fbpx Skip to content

A május eleje óta szivárgó pletykáknak megfelelően az Apple felvásárolta Jimmy Iovine és Dr. Dre cégeit, a Beats Music-ot valamint a Beats Electronics-t.

upload31

Sok újdonság nem látott napvilágot a hivatalos bejelentéssel, inkább megerősítést nyertek a korábban általunk is megírt, kiszivárogtatott információk, miszerint a felvásárlás összege 3 milliárd amerikai dollár, valamint a Beats társalapítók, Dr. Dre és Jimmy Iovine csatlakozni fognak az Apple-höz, az egész Beats csapattal egyetemben. Az így felvásárolt cégek megtartják saját márkáikat, nem olvadnak be az Apple brand alá.

Tim Cook a következő szavakkal kommentálta a bejelentést:

A zene mindannyiunk életében fontos szerepet játszik, az Apple szívében is különleges helyet foglal el. Ezen oknál fogva, folyamatos beruházásokat eszközölünk a zeneipar területén. Ennek a két rendkívüli csapatnak az egyesítésével folytathatjuk a világ leginnovatívabb zenei termékeinek és szolgáltatásainak készítését.

Őt követte Jimmy Iovine:

A szívem mélyén mindig is tudtam, hogy a Beats az Apple-höz tartozik. A cég alapításakor megfogalmazódott ötleteinkre nagy hatással volt az Apple páratlan tehetsége a kultúra és technológia egyesítésének terén. Az Apple mély elkötelezettsége a zenerajongók, művészek, szövegírók és az egész zeneipar mellet, valami fantasztikus.

Tim Cook az Apple dolgozóinak intézett leveléből még az alábbi információk derültek ki: a Beats Music csapat (Dr. Dre-vel és Jimmy Iovine-nal együtt) közvetlenül Eddy Cue-nak, az Apple szolgáltatásokért felelős alelnökének fog jelenteni, míg a fejhallgatókért és hangszórókért Phil Schiller lesz a felelős.

A felvásárlás bejelentését követően a Beats Music próbaidejét 14 napra növelték, valamint az éves díjat 120-ról 100 dollárra csökkentették. Nem szüntetik meg az Android és Windows Phone platformokra elérhető alkalmazások fejlesztését sem – így közvetve ugyan, de az Apple androidos fejlesztővé is avanzsált.

beatsmusic_ios_combo-640x436

És hogy ne maradjunk pletykák nélkül sem, a fenti kép kapcsán Twitteren azonnal megindult a találgatás, hogy Tim Cook biztosan az iWatch-ot takargatja a kezén. Az alábbi képen jól látható, hogy az eszköz, ami a csuklóján van, az az általa használt Nike FuelBand, amit már többször láthattunk rajta – csak kattintsunk a képre, és nézzük meg nagyban:

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Irgalmatlan sok pénz. Ennyire sokat ér ez a szellemi termék? Ennyi pénből milliárdokat lehetne megmenteni… Á, szar ez a világ.

  2. @expa: a whatsappot ennek többszöröséért vette meg a facebook. a kérdés csak az, hogy mit kapnak ezért ugye cserébe.

  3. Hát nem tudom de nekem ez nem nagyon tetszik


Add a Comment