fbpx Skip to content

Gondolom már hallottátok, hogy a Samsung egy merőben új tokot talált fel a saját (annakugyanközenincsatablethez) tabletjéhez.

Dobpergés:

Hihetetlen, az Apple perel mi pedig röhögünk.

Amúgy ez nem Fake?

Olvasd el a hozzászólásokat is

101 Comments

  1. Hehe. Ez nem Samsung termék, legalábbis az endgadgeten írták, viszont a Samsunghoz nagyon közel álló cég készíti, akinek a vezetője a Samsung vezetőjének unokaöccse :D:D:D Lássuk be, ez így nagyon elegáns! 😀

  2. legalább a nevében kreatívak voltak…:D

  3. Ez olyan mintha így “csakazértis lemásoljuk egy az egyben” elgondolás lenne.

  4. wow milyen eredeti, ez aztan az innovacio, ilyet eletembe nem lattam meg..
    Aki azt hiszi, hogy az egesz copy paste elmondom nem.
    apple: smart cover
    samu smart case
    teljesen mas neve van, lathatjatok 🙂
    nemsokara galaxt tab is meg fog szunni helyette samupad lesz a neve

  5. Én srácok már a porszívót is kidobtam itthonról mert samsung volt 🙂 SZÁNALMAS ez a cég undoritó okádék… inkább megdöglök mint hogy a samsungnak fizessek egy forintot is …

  6. @reconka: vagy sPad -.-

    ez tényleg gáz, már ha igaz…

  7. @iBenito: Ezek szerint te már átestél az “epl” agymosásán.

    Ismeritek azt a mondást, hogy az okosabbtól nem szégyen tanulni? Az epl, ez esetben nem talált fel semmit, mert az nem feltalálás, hogy ráragasztok pár mágnest egy műanyagdarabra…

  8. Tovább olvasva az engadgetes cikket, illetve a hozzászólásokat, kiderült (számomra is), hogy bizony az Apple ötlete sem (teljesen) eredeti, mert az InCase az iPad 1-hez már korábban megcsinálta a” SmartCover”-t csak mágnesek híján elő+hátlappal+gumis rögzítéssel, vagyis a Samsung vezetőjének unokaöccse által vezetett cég NEM az apple termékét másolta le, hanem az InCase-ét :

    http://www.engadget.com/2011/03/03/apple-ipad-2-smart-cover-vs-incase-convertible-magazine-jacket/

  9. @attilaszu: Végül is a Rubik kocka sem egy nagy találmány, hiszen csak 6 különböző színű matricát ragasztottak fel pár műanyagdarabra… (persze még véletlenül sem szeretném a két dolgot összehasonlítani, hisz nem egy kategória)

  10. @attilaszu: Ja és ha tanultak volna az okosabbtól, akkor a mágneses rész is benne lenne a Case-ben, ez meg csak külsőleges másolás…

  11. Bocs, még egyszer behúzom ide az előbbi kérdésémet, talán tudna valaki segíteni, mert itt vagyok egy telefonnal, amit nem tudok használni, köszi

    Hello!
    Tudnátok segíteni! Van egy telefonom és persze nem tudom használni, mert pannonos vagyok.
    Ez egy 3GS 4.1-es szoftverrel. Azt az infót kaptam, hogy ezt nem lehet olyan könnyen feltörni, max csak úgy, ha a gps nem működik.
    Kaptam már ajánlatot 12e forintra, valamint 5 ezerre is.
    Tudnátok segíteni, hogy meg tudom én ezt magamtól is csinálni, vagy adjam profik kezébe?!
    Tudtok esetleg egy jó helyet ahol tényleg kihozzák a maximumot a telefonból és még talán költséghatékony is?
    köszönöm

  12. annakugyanközenincsatablethez

    Mért is?

  13. @attilaszu: nem estem át agymosáson, szimplán szánalmasnak tartom amit a samsung csinál… tök mindegy kit bíz meg vele… a tabletet egy az egybe az iPad konkurenciájának csinálták.. csak az a baj, hogy az iPadet évek óta tesztelgették, ők a galaxy szarjukat viszont az iPad kiadásakor kezdték el..

  14. ez vicc 😀

    OFF:

    Elutazom és szeretném levédeni az i4-emet! Már a find my iPhone be van állítva. Láttam régen az appstoreba egy appot vagy többet is ami a feloldás csuszkát megtöbbszörözi és azokat be lehet állítani hogy mennyire kell elhúzni, vagy olyat is láttam hogy ilyen csuszkákat rak és azokat kell egy pozícióba állítani. Mi a neve az appnek (appeknek)? Ha tudja valaki írja le, köszönöm!

  15. @korrektek01:

    Milyen függő a telód?

  16. @korrektek01: Jailbreakelni lehet, csak ne pipáld ki az “iPad baseband”-et mert akkor frissíti 6.15re és olyankor szokott a GPS elveszni

  17. @CoDWaW:

    de ő a függetleníteni szeretné…

  18. @iBenito: Hát ez az évek óta tesztelgetés, marketingkamu, ha belegondolsz egy év alatt, mennyit avul a technika, rájössz, hogy ez butaság…
    Mindenki azt gyárt amit akar, szerintem meg az a szánalmas, hogy levéd egy formát, ami 1 érintőképernyőből áll, csak azért, hogy később szopathassa a többit.

    Ha engem kérdezne az Apple (sosem fog), akkor nekem fontosabb userként, hogy azokat a milliókat ne pereskedésbe ölje, hanem egy szolgáltatás javításába, kedvezőbb árúvá tételébe, mert ezt mi fizetjük ki, belőlünk él.

  19. @attilaszu:
    Jól mondod, nem szégyen jobbtól TANULNI. De ez nem tanulás, ez egy az egyben másolás. És tényleg ezt csinálja a Samsung egy ideje. Én pár éve nagyon szerettem ezt a márkát, sok Samsung cuccot vásároltam, de ez így tényleg gáz amit mobil-szcénában művelnek.

  20. @mada: Hogy érted ezt, hogy milyen függő?
    Alapból pannonos vagyok. Se több se kevesebb, amit hozzá tudok tenni a témához, a tel a t-mobilnál lett véve. 3GS 4.1 szoftverrel

  21. @CoDWaW: Hol ne pipáljam ki az Ipad Basebandet.
    Na ennyit értek hozzá.
    Hogy tudnám a legrövidebbre zárni ezt a történetet, hogy egy viszonylag jól működő telefonom legyen, korrekt áron?

  22. @Lenny: Ilyen a verseny. látják, hogy az embereknek tetszik, és meg kell tudni adniuk ezt a saját felhasználóiknak is. De mint olvashattad, a samsunghoz közelebb áll ez az egész, mint az applehöz. Ez is csak egy termék amit mind a ketten vásárolnak egy harmadik cégtől.
    Ez olyan mintha azt mondaná mindenki, hogy az első lcd tv után a többi gyártó már nem szabadott volna, hogy átálljon, mert az lopás. És akkor most csak egy cég gyártana LCD-t, mindenki más CRT-t! A helyzet baromira hasonló, mert ha utána néztek, alig pár cég van a világon (!!!) aki lcd panelt gyárt, mindenki onnan veszi. Sőt az apple, sem gyárt minden kis szart, ő gyakorlatilag csak tervez!

    A következő kérdésem az, hogy itt mindenki ennyire irigy? Ki a f*szt érdekel, h a samu olyan tokot ad a felhasználóinak, mint amit mi veszünk a mi cuccainkhoz? Hát aki samsungot vesz az már nem ember?! Megkárosítottak titeket ezzel?! Miért ne kaphassanak, ők is egy hasonlóan jó megoldást mint mi?! Itt mindenki ennyire individualista?!

  23. @attilaszu: fejlesztőként mondom, hogy nem OK, amit mondasz. Ugyanis a fejlesztések során millió vakvágány van, ami sok energiát emészt fel. Amikor elkezdik másolni a termékeidet (hányszor megtették ezt már velünk is), akkor pont ezt spórolják meg. Azt a lépcsőt hagyják ki, hogy szívnak vele. És pénz/idő ott megy el sok.
    Ezek a perek max 100-200 millió dollárt emésztenek fel, míg az üzlet maga, amit védenek vele 20-30 milliárdosak. Szóval qrvára nem mindegy.

  24. @korrektek01: sehol ne pipálj semmit, ha nem értesz hozzá. ott van az emailcímünk a felső sarokban, írj nekünk, és megbeszéljük. de én nem áldoznám fel a helyedben a GPS-t. ha van lehetőséged hivatalos, szolgáltató általi függetlenítésre, akkor azt kell választani. de írj a mailcímünkre, és egyeztetjük veled a lehetőségeket és azok részleteit.

  25. Na ez nagy poén ha nem lenne az Apple a samsung csödbe ment volna!
    Ha nem lenne iPhone 4 nem lenne galaxy s Nem lenne iPad nem lenne galaxy tab ! Nem lenne smart cover nem lenne smart case! iOS android stb.! Egyedül ezeknek nem megy semmi!

  26. NetCaptor találta ki a füles böngészést (azóta van minden böngészőben), kb a Motorola a mobiltelefont (asszem azóta már jópár cég lenyúlta az ötletet), az IBM Simon az első érintőképernyős telefon (asszem ilyenből is van már egy pár…), a Mercedes számára a Bosch tökéletesítette tényleg használhatóra az ABS-t (ABS-t is láttam már más típusú járgányban…)

    Csak néhány dolog amit valamikor valamelyik cég kitalált és azóta is “pofátlan módon” lopja az összes gyártó az ötletet. De az igazi kérdés az: ki a f*szt érdekel?

    Ja, mert hasonlít a forma (bár technikailag más a tartalom)? Ezesetben egymást perelné az összes autógyár, helikopter és repülőgép gyár, a monitorok és a gépházak gyártói pont úgy, mint a mobiltokokat gyártók, a csavarkulcsot gyártók stb stb stb.

    Igen meredek amit néha a samu művel, de ez van.

  27. Úgy látom az emberek igazságérzete nagyban függ attól, hogy melyik gyártóval szimpatizálnak. Ha egy cég perel, én megnézem, hogy mit próbál védeni. Az apple 99%-ban azért perel, aminek a kifejlesztésébe súlyos 100 milliókat öl, míg samsungék meg lelopják. Tudjátok az mennyibe kerül? Semmibe. És az emberek a lopott szart veszik meg, mert olcsóbb, nem kell visszahoznia a fejlesztések árát.

    Nem lenne probléma, ha a samsung lemásolta volna a smart covert, és csak azt. Röhögnénk egyet, és csókolom. Csakhogy lemásolta a Macbook Airt, az iPod Touch-ot, az iphone 3G-t (ja, az üveg-fém i4 már nem érné meg, mert drága az alapanyag, nekik csak a 0,05 mm-es műanyag a jó), és persze az iPad-et, és MÉG a smart covert is. És még van olyan ember, akinek van arca idejönni védeni őket, hát sztem sürgősen gondolkodjon el a saját értékrendjén. Mindenki lop innen-onnan, ezt tudjuk, az Apple is. De mondjatok még egyetlen céget, aki ilyen pofátlanul másolja egy másik cég szinte teljes termékpalettáját. És ne ilyeneket, hogy az autógyárak is másolják egymást, mert mindegyik autónak 4 kereke van, meg van benne kormány, mert az Apple sem azért perel, mert a galaxy s-nek egy képernyője van, körülötte meg keret. De basszus, ha ezt már magyarázni kell…ott súlyos gondok vannak. De a samu pont az ilyen emberekre megy, akik nem látják 1-1 termékben az innovációt meg a munkát, jó nekik a másolt fos, természetesen rosszabb minőségben mint az eredeti.

  28. gerbaud: peeeersze, nem a smart covert másolta, hanem amiből a smart cover lett. És nem gyanús, hogy éppenpont ugyanolyan szinekben van mint a smartcover? És éppenpont 4 egység van a fedelén (ahol be lehet hajtani), nem 3 mint a korábbinak? Én nem értem, miért jó, hogy az emberek ilyen szinten lehazudják önmaguknak az igazságot. Ez már röhejes, komolyan….

  29. @attilaszu: Figyelj ha te ennyire véded a Samsungot akkor hajrá ! DE EL IS LEHET MENNI EGY SAMSUNG FÓRUMBA OTT TALÁN OTTHON ÉRZED MAGADD ÉS SZIVATHATYÁTOK AZ AAPLE-T
    Nekem is van otthon samsung mobilom! igaz iPhone 3G-t használok még mindig! 😀 Na és nincs nagyon bajom vele! De amikor megláttam a Softwaret akkor arra gondoltam hogy ez majdnem ugyan az mint az apple!
    Szóljál ha a Samsung nem lopott valamit hanem valami egyedit talált ki!

  30. @aang: Ahogy mondod! attilaszu elég egybitesen gondolkodik 😀 De nem láthatja át mindenki ezt a dolgot, ezért nem szabad neheztelni rá. Egyébként tényleg tiplizhet egy Samsung fórumba, és ott hajlonghat a tolvaj banda tiszteletére. 😉

  31. @endy: De azt ugye te is érzed, hogy megvásárolni egy terméket XY cégtől,az nem fejlesztés?I Ahogy az sem szabad, hogy gondot okozzon, hogy XY cég ezt másnak is eladja?!

  32. @esemve: Végre valaki látja a fától az erdőt… Azt hittem, hogy itt csak vallási fanatikusok vannak. 😀

  33. @WTF: Egy külső fejlesztésén mi kerül sokba? Szerinted azokat a processzorokat, amiket az Apple A4, A5 néven futtat ki gyártja? Ő?! Ki fejlesztette ki?! Ő?! Az hogy a külseje ugyanolyan (ami túlzás, mert az összes teló egy képernyő+pár gomb) az nem azt jelenti, hogy ők nem terveztek áramkört a ház alá, hogy nem illesztették a hardverelemeket, stb… Az is fejlesztés, rajzolgatni, más tészta.

    @aang: Az AAPLE-ről egy szót sem szólt itt senki, az milyen cég?! Én nem küldök el innen senkit, ez egy fórum, és azért van amit mi itt csinálunk. Félreértés ne essék, nekem is vannak Apple (vagy aaple?) cuccaim, de nem vagyok ennyire fanatik, hogy meglátok pár színes tokot, és véres kardot pergetek valaki feje felett… Ha lesz kedvem majd elmegyek innen, de ugyanolyan tagja vagyok ennek a közösségnek sztem mint te. Sőt, én nem bújtatok titokban samsung mobilokat… 😀

  34. @attilaszu: (valójában ez nem egy fórum. ez egy olyan oldal, ahol cikkek jelennek meg, amikhez hozzá lehet szólni. a fórum teljesen más, mind tartalmát, mind felépítését tekintve.)

  35. attilaszu: igen, az A4 procit a samsung gyártja. Az apple pedig FELVÁSÁROLJA (érted, pénzt ad érte) tőle, és átalakítja, nem csak a nevet süti rá, de gondolom erről a részéről már nem hallottál a dolognak. Ellenben a samsung ELLOPJA, lemásolja (érted, NEM ad pénzt érte) az apple dizájnját és termékpalettáját, amiket kitalálnak és ami miatt sikeresek. Ezért perel az apple. Jogosan. Ha ezt nem birod felfogni, onnantól már nem az én problémám.

  36. Jah, jut eszembe az apple meg az egeret, a grafikus ábrázolást a képernyön, az ablakos mappanézetet lopta annak idején (70-es évek) a Xerox-tól, majd az Apple-töl a Microsoft lopta el és végeredményben már senki nem emlékszik rá, hogy annak idején ki is fejlesztette ki ezeket nem kis pénzekért!

  37. attilaszu: plö az kerül rengetegbe zsenikém, hogy egy olyan vékony házba, mint a MBA, hogyan pakoljanak bele mindent, hogy ne melegedjen, hogy csöndes legyen, hogy azért elegendő teljesítménye legyen a procinak a rendszerhez, stb. Tudod a végső MBA gyártósorra kerülése előtt azok súlyos pénzek amit beleöl az apple, hogy az olyan legyen. A samsung meg szétszedi, megnézi, hogy mi hol van benne, és lemásolja, és pofátlan módon kiad 1 tökugyanolyan gépet, csak Macbook Air felirat helyett samsung felirattal. 0 dollár fejlesztés, 0 innováció, 100% copy paste.
    Amúgy meg ha én feltalálok vmit, kusssoljak, ha lemásolják? Én se tenném.

  38. dedyke: igen, csak pont nem lopta, mert a xerox feltalálta, és a fejeseik nem akarták támogatni őket, ezért összehívták az IT világ gurujait, és mondták nekik, hogy aki fantáziát lát benne, az vigye, mert nem akarják, hogy az enyészeté legyen amit kitaláltak. És csak Jobs látott benne fantáziát. Sztem ez nem lopás, de mindegy. Gates ellenben valóban az epültől lopta, és az ibm miatt tudta sikerre vinni a winfost.

  39. @WTF: Tényleg SOKKAL nagyobb lopás a szín, mint a KOMPLETT CSATLAKOZTATÁSI MÓD, meg a LAPOK SZÁMA az ÖSSZEHAJTOGATHATÓSÁG ötleténél. Megláttad a lényeget! Gratulálok! Megkaptam már másoktól, hogy fanboy vagyok (apple) de most megnyugodtam, hogy csak (fel)használó 🙂

  40. @attilaszu: Félek nem érted. Mondom úgy, hogy megértsd: eltévedtél, veled és a butaságaiddal itt nem szimpatizálnak. Menj el innen a Samsung fórumba, és fikázd ott az Apple-t. Szerintem. 🙂 Peace

  41. @dedyke: én úgy tudom, hogy vette a Xeroxtól (filmben láttam:D)

  42. @WTF: Akkor szerintem megegyezhetünk abban, hogy ha az Apple akkora ász, akkor gyártasson otthon, saját üzemben, USA munkaerővel, kevesebb marginnal. Majd ha fordítva lesz, akkor a samu fog kínlódni. És visszakanyarodom, az előző felvetésre, hogy dollár százmilliókat nem perekre kell elcseszni. Mégis mit alakít át rajta, forraszt rá még +két lábat?! 😀 😀 😀 😀 Semmit nem alakít át rajta! Ha gyártani, összeszerelni nincs üzeme, akkor arra sincs, hogy procikat alakítson át… Ez nettó hülyeség!

    @WTF: Ezt te innen nem fogod már megállapítani, hogy lopás-e vagy sem. És mi sem, ahogy erről a tokról sem.

    @ajonas74: Úgy látom azért mások is vannak akik értik mi a dörgés, elég ha nem vagy elvakult szemellenzős, és máris megnyílik a világ! 🙂 Peace

    @Jadeye: Köszi, de tulajdonképpen még a keretein belül vagyunk mindannyian. 🙂

  43. @attilaszu: Figyelj örülök hogy észrevetted a helyesírási hibát! De akkor is én nem rád emelek véres kardot hanem a samsungra! És én nem bujtatok Samsungot! Nekem van egy samsung galaxy 3-am és kész! Miért is? Mert ha valami baja van az iPhone-nak (ami a 3 év során csak egyszer volt 😀 ) akkor olyan mobil legyen amit legalább könnyű használnom ! Miért is könnyű használnom? Mert az Android egy q.va nagy koppintás az iOS-röl!
    Nincs bajom vele ha valaki valamit ellop! Az APPLE is lopott de nem ennyit és nem ilyen sokszor mind a Samsung! Mért te örülnél ha valamibe bele fektetsz mondjuk 20 miliót és akkor egy másik ember csak úgy le nyúlja az ötleted és elad egy szart olcsóbban és akkor te örülnél hogy nem lenne kinek eladnod a termékedet? Na ilyenkor sok ember azt gondolja hogy akkor az Apple mert nem adja lejjebb az árakat? Mert pl:. ha jó cipőt akarsz venni mit veszel ? Kínait ez esetben Samsung? Vagy Adidas vagy Nike-ot? ez az Apple! Azért van különbség! Figyelj ne, hogy férre értsed veled nincs semmi bajom csak a Samsunggal !

  44. Off
    Hogy tudom ugy szinkronizálni a kontaktjaim hogy nem a rendes nevük van megadva a kontaktok között hanem csak valami becenév.
    Az a baj hogy a facebook csak ugy szinkronizálja hogyha mindkét helyen megeggyeznek a nevek..

  45. @kutitomi: és a magyarok ezt lefordították “A Szilikon völgy kalózainak”…

  46. a notification centerre meg csorgatjátok a nyálatokat pedig az egy azegyben az android féle implementáció, ez meg pofátlan lopás.. Az innovációt a kis cégek csinálják, akiket a mammutok megvesznek pont emiatt.
    Engem nem az érdkel ki dobott ki egy ötletet hamarabb, hanem hogy olyan termékem legyen amilyet szeretnék. És ezt a samsung nekem majd féláron adja az applehöz képest. Én nem fogom kifizetni nekik az elsőnek járó jutalmat.

  47. @nagylebowski: Pedig úgy lenne jó! 😀

  48. @mada: ilyen app az appstoreban nem volt, és nem is lesz. max cydiában. de nevet nem tudok.

    @nagylebowski: ezzel csak annyi a gond, hogy iOS-re már rég volt a notification centerre elég alaposan hasonlító jailbreakes kiegészítés, mikor még android jóformán nem is létezett, főleg nem mobilokon.

  49. Vagy ha a régebbre nézünk vissza, akkor a nagy dobásokat az apple simán elvette mástól, lásd xerox. @Jadeye: akkor is lopta csak mástól.

  50. @nagylebowski: tehát akkor mindezt az androidba belelopni már nem is csúnya dolog, hiszen más is felhasználta az ötletet egy olyan kiegészítésből, amit az ő feltört rendszerükhöz csináltak?

    most akkor már az is baj, hogy beépített valami olyat az Apple, ami a feltört iOS esetén elérhető volt, és a júzereknek szükségük volt rá, így jailbreakeltek? ez most pont ellentmond akkor annak, amit korábban írtál, hogy “Engem nem az érdkel ki dobott ki egy ötletet hamarabb, hanem hogy olyan termékem legyen amilyet szeretnék.”

    itt pont ezt tették, olyan terméket akartak kiadni, amire látták, hogy szükség van. de mivel ezt a csúnyagonosz Sztív tette, így akkor most fújfúj epöl meg fújfúj ájóesz, és különben is a samsung olcsóbb.

    tény, hogy almáék termékei nem olcsók. de (tapasztalatom szerint) legtöbbször kevesebb is a szívás vele, és szoftveresen jobban támogatottak, mint más gyártóké. a 170.000-es Nokia telefon megért anno szoftveres támogatásban max másfél évet (max 4 szoftververzió), az első kiadású iPhone majdnem 3 évet (19 verzió, ebből 3 jelentős). androidéknál ez rapszodikusan változó, de a gyártók nem nagyon kapkodják el, hogy még a legújabb készülékekre is legyen 2.3 vagy bármi is most a legfrissebb android OS.

    de akkor száz szónak is egy a vége: ahogy látom, semmi más nem érdekes itt, minthogy a samsung olcsóbb, így nem is érdekel, miért olcsóbb, vagy hogy mit honnan vesznek át, mindaddig, amíg te anyagilag jobban jársz.

  51. @Jadeye: csak azt írtam, hogy kár felháborodni azon, hogy más is csinál olyat mint a mi szeretett cégünk. És nem talált, nem vagyok apple ellenes, csak az utóbbi időben minden megvásárolt apple termékben csalódtam, már csak a classic ipodom van meg.
    Az hogy mindenki az innovációval dolbálózik, az a jó marketing eredménye. Igazi innovációt ritkán mutatnak, akkor már inkább az IBM de az ő termékeik nem trendik.
    A jó szoftveres támogatás pedig max ios-re igaz.
    Egy a lényeg, pont az apple oldalán kéne kussban ülni amikor ötletek lopásáról van szó.

  52. @nagylebowski: hát passz, nekem eddig szerencsére (kopp-kopp) egyetlen almás használati tárgyammal nem volt gondom. sőt, az első generációs iPhone-om a megjelenés óta kiválóan működik, csak egy akkut kellett cserélni benne. az első generációs iPod Nano-mnak sincs az ég világon semmi baja. mondjuk tény, hogy ezek mind 2 évnél öregebb készülékek.

    innováció? ez nehezebb dolog, hiszen nem csak egy alapdolog lehet innováció, hanem ha összefogsz több kisebbet, és ahogyan összefogod. az azért tény, hogy az Apple elég nagy arccal mutat be akár régen létező technológiákat jóformán teljesen újként, na de azért nem is az ezer éves technológiát kapod cserébe, hanem kissé újragondolva, továbbfejlesztve, ami sokszor nem feltétlen baj. de az kétségtelen, hogy mindezt marketingben keményen tolják.

    azzal viszont nem értek egyet, hogy ne védjék meg azt, amit szabadalmaztattak. a galaxy s elég csúnyán hajaz az iPhone dizájnjára. a Samsungnak sem okozott volna túl nagy gondot, ha kicsit jobban áttervezik azt a készüléket, mielőtt piacra dobják.

    de talán pont ezért lenne jobb az opensource minden téren, és ha nem a saját anyagi haszon lenne a cél, hanem a valódi innováció… persze ez utópisztikus, embereken nem működik, az emberek önzők.

  53. Ez tetszik: a Samsung lop, csal, hazudik, az Apple meg jobbá teszi a jót, rányomtatja az almát…

  54. @Jadeye: az open dolgokkal egyetértek, és tényleg védje meg amit szabadalom véd. Dizájnlenyúlásban viszont nem egyezik a véleményünk, ha a megtévesztés a cél – mint a sciphone és a millió ipod klón esetében- akkor hajrá, torolják meg. De senki sem gondolhatja komolyan, hogy valaki azért vesz ilyen smart case-t a tabjára, mert azt hiszi, hogy apple… Van office macre is, miért ne legyen smart cover tabra? Azokból a perifériákból úgyse jön be pénz az almának, nem éri semmi kár.

  55. Ha már koppintásnál járunk.
    Anno, 2007-ben mikor megjelent az 1. iphone, akkor az apple levédette a multi-touch technológia használatátt és kb 3 hónapja már pereskedni akar azokkal a cégekkel akik ezt használják.(Samu,Nokia,Sunyercsson,Dell,Asus…stb)
    Szerintem az apple erre jobban megy, mert ebből sokkal több pénzt tud bezsebelni a bíróságon vagy peren kívül. Ezért nem fog ezzel foglalkozni, mert ez nem nagy bevétel kiesés.
    Szerintem.

  56. @nagylebowski: Te nagyon elvagy tévedve, nagyon is sokan veszik azért mert az Apple termékeket nem tudják megfizetni, de az olcsóbb szar másolatot, ami majdnem ugyanúgy néz ki attól még megveszik, hogy ők is trendik legyenek. Hány olyan embert látok, akik Apple matricát ragasztanak a Samsung telefonjukra, gépükre stb stb

  57. @Jadeye: No kérem. A Samsung olcsóbb. Ez tény. Viszont egy nagy rakás fos. Ez is tény. Legalábbis a saját tapasztalatom szerint. Nekem volt egy Samsung Galaxy S telefonom. Egy hétig bírtam. Na jó, kettőig. Aztán úgy raktam le, mint a szél. Lassú volt, kezelhetetlen, hiába nyomtam meg egy ikont, nem történt semmi. Az iPhone-nál ha valamit megnyomsz, az megtörténik. Akkor, amikor megnyomtad. Nem később, nem késleltetve, hanem akkor. A Samsung telefonnál ha elhúzod a képernyőt, akkor az az érzésed, hogy a telefon megcsinálja azt, amit te mondtál neki. Az iPhone-nál meg elhúzod a képernyőt, és azt érzed, hogy TE csinálod. Nem a telefon, nem később. Akkor, azonnal. És ez csak egy apró részlet. Az egész telefon normálisan meg van csinálva, össze van rakva. Szép. Ugyanezt a Samsungról kicsit sem mondhatod el. Egy vacak gagyi műanyag érzés az egész.
    ÉS mielőtt most elkezdené bárki, hogy egy elvakult Apple fan vagyok, jelzem hogy nálam nem sok ember utálja jobban az Apple üzletpolitikáját, és magát az Apple céget. De ami tény, az tény: amit csinálnak, azt kurva jól csinálják. Akinek egyszer lesz egy iPhone-ja, az többé nem akar majd mást. Ja, hogy drága? Igen, az. De van benne valami, ami miatt az ember nem sajnálja rá a pénzt. Működik, szép, és a legfontosabb: szerethető. Éppen az a plusz, ami miatt mindig több lesz, mint bármelyik másik utánzata.

  58. @ajonas74: a tapasztalatokkal nem vitatkozom, pláne mert hasonlóra jutottam én is, az ég óvjon a galaxy s-től. 🙂 de ha már, akkor én nem szűkíteném le a felhasználói élményen esett csorbát kizárólag egyetlen gyártóra. 😉 olcsó húsnak könnyen lehet híg a leve, és ez bizony mindig a gyártón múlik.

  59. @asdabasd: na és az az apple szemét miért szúrja, hogy egy külsős cég egy samsung tablethez kidob egy ilyen tokot?

    @ajonas74: volt 3g iphone-om és i4-em, most nem apple telóm van. Kölcsönkértem a múlt héten egy macet, mert új gépet veszek, de holnap adom vissza, nem kell, mezei pc lesz win7-tel. Már majdnem az egész termékskálájukat végigzongoráztam, de csak az ipod van még mindig meg. Szóval nem igaz, hogy mindenki beleszerelmesedik aki kézbe fogja.

  60. @gerbaud: lehet hogy kicsit késön de megnéztem ezt a filmet “A Szilikon völgy kalózai” nekem nagyon tetszett! Egy dolgot viszont megváltoztatott bennem azt hogy most mégjobban utálom a windowst mint régebben!

  61. @nagylebowski: Komoly ez a kérdés? 😀 Nemtom, hogy zavarja e, de nyílván azért, mert feltalált valamit, amit lemásoltak, majd olcsóbban eladták ezáltal az Apple bevétel kiesést szenvedett. (oké, hogy ez nem jelentős egy ien szar esetén, bár ki tudja 😛 ) Gondolj bele, feltalálnál vmi über faszát, jönnének a kínaiak és ugyanazt szinte eladnák fillérekért.. örülnél neki?

  62. @nagylebowski: Na ha vak Apple FAN lennék azt mondanám neked “Nincs ízlésed és szért nem tetszik az Apple” 😀 Mivel én csak egy sima Apple Fan vagyok ezért azt mondom! Mindenkinek saját ízlése van nekem tetszik az Apple nagyon mert felhasználó barát! Meg egy dolog még az Apple nagyon sok munkát adott a embereknek az App Store-al! (Online Munkahely) Na lényeg az használj nyugodtan win7-et nekem is fenn van a Mac-en nem is szégyellem! Én nem mondom senkinek, hogy vegyen Apple-t mert az a legjobb! NEM én azt mondom aki egy könnyen kezelhetö felhasználóbarát készüléke szeretne vegyen aplpe-t! AZ hogy nincs rajta sok dolog és?? Ott a Jailbreak! Az Apple is fejlődik még és egyszer majd talán az iOS 12-nél eléri hogy olyan jó rendszerük van hogy nem kell majd Jailbreak!
    Ámen!! 😀

  63. Egy dolgot nem értek! Néhányan azt hangosztatják hogy az apple-nak is csak gyártják az alkatrészeket és hogy nincs saját gyártósra.Kérdezem mit gyártana az a pár cég aki jelen pillanatban a világ egyik legsikresebb cégének gyárt alkatrészeket?Megosztozna azon a pár pc alkatrészen amit minden sarkon letudnak gyártani!Szerintem az Apple-nak nagyon is van saját gyártósora, ugyan is elore fizet és, jo pár cég szivesen gyártana neki.Nekik is kihívás minoségi dolgokat gyártani, nem a szar muanyagot amibol naponta zuznak be tobb tonnát.
    A Nokia a Samsung a HTC stb. senki de senki nem tudta azt elérni,hogy a terméke hiánycikk legyen az USA-ban, nem beszélve a megjelenések elotti idoszakra amikor egy egész világ figyel oda és tobb tucat ember sátorozik a boltok elott!!
    Ez az amit soha senki nem vesz el az Apple -tol.Ettol kulonleges!

  64. @zoleesever: Na meg milyen gyártónál láttál már kilóméteres sorokat hogy megvegyék a terméket?

  65. Miután már ott tartunk, hogy ami nem Kínában készül, az hamisítvány, nagyon vicces azzal jönni, hogy az Apple azért nem saját fejlesztés, mert a gyártósor nem Amerikában van 😀

    Imádom az idiótákat, határozottan humorosobbak, mint egy szívlapáttal tarkón verés 😀

  66. Tömören rövidre zárnám ezt a másolás/szabadalmi pereket a Samsunggal kapcsolatban. Minden készüléket, ami hasonlít az iPhone-ra “Apple replika” jelzővel kötelesek árulni. 😀

    1. Ne felejtsük el, hogy a Nokia már az őskorban kifejlesztette az érintéssel kezelhető kijelzőt. De ahogy ma is, úgy régen sem volt jobb a Nokia üzletpolitikája. A jobbnál jobb ötletektől, fejlesztésektől nem látják a fát.

    2. Az Apple csak abba fektet, ami biztos megtérül. A pereskedések célja nem elsősorban az, hogy a konkurenciát kiszorítsák a piacról, mivel az a húzóerő. Hanem a befolyó jogdíjakkal gyarapítják a kézpénzálomanyukát, ami már így is 60milliárd $-ra rug. Erre azért van szükség, hogy bármikor felvásárolhassanak olyan cégeket, amik szükségesek a jövőben felmerülő innovációjukhoz.

  67. Sziasztok! Bocsi a nem idevágó kérdésért de gondom van a celeste bluetoothal. Mégpedig az hogy amikor bekapcsolom mégsem kapcsolódik be. Olyat csinál hogy mikor legördítem a sbsettings kezelöfelütetét akkor már nem jelzi bekapcsoltnak így nem lát és nem is keres semmilyen készüléket amire küldeni tudnék. Újratelepítettem és az sem segített. Mi ilyenkor a teendő? Segítségeteket elöre is köszi!
    iPhone 4 iOS 4.3.3 jb

  68. hihetetlen, hogy a szifon.com is olyan szinvonalra sullyedt, hogy ilyen cikk megjelenetett itt es 1 nap utan sem szedtek le. legalja.

  69. Dokajr:
    Olvasd el a mellékelt használati utasítást!
    Eredeti vagy tört a celested?

  70. Mi van veled Szifon.com?

  71. Dokajr:
    Egyébként csak akkor fog kéken világítani az ikon amikor a tényleges fájlcsere zajlik. Tehát alapban szürke a celeste-el használt bt.

  72. Off!

    Helló!
    3GS-en akarok nyomni 1 restore-t mert jelenleg kb használahtatlan a telo, most vetem hazsnáltam 1 hete, de 1 nap alatt lemerül úgy hogy 5 percet telefonálok, 5perc net (edge) Reggel 6kor leveszem töltőről 100% este 8 kor már csak 10%! 3g, gps, értesítések kikapcsolva!
    Így kb dísznek jó a teló mer ha bármit is akarok csinálni szemmel láthatólag számol vissza az aku kijelzője! 100% ről fél óra játék (NFS) kikapcsolja a telot! Szóval vicc! De 1-2 youtube videó is félig lemeríti wifivel! A hátulja meg rendesen forró!

    Jelenleg 4.3.3 van rajta! A 2G-mel is volt 1x ilyen, újraraktam és azóta jó.
    A gond hogy egyáltalán nem értek a restorhoz se a JB-hez, bár anno 4 éve a 2g-met JB-ztem, de ott még nem volt shsh meg tök más volt az egész ahogy googlén keresgéltem most hogy megy ez… (hozzáteszem a 2g-m mai napig elmegy tölts nélkül 2.5 napot is ha nem játszok rajta, de játékkal is simán bír 1 napot, és marad is kicsi)

    Leszedtem a tinyumbrella-t de nem menti le az shshs fájlokat, olvastam hogy előtte cydiába kell lementeni, de azt már sehol se találom hogy hogyan, de ahogy nézem előző tulaj már lementette a 4.1-et és a 4.3.3-at
    De tinyumbrella semmit se lát csak 2 hibaüzenetet ad… Valaki tudna -e segíteni?

    http://www.kephost.com/images4/2011/7/20/buq5th7mvgiggue2rkr8.jpg

    http://www.kephost.com/images4/2011/7/20/ks3wwjq37ek65tub64ay.jpg

    http://www.kephost.com/images4/2011/7/20/el6dnkm37u0odatf9jya.png

  73. @zoleesever: A samusungnál látod hogy órákat sorban álnak ? Nem! Viszont ha megjelenik az iPad akkor kilóméteres sorokban álnak a bolt elött!

  74. Google+ alkalmazás AppStore-ban!

  75. @zoleesever: Azért ez a “terméke hiánycikk” dolog elég erős. Mert az, hogy raktárban tárolja a cuccokat, hogy aztán csak csepegtetve tolja elénk… Ez véleményes.

    @Jadeye: Nagyon jó ez a notification centeres példa. Mert tökéletesen hajaz a smart cover szitura. Tehát az nem gond, hogy valaki ötletét, se szó se beszéd átemeli az Apple, de az igen, hogy egy harmadik fél gyárt ilyen tokot samsung cuccokhoz is… Ez érdekes.

    @ajonas74: Azért azt el kell. hogy mondjam, hogy még nem volt olyan iPhone-om, ami ne akadt volna meg alkalmanként, és mindegyik volt már, most a négyes is tesz ilyet néha. De nem haragszom ezért. Ez a legerősebb gépekkel is előfordul, nem egy telefonnal, baromira nem tudjuk mi megy ilyenkor a háttérben, milyen feladatokat kell elvégezni, befejezni, elkezdeni.
    Aki azt mondja, hogy a szifon sosem akad meg az minimum hazudik! De az már baj, ha ez egy samsunggal vagy zte-vel történik meg. Én pont leszarom, hogy megakad, mert a szolgáltatásait szeretem az iphone-nak, volt egy Desire-öm, de sajna hiányoztak azok az appok, amik számomra használhatóvá teszik a telefont és a market sem adott alternatívát, de az elsődleges bajom az volt, hogy a google szolgáltatások integrációja messze nem volt olyan jól megoldva, mint azt reméltem. Sőt továbbmegyek, én nem akarok azért programot letölteni, hogy kinyírja a háttérben futó progikat, hogy legyen mindig elég a memóriám. Én ezzel nem akarok foglalkozni, ez mégiscsak egy telefon, ha geekeskedni akarok, akkor arra van számítógép…

    @Jadeye: Az innovációval meg az a helyzet, hogy mikor megjelent az első szifon, akkor az egyetlen dolog ami forradalmi volt az a multi touch. Ennyi, kapott egy átlag alatti kamerát, gps nélkül, appok nélkül, 3G nélkül, (sokaknak fájt én leszartam) mms nélkül, de az újdonság varázsát hozva. De ha a realitások talaján vagyunk, akkor az app store-t leszámítva, a többi ami hiányzott belőle már ősrégi technikának számított akkoris, filléres telefonokban volt 3G.
    Én azt is megértem, hogy az amerikai piacra szánták, sőt, elsőre azt is el tudom képzelni, hogy annyira nem érezték a sok PDA között, hogy sikeres lesz-e, hogy szartak az öreg kontinensre.

    Az az érzésem, hogy kár szapulni bárkit is, hogy lop, mert mindenki ezt teszi. A fanatizmus műveli viszont sokakkal, hogy ezt néha innovációnak hívják a kedvenc gyártónál, függetlenül attól kinek mi a kedvenc. Nem látunk a dolgok mögé, nem tudjuk ki mit mikor nyúlt le! Még egy per eredménye sem döntő, mindenki fel tud idézni az emlékeiben legalább egy olyan esetet, amikor igazságtalan ítélet született…

    Szép napot!

  76. @jarodfree: Én is imádom az idiótákat akik nem értik meg, amit betűkkel leír az ember, hanem félmondatokat elolvasva, tolják ide a baromságot.
    Ha elsőre nem jött át, akkor értelmezd a gyártósorral kapcsolatos dolgokat, hidd el menni fog!
    Amúgy baromi érdekes, hogy más gyártól lásd Pelco, (amerikai cég), és tud az USA-ban gyártani. Ő is prémium termékeket készít… De ugyanitt megemlíthetjük a FLIR-t is, csak ők nem trendi cuccokkal építik az imázst, hanem más a portfólió…

    Az is vicces ahol valaki kiemeli, hogy milyen rendes, hogy ott embereknek munkát ad. Persze rendes dolog, de ne feledkezzünk meg a közelmúlt öngyilkossághullámairól sem… Annak is oka volt.

  77. NagyB:

    Sajnos még meg sem jelenik az ikon a statusbar-on mikor bekapcsolom. Az az igazság hogy már működött egyszer kb 2 hónapja. Tört celeste van feltéve.

  78. @attilaszu: nem értesz. persze lehet, én fogalmaztam rosszul.

    “Nagyon jó ez a notification centeres példa. Mert tökéletesen hajaz a smart cover szitura. Tehát az nem gond, hogy valaki ötletét, se szó se beszéd átemeli az Apple, de az igen, hogy egy harmadik fél gyárt ilyen tokot samsung cuccokhoz is… Ez érdekes.”
    a notification centeres példa akkor hajazna a smart cover szitura, ha az apple azt tette volna, hogy egy külső gyártó olyan termékét nyúlja le, amit az legálisan megtervezett, piacra dobott, árusított, pénzt keresett vele. amikor a notification centeres dolog először megjelent, a jailbreak nem volt legális, ergo ez egy olyan része a dolognak, ami ugyan nem szép, de benne van a pakliban: mivel illegalitásban fejlesztettél valamit, benne volt a pakliban, hogy azt a nagyúr, az apple nyugodtan átemelheti, hiszen te már eleve megszegted a felhasználási feltételeket a jailbreakkel. így hiába lopás, mivel te, mint fejlesztő sem legálisan csináltad az egészet (más kérdés, hogy erre mód sem volt), így kvázi kiadtad a kezeid közül a dolgot, amire így jogot formálhatott az apple. nem szép és nem elegáns megoldás, de az iOS az ő rendszerük, te meg feltörted, ami szintén nem szép. innentől meg szerintem nincs miről beszélni.

    a smart cover pedig a hátlapi részét és a mágnesek hiányát leszámítva bizony teljesen copy/paste. ez vele a gond, az mindegy, ki gyártja. értelemszerűen nem fogsz ilyet venni az iPad-edre, és iPad-es smart covert sem tudsz a samsung tábládra applikálni, tehát ezen kár pörögni. de ez így most olyan, mintha a dájháccsu megfogna egy Ferrari-t, lemásolná a kocsi alakját 1:1-ben, még a színeit is, de leszedné a márkajelzést, nem tenne bele légzsákot, és kerekek helyett lánctalpat rakna rá. azon miért akadna fenn mégis mindenki? erre miért kell legyinteni, és azt mondani, bátran megtehetik? a kocsit sem a Ferrari találta fel, sem a motor alapját, sem a kereket, sem a karosszériát, sem a fékeket, stb. itt is kitaláltak egy formát, egy dizájnt, amit egy az egyben lemásolt a samsungos tokot gyártó cég. ha dizájner lennél, és a te munkádat lopná el más, egyrészt örülhetnél, mert tetszetőset találtál ki akkor ezek szerint, másrészt abból bizony nem fogsz megélni, hogy ők adják el a te munkádat saját haszonért, és nem te.

    az innováció kapcsán meg: olvasd el még egyszer, amit írtam: pont ezt említettem meg, hogy legtöbbször a marketingjük még a legrégibb dolgot is vadiújként adja elő. például az apple újból feltalálná a kereket. ha ezt ők kiadják, az mégsem csak egy kerék lenne, hanem már rögtön átlátszó felni, átlátszó karbon féktárcsák és átlátszó gumiabroncs is azonnal, négy évszakra való bordázással. ha más adna ki egy kereket, az egy sima felni lenne, fekete gumival, nyári bordával. vagy nem. de az apple tuti mókolna rajta valamit, hogy valóban legyen benne valami újdonság is, mert egy sima kereket kiadva kiröhögnék az egészet.

    mi egyszeri júzerként legtöbbször nem látjuk, hogy mik mennek a háttérben, hiszen azok legtöbbször iparági titkok. például mi van akkor, ha az apple konkrétan felvásárolta a réééégi notification centeres fejlesztőt, ahogyan tette legutóbb azt a Peter Hajassal is? néha hallani híreket, hogy ilyen céget, olyan fejlesztéseket vettek meg. ezeket ilyenkor miért felejti el mindig az összes kötekedő? de az apple sem szent, pláne mert annyival talán könnyebb helyzetben van, hogy ha egy kis fejlesztő feljelenti, és nem csap oltári nagy sajtóvisszhangot az egész köré, akkor simán kifizetik az illetőt, és kész. még esetleg fel is veszik fejlesztőnek. de ezekről sem fogunk mi legtöbbször megtudni semmit, mert ilyenkor a titoktartást is feltételként szabják.

    (Kínában meg már komplett Apple Store-okat is hamisítanak, nem csak a termékeket.)

  79. @attilaszu: öngyilkossági hullám: Kínában másként megy minden, így ez alól nem kivétel az Apple gyártósora sem. viszont se te, se a világsajtó sem kapta volna fel a dolgot, ha nem épp egy ismert márka gyártósoráról lenne szó. én nem tudok sokat a kommunizmusról, mert itthon még az idő alatt ért véget, mikor még fiatal voltam annyira, hogy egyáltalán nem foglalkoztam ilyenekkel. de a világsajtó folyamatosan tele van azzal, hogy Kínában semmibe veszik az európai szemmel természetesnek vett emberi jogokat. és ez csak az a kevés, amiről tudomást szereznek, sokkal több olyasmi van, amiről nem is tud a világ.

    tény, hogy akkor mondjuk az Apple-nek nem kellene Kínában gyártatni. de akkor mennyit akarsz fizetni a termékért, ami így sem olcsó? Amerikában még ennél is sokkal többe kerülne legyártani, mert ott az alap óradíjak többszörösei a kínainak.

  80. @asdabasd: fogd már fel, hogy semmilyen kiesést nem szenvedett az apple mert ők nem árulnak tokot a galaxy tabhoz…

  81. @attilaszu: Arról beszélsz, hogy nem az Alma csinálta a TFT-t? Persze, hogy azt nem fejlesztette. Kifizette a TFT fejlesztés költségeit? Igen, kifizette. Kifizette az iPad vakvágányok költségeit? Igen kifizette.
    Ugyanez Samsung: megvette az iPad fejlesztést? Nem vette meg. Kifizette a fejlesztés költségeit? Nem fizette ki.

    Érzed a különbséget?

  82. @endy:
    Na akkor egy kis alap, hogy értsd hogyan megy ez. Vannak tft panel, proci stb gyártók (Qualcomm, Samsung). Fejlesztenek, dollármilliók mennek el egy jobb kijelzőre, nagyobb órajelre, stb. Aztán szépen beárazzák, hogy ennek darabja gyerekek ennyi, lehet belőle legózni. De egyébként is, te honnan tudod mit fozetett ki az apple?! Ideje lenne helyén kezelni a dolgokat…

    Más a helyzet, ha jelen esetben az apple megtervezi, és részt vállal a fejlesztésben (de ezt se te se én nem tudjuk). De azt ugye nem akarod bemesélni, hogy a világ egyik legnagyobb legtapasztaltabb panelgyártójának (samsung) valaki más ad tanácsokat…

    @Jadeye: Tökéletesen igazad van!!! Végre eljutottunk ide. Nem látunk bele, és soha nem is fogunk, ahogy már korábban írtam… Akkor miért vannak akik legnagyobb meggyőződéssel állítják, hogy bizony az apple, még módosít processzorokon stb, mikor lehetősége sincs rá, még az A4 feliratot is a gyár szitázza rá.

    Az egész eddigi ámokfutásom azért volt, hogy szálljunk már le a magas lóról, és ne tegyünk úgy mint aki mindenbe belelát ott van, sőt “sztív” legnagyobb cimbije, és neki elmond ám mindent… Én nagyon szeretem az apple termékeit, az app store-t, de ne legyen senki Damoklész kardja, kevesek vagyunk mi ehhez…

    @nagylebowski: Soha nem fogja felfogni 😀

  83. Attilaszu: tény, hogy az Apple nem módosít kb semmin, azért van a gyár, hogy az alkatrészt véglegesre készítse el

    maradjunk az A4-es chipnél, az Apple megtervezte (ARM CPU és PowerVR GPU alapján) és odaadta a Samsungnak, hogy gyártsa nekik

  84. Hát ez lol: “maradjunk az A4-es chipnél, az Apple megtervezte (ARM CPU és PowerVR GPU alapján)” … megtervezte.

    @endy: “megvette az iPad fejlesztést? Nem vette meg. Kifizette a fejlesztés költségeit? Nem fizette ki.” Miért is kellett volna?
    Átmatricázott Ipad-ot árul? Minden autógyár fizet a Mr.Benz örököseinek?

    Az apple 1 valamit tett, és tesz nagyon jól. A fanok meg bedőlnek neki: divatba hoz már kitalált dolgokat. Újracsomagolja a megfelelő összetevőket egy csodálatos dobozba, megtámogatja egy kis marketinggel. Eladja, hogy forradalmi. Egyesek pedig napokat állnak sorba egy olyan termékért, amit még ki sem próbáltak.

  85. @Godlike:
    ez kb olyan mint maga a telefon gyártása, Apple megtervezte mi hogy legyen és a Foxconn legyártja úgy ahogy kérték

    na a Samsung ugyan ezt csinálja az A4-es chipekkel, mint a Foxconn az iPhone-al
    szóval ebben mi is ilyen vicces? 🙂

  86. @fazr600: Mi a vicces? Akkor lefordítom neked a másik oldalra:
    A Samsung megtervezte és le is gyártja magának (az Iphone alapján)
    Bérgyártásra nincs szüksége…

  87. Elég furán hangzik egy másik cég termékei alapján megtervezni valamit…

  88. @Godlike: Tehát egy üzleti szériás notebook megtervezése is furán hangzik, hisz más termékeiből áll
    sőt egy konzumer notebook is ugyan azokat az alkatrészeket tartalmazza, de semmi köze a tervezéshez hogy az egyiket átlagosan 1-2 évig használod szenvedéssel, másikat meg 5 év után sem szívesen adod el.

    Bérgyártásról meg annyit, hogy a Samsung örülhet amíg gyárthat az Apple-nek, mert a Samsung processzor gyártókapacitásának a felét az Apple megrendelései foglalják le.
    A tervezéshez meg annyit, hogy az Apple le akarja cserélni a Samsungot másik processzor gyártóra, az okot idézem: “a Samsung jelenleg számos olyan mobilt és tabletet ad el, ami közvetlen vetélytársa az Apple portfóliójának, éppen ezért a kaliforniai cég nem szeretné a technológiai fejlesztéseit megosztani konkurensével”

    a végén azért megkérdezem, hogy komolyan gondolod amiket írsz vagy csak trollkodsz?

  89. @attilaszu: az a különbség közted meg köztem, hogy Te úgy gondolod, hogy az iPad nem más, mint egy csomó meglévő dolog összepakolása egy eszközbe. Vagyis ha ugyanazt csinálod, akkor nem másolsz.

    Meg az, hogy kioktatsz, miközben az életben nem fejlesztettél láthatóan semmit.

  90. @fazr600:
    Te két különböző dolgot keversz össze:
    Más dolog létrehozni egy terméket cégektől vásárolt alkatrészekből (notebookos példád), és más tervezni valamit valami alapján: ezért nem akar az Apple a Samsunggal gyártatni… ahogy Te is említed. Lefordítva félnek hogy a Samsung megtervez valamit az Apple tervei alapján.

    Akkor most döntsd el kit akarsz ócsárolni mi alapján, mert nem mindegy miről beszélgetünk, ezért találtam viccesnek az általad elfogadott megállapítást, miszerint: “Apple megtervezte (ARM CPU és PowerVR GPU alapján)”

    Ez egyáltalán nem trollkodás, csak jeleztem, hogy a mondanivalódba hiba csúszott… 😀

  91. Az ARM ugyanis CPU-kat gyárt Vortex fantázia névvel, és te elfogadod hogy az Apple saját CPU tervez az ARM alapján.
    Az viszont szentségtörés ha a Samsung tervez telefont az Apple alapján…

    Nincs mit hozzáfűznöm, szerintem már érted mire gondoltam.

  92. @Godlike: Értem, viszont a különbség az, hogy az Apple fizetett az ARM-nek, a Samsung pedig még nem fizetett az Apple-nek.

  93. Valóban? Meglehet.
    A lényeg, hogy a műszaki tartalomban annyi az összefonódás, hogy az örökös pereskedés nem fog eredményre vezetni…

    A design és a kinézet már más ügy, szerintem az itt nyilatkozók többsége kevés ahhoz, hogy megítélje a hasonlóság mértéke megüti e a lopás szintjét. Túl sok kötelező elem van egy telefonon. Ahogy autót sem tudsz kerék nélkül tervezni…

    Visszatérve a cikkre, elég nagy koppintás a borító, de ha nem a Samsung találta ki, akkor nem tud ellene tenni semmit (hogy akar e az megint más).
    Az a vicc hogy ezt is azért lehet megcsinálni mert az apple marketing gépezete ennyire jól működik. Samsungra is el lehet adni ugyan azt, bár nem mágneses, nem kapcsol ki de slágertermék lesz 😀

  94. @fazr600: Srácok, már egyszer kérdeztem, honnan a francból tudjátok ti ilyen jól, hogy ki kinek mit fizetett?! Sehonnan, ez vagdalkozás.

    @endy: Én az iPad-ről egy büdös szót sem makogtam. A kommentjeimből nem olvastál el “láthatóan semmit”. Gondolom te is abba a táborba tartozol aki szerint az Apple, még beleforraszt 2 tranzisztort a mástól vett prociba, csak, hogy A4 legyen…

  95. igazad van, nem tudhatom ki kinek fizetett, mivel azt sem tudhatom, hogy az Apple-ARM között milyen megállapodás van, de ami biztos, hogy az Apple és a Samsung között nincs olyan megállapodás, hogy egyik szabadon használhatja a másik szabadalmait, vagy klónozhatják egymás termékeit

    ps: az ARM egy időben az Apple tulajdona volt, lehet még mindig résztulajdonos

  96. @Uhi86:
    Helló…írj az applebmr(kukac)gmail(pont)com-ra és akkor ott tudok neked segíteni

  97. Hat en lecsereltem az Iphone 4 em egy Samsung Galaxy S 2 re! 🙂 Nagyon jo telefon, es lehet huzni 1.5 Ghz x2 ig. Az Brutal, meglatom mit hoz az Iphone 5, aztan lehet cserelem, de nem valoszinu. Iphone 4 ok, csak 1 ev utan unalmas…! 🙂


Add a Comment