fbpx Skip to content

Akik tegnap próbáltak készüléket aktiválni, azok azt tapasztalhatták, hogy az a legtöbb esetben vagy eleve nem sikerült, vagy csak nagyon sokadik próbálkozásra. A fejlesztői központ már egy teljes hete áll, de most úgy tűnik, más szerverük is megsínylette a karbantartást.

aktivalas_sikertelen

Persze az is elképzelhető (és talán ez a valószínűbb), hogy csak tüzetesen átnézik az összes rendszerüket, így került sor arra, hogy az aktiválásért felelős szerverrel kapcsolatban is tömegesen jeleztek problémákat. Érdekes egyébként, hogy eközben a TinyUmbrella továbbra is képes volt lekérni egy teszt 3GS-hez mind a 6.1.3-as, mind a 4.1-es SHSH-t.

De az igazi érdekesség magyar idő szerint az éjszaka folyamán történt: nagyjából 2 órán keresztül az Apple aláírta a 6.0, 6.0.1 és 6.0.2-es firmware-eket minden, azt támogató eszköz kapcsán.

Ez azoknak lehetett hasznos, akik iPhone 4S vagy annál újabb készülékkel rendelkeznek, és bármi oknál fogva azon a jelenleg nem jailbreakelhető 6.1.3, vagy iPhone 5 esetén a 6.1.4 van, mert így nekik lehetőségük volt a készüléket downgrade-elni. Ezeken a készülékeken ugyanis kizárólag akkor lehetséges a downgrade, ha maga az Apple aláírja az adott verziót. Más esetben, tehát még mentett SHSH-val sem lehetséges számukra a downgrade.

Így aki éjjel fél 2-kor elcsípte a dolog kezdetét, és fél 4-ig bezáróan cselekedett, az visszamehetett a 6.0, 6.0.1 vagy 6.0.2 bármelyikére, amelyek jailbreakelhetőek. Sajnos azonban ez a lehetőség már bezárult, így hiába próbálkozik már bárki. 🙁

A downgrade maga egyébként olyan, természetes “mellékhatásokkal” jár, hogy az összes, nem szinkronizálható adatunkat elveszítjük, hiszen a magasabb verziós rendszerről, tehát például 6.1.4-ről készült backup nem állítható vissza 6.0.2-re, mert az újabb verziós backupot a korábbi verziós rendszer nem képes kezelni. Így az iTunes vagy az iCloud nem engedi majd visszatenni rá az adott mentést, és például az üzeneteinknek búcsút inthetünk. Bár ez az ár ugye teljességgel relatív a jailbreakelhetőséggel szemben.

A 6.x-es SHSH-k okozta problémáról itt írtunk bővebben: Gyakori kérdések: mi az a TSS Center és mi történt a Cydia által mentett iOS 6-os SHSH-kkal?

Az aktuális iOS-verziónál korábbiak visszaállításának lehetőségeiről és egyben korlátairól pedig itt: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása

Olvasd el a hozzászólásokat is

16 Comments

  1. Érdekességként írnám, hogy miután külföldi portálon olvastam erről, 8.45kor az ipad minimen maradt isshit lementette a 6.1 sshmat(csak ezt, és elötte töröltem róla minden mentettet), de persze rossz metódussal. Mire géphez ültem már nem ment.

  2. @weberbarna: az általad említett iSHSHit az Apple-től kéri le, majd a Cydiába is menti elvileg az SHSH-kat, de az Apple nem írta alá ezalatt a hajnali időszak alatt a 6.1-et, csak a 6.0/6.0.1/6.0.2-t, illetve a hivatalosan legfrissebb 6.1.3-at. így nem csoda, hogy amit mentett, az nem volt jó. ott valószínűleg az app hibázhatott, vagy a hiba tovább gyűrűzött más verziókra is. érdekes. 🙂

    sajnos magáról az eszközről meg csak iPhone 4 és korábbi esetekben lehet az aktuálisan a készüléken lévő iOS-verzióhoz való SHSH-t menteni. újabb készülékeknél csak az Apple-től lehet lekérni közvetlenül az SHSH-t, és noha lementeni soha sem árt őket, de technikai okokból felhasználni őket (már legalábbis jelenleg) nem lehet.

    ettől még esetleg lehet próbálkozni, hátha a nagy kavarodásban ismét sikerül megfelelő verziót menteni, de ugye erre nincs garancia.

  3. Szerintetek lesz ezentul is lehetoseg downgrade ra? Kicsit bosszus vagyok… 6.1.4 el vettem a telefonom, szeretnek egy regebbit visszarakni mind a jailbreak mind az akku ido miatt…. barmi otlet? Kezdem feladni…..

  4. @MacgM: Nem,ez nagyon ritkasag!!!!!!

  5. basszus hajnali 4 kor mentem aludni ó hogy ezt nem tudtam -.- 🙁

  6. nálam még mindig nem aktiválja a telefont : (

  7. Az lenne a kérdésem hogy ilyenkor frissíteni illetve restorelni sem enged? Mert én restorolni szeretném de nem engedi mert azt írja hogy “az iPhone szoftverfrissítési szerverrel nem lehet kapcsolatba lépni vagy átmenetileg nem érhető el”

  8. @WiC0: ilyenkor semmit sem enged. próbáld újra.

  9. én még mindig nem tudom aktiválni a telót, mert azt irja hogy nem elérhető, lesz itt valami változás??

  10. Sziasztok!
    Nem tudom, hogy melyik poszthoz írhatnék érdemben. Adott egy i3gs új bootrom 6.1.3-as rendszerrel. Nem volt még fenn a 6.1.2, de a tinyumrellával a tss szerverről lehúztam minden shsh fájlt még a 6.1.2-t is. Tudom e downgrade-elni a telefont, illetve a baseband akkor visszacsökken? Tudtommal nem. Sajnos a 6.1.3 jailbreakelése nálam valamiért nem lehetséges, vagy beragad a waiting for rebootnál, vagy missing key.plist hibaüzenetet dob a rendsow. Már napok óta próbálkopzok. Snowbreez-el jailbreakeltem, de kell az ipad baseband az ultrasnow miatt és akkor a rendsow ugyanezt a hibákat adja. Gondoltam ha visszafrissítem a telefont 6.1.2-re ha lehetséges, akkor könnyebben beveszi a redsnow a pwnd dfu-t és legalább untethered jbreakem lesz. A hibaüzenetre csak annyit hogy több gépen több rendszeren is probálkoztam a legújabb redsnow kiadással. Kompatibilitást és rendszergazdai módot is beállítottam, select ipsw-vel betalloztam az aktuális ipsw fájlt amivel az itunesban újrahúztam simán a rendszert. Valami tanács?

  11. @silver87: köze nincs az aktiváláshoz, de a “missing key.plist” azt jelenti, hogy jailbreakelésnél nem tallóztad be előtte a 6.0-s IPSW-t. a redsn0w ugyanis alapból nem támogatja a 6.1.3-at, csak ha előbb betallózod a 6.0-t, ezen felül pedig tethered jailbreak.

    az iPad baseband maximum arra kell, hogy utána vissza tudd downgrade-elni a basebandet. a baseband önmagában egy korábbi IPSW felrakásával sosem ment vissza korábbi verzióra.

    korábbi firmware-t kizárólag az ahhoz a verzióhoz meglévő SHSH esetén lehet visszatenni 3GS esetén.

    ezekről mind találsz cikket a gyakran ismételt kérdések cikkben összegyűjtve: http://szifon.com/2011/11/19/gyakran-ismetelt-kerdesek/

  12. Sziasztok!
    Nekem jb-elve volt a telefonom mikor épp egy tweak-ot telepitettem és ugye utánna rámentem hogy restarting springboard azóta nemkapcsol be csak az Apple logót mutatja ezzel mit tudok kezdeni? 6.1.2 van rajta nekem már mindegy csak működjön de a legjobb ha ezt a szoftvert valahogy vissza tudnám tenni! de igy restorolni se tudom ugye itunessal, ennek mikor lehet vége?

  13. Sziasztok én egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok hogy van egy iphone 5-öm amit ios 7 gm-röl 6.1.4 re sikerült downgradelnem viszont szeretnék visszamenni 6.1.2 ig hogy tudjam jailbreakelni és hacktiválni! kéne egy kis segitség hogyan tudom ezt véghez vinni mert recovery modbol bedobom neki a 6.1.2 avagy 6.1.3-at és mindig hibaüzenet fogad (The iPhone [device name] could not be restored. This device isn’t eligible for the requested build.”) segitséget előre is köszönöm! Fontos nagyon.

  14. @iNafets: iPhone 5 esetén semmi módon nem lehetséges jelenleg a hivatalosan legfrissebb iOS-verziónál korábbit visszatenni. mivel a hivatalos verzió jelenleg a 6.1.4, így a 6.1.2-t sehogyan sem fogod tudni visszatenni. az iPhone 5 egyébként semmi esetben sem volt hacktiválható, mert a 6.1.2-es jailbreak csak már aktivált rendszeren működik. tehát a 6.1.4-en kívül semmi korábbit nem tudsz rá visszatenni sehogy.

  15. @Jadeye: A Telefon ami probálok életre kelteni egy talált telefon. egy barátom találta, valami finn turistáé lehetett. Sajnos nemtudjuk semmilyen modon aktiválni a telefont. gyárilagg független a telefon valoszinüleg, csak az aktivációs kapun kéne átverekednünk magunkat. késöbbiekben szerinted lessz rá lehetőség hogy tudjuk aktiválni!? Ha nem megoldható akkor a telo kuka? Arany hátlap és keret lett felrakva a telora elég pofásan néz ki.

  16. @iNafets: ha gyárilag független, akkor beleteszel egy bármilyen SIM kártyát, és azzal aktiválja. ha nem gyárilag független, akkor viszont nem fogja aktiválni.


Add a Comment