fbpx Skip to content

Sokszor felmerül, hogy az egyes külföldi országokban érvényes forgalmi adó mértéke miatt ott olcsóbbak az Apple termékei, mint hazánkban, és egy arra járó ismerőssel hazahozatva sokat lehet spórolni az üzleten, tehát jobban járunk, mintha itthon vennénk meg az adott készüléket.

Ebben a cikkünkben az LTE-s Apple Watch modellekre vonatkozóan szedtük össze a legfontosabb tudnivalókat a külföldi beszerzés előnyei és hátrányai kapcsán.

Tartalomjegyzék

Általános tudnivalók

Készüléktípusonkénti tudnivalók

Általános tudnivalók

Árak

Az egyes készülékek árai országonként az adott országban érvényes forgalmi adó mértéke miatt eltérhetnek a magyarországi áraktól. Értelemszerűen ahol nem 27% az ÁFA, hanem alacsonyabb, ott olcsóbb is lesz a készülék bruttó ára, mint hazánkban.

Az amerikai Store-ban feltüntetett árak nettóban értendők, amihez még hozzáadódik a kiszállítási címként megadott szövetségi államban érvényes forgalmi adó.

Import

Más EU-s vagy EGT-s országban történő vásárlás esetén nincs behozatali vám vagy ÁFA. Az EU-n/EGT-n kívülről alkalmi, nem kereskedelmi jellegű árubehozatalként korlátozott a vámmentesen behozható érték:

A nem kereskedelmi jellegű árubehozatal olyan importot jelent, amely:

  • legfeljebb 300 EUR értékű (légi utasok estén 430 EUR, 15 év alatti utasok esetén 150 EUR),
  • alkalmi jellegű (ésszerű időn belül nem egy sorozat részeként valósul meg),
  • kizárólag az utas vagy családtagjai személyes használatára vagy ajándékozás céljára szánt árucikkekből áll,
  • az áruk jellege és mennyisége nem lehet olyan, ami kereskedelmi célú behozatalra utal.

A négy feltételnek egyidejűleg kell érvényesülnie, amely azt jelenti, hogy az értékhatár csak felső korlátot jelent, amelyen belül a többi feltétel figyelembe vételével kerül meghatározásra a vámmentesen behozható mennyiség. Ha a vámmentesség bármely feltétele nem teljesül, úgy a behozatalra csak a vám és adók (általános forgalmi adó, jövedéki adó, stb.) megfizetését követően kerülhet sor! ?

Bővebben: Vámmentes “személyi poggyász” és vámmentes keret.

Garanciális ügyintézés

♻️ Az Apple Watch-ok esetén itthon csak azokra a modellekre érvényesíthető a garancia a külföldi forrású készülék közül, amelyeket az Apple itthon is forgalmaz. Ez tehát azt jelenti, hogy ha például titán tokozású órát használunk itthon, annak a garanciális ügyintézése a hazai forgalmazás hiányában itthon jelenleg nem megoldható, azt olyan országban tudjuk csak leadni szervizelésre, ahol az Apple forgalmazza is.

Azt is fontos tudni, hogy a hazai hivatalos szervizpartnerek egyelőre egyébként is minden esetben, tehát még egy rosszul sikerült szoftverfrissítés esetén is ki kell küldjék az érintett órát az Apple európai szervizközpontjába, így ennek az átfutása több nap.

⚠️ Az AppleCare+ más garanciális feltételeket biztosíthat, amiről az AppleCare támogatási oldala ad felvilágosítást, viszont AppleCare+ hazánkban nem vásárolható az óra mellé, ugyanakkor erre létezik kiskapu, ha külföldi címmel és külföldi bankkártyával vásároljuk meg az AppleCare+-t. Erről bővebben: AppleCare+ vásárlása hazánkban az iPhone-hoz, iPadhez vagy Apple Watch-hoz!

Támogatott mobilszolgáltatók

✅ Hazánkban jelenleg kizárólag a Telekomnál tudjuk aktiválni az órán az LTE-t. Ehhez multiSIM szolgáltatás szükséges, amelynek adott esetben külön havidíja van. Erről bővebben itt: Elérhetővé vált a Telekomnál az Apple Watch LTE támogatás!– aktiválás, beállítás.

⌚️ Az LTE-s Apple Watch egyébként független, tehát bármely támogatott szolgáltatónál aktiválható. A támogatott szolgáltatókról részletesen itt: Apple Watch GPS + Cellular.

⚠️ Figyelem! Ha olyan országból vásárolnánk LTE-s órát, amely nem tartozik Európával egy csoportba az Apple felosztásában, akkor könnyen előfordulhat, hogy azt az órát nem tudjuk rávenni itthon az LTE-re!

Roaming

Az Apple Watch a watchOS 9.4 óta a Telekom esetén már támogatja a külföldi hálózatokon történő roamingolást is, de korlátozásokkal kell számolnunk. Erről ebben a két cikkünkben írtunk részletesen:

Készüléktípusonkénti tudnivalók

A legfőbb különbség a készülékek hardveres kialakítása mellett az LTE támogatásában fordul elő. Magyarországon a szolgáltatók általában az 1800 MHz-es frekvenciát (ami a 3-as sáv) használják a 4G/LTE-adatforgalomra, illetve 2014. októbere óta az akkori frekvenciatender miatt már a 800 (20-as sáv) és 2600 (7-es sáv) MHz is használatban van adott esetben.

  • A Telekom esetén 2017 novemberéig egyre több településen kapcsolták be a 800 MHz-et (20-as sáv), ezen felül az ország nagy részén az 1800 MHz (3-as sáv) is használatban van, míg a 2600MHz (7-es sáv) elsősorban a határ menti településeken fellelhető.
  • Telenor hálózatán a 800 MHz (20-as sáv), illetve az 1800 MHz (3-as sáv) van elsősorban használatban, ezek közül a nagyvárosokban és a belvárosban az 1800 MHz, a nagyvárosok szélein és kisebb településeken pedig a 800 MHz a jellemző, illetve adott esetben még a 2600MHz (7-es sáv) is használatban lehet.
  • Vodafone alapértelmezetten 800 MHz-en (20-as sáv) szolgáltatja a 4G-t, de néhány belvárosi zónában, és például a 4-es metróban vagy egyes nagyobb rendezvények helyszínein a 2600 MHz (7-es sáv) van használatban.

Ezeken túl egyes esetekben még használatban vannak az 1-es, 8-as és 28-as sávok is.

Jelenleg itthon csak a Telekom esetén lehetséges az órán aktiválni az LTE-funkciót!

Az európai országokban használt LTE-sávokról részletesen itt: List of LTE networks in Europe.

Apple Watch Series 3

Az első mobilnetes órát hazánkban egészen 2020. március 18-áig nem árusította az Apple, így annak kizárólag a külföldi beszerzése volt lehetséges. (Az LTE nélküli változata viszont kapható volt itthon már akkor is.)

A Series 3 modellek esetén az LTE támogatását az Apple három régióra bontotta:

  1. észak-amerikai kontinens: Egyesült Államok, Kanada, Mexikó, Puerto Rico;
  2. a világ többi része (Kína kivételével): Ausztrália, Brazília, Dánia, Egyesült Arab Emirátusok, Egyesült Királyság, Franciaország, Hong Kong, India, Japán, Korea, Németország, Olaszország, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szingapúr, Tajvan, Thaiföld;
  3. Kína.

Az óra itt is csak az ezeknek a régióknak megfelelő LTE-sávokat és UMTS-frekvenciákat támogatja, és továbbra sincs olyan modell, amely az összes létező sávot maradéktalanul lefedné, és a roamingolást nem támogatják ezek az órák.

Az észak-amerikai kontinens fentebb felsorolt országaiban az Apple az A1860-as (38mm) és A1861-es (42mm) modellszámú órákat forgalmazza. Ezek a modellek az alábbi sávokat támogatják:

  • LTE: 2, 4, 5, 12, 13, 17, 18, 19, 25, 26, 41
  • UMTS: 800 MHz, 850 MHz, 1700 MHz, 1900 MHz

A világ többi részén Kína kivételével, tehát Európában is az A1889-es (38mm) és A1891-es (42mm) modellek vannak forgalomban. Ezek az alábbi sávokat támogatják:

  • LTE: 1, 3, 5, 7, 8, 18, 19, 20, 26
  • UMTS: 800 MHz, 850 MHz, 900 MHz, 2100 MHz

Kínában a fentiektől eltérően pedig az A1890-as (38mm) és A1892-es (42mm) modelleket árulja az Apple. Ezek az órák támogatják a legkevesebb sávot:

  • LTE: 1, 3, 39, 40, 41
  • UMTS: 2100 MHz

A fentiekből jól látható, hogy az itthon használatban lévő 3-as, 7-es és 20-as sávokat kizárólag az A1889-es (38mm) és A1891-es (42mm) modellek támogatják maradéktalanul.

Apple Watch Series 4

A Series 4-ből hazánkban az Apple nem árusított LTE-s változatot, és mivel a rozsdamentesacél tokozású órákból a cég a Series 3 óta csak LTE-s változatot készít, így itthon acél óra sem volt a Series 4 idején forgalomban, hanem csak az alumínium tokozású Sport és Nike+ modellek voltak kaphatóak, a kerámia Edition változat pedig megszűnt.

A Series 4 modellek esetén az LTE támogatását az Apple két régióra bontotta:

  1. észak-amerikai kontinens: Egyesült Államok, Kanada, Puerto Rico (de Mexikó egyelőre hiányzik ebből a listából);
  2. a világ többi része: Ausztrália, Brazília, Dánia, Egyesült Arab Emirátusok, Egyesült Királyság, Franciaország, Hong Kong, India, Japán, Kína, Korea, Németország, Olaszország, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szingapúr, Tajvan, Thaiföld.

Az óra itt is csak az ezeknek a régióknak megfelelő LTE-sávokat és UMTS-frekvenciákat támogatja, és továbbra sincs olyan modell, amely az összes létező sávot maradéktalanul lefedné, és a roamingolást nem támogatják ezek az órák.

Az észak-amerikai kontinens fentebb felsorolt országaiban az Apple az A1975-ös (40mm) és A1976-os (44mm) modellszámú órákat forgalmazza. Ezek a modellek az alábbi sávokat támogatják:

  • LTE: 2, 4, 5, 12, 13, 17, 18, 19, 25, 26, 41
  • UMTS: 850 MHz, 1700 MHz, 1900 MHz

A világ többi részén, tehát Európában is az A2007-es (40mm) és A2008-as (44mm) modellek vannak forgalomban. Ezek az alábbi sávokat támogatják:

  • LTE: 1, 3, 5, 7, 8, 18, 19, 20, 26, 39, 40, 41
  • UMTS: 850 MHz, 900 MHz, 2100 MHz

A fentiekből itt is jól látható, hogy az itthon használatban lévő 3-as, 7-es és 20-as, illetve egyes esetekben az 1-es és 8-as sávokat kizárólag az A2007-es (40mm) és A2008-as (44mm) modellek támogatják maradéktalanul.

Apple Watch Series 5

A Series 5-ből hazánkban egészen 2020. március 18-áig az Apple nem árusított az LTE-s változatot, és mivel a rozsdamentesacél, a titán és a kerámia tokozású órákból a cég csak LTE-s változatot készít, így addig itthon csak az alumínium tokozású Sport és Nike+ modellek voltak kaphatóak. Március 18-tól kezdődően pedig már fent voltak a kínálatban az LTE-s órák is, és végül április 9-ével elindult a Telekomnál az Apple Watch-ok támogatása.

A Series 5 modellek esetén az LTE támogatását az Apple most is két régióra bontotta:

  1. észak-amerikai kontinens: Egyesült Államok, Kanada, Mexikó, Puerto Rico;
  2. a világ többi része: Ausztrália, Ausztria, Dánia, Egyesült Arab Emirátusok, Egyesült Királyság, Finnország, Franciaország, Hong Kong, India, Izrael, Japán, Katar, Kína, Kuvait, Lengyelország, Németország, Norvégia, Olaszország, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szingapúr. (Itt érdemes megjegyezni, hogy a Series 4-gyel szemben jelenleg hiányzik a listából Brazília, Korea, Tajvan, Thaiföld.)

Az óra itt is csak az ezeknek a régióknak megfelelő LTE-sávokat és UMTS-frekvenciákat támogatja, és továbbra sincs olyan modell, amely az összes létező sávot maradéktalanul lefedné.

Az észak-amerikai kontinens fentebb felsorolt országaiban az Apple az A2094-es (40mm) és A2095-ös (44mm) modellszámú órákat forgalmazza. Ezek a modellek az alábbi sávokat támogatják:

  • LTE: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 12, 13, 17, 18, 19, 25, 26, 39, 40, 41, 66
  • UMTS: 850 MHz, 1700 MHz, 1900 MHz, 2100 MHz

A világ többi részén, tehát Európában is az A2156-os (40mm) és A2157-es (44mm) modellek vannak forgalomban. Ezek az alábbi sávokat támogatják:

  • LTE: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 18, 19, 20, 25, 26, 39, 40, 41, 66
  • UMTS: 850 MHz, 900 MHz, 1700 MHz, 1900 MHz, 2100 MHz

A fentiekből itt is jól látható, hogy az összes, itthon használatban lévő sávot, ami a 3-as, 7-es és 20-as, illetve egyes esetekben az 1-es és 8-as, kizárólag az A2156-os (40mm) és A2157-es (44mm) modellek támogatják maradéktalanul.

Noha a 3-as és 7-es sávot már az amerikai kontinens modelljei is tudják, de a 20-ast nem, itthon pedig elsősorban az van használatban, de ez persze szolgáltatótól és helyszíntől is függ (és egyébként ugyanez a helyzet a 8-as sáv esetén is, a 28-ast pedig nem támogatja egyik sem).

Apple Watch Series 6

A Series 6-ból hazánkban már elérhető az LTE-s változat is, de csak a rozsdamentesacél és alumínium tokozással, a titán és a Hermès modellek viszont nem.

A Series 6 modellek esetén az LTE támogatását az Apple most is két régióra bontotta:

  1. észak-amerikai kontinens: Egyesült Államok, Kanada, Mexikó, Puerto Rico;
  2. a világ többi része: Ausztrália, Ausztria, Bahrein, Belgium, Brazília, Chile, Csehország, Dánia, Dél-afrikai Köztársaság, Egyesült Arab Emírségek, Egyesült Királyság, Észtország, Franciaország, Hollandia, Hongkong, India, Izland, Izrael, Japán, Kína – kontinentális, Kolumbia, Koreai Köztársaság, Kuvait, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Németország, Norvégia, Olaszország, Peru, Portugália, Qatar, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szaúd-Arábia, Szingapúr, Tajvan, Thaiföld, Új-Zéland, Vietnám.

Az óra itt is csak az ezeknek a régióknak megfelelő LTE-sávokat és UMTS-frekvenciákat támogatja, és továbbra sincs olyan modell, amely az összes létező sávot maradéktalanul lefedné.

Az észak-amerikai kontinens fentebb felsorolt országaiban az Apple az A2293-as (40 mm) és A2294-es (44 mm) modellszámú órákat forgalmazza. Ezek a modellek az alábbi sávokat támogatják:

  • LTE: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 12, 13, 17, 18, 19, 25, 26, 39, 40, 41, 66
  • UMTS: 2100 MHz, 1900 MHz, 1700/2100 MHz, 850 MHz

A világ többi részén, tehát Európában is az A2375-ös (40 mm) és A2376-os (44 mm) modellek vannak forgalomban. Ezek az alábbi sávokat támogatják:

  • LTE: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 18, 19, 20, 25, 26, 28, 39, 40, 41, 66
  • UMTS: 2100 MHz, 1900 MHz, 1700/2100 MHz, 850 MHz, 900 MHz

A fentiekből itt is jól látható, hogy az összes, itthon használatban lévő sávot, ami a 3-as, 7-es és 20-as, illetve egyes esetekben az 1-es, 8-as és 28-as, kizárólag az A2375-ös (40 mm) és A2376-os (44 mm) modellek támogatják maradéktalanul.

Noha a 3-as és 7-es sávot már az amerikai kontinens modelljei is tudják, de a 20-ast nem, itthon pedig elsősorban az van használatban, de ez persze szolgáltatótól és helyszíntől is függ (és egyébként ugyanez a helyzet a 8-as és 28-as sávok esetén is).

Apple Watch SE

Az Apple Watch SE-ből hazánkban elérhető az LTE-s változat is.

Az Apple Watch SE modellek esetén az LTE támogatását az Apple itt is két régióra bontotta:

  1. észak-amerikai kontinens: Egyesült Államok, Kanada, Mexikó, Puerto Rico;
  2. a világ többi része: Ausztrália, Ausztria, Bahrein, Belgium, Brazília, Chile, Csehország, Dánia, Dél-afrikai Köztársaság, Egyesült Arab Emírségek, Egyesült Királyság, Észtország, Franciaország, Hollandia, Hongkong, India, Izland, Izrael, Japán, Kína – kontinentális, Kolumbia, Koreai Köztársaság, Kuvait, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Németország, Norvégia, Olaszország, Peru, Portugália, Qatar, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szaúd-Arábia, Szingapúr, Tajvan, Thaiföld, Új-Zéland, Vietnám.

Az óra itt is csak az ezeknek a régióknak megfelelő LTE-sávokat és UMTS-frekvenciákat támogatja, és továbbra sincs olyan modell, amely az összes létező sávot maradéktalanul lefedné.

Az észak-amerikai kontinens fentebb felsorolt országaiban az Apple az A2353-as (40 mm) és A2354-es (44 mm) modellszámú órákat forgalmazza. Ezek a modellek az alábbi sávokat támogatják:

  • LTE: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 12, 13, 17, 18, 19, 25, 26, 39, 40, 41, 66
  • UMTS: 2100 MHz, 1900 MHz, 1700/2100 MHz, 850 MHz

A világ többi részén, tehát Európában is az A2355-ös (40 mm) és A2356-os (44 mm) modellek vannak forgalomban. Ezek az alábbi sávokat támogatják:

  • LTE: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 18, 19, 20, 25, 26, 28, 39, 40, 41, 66
  • UMTS: 2100 MHz, 1900 MHz, 1700/2100 MHz, 850 MHz, 900 MHz

A fentiekből itt is jól látható, hogy az összes, itthon használatban lévő sávot, ami a 3-as, 7-es és 20-as, illetve egyes esetekben az 1-es, 8-as és 28-as, kizárólag az A2375-ös (40 mm) és A2376-os (44 mm) modellek támogatják maradéktalanul.

Noha a 3-as és 7-es sávot már az amerikai kontinens modelljei is tudják, de a 20-ast nem, itthon pedig elsősorban az van használatban, de ez persze szolgáltatótól és helyszíntől is függ (és egyébként ugyanez a helyzet a 8-as és 28-as sávok esetén is).

Apple Watch Series 7

Az Apple Watch Series 7-ből hazánkban elérhető az LTE-s változat is.

Az Apple Watch Series 7 modellek esetén az LTE támogatását az Apple itt is két régióra bontotta:

  1. amerikai kontinens: Egyesült Államok, Argentína, Ecuador, Kanada, Mexikó, Puerto Rico;
  2. a világ többi része: Ausztrália, Ausztria, Bahrein, Belgium, Brazília, Chile, Csehország, Dánia, Dél-afrikai Köztársaság, Egyesült Arab Emírségek, Egyesült Királyság, Észtország, Franciaország, Hollandia, Hongkong, India, Izland, Izrael, Japán, Katar, Kína – kontinentális, Kolumbia, Koreai Köztársaság, Kuvait, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Németország, Norvégia, Olaszország, Peru, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szaúd-Arábia, Szingapúr, Tajvan, Thaiföld, Új-Zéland, Vietnám.

Az óra itt is csak az ezeknek a régióknak megfelelő LTE-sávokat és UMTS-frekvenciákat támogatja, továbbra sincs olyan modell, amely az összes létező sávot maradéktalanul lefedné.

Az amerikai kontinens fentebb felsorolt országaiban az Apple az A2475-ös (41 mm) és A2477-es (45 mm) modellszámú órákat forgalmazza. Ezek a modellek az alábbi sávokat támogatják:

  • LTE: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 12, 13, 14, 17, 18, 19, 25, 26, 39, 40, 41, 66
  • UMTS: 2100 MHz, 1900 MHz, 1700/2100 MHz, 850 MHz

A világ többi részén, tehát Európában is az A2476-os (41 mm) és A2478-as (45 mm) modellek vannak forgalomban. Ezek az alábbi sávokat támogatják:

  • LTE: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 18, 19, 20, 25, 26, 28, 39, 40, 41, 66
  • UMTS: 2100 MHz, 1900 MHz, 1700/2100 MHz, 850 MHz, 900 MHz

A fentiekből itt is jól látható, hogy az összes, itthon használatban lévő sávot, ami a 3-as, 7-es és 20-as, illetve egyes esetekben az 1-es, 8-as és 28-as, kizárólag az A2476-os (41 mm) és A2478-as (45 mm) modellek támogatják maradéktalanul.

Noha a 3-as és 7-es sávot már az amerikai kontinens modelljei is tudják, de a 20-ast nem, itthon pedig elsősorban az van használatban, de ez persze szolgáltatótól és helyszíntől is függ (és egyébként ugyanez a helyzet a 8-as és 28-as sávok esetén is).

Apple Watch Series 8

Az Apple Watch Series 8-ból hazánkban elérhető az LTE-s változat is.

Az Apple Watch Series 8 modellek esetén az LTE támogatását az Apple három régióra bontotta:

  1. amerikai kontinens: Egyesült Államok, Kanada, Puerto Rico;
  2. a világ többi része: Ausztrália, Ausztria, Belgium, Bulgária, Csehország, Dánia, Egyesült Arab Emírségek, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Japán, Katar, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szaúd-Arábia, Szingapúr, Tajvan, Új-Zéland;
  3. Kontinentális Kína és Hongkong.

Az óra itt is az ezeknek a régióknak megfelelő LTE-sávokat és UMTS-frekvenciákat támogatja, továbbra sincs olyan modell, amely az összes létező sávot maradéktalanul lefedné.

Az amerikai kontinens fentebb felsorolt országaiban az Apple az A2772-es (41 mm) és A2774-es (45 mm) modellszámú órákat forgalmazza. Ezek a modellek az alábbi sávokat támogatják:

  • LTE: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 12, 13, 14, 17, 18, 19, 25, 26, 39, 40, 41, 66
  • UMTS: 2100 MHz, 1900 MHz, 1700/2100 MHz, 850 MHz

A világ többi részén, tehát Európában is az A2773-as (41 mm) és A2775-ös (45 mm) modellek vannak forgalomban, Kínában pedig a A2857-es (41 mm) és A2858-as (45 mm) modellek. Ezek az alábbi sávokat támogatják:

  • LTE: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 18, 19, 20, 25, 26, 28, 39, 40, 41, 66
  • UMTS: 2100 MHz, 1900 MHz, 1700/2100 MHz, 850 MHz, 900 MHz

A fentiekből itt is jól látható, hogy az összes, itthon használatban lévő sávot, ami a 3-as, 7-es és 20-as, illetve egyes esetekben az 1-es, 8-as és 28-as, kizárólag az A2773-as (41 mm) és A2775-ös (45 mm) illetve a A2857-es (41 mm) és A2858-as (45 mm) modellek támogatják maradéktalanul – bár a kínai piacra szánt modell esetén az Apple kiemeli, hogy “A termék Kína kontinentális területén, Hongkongban és Makaóban való használatra van optimalizálva.”, de hogy ez pontosan mit takar, az nem derül ki.

Noha a 3-as és 7-es sávot már az amerikai kontinens modelljei is tudják, de a 20-ast nem, itthon pedig elsősorban az van használatban, de ez persze szolgáltatótól és helyszíntől is függ (és egyébként ugyanez a helyzet a 8-as és 28-as sávok esetén is).

Apple Watch SE 2022

Az Apple Watch SE 2022-ből hazánkban elérhető az LTE-s változat is.

Az Apple Watch Series SE 2022 modellek esetén az LTE támogatását az Apple szintén három régióra bontotta:

  1. amerikai kontinens: Egyesült Államok, Kanada, Puerto Rico;
  2. a világ többi része: Ausztrália, Ausztria, Belgium, Bulgária, Csehország, Dánia, Egyesült Arab Emírségek, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Japán, Katar, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szaúd-Arábia, Szingapúr, Tajvan, Új-Zéland;
  3. Kontinentális Kína és Hongkong.

Az óra itt is az ezeknek a régióknak megfelelő LTE-sávokat és UMTS-frekvenciákat támogatja, továbbra sincs olyan modell, amely az összes létező sávot maradéktalanul lefedné.

Az amerikai kontinens fentebb felsorolt országaiban az Apple az A2726-os (40 mm) és A2727-es (44 mm) modellszámú órákat forgalmazza. Ezek a modellek az alábbi sávokat támogatják:

  • LTE: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 12, 13, 14, 17, 18, 19, 25, 26, 39, 40, 41, 66
  • UMTS: 2100 MHz, 1900 MHz, 1700/2100 MHz, 850 MHz

A világ többi részén, tehát Európában is az A2725-ös (40 mm) és A2724-es (44 mm) modellek vannak forgalomban, Kínában pedig a A2885-ös (40 mm) és A2856-os (44 mm) modellek. Ezek az alábbi sávokat támogatják:

  • LTE: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 18, 19, 20, 25, 26, 28, 39, 40, 41, 66
  • UMTS: 2100 MHz, 1900 MHz, 1700/2100 MHz, 850 MHz, 900 MHz

A fentiekből itt is jól látható, hogy az összes, itthon használatban lévő sávot, ami a 3-as, 7-es és 20-as, illetve egyes esetekben az 1-es, 8-as és 28-as, kizárólag az A2725-ös (40 mm) és A2724-es (44 mm), illetve a A2885-ös (40 mm) és A2856-os (44 mm) modellek támogatják maradéktalanul – bár a kínai piacra szánt modell esetén az Apple kiemeli, hogy “A termék Kína kontinentális területén, Hongkongban és Makaóban való használatra van optimalizálva.”, de hogy ez pontosan mit takar, az nem derül ki.

Noha a 3-as és 7-es sávot már az amerikai kontinens modelljei is tudják, de a 20-ast nem, itthon pedig elsősorban az van használatban, de ez persze szolgáltatótól és helyszíntől is függ (és egyébként ugyanez a helyzet a 8-as és 28-as sávok esetén is).

Apple Watch Ultra

Az Apple Watch Ultra hazánkban is elérhető, és csak mobilhálózatos verziója létezik, sima GPS-es nem.

Az Apple Watch Ultra modellek esetén az LTE támogatását az Apple ugyancsak három régióra bontotta:

  1. amerikai kontinens: Egyesült Államok, Kanada, Puerto Rico;
  2. a világ többi része: Ausztrália, Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Egyesült Arab Emírségek, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Japán, Katar, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szaúd-Arábia, Szingapúr, Tajvan, Új-Zéland;
  3. Kontinentális Kína és Hongkong.

Az óra itt is az ezeknek a régióknak megfelelő LTE-sávokat és UMTS-frekvenciákat támogatja, továbbra sincs olyan modell, amely az összes létező sávot maradéktalanul lefedné.

Az amerikai kontinens fentebb felsorolt országaiban az Apple az A2622-es modellszámú órát forgalmazza. Ez a modell az alábbi sávokat támogatja:

  • LTE: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 12, 13, 14, 17, 18, 19, 25, 26, 39, 40, 41, 66
  • UMTS: 2100 MHz, 1900 MHz, 1700/2100 MHz, 850 MHz

A világ többi részén, tehát Európában is az A2684-es modell van forgalomban, Kínában pedig a A2859-es modell. Ezek az alábbi sávokat támogatják:

  • LTE: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 18, 19, 20, 25, 26, 28, 39, 40, 41, 66
  • UMTS: 2100 MHz, 1900 MHz, 1700/2100 MHz, 850 MHz, 900 MHz

A fentiekből itt is jól látható, hogy az összes, itthon használatban lévő sávot, ami a 3-as, 7-es és 20-as, illetve egyes esetekben az 1-es, 8-as és 28-as, kizárólag az A2684-es és A2859-es modellek támogatják maradéktalanul – bár a kínai piacra szánt modell esetén az Apple kiemeli, hogy “A termék Kína kontinentális területén, Hongkongban és Makaóban való használatra van optimalizálva.”, de hogy ez pontosan mit takar, az nem derül ki.

Noha a 3-as és 7-es sávot már az amerikai kontinens modelljei is tudják, de a 20-ast nem, itthon pedig elsősorban az van használatban, de ez persze szolgáltatótól és helyszíntől is függ (és egyébként ugyanez a helyzet a 8-as és 28-as sávok esetén is).

Apple Watch Series 9

Az Apple Watch Series 9-ből hazánkban elérhető az LTE-s változat is.

Az Apple Watch Series 9 modellek esetén az LTE támogatását az Apple három régióra bontotta:

  1. amerikai kontinens: Egyesült Államok, Kanada, Puerto Rico;
  2. a világ többi része: Ausztrália, Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Egyesült Arab Emírségek, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Japán, Katar, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szaúd-Arábia, Szingapúr, Tajvan, Új-Zéland;
  3. Kontinentális Kína és Hongkong.

Az óra itt is az ezeknek a régióknak megfelelő LTE-sávokat és UMTS-frekvenciákat támogatja, továbbra sincs olyan modell, amely az összes létező sávot maradéktalanul lefedné.

Az amerikai kontinens fentebb felsorolt országaiban kapható modellek az alábbi sávokat támogatják:

  • LTE: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 12, 13, 14, 17, 18, 19, 25, 26, 39, 40, 41, 66
  • UMTS: 2100 MHz, 1900 MHz, 1700/2100 MHz, 850 MHz

A világ többi részén, tehát Európában is kapható modellek az alábbi sávokat támogatják:

  • LTE: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 18, 19, 20, 25, 26, 28, 39, 40, 41, 66
  • UMTS: 2100 MHz, 1900 MHz, 1700/2100 MHz, 850 MHz, 900 MHz

Fontos kiemelni, hogy az Apple weboldala jelenleg ugyanazokat a modellszámokat írja az amerikai és európai régiók esetén, noha a támogatott frekvenciák eltérnek, tehát ezek alapján jelenleg nem lehet a modellszámból rögtön megállapítani, hogy ténylegesen melyik régióból származik az adott óra. Egyedül a Kína kontinentális területén, Hongkongban és Makaóban való használatra szánt órák modellszámai térnek el a többi régióétól.

Noha a 3-as és 7-es sávot már az amerikai kontinens modelljei is tudják, de a 20-ast nem, itthon pedig elsősorban az van használatban, de ez persze szolgáltatótól és helyszíntől is függ (és egyébként ugyanez a helyzet a 8-as és 28-as sávok esetén is).

Apple Watch Ultra 2

Az Apple Watch Ultra 2 hazánkban is elérhető, és csak mobilhálózatos verziója létezik, sima GPS-es nem.

Az Apple Watch Ultra 2 modellek esetén az LTE támogatását az Apple három régióra bontotta:

  1. amerikai kontinens: Egyesült Államok, Kanada, Puerto Rico;
  2. a világ többi része: Ausztrália, Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Egyesült Arab Emírségek, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Japán, Katar, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szaúd-Arábia, Szingapúr, Tajvan, Új-Zéland;
  3. Kontinentális Kína és Hongkong.

Az óra itt is az ezeknek a régióknak megfelelő LTE-sávokat és UMTS-frekvenciákat támogatja, továbbra sincs olyan modell, amely az összes létező sávot maradéktalanul lefedné.

Az amerikai kontinens fentebb felsorolt országaiban kapható modellek az alábbi sávokat támogatják:

  • LTE: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 12, 13, 14, 17, 18, 19, 25, 26, 39, 40, 41, 66
  • UMTS: 2100 MHz, 1900 MHz, 1700/2100 MHz, 850 MHz

A világ többi részén, tehát Európában is kapható modellek az alábbi sávokat támogatják:

  • LTE: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 18, 19, 20, 25, 26, 28, 39, 40, 41, 66
  • UMTS: 2100 MHz, 1900 MHz, 1700/2100 MHz, 850 MHz, 900 MHz

Fontos kiemelni, hogy az Apple weboldala jelenleg ugyanazokat a modellszámokat írja az amerikai és európai régiók esetén, noha a támogatott frekvenciák eltérnek, tehát ezek alapján jelenleg nem lehet a modellszámból rögtön megállapítani, hogy ténylegesen melyik régióból származik az adott óra. Egyedül a Kína kontinentális területén, Hongkongban és Makaóban való használatra szánt órák modellszámai térnek el a többi régióétól.

Noha a 3-as és 7-es sávot már az amerikai kontinens modelljei is tudják, de a 20-ast nem, itthon pedig elsősorban az van használatban, de ez persze szolgáltatótól és helyszíntől is függ (és egyébként ugyanez a helyzet a 8-as és 28-as sávok esetén is).

Legutóbbi frissítés: 2023.09.13.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for dtibi dtibi says:

    Üdvözlet  Fun-ok

    Watch series 4 vásárlás előtt állok.
    Olyan kerdesem lenne,hogy a “Nike” verzió csak a Nike háttérképekkel,designos szíjjal több és kész?
    Nyilván kevesebbet nem tud…:grimacing:
    Németből rendelem meg,ismerős jön haz 19-en s hozza.Majd egy 10-es el olcsóbb 459€!!!:rage:valami egyéb okosság amire célszerű figyelni,Illetve még annyi hogy ezek tölthetőek vezeték nélküli töltővel? (Belkin 7,5w)
    Köszönöm a segítséget…:+1:

  2. Szia, igen csak annyiban, de ugye az ára is ugyanannyi, nem drágább, mint mondjuk a Hermès órának, ami azért izmosabb 1300 euró :)))

    Az óra nem tölthető semmilyen más vezeték-nélküli töltővel sajnos. Majd ha egyszer megjelenik az AirPower, akkor majd azzal igen. Addig marad a gyári Apple töltő. :slight_smile: Gratulálunk az új órádhoz!

  3. Avatar for dtibi dtibi says:

    A Hermés az konkrétan mit takar?
    Valami Kerámiás cucc,vagy mivel tud többet?

  4. Hermés márka, luxus óra, semmivel nem tud többet, csak néhány órafelülettel és Hermés szíjjal kapható, ami elvileg jobb minőség.

  5. Értelemszerűen!!!:blush::blush::blush::blush::blush::blush:

    Árak

    Az egyes készülékek árai országonként az adott országban érvényes forgalmi adó mértéke miatt eltérhetnek a magyarországi áraktól. Értelemszerűen ahol ALACSONYABB MINT 27% az ÁFA, ott olcsóbb lesz a készülék bruttó ára, mint hazánkban.

  6. Szia,
    Ezekkel toltheto um. vezetek nelkul

  7. Avatar for kchris kchris says:

    nagyon jo cikk. felvilagosit sok okostojast es sok embernek segitsegul szolgalhat akik gondolkoznak az ltes oran…

  8. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ezekbe az Apple Watch saját töltőjét teszed bele, tehát ugyanúgy az Apple töltőjét használod velük. a hozzászóló a Qi-szabványú vezeték nélküli töltőkre gondolt, amikkel nem tölthető az Apple Watch.

  9. Azt még hozzá lehetne tenni, hogy a series 3-nál a GPS verzió csak 8 gb-os, az LTE viszont 16 GB!
    Series 4 mindegyik 16 GB.
    Zenénél lehet érdekes…:blush:

  10. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a cikk csak az LTE-s verzióról szól. :wink:

  11. Avatar for Hapci Hapci says:

    Engem az is érdekelne, hogy nálunk miért nem lehet kapni acél tokos/LTE-s változatot.

  12. Mert itthon nem működnek, és emiatt az Apple nem forgalmazza. Abból nem kapható nem LTE-s változat.

  13. ez a face csak 5 re lesz/van?

  14. Avatar for Czo Czo says:

    Gondolom, a cikkben lathato. S4 eseten van ilyen, mas watchom nincs, igy ott nem tudom.

  15. Avatar for Diler Diler says:

    Hali,

    Próbált bárki belerakni amerikai Apple Watch Cellularba Telekom-os e-simet? Működött? Mik a tapasztalatok lefedettségben?

  16. Avatar for Czo Czo says:

    A Magyar Telekom LTE-hez a B3, B7 es B20-as savokat hasznalja. Az amerikai orak, Series 5 ota ismerik a B3 es B7-es frekvenciat, a Series 3 es a Series 4 modellek, pedig ezeket sem, a B20-at pedig a most bemutatott orak sem.

  17. Avatar for gunar gunar says:

    Ezt most kifejezetten az amcsi órákra írtad v globálisan egyik Awatch sem tudja a B20-t ?

  18. Avatar for Czo Czo says:

    Az amerikaiakra.

  19. Avatar for Diler Diler says:

    Így van, a kérdés arra irányult, hogy B20 hiányában van-e valakinek tapasztalata az órával. Működik, nem működik, részlegesen működik stb.

  20. Avatar for Czo Czo says:

    Nyilvan, ha csak B20 van a kornyekeden, akkor nem mukodik :smiley: Most lattam, hogy van olyan, hogy https://www.cellmapper.net, ahol elegge jol lathatoak, hogy hol vannak a tornyok, illetve azokon milyen frekvencia van.

  21. Avatar for Diler Diler says:

    Köszi ez hasznos. Ez alapján egy Telekomos SIM egy USA órában is egészen jól tudna üzemelni, pláne Budapesten belül.

  22. Avatar for gunar gunar says:

    Na igen de azt ugye tudjuk már, hogy Murphy mindig ólálkodik és ha sosem volt még valamire szüksége az embernek, de vesz vmit és az nem adja rá a lehetőséget, tutira kelleni fog és nem is akármilyen esetben. De ne legyen igazam. :slightly_smiling_face:

  23. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    tényleges tapasztalatunk nincs ezzel. elképzelhető, hogy most, hogy majd a roaming is lehetséges lesz egy későbbi frissítéssel, így már nincs ezzel kapcsolatos korlátozás sem, de ez teljesen egyértelműen akkor fog kiderülni, ha valaki ténylegesen kipróbálja, hogy egy amerikai óra mit szól itthon a Telekom eSIM-jéhez.

  24. Avatar for byron byron says:

    Sziasztok,

    Nekem van 1 amerikai Ultra-m A2622. Sikerült beaktiválni a T-Mobilnál az előfizetést az órán. A A roaming opciót azért nem kínálja fel az óra mert amerikai modell, vagy egyáltalán nem működik az európai sem külföldön?

    Nagyon köszönöm a válaszokat.

  25. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    na most akkor nem értem. amerikai az órád, ami nem támogatja az összes európai sávot. ha itthon olyan szolgáltató hálózatán akarsz vele roamingolni, amelyik a 20-as sávot használja, akkor azzal az amerikai óra nem fog tudni szóba állni. a T-Mobile az amerikai T-Mobile, vagy az itthoni Telekom?

    Nemzetközi roaming az Apple Watchon

    A watchOS 9.1-es és újabb verzióival az Apple Watch Series 5 és újabb, az Apple Watch SE és újabb, valamint az Apple Watch Ultra mobilhálózatos modelljein elérhetővé vált a nemzetközi roaming.

    Az Apple Watch nemzetközi roaming funkciójának használatához forduljon az iPhone-on használt előfizetés szolgáltatójához, és adja hozzá az órát az iPhone roamingcsomagjához. Ahhoz, hogy az Apple Watchon használható legyen a nemzetközi roaming, a mobilszolgáltatónak támogatnia kell a VoLTE technológiát és a roamingot. Nem minden mobilszolgáltató támogatja a nemzetközi roamingot az Apple Watchon, és a más országokban elérhető lefedettség mindig a szolgáltatótól függ.

    A nemzetközi roaming bekapcsolásához nyissa meg a Beállítások menüt az Apple Watchon. Koppintson a Mobilhálózat, majd az Adatroaming lehetőségre.

    A világszerte használt LTE- és UMTS-sávok különböző, (mobilhálózati kapcsolatot támogató) regionális Apple Watch-modellekkel érhetők el Amerikában, a kontinentális Kínában, Európában, valamint Ázsiában és a csendes-óceáni térségben. Az iPhone-tól eltérően az Apple Watch esetén nincs olyan modell, amellyel a világ összes mobilhálózati sávja használható. Nézze meg, hogy országában vagy régiójában mely mobilszolgáltatók kínálnak mobilszolgáltatást Apple Watchhoz.

  26. Avatar for Czo Czo says:

    Ha vettel valahol egy orat, majd aktivaltad egy masik orszag SIM-jevel, akkor az az ora nem roamingol.

  27. Avatar for byron byron says:

    Elemzést nem volt egyértelmű. Ez 1 amerikai ultra amin a magyar Telekom van aktiválva. Hibátlanul működik.

    Én azonban gyakran vagyok Ausztriában és ott szeretném használni az órát a telefon nélkül. Elvileg kellene lennie egy roaming az órában ami viszont nálam nem jelenik meg.

  28. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az óra roamingolását a szolgáltatódnak is támogatnia kell, ezzel kapcsolatban akkor a Telekommal kell egyezkedned, én nem tudom, a roamingot már támogatják-e az órával.

  29. Avatar for byron byron says:

    Azt mondták hogy a multiSIM-hez nem tudnak beállítani semmilyen roaming opciót elvileg tényleg ugyanazt használja az óra, amit a telefon.

    Elvileg kellene lennie egy beállítás fülnek az óra menüben, nem a telefonban:

    Mobilszolgáltás
    Mobil adat
    Roaming

    Nekem a roaming nem jelenik meg mint opció.

    Annak aki szinten a Telekomnál aktiválta a multiSIM-et annak működik külföldön, illetve az órán megjelenik a roaming opció?

  30. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    hát ha ezt mondták, akkor még nem támogatják, tehát nem fog sehogyan sem roamingolni.

  31. Avatar for Czo Czo says:

    Szerintem, nalunk nincs roaming. Ha megnezzuk ezt a listat, akkor az 1-es labjegyzetnel ir olyat, hogy a “a nemzetkoi roamingnal a lefedettseg fugg a szolgaltatodtol, toluk erdeklodj roaming ugyben”. No, pl a nemet telekomnal, vagy az amerikai attnel van 1-es, viszont a magyar telekomnal nincs. Ebbol en arra kovetkeztetek, hogy a magyar telekom ezt nem tamogatja.

    Ha tamogatna, akkor olyan konfiguracios profilt hasznalna a keszulek, amiben engedelyezve van ez a menupont.

  32. és hogy sikerült? :slight_smile: , mert van nálam egy amerikai Ultra van, amin nem lehet Telekom-ot aktiválni kiírja hogy nem támogatott ország. :slight_smile: Nem tudom honnan lehet az Ultra-d vagy hogyan tudtad aktiválni, mert nálam nem engedi a szoftver.

  33. Avatar for byron byron says:

    Nekem flottás előfizetésem van a Telekomnál, és azt hittem, hogy azért nem tudom rendesen a menüből aktiválni. Azt mondták menjek be egy Telekom boltba, melyet meg is tettem Siófokon és ott egy kedves kolléga hosszas bíbelődés után betudta valahogyan úgy állítani, hogy az E-SIM-et ő aktiválta be, amihez manuálisan hozzá rendelte az óra EID számát. Nem kellett semmit csináljak, rögtön megjelent rajta a konfigurációs fájl és azóta működik. Sajnos a roaming opció nem jelent meg amit nem tudom, hogy azért van-e mert amerikai modell vagy egyáltalán a Telekom ezt nem is kínálja fel.

  34. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    Tudnivalók a nemzetközi roamingról

    • Nincs lehetőség mobilhálózati roamingra a mobilszolgáltatói hálózat lefedettségi területén kívül.
  35. Avatar for byron byron says:

    Találtam a Mac rumors oldalon egy Jailbreak- hez kötött Carrier cserét. Sajnos a linket nem tudom feltenni mert valamiért nem vagyok rá jogosult.

    Továbbra is azt gondolom hogy egy ilyen óránál megéri ez a küzdelem, mert közel 300 €-val olcsóbb lesz így. Az enyém Best buy-ról van és 680 €-ra jött így ki.

  36. Elvileg most már megy a linkelés, de sztem jailbreak nem fog menni, mert újabb lesz a készülék és szoftver mint amit az óra támogat.

    Viszont a Telekom-os dolgot szerintem ma kipróbálom. Bemegyek, remélem egy hozzáértő kollégát kapok!

  37. Avatar for byron byron says:

    A Jailbreak állítólag 8 vagy X-el IOS 16 alatt megy. Ezzel kell megcsinálni a Carrier módosítást, utána: “Unpair watch from secondary jailbroken device while keeping cellular plan (be sure to unpair from the watch itself, not via Watch app on the phone)”

    Ha nem tudom itt Ausztriában hasonló módon megcsinálni, akkor kénytelen leszek ezen a tortúrán keresztül menni.

    Remélem sikerül neked a T-nél!


  38. Avatar for byron byron says:

    Sziasztok sikerült ezzel a módszerrel felrakni.

    Ráment vagy 1 napom de azért sem adtam fel és sikerült!!!

    Itt Ausztriában megengedi a roamingot kiválasztani, de kérdéses, hogy ténylegesen működik-e otthon.


  39. Avatar for gunar gunar says:

    A telekom HU az nem roamingol kint? Vagvy annál be sem adja a lehetőséget erre?

  40. Avatar for Czo Czo says:

    A telekomos profilban nincs engedelyezve a roaming, igy a menupont se latszik.

  41. Avatar for gunar gunar says:

    Sejtettem a fent leírtakból, de hátha mégis történt vmi hiba, kukacos lett az alma v stb. :crazy_face:

  42. Avatar for byron byron says:

    A magyar profilon nem jelent meg a roaming opció, az osztrákon viszont igen. Vasárnap megyek Mo-ra, akkor ki tudom próbálni, hogy működők-e.

  43. Avatar for Czo Czo says:

    Az ora regi korlatozas is a szolgaltatoi profilban van egyebkent. Nem minden szolgaltato alkalmazza. Ezert fura, hogy a T direkt korlatozza a profilban, az UFSZ meg siman aktivalja.

  44. Avatar for gunar gunar says:

    Ok , Köszi!
    Az órát kint vetted v hazai?

  45. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    de hát többször is leírta, hogy amerikai óra. hogyan lenne hazai?

  46. Avatar for gunar gunar says:

    Köszi tudom, csak volt egy halvány reménysugár, hogy esetleg vmit mégis elrontottak és pl az egyikkel aktiválod, húzza a másikat is, mert X, nem gondoltak vmire, v mit tudom én. Ez olyan mint ahogy Czo is írta, hogy a T korlátozza, de az ÜFSZ meg aktivál.

  47. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    de milyen halvány reménysugár, ha egyszer nincs támogatva? szolgáltatói oldalon kell támogatni, hogy a multiSIM roamingolhasson. ezt pedig nem engedi jelenleg a Telekom, tehát nem megy.

  48. Avatar for gunar gunar says:

    Ja igaz, de ez már olyan régen volt, nem is emlékeztem rá :roll_eyes:
    A másik meg a reménysugárra, hogy az meg ahogy Czo írta ott is a T korlátozza és az üfsz meg aktiválja, ha nem tudja az egyik kéz, mit is csinál a másik, bármi is lehet belöle, de sajnos nem. :smiling_face_with_tear:

  49. Avatar for byron byron says:

    Sziasztok,

    Szerettem volna megosztani veletek, hogy hibátlanul működik a roaming itthon az osztrák szolgáltatóval (“Drei”).

  50. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mondjuk ha a Drei már támogatja a roamingot is, akkor igazából ez nem meglepő. :slight_smile:

  51. Sziasztok! Dubaiban vettem egy watch ultrat. Esetleg tudja valaki hogy lehet megoldani hogy legyen szolgaltatas es net magyarorszagon es kulfoldon egyarant? Mi lehet a megoldas mit kell tennem?

  52. Avatar for Czo Czo says:

    Elmesz olyan kulfoldi orszagba, ahol tamogatott a roaming es kotsz egy mobiltelefonszerzodest, majd ezt hasznalod az oraban.

    Ahogy fentebb is elhangzott, itthon a Telekom nem tamogat meg roamingot.

  53. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @byron erről a képről tudnál adni nekem egy magyar nyelvű, rendes képernyőfotót? a képernyőfotó lehetőségét előbb be kell kapcsolni a Watch appban az Általános alatt, majd utána a két gombot egyszerre lenyomva készül el a képernyőfotó, amikor villan egyet a kijelző is, majd az iPhone-on a Fotókban találod meg a képet.

    köszi!

  54. Köszi amúgy a tippet ment a telekomos aktiválás. Annyi hogy mi szívtunk vele, mert nem volt végül térerő a plázában az órának. Tehát 3-4x is megcsináltuk semmi nem történt, már szomorúan mentem haza, de mikor kiértem az épületből egyből aktiválódott.

    Szóval köszi a tippet!

  55. Avatar for gunar gunar says:

    Akkor most egy olyan kérdés, hogy műxik-e úgy, hogy a telón a Telekom sim aktív és az órán a Drei, tehát nem a párja fut ? Ha igen akkor mit csinál és mi nem dolgozik? Csak a másik bejegyzésben eSIM vodkás és yetteles lehetséges aktiválása watch-on miatt érdeklődöm.

  56. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    külön szócikk van erről az Apple-nél:

  57. Avatar for gunar gunar says:

    Akkor igen ezzel nem jutottunk előrébb a vodka és yettel esim-es ügyben órán. Pedig reméltem enged közelebb jutni a megoldáshoz. De sajnos nem.

  58. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    milyen megoldáshoz akarsz közelebb jutni? itthon jelenleg kizárólag a Telekom támogatja az órát, a Yettel és Vodafone esetén ha az EID beállítható, akkor talán menni fog, de addig nem. az óra egyetlen szolgáltatóhoz tud kapcsolódni, amelyik SIM rajta kell legyen az iPhone-on is, de azon nem kell aktívnak lennie.

    egyedül akkor lehet az iPhone-tól teljesen eltérő eSIM az órán, ha családi beállítás egy gyerek számára, de akkor is támogatott szolgáltató kell legyen.

    a családi beállítás ugyanúgy nem érhető el itthon.

  59. Sziasztok! Nektek melyik Telekomban tudtak segíteni? Én most voltam az Alleban és nem hallottak még erről a megoldásról, nagynehezen elértem náluk, hogy az EID számot beírták valahova a rendszerbe, de azóta sem történt semmi. Lehet, hogy nem aktiválódott az eSim? Köszönöm a segítséget.

  60. Én a Pólus centerben csináltattam meg, nyilván olyan csávó kell aki ért is hozzá, nem egy random ott lévő :slight_smile: Nekem szerencsém volt. A lényeg hogy töröljétek a jelenlegi MultiSIM-et, hozzatok létre egy újat, és annak adjátok meg a Watch EID számát, utána azonnal nem fog aktiválódni indítsd újra a watchot és fél óra óra múlva már menni fog.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Czo Avatar for byron Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon Avatar for matesz0007 Avatar for dtibi Avatar for F-Gyuri Avatar for Diler Avatar for Hapci Avatar for istvanh Avatar for kchris Avatar for Raweology Avatar for egycsavo Avatar for Jadeye Avatar for gunar Avatar for SzifonAdmin

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for dtibi dtibi says:

    Üdvözlet  Fun-ok

    Watch series 4 vásárlás előtt állok.
    Olyan kerdesem lenne,hogy a “Nike” verzió csak a Nike háttérképekkel,designos szíjjal több és kész?
    Nyilván kevesebbet nem tud…:grimacing:
    Németből rendelem meg,ismerős jön haz 19-en s hozza.Majd egy 10-es el olcsóbb 459€!!!:rage:valami egyéb okosság amire célszerű figyelni,Illetve még annyi hogy ezek tölthetőek vezeték nélküli töltővel? (Belkin 7,5w)
    Köszönöm a segítséget…:+1:

  2. Szia, igen csak annyiban, de ugye az ára is ugyanannyi, nem drágább, mint mondjuk a Hermès órának, ami azért izmosabb 1300 euró :)))

    Az óra nem tölthető semmilyen más vezeték-nélküli töltővel sajnos. Majd ha egyszer megjelenik az AirPower, akkor majd azzal igen. Addig marad a gyári Apple töltő. :slight_smile: Gratulálunk az új órádhoz!

  3. Avatar for dtibi dtibi says:

    A Hermés az konkrétan mit takar?
    Valami Kerámiás cucc,vagy mivel tud többet?

  4. Hermés márka, luxus óra, semmivel nem tud többet, csak néhány órafelülettel és Hermés szíjjal kapható, ami elvileg jobb minőség.

  5. Értelemszerűen!!!:blush::blush::blush::blush::blush::blush:

    Árak

    Az egyes készülékek árai országonként az adott országban érvényes forgalmi adó mértéke miatt eltérhetnek a magyarországi áraktól. Értelemszerűen ahol ALACSONYABB MINT 27% az ÁFA, ott olcsóbb lesz a készülék bruttó ára, mint hazánkban.

  6. Szia,
    Ezekkel toltheto um. vezetek nelkul

  7. Avatar for kchris kchris says:

    nagyon jo cikk. felvilagosit sok okostojast es sok embernek segitsegul szolgalhat akik gondolkoznak az ltes oran…

  8. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ezekbe az Apple Watch saját töltőjét teszed bele, tehát ugyanúgy az Apple töltőjét használod velük. a hozzászóló a Qi-szabványú vezeték nélküli töltőkre gondolt, amikkel nem tölthető az Apple Watch.

  9. Azt még hozzá lehetne tenni, hogy a series 3-nál a GPS verzió csak 8 gb-os, az LTE viszont 16 GB!
    Series 4 mindegyik 16 GB.
    Zenénél lehet érdekes…:blush:

  10. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a cikk csak az LTE-s verzióról szól. :wink:

  11. Avatar for Hapci Hapci says:

    Engem az is érdekelne, hogy nálunk miért nem lehet kapni acél tokos/LTE-s változatot.

  12. Mert itthon nem működnek, és emiatt az Apple nem forgalmazza. Abból nem kapható nem LTE-s változat.

  13. ez a face csak 5 re lesz/van?

  14. Avatar for Czo Czo says:

    Gondolom, a cikkben lathato. S4 eseten van ilyen, mas watchom nincs, igy ott nem tudom.

  15. Avatar for Diler Diler says:

    Hali,

    Próbált bárki belerakni amerikai Apple Watch Cellularba Telekom-os e-simet? Működött? Mik a tapasztalatok lefedettségben?

  16. Avatar for Czo Czo says:

    A Magyar Telekom LTE-hez a B3, B7 es B20-as savokat hasznalja. Az amerikai orak, Series 5 ota ismerik a B3 es B7-es frekvenciat, a Series 3 es a Series 4 modellek, pedig ezeket sem, a B20-at pedig a most bemutatott orak sem.

  17. Avatar for gunar gunar says:

    Ezt most kifejezetten az amcsi órákra írtad v globálisan egyik Awatch sem tudja a B20-t ?

  18. Avatar for Czo Czo says:

    Az amerikaiakra.

  19. Avatar for Diler Diler says:

    Így van, a kérdés arra irányult, hogy B20 hiányában van-e valakinek tapasztalata az órával. Működik, nem működik, részlegesen működik stb.

  20. Avatar for Czo Czo says:

    Nyilvan, ha csak B20 van a kornyekeden, akkor nem mukodik :smiley: Most lattam, hogy van olyan, hogy https://www.cellmapper.net, ahol elegge jol lathatoak, hogy hol vannak a tornyok, illetve azokon milyen frekvencia van.

  21. Avatar for Diler Diler says:

    Köszi ez hasznos. Ez alapján egy Telekomos SIM egy USA órában is egészen jól tudna üzemelni, pláne Budapesten belül.

  22. Avatar for gunar gunar says:

    Na igen de azt ugye tudjuk már, hogy Murphy mindig ólálkodik és ha sosem volt még valamire szüksége az embernek, de vesz vmit és az nem adja rá a lehetőséget, tutira kelleni fog és nem is akármilyen esetben. De ne legyen igazam. :slightly_smiling_face:

  23. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    tényleges tapasztalatunk nincs ezzel. elképzelhető, hogy most, hogy majd a roaming is lehetséges lesz egy későbbi frissítéssel, így már nincs ezzel kapcsolatos korlátozás sem, de ez teljesen egyértelműen akkor fog kiderülni, ha valaki ténylegesen kipróbálja, hogy egy amerikai óra mit szól itthon a Telekom eSIM-jéhez.

  24. Avatar for byron byron says:

    Sziasztok,

    Nekem van 1 amerikai Ultra-m A2622. Sikerült beaktiválni a T-Mobilnál az előfizetést az órán. A A roaming opciót azért nem kínálja fel az óra mert amerikai modell, vagy egyáltalán nem működik az európai sem külföldön?

    Nagyon köszönöm a válaszokat.

  25. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    na most akkor nem értem. amerikai az órád, ami nem támogatja az összes európai sávot. ha itthon olyan szolgáltató hálózatán akarsz vele roamingolni, amelyik a 20-as sávot használja, akkor azzal az amerikai óra nem fog tudni szóba állni. a T-Mobile az amerikai T-Mobile, vagy az itthoni Telekom?

    Nemzetközi roaming az Apple Watchon

    A watchOS 9.1-es és újabb verzióival az Apple Watch Series 5 és újabb, az Apple Watch SE és újabb, valamint az Apple Watch Ultra mobilhálózatos modelljein elérhetővé vált a nemzetközi roaming.

    Az Apple Watch nemzetközi roaming funkciójának használatához forduljon az iPhone-on használt előfizetés szolgáltatójához, és adja hozzá az órát az iPhone roamingcsomagjához. Ahhoz, hogy az Apple Watchon használható legyen a nemzetközi roaming, a mobilszolgáltatónak támogatnia kell a VoLTE technológiát és a roamingot. Nem minden mobilszolgáltató támogatja a nemzetközi roamingot az Apple Watchon, és a más országokban elérhető lefedettség mindig a szolgáltatótól függ.

    A nemzetközi roaming bekapcsolásához nyissa meg a Beállítások menüt az Apple Watchon. Koppintson a Mobilhálózat, majd az Adatroaming lehetőségre.

    A világszerte használt LTE- és UMTS-sávok különböző, (mobilhálózati kapcsolatot támogató) regionális Apple Watch-modellekkel érhetők el Amerikában, a kontinentális Kínában, Európában, valamint Ázsiában és a csendes-óceáni térségben. Az iPhone-tól eltérően az Apple Watch esetén nincs olyan modell, amellyel a világ összes mobilhálózati sávja használható. Nézze meg, hogy országában vagy régiójában mely mobilszolgáltatók kínálnak mobilszolgáltatást Apple Watchhoz.

  26. Avatar for Czo Czo says:

    Ha vettel valahol egy orat, majd aktivaltad egy masik orszag SIM-jevel, akkor az az ora nem roamingol.

  27. Avatar for byron byron says:

    Elemzést nem volt egyértelmű. Ez 1 amerikai ultra amin a magyar Telekom van aktiválva. Hibátlanul működik.

    Én azonban gyakran vagyok Ausztriában és ott szeretném használni az órát a telefon nélkül. Elvileg kellene lennie egy roaming az órában ami viszont nálam nem jelenik meg.

  28. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az óra roamingolását a szolgáltatódnak is támogatnia kell, ezzel kapcsolatban akkor a Telekommal kell egyezkedned, én nem tudom, a roamingot már támogatják-e az órával.

  29. Avatar for byron byron says:

    Azt mondták hogy a multiSIM-hez nem tudnak beállítani semmilyen roaming opciót elvileg tényleg ugyanazt használja az óra, amit a telefon.

    Elvileg kellene lennie egy beállítás fülnek az óra menüben, nem a telefonban:

    Mobilszolgáltás
    Mobil adat
    Roaming

    Nekem a roaming nem jelenik meg mint opció.

    Annak aki szinten a Telekomnál aktiválta a multiSIM-et annak működik külföldön, illetve az órán megjelenik a roaming opció?

  30. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    hát ha ezt mondták, akkor még nem támogatják, tehát nem fog sehogyan sem roamingolni.

  31. Avatar for Czo Czo says:

    Szerintem, nalunk nincs roaming. Ha megnezzuk ezt a listat, akkor az 1-es labjegyzetnel ir olyat, hogy a “a nemzetkoi roamingnal a lefedettseg fugg a szolgaltatodtol, toluk erdeklodj roaming ugyben”. No, pl a nemet telekomnal, vagy az amerikai attnel van 1-es, viszont a magyar telekomnal nincs. Ebbol en arra kovetkeztetek, hogy a magyar telekom ezt nem tamogatja.

    Ha tamogatna, akkor olyan konfiguracios profilt hasznalna a keszulek, amiben engedelyezve van ez a menupont.

  32. és hogy sikerült? :slight_smile: , mert van nálam egy amerikai Ultra van, amin nem lehet Telekom-ot aktiválni kiírja hogy nem támogatott ország. :slight_smile: Nem tudom honnan lehet az Ultra-d vagy hogyan tudtad aktiválni, mert nálam nem engedi a szoftver.

  33. Avatar for byron byron says:

    Nekem flottás előfizetésem van a Telekomnál, és azt hittem, hogy azért nem tudom rendesen a menüből aktiválni. Azt mondták menjek be egy Telekom boltba, melyet meg is tettem Siófokon és ott egy kedves kolléga hosszas bíbelődés után betudta valahogyan úgy állítani, hogy az E-SIM-et ő aktiválta be, amihez manuálisan hozzá rendelte az óra EID számát. Nem kellett semmit csináljak, rögtön megjelent rajta a konfigurációs fájl és azóta működik. Sajnos a roaming opció nem jelent meg amit nem tudom, hogy azért van-e mert amerikai modell vagy egyáltalán a Telekom ezt nem is kínálja fel.

  34. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    Tudnivalók a nemzetközi roamingról

    • Nincs lehetőség mobilhálózati roamingra a mobilszolgáltatói hálózat lefedettségi területén kívül.
  35. Avatar for byron byron says:

    Találtam a Mac rumors oldalon egy Jailbreak- hez kötött Carrier cserét. Sajnos a linket nem tudom feltenni mert valamiért nem vagyok rá jogosult.

    Továbbra is azt gondolom hogy egy ilyen óránál megéri ez a küzdelem, mert közel 300 €-val olcsóbb lesz így. Az enyém Best buy-ról van és 680 €-ra jött így ki.

  36. Elvileg most már megy a linkelés, de sztem jailbreak nem fog menni, mert újabb lesz a készülék és szoftver mint amit az óra támogat.

    Viszont a Telekom-os dolgot szerintem ma kipróbálom. Bemegyek, remélem egy hozzáértő kollégát kapok!

  37. Avatar for byron byron says:

    A Jailbreak állítólag 8 vagy X-el IOS 16 alatt megy. Ezzel kell megcsinálni a Carrier módosítást, utána: “Unpair watch from secondary jailbroken device while keeping cellular plan (be sure to unpair from the watch itself, not via Watch app on the phone)”

    Ha nem tudom itt Ausztriában hasonló módon megcsinálni, akkor kénytelen leszek ezen a tortúrán keresztül menni.

    Remélem sikerül neked a T-nél!


  38. Avatar for byron byron says:

    Sziasztok sikerült ezzel a módszerrel felrakni.

    Ráment vagy 1 napom de azért sem adtam fel és sikerült!!!

    Itt Ausztriában megengedi a roamingot kiválasztani, de kérdéses, hogy ténylegesen működik-e otthon.


  39. Avatar for gunar gunar says:

    A telekom HU az nem roamingol kint? Vagvy annál be sem adja a lehetőséget erre?

  40. Avatar for Czo Czo says:

    A telekomos profilban nincs engedelyezve a roaming, igy a menupont se latszik.

  41. Avatar for gunar gunar says:

    Sejtettem a fent leírtakból, de hátha mégis történt vmi hiba, kukacos lett az alma v stb. :crazy_face:

  42. Avatar for byron byron says:

    A magyar profilon nem jelent meg a roaming opció, az osztrákon viszont igen. Vasárnap megyek Mo-ra, akkor ki tudom próbálni, hogy működők-e.

  43. Avatar for Czo Czo says:

    Az ora regi korlatozas is a szolgaltatoi profilban van egyebkent. Nem minden szolgaltato alkalmazza. Ezert fura, hogy a T direkt korlatozza a profilban, az UFSZ meg siman aktivalja.

  44. Avatar for gunar gunar says:

    Ok , Köszi!
    Az órát kint vetted v hazai?

  45. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    de hát többször is leírta, hogy amerikai óra. hogyan lenne hazai?

  46. Avatar for gunar gunar says:

    Köszi tudom, csak volt egy halvány reménysugár, hogy esetleg vmit mégis elrontottak és pl az egyikkel aktiválod, húzza a másikat is, mert X, nem gondoltak vmire, v mit tudom én. Ez olyan mint ahogy Czo is írta, hogy a T korlátozza, de az ÜFSZ meg aktivál.

  47. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    de milyen halvány reménysugár, ha egyszer nincs támogatva? szolgáltatói oldalon kell támogatni, hogy a multiSIM roamingolhasson. ezt pedig nem engedi jelenleg a Telekom, tehát nem megy.

  48. Avatar for gunar gunar says:

    Ja igaz, de ez már olyan régen volt, nem is emlékeztem rá :roll_eyes:
    A másik meg a reménysugárra, hogy az meg ahogy Czo írta ott is a T korlátozza és az üfsz meg aktiválja, ha nem tudja az egyik kéz, mit is csinál a másik, bármi is lehet belöle, de sajnos nem. :smiling_face_with_tear:

  49. Avatar for byron byron says:

    Sziasztok,

    Szerettem volna megosztani veletek, hogy hibátlanul működik a roaming itthon az osztrák szolgáltatóval (“Drei”).

  50. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mondjuk ha a Drei már támogatja a roamingot is, akkor igazából ez nem meglepő. :slight_smile:

  51. Sziasztok! Dubaiban vettem egy watch ultrat. Esetleg tudja valaki hogy lehet megoldani hogy legyen szolgaltatas es net magyarorszagon es kulfoldon egyarant? Mi lehet a megoldas mit kell tennem?

  52. Avatar for Czo Czo says:

    Elmesz olyan kulfoldi orszagba, ahol tamogatott a roaming es kotsz egy mobiltelefonszerzodest, majd ezt hasznalod az oraban.

    Ahogy fentebb is elhangzott, itthon a Telekom nem tamogat meg roamingot.

  53. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @byron erről a képről tudnál adni nekem egy magyar nyelvű, rendes képernyőfotót? a képernyőfotó lehetőségét előbb be kell kapcsolni a Watch appban az Általános alatt, majd utána a két gombot egyszerre lenyomva készül el a képernyőfotó, amikor villan egyet a kijelző is, majd az iPhone-on a Fotókban találod meg a képet.

    köszi!

  54. Köszi amúgy a tippet ment a telekomos aktiválás. Annyi hogy mi szívtunk vele, mert nem volt végül térerő a plázában az órának. Tehát 3-4x is megcsináltuk semmi nem történt, már szomorúan mentem haza, de mikor kiértem az épületből egyből aktiválódott.

    Szóval köszi a tippet!

  55. Avatar for gunar gunar says:

    Akkor most egy olyan kérdés, hogy műxik-e úgy, hogy a telón a Telekom sim aktív és az órán a Drei, tehát nem a párja fut ? Ha igen akkor mit csinál és mi nem dolgozik? Csak a másik bejegyzésben eSIM vodkás és yetteles lehetséges aktiválása watch-on miatt érdeklődöm.

  56. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    külön szócikk van erről az Apple-nél:

  57. Avatar for gunar gunar says:

    Akkor igen ezzel nem jutottunk előrébb a vodka és yettel esim-es ügyben órán. Pedig reméltem enged közelebb jutni a megoldáshoz. De sajnos nem.

  58. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    milyen megoldáshoz akarsz közelebb jutni? itthon jelenleg kizárólag a Telekom támogatja az órát, a Yettel és Vodafone esetén ha az EID beállítható, akkor talán menni fog, de addig nem. az óra egyetlen szolgáltatóhoz tud kapcsolódni, amelyik SIM rajta kell legyen az iPhone-on is, de azon nem kell aktívnak lennie.

    egyedül akkor lehet az iPhone-tól teljesen eltérő eSIM az órán, ha családi beállítás egy gyerek számára, de akkor is támogatott szolgáltató kell legyen.

    a családi beállítás ugyanúgy nem érhető el itthon.

  59. Sziasztok! Nektek melyik Telekomban tudtak segíteni? Én most voltam az Alleban és nem hallottak még erről a megoldásról, nagynehezen elértem náluk, hogy az EID számot beírták valahova a rendszerbe, de azóta sem történt semmi. Lehet, hogy nem aktiválódott az eSim? Köszönöm a segítséget.

  60. Én a Pólus centerben csináltattam meg, nyilván olyan csávó kell aki ért is hozzá, nem egy random ott lévő :slight_smile: Nekem szerencsém volt. A lényeg hogy töröljétek a jelenlegi MultiSIM-et, hozzatok létre egy újat, és annak adjátok meg a Watch EID számát, utána azonnal nem fog aktiválódni indítsd újra a watchot és fél óra óra múlva már menni fog.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Czo Avatar for byron Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon Avatar for matesz0007 Avatar for dtibi Avatar for F-Gyuri Avatar for Diler Avatar for Hapci Avatar for istvanh Avatar for kchris Avatar for Raweology Avatar for egycsavo Avatar for Jadeye Avatar for gunar Avatar for SzifonAdmin