fbpx Skip to content

A tánc a mindennapjaink részét képezi, még ha sokszor nem is tudatosan, hiszen akár a metrón zenét hallgatva is előfordul, hogy a ritmusra lépegetünk vagy otthon a nappaliban egy jó nap végén egyedül is táncra perdülünk, és akkor a bulikról és a társastáncos alkalmakról, bálokról nem is beszélek.

Sajnos azonban egyre jobban kikopóban van a rendes tánctudás, holott nagy élményt tud nyújtani egy-egy rendesen lejtett tánc a megfelelő partnerrel. Az Apple idén tiszteleg negyedszer a Tánc Világnapja, másnéven Nemzetközi Táncnap előtt, holott már 1982 óta létezik ez a jeles nap.

Az ünnepet 1982-ben az UNESCO Nemzetközi Színházi Intézetének egy részlege, a Nemzetközi Táncbizottság hozta létre. Időpontját Jean-Georges Noverre francia táncos és balettművész születésnapjára rakták. Ennek a napnak a céljai közé tartozik a tánc népszerűsítése az általános felfogásban, és hogy arra ösztönözzék a kormányokat, hogy minél nagyobb teret szenteljenek a táncnak az oktatási rendszerben az alapfokú oktatástól egészen az egyetemig.

Ennek a kihívásnak a teljesítéséhez elegendő egy 20 perces táncgyakorlatot végezni április 29-én és már miénk is lehet az idei jelvény és a négy darab animált iMessage matrica.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok