fbpx Skip to content
Tegnap már twitteren jeleztem, hogy az Apple magyar idő szerint délután 4 órakor fontos bejelentést tesz. A honlapról csak annyi derül ki, hogy ez egy olyan nap lesz, amit soha nem fogsz elfelejteni és az iTunes-szal lesz kapcsolatos.

Persze rögtön megindultak a találhatások mi is lehet ez a rendkívül fontos bejelentés.

  • 1. Első helyen az iTunes cloud szerepel. Ez azt jelenti, hogy a megvásárolt zenéket nem kell a saját számítógépeden tárolni, elég megvenni és az Apple szervereiről lehet őket streamelni. Ezt támasztja alá az Észak-Karolinában épülő 1 milliárd dollárba kerülő szerverpark is, aminek indulását évvégére teszik. Ráadásul az év elején megvették a Lala nevű streamszolgáltatót. A cég azóta megszüntette tevékenységét, így elképzelhető, hogy a szolgáltatás az iTunes-ban él tovább. Ezt a változatot erősíti a “..You’ll never forget” mondat is. Ha nem kell helyileg tárolni, nem veszhet el az anyag. Közben az iTunes 10.1-es verziójában utalást találtak a live streamre. A szolgáltatás neve iTunes Live lenne.

  • 2. A streamen kívül még pletykálnak egy speciális zenei előfizetéses rendszerről is, de ezt a zeneipar képviselői cáfolták, nem kötöttek semmilyen szerződést a céggel. Ez egyébként egy havidíjas rendszer lenne, cserébe korlátlan zenei hozzáféréssel.
  • 3. A Beatles dalai is kaphatóak lesznek az iTunes Store-ban. Az egyik legnépszerűbb zenekar egyetlen dala sem található meg az áruházban. Állítólag az Apple múlt héten megegyezett a dalokat kiadó EMI-jal, így elérhetővé válnak a számok. A Billboard zenei magazin különböző elméletekkel próbálja alátámasztani ezt a változatot. A promóció első sorában található a „Tomorrow is just another day” szöveg, mely referálhat Paul McCartney “Another Day” című dalára. A képen négy óra látható, a mutatók más és más pozícióban vannak. A Beatles Help című albumának borítóján szintén a négy tag különböző karmozdulatokkal van lefényképezve. Azt hiszem ez a következtetés már a legmerészebb összeesküvés-elméleteket is kimeríti. Önmagában a Beatles dalok integrációja megvalósulhat, de ezek a gondolatok egy kicsit meredekek.

Egyébként az Apple és a Beatles kapcsolata hagyományosan rossz volt. Az együttes még 1968-ban megalapította az Apple Corps Ltd. nevű cégét, mely a zenekar promóciójával foglalkozott, az almalogot rá is nyomtatták a lemezborítóra. 1978-ban beperelte az Apple Computer nevű céget, mert szerintük Jobs vállalata megsértette cégük védjegyét.

  • 4. Lesz magyar iTunes Store is. Mivel az EU-n belül elég nagy káosz van a zenei anyagok jogi hátterére vonatkozólag, ezért csak egységes megoldás elképzelhető. Ha lesz magyar iTunes Store, akkor az nem egyedi lesz, hanem a többi EU országgal közösen fog indulni. Nem hiszem, hogy ez lesz a mai nap bejelentése.
  • 5. Vezetéknélküli szinkronizáció gép és telefon között: ez is egy kívánalom, de szintén nem ez lesz a fő bejelentés.
  • 6. Facebook integráció Pingben: néhány hete Steve Jobs és Mark Zuckerberg személyes megbeszélést folytatott. Azt ugyan nem lehet tudni miről beszéltek, de a Pingből kimaradt a Facebook-kapcsolat.
  • 7. Steve Jobs nyugdíjba megy: kétségkívül vicces bejelentés lenne, azonban nincs valóságalapja.
  • 8. Végezetül szerintem ma jelenik meg az iOS 4.2-es verziója is.

Eltűnik a fehér iPhone 4 az eBay-ről

Fehér iPhone 4 olyan, mint a fehér holló. Hivatalosan még senki sem látta, de beszélnek róla. Mivel gyártási probléma merült fel, az Apple törölte a fehér telefont a repertoárból.
Azonban élelmes kiegészítő-gyártók legyártották a fehér előlapot és hátlapot, így a fekete színűeket ki lehet cserélni fehérre és lehet vele villogni. Persze az eBay-en is feltűntek ezek a telefonok, azonban az Apple jogi gépezet beindult és elkezdte leszedetni a fehér iPhone 4 hirdetéseket. Szerintük ezek a telefonok hamisítványok és sértik jogaikat.
Nem értem mi ebben a probléma. Ha veszek egy autót, átfestem pl. gyöngyházszínűre, el akarom adni, akkor nem tehetem, mert eredetileg nem gyártottak gyöngyházszínű autót? Úgy gondolom Cupertinoban egy kicsit túllőttek a célon.
Egyébként még szép számmal találtam fehér iPhone 4 hirdetést az amerikai és az angol eBay-en is… (itt, itt és emitt)

Olvasd el a hozzászólásokat is

18 Comments

  1. Én egy linuxos iTunes-nak tudnék a legjobban örülni 😀

  2. Ezek közül egy sem érint/érdekel engem. Illetve az utolsó igen, mivel iPadom van…

    Amúgy szerintem az Apple-nek csak azokkal a hírdetésekkel van baja, ahol gyárinak titulálják a fehér szifont… Azokhoz tényleg nincs közük, ahol a tulaj utólag kicserélte fehérre az alkatrészeket…

  3. sztem az lesz hogy az appleből melon lesz…..

  4. @Tocso: :D:D:D:D

  5. Amíg van M*HASZ és Artis*us addig nem lesz magyar Music Store.
    Akkor se ha az egész EU-ban igen.
    Nálunk nem. 🙁

  6. @talamasca: Azért a reményt ne adjuk fel…

  7. Áhh… Beatles jött… 🙁

    Azt hittem valami nagyobb durranás lesz, ezt én holnapra simán elfelejtem, számomra nincs ebben semmi különleges, csak egy előadó akinek a számai most jelentek meg a nálunk nem is létező iTunes store-ban… 🙁

  8. Háát ezt a Beatles dolgod már holnapra elfelejtem… De tökjóóó, hogy van egy olyan store ban, ami Magyarországon nincs is. Nem baj, majd nemsokára!

  9. Nabazmeg… The Beatles now on iTunes…

  10. kit érdekel a Beatles… pfujj… és ezt így beharangozni 🙁

  11. Ez most komoly??!! Ez a nagy hír? Ki nem töltötte még le magának az összes albumot (már akit érdekel)? Röhej.

  12. ennyi? szép…

  13. @blzs: Ennyi bizony… Ennek ekkora felhajtást csinálni… Azt hittem, valami komoly dolog lesz, ha már egyszer “emlékezetesről” beszélünk… 🙁

  14. Egyébként már egy ideje próbálgatom a 4.1-et a 3G-men.
    Bár az első néhány napban pozitív tapasztalataim voltak, most úgy döntöttem mégis visszarakom a 3.1.3-mat.

    Szerintem erre inkább az való. Igaz, hogy sok funkció hiányzik belőle, de nekem a sebesség sokkal fontosabb, hogy ha gyorsan meg kell néznem mondjuk egy oldalt a Safariban, akkor az minél azonnal menjen és ne kelljen semennyit várnom.

    Szóval 3G tulajok ha esetleg van olyan aki ebben gondolkodik, egyéni ízlés kérdése a dolog:

    – Ha a sebesség fontosabb, mint az új funkciók akkor 3.1.3

    – Ha viszont az új funkciók a fontosabbak és el tudod viselni hogy emiatt egy kicsit lassabb a teló mint régen, akkor iOS 4.1

  15. Nekem most hoznak fehér Iphon4-et.Akkor ne vegyem meg mert hamisítvány?????

  16. @Shark: Hivatalos fehér iPhone 4 még nem létezik, azonban fehér elő- és hátlapot lehet kapni hozzá.
    Ez azt jelenti, hogy van egy fekete iPhone 4, amin kicserélték az előlapot, meg a hátlapot fehérre és így adják el.
    Tehát az iPhone még lehet eredeti, csak a hátlap nem. Bár… volt szó itt arról, hogy a Foxconn-tól kisétállt pár eredeti fehér hátlap 🙂
    De attól még nem mondanám eredetinek, mert nem az Apple rakta össze.

    Ha az én véleményemre vagy kíváncsi, én inkább nem vennék ilyet, inkább maradnék egy eredeti fekete iPhone 4-nél a T-Mobiletól (ez lesz részemről hamarosan, egyébként), nekem amúgy is inkább a fekete jön be, no meg az se mindegy, hogy azt a dobozt, előttem még senki nem nyitotta ki és teljesen tiszta a múltja, hiszen bontatlan.

    De ettől függetlenül, ahogy gondolod.
    Viszont az igazsághoz az is hozzátartozik, hogyha neked a fekete nem tetszik hanem mindenképp fehéret szeretnél, akkor lehet megéri (ha jó minőségű a hátlap, vagy netán “eredeti”), mert szerintem (ez csak az én véleményem, lehet nem így lesz!) mire az Apple kiadja a fehér iPhone 4-et, addigra 4-et már nem lesz érdemes vásárolni.

    Azért nem, mert tavasszal várható a fehér iPhone 4 piacra dobása az Apple szerint, és ugye mint tudjuk júniusban már jön a következő széria. (más kérdés hogy itthon még + pár hónap)

    Én személy szerint már nagyon megszívtam azzal, hogy nem vártam meg a 3GS-t, hanem 2009. június elején (tehát pár héttel a 3GS bejelentése előtt) vettem egy 3G-t…
    Fillérre pontosan ugyanannyiba került, mint került volna egy 3GS, és ha vártam volna még 1-2 hónapot akkor most egy sokkal jobb/erősebb telóm lehetne, nem kéne bajlódnom az iOS 4-el.

  17. Köszönöm a kimerítő válaszod 🙂 Igazából egy fehéret és egy feketét szerettem volna venni mert 2 számom van…de akkor veszek egy feketét,megvárom a gyári fehért és egyenlőre megtartom a 3G-semet.
    Ha netán mégis kezembe veszem a fehér I4-et mit nézzek rajta? Mármint, lehet tényleg gyári és azt honnan tudom meg? Vagy teljességgel lehetetlen…semmiféleképpen sem vegyem meg ha gyári fehéret akarok?
    Egyébként a telók bontatlanok,Angliából hozzák…akkor marad egy fekete 🙂


Add a Comment