra hogy fussanak a háttérben (és nem csak akkor ha GPS vagy zenelejátszó funkciójuk van).. Igaz a dolog korlátolt de ha brutál sok app van feltelepítve akkor már befolyásolhatja az élményt.. Az ios 5-6 környékén ha nem volt egy app előtérben akkor kész vége ennyi volt, le volt állítva futtatás.. Szerintem nem ebbe az irányba kellene menni.

  54. Plusz az alkalmazások elválasztása, itt is omladoznak a falak, az elején semmilyen alkalmazás nem tudott a másikról. Pont. Mostmár erre is van lehetőség, ezek mind mind növelik exponenciális mértékben a hibák számát.

    Pl háttérben futtatás: ha korlátozottan is de lehetséges akkor már jönnek azok a fejlesztők akik bénaságból, vagy direkt ki akarják játszani és azzal a felkiáltással hogy az ő programjuk q fontos, ők még többet akarják hogy fusson a háttérben. Pl viber, 30 perc képernyős futtatásra jön kb. TÍZ ÓRA háttérfuttatás.

  55. @kchris: Igen igazad van, nem tökéletes ez a rendszer sem. Ha az ember alapvetőleg telefonálásra, emilezésre, navigációra, és pár fotó elkészítésére használja, mondjuk tökéletes. Én nem pakolom tele mindenféle programmal. Az androidos cuccaim mind tele vannak, de alig használom őket. Rájöttem, sok értelme nincs. A szifon az alap dolgokra használom, a Nexus 7-et viszem magammal ha olyan helyre megyek, (kocsiba elfér) és azon olvasok, játszok, ha várakoznom kell. Nem fészbukkolok telefonon, nem játszom órákat, nem hallgatok rajta zenét, pusztán arra használom, amire alapvetőleg kitalálták. Egy üzleti telefonnak. Emiatt az Iphone 6S-em, 70 óra készenlét, és 100 perc használat után még 30%-os töltöttségen van. Pedig folyamatosan megy az internet, és ha kocsiban vagyok akkor a bluetooth.

  56. Helyesbítés: a finn, görög és lengyel nyelv csak a hangtárcsázás esetén érhető el – és megtalálható már az iOS 9.1-ben is. Sajnos ezzel kapcsolatban hibáztunk, mert átfutottunk azon, hogy a teszt készüléken a Siri nem volt bekapcsolva. A Siri bekapcsolása nélkül viszont csak a hangtárcsázás érhető el, ahol nyilván több nyelv választható – bár magyar ott sincs jelenleg. Elnézést kérünk!

  57. A mai naptól elérhető a public beta is.

  58. Bocs, nem akarta plusz promót :)Én használok Facebookot. Ezért nem tudtam

  59. @Link-out: Nekem i5s-en tökéletesen fut az ios 9.1. Igaz, én teljesen tisztán raktam fel, semmi backupot nem tettem vissza rá. Szaggatás mentes, gyors, minden teljesen zökkenőmentesen működik.

  60. Egy 5c-t is használok ami a 9.0 óta hihetetlenül lassú lett. Nem is tudom elképzelni,hogy egy 4s-en hogy lehet bármit is csinálni. Persze értem,hogy van akinek jó így is. A frissítésekkel az a baj ,hogy nem lehet régire váltani. Tudom egy ideig vissza lehet rakni. Na már most egy átlag embernek ez nem olyan egyszerű és többnyire mire vissza tudná rakni már nem lehetséges. Viszont ebben az állapotban annak aki használná a telefont sajnos erősen kompromisszumokat kell kötnie.
    Természetesen azzal nincs probléma,hogy dolgoznak a srácok a szoftveren és ezzel csak jobb lehet!
    És azzal sincs baj,hogy egyre többen elmondják a véleményüket. Többek között azt sem értem,hogy ha valaki elmondja,hogy mi a baja akkor menjen a samsunghoz( ezt nem is értem!) és amúgy is csak divatból vette a telefont. Ezeket miért kell?

  61. erositsetek vagy cafoljatok meg: szerintem az iphone 3g-3gs-4-4s kozott nem volt akkora ram/cpu novekedes mint 4-4s-5-5s-6-6s kozott tehat az ios3-4-5-6 kozott nem okozott tul nagy lassulast ha az uj szifonra optimalizaltak mert azok se voltak sokkal gyorsabbak.. ellenben most ha egy iphone5 helyett 6s-re optimalizalnak az "szuksegszeruen" lassu lesz az i5-on mert az 5 cpu gpu eroben durvan gyengebb mint a 6s… es nyilvan az ios10-nel nem egy iphone5 hardver nyujtotta lehetosegekre fognak epiteni!

  62. @tomika24: vissza lehet tenni a 9.0.2 én most raktam vissza

  63. @Jadeye: német és orosz nyelven is elérhető ez a funkció, ezeket néztem hirtelen. Szóval szerintem a magyar nyelvet is csak egy hajszál választja el ettől…

  64. @Jadeye: visszajött a 9.0.2, és most jó a nevjegykereso funkció, tehát ez az én keszulekemen hiba volt a 9.1, nem beállítási probléma. Amúgy kár hogy hibás a 9.1, mert sokkal gyorsabb mint az előzők.
    És köszönöm a segítséget !

  65. @kchris: Nem így van. Az iPhone 3G nagyon durván lelassult az iOS 4-től, az iPhone 4 pedig az iOS 7-től, az iPhone 4S az iOS 8-tól, az iPhone 5/5c az iOS 9-től. Ezek személyes tapasztalatok. Akinek pedig nem lassultak le ezen készülékei, azok vagy nem tették fel az utolsó iOS-t vagy túlságosan Apple hívők és bármi ami Apple az nekik gyors, tökéletes és szent.

    És a kedves Szifon szerkesztőségnek erre fel kéne hívnia a figyelmet minden főbb iOS megjelenésekor külön cikkel, mert a probléma létezik!

    @atirag: Felesleges a Jadeye által javasolt lépéseket megcsinálnod, mert nem lesz tőle gyorsabb. Ha még garanciás a készülék akkor én megpróbálnám vissza vinni és addig erőszakoskodni velük, amíg nem kapnék egy új készüléket iOS 8-cal vagy ki nem találnak valami más megoldást. Legalábbis én ezt fogom tenni. 😀 Bár egyenlőre még nem érint, mert nem update-eltem.

  66. @gabor.: ez az, még véletlenül se próbálja meg, mert szerinted, vagy nálad nem oldotta meg… ja várjunk, meg sem próbáltad, hiszen nem is frissítettél. akkor viszont nem értem, mire alapozod ezt a kijelentésedet. érdekes módon a tapasztalat pár kivételtől eltekintve épp az ellenkezőjét mutatja. ehhez nem kell “hívőnek” lenni, egyszerűen mindenki másképp használja a készülékét.

    ugyanígy folyamatosan ment a problémázás a gyors merülésen, és noha többször leírtuk, hogy nem az iOS frissítése okozza önmagában, hanem például a facebook, ott is ment ugyanez, hogy márpedig de, a frissítés rontotta el – majd több év után a facebook is elismerte, hogy az ő appjuk bizony ludas ebben. de nem kell rám hallgatni, nem kell megpróbálni minden lehetséges megoldást, menni kell csapkodni az asztalt, és sokkal több időt veszteni az egésszel, míg közben egy restore könnyen lehet, hogy meg is oldotta volna…

    az Apple-nek nem érdeke lassítani a készülékeket, mert az vásárlói elégedetlenséghez vezet, egy elégedetlen vásárló meg könnyen elpártol, és inkább vesz egy másik gyártótól származó készüléket.

  67. Remélem hamarosan megtanul a siri magyarul mert szerintem nagyon jó kis dolog

  68. @Jadeye:
    Arra alapozom a kijelentésemet, hogy sem nekem (az előző generációs iPhone-jaimnál) sem pedig több ismerősömnek nem történt semmi változás, ha meg mégis akkor is csak pár napig tartott.
    A tapasztalat inkább azt mutatja, hogy pár kivétellel senkinek nem segített semmit.

    Nem kell alkalmazásokra kenni a dolgot, hiszen az előző iOS-en ugyan azokat az alkalmazásokat használtuk, mellesleg alkalmazások nélkül is érezhetően lassu az egész telefon. Képzeld el, ha mindenki menne asztaltcsapkodni akkor nem lenne ilyen lassítási probléma, mert komolyan vennék és tennének ellene.

    Ha nem lassította volna be az iPhone 4-et, akkor a mai napig azt használnám. Ebből következik, hogy igen is érdeke.

    Kiváncsi lennék a Te 4s-eden hogyan fut az iOS 8 vagy 9. Nem csinálnál egy videót róla?
    Fogadjunk, hogy jövőre az 5s és a vele egykorú iPad-ek lesznek lassuak. 😀

  69. @gabor.: én kérek elnézést, amiért próbálunk előzetesen már minden lehetséges szoftveres okot kizárni, hogy nehogy azzal adják vissza a készüléket ilyenkor, hogy restore-olták, és nekik bizony nem lassú. de akkor menj, és csapkodd az asztalt az Apple-nél. csakhogy első körben ők is a restore-t fogják említeni – és akkor már mondhattad volna, hogy ácsi, az már megvolt, mégis lassú. ha meg direkt belassítja az Apple mindig a régebbi készülékeket, miért veszel újból iPhone-t? az újat is be fogja lassítani ezek szerint. de nekem mindegy, akkor nem kell megpróbálni.

    videónak kizárólag akkor lenne értelme, ha ugyanolyan típusú készülékek kerülnének összehasonlításra, különböző iOS-verziókkal. hasonló pedig már volt: http://szifon.com/2015/09/18/az-ios-9-sebessegtesztje-az-ios-8-4-1-gyel-szemben-az-osszes-iphone-on-video/

  70. Sziasztok!olyan problémával fordulnék hozzátok hogy a jelenlegi 9.1 es iOS (iPhone 6S Plus) 3D Tuch animálása darabos lett :S feltettem az új Béta verziót 9.2 de ott sem változik a helyzet :S a 9.0.2 vel ami gyárilag volt rajta viszont tökéletesen működött … Csináltam kb 4 Restore-t (új iPhone-ként beállítva)… Fórum oldalakon semmit sem találtam ilyen témában!irtam az istyle-nak de még nem reagáltak. Lehet hardveres hiba ?:S

  71. Sziasztok!
    Megjelenés után felraktam a 9.2 betát, de ma visszaraktam inkább a 9.1-et. Nekem lagos lett a rendszer, az aksiidőben semmi változást nem vettem észre viszont apró lagok előfordultak a i6-on.

  72. Én nem tartom magam Applefannak és a jelenlegi 5s készülékem az első Apple termékem, és szerintem
    a jelenlegi IOS9 érezhetően rosszabb, mint az előtte lévő 8.4.1.
    Még a végleges megjelenés előtt végigpróbáltam szinte minden alkalommal az aktuális bétát, és azt tapasztaltam, hogy
    a hibák sora nem, hogy csökkent volna, hanem ellenkezőleg, egyre több lett.
    Mindegyik bétában volt valami hiba, persze ez természetes, mert épp azért van a béta, hogy a tényleges megjelenés előtt
    kipróbált verzió kerüljön ki.
    Ennek ellenére mikor megjelent az IOS9 GM verzió, abban ugyan azok a hibák is megtalálhatóak voltak, mint az előtte lévő
    beta5-ben, pedig küldtem visszajelzéseket az Apple felé én is, és szerintem rajtam kívül jó pár ezer tesztelő.
    A hibák példaként: a spotlight kereső minden lehúzáskor beakadt egy pillanatra, a külső billentyűzetek inicializálása még mindig megakadt egy pillanatra,
    a panorámaképek nem élesedtek ki semmiképp, a telefon néha túlzottan melegedett, a térerő JÓVAL LECSÖKKENT.
    Próbáltam ezeket a hibákat magamnak orvosolni kisebb nagyobb sikerrel.

    A beállítások között kikapcsoltam a spotlight keresési dolgait, kikapcsoltam a Sirit, a programok jogainál kikapcsoltam minden nem szükségeset,
    kikapcsoltam a widgeteket, kijelentkeztem a GameCenterből, az iMessage-ből, FaceTimeból, kikapcsoltam az iCloud-ot, TouchID-nál csak egy ujjat vittem fel.

    Nem nagy meglepetésre, miután a rendszer funkcióinak felesleges részét kikapcsoltam, egészen működő rendszert kaptam.
    Természetesen összehasonlításképp, akár a rendszer felállásának az ideje, akár az alkalmazások indítási ideje az IOS9 rendszerrel
    egy, vagy sok esetben több másodperccel is tovább tartott az előző főverzióhoz képest, amihez hozzálehet szokni, viszont érezhetően lassabb.
    Mivel a határ mellett lakom és itt a térerősség eddig stabil 2 egység volt, és az új rendszer után általában nem talált a készülék
    szolgáltatót és kénytelen voltam ez miatt visszarakni az IOS 8.4.1-et, ami érezhetően gyorsabb.
    Sokan mondják, hogy az Apple szándékosan lassítja a régebbi készülékeket. Szerintem nem szándékosan, hanem az új eszközre összpontosítva, jelen
    esetben a 6S-re optimalizálják a rendszert, ezért van az, hogy https://www.youtube.com/watch?v=fI5SBxPEHJg&t=3m32s ahogy a videóban látni, hogy azon
    gördülékenyen futnak az animációk, még a nem túl régi Iphone 6 készülék esetén láthatóan szaggat.
    Vicces, hogy az új rendszert nagyjából egy marék készülékre kellett volna optimalizálni, és mégis, csak a legújabb eszközön fut problémamentesen 🙂
    Szóval, ha nem is áll a háttérben semmi összeesküvés elmélet, akkor is mindenképp ezek a hibák az Apple hanyagságából adódóak, amiért a régebbi eszközök
    később már nem kapnak érdemi figyelmet.

  73. Hello mindenki!
    Itt írjatok hogy teljesen újba tettétek fel backup nélkül! Ez hogy csináljátok, sajna nem vágom a dolgokat, én csak iTunes segítségével értem a dolgokat!

  74. Hello mindenki ,béta verziót fel tettem jelentős javulás látható , nem akad gyorsabb az alkalmazás betöltés. Akku picit gyorsan merül!

  75. Azért köszi h írtátok h public béta is jött ki 🙂


Add a Comment