fbpx Skip to content

Az Apple még tavaly júniusban kezdte el különböző országokban levédetni az “iWatch” kifejezést, azonban most még tovább terjesztette az Apple a védjegyei számát az ékszer és óra kategóriákra, fedezte fel a MacRumors szerkesztője.

jewelry

A nemzetközi megállapodás szerint a vállalat védjegyei 45 különböző kategóriába vannak csoportosítva, amelyeket típusuk szerint kategorizáltak. Az órák és az ékszerek a Class 14, tehát a tizennegyedik osztály részét képezik, amely a rendkívül alaposan megmunkált fémekre, illetve kövekre (drágakövekre) vonatkozik, valamint azokra a termékekre, amelyeket ezen anyagokból készítenek.

Az Apple még decemberben Ecuadorban szélesítette a védjegyei számát, külön hangsúlyt fektetve a Class 14-es osztály védelmére. A teljes lista tartalmazza szinte az összes lehetséges kombinációját a kő, fém, óra, nyaklánc, termék és karkötő szavaknak. Ezután hasonló módosítások következtek Mexikóban, Norvégiában és az Egyesült Királyságban, ahol az Apple most frissítette először a Class 14, valamint a többi védjegyére vonatkozó osztályokat. Az elkövetkezendő hónapokban az Apple-nek frissíteni kell majd az összes olyan országban a védjegyeit tartalmazó dokumentumokat, ahol országos szinten hivatalosan jelen van a vállalat. Érdekességképpen van mit behoznia az Apple-nek a védjegyek terén, hiszen maga az “Apple” név az Egyesült Államokban még egyáltalán nem része a Class 14-es osztálynak, ami egy alapkövetelmény lenne.

apple-iwatch-concept-0

(A kép csak illusztráció)

Véleményem szerint a védjegyek kiterjesztése is csak megerősíteni tudja azt a várakozásunkat, miszerint az Apple egyre közelebb van az “iWatch” bemutatásához és könnyen elképzelhető, hogy már idén új termékkel fog bővülni a termékpaletta. 😉

Ti mit gondoltok?

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Furcsa is volt, hogy nem zuhant be az árfolyam a hírre, miszerint idén nem lesz új iPhone. Mondjuk most épp esőben van.

    Úgy tűnik, lesz helyette iWatch. :smiley:

  2. @tsgeza: egy pletyka nem egyenlő egy hivatalosan közölt hírrel – ilyesmit meg nem közöltek, és nyilván eszük ágában sincs ilyesmit tenni, hogy ne jelenne meg majd új készülék.

  3. Nagyon jó ötlet, valószínűleg én is beszerzek egyet, ha i5 mellé tud majd hasznos dolgokat (főleg sport)

  4. Dejo is lenne ha kamuhirek lettek volna a nagyobb iphone-rol, es csak a figyelmet akartak elterelni az eljovo iwatchrol. Ez mar tetszene.


Add a Comment