fbpx Skip to content

Körülbelül két hete megjelent egy nagyon jópofa autós játék az App Store-ban, ami egyszerre modern és retro is, így vetettünk rá egy pillantást.

horizon-chase-cover

Az App Store egyik legnépesebb játékkategóriája az autós játékoké, amiben épp ezért sokkal nehezebb emlékezeteset alkotni. A Horizon Chase-nek viszont sikerült ez, mert egyszerre nyújt emlékszerű élményt a 80-as, 90-es évek gyermekeinek és új, könnyed szórakozást a fiatalabb játékosoknak.

Ez a játék nem a valósághűségre ment rá (arra ott a Real Racing 3 például), hanem inkább egy zúzós autós őrület szeretne lenni, ugyanis a fék egy elég ritkán használt pedál benne, mert az ügyes versenyzők csak padlógázzal mennek. Olyan régi klasszikusokat vett alapul, mint az Out Run, a Lotus Turbo Challenge, a Top Gear (SNES) vagy épp a Rush. A régi, 16-bites grafikát ültették át a jelenbe, amivel egy fura, de szép keveréket hoztak létre a múlt és jelen között.

horizon-chase

A Horizon Chase-ben körbejárhatjuk a világot, változatos versenypályákon mérhetjük össze tudásunk a többi versenyzővel. 32 városban, 73 pályán, különböző időjárási viszonyok közt koptathatjuk 16 autó gumiját. Az autókat lehetőségünk van turbózni, amennyiben a bónusz versenyeken megfelelő helyezést érünk el.

A versenyautóknál a szokásos tulajdonságokon (gyorsulás, végsebesség, kormányozhatóság, stb.) túl az üzemanyagtank mérete is egy fontos tényező, ugyanis verseny közben, ha nem gyűjtünk be benzines kannákat, akkor könnyen előfordulhat, hogy nem jutunk el a célig.

Amit sosem értettem az autósjátékokban, hogy miért mindig mi indulunk a legutolsó helyről? Ez sajnos itt sincs másképp, csak éppenséggel van, hogy az utolsó hely a 20.-at jelenti és sok bosszúságot okoz előrejutni, de szerencsére erre ott van a nitró.

A versenyek nem túl hosszúak (nagyjából két percesek), így szinte bármikor tudunk vele egy-egy gyors menetet játszani, ideális unalmas órákra, és egészségügyi szünetekre.

[appstore id=”991018252″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment