fbpx Skip to content

Ahogy egyre közeledünk a szeptemberi bejelentéshez, megjelenéshez, úgy egyre több alkatrész kerül elő a különböző gyárakból. Ezekre már majdnem biztosan azt mondhatjuk, hogy valósak, mivel tényleg elkezdődött már az új iPhone 6 készülék(ek) gyártása.

iPhone-6-sapphire-panel1

A legfrissebb alkatrész nem más, mint az iPhone 6 lelke, az alaplap. Erről készült több kép a nowhereelse.fr jóvoltából.

“sa carte mère sera pourvue d’une puce NFC (U5301_RF ou U5411_RF) et d’un module Wifi 820.11a/c. La rumeur qui suggère que le prochain smartphone californien puisse enfin être doté de la technologie NFC semble donc se confirmer”

Ez szó szerint lefordítva a következőt jelenti:

“az alaplap egy NFC chippel (U5301_RF vagy U5411_RF típusúval) és egy 820.11 a/c-s Wi-Fi-modullal fog rendelkezni [itt gondolom, a 820 elírás, a Wi-Fi szabvány száma 802, az “a/c” is “ac” –a szerk.]. Az a pletyka tehát, miszerint a kaliforniai okostelefon következő kiadása fel lesz szerelve az NFC techológiával, megerősítve lenni látszik.” – via H2C03 kolléga.

Tehát ezek alapján az új készülék nem csak NFC chipet kap, hanem a 802.11ac szabványt támogató, gyorsabb Wi-Fi-t is. A Wi-Fi chip frissítése azért várható volt, de az NFC-n picit meglepődtünk. Ha ez utóbbi valóban bele kerül az iPhone 6-ba, az azt jelenti, hogy ismét Tim vette át az irányítást, és nyitott az emberek fele, meghallgatta a véleményüket – illetve ez egyúttal elég furcsa lépés azután, hogy az Apple az NFC helyett inkább a saját maga fejlesztette iBeacon technológiát preferálná. Manapság az Apple nagyon érdekesen nyit a fiatalok fele, ami mutatja a Beats felvásárlását és az új MacBook Air reklámot is.

127

224

Az elmúlt hetekben egyébként más alkatrészekről is jelentek meg fotók, például a Home gombról vagy egy felső szalagkábelről:

components1

Véleményünk szerint az összes ilyen kiszivárgó pletyka csak olyan, mint amikor valaki már novemberben megtalálja a karácsonyi ajándékot, így mikor végül megkapja azt, már elmarad a meglepetés-faktor, így legtöbbször még akkor is csalódás az adott ajándék, ha amúgy arra vágyott. Szerintünk nincs ez másképp az új készülékek esetén sem, az ilyen pletykákat kiszivárogtatók elveszik ezt a meglepetés-faktort mindenkitől…

Olvasd el a hozzászólásokat is

35 Comments

  1. “az ilyen pletykákat kiszivárogtatók elveszik ezt a meglepetés-faktort mindenkitől…”

    De akkor megírni sem kéne..

    Amúgy engem nem zavarnak ezek a pletykák. Meg az sem, ha elhagynak egy telót, azt meg megtalálja valaki.

    Tök mindegy, így is, úgy is meg fogom venni, mert számomra a legjobb telefon.

  2. @dokk: “De akkor megírni sem kéne..”
    hány hozzászólást szeretnél, hogy linkeljek, amiben valaki azért kelt ki magából, mert szerinte pont, hogy egy ilyen típusú pletykáról szóló cikk magyar fordítását kellene azonnal megírnunk, félre dobva minden mást? attól, hogy mi nem írjuk meg ezeket minden egyes állítólagos alkatrész előbukkanásakor, hanem csak jelentősen szűrve, más oldalak nem ezt a hozzáállást követik, és bármi ilyen pletykát lehoznak azonnal.

    még talán az iPhone 5 vagy az 5s esetén volt egy szavazás erről, hogy mi legyen az ilyen pletykákkal, és ott az jött ki eredménynek, hogy kellenek a pletykák, de inkább kisebb mennyiségben, így ezt az irányelvet követjük, és csak időnként, összefoglaló-szerűen írunk ezekről. a tájékoztatáshoz meg hozzá tartozik az is, hogy ilyenekről is írni kell.

  3. @Jadeye: ámen

  4. Szerintem az NFC egy rettenetesen felesleges dolog. Ismerőseim között droidos körökben mindenkinek van, és egyikük sem használta 1-2 nél többször, max amikor kipróbálták. Azért felesleges, hogy el lehessen mondani, hogy van. Am meg még a telefon tipus közötti különbség is probléma lehet pl blackbarry vs sony nem tudnak kommunikálni… Szóval szerintem fölös.

  5. Pletyka ide vagy oda a Iphone 6 mint dizajnba mint szoftverbe egy nagy 0 🙂

  6. Koszonjuk barom 😀 jo hogy te mar tudod hogy fog kinezni meg az iOS8 hogy szerepel 😀

  7. @AnonimGamer: Mobilfizetés a lényege nem az egymás közti kommunikáció, az egy melléktermék. Nyilván rájöttek, hogy a BLE-vel rendesen lemaradtak, hogy elterjedjen, hisz az NFC-s fizetési módot elkezdték elfogadni a bankok és kiépíteni azt.

  8. @foxride: mivel az Apple új készüléke “iPhone” névre fog hallgatni, így szerencsére semmit nem jelent, hogy egy “Iphone 6” hogy néz ki, főleg úgy, hogy a valódi készülék még meg sem jelent.

    @ef-dani: én a Bluetooth LE mellett tenném le a voksom, és ennek egy oka van. a Bluetooth aktív típusú, így kikapcsolható, az NFC viszont passzív, így az nem kapcsolható ki. valóban kényelmes, hogy csak oda kell érinteni a kártyát vagy az eszközt fizetésnél, és kész, de mi van akkor, ha valaki a buszon hozzád dörgölőzik egy NFC-s mobil terminállal a tömegben? láttam már külön leárnyékolt pénztárcát épp erre az esetre. ugyanakkor hozzátenném: sosem fizettem még csippantással, így javítson ki valaki, ha tévedek, de amennyire tudom, olyankor nem kér PIN-t. akkor pedig ha kellőképp közel van a leolvasó a tömegben a kártyához (vagy az ilyen fizetésre beállított eszközhöz, NFC-s tokhoz, matricához), akkor elvileg lecsippanthatja a pénzedet is. a kártya nem fogja tudni, hogy te kezdeményezted-e a tranzakciót. ezt a Bluetooth sem tudja, viszont ha azt csak a fizetés idejére kapcsolom be, és hagyom jóvá a tranzakciót, akkor kevesebb az esélye, hogy visszaélés történik.

  9. Samsung esetén lezárt képernyőnél nem megy az nfc.

  10. Számomra nem tud hiteles lenni a hír egy ilyen ótvar, gagyi klón hátlappal. Apple ilyet nem ad ki. Ha igen, akkor betárazok 5S-ből.;)

  11. @zolee1988: mennie kell (ha nem is fizetéshez), mert maga az NFC egy passzív eszköz. inkább azt tartom elképzelhetőnek, hogy lezáráskor a készülék törli az NFC chip tartalmát, feloldáskor meg visszaírja a saját, biztonságos tárhelyéről a megfelelő adatokat, így utána már működik a fizetési funkció is.

  12. @Jadeye: Én is a BLE mellett vagyok, de nem ezek döntenek, az NFC kezd terjedni, innentől hiába jobb a BLE, ezzel a szabvány és az Apple elkésett sajnos. A kezdetek óta nem szeretem az NFC-t pont amiatt, amit leírtál, hogy nem kell hozzá semmi jóváhagyás, az egész arra a téves képzetre épül, hogy “near field” és ezért nem lehet lehallgatni. Holott ez marhára nem igaz, egy nem is túl nagy, hátizsákban jól elrejthető antennával simán méterek azok a centiméterek. Ugyanakkor a Touch ID már egy egész jó védelmet jelenthetene hozzá, ha ezt szoftveresen az Apple megtámogatja.

    (Amúgy bizonyos összeg felett kér PIN-t a PayPassos kártya, hogy mi alapján arra még nem jöttem rá. De egy elterjedt NFC-s fizetési móddal karácsonykor kétszer végigsétálva a plázában igen szép summát jelentene így is)

  13. El sem olvasom a pletykákat magasról sz@rok rá. Elmosódott képek találgatások majd amikor bejelentik akkor megnézem es rögtön meg is veszem ennyi.

  14. NFC már 2014 végére? Ezt el sem hiszem. Azt hittem csak az iphone 10 kapja meg.

    “majd amikor bejelentik akkor megnézem es rögtön meg is veszem ennyi.”

    Wow van egy apple fanunk. Repülhetsz usa ba akkor…hellyedben már most beállnék egy sorba csak ugy gyakorlásként…lol

  15. @AppleFan: sorold fel kérlek, hányszor használtad eddig, és hányszor használod úgy egyébként az NFC-t, ha van a készülékedben, és legfőképp mire. tényleg kíváncsi vagyok.

  16. @Jadeye:
    kéri a pint fizetésnél, nem lehet lecsippantani a pénzt. azért erre a fejlesztők így 2014-ben már gondoltak

  17. Ha kér PIN kódot, akkor mire is jó? 😀 mert hogy most bedugom a kártyát, beütöm a pint, elrakom a kártyát, vagy csippantok, beütöm a pint és elrakom a kártyát, folyamatok időben ugyanannyi.. Az egész near fieldnek ez volt a reklámja, hogy 3 vagy 5ezer forintig nem kell PIN kód és úgy emlékszem az ismerőseim akik ilyen bankkártyát vettek a kis vásárlásokkor nem is kódoznak…
    A hackelt terminálra én is gondoltam már, hogy villamoson lehetne vele a kéregetés modern módját megvalósítani, de mindig ott akadok el a gondolatmenetben, hogy a lehúzáshoz kell egy bankszámla, ami valakinek a nevén van és utána nagyon gyorsan le is kell róla szedni a pénzt, mert be fogják jelenteni a lopást.. Olyan balekot meg hol talál az ember aki hozzáenged a számlájához ismeretlenül és nem fog tőle nyom vinni hozzád? 😀

  18. NFC rendszerrel ugye az úgynevezett paypass használható, választható limitekkel. Magyarországon egyelőre 10.000 huf a felső limit amit választani lehet pin kód beütése nélkül, afölött kéri a pint. Kérdés, hogy ez növekszik-e, illetve mikor indul meg a watchdogsos adathalászat.

  19. Ez inkább egy iPad nyákja lehet, ha iPhone-é lenne kurva széles lenne a készülék.
    Habár ha igazak a pletykák a péklapát méretű telórol…

  20. @Jecy: Az NFC-vel jön minden adat, amit akarsz. A lopás és a pénz felhasználásának a módja megegyezik azzal, mint amikor mondjuk a Sonyhoz betörtek a PSN Storeos bankkártya adatokért. Annyi különbséggel, hogy itt nem fog feltűnni senkinek maga a lopás, maximum, ha megcsappan a bankban a pénz mennyisége.

    @giannifromq: Ezt jó tudni. De múltkor 25 ezer fölötti összegnél sem kért PIN-t, egy másik boltban meg már 5 vagy 6 ezer forintos fizetésnél is… Ez lehet, hogy elméletileg így van, de hogy nem így működik az hétszentség.

  21. Jadeye:

    Pont ezért irtam irónikusan. Addigra kerül bele az ipbone ba mire az NFC már idejétmúlt. Egyszer sem használtam, nem is fogom.

  22. @AppleFan: ahhoz hogy megvedd bejelenés után, feltűnt, hogy már nem kell USA-ba utazni? Ja és nem állok sorba soha érted soha, de mindig megveszem ha sikerül a megjelenés napján.

  23. @AppleFan: Rohadtul nem idejétmúlt dolog az, ami most kezd elterjedni 😀

  24. Off: Sosem értettem, hogy miért jó AppleFan néven regisztrálni és utána fikázni… Így akarsz bosszút állni a te istenként tisztelt oprendszered fikázóin? Fel kéne nőni a feladathoz. Ha valaki egy rendszert/eszközt/céget ócsárol, még (úgy-ahogy) megértem. De amikor a saját igényeinek megfelelő telefont/rendszert használó másik EMBERT szidsz azért, mert boldog azzal, amit vett, akkor az állatok szintje alá süllyedsz. Az állat legalább ösztönből cselekszik, te előre megfontoltan gyűlölködsz. Tudom, hogy ezzel most nem váltom meg a világot, de nagyon elegem van az ilyen véglényekből.

    On: Az NFC egy jó dolog, bár nem a “kűdd mán át a csengőhangod” a lényege. Fizetésnél valóban kényelmes, de nem a legbiztonságosabb megoldás. Igen, megoldható, hogy pl csak bizonyos esemény bekövetkezése után legyen az érzékeny adat továbbítva (app indítása, TouchID, stb), de egy erősebb antennával akkor is fogható. A bankszámlát is megoldják, ahogy a kamu cégeknél is: nyitnak egy hajléktalan nevére egy számlát 2 tablettás borért cserébe. Összeszednek pár száz embertől max 10000 forintot mondjuk a karácsony előtti csúcsban és tovább is állnak. Pénzt leveszik, mennek újabb 2 bort venni, következő hajléktalan és kezdik újra.

    Ja és store down.

  25. tudomásom szerint az Apple hivatalosan sosem támogatta az NFC-t, saját rendszert akart kifejleszteni, ezért is nagyon kamuszagúnak tartom…

  26. Szajlensz:

    *Soha nem értettem miért jo “silence” névvel beregisztrálni és utánna meg beszólni. Maradj silence mode ban. lol

  27. Ef-dani:

    2010 ben jott ki az elso NFC-s telefon. De biztos igazad van 🙂

  28. Szorian:

    Irtam rá válszt de annyira megnevetettél mit még soha de soha érted, soha senki… lol

  29. Amúgy meg lehet engem szídni. Attol hogy applefan vagyik nem vagyok elfogult. Baj? Ez van. Kritikus vagyok egy olyan minőségi céggel szemben mint az Apple. AppleFan a nick nevem igen, de ne várjátok hogy mindenre hurrázni fogok. Igenis kell a kritika. Más is negatív dolgokat a hozzászolásokba mégsem őket piszkáljátok. Nem vagyok egy apple birka mint itt egyesek…de szeretem az Apple-t, kritikával.

  30. @draft: így igaz, ezt a cikkben is leírtuk, hogy: “illetve ez egyúttal elég furcsa lépés azután, hogy az Apple az NFC helyett inkább a saját maga fejlesztette iBeacon technológiát preferálná”. 😉

    @AppleFan: attól, hogy valami elérhető egy adott esetben, még messze nem biztos, hogy el fog azonnal terjedni. lásd az internetet Magyarországon: a SuliNet program előtt az átlag iskolás csak nagyon elenyésző mértékben találkozott magával az internettel, nagyon keveseknek volt otthon internete, hiába volt számítógépük. ugyanez a helyzet az NFC esetén is. hiába van a készülékedben, ha semmire nem tudod használni, mert az eladóhelyek nem fogadják el (de jelenleg ugyanez igaz az iBeaconre is). itthon a legtöbb dolog lemaradásban van más országokhoz képest, de ez nem az Apple sara, és ettől nem lesz valami idejétmúlt. idejétmúlt akkor lenne, ha már több éve használható lenne az utcasarki zöldségesnél, vagy a metrólejáró lépcsőjén ülő kéregetőknél.

  31. Hmm.. ez a hajléktalanos ötlet nem is rossz. Ne vegyetek árnyékolt pénztárcát 😀 Köszi
    Amúgy lehet, hogy 2010 óta elérhető a technológia, de világosan látszik, hogy csak vergődik, alig használható valahol (nem csak mo-n), az elmúlt évben kezdett el úgy ahogy ténylegesen terjedni, tehát egyáltalán nem késő most lépni.
    A sarki zöldségesnél pedig vélhetően soha sem fogunk mobillal fizetni, mivel általában még kártyát sem fogadnak el, mert drágállják a költségeit.. (A bolt fizet a banki tranzakcióért az ügyfél helyett)

  32. @AppleFan: Most kezdik elfogadni a bankok a telefont, mint fizetőeszközt és most kezdenek elterjedni a terminálokat is NFC kompatibilitással. Szóval igazam van 😉

  33. Ef-dani

    😉

  34. Istenem mi van itt?? 😀

  35. @AppleFan: nagy átlagban itt senki sem birka Apple őrült hanem kritikus minden szempontból egy minőségi gyártóval termékkel szemben, ahol igenis max vitatkozunk bizonyos dolgokról de nem trollkodjuk szét a cikket, téged csak sajnálni tudlak de tényleg. Részemről lezártam a témát.


Add a Comment