fbpx Skip to content

Most már bátran kijelenthetjük, hogy itt a tavasz. Biztos sokan biciklire pattantatok és már 2 keréken járjátok a várost. A Critical Mass is sorba szervezi különböző városokban a bringás felvonulásokat, egyszóval itt kerékpár szezon! Még télen kaptam a SzifonStore-ból tesztelésre a Wahoo biciklis csomagját, amit nyilván télen nem tudtam tesztelni, azonban az utóbbi pár hétben kipróbáltam. Nem vagyok egy nagy kerékpáros, látszik is rajtam. 🙂 Így leginkább átlagos használatnak vetettem alá.

Először is leszögezem, hogy nem olcsó játék, tehát prémium kategóriába sorolnám a terméket. A speciális víz, por, és ütésálló tok és a csapásmérő együttes ára: 39.900Ft.

Összeszerelés:

Mint már az elején említettem, nem vagyok nagy kerékpáros, így a Wahoo csomag felrakása a kerékpárra okozott némi fejtörést. Hatalmas segítség lehet ebben a Youtube-on fellelhető videók. Nekem bő 1 óra volt, mire kitapasztaltam, hogy hogyan érdemes felrakni a vázra, melyik az ideális megoldás. Érdemes letölteni hozzá még a Wahoo Utilities alkalmazást is, mellyel folyamatosan tesztelhetjük, hogy az érzékelők megfelelően működnek.

Wahoo biciklis tartó, sebesség és csapásmérő:

Többek közt azért is választottam ezt a terméket, mert minden igényemet kielégítette. Szükségem volt egy olyan biciklis tartóra, ami nyári poros időben, vagy adott esetben esőben is tökéletesen megvédi az iPhone-t. Itt nem volt opció, 100%-os megoldásra törekedtem. 9/10 pontot adok az iPhone tokra, mert tényleg mindentől véd, azonban emiatt picit nehézkesebb az érintőkijelzőt használni. Mondjuk ez legyen az utolsó probléma… A tartó egyébként több szempontból is jó, többek között van rajta jack dugó kimenet, szépen gumival borítva, tehát ha esik az esső, akkor sem tud befolyni a víz, illetve külső akkumulátort is lehet szerelni a vázra, majd rákötni a tartóra! A tartó egyébként beépített Wahoo-s szenzorral is fel van szerelve, így nem kell külön ezt is beszerezni.

Térjünk át a csapás- és sebesség mérőre. Miután felraktuk a vázra, tökéletesen számolja, hogy mennyit tekertünk, illetve hány kilométert tettünk meg. Ezalatt természetesen a sebességünket is méri, illetve alkalmazástól függ, hogy milyen információkat kapunk még biciklizés közben.

Alkalmazások:

Ez konkrétan egy meglepetés volt számomra, mivel Wahoo-s fejlesztő csapat kiadott egy olyan API-t is, amivel más alkalmazások is képesek használni ezt az eszközt, így nem csak 1-2, hanem akár 50 különböző app közül válogathatunk az App Store-ban.

Végeredményben először a Wahoo saját alkalmazását próbáltam ki, mivel támogatja az összes eszközömet, illetve importálni tudom a RunKeeper-be az eredményeimet. Az elmúlt évek során ha tehettem, a RunKeepert használtam kerékpározásra, GPS alapján követett és így tudtam statisztikát is kérni a programtól.

Tehát a Wahoo appot beállítottam, hogy a csapás- és a sebességmérő mellett a GPS-t is használja a telefonon, majd pedig az egész eredményt importáltam a RunKeeper-be. Így kaptam egy számomra megfelelő statisztikát, mind sebesség mind a megtett táv, mind pedig hogy mennyit tekertem ezalatt az idő alatt. Azt hiszem lebuktam, hogy megálltam az állatkertnél. 😀

Wahoo Pulzusmérő pánt:

Azoknak, akik még jobban szeretnék követni a leadott kalóriákat, érdemes beszerezniük a Wahoo Pulzusmérő pántot is, ami hasonlóképpen az előzőekhez tökéletesen passzol a rendszerhez és érzékeli a pulzusunkat is. Természetesen ez is van csomagban.

Konklúzió:

Azt kell mondjam, ez egy tökéletes biciklis útitárs. Mint már az elején is említettem, ez bizony prémium kategória, nyilván nem mindenki engedheti meg magának, de akik komolyan szeretnének ezzel foglalkozni, különösen ajánlom. Meglepő, hogy ennyi alkalmazás támogatja, így bárki kedvére válogathat, hogy melyikkel szeretné használni. A biciklis tartó pedig tényleg védi az iPhone-t, tehát azt külön megvételre is ajánlom! (x)

Olvasd el a hozzászólásokat is

10 Comments

  1. “Még télen kaptam a SzifonStore-ból tesztelésre “-“Többek közt azért is választottam ezt a terméket”
    “Mint már az elején említettem, nem vagyok nagy kerékpáros”-“Szükségem volt egy olyan biciklis tartóra”

    elegge ellentmondasos ez a cikk 😀

  2. kérdem én, ha beledobnám ezzel az iphonet egy félméteres vízbe, akkor nem lenne semmi baja? mert nem mindegy, hogy csak csepp-, por-, és ütésálló, vagy víz-, por-, és ütésálló.
    ezenfelül van olyan megoldás, hogy csak simán a pulzusom mutatja, mert nekem csak erre lenne szükségem.

  3. @Bughi: mondjuk választhatsz több kiegészítő közül, hogy mit kérsz tesztelésre? attól, hogy valaki nem nagy bicajos, akkor nem is lehet szüksége erre?

  4. Én tavaly 10e km-et hajtottam úgy, hogy ezt a kiegészítőt használtam. Elégedett vagyok vele, bár a rögzítése nem a legtökéletesebb. Egy idő után kissé lötyögni kezd, ami egyébként nem okoz gondot, csak elég hülye nyikorgó hangot ad.

    Természetesen víz alá nem lehet vinni, de nem is ez a cél. Arra van kitalálva, hogy terepen, esőben, esetleg eséskor is biztosítva legyen az iPhone, arra pedig tökéletes.

    Előnyként hozzák, de számomra pont hátrány volt anno, hogy mico usb csatlakozó van rajta. Bár csak az én hibámból eredt a hátrány, mert elfeledkeztem erről a tényről és amikor először indultam hosszabb útra (200km +) akkor pont nem volt ilyen készülékem és mire hazaértem lemerült az iPhone.

    Ez utóbbi egyébként az, ami egyébként ténylegesen problémát jelent komolyabb felhasználás esetén. Ez persze nem a Wahoo csomag hibája, hanem alapvetőn az a gond, hogy a GPS zabálja az aksit, ha meg még látni is akarod amit csinálsz, akkor el lehet felejteni, hogy 3 óránál hosszabb időt kinn tölts úgy, hogy nem viszel magaddal valami töltőt.

    Programot rengeteget kipróbáltam a – JB segítségével – 3-4-et meg is vettem, de végül mégis az ingyenes Wahoo Fitness mellett maradtam, mert ennek a leginformatívabb a képernyője, ill. ez tudja a legtöbb helyre – többek között a Garmin odalalára is – feltölteni az edzés adatait.

    A csomagban, pulzus mérő, csapás szám és kerékütem mérő található. Azt használsz belőle, amit csak akarsz, nem kötelező mindent, de miért ne, ha már ott van? 🙂

    4S esetén van bluetooth-os pulzusmérő is, nekem ehhez nem volt még szerencsém, mert csak sima i4-em van. Nem tudom, hogy BT miatt esetleg még gyorsabban merül-e a készülék, de ezt nem nagyon hiszem.

    A pack egyébként tényleg jól használható, jelenleg szerintem nincs ennél jobb a piacon, már csak azért se, mert nincs is igazán vetélytársa. 🙂

    Hátrányként kell még megemlíteni, hogy a kijelző olvashatóságát azért jelentősen rontja a műanyag borító, napsütésben tükröződik is kicsit, így nem a legoptimálisabb. De hát valamit valamiért…

    Szintén problémás lehet, hogy amíg a tokban van a készülék nem tudsz közvetlenül telefonálni rajta, mert ugye teljesen zárt dobozban van. Úgyhogy ehhez valami külső fülest kell használni, ha mégis ilyen elképzeléseid is vannak. 🙂

    Ha esetleg maradt tisztázatlan kérdés, szívesen válaszolok. 🙂

  5. @Jadeye: aki nem nagy bicajos az nem megy ki a varosbol,mert a varos hatarat elerve elfarad,es hazatolja a bringat!
    ehhez pedig nem kell ilyen draga kutyu mert az ilyen embernek a biciklije sem er ennyit!

  6. @Bughi: és te ebben miért vagy biztos? különböző emberek, különböző igények. ennyi.

  7. exCat leírása sztem jobb lett 🙂
    Nekem az a kérdésem, hogy a livecycling app hogy írja ki realtime a watt értéket. Nem mintha annyira érdekelne, csak zavar hogy nem működik. Már minden paramétert megadtam a beállításokban és mégsem. Külön mérőkütyü pedig nincs hozzá. Amúgy ez a progi sztem a gyárinál is jobb, vagy egyenlő vele.

  8. Köszi. 🙂

    Mivel jobb a LiveCycling mint pl. a Wahoo programja? (ez még azon kevesek köz tartozik, amit nem próbáltam)

    A WATT értékhez, szerintem kellhet vmi külön érzékelő. Bár elvileg tudhatná számítani is a meglevő értékekből.

  9. @exCat: Én is a LiveCycling-ot használom. Nem lehet szerintem egy lapon említeni a Wahoo programjával. Sokkal átláthatóbb, szebb a felület. Grafikonok, jobb pulzus zóna kijelzés, emelkedő százalék stb.

  10. Lehet kipróbálom akkor. Bár ez lesz az 4. olyan biciklis program, amit megveszek és ez kicsit luxusnak tűnik lassan. 🙂

    Egy dolog bántana benne csak amúgy, hogy én eddig a garmin oldalra töltöttem fel az edzéseket és ezt viszont csak a wahoo tudja. De persze lehet megoldható valami konvertálással, vagy ide oda töltögetéssel….

    Köszi a választ!


Add a Comment