fbpx Skip to content

Ugyan manapság már minden okostelefonban van képstabilizátor, de ne felejtsük el, hogy ha profi videót szeretnénk készíteni, akkor mindenképp érdemes egy komoly kiegészítőre beruházni. A héten kipróbáltam az Eemov Nano nevű iPhone-hoz és egyéb okostelefonokhoz is használható stabilizátort.

 

Először is: ez nem olcsó mulatság! Sajnos ezeknek az eszközöknek az ára nem éppen baráti, azonban ha valaki videózással foglalkozik, mindenképpen érdemes beruháznia. (Az már teljesen más kérdés, hogy a profi videósnak mennyiben felel meg az iPhone kamerája.) Tehát nem az átlagembernek szánták, de egy átlag felhasználó is könnyen megbirkózik vele. Először is rendkívül könnyű. Volt már a kezemben DSLR gépekhez való stabilizátor, hát nem könnyűek. Ugye minél nehezebb egy gép, annál több nehezéket is kell rárakni. A Nano-nál rögtön megtetszett, hogy ugyan minőségi anyagból készült, de nem egy nehéz stabilizátorról van szó. Igaz később beláttam, hogy emiatt külső helyeken kompromisszumokat kell kötnöm, de legalább nem fáradt el a karom 10 perc után.

Mint már említettem, a beállítást és a megfelelő stabilizálást sem nehéz megtalálni vele, körülbelül 10 perc egy iPhone 4/4S vagy 5-re való optimalizálás. A fenti képen jól látszik, hogy a kolléga a hüvelykujjával kezeli az egész mozgást vízszintesen, így elérve azt, hogy például a téma körül megfelelően körbe tudjunk menni. A készülék egyébként tökéletesen illeszkedik, és nem kell külön állítgatni a felső részt, minden szépen a típusokra van szabva. Videót még sajnos nem sikerült összevágnom, azonban ami késik, nem múlik. Addig is nézzétek meg ezt, érdemes:

A termék megvásárolható a SzifonStore-ból, most bevezető áron:

Olvasd el a hozzászólásokat is

17 Comments

  1. a cikk végén van a csattanó… 😀

  2. Nekem nem kellene :/ pláne ha ilyen drága,meg amúgy sem videozgatok:))

  3. szerintem ha a negyede lenne akkor se érné meg 😀

  4. 60 ropi ??? Wtf ? Meg jo hogy lehet kapni 😀

  5. nem egy steadycam…

  6. Egy picit sincs lehúzás szagú!? Bár aki megveszi az iphone 5-öt 3-4 kilóért. Annak szerintem ez sem lesz sok. A butaságért fizetni kell. De legalább a kék rucis csaj rendben volt.

  7. Egy 20ast radobok es kijon egy panasonic hd memoriakartyas kamera:)

  8. Hát eléggé súlyos az ára. Az cikket, azért köszönjük.

  9. én is felnevettem a végén 😀
    olvasom, olvasom, aha szép és jó, de biztos túl lesz egy kicsit árazva
    erre 60K 😀

  10. Az EEMOV egy magyar professzionalis stabilizátorokat fejlesztő és itthon gyártó cég. Ez az ő mobilokhoz kifejlesztett stabilizátoruk. Sajnos aki nem Kínában gyártat, vagy más egzotikus országban, hanem mondjuk itthon, az ennél olcsóbban nem tudja kihozni a terméket tervezéssel, anyagköltséggel, gyártástechnológiai költséggel, csomagolással, ha minőséget szeretne kiadni a kezéből.

    Persze mondják sokan, hogy ugyan, egy CNC géppel 10 perc alatt készen vannak az alkatrészek, utána meg egy idomított majom is össze tudja csavarozni. Aha. Majdnem 🙂
    Mi, mint iKiegeszitok.hu elgondolkoztunk rajta, hogy Draco vagy Vapor fém bumperekhez hasonló tokot gyártassunk magunk, itthon. Annyit mondanék el róla, hogy a saját termék önköltségi ára is magasabb lenne, mint amennyiért áruljuk a Dracot az iPhone 5-höz… (35-40e alatt biztos nem lehetne árulni)

    Szóval aki túlárazottnak gondolja ezt a tiszta minőségi fémből készült terméket, az a CNC marósokat, meg a csomagolóanyag forgalmazókat okolja, mert ott mennek el a pénzek, NEM a borzalmas nagy hasznon a gyártónál vagy a kereskedőnél.

  11. @ikiegeszitok: Dehat ilyen az uzlet. Ha csak iszonyu dragan tudjatok gyartatni, akkor a kutyanak se fog kelleni. Hiaba csomagoltok melle egy szabadkozast, hogy “sajnos azert ennyi, mert…” Gyartassatok ti is Kinaban.

  12. Lensse i-Steady

  13. Vagány volt ahogy a Starking megnyitón elsétáltatok mellettünk ezzel a masinával 😀 Apropo, video lesz feltöltve ide a starkinges megnyitóról? Köszi

  14. @Ugyankerem: Persze, mi pl. ezért nem csinálunk saját tokot 🙂

    Válaszomban csak arra akartam rávilágítani, hogy a magas ár minek köszönhető.

  15. @ikiegeszitok: Persze ertem en. Akkor olcsobb marost kell keresni, ha meg nincs olcsobb akkor el kell menni marosnak, mert abbol hiany van. Csak egy hasonlat: otthon falazni kellett egy kis kozfalat, jott a vallalkozo es azt mondta 60.000. Ket nap utanajaras utan 5000 ert megcsinaltak. Szoval fel kell tarni a piacot 😉

  16. Ha most bevezető áron van… Akkor mennyi lesz később? 75e? 😀 Jó jó.. ez 1 profi cucc.. De ki az aki Iphone-al akar profi videókat csinálni? Hobbynak nayon jó, de drága.. Biztos lesz 1-2 emberke aki megveszi.. Haver videozással foglalkozik, profi cuccai vannak, és körberöhögött, amikor mutatam neki ezt.. Nem a cuccra értette.. Hanem, h csak Iphone-al jó… 😀 Amikor ő több százezret költ kamerára, h meglegyen a mínőség… És 1 profi kamerát nem lehet összehasonlítani 1 iphone-al.. KB ez max 10-15 ért lenne reális.. Annyit még áldoznának is rá sokan..


Add a Comment