fbpx Skip to content

Néhány napja frissült az egyik legnépszerűbb fotókollázs-készítő alkalmazás, a Fuzel, amelynek már az előző verziója is számos díjat nyert a képszerkesztő alkalmazások kategóriában. Az új, 2.0-ás verzióval még tovább mentek a fejlesztők és megalkották az első animált fotókollázs-készítő alkalmazást.

Fuzel-1

A gyakorlatban ezt a videókollázst inkább úgy lehet elképzelni, mint egy zenére összevágott, látványos diavetítést, amelyben a kollázs képeit tekinthetjük meg mozgás közben.

Érdemes egy pillantást vetni az alábbi videóra:

Az ehhez hasonló kollázsok elkészítését valóban sikerült a fejlesztőknek a lehető legegyszerűbbé varázsolni, hiszen az alkalmazás magától ismeri fel a Zene könyvtárunkban található dalok ritmusait és ennek megfelelően vágja meg a diavetítésben szereplő képeket.

IMG_2157 IMG_2159

A videók hosszát megadhatjuk manuálisan vagy beállíthatjuk előre a népszerű Instagramnak megfelelő változatot is, ami fixen 15 másodperc. A kollázsok elkészítésénél természetesen választhatunk az előre elkészített sablonok közül, de pár mozdulattal alkothatunk mi is egyedi sablonokat, ha nem találnánk az igényeinknek megfelelőt.

IMG_2169 IMG_2170

A videókollázs elkészítése gyakorlatilag megegyezik a hagyományos fotókollázs létrehozásával, hiszen később majd ezekből a képekből lesz a videó. Ahogyan az alsó menüsávon is láthatjuk, egy érintéssel elérjük a legfontosabb beállításokat, amelyek segítségével személyre szabhatjuk a képek keretét, egyedi címkéket és feliratokat helyezhetünk el rajtuk, valamint különféle ”sticker”-ekkel és keretekkel dekorálhatjuk a végső remekművünket.

IMG_2180 IMG_2179

Mindezen felül a képet elláthatjuk még külön-külön több mint 20 féle effekttel, így még szebbé és egyedibbé varázsolva az eredményt.

IMG_2173 IMG_2171

Ha elkészültünk a nekünk tetsző végleges kollázzsal, akkor nincs más dolgunk, mint a legfelül található ”Animated” feliratot megérinteni, majd miután megadtuk a videónk hosszát és kiválasztottuk a kedvenc számunkat, már kész is az egyedi zenére vágott videókollázsunk.

IMG_2177 IMG_2174

Végül, de nem utolsó sorban ki szeretném emelni a szerintem legjobb és legötletesebb megoldást az egész alkalmazás használata során, ami nem más, mint a visszavonás funkció. Az ujjunk jobbról balra, valamint balról jobbra történő húzásával tudunk böngészni a szerkesztés egyes fázisai között, így bármikor visszavonhatunk egy nem kívánt formázást egy mozdulattal. 😉

IMG_2181

Összességében tehát mindenkinek, aki szeretne igényes fotókollázst vagy egyedi videókollázst kiadni a kezéből, csak ajánlani tudom az alkalmazást. Mivel a Fuzel ingyenesen letölthető az iPhone készülékekre az App Store-ból, egy próbát mindenképpen megér, hiszen használat közben derül ki igazán, hogy mire is képes ez a kis alkalmazás.

A videó esetén a @fuzelapp vízjel eltávolítása egy 1.99 dolláros alkalmazáson belüli vásárlással könnyedén megoldható, valamint módosítható.

[appstore id=”735929423″]

Neked mi a kedvenc fotókollázs-készítő iOS alkalmazásod?

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. valaki nem tud ehhez hasonló faék egyszerüségű programot ajánlani nekem OSX-re? (olyanra gondolok amit már kipróbállt és vevállt) Előre is köszi!

  2. *bevállt


Add a Comment