Widgetek az iOS 14 alatt, avagy Widgetsmith, Widgeridoo és még sok más

Az iOS 14 egyik, ha nem a legnagyobb újdonsága a widgetek. Ilyenkor a jó öreg androidos biztos kaján vigyorra húzza a száját, hogy ő már évek óta használja ezt a “feature”-t, ami talán 2020-ban már alapfeltétel egy készülék esetén.

Sajnos az Apple nem siette el a widgetek támogatását, és jóformán most is egy “Apple-ös” funkciót kaptunk, ami megadja a lehetőséget a fejlesztők számára, de nem a felhasználók számára. Tehát ahhoz, hogy rendesen használhassuk ezt a funkciót 2020-ban, az alkalmazásoknak is támogatniuk kell, és az eddigi tapasztalatokból kiindulva ez nem éppen egyszerű feladat. De mi van akkor, ha testre akarjuk szabni a kijelzőnket, van erre lehetőség, mint a jailbreakes korszakban?

Tovább olvasom

iSamurai iPhone szerviz akció
iSamurai iPhone szerviz akció

Kiszivárgott fotó bizonyítja, hogy “iPhone 12 mini” néven érkezhet az egyik új iPhone

A hét elején DuanRui, aki biztos kiszivárogtató forrásnak mondható, azt állította, hogy az iPhone 12 palettája az iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro és iPhone 12 Pro Max nevekkel érkezhetnek.

A mai napon jelent meg egy fénykép, amely a hírek szerint az Apple írországi nemzetközi terjesztési központjából származik, és a még ki nem adott szilikon iPhone tokok állítólagos matricáit ábrázolja.

Tovább olvasom

iSamurai iPhone szerviz akció

App Store-sztori: A Mythic Quest otthoni forgatása

Az iOS 11 egyik újdonsága volt a teljesen megújult App Store, amiben helyet kapott a Ma fül, ahol az Apple rendszeresen összegyűjt néhány hasznos alkalmazást egy történetbe.

Miután elképzelhető, hogy nem nézed minden héten az App Store Ma fülét, úgy döntöttünk, hogy az érdekesebbeket átemeljük ide is. Mai sztorink az “A Mythic Quest otthoni forgatása”.

Tovább olvasom

iSamurai iPhone szerviz akció

Az Apple Store-ok is felkészültek az új Apple Watch szíjak méretsablonjaival

Nemrég bemutattuk az Apple otthoni szíjmérő megoldását az új sport és fonott körpántokhoz, ami egy egyszerű, de nagyszerű megoldás arra, hogy jó méretet tudjunk online rendelni. Az Apple Store-ok pultjaiban a dolgozók nem ilyen sablonokat vágnak napszámban, hanem egy, külön erre a célra készített minőségi, egyszer használatos (de újrahasznosítható) mérősablont próbálhat fel a vásárló.

Erre a megoldásra azért volt szükség, mert járványidőszakban nem a legokosabb, ha ugyanazt a szíjat naponta akár több száz ember felpróbálja, még ha közben mindig tisztítják is őket valamelyest. Később majd ezt a papír sablont fel fogja váltani egy kék szilikon változat, de arra még várnunk kell.

Tovább olvasom

iSamurai iPhone szerviz akció
iSamurai iPhone szerviz akció

Megjelent a watchOS 7.0.1 – a Walletben letiltódott kártyákat érintő hiba javítása

Az Apple este 7-kor kiadta a watchOS 7.0.1-et, ami a frissítés részletei alapján többek között egy, a Walletben letiltódott kártyákat érintő hibát javít.

Akinek tehát problémája volt azzal, hogy egyes fizetési kártyái letiltódtak a watchOS 7-re való frissítéskor, annál most a 7.0.1-nek ezt orvosolnia kell.

Tovább olvasom

iSamurai iPhone szerviz akció

Megjelent az iPadOS 14.0.1 – alapértelmezett appok, widgetek és egyéb hibák javításai

Az Apple pár perce kiadta az iPadOS 14.0.1-et, ami most több hibajavítást is tartalmaz.

Ez egyrészt az alapértelmezett böngésző és levelezés appok újraindítás utáni Safarira és Mailre való visszaállásának, egy Wi-Fi-csatlakozási, egy e-mail küldéssel kapcsolatos, illetve a News widgetet érintő problémák javítását takarja. Tovább olvasom

iSamurai iPhone szerviz akció

Megjelent az iOS 14.0.1 – alapértelmezett appok, widgetek és egyéb hibák javításai

Az Apple pár perce kiadta az iOS 14.0.1-et, ami most több hibajavítást is tartalmaz.

Ez egyrészt az alapértelmezett böngésző és levelezés appok újraindítás utáni Safarira és Mailre való visszaállásának, az iPhone 7 és 7 Plus esetén a kamera-előnézetek hibájának, egy Wi-Fi-csatlakozási, egy e-mail küldéssel kapcsolatos, illetve a News widgetet érintő problémák javítását takarja.

Tovább olvasom

iSamurai iPhone szerviz akció

Már hálózati adapter nélkül érkeznek az új Apple Watch-ok

Az Apple a múlt héten bejelentette az új Apple Watch Series 6-ot és az Apple Watch SE-t. A környezetvédelem miatt és a csomagolás csökkentése érdekében az új Apple Watch modellek töltőadapter nélkül kaphatók.

Az új Apple Watch doboza továbbra is 1 méteres mágneses töltőkábelt tartalmaz, de az 5W-os adapter – amely a Series 1 kivételével alaptartozék volt – már nem jár melléjük. Ez alól nem képeznek kivételt a drágább titán és Hermès modellek sem, ezekhez sem kapunk már hálózati adaptert.

Tovább olvasom

iSamurai iPhone szerviz akció