fbpx Skip to content

Nemrégiben írtunk a Call Recorder nevű tweakről, amelyet Elias Limneos készített, és amely egyben az első valódi hívásrögzítő kiegészítő is volt iOS-re. Akkor azonban sajnos hozzá kellett tenni azt a szomorú tényt is, hogy jogi okokból a fejlesztőnek le kellett állítania az alkalmazás készítését, így az nem jelent meg a Cydiában.

Úgy tűnik azonban, hogy ezek a jogi kérdések valahogyan mégis megoldódtak, mert – ha megváltoztatott néven is – , de a program végül kiadásra került. Az Audio Recorder elérhető mind a ModMyi repóból, mind a készítő saját tárhelyéről, a limneos.net/repo URL-t a Cydiához adva.

Audio-Recorder-2

Az Audio Recorder minden olyan funkcionalitással rendelkezik, mint hányatott sorsú elődje: a felvételeket közvetlenül a készülékre menti (így nem szükséges egy harmadik fél által üzemeltetett szerverben megbízunk), a hívásrögzítés tényéről beszélgetőpartnerünket értesíti, a felvett hívásokat pedig lejátszhatjuk az alkalmazáson belül, valamint e-mailben csatolva is elküldhetjük az arra illetékeseknek.

Audio-recorder-3

Az iPhone 4S és iPhone 5 készülékeken működő tweak az előbbi modell esetén csak kihangosított üzemmódban dolgozik. A Cydiából 3,99 dollárért vásárolhatjuk meg.

Olvasd el a hozzászólásokat is

17 Comments

  1. “jogi okokból?”
    a JB is illegális…?!

  2. Végre. Végre bizonyíthatom a saját igazamat a sok idióta ügyfélszolgálattal szemben, amikor csak úgy öntik magukból a hazugságokat arról, hogy miben egyeztünk meg.

  3. @pityu: nem minősül valójában illegálisnak, és legjobb tudomásom szerint nincs rá konkrét jogszabály, ami tiltaná, hogy feltörd a saját készüléked. és senki nem fog beperelni, mert jailbreakelt a készüléked. ellenben ha jailbreakelt készüléket viszel be garanciális ügyintézésre, úgy megtagadhatják az ügyintézést, de még ez sem biztos. az Apple is csak azt írja, hogy megtagadHATja az ügyintézést, nem azt, hogy minden esetben egyértelműen megtagadja, ami nagy különbség:

    […] az iOS engedély nélküli módosítása az iOS végfelhasználói licencszerződésének a megsértését jelenti, ezért az Apple megtagadhatja a szolgáltatás biztosítását annak az iPhone, iPad vagy iPod touch készüléknek, amelyre engedély nélküli szoftvert telepítettek.

    @infy: kihangosítás mellett másik készülékkel eddig is fel tudtad volna venni, már legalábbis a második ilyen probléma után én már biztosan ezt tettem volna. persze ez így most határozottan egyszerűbbé válik.

  4. kicsit drágább, de 40$ körül vannak bluetooth recorderek, akkor nem kell ezért JB-vel bohóckodni. Persze csak akkor éri meg, ha rendszeresen rögzíteni kell a telefonbeszélgetéseket.

  5. Konferenciahívásnál nem megy… Kifagy…. A figyelmeztető szöveget nem lehet megváltoztatni…

  6. nagyon kár,hogy i4s-nél csak kihangositva müködik..ezt miért nem tudja a fejlesztö korrigálni?

  7. @prints: Azt írja currently, ez azt jelenti később lehet hogy 4S-ben is működik majd kihangositas nélkül.

  8. @pityu: Nem, nem az. Ha elolvastad volna az előző – linkelt – cikket, ami ugyanerről a tweakről szól, akkor láthattad volna a fejlesztő nyilatkozatát. Sokan megkérdőjelezték a program legális mivoltát (a néhány országban élő jogrendszer bizonyos körülmények között illegálisnak minősíti a telefonbeszélgetések felvételét), és igazából pont ez az ellenséges hangulat, a tömegnyomás volt az, ami eleinte visszatartotta Limneost a kiadástól.

  9. Közben kihoztak egy olyan verziót is, amely nem játssza le a figyelmeztetést, ugyanakkor elvárja a liszenszet, azaz nem crackelt. Mivel asszem nem lehet linkeket berakni ide, gúglizzatok erre:

    Call (Audio) Recorder for iPhone 4S/5 – I’ve managed to mute it!

    Rögtön az első (MacRumors-os) találat az lesz.

  10. Én megpróbáltam feltenni egy verziót amit találtam. Nem jött össze. Nagyon nem.
    Még ‘hard reset’ után is csak ez a kép fogad. http://media.idownloadblog.com/wp-content/uploads/2013/01/Non-Jailbreak-Respring-Glitch-600×334.jpg
    Közben elvileg lehet hívni telefonon, csak semmit nem jelez ki a szifon és természetesen semmit érek el (kivéve hard reset). ReSpring-elni sem tudom. 5.0.1-es rendszerem van a 4S-en. GeveySIM-mel…jó lenne nem elbukni a rendszert…valakinek valami ötlet, hogyan tudnám leszedni, hogy ismét menjen a cucc? 🙂

  11. A lényeg. Ez a vacak Audio Recoder okozta az összeomlást, már a telepítésnél kifagyot, azóta ezt a homkókra imitácót bámulom(köröznek a pálcikák). Hogy tudnám restore nélkül respring-elni, vagy csökkentett módba rakni, vagy leszedni T-Pot-on keresztül vagy újraindítani mondjuk RedSn0w-val. Érdekesség, hogy ha felhívom a számom, akkor a hívó félnél kicsön, de a telefon, meg sem moccan rá. Lehet, hogy közben 100-an hívtak, és nem is tudom. Nincs erre valami jó kis megoldás, hogy ne ezt kelljen bámulnom? http://media.idownloadblog.com/wp-content/uploads/2013/01/Non-Jailbreak-Respring-Glitch-600×334.jpg köszönöm.

  12. Nos. Nem bírtam kivárni a választ, szóval utánajártam én magam a problémának.
    Alaphelyzet:
    1. iPhone 4S 5.0.1-es rendszerrel jailbreak-elve, GeveySIM-el kártyafüggetlenítve.
    2. Call Recorder vagy Audio Recoder letölt, nem hivatalos repo-ból.
    3. Telepítés közben kifagy, és a ‘hard reset’ után sem áll fel a rendszer, látszólag, csak ezt a képernyőt mutatja: http://media.idownloadblog.com/wp-content/uploads/2013/01/Non-Jailbreak-Respring-Glitch-600×334.jpg

    Megoldás:
    1. T-Pot feltelepít(ha nincs fent)
    2. megkeresni a Szifon-ban a /private/var/lib/dpkg/info/ könyvtárban a legutóbbi app .list file-ját, ami a problémát okozta(jelen esetben ez a ‘gsc.call-recorder.list’ volt).
    3. .list file-ban megadott helyekről T-Pot-ban törölni a programokat.
    4. Voilá! Respring-gel a Szifon.
    5. Kiposztolni ezt: http://i.qkme.me/3qe1py.jpg 😀

  13. Müködik ez 5-sön szépen, csak valahogy le kellene szedni a sipolást illetve a dumát:) Valaki nézte ezt ?

  14. @iPhone-5-Elhasznalo:

    kis segítséget kitől tudok kapni hogy ki tudjam venni ezt a hülye lejátszást???

  15. @virgoo: olvasd el a MacRumors-os threadet.

  16. Sziasztok! Nem vagyok teljesen hülye az iPhonokhoz…..évek óta ezt használom, de nem találom ezt a programot……még fizetősként sem! Az iPhone 5-ön …..amit elcseréltem valot JB, így tökéletesen működött ez a Audio Recorder! Mindent felvett (kimenőt-bejövőt), tök jól, de elcsereberéltem a telefonomat egy új gyári függtlen 4s-re amin 6.1.3 van így ezt nem lehet egyenlőre Jb-ni, ami azért fáj mert nem tudom letölteni az Audio Recorder-t!
    Valakinek-valami tanács…….az sem baj ha fizetős, mert úgy vagyok vele, hogy még akkor sem szeretnék JB-ni, ha megjelenik majd!
    Előre is köszönöm a segítséget!

  17. @szuribaba: jailbreak nélkül nincs lehetőség a hívások rögzítésére.


Add a Comment