fbpx Skip to content

Az Apple ma este elérhetővé tette a fejlesztők számára a második iOS 18.1, iPadOS 18.1 és macOS 15.1 béta buildeket az Apple Intelligence-t is támogató készülékekre – ez tehát csak azokon az eszközökön jelenik majd meg, amelyek majd támogatni is fogják az Apple Intelligence-t.

A funkció használata jelenleg egyébként még várólistás is és emellett a készülék nyelvét és régióját amerikai angolra és USA-ra kell állítani, valamint az Apple azt is külön kiemeli, hogy az Apple Intelligence egyelőre nem érhető el az EU és Kína esetén – bár a jelek szerint ettől függetlenül a második bétában ez úgy tűnik, mégis egyszerűen aktiválható!

iOS 18.1 beta 2

Az új build verziószáma 22B5023e.

Ha még nem az iOS 18.1 bétája van a készülékünkön, akkor az iPhone esetén a Beállítások appban az Általános > Szoftverfrissítés menüpont alatt megjelenő Bétafrissítések opcióban választhatjuk ki a kívánt bétát (ez ugyanúgy az iOS 18 Developer Beta marad), majd ezután a képernyő alján találjuk meg a “Szintén elérhető” választási lehetőséget:

Ha pedig már az iOS 18.1 beta 1 van a készülékünkön, akkor rögtön a Szoftverfrissítésben fogjuk látni az új buildet, nem kell alul keresni.

A hozzászólások alapján ez a build elvileg mobilhálózati hibát is orvosol, így akinek ilyesmivel volt gondja a beta 1-gyel, annál várhatóan ez megoldódik a beta 2-re való frissítéssel.

iPadOS 18.1 beta 2

Az új build verziószáma 22B5023e.

Az iPad esetén a Beállítások appban az Általános > Szoftverfrissítés menüpont alatt megjelenő Bétafrissítések opcióban választhatjuk ki a kívánt bétát (ez ugyanúgy az iPadOS 18 Developer Beta marad), majd ezután a képernyő alján találjuk meg a “Szintén elérhető” választási lehetőséget.

macOS 15.1 Sequoia beta 2

Az új build verziószáma 24B5024e.

A macOS Ventura 13.4 és újabb verziók esetén a Rendszerbeállításokban az Általános > Szoftverfrissítés menüpont alatt megjelenő Bétafrissítések opcióban választhatjuk ki a kívánt bétát.

Nekem miért nem jelenik meg ez az új verzió?

Az iOS 18.1, iPadOS 18.1 és macOS 15.1 verziókra való frissítés lehetősége csak az Apple Intelligence által támogatott eszközökön jelenik meg a Szoftverfrissítés alatt. Az Apple Intelligence-t az alábbi készülékek támogatják majd:

iPhone:

  • iPhone 15 Pro
  • iPhone 15 Pro Max

iPad:

  • M4-es iPad Pro (11″ és 13″)
  • M2-es iPad Air (11″ és 13″)
  • 3. generációs vagy újabb iPad Pro 11″
  • 5. generációs vagy újabb iPad Pro 12,9″
  • 5. generációs iPad Air

Mac:

  • Apple processzor szükséges

Az előbbi listában fel nem sorolt készülékeken tehát nem is jelenik meg az ezekre a verziókra való frissítés lehetősége.

Támogatott készülékem van, frissítettem is, de semmi sem változott! Miért?

Az Apple Intelligence használatához a készülék nyelvét amerikai angolra, a régiót pedig USA-ra kell állítani. Ezt követően a Beállítások appban az Apple Intelligence & Siri opcióban tudunk jelentkezni a várólistára:

Maga az Apple Intelligence csak akkor kezd majd el működni, ha a várólistán a mi készülékünk is sorra kerül.

Azt is érdemes kiemelni, hogy ettől függetlenül az Apple Intelligence nem összes funkciója lesz azonnal elérhető.

Mivel azt az Apple külön kiemeli, hogy az EU-ban és Kínában egyelőre nem elérhető az Apple Intelligence, ezért pusztán a nyelv és régió átállítása hazánkban nem elegendő, és ezt jelenleg sem VPN-nel, sem egyéb trükközéssel nem lehet kikerülni. Európában az Egyesült Királyságban és Svájcban viszont könnyen aktiválható, mert ezek az országok nem tagjai az Európai Uniónak.

Hogy az EU-n kívüli tartózkodás során aktivált Apple Intelligence az EU területére visszaérkezve mennyi ideig marad aktív a készüléken, tehát mennyi idő az úgynevezett “grace period”, ami után elvileg automatikusan letiltódik, az jelenleg nem ismert. (Az App Store-t érintő változások esetén például 30 napot szabott meg az Apple.)

Erről bővebben: Gyakori kérdések: mi alapján dönti el az Apple, hogy milyen szolgáltatásai érhetőek el számunkra?

Frissítés: a jelek szerint a második bétával már nincs ilyen korlátozás!

Több helyen is elérhető információk alapján úgy tűnik, hogy a második bétával már lazított az Apple a feltételeken, és megfelelő beállítások mellett már az EU-ban is tudjuk aktiválni az Apple Intelligence-t a támogatott iPhone-on és iPaden (Mac-en pedig már eddig is lehetett). Ehhez nem kell mást tenni, mint a készülék nyelvét angolra, a régiót az USA-ra állítani, az App Store-ban pedig egy amerikai Apple ID-val bejelentkezve lenni.

Egyéb kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 18 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 18 béta: a leggyakrabban feltett kérdések – újdonságok, megjelenés ideje, letöltés.

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 18-ról szóló eddigi cikkünket itt érheted el, az iPadOS 18-ról szólóakat itt, a watchOS 11-ről szólókat meg itt, a tvOS 18-ról készülteket itt, a visionOS 2-ről megjelenteket itt, a macOS Sequoia kapcsán pedig itt olvashatsz.

[newsletter_signup_form id=11]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok